Показати повну версію : Нагорода знайде героя?
Чи потрібні нагороди за створення кіно? Чи потрібні народи за створення мистецьких творів взагалі? Чи завжди відповідають твори тим нагородам, які вручають за їх створення?
__________________________________________________ _____________
Колись для мене незаперечною істиною було те, що якщо фільм отримав "Оскар" - то він безумовно належить до шедеврів світового кінематографу, але з тих пір мої погляди змінилсь. Є чимало неудостоєних лавровими вінками авторів, творів, тоді для чого вигадують численні нагороди і премії?
1. Фестивальні нагороди - то для новачків, або маститих професіоналів (яким на фестивалі, м*яко-кажучи, плювати). На фестивалі якісні фільми просто не беруть (Саме тому Стрембіцький отримав "гіляку").
2. Оскар існує для того, аби визначити значущість фільму, або вклад у нього (Оскар за акторську гру і тп).
А нагороди потрібні.
LanceloT
23.11.2005, 17:39
Конкурси і нагороди потрібні! Одним, щоб піднятись - іншим щоб опуститись!
Третім, щоб зрузуміти тлінність життя і відносність!Четвертим щоб робити гроші,
пятим....
Але всім потрібні!
~Pick@chu!!!
24.11.2005, 11:15
потрібні!!!!
якщо не оцінюють твій труд - -тоді його взагалі не помі4ають. тоді він не потрібен.
oddysseus
24.11.2005, 12:23
Чомусь хочеться висунути щось парадоксальне. Типу: "Це такі складні питання, що відповідати на них треба якнайпростіше". Або: "Це одне з тих простих питань, на які відповідати дуже складно". Але спробую утриматись від цього.
Потрібне, я думаю, уточнення - кому саме потрібні. Митцям, на мою думку, нагороди (особливо з грошовим еквівалентом) принаймні не завадять (не вічно ж художнику ходити голодним). Може, когось і слава зігріє (хоча це вже трохи дріб`язково, як на мене). А от якщо глядачі будуть проявляти інтерес до фільмів тільки виходячи з того, скільки статуеток чи гіллячок вони отримали, то це вже повна фігня. Адже нагород, по-перше, на всіх не вистачить, а по-друге, об`єктивність їх присудження - теж іще цікаве питання. Тому висновок такий: радіймо за тих, кого нагороджують, але критерії для "дивитися/не дивитися" у кожного мають бути свої, незалежні.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008