КПК

Показати повну версію : Великій Депресії присвячується...

robie
16.11.2005, 01:09
Великій Депресії присвячується... Написано швидко, без зайвих роздумів...
Буду радий почути відгуки, критику і т.д. Просто думки та трохи фантазії...

Колонки тихенько шуміли. Я сидів і тупо втикав в екран свого ПК, навіть не усвідомлюючи, що там було зображено. Поволі я схилив голову на руку та закрив очі. Шум став чіткішим... Єдине слово, яке приходило мені на думку було слово „шум”. Як у телевізорі, коли закінчується трансляція, десь вночі... Шум, який, чомусь, здавався вісником кінця. Кінця цього дня, або навіть всього життя. Я навіть дихати перестав, заворожений цим монотонним шумом, що лився і лився, і не було йому ні кінця, бляха, ні краю...
Раптом, я усвідомив ще один звук. Це був холодильник. Банальне торохкотіння старого холодильника перервало всю апокаліптичну атмосферу. Я випростався на стільці, до речі не дуже зручному, глянув на годинник: було пів на шосту ранку.
Взагалі, я це вже десь, комусь казав, спати я люблю і коли засинаю, сплю досить міцно... Єдина проблема – це процес засинання. Він затягується на години, дні, тижні... Ну може трохи перебільшую, але години це точно. Того дня, вірніше – ночі, я просто взагалі не міг заснути і це мене просто дико дратувало. Є мало речей, які можуть мене дратувати так, як неможливість заснути і єдина річ, якій я завжди заздрю – це вміння засинати в інших. Я знайомий з людьми, які можуть заснути будь де, у будь якому положенні, за будь яких обставин. Це просто знущання якесь.
Так от, я не міг заснути, тож просидів всю ніч поперемінно то в інеті, то граючи в якусь недоумкувату стратегію. Вимикаючи комп’ютер я помітив, що в стратегії я програв. Хм... навіть не пам’ятаю, чого б це. Здається непогано грав. Буває.
День почався програшем, але мені не звикати до цього... Хтось десь казав, що потрібно вміти програвати... можливо. Не знаю, я програвати мабуть не вмію, а може і вмію... Що значить „вміти” програвати”? Скористатися з поразки і уникнути в майбутньому тієї ж помилки? Якщо так, то я програвати не вмію... Завжди ті ж самі ідіотські помилки.
Та й хто ти взагалі такий? Невдаха, без копійки в кишені, без друзів, без дівчини, без... Може здасться дивним, але почав я вважати себе невдахою зовсім недавно, і сприймати, як програші ситуації, також... Якось раніше я вважав себе багатим (не в грошовому плані), я думав, що я досить забезпечений, досить розумний, досить здібний. Думав, що в мене досить друзів... Що стосується дівчат, то в мене їх ніколи не було, в тому сенсі, що не знайшов я дівчини, яка б могла мене задовольнити, як кажуть в народі – завеликі претензії. Вони були, але завжди не ті. Можливо я забагато хотів... Я ненавидів банальність, буржуйство в усіх його проявах, я зневажав дівчат які мало не кінчали від самої назви крутих закладів для багатих, крутих дискотек, чи барів. Мене нудило, коли дівчата перш за все цікавилися твоєю платоспроможністю, а не тобою... Мене заставляли відчувати себе ідіотом, коли виявлялося, що я не знаю в якому магазині зараз продається найкрутіший одяг, про свою зачіску я краще змовчу... Тут завжди знаходилася розумниця, яка починала давати мені поради, на що я відважно відповідав, що мусить же бути хоч якийсь недолік? Так у мене їх два, казав я наступній модниці: перший, зовнішній недолік - це моя зачіска, а другий, внутрішній – це моя зайва скромність.
Взагалі, пішли вони всі! Пішли вони всі!!!

Що не кажи, але Снікерс - це також їжа і, до речі, дуже смачна та ситна... Я купив собі Снікерс і вирішив ним пообідати (снідати я взагалі не люблю). Я знав все, що відбудеться сьогодні наперед: нудне сидіння на роботі, вирішення зовсім непотрібних мені питань, очікування шостої, щоб вже нарешті піти додому та ввімкнути комп’ютер. Ну, звісно, не забуваючи на обід з’їсти свій над поживний шоколадний батончик! З горіхами та нугою... Тьху!
Бос, як завжди, не в дусі, цілий день парить тобі, та ще десятьом службовцям, голову. В нього це виходить просто професійно. Бувають же такі люди. Незадоволені собою, чи може своїм життям, так замість того, щоб щось змінити – зриваються на інших. Я давно навчився сприймати всі його ідіотські критики та докори з не менш ідіотською посмішкою та, сподіваюся, дурнуватим виразом на обличчі. Це допомагає. Я, взагалі, ставлюся байдуже до цього всього: до роботи, до біганини. Стримано ввічливий з колегами, навіть жартуючи, мовби все в мене гаразд, слухаю чужі проблеми, даю поради, домовляюся про те, аби піти в цю суботу на пиво, а через тиждень на концерт нікому не потрібної групи, мене навіть вважають симпатичним, хорошим хлопцем... Блять. Ненавиджу матюки, але коли звертаюся сам до себе не можу без них. Вони, напевно, краще за все мені пасують. Така ось інтроспекція. Не об’єктивно, зате ефективно... Такі от пиріжки.

