КПК

Показати повну версію : Альтернативна історія

Tim-Lit
25.11.2005, 15:12
VDV написав: До речi про альтерiсторiю.Хтось читав Г.Тартлдава "Ответный удар"(виданий рос. "Махаоном")? Пишу про нього на УФ , бо там С.Бандера один з персонажiв. Хлопці! Ми з Радієм вже влаштували невеличке "танкове страженіє" на тему альтернативної історії, і Сашко Левченко зробив нам зауваження щодо створення отт-топіка.

Тож моя пропозиція: давайте створимо окрему темку для обговорення питань, пов’язаних з АЛЬТЕРНАТИВНОЮ ІСТОРІЄЮ! Адже тема і справді цікава...
:D :D :D :D

Кам.Ю
26.11.2005, 00:52
Ще одна українська антиутопія - Рівне-Ровно Ірванця. Про цей твір нічого сказати не можу - читав лише синопсис. Тема досить цікава - Україна розкололася по лінії Керзона (те хворе місце по якому б'ють деякі наші нечистоплотні політики на кожні вибори - слава Богу без особливих успіхів).
Загалом жанр альтернативної історії і антиутопії (вони ж близькі родичі) до фантастики можна віднести досить умовно. Це як морська свинка - вона ж насправді і не морська і не свинка. А майже містичні передбачення Оруела мені навіть якось ніяково назвати фантастикою. До речі, уявіть собі, наприклад, "1984" в книжній крамничці поміж усіляких там зорельотів, драконів, відьмаків.

Spacer
26.11.2005, 12:16
До речі, уявіть собі, наприклад, "1984" в книжній крамничці поміж усіляких там зорельотів, драконів, відьмаків. Ну, не знаю, я наприклад, спокійно могу це уявити. Адже на мій погляд фантастика - це щось більше за зорельотних драконів та зальотних відьмаків :)
Історія, до речі, це теж - щось таки більше за вузьке. Оскільки я маю великі підозри щодо того, що уся офіційна історія є найальтернативнішою у світі. І без різниці, ким вона написана, комуністами або рухівцями. Якщо, звісно, обходити манівцями критичні точки. Голодомор, наприклад. Давайте згадаємо і помовчимо трохи...
.................................................. .................................................. .
Так ось, офіційна історія, якщо не альтернативна, то що для "широких мас" є "кріпто", це точно. До певного часу, коли фантастика стає реальністю. Це, до речі, теж об'єктивний процес.
А поки вона не стала такою - користуйтеся. Наприклад, у Лук'яненка в "Зоряній тіні" є згадки про українських наркобаронів, за верткими літаками котрих ганяються на "сушках" героїчні російські пілоти. Як вам таке?

Tim-Lit
27.11.2005, 14:07
До речі, уявіть собі, наприклад, "1984" в книжній крамничці поміж усіляких там зорельотів, драконів, відьмаків. "1984" виглядатиме там ПРЕКРАСНО!!!

Кам.Ю
27.11.2005, 18:30
"1984" виглядатиме там ПРЕКРАСНО!!!

Ну хоча б не поряд з сагами про безкопромісну боротьбу людства з косможуками. :)

До речі зверніть увагу на твори двох британських письменників-сучасників: Оруела і Уелса.
Що з них фантастика: "10 дней которые потрясли мир" чи "1984"?

Tim-Lit
28.11.2005, 11:04
Що з них фантастика: "10 дней которые потрясли мир" чи "1984"? Шо-о-о-о-о?!?!?! :eek: :eek: :eek: :eek:
Чомусь я завжди вважав, що автором книги "10 дней, которые потрясли мир", є письменник Джон Рід, а не Герберт Уелс...

Кам.Ю
28.11.2005, 12:53
Шо-о-о-о-о?!?!?!

Ой! ;) :8 :8 :8 ,

Та все ж Г.Уеллс примав участь у масштабній пі-ар компаній, розвязаній Радянською Росією для подолання міжнародної ізоляції. Можу згадати ще А.Жида - нобелівського лавреата, А.Франса, Л.Фейхтвангера та інших - що славословили совіцький режим, пишучи речі, що мали дуже мало спільного з реальністю у той час, коли вже на повну потужність працювала машина Гулагу і лютував Голодомор. Саме тому "1984" я не вважаю фантастикою - це реальність того часу. А публіцистика вищезаданих авторів, присвячена есесер'ю - саме фантастика (дуже низькопробна). До речі, Оруел після публікації "1984" зазнав цілковитого остракізму з боку тогочасної британської інтелігенції, що просто таки волочилася від дядечка Джо.

Tim-Lit
28.11.2005, 13:11
Ой!
Ну, це вже інша річ...
Та все ж Г.Уеллс примав участь у масштабній пі-ар компаній, розвязаній Радянською Росією для подолання міжнародної ізоляції. Можу згадати ще А.Жида - нобелівського лавреата, А.Франса, Л.Фейхтвангера та інших - що славословили совіцький режим, пишучи речі, що мали дуже мало спільного з реальністю у той час, коли вже на повну потужність працювала машина Гулагу і лютував Голодомор. Саме тому "1984" я не вважаю фантастико - це реальність того часу. А публіцистика вищезаданих авторів, присвячена есесер'ю - саме фантастика (дуже низькопробна). До речі, Оруел після публікації "1984" зазнав цілковитого остракізму з боку тогочасної британської інтелігенції, що просто таки волочилася від дядечка Джо.
Тому ОСОБИСТО я відношу роман "1984" до ПРОГНОСТИКИ: тобто, Орвел зробив ПРОГНОЗ антиутопічного характеру. І хоча світ не розколовся на Євразію, Остазію та Океанію, зате я свого часу хапав кайф від передбаченого ним дефіциту бритовних лез та шнурків для черевиків. 100%!!! Ну, і Мінмиру, Мінлюбові, Мінправди, Міндостатку - як це точно по духу...

До речі, Орвел "вилікувався" від "хвороби на соціалістичну ідею", лише повоювавши в республіканських інтербригадах в Іспанії. Хоча не можна сказати, що "чистим соціалістом" він бути загалом перестав. Бо всі надії на подальший розвиток суспільства його герой покладав (принаймні, доки його не зламали", саме на "пролів" - тобто, на пролетарів. Просто Орвел залишився дуже специфічним соціалістом - тим, котрий не сприймав ні сталінську, ан троцкістську його моделі.

Що ж до захоплення "дядечкою Джо"... Це було не тільки у Великій Британії. Бо можливо, конструктор танків Уолтер Крісті не продавав би СРСР оригінальної конструкції підвіску для шасі, якби не захоплювався СРСР. А Крісті - американець. (Див. нашу з Радієм "маленьку танкову дуель".) Тож можна сміливо говорити, що у першій половині ХХ ст. півсвіту захоплювалось "грандіозним соціальним експериментом", затіяним Росією. Я навіть пам’ятаю старий і дуже "революційний" мультик... студії Уолта Діснея - про "злодюгу Распутіна" й повсталий в результаті його "кровожерливого" свавілля російський народ!..

VDV
29.11.2005, 08:37
Та я й сам написав одну коротеньку альтерiсторiю.У Ейсмонта повiсив, яка там адреса?

Tim-Lit
29.11.2005, 10:41
Та я й сам написав одну коротеньку альтерiсторiю.У Ейсмонта повiсив, яка там адреса? З’ясуй і дай посилання! :)

Spacer
29.11.2005, 12:52
Та я й сам написав одну коротеньку альтерiсторiю.У Ейсмонта повiсив, яка там адреса? В.Верховський "Зосталі живі" (http://www.ukr.liter.net/prose/verh/zost.shtml)

Spacer
29.11.2005, 12:59
До речі, про Орвелла та інших. Мені так і уявляється книжкова полиця в фантастичній бібліотеці: Платон "Тімей та Критій", Кампанелла "Місто Сонця", Свіфт "Мандри Гуллівера", Замятін "Ми", Орвелл "1984", Аксьонов "Острів Крим"... Чудово, блін! :rolleyes:

Spacer
29.11.2005, 13:08
Тепер, до речі, про Замятіна... :D
Описане ним тоталітарне суспільство цікаве та "оригінальне" тим, що у людей видаляли з мозку... Щоб ви думали? Здатність до фантазування!!!
Агов, Prophet! :p

Prophet
29.11.2005, 14:27
А до чого тут Prophet, дозвольте поцікавитись?

Spacer
29.11.2005, 14:47
Пані Prophet, якщо я Вас чимсь образив, дуже перепрошую.
Але мені здалося, що на одній з гілок цього Форуму Ви певним чином негативно відкликалися про фантастику. Якщо я не правильно Вас зрозумів, то... (див. початок цієї реці). :8

Prophet
29.11.2005, 14:55
Так, я не люблю фантастику. Я надаю перевагу іншій літературі. До чого тут "вирізана з мозку здатність до фантазування"?

Spacer
29.11.2005, 15:02
Любо пані Prophet, література будь-якого жанру, як і мистецтво в цілому, принципово передбачають "здатність до фантазування". В цьому сенсі - це звичайне середовище їхнього існування.
А щодо мого попереднього зауваження, то мені здалося, що у Вас якесь агресивне несприйняття фантастики. Якщо я не правий, то вибачаюсь за це ще раз.

VDV
03.12.2005, 08:56
Маю заступитися за Prophet. Якби ви ,колеги ,вивчили соцiонiку, то знали б , що здатнiсть до фантазування закладено в психотипi. Людина повинна працювати по сильним функцiям, а фантазiя розвинена лише в нас iнтуiтивних...

Spacer
03.12.2005, 16:53
А фантазiя розвинена лише в нас iнтуiтивних... Панове, які користуються в основному лівою півкулею мозку, прошу у вас вибачення за "правопівкульовий расизм" мого товариша :p

Tim-Lit
03.12.2005, 18:09
Панове, які користуються в основному лівою півкулею мозку, прошу у вас вибачення за "правопівкульовий расизм" мого товариша
Коли я був маленьким хлопчиком і вчився у радянській школі, то написав своє "мінус перше" оповідання (точніше, повість) у 12 років, "нульове" - десь у 16. Я обережно розпитував вчителів, чи вийде з мене письменник. Усі тільки дивувались отаким дурнуватим запитанням такого розумного хлопчика й казали: ні, не вийде нізащо - бо в тебе занадто розвинене логічне мислення!

Звідси висновок: якою би півкулею мозку не користуватися, письменником-фантастом таки так - стати можна! :D :D :D :D

Найяскравіше то виявилось, мабуть, у моїй "Повісті про читири квітки": в основі сюжету - елементарний експеримент "по Менделю"! Є чотири пари:
- і він, і вона не здатні глибоко кохати;
- він - "ні", вона - "так";
- він - "так", вона - "ні";
- обидва здатні до полум’яного кохання.
Всі чотири пари вкинуті в умови наднезвичайного "Міста", всі виходять "на папір" почергово. Логічний експеримент у чистому вигляді!

До речі, жоден гороскоп не вказує, що під знаком Козерога народжуються письменники. Скромно не кажу за себе, та 2 січня народився Айзек Азімов, 3 січня - Джон Рональд Руел Толкієн, про що вже казали тут у "Кахве". Обидка - знамениті письменники-фантасти. Обидва - "козероги".

І вже загалом я мовчу за Ісуса Христа (або 25 грудня, або 7 січня) - бо Його дехто також прираховує до та-а-а-аких фантастів!.. А Він - теж "козеріг". І логіка в нього, здається, бездоганна.

Кам.Ю
08.12.2005, 10:20
Хочу продовжити цю надзвичайно цікаву тему. Я знайшов у мережі перший український переклад Д.Оруела "Колгосп тварин" зроблений Іваном Чернятинським (вид.Прометей). Це, як виявилося, взагалі один із перших перекладів цього твору. Д.Оруел не лише дав згоду на цілковито безкоштовний переклад, а й написав до нього передмову.
Отже, - Колгосп тварин (http://zustrich.quebec-ukraine.com/lib/animals_intro.htm)

Prophet
08.12.2005, 12:01
Якось, мені видається, тут "колгосп" - не те слово... Та й уся назва не звучить :-/ Сама довго думала, як красиво назву перекласти, і врешті називаю в оригіналі.

Кам.Ю
08.12.2005, 12:17
Якось, мені видається, тут "колгосп" - не те слово...

Цілком згоден з Вами. Та зауважте, що для нас слово колгосп має відтінок або нейтральний або злегка зневажливий, тоді як у українських емігрантів - цілковито негативний і саме тому для них ця назва відповідає змісту.

Spacer
08.12.2005, 12:19
Наскільки я пам'ятаю, в журналі "Всесвіт", наприкінці 80-их - початку 90-их минулого ст., переклад цієї речі друкувався під назвою "Ферма тварин".

Кам.Ю
08.12.2005, 13:48
Справа у тому, що переклад І.Чернятинського - взагалі один із перших перекладів на іноземну мову. До речі, там досить цікава авторська передмова Оруела.

Олександр Левченко
14.12.2005, 12:20
Авторам - шанувальникам альтернативної історії! Підкидаю тему для продовження літдосліджень в дусі "кожелянківщини" :): Науковий скандал! Древні римляни виявилися потомками українців (http://hotline.net.ua/content/view/18065/39/) :p :p :p

Кам.Ю
14.12.2005, 13:51
Авторам - шанувальникам альтернативної історії! Підкидаю тему для продовження літдосліджень в дусі "кожелянківщини"

Цю теорію я вже давніше читав у Канигіна. Знову повторюся - це прояви комплексу національної меншовартості. (Типу український слон - найбільший у світі). Наша історія і без штучних продовжень дуже давня.

Tim-Lit
14.12.2005, 14:36
Типу український слон - найбільший у світі. Не найбільший, а НАЙСЛОНІШИЙ!!! :D :D :D
А загалом, у журналі "Перехід-IV" (я знайомий з його головним редактором, півроку навіть напружено листувались колись-то) проводиться лінія, що ГАЛИЧАНИ - це нащадки ГАЛИЛЕЯН, тобто, богообраний народ, на відміну від євреїв. Як на мене, це значно крутіше!

Кам.Ю
14.12.2005, 14:52
З той самого Канигіна - відомого українського слоновода

VDV
17.12.2005, 10:40
Звідси висновок: якою би півкулею мозку не користуватися, письменником-фантастом таки так - стати можна! :D

Згоден! Інтуїція "ховається не в півкулях, а в гиппокампі...
Я також не розумію людей,які в зхопленні від Оксани Забужко, то й що з того? Про смаки не сперечаються...

Кам.Ю
20.12.2005, 09:11
Пропоную увазі статтю Ліни Костенко Гуманітарна аура нації або дефект головного дзеркала (http://zustrich.quebec-ukraine.com/kostenko.htm) . Ця стаття, звісно не нова, та у ній добре пояснюється причини вітчизняного канигінсько-кожелянківського слоноводства.

Олександр Левченко
27.12.2005, 14:38
І це не Україна!!! :D
Ученые нашли в космосе возможное место рождения жизни (http://www.korrespondent.net/main/140536)

Кам.Ю
02.01.2006, 21:15
Ось ще одна похмура антиутопія. Майдан (http://www.maidan.org.ua/static/news/1135929455.html)

Tim-Lit
03.01.2006, 14:14
Найбільша антиутопія - УКРАЇНА БЕЗ РОСІЙСЬКОГО ГАЗА...

Втішають мене лише слова, почуті від мого екс-шефа, міністра вугільної промисловості у 1998-99 роках Сергія Тулуба: "Ми пережили татаро-монгольське нашестя - переживемо й холодну зиму!" Тоді йшлося про те, що уряд тодішнього прем'єр-міністра Віктора Ющенка не зміг накопичити необхідні запаси вугілля до початку зимового опалювального сезона.

Олександр Левченко
06.03.2006, 10:32
На прохання ВДВ передаю посилання на
Гарри Тартлдав. Ответный удар. (http://lib.baikal.net/koi.cgi/INOFANT/TERTLDAW/flot2.txt)

VDV
06.03.2006, 12:35
Дякую!

Кам.Ю
05.10.2006, 15:03
Спробую відродити цікаву тему: Нова антиутопія від культового російського Сорокіна "День опричника", даю посилання на відгук Новодворської на Майдані.
http://www.maidan.org.ua/static/mai/1159984903.html

radus
05.10.2006, 16:11
Читаємо, читаємо... Поки що - не дуже.

stranger
14.11.2006, 13:10
Вітаю всіх форумчан!
Я тут новенький, тому хочу запитати у бувалих і досвідчених:
Хто знає твори з альтернативної історії українською мовою про Україну?
Дякую всім.

Tim-Lit
14.11.2006, 13:27
Вітаю всіх форумчан!
Я тут новенький, тому хочу запитати у бувалих і досвідчених:
Хто знає твори з альтернативної історії українською мовою про Україну?
Дякую всім.
Здається, тут спец - Вадим Кожелянко... Чи Василь Кожелянко?! Не пригадаю навскидку, як його точно звати...

Олександр Левченко
14.11.2006, 14:08
Можна почитати дописи ось звідси:
http://www.litforum.net.ua/showthread.php?p=4129&highlight=%CA%EE%E6%E5%EB%FF%ED%EA%E0#post4129
:)

Кам.Ю
14.11.2006, 15:10
Павло Солодько "Четверта революція". Лінк шукати ліньки, текст є на укрцентрі.

radus
14.11.2006, 15:47
Гоп. А чому це ми Білика забули? Вельми топічний роман "Меч Арея".
Якраз недавно перечитав.
Хоча, чесно сказати, зараз враження від нього значно слабіше, аніж було у дитинстві.

stranger
15.11.2006, 11:45
Здається, тут спец - Вадим Кожелянко... Чи Василь Кожелянко?! Не пригадаю навскидку, як його точно звати...
Дякую. Я читав "Дефіляду...", :8 враження не дуже. Памфлет, одним словом. :( :nono:
З російськими авторами данного напрямку, наприклад, В.Звягінцевим, порівнювати навіть не варто.
Та він і сам про це писав (чи говорив)(?).

stranger
15.11.2006, 11:48
Мене якраз цікавить період 1918-1940 років.
Наші запеклі друзі з півночі такі книги на поток поставили, а от українські автори мовчать, ніби їм заціпило.

radus
15.11.2006, 16:04
Деякі з них готують черговий сюрприз.

stranger
16.11.2006, 10:20
Деякі з них готують черговий сюрприз.
То підкажіть, де шукати.

radus
16.11.2006, 10:25
Як можна відшукати ще неготовий сюрприз? :)

Tim-Lit
16.11.2006, 10:37
Мене якраз цікавить період 1918-1940 років.
Наші запеклі друзі з півночі такі книги на поток поставили, а от українські автори мовчать, ніби їм заціпило.
Річ у тім, що аби написати правдоподібну альтернативну історію, потрібно угледіти правдоподібний привід для цієї альтернативності. А який він може бути у вказаному періоді?! Що, типу, Центральна Рада несподівано виявилася популярною в народі, тож Україна не підпала під Росію?! Або що Сталін програв війну Гітлеру?! Або що ІІ світову розпочав той же Сталін?! Або що він пожалів куркульських діточок і "скасував" Великий Голодомор?!

Відправної точки тит немає - от що прикро! Якщо вкажете її... Перефразовуючи Архімеда, дайте мені таку точку - і я сам напишу альтернативно-історичний роман!

radus
16.11.2006, 10:56
Та ну, ти перебільшуєш. Ключових моментів досить рясно.

Ось кілька штук:
1. Товариш Гітлер у 41 не ляпнув "Ми не визволяємо Росію, а завойовуємо!", а вирік щось протилежне й почав формувати національні війскьові підрозділи.
2. У 1915 році канадці не посадили українців у табори, а сформували дивізію й перекинули на європейський ТВД.
3. У 1933 товариш Хрущьов (майже українофіл) підсидів товариша Сталіна.
4. У 1654 Хмельницький домовився не з царем, а з султаном (оце тема, взагалі! десятилогію можна накатати! Білика на нас нема :) ).
5. У 1943 Сікорського не замочили, й виникла велика Польща на пів-Європи - з шматками України, Румунію, Німеччини й Франції.
І так далі.

А, чорт, вискочив з вказаного періоду й не помітив. Зараз ще подумаю.

Tim-Lit
16.11.2006, 11:28
Та ну, ти перебільшуєш. Ключових моментів досить рясно.

Ось кілька штук:
1. Товариш Гітлер у 41 не ляпнув "Ми не визволяємо Росію, а завойовуємо!", а вирік щось протилежне й почав формувати національні війскьові підрозділи.
2. У 1915 році канадці не посадили українців у табори, а сформували дивізію й перекинули на європейський ТВД.
3. У 1933 товариш Хрущьов (майже українофіл) підсидів товариша Сталіна.
4. У 1654 Хмельницький домовився не з царем, а з султаном (оце тема, взагалі! десятилогію можна накатати! Білика на нас нема :) ).
5. У 1943 Сікорського не замочили, й виникла велика Польща на пів-Європи - з шматками України, Румунію, Німеччини й Франції.
І так далі.

А, чорт, вискочив з вказаного періоду й не помітив. Зараз ще подумаю.
1. Тоді 6 липня 1941 (за Суворовим-Різуном) або на початку 1942 товариш Сталін "грохнув" Гітлера й загарбав усю Європу... Але де тут Україна?!
2. І що змінить одна дивізія у ІІ світовій війні?! І знов-таки, до чого тут безпосередньо Україна?!
3. Пхе! Неймовірно!.. Якщо навіть замах Генріха Люшкова було відведено з легкістю... Не вірю!!!
4. Це справді "не той" період.
5. Це альтернативна історія Нової Річпосполитої, а розглядати у ній Україну... Крім того, Сталін такого "проекту", як Велика Польща, не допустив би.

stranger
17.11.2006, 12:10
Період 1918-1940 рр. - це внаслідок знайомства з книгами В.Звягінцева.

Відправної точки тит немає - от що прикро! Якщо вкажете її... Перефразовуючи Архімеда, дайте мені таку точку - і я сам напишу альтернативно-історичний роман!
Як Вам така точка - Гетьманська Держава змогла відбити і більшовицьких комісарів і заколотників Вінниченка.
Напишете роман?
До речі, якщо мова зайшла про В.Суворова. На мою думку, коли Гітлер - Криголам номер один, тоді Вінниченко "со товарищи" - Криголам номер нуль.

radus
17.11.2006, 12:29
1. Ні, він це ляпнув уже під час війни. Коли все пішло начебто Ок, й потяглися делегації - а дозвольте й нам... А він їх отак обламав, й виправив помилку лище, якщо не помиляюсь, у 42му. А подав би початок БД як похід проти комунізму, зформував протитерористич... тьху, протикомуністичну коаліцію... тоді б ми, мабуть, зараз були стурбовані засмічення мови германізмами. :)

2. Ха. З військової точки зору - нічого, але з політично-пропагандистської - ого-го. Така могутня демонстративна підтримка з-за океану, й прибуття 10-15 000 українців, які нюхнули свободи... тоді і деякі тодішні політики, й солдати воювали б запекліше.

3. Ну, ми ж про теоретично. А від вбивці ніхто не застрахований. Тим більше, що снайперські гвинтівки вже були, а на мавзолей він час від часу вилазив.

4. Ага. Але цікаво, якби перелам стався тоді, то який би вигляд мала політична мапа у згаданий період? Ги-ги, гадаю ти знав би більше лайок тюрксього походження, аніж зараз. :)

5. Це альтернативна історія Нової Річпосполитої, а розглядати у ній Україну...
З цим згоден. Але ж чи варто обмежувати себе "хорошими" альтернативками? Цікаво було б подумати й про гірші варіанти, на які ми б цілком могли б наступити.

Крім того, Сталін такого "проекту", як Велика Польща, не допустив би.
А з цим - не зовсім. товариш Сталін і ляпи допускав, й можливість маневру "назад". Й Німеччину всю загарбати не зміг, хоч і кортіло, й лінкор "Радянський Союз" не побудував. Цілком міг би під тиском західних членів коаліції (а ті, у свою чергу, під тиском Сікорського), погодитися на Польщу у кордонах 39 р., або й ширших. Не найкращий варіант, я б сказав. :-\ Але цікавий.

Tim-Lit
17.11.2006, 16:07
1. А подав би початок БД як похід проти комунізму, зформував протитерористич... тьху, протикомуністичну коаліцію... тоді б ми, мабуть, зараз були стурбовані засмічення мови германізмами.
Що таке "БД"? "Бліцкріг дер Дойчланд"?.. "Брауншвейзький Драп"?.. "Бурхлива Діяльність"?..
2. Ха. З військової точки зору - нічого, але з політично-пропагандистської - ого-го. Така могутня демонстративна підтримка з-за океану, й прибуття 10-15 000 українців, які нюхнули свободи... тоді і деякі тодішні політики, й солдати воювали б запекліше.
Війни виграються спочатку у залах дипломатичних переговорів, а вже потім - на фронтах. Так що вобвали б героїчніше, але...
:bu:
4. Ага. Але цікаво, якби перелам стався тоді, то який би вигляд мала політична мапа у згаданий період? Ги-ги, гадаю ти знав би більше лайок тюрксього походження, аніж зараз. :)

Нічого цікавого. У Ігоря Сокола є оповідання, здається, "Під зеленим прапором" чи щось таке - як князь Володимир з перепою обрав "релігію непитущих", а не православне християнство. Так що він цю альтернативу вже розробив. Хоч би й на рівні оповідання...

Інша річ - розглянути перемогу "проекту" гетьмана Дорошенка!..
:mad:

Tim-Lit
17.11.2006, 16:11
Як Вам така точка - Гетьманська Держава змогла відбити і більшовицьких комісарів і заколотників Вінниченка.

Як вигукнув колись Станіславський: "Не вірю!!!"
:bu:
До речі, якщо мова зайшла про В.Суворова. На мою думку, коли Гітлер - Криголам номер один, тоді Вінниченко "со товарищи" - Криголам номер нуль.

О! А тут вже є якесь крихітне зернятко здорового божевілля... Варто подумати!
:aga:
:thank_you

radus
17.11.2006, 16:55
Що таке "БД"?
Бойові дії.

Війни виграються спочатку у залах дипломатичних переговорів, а вже потім - на фронтах. Так що вобвали б героїчніше, але...
Маю підозру, що Спартак, Разін, Пугачьов, Наполеон, Гітлер, Хусейн, Карл 12 та ряд інших товаришів з тобою би не погодилися. :)

Нічого цікавого. У Ігоря Сокола є оповідання, здається, [B]"Під зеленим
Дякую, почитаю.

розглянути перемогу "проекту" гетьмана Дорошенка!..
Ага, теж було б цікаво. На жаль, моїх скромних історичних знань явно не вистачить. Якщо не ліньки, окресли хоча б приблизно.

Кам.Ю
17.11.2006, 17:12
Точок біфуркації в українській історії було багато, особливо в 1918-20р. Усе могло повернутися іншакше, якби у ті моменти наші керманичі були адекватні епосі. Чомусь, коли відбуваються величезні тектонічні зсуви історі, гинуть імперії, виникають наві держави - українську ідею замісь гігантів уособлюють пігмеї. За дамими ГПУ (посилаюся на Горліс-Горського - агента УНР в лавах ОГПУ), проти совітів під проводом різних отаманів воювало більше 3-х мільйонів людей, було знищено коло 250тис. червоноармійців і совіцьких функціонерів.
Тобто, якби на той час цій стихії було надано потрібний вектор і національно-визвольний рух замість безлічі народних отаманів і цілковито бездарної і номінальної центральної влади очолив енергійний і харизматичний політик, наприклад, полк.Є.Коновалець, - історія склалася б інакше.

radus
17.11.2006, 17:31
А коли він став полковником?

Кам.Ю
17.11.2006, 17:36
Коли С.Петлюрі стало соромно, що 60тис. корпусом січових стрільців командує лейтенант.

Tim-Lit
17.11.2006, 18:57
Тобто, якби на той час цій стихії було надано потрібний вектор і національно-визвольний рух замість безлічі народних отаманів і цілковито бездарної і номінальної центральної влади очолив енергійний і харизматичний політик, наприклад, полк.Є.Коновалець, - історія склалася б інакше.

Отож бо! Мені такого політика уявити зараз важко. А років через 500 якийсь майбутній письменник "вкине" в УНР-ЗУНР якогось "чаклуна", котрий вселить певність у Петлюру чи Грушевського... Або зробить гетьмана Скоропадського дуже вольовою людиною... От тоді й писатиметься альтернативна історія України!

P.S. А втім, полковник Коновалець - це справді хтось... Таки треба буде подумати!

Кам.Ю
17.11.2006, 19:44
Реальні передумови до цього дійсно були - частина українського офіцерства, втомлена демогогією Петлюри схиляла полк.Коновальця до військового перевороту. (доречі, у свій час саме Коновалець рішучим наступом на Київ повалив гетьманат Скоропадського після підписання тим зрадницького універсалу).
При цьому, враховуючи енергію, організаторські здібності та військовий хист полк.Є.Коновальця ....

radus
17.11.2006, 20:13
А років через 500 якийсь майбутній письменник "вкине" в УНР-ЗУНР якогось "чаклуна", котрий вселить певність у Петлюру чи

І це вже вкрадено до нас. Товаришем Звягінцевим.

Таки треба буде подумати!
...на трьох? :)

Tim-Lit
20.11.2006, 11:09
І це вже вкрадено до нас. Товаришем Звягінцевим.

Та чому ж ним?! От ми з Олегом Авраменком вкинули Карсидара і Читрадриву до Києва напередодні штурму Батия... Вийшов роман "Власть молнии"!

Олександр Левченко
20.11.2006, 18:21
Безкоштовна підказка майбутнім "альтернативним" авторам:
Стоунхендж был международной здравницей (http://www.podrobnosti.com.ua/history/2006/11/20/369138.html)

Знай їхніх! :D

Олександр Левченко
21.11.2006, 18:07
Не пам'ятаю, де відбулося знамените "танкове сраженіє" :), тому цікаве посилання з цієї тематики дам тут:

Т-34 визнаний кращим танком всіх часів (http://rep-ua.com/54623.html)

Причому це зробленона основі результатів опитувань британських і американських військовослужбовців і експертів. :p

radus
21.11.2006, 18:39
Це за співвідношенням "ціна-якість". А чисто технічно, то до тієї ж "пантери" йому дуже далеко.

Малахай
04.03.2007, 18:23
На жаль практично забутий епізод нашої історії, а саме битва на річці Ворскла у 1399 році. Найбільша за кількістю учасників у XIV столітті. Дещо про неї http://www.vokrugsveta.com/S4/proshloe/mech.htm

Tim-Lit
05.03.2007, 09:15
На жаль практично забутий епізод нашої історії, а саме битва на річці Ворскла у 1399 році. Найбільша за кількістю учасників у XIV столітті. Дещо про неї http://www.vokrugsveta.com/S4/proshloe/mech.htm
Дякую, цінна інфа!
:thank_you

Малахай
11.06.2007, 19:32
На Луганщині знайшли піраміди старіші за єгипетські http://ter-a.com.ua/kms_news+stat+cat_id-1+page-1+nums-9252.html:eek:

Zoolw
11.06.2007, 20:03
http://fabryka.pl/ksiazki.php?id=67#searchkk
http://fabryka.pl/ksiazki.php?id=77#searchkk

Польща та УкраЇна разом - ми договорились за Хмелницького і тепер Річпосполитiй Трьох Народів треба вирішити проблему - бунт хрестоносців :D Столиця, звичайно, у Львові ( що на те литовці? ;) )

Tim-Lit
11.06.2007, 20:22

Польща та УкраЇна разом - ми договорились за Хмелницького і тепер Річпосполитiй Трьох Народів треба вирішити проблему - бунт хрестоносців :D Столиця, звичайно, у Львові ( що на те литовці? ;) )
Литовці на те - позитивно. Коли я писав інтерв'ю торгпреда Литви в Україні Кейстутіса Масальскіса, опісля у дружній бесіді він пробовкнувся, що князі Масальскіси колись мали маєтки на Чернігівщині. Отже, він особисто - "за" неформально відроджену Річпосполиту на сучасному етапі. В розумінні - більш тісні зв'язки Литви, Польщі та України, не зважаючи на кордон ЄС.

Натомість посол Польщі Яцек Ключковскі дуже косо подивився на мене, коли я спитав його про аналогічне, і зазначив, що Річпосполита давно вмерла, і треба жити реаліями: Польща і Литва - в ЄС, Україна - через кордон...

Отже, Литва явно не проти, а от Польща!..
:(

Reytar
11.06.2007, 20:39
Це за співвідношенням "ціна-якість". А чисто технічно, то до тієї ж "пантери" йому дуже далеко.
Чисто технічно, Т-34 було створено у 1940 році, Pzkpf-V "Пантера" вперше проїхалася фабрічним двором у 1943 році. Для броньованої техніки під час світової війни більше ніж суттева відмінність у співвідношенні морального й матеріального старіння бойової машини.
До тогож... Ця, пробачте, "Пантера" біла середнім танком чисто номінально, бо її бойова вага, закрема, лише на 1 т була меньшою, за бойову вагу радянського важкого танку прориву ІС-2. Тобто "Пантера", хоч називалася "танком завоювання панівного становища на полі бою", як середній танк була занадто важка, велика й сильна, щоб вважатися таким. Бойова вага ІС-2 - близько 46 тон ( http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/IS2/ ), а Pzkpf-V "Пантера" - близько 45 тон, залежно від модифікації ( http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/PzV/ ).
Для прикладу - декілька моделей справді середніх танків того періоду:
Pzkpf-IV ( http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/PzIV/PzIV_1.html )
M-4 "Шерман" ( http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/Sherman/sherman.php )
Т-34 ( http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/T34/inbattle/index.php?page=1 )

Оце - підбивання підсумків порівняння кількох дійсно середніх танків прізних періодів Другої Світової:
http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/PzIV/PzIV_4.html

Малахай
12.06.2007, 10:25

Найбільш імовірним моментом створення Речі Посполитої у складі України, Польщі і Литви був 1659 рік Тоді Виговським був вже підписаний Гадяцький договір і під Конотопом були розгромлені російські війська.

Інформація про Гадяцький договір http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D 0%B9_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%80 і про Конотопську битву http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%81%D 1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0

Але беруть мене великі сумніви щодо того, що таке штучне утворення б довго проіснувало.

Zoolw
12.06.2007, 10:52
Але беруть мене великі сумніви щодо того, що таке штучне утворення б довго проіснувало.

Тому це фантастика ;)

VDV
09.08.2007, 08:34
Бiлоруська служба "Свободи" оголосила конкурс альтернативних iсторiй про те якою була б Бiлорусь якби зберегла державнiсть у 1918-му роцi.
www.svaboda.org

Bobua
09.08.2007, 13:06
На Луганщині знайшли піраміди старіші за єгипетські http://ter-a.com.ua/kms_news+stat+cat_id-1+page-1+nums-9252.html:eek:

Цікаві посилання даєте; я звідти вийшов на таке:

Предложен принцип работы машины времени
http://news.24.ua/news/science/9903/
:victory:
[там дописувачі вже почали непокоїтися з цього приводу]

І відтак постає питання:
Чи стане альтернативна історія реальністю ще за нашого життя?
Хто в якій гілці житиме? :yahoo:
І як будемо листуватися з різних гілок? :(

Tim-Lit
09.08.2007, 13:10
І відтак постає питання:
Чи стане альтернативна історія реальністю ще за нашого життя?
Хто в якій гілці житиме? :yahoo:
І як будемо листуватися з різних гілок? :(
Якщо добре пошукати, десь у нашій гілці можна знайти відгомін такої проблемки... З'ясувалися, що я та Spacer пам'ятаємо різні події з нашого явно одного минулого (мається на увазі - минуле нашої країни та планети Земля).
:p

radus
09.08.2007, 14:04
А де, тицьни носом, pls.

Tim-Lit
09.08.2007, 14:27
А де, тицьни носом, pls.
Часу не маю!!! Цейтнот: в середу треба черговий журнал до друкарні везти. Скажу тільки, що ми із Спейсером про американські шаттли дискутували...

Малахай
10.08.2007, 19:05
Прочитав цю статтю http://www.podrobnosti.ua/history/2007/07/04/437664.html і згадав про праці Шилова та Канигіна. Невже їх твори не є альтернативною історією? Чи все-таки то вона? А може у мене занадто консервативна історична освіта? Нема в мене віри до їхніх теорій!

sventitsleyf
11.08.2007, 13:06
Прочитав цю статтю http://www.podrobnosti.ua/history/2007/07/04/437664.html і згадав про праці Шилова та Канигіна. Невже їх твори не є альтернативною історією? Чи все-таки то вона? А може у мене занадто консервативна історична освіта? Нема в мене віри до їхніх теорій!

Та ні, то не альтернативна історія, для нього вже давно вигадали інший термів folk history, який для товариства істориків є чимось середнім між грубою лайкою та примітивним анекдотом:D Дивись статтю Д. М. Володихіна Феномен фольк-Хісторі / Международный исторический журнал, №5, сентябрь-октябрь 1999. Философия и методология истории на http://history.machaon.ru (це титул) Ось точна адреса: http://history.machaon.ru/all/number_05/filosofi/5/index.html

Малахай
11.08.2007, 13:12
для товариства істориків є чимось середнім між грубою лайкою та примітивним анекдотом:D

Тут те саме http://www.dt.ua/3000/3150/55989/ :D

Малахай
11.08.2007, 13:14
Та ні, то не альтернативна історія

Та це ясно, але це своєрідна альтернатива офіційній історії.

Дивись статтю Д. М. Володихіна Феномен фольк-Хісторі / Международный исторический журнал, №5, сентябрь-октябрь 1999. Философия и методология истории на http://history.machaon.ru (це титул) Ось точна адреса: http://history.machaon.ru/all/number...i/5/index.html

Зараз почитаю.:aga:

sventitsleyf
12.08.2007, 11:35
Ще була стаття Олени Русиної у "Критиці" "Парк трипільського періоду" число 4, квітень 2006 с. - 18-22 , але в інтернеті не знайшов:bu: Чесно кажучи не знаю чи це добре, коли існує така "альтернативна історія". Особисто я бачу інші можливості її існування без розриву із традиційною наукою. Наприклад зміна акцентів, зміна куту зору.

Bobua
22.08.2007, 10:25
в форумі теревень є тема
В. Кожелянко "Дефіляда в Москві", Альтернативна історія (http://tereveni.org.ua/forum/index.php?showtopic=1262&hl=)

в темі дали посилання на
перелік книжок: ("Альтернативная история", часть 8. (http://velobos.livejournal.com/42837.html))

+ далі знайшов цілу книжку про це:
Соболев С.В.
С 76 Альтернативная история: пособие для
хронохичхайкеров. -- Липецк, "Крот",
2006. -- 84 с. (http://s3000.narod.ru/b6091.htm)

і Соболев С.В.
С 76 Альтернативная история: пособие для
хронохичхайкеров. -- Липецк, "Крот",
2006. -- 232 с. (http://s3000.narod.ru/b6001.htm)

Spacer
24.08.2007, 14:34
Величезне спасибі Bobua за цікаві посилання :thank_you
А тут - дещо про історію: http://gak.com.ua/creatives/1/6078 з точку зору Дня незалежності, з яким щиро вітаю усіх формучан!!!
І навіть декого з модераторів :aga:

Spacer
08.09.2007, 18:56
У Бібліотеку Українського Центру додано дуже полемічне (чим і цікаве!) оповідання В.Рибакова в жанрі альтернативної історії "Давні втрати": http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=6670&page=1#text_top

sventitsleyf
18.09.2007, 14:21
"Шалені вікінги". Мрія про війну? Особливий жанр у шведскій фантастиці: http://64.233.183.104/search?q=cache:47OrcUsS0wQJ:fandom.rusf.ru/about_fan/engholm_1.htm+%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BA %D0%B0%D1%8F+%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%81% D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0&hl=uk&ct=clnk&cd=1&gl=ua&client=firefox-a

Малахай
08.10.2007, 22:51
Альтернативна історія від Юрія Винничука http://www.artvertep.com/news/4030.html:D

sventitsleyf
10.10.2007, 23:02
Альтернативна історія від Юрія Винничука http://www.artvertep.com/news/4030.html:D

А я беру і саджаю на палю диктатора і тирана Винничука :D і рятую світову культуру від Україноцентризму.

radus
11.10.2007, 09:47
...причому порятунок світової культури, наскільки я розумію, - це лише привід. :)

sventitsleyf
11.10.2007, 23:41
Ну я ж не садист;)

Олександр Левченко
29.10.2007, 11:02
Ірванець став фіналістом Літературної нагороди Angelus (http://novynar.com.ua/showbiz/11654)У польському місті Вроцлав удруге відбувся художній конкурс Літературна нагорода Центральної Європи Ангелус (Angelus). Серед фіналістів - український письменник Олександр Ірванец зі своєю книгою Рівно/Ровно (Стіна).Хто читав, мусить погодитися, що "Рівне/Ровно " - це УФ, а точніше - альтернативна історія! :victory:

Малахай
14.12.2007, 22:51
Очевидне-неймовірне із "Повісті минулих літ":

У літо 6600 [1092]. Предивне чудо було в Полоцьку: тут вночі з’явилися привиди, стогнали опівночі, як люди, шниряли біси вулицями. Коли хто із хоромів виходив, щоб побачити, відразу ж був бісами непомітно уражений і від того помирав, і ніхто не насмілювався виходити з хоромів. Після цього почали [біси] вдень з’являтися на конях, і не було видно їх самих, але видно було копита їхніх коней. І так уражали людей в Полоцьку і його області. Тому і люди говорили: «Мертві б’ють половчан». Почалося це знамення від Друцька.

У ці времена було знамення в небесах: наче круг був посеред неба величезний.

У це ж літо засуха була, неначе вигоріла земля, і багато лісів самі загорялися, і болота. Багато знаменій було на землі, і нашестя велике було половців звідусюди, і взяли три городи: Посічень, [Переволоку], Прилуки, і багато сіл звоювали.

http://www.litopys.org.ua/

Spacer
16.12.2007, 12:07
Очевидне-неймовірне із "Повісті минулих літ"

Малахаю, подивіться, будь ласка, епіграф ось до цієї повістуньки: http://www.gak.com.ua/creatives/1/30 :p

sventitsleyf
16.12.2007, 12:44
В Радзивілівському літописі до цього здається була мініатюра. Тільки щось не знайшов...

Малахай
20.12.2007, 22:10
Малахаю, подивіться, будь ласка, епіграф ось до цієї повістуньки: http://www.gak.com.ua/creatives/1/30 :p

Файно! З однієї згадки у ПМЛ вийшов такий цікавий твір! :victory:

VDV
28.03.2008, 12:49
Альтернативна Білорусь:http://www.svaboda.org/content/Article/1049403.html
Де там наш Джеймс Бонд - годі світ рятувати,Радію!Переклади щось для "УФО" :)

StarWolf
29.03.2008, 22:05
Коли хто із хоромів виходив, щоб побачити, відразу ж був бісами непомітно уражений і від того помирав, і ніхто не насмілювався виходити з хоромів. Після цього почали [біси] вдень з’являтися на конях, і не було видно їх самих, але видно було копита їхніх коней. І так уражали людей в Полоцьку і його області. Тому і люди говорили: «Мертві б’ють половчан». Почалося це знамення від Друцька.

А яке свято було, шо всі так нажлуктилися?:)

Хоч не зліться за цей допис, а то останнім часом всі як з ланцюгів позривалися.

radus
31.03.2008, 17:54
Радію!Переклади щось для "УФО" :)
Глянув. При всій повазі до благородної справи - тим авторам ще довго практикуватись треба.

Антін К.
29.04.2008, 14:46
Вітаю всіх із 90-річчям Всеукраїнського з'їзду хліборобів, який дав життя Альтернативі Соціалістичному Експерименту! Цитую Українську Вікіпедію: «29 квітня 1918 року Павло Скоропадський… взяв владу в Україні. Більшість партій та верств населення відмовили Центральній Раді та її Раді Міністрів у підтримці, тому переворот пройшов майже без пострілів та крові, лише в сутичці із січовими стрільцями загинуло троє вірних гетьманові офіцерів. Того ж дня делегати Всеукраїнського з'їзду хліборобів проголосили Україну Гетьманською державою. Згодом багато писали й говорили про те, що цей з'їзд було інсценовано, але сучасники бачили серед його делегатів лише незначну кількість людей у піджаках, основну масу становив натовп «дядьків у свитках», та й представляли вони вісім різних губерній». У цей період було встановлено дипломатичні відносини із 30-ма державами світу, створено Українську Академію Наук на чолі з В. Вернадським; засновано 2 українські університети (у Києві та Кам'янці-Подільському) та 150 українських гімназій, введено у обіг гривню. Все було б добре, та вкотре не поталанило з вождями (що з гетьманом, що з українськими лівими). Альтернатива зазнала краху, повернувся Соціалістичний Експеримент… Наші фантасти пишуть у жанрі альтернативної історії? Цікаво було б почитати про Українську гетьманську державу, яка встояла 1918 р. та уникла Голодоморів з ГУЛАГами.

Tim-Lit
02.05.2008, 13:26
Тема цікава... Проте не знаю, чи візьметься за неї хтось. Бо тут потрібно обґрунтувати поразку більшовицьких армій від армії гетьмана Скоропадського!

Малахай
02.05.2008, 19:02
Ірина Голик дещо викладала на ГАКу.
СПРОБА АЛЬТЕРНАТИНОЇ ХРОНОЛОГІЇ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ http://gak.com.ua/creatives/1/7092
ПРОТИСТОЯННЯ. ІНША РЕАЛЬНІСТЬ. ПОВІТРЯНІ ЧОРНОРОБИ ВІЙНИ. http://gak.com.ua/creatives/1/7093

stranger
08.05.2008, 21:49
Наші фантасти пишуть у жанрі альтернативної історії? Цікаво було б почитати про Українську гетьманську державу, яка встояла 1918 р. та уникла Голодоморів з ГУЛАГами.
Див. на сайті Євгена Пінака
http://vijsko.milua.org/alt_other_reality.htm
http://vijsko.milua.org/alt_other_reality-timeline.htm
http://vijsko.milua.org/alt_4_den.htm

radus
11.05.2008, 12:26
О, це надзвичайно цікаві тексти! На жаль, аудиторія їхня дуже вузька. Зверніть увагу, на якому сайті вони лежать - ото там й ошивається більша частина їхніх читачів. При всій повазі до автора - це не зовсім фантастика, й, наприклад, надрукувати щось таке в УФО було б самогубством.

radus
14.05.2008, 15:04
Ось, до речі, рецензія на один з цих текстів, якщо раптом комусь цікаво. До речі, Тимуре, ану глянь досвідченим редакторським оком, може вона й для УФО підійде?
http://radutny.livejournal.com/64916.html

Tim-Lit
14.05.2008, 15:19
Ось, до речі, рецензія на один з цих текстів, якщо раптом комусь цікаво. До речі, Тимуре, ану глянь досвідченим редакторським оком, може вона й для УФО підійде?
http://radutny.livejournal.com/64916.html
Для "УФО" підійде - авжеж!!!
Тільки треба з'ясувати, виходив текст у паперовому вигляді або ні?!
Якщо виходив - треба мати скан з обкладинки.
Якщо ні...
:(((((((((((((
Хоч би патрети авторів!..
:(((((((((((((
І дещо переробити текст з урахуванням такої прикрої обставини. Ну, і написати щось про складнощі видавничого процесу! Або ж запропонувати Рабату розглянути текст на предмет видання у Львові...
;)))))))))))))

radus
14.05.2008, 16:38
Я написав власнику сайту, чекатимем.

Spacer
22.01.2009, 18:52
Олександр Левченко: Авторам - шанувальникам альтернативної історії! Підкидаю тему для продовження літдосліджень в дусі "кожелянківщини": Науковий скандал! Древні римляни виявилися потомками українців...

Ні, хлопці! До росіян вам все одне не дістатися. :dash:
Дивіться от сюди: ПЕРШИМИ ЛЮДЬМИ НА ЗЕМЛІ БУЛИ РОСІЯНИ - http://kp.ru/daily/24231.3/431238/ :D

Олександр Левченко
22.01.2009, 19:07
А оскільки росіян створили українці за часів Київської Русі... Висновок очевидний!!! :D

Tim-Lit
22.01.2009, 19:54
Олександр Левченко: Авторам - шанувальникам альтернативної історії! Підкидаю тему для продовження літдосліджень в дусі "кожелянківщини": Науковий скандал! Древні римляни виявилися потомками українців...

Ні, хлопці! До росіян вам все одне не дістатися. :dash:
Дивіться от сюди: ПЕРШИМИ ЛЮДЬМИ НА ЗЕМЛІ БУЛИ РОСІЯНИ - http://kp.ru/daily/24231.3/431238/ :D

А оскільки росіян створили українці за часів Київської Русі... Висновок очевидний!!! :D
Еге ж, очевидний:
українці - боги!!!

Spacer
23.01.2009, 10:16
Еге ж, очевидний:
українці - боги!!!

Ну, це ще пан Котляревський помітив:

Нептун іздавна був дряпічка…

Венера, не послідня шльоха…

Зевес тогді кружав сивуху
І оселедцем заїдав…

:drinks:

Рабат
23.01.2009, 13:40
Еге ж, очевидний:
українці - боги!!!

Ну, Боги - не Боги, але про Адама подумати можна.:8

Tim-Lit
23.01.2009, 13:44

http://spilka.us.org.ua/library/kysil.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Adam_Kisiel.PNG/180px-Adam_Kisiel.PNG
Ото ж я й подумав, з чого б це київського воєводу Киселя назвали саме Адамом!..
:aga:

Spacer
23.01.2009, 14:13

http://www.cirota.ru/forum/view.php?subj=52221 - В ніч на шостий день сотворив Бог першу людину, і назвав він її Богданом.
Богдан огледів сотворенний світ, порівняв з садом Едемським і втік з раю бо був дуже свободолюбивим і не хотів жити в Едемському зоопарку. Для життя він обрав собі накрасивіше місце на землі - Карпатські гори і сказав "Моя хата скраю!".
Образився за це Господь і перетворив Богдана на неандертальця і сказав "Азм еси ти у края жити, то всея твоя нащадки зватимуться українцями! А я собі сотворю нову расу!". І сотворив він Адама... :D

Рабат
23.01.2009, 14:56
А оскільки росіян створили українці за часів Київської Русі...

Сашко, сором не знати історії.
Росіян створив Петро 1. Захотілось (на те він і самодержець) і одним указам перетворив угрофінсько-татаро-монгольсих московитів (меря, мурома, весь і тп) у росіян. А вже історію (теоретичну базу) підвела Катька ІІ своєю "Историей государства в основном Российского".
Тобто, найпершими були не "русские" а "русичі" - українці. Про щой пише отой камінь:yahoo:

Олександр Левченко
23.01.2009, 15:19
Сашко, сором не знати історії.
Росіян створив Петро 1.Друже мій, зарізяка Петько створив лише термін, точніше, вкрав його у нас. :bu: Росіян же як народність створили власне русичі, вигнавши на північний схід колонізувати ліси та болота своїх гірших представників. :aga: Тож не знаю, кому має бути соромно... :drinks:

Рабат
23.01.2009, 15:30
Друже мій, зарізяка Петько створив лише термін, точніше, вкрав його у нас. :bu: Росіян же як народність створили власне русичі, вигнавши на північний схід колонізувати ліси та болота своїх гірших представників. :aga: Тож не знаю, кому має бути соромно... :drinks:

Граф Уваров, археолог, у другій половині 18 століття розкопав у московському царстві (на той час вже Росія) тобто на території так званого Ростово-Суздальської Русі, біля 2000 курганів ХI-XVIст .Жоден з них не був словянським. Мало того, навіть слідів словян там не знайшов. Одні угро-фіни. Уваров писав щось схоже на: "Тот кто найдет первый славянский курган сделает для российской истории больше, чем кто либо..."
То куди ж поділися вигнанці-колонізатори-"гірші представники" словян? Чи може вони своїх мерців везли ховати додому?:rtfm:

Олександр Левченко
23.01.2009, 16:06
То куди ж поділися вигнанці-колонізатори-"гірші представники" словян? Чи може вони своїх мерців везли ховати додому?Вони змішувалися з абсолютно переважаючою масою угро-фінів, закладали їм міста (як Рязань, Ростов, Суздаль, Москву), навчали будувати хороми, палати і церкви, шити косоворотки :) тощо, тобто робили "русскіх" з "угро-фінським" обличчям! Чи це все робили місцеві? А щось перебирали й від них.

Tim-Lit
23.01.2009, 16:28
Граф Уваров, археолог, у другій половині 18 століття розкопав у московському царстві (на той час вже Росія) тобто на території так званого Ростово-Суздальської Русі, біля 2000 курганів ХI-XVIст .Жоден з них не був словянським. Мало того, навіть слідів словян там не знайшов. Одні угро-фіни. Уваров писав щось схоже на: "Тот кто найдет первый славянский курган сделает для российской истории больше, чем кто либо..."
То куди ж поділися вигнанці-колонізатори-"гірші представники" словян? Чи може вони своїх мерців везли ховати додому?:rtfm:
Перепрошую, в ХІ ст. й надлі Русь вже була похрещеною, а отже, колонізатори т.зв. Залісся (звідки згодом почала розростатись Московська держава) ховали небіжчиків не під курганами, а на цвинтарях.

Рабат
23.01.2009, 17:12
Вони змішувалися з абсолютно переважаючою масою угро-фінів, закладали їм міста (як Рязань, Ростов, Суздаль, Москву), навчали будувати хороми, палати і церкви, шити косоворотки :) тощо, тобто робили "русскіх" з "угро-фінським" обличчям! Чи це все робили місцеві? А щось перебирали й від них.

Щось Ви, прошу пана, плутаєте:8: переміщення шостого сина Мономахового, Юрка Довгорукого з кількома десятками дуружинників (серед яких не всі були русичами, та й сам ДовгіРУки був Рюриковичем, тобто з варягів) з переміщенням тисяч люду. Та й куди їм переміщуватися? У Залісся? Через ліси гори і хребти, тобто через вододіл? Зрештою, і Довгорукий повернув з часом назад. А залишки його дружини Андрійко Боголюбський прогнав з отроками молодшими, тобто місцевими. А кривичі - вони ж до Новгорода та Пскова, а не до Залісся.:friends: А вже там їх, починаючи з святого Олександра "НЕвського" і закінчуючи Ванькою 4 "Грозним" просто винищили. Так що десь так віку до 16-го не було кому вчити, окрім монахів, які й самі темні були...

Рабат
23.01.2009, 17:14
Перепрошую, в ХІ ст. й надлі Русь вже була похрещеною, а отже, колонізатори т.зв. Залісся (звідки згодом почала розростатись Московська держава) ховали небіжчиків не під курганами, а на цвинтарях.

НЕ сходиться. Цвинтарі теж розкопували. Біля церков. І нема:(

Said
23.01.2009, 17:18
Взагалі то з приводу походження народів є одна д-у-уже цікава книжечка. Називається "Марш титанів: історія білої раси". На неї посилається сайт http://www.perehid.kiev.ua/, публікація "Арійський стандарт"
Зазначена книга переведена багатьма мовами світу, крім української (як завжди). Я знайшов кусками російський переклад, напр. тут:
http://history.white-society.org/
Проте, кум, що проживає в Америці, в черговий приїзд привіз оригінальне видання (англ.мовою) і дещо переклав. Для порівняння. Виявилося, що точного (не коректованого для внутрішніх рос. потреб) російського перекладу в неті не існує:bu: (щось схоже відбувалося при написанні князем Карамзіним російської історії при чуйному керівництві тодішнього троносида). Відповідної якості і стаття про 200 000 літню історію "братів" (наших менших):dash:
А ще я вже десь давав посилання на "Страна Моксель" (сайт "Українське життя в Севастополі). І мені п.Tim-Lit запропонував почитати книжку "АЗіЯ" Олжаса СУЛЄЙМЄНОВА (за що йому щиро вдячний), в якій також розкрито мовні питання.

Олександр Левченко
23.01.2009, 18:46
Щось Ви, прошу пана, плутаєте...Дорогий друже,
невже ти справді вважаєш, що автохтонні племена території сучасної Росії:

самостійно (причому практично в один час) прийняли християнство;
навчилися будувати і прикрашати іконами церкви;
вигадали мову, споріднену зі слов'янськими;
навчилися (окремі особи) писати кирилицею;
самостійно і добровільно прийняли владу київського князя (бо платили данину);
...
100. без жодних зовнішніх впливів називали лютей та міста слов'янськими іменами?

Не знав, що ти такий москвофіл! :friends:

Рабат
23.01.2009, 23:16
Дорогий друже,
невже ти справді вважаєш, що автохтонні племена території сучасної Росії:
[LIST=1]
самостійно (причому практично в один час) прийняли християнство;
Звідки такі дані? Андрій Боголюбський: прогнав привезеного Довгоруким єпископа, зруйнував церкви у Києві - ти вважаєш, що це був християнин?
І ще одне, як вважаєш, чому селян-кріпаків-рабів у Московії-Росії називали крестьянамі (християнами)? Можем про це у приваті поговорити.
навчилися будувати і прикрашати іконами церкви;
Повторюся: звідки такі дані в 11-13 століттях? Чи може ти десь бачив давньомосковські ікони з того часу. Чи може щось про такі чув?

вигадали мову, споріднену зі слов'янськими; НІде в історії Карамзіна і далі не згадується якою мовою говорив народ. Лише князі. На початку 90-х я був знайомий з одним чоловіком, який називав себе мерянином і родом був десь з-під Москви. Так от, він говорив, що ще за його прабабки (десь у часи Лєніна) у їхніх селах багато жителів розмовляли мерянською мовою.

навчилися (окремі особи) писати кирилицею;Конкретно хто? Іван 4 (як і всі до нього) не вмів, бояри- не вміли. Це загальновідомо. Чи може крестяни вміли? Бо більше нікого не залишається. Вміли лише заїжджі випускники києвомогилянки. Але це вже коли було. 15-16ст. А літописи тогочасні всі зникли за Катерини2. Лишилися лиш літописні зводи, написані скоріш за все за її ж наказом. Зрештою, "окремі особи" уміли писати і іншими алфавітами.

самостійно і добровільно прийняли владу київського князя (бо платили данину);
Хто платив і коли? (Тільки прошу не згадувати Новгород і Псков, які, як зовсім чужі, були повністю знищені московськими князями і заселені вже починаючи з Івана 3 московитами) І данину вони платили не київським князям, а з 2-їполовини 13ст. Золотоординським ханам. Які, до речі, і видавали їм ярлики на князювання аж до Івана 4 включно.

100. без жодних зовнішніх впливів називали лютей та міста слов'янськими іменами?
НАведи приклад, будьласка, славянської топоніміки. Тільки не тра казати, що москва, муром, весь, мщера, суздаль і тп. ісконно славянські слова...
А іменя людей (окрім князів, бояр і церковних ієрархів) узагалі до нашого часу не дожили.

Не знав, що ти такий москвофіл! :friends:
Може москвофоб?

Олександр Левченко
26.01.2009, 11:28
Дозволь відповісти одним, але довгим фрагментом з виділеннями!

Владимир — город в России, административный центр Владимирской области. Расположен на левом берегу реки Клязьмы в 180 км к северо-востоку от Москвы… В древней форме названия города — Володимерь — княжеское имя Володимер сочетается с притяжательным суффиксом -jь-, то есть «город Владимира»... В прошлом употреблялись также варианты Владимир-на-Клязьме и Владимир-Залесский, что было связано с существованием ещё одного древнего Владимира в Юго-Западной Руси — на современной Украине, в Волынской области… В ряде поздних летописей (Супрасльской, Густынской, Ермолинской, Никоновской, Холмогорской летописях, в сокращенных летописных сводах 1493 и 1495 гг., в летописных сводах 1497 и 1518 гг., Степенной книге, Русском хронографе, в «Великих Четьях-Минеях», Тверской летописи) указывается, что Владимир Святославич основал Владимир на Клязьме в 990 году: «в лето 6498-е (990 год) поиде Володимер в землю Словенскую и страну Залесскую, в Суздальстей области и в Ростовстей, и постави тамо над рекою Клязьмою град, и нарече его первым своим именем Володимерь, и созда церковь Пресвятыя Богородицы соборную: повеле же людей крестити повсюду и церкви ставити, даде же им первого епископа Феодора»… C 1108 года — укрепление города Владимиром Мономахом, как опорного пункта защиты Ростово-Суздальского княжества. Расцветом обязан князю Андрею Боголюбскому, который в 1157 году перенёс столицу Владимиро-Суздальского княжества. Во Владимире и соседнем Суздале сложилась владимиро-суздальская школа живописи; в городе велось летописание. Значительный урон как общерусскому центру северных княжеств был нанесён в 1238 году нашествием монголо-татар, которые впоследствии повторялись. В 1299 году Владимир стал резиденцией русских митрополитов, что на некоторое время усилило его политическое значение среди русских земель и закрепило статус столицы Руси.
Ростов — город в Ярославской области (Россия)… Ростов — один из древнейших городов России. В старейшей русской летописи «Повести временных лет», в записи за «лето 6370-е от сотворения мира» (862 год по современному летосчислению), о нём идет речь как о давно существующем. Согласно данным археологии, старинное Сарское городище, первое укрепленное поселение на озере Неро, было основано еще вождями племени меря в VII в., в то время как современный город, по-видимому, первоначально представлявший собой славянскую колонию в пригороде мерянской столицы, появился в Х в. [3] … Со второй половины XI века Ростов — центральный город северо-восточных владений руссских князей, территории, ставшей основой современной России… В начале XIII века появляется самостоятельное Ростовское княжество, быстро ставшее одним из влиятельнейших политических центров русских князей. В это время город переживал небывалый экономический и культурный подъём. Ростов являлся одним из самых больших городов на северо-востоке, площадь его укреплённой части, окружённой валом и рвом, составляла более 100 гектаров. В городе существовали княжеский и епископский дворы, большой торг, более 15 храмов, несколько монастырей. Развитие Ростова было прервано татаро-монгольским нашествием, город был захвачен и разорён. В 1238 году дружина ростовского князя Василько в составе объединённых владимиро-суздальских войск под предводительством великого князя Юрия участвовала в битве с полчищами Батыя на реке Сить.
Ярославль — город в России, административный центр Ярославской области и Ярославского района… Ярославль основанный не позднее 1010 года Ярославом Мудрым…
Козельск — город в Калужской области России на левом берегу реки Жиздра (приток Оки)… 1146 — первое упоминание о городе. 1238 — город семь недель оказывал сопротивление войску Батыя. Был сожжён дотла и назван ханом «злым».
Звенигород — город (с 1781) в России, областного подчинения Московской области. Звенигород (в древности — также Звенигород Московский) — один из старейших городов Подмосковья, предположительно был основан Юрием Долгоруким в 1152… Центром древнего поселения стал кремль на западной окраине нынешнего города. Звенигородцы издавна называют это место Городком. В середине XII века Звенигород был опорным пунктом на северо-восточной окраине Черниговского княжества, замком, охранявшим торговый путь из южнорусских в Новгород и Западную Европу.
Нижний Новгород… основан князем Юрием (Георгием) Всеволодовичем в 1221 году у места слияния двух великих рек Волги и Оки как опорный пункт обороны русских границ от мордвы, черемисов и татар.
Переяславль-Рязанский был основан в 1095 году (впервые упомянут в летописи под 1300 (1301) годом, есть источники, указывающие на 1095 и 1208 как годы основания города). Название города Переяславль и окрестных рек — Трубеж, Лыбедь, Дунайчик, указывают на южнорусские происхождение его первых жителей.

Якщо й цього не достатньо, то здаюсь... :( І так стільки часу вгробив... :dash: А як усе гарно починалося! :drinks:

Tim-Lit
26.01.2009, 14:00
Звідки такі дані? Андрій Боголюбський: прогнав привезеного Довгоруким єпископа, зруйнував церкви у Києві - ти вважаєш, що це був християнин?

Можу лише послатися на один з моїх улюблених (в даному контексті) творів, наявних в Інтернеті - есей Євгена Фєдюнькіна "Склока о полку Игореве" (http://cv.jinr.ru/~bljv/igor.htm):
В 1093 г. половецкая хатунь (госпожа, женщина -- тюрск.) впервые стала великой княгиней киевской, женой Святополка II. Её отец -- знаменитый Тугоркан, чьё имя вошло в былины. <Під іменем Тугарина Змійовича, чиє ім'я носить також Труханів острів у Києві, колишня Туруханова коса, на якій билинний богатир Альоша Попович бився з Тугарином-Тугорханом-Туруханом - Tim-Lit> Почти все Рюриковичи породнились с половецкой знатью, пример чему подал Мономах, женив сыновей на половецких царевнах. Основатель Москвы Юрий Долгорукий (сын Мономаха) приваживал к своему двору "лепших" ханов половецких из волго-яицких орд, что сидели на Волжско-каспийском торговом пути. Андрей Юрьевич Боголюбский по внешности и повадкам был скорее половец, чем русский. У Александра Невского (правнука Юрия) половецкой крови было больше, чем славянской. Святослав Ольгович Новгород-Северский был сыном одной половецкой хатуни (дочери Тугра-хана) и мужем другой (дочери хана Аепы). У князя Игоря из "Слова", следовательно, половчанками были бабка и мачеха!
P.S. Я обіцяв перекладати російські цитати українською, отже, швидкий переклад:
===============
У 1093 р. половецька хатунь (пані, жінка -- тюрк.) уперше стала великою княгинею київськоюй, дружиною Святополка II. Її батько -- знаменитий Тугоркан, чиє ім'я увійшло в билини. Майже всі Рюриковичі породичалися з половецькою знаттю, приклад чому подав Мономах, оженивши синів на половецьких царівнах. Засновник Москви Юрій Довгорукий (син Мономаха) принаджував до свого двору "ліпших" ханів половецьких з волго-яїцьких орд, що сиділи на Волзько-каспійському торговельному шляху. Андрій Юрійович Боголюбський за зовнішністю й звичками був швидше половець, ніж руський. У Олександра Невського (праонука Юрія) половецької крові було більше, ніж слов'янської. Святослав Ольгович Новгород-Сіверський був сином однієї половецької хатуні (дочки Тугра-хана) і чоловіком іншої (дочки хана Аєпи). У князя Ігоря із "Слова", таким чином, половчанками були бабуся й мачуха!
===============

Tim-Lit
26.01.2009, 14:12
P.P.S. У цьому зв'язку цікаво зазначити,що топоніми Хатинь (білоруське село, під час ВВВ спалене німцями разом з жителями) і Катинь (де НКВСники розстрілялі цвіт польської нації), очевидно, походять від половецького слова "хатунь" - жінка!

Said
26.01.2009, 16:28
P.P.S. У цьому зв'язку цікаво зазначити,що топоніми Хатинь (білоруське село, під час ВВВ спалене німцями разом з жителями) і Катинь (де НКВСники розстрілялі цвіт польської нації), очевидно, походять від половецького слова "хатунь" - жінка!

...Або (можливо) від праслав'янського (до-Києво-Руського) "хатина", "хатинка" - житло, обнесене тином, що притамано нинішнім поселенцям Білорусі - нащадкам кривичів...:aga::8

Said
26.01.2009, 16:41
Дозволь відповісти одним, але довгим фрагментом з виділеннями!
Владимир — .....
Якщо й цього не достатньо, то здаюсь... :( І так стільки часу вгробив... А як усе гарно починалося!

А цікаво, звідки така чудова цитата? Якщо з довідника населених пунктів Росії (не пам'ятаю, як він точніше називається), то той довідник писався в "руслі ідеї" про "велику Росію", - першоджерело - "История России" Карамзіна, "натхненник" - Катерина ІІ.
В 1299 году Владимир стал резиденцией русских митрополитов, что на некоторое время усилило его политическое значение среди русских земель и закрепило статус столицы Руси
:confused:

Олександр Левченко
26.01.2009, 17:04
Люде, ви мене замучите!!! :dash:

Джерело, звісно, далеке від пропагування українських ідей :) - російська Вікіпедія, базована на відомих джерелах :bu:, але ж суть цитат в іншому!!! В тому, що слов'яни-українці ще на межі І й ІІ тисячоліть (а то й раніше) просувалися на північний схід і колонізували його: закладали міста, яким давали слов'янські назви, несли християнство та писемність і взагалі - цивілізацію!!! Хіба ж усяка шовіністично-великоруська бридня заперечує той факт, щоПереяславль-Рязанский был основан в 1095 году. Название города Переяславль и окрестных рек — Трубеж, Лыбедь, Дунайчик, указывают на южнорусские (тобто українське - О.Л.!!!) происхождение его первых жителей і т.д., і т.п.?!!

Олександр Левченко
26.01.2009, 17:06
Все, блі... млинець, піду в монастир...

Рабат
26.01.2009, 17:19
А цікаво, звідки така чудова цитата?

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_( %D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4)

І ще добрий десяток джерел з точно таким же текстом. Там навіть подається перелік літописів і літописних зводів. Тих самих, катерининських...

Рабат
26.01.2009, 17:22
Все, блі... млинець, піду в монастир...

:dash: Вибач, друже!!! Не йди! Особливо у російський...:dash:

Рабат
26.01.2009, 17:28
Люде, ви мене замучите!!! :dash:

Джерело, звісно, далеке від пропагування українських ідей :) - російська Вікіпедія, базована на відомих джерелах :bu:, але ж суть цитат в іншому!!! В тому, що слов'яни-українці ще на межі І й ІІ тисячоліть (а то й раніше) просувалися на північний схід і колонізували його: закладали міста, яким давали слов'янські назви, несли християнство та писемність і взагалі - цивілізацію!!! Хіба ж усяка шовіністично-великоруська бридня заперечує той факт, що і т.д., і т.п.?!!

Не заперечує, а використовує, щоб потвердити свої права на історію і назву Русі. Для чого навіть поняття Київська Русь ввели (була ж просто РУсь), щоб потім обгрунтувати Ростово-Суздальську русь і тп. Але Новгородці під "їздити у Русь" розуміли саме до Києва, і, навіть не до Володимира Волинського, чи Пскова.
А усі, перераховані у оригіналі цієї цитати, літописні зводи писалися 1790-х роках під "науковим" керівництвом Катерини ІІ. А оригінали з цього часу "кудись" зникли. Тому не вірю я їм, і край...

Said
26.01.2009, 20:16
...В тому, що слов'яни-українці ще на межі І й ІІ тисячоліть (а то й раніше) просувалися на північний схід і колонізували його...

І Ви, п.Олександре праві, і п.Рабат:friends:
Парадокс, але наші пращури таки бага-а-ацько зробили для підняття з болота віковічного того краю. Як виявилося - дарма.

Рабат
28.01.2009, 10:28
В світлі недавньої дискусії, надибав цікаву цитатку:
"Великий представитель коми-народа М.Ломоносов так определил пропорции в российского народа: 80% - финны (финны ,карелы, коми, вятичи, мордва (очень много, есть мордва-мокша, есть мордва-эрзя - Рязань - бывшая Эрзянь), чуваши, удмурты, пермь, весь, чудь, МЕРЯ (московская область), мещера, мурома и т.д. - все это финская группа народов С. Есенин - красавчик-мордвин, талантливый поэт), далее 12% - татары (влившиеся в период пребывания в Орде - Менделеевы, Бунины, Аракчеевы, Плехановы...), 8% - славяне. "

Олександр Левченко
28.01.2009, 11:01
В світлі недавньої дискусії, надибав цікаву цитатку:
"Великий представитель коми-народа М.Ломоносов так определил пропорции в российского народа: 80% - финны..., далее 12% - татары (влившиеся в период пребывания в Орде...), 8% - славяне. "Отож бо й воно: якби не татарська експансія, була б у нас зараз омріяна Кожелянком Велика Українська імперія від Карпат до Сахаліну (чи принаймні до Уралу :)), і разом з асимільованими фінами українці б зараз визначали шляхи розвитку людства! :victory:

Рабат
28.01.2009, 16:28
ШАновний Саїде, знаю, що Ви таким цікавитесь, тому для Вас даю це посилання
http://209.85.129.132/search?q=cache:tUMW0g9ylPoJ:forum.politikaonline.r u/index.php%3Fact%3DPrint%26client%3Dwordr%26f%3D15% 26t%3D2066+%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0 %BF+%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0% B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B6%D0%B5+%D0% BA+%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D0%BC&hl=uk&ct=clnk&cd=26&gl=ua

Хоча, в світлі останніх дискусій, може ще хто зацікавиться...

Tim-Lit
29.01.2009, 09:34
http://209.85.129.132/search?q=cache:tUMW0g9ylPoJ:forum.politikaonline.r u/index.php%3Fact%3DPrint%26client%3Dwordr%26f%3D15% 26t%3D2066+%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0 %BF+%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0% B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B6%D0%B5+%D0% BA+%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D0%BC&hl=uk&ct=clnk&cd=26&gl=ua

Прочитав - реготав:
А потому и разговорный язык Московии не считался ни славянским, ни даже околорусским: крестьяне Московии говорили на своих финских говорах. Характерный пример: русского языка не знал и мордвин Иван Сусанин Костромского уезда, а его родня, подавая челобитную царице, платила толмачу за перевод с финского костромского на российский «государев» язык.
А я ото думав-гадав, голову сушив, з чого б це Івану Сусаніну було поляків у болото заводити?! А все, виявляється, дуже просто: костромський селянин не розумів слов'янської мови, а оскільки поляки розмовляли польською (слов'янською) - Сусанін вирішив, що вони просять завести їхнє військо в болото... наприклад, якихось болотних ягід назбирати! Ото й повів...

Олександр Левченко
29.01.2009, 12:19
В світлі недавньої дискусії, надибав цікаву цитатку...А я - на цілу статтю! Ще й під час вечері! :D Надрукована у грудневому Поступі, повністю тут:
"Древнерусская народность" - Євген Наконечний (http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=4424&read=true)Як Стародавнiй Рим романiзував свої варварськi провiнцiї, так княжа Русь русинiзувала свої пiвнiчнi землi. Потужний вплив Риму на периферiю iмперiї спричинився до утворення романомовної групи народiв. Аналогiчним був вплив київської метрополiї. “У Київськiй Русi культурнi впливи метрополiї поширювалися на провiнцiї державною церковнослов’янською мовою. Нею ж провiнцiї сприймали з Києва державну релiгiю — православ’я”. (Залiзняк Л. Чи справдi був старшим “старший брат”? або Етнiчнi процеси в Київськiй Русi щодо походження українцiв, бiлорусiв та росiян // Берегиня.— 1997.— Ч. 3/4.— С. 58.) Подiбнi порiвняння серед росiян викликають гостре несприйняття, на межi шоку, бо спричиняють кризу нацiональної свiдомостi. “Страшно, что Россия — что-то другое, не то, что мы себе напридумали”, — вирвалось якось у Солженiцина.Так що, Романе, наші предки теж певного роду "романізатори" :victory:, а власне твої - взагалі "подвійні" :yahoo:, оскільки одна їхня гілка веде родовід від самого Риму!!! :drinks:

Tim-Lit
29.01.2009, 14:17
Автоцитата:
Можу лише послатися на один з моїх улюблених (в даному контексті) творів, наявних в Інтернеті - есей Євгена Фєдюнькіна "Склока о полку Игореве" (http://cv.jinr.ru/~bljv/igor.htm):

<...> У Александра Невского (правнука Юрия) половецкой крови было больше, чем славянской. <...>

P.S. Я обіцяв перекладати російські цитати українською, отже, швидкий переклад:
===============
<...> У Олександра Невського (праонука Юрія) половецької крові було більше, ніж слов'янської. <...>
===============
Давно не зазирав туди, але сьогодні щось мене підштовхнуло зазирнути на сторінку проекту Имя России (http://www.nameofrussia.ru/) - аналогу торішніх виборів Ярослава Мудрого "українцем №1".

То знаєте, кого обрали "росіянином №1"?.. Точно:
Олександра Невського!!!
Того самого, який уславився у віках, як Великий Оборонець Вітчизни, заваливши кілька десятків (максимум 50) лицарів у прикордонній сутичці - Льодовому побоїщі й акуратно "відмічався" у Золотій Орді з офіційними візитами...
:cool:

Рабат
29.01.2009, 14:32
Ага, і ще був кровним братом хана Сартака. Тобто, за тодішніми золотоординськими законами, належав до чингісидів!.
Що, ж БРАВО!

Spacer
29.01.2009, 14:35
Скіфи, сармати, варяги, половці
змішані…
Гасне, мов спалах, істерика сполохів.
Тиша.

Марина Брацило :)

Said
29.01.2009, 18:37
...

З деякими натяжками, але вірно по суті ("литвини" ВКЛ - то не теперішні білоруси, а саме литовці; а Прусія відвоювала-асимілювала прибалтійські землі-слав'янські народи, тому в німецькій, особливо у географічних назвах зустрічаються слав'янізми, напр. м.Росток, а коло нього є острів Рюген, який у казках згадується як о.Буян).
До слова, про корінну мову північного сусіда: старожили тюрем вповідають, що т.зв. блатний жаргон був створений десь в 20-30-х роках минулого століття; місце створення - північні райони імперії. Основа говірки - РЕАЛЬНА МІСЦЕВА МОВА, якої не знали наглядачі і ін. службовці зон. Тобто - мова корінних мешканців.:dash: і, якщо дивитись глибше, справжня мова народу Росії.

Олександр Левченко
13.02.2009, 17:03
Новий твір альтернативно-історичного фантаста України: :rtfm:

Політичним покидькам, відморозкам, а також самородкам моєї батьківщини присвячується (http://www.pravda.com.ua/news/2009/2/13/89621.htm)

Є де публікувати фантастику! :)

Said
15.02.2009, 00:06
Не знаю, в якій темі висловитись, то ж попробую тут.
Прочитав статтю http://t2t.ru/blog/trip/naska-%E2%80%93-samaya-bolshaya-taina-planety, та й знову подивувався "гіпотезам". Кожна наступна ще примітивніша від попередньої. І жодна з них не витримує критики логікою.
А стосовно іншопланетян - то в середині 80-х в "Правді"!!! промайнула стаття про дипломну роботу студента якогось Харківського ВУЗу. Він запропонував шукати позаземне життя радіотелескопом не в діапазоні "радіохвиль" (як ми використовуємо), а серед радіошумів "промислового походження". Виявилося, що коло кожної четвертої зірки видимої частини неба є такі джерела випромінювання.
Роботу студента одразу перекваліфікували у кандидатську. А тема пропала з преси.
Тож, думаю, життя в космосі є, але на такому рівні розвитку, що радіо давно не користуються.

radus
16.02.2009, 08:43
Хе-хе, вперше про таку ідею я прочитав у збірці "Еврика" за шістдесят якийсь рік.

Tim-Lit
16.02.2009, 13:49
Не знаю, в якій темі висловитись, то ж попробую тут.
Прочитав статтю http://t2t.ru/blog/trip/naska-%E2%80%93-samaya-bolshaya-taina-planety, та й знову подивувався "гіпотезам". Кожна наступна ще примітивніша від попередньої. І жодна з них не витримує критики логікою.

Коли я був ще дуже-дуже юним фантастом (судячи за моєю текстографією (http://tim-lit.narod.ru/Textography-rus.htm) - десь у 1984-86 рр.), то написав оповідання "Малюють діти". Там саме про них - про малюнки з пустелі Наска. НМД, це сліди Галактичного конкурсу малюнків діточок, які представляли різні цивілізації. Ню-у-у, типу, злетілися на провінційну планетку, заселену мавпоподібними істотами (які з-за недорозвиненості розумових здібностей участі в конкурсі не брали, ясна річ), виконали малюнки в оригінальній техніці, отримали