Продовження нижче...

robie
16.11.2005, 01:09
Погода не з найкращих. Дощ, вітер, холод. Ідеш додому під дощем, на маршрутку не сідаєш, бо не так вже й далеко... Дощ б’є мене просто в лице, без сорому. Вода з дерев крапає за ворітник, светр повністю вже мокрий, з носа теж тече. Повний набір задоволень. Настрій повністю відповідає зовнішнім умовам. На душі мокро, сиро, холодно. Пориви вітру просто заставляють здригатися все те, що всередині. Хоча, що саме там, всередині, знаходиться, я не знаю. Скільки разів намагався збагнути, але натикався на такі перепони, що де там. Тут не те що у підсвідомість, тут і в НЛО повіриш... Це напевно якась криза, якогось періоду. Криза 24-ох років. Існує така? Напевно існує, в психології їх повно, цих криз, мусить бути якась така, щоб підходила. А якщо навіть немає, то це не проблема, знайдуть, опишуть, захистять кілька дисертацій на цю тему. Можливо навіть книгу надрукують. Все в найкращих традиціях жанру. Але йти до психологів я не хочу. І справа навіть не в тому, що я не хочу, аби вони писали дисертації, друкували книги, чи взагалі займалися своєю справою. Просто не хочу. Можливо це частина тієї ж кризи...
Зайшовши в холодну та непривітну, але, все ж таки, свою, квартиру, настрій трохи покращується. Переодягнувшись, та ввімкнувши комп’ютер йду на кухню аби приготувати собі вечерю. Фантазія в мене просто безмежна в цьому плані: омлет, смажена картопля, або макарони. Та нічого, ніби живий ще. Вмикаю музику, куди ж без неї! Нірвана – те що треба. А потім вже все інше, щось більш спокійне. Завжди дивувався, наскільки музика впливає на настрій. Це щось неймовірне! Бувало вмикаю собі щось веселе і настрій злітає просто до небес. Єдина проблема в тому, що музику ти вже ставиш під відповідний настрій, вона тільки посилює його. Не використовую я всю її силу та потенціал. Ну вона, я думаю, не образиться.
Вкотре, сидячи перед монітором, моїм вірним другом, усвідомлюю, що вся моя проблема в тому, що я не вмію доходити до кінця... Так завжди, я ні разу не зумів дійти до кінця, зіграти на все. Я занадто обережний та спокійний, занадто розумний та нудний. Так, можливо є в цьому якась така екзотика, така собі збочена альтернатива. Але який мені з того зиск? Ніякого... А як хочеться просто повеселитися від душі! Не напитися, не потрахатися, не покурити, не побазікати, а саме порадіти. Не знаю з чого, але хочеться... Можливо це ще одна моя нездійснена мрія та утопія. Можливо радість це саме ті, вище перераховані, речі. Та все ж, як хочеться, чорт забирай!
Може піти випити пива? Я роздумую, а тим часом дзвонить телефон. Це Коля. Йдемо на пиво, питає. Так, кажу, хтось з нас по-моєму ясновидець. Чому це? Та так, потім розповім. Коля хороший чудак, з ним можна напитися, можна просто посидіти і обговорити все що завгодно: від футболу до філософії. Коли мені погано я дзвоню Колі, і все швидко налагоджується. Є пиво, є дівчата, є всі компоненти для того аби забутися та втекти. Мені самому набридає так грузитися, сидіти перед компом, переписуватися з незнайомими, переважно, мені людьми, або читати непотрібну мені інформацію... Тоді, як от зараз, ми йдемо в улюблений бар, замовляємо по пиву, розповідаючи останні новини нашого життя. А вони просто подиву гідні: робота, дім, робота, дім... Але нічого, ще є книги, нові й не дуже. Ми багато читаємо, тож є що обговорити.
То як тобі Маркс, питаю я Колі. Це я йому порадив прочитати Маніфест, хороша книга, цікава і дужа влучна, в деяких місцях. Ні я, ні Коля не комуністи, ви не подумайте! Просто Маркс кльовий чудак, геній свого роду, а геніїв треба поважати і читати, бо не були б вони геніями, якби не побачили чогось цікавого в цьому, в принципі, нудному житті. Йому подобається, але це не його, каже. Розумію. Це мало кому подобається зараз.
Після третього, чи може четвертого, пива ми починаємо озиратися по бокам. Треба ж знайти якусь приємну компанію, а то як же без неї?! В барі повно люду, але майже всі дівчата зі своїми хлопцями, як на зло... Твою дивізію! - каже Коля вже після п’ятого келиха. Ми підіймаємося і виходимо звідти. Як любить повторювати один мій хороший друг: ми лішніє на етом празнікє жізні. Песимістично, кажете? Можливо, та мені, як і Колі, начхати на це. Ми йдемо додому проклинаючи всіх дівчат та їхніх хлопців.
Погода ніби і не збирається мінятися. Дощ ллє без перестану. Мочить собі асфальт, людей, парасолі, машини, утворює непрохідні калюжі і хоч би йому що! А нам через ті калюжі перестрибувати, або переходити треба. Заняття не з приємних. Ми розійшлися на зупинці, нам на різні маршрутки. Його приїжджає набагато раніше, як завжди, в принципі, вони набагато частіше їздять. А я стою, мов той мокрий, облізлий, бездомний пес. В душі чую ричання собаки, що злиться на погоду, на людей та на весь світ. Він скалить зуби, зажавши між ногами хвоста. Інстинктивно труситься, намагаючись зігрітися, а з очей у нього ллються сльози. Собаки можливо й не плачуть, але мій внутрішній – так. Він плаче та ричить, гавкати він не може, сльози його просто душать, але ричати – будь ласка. Зайшовши в маршрутку та сівши на самий зад, я притуляюсь чолом до спітнілого вікна та трохи заспокоююсь...

Гриж
16.11.2005, 14:48
Ну да, ніби щоденник. Тільки з якою метою написано?

Baltis
20.11.2005, 01:14
ой ну і багацько ж в тебе думок....

Оксі
30.03.2006, 20:18
Якраз в резонанс з моїми думками! Robie, не сумуй!Давай разом НЕ СУМУВАТИ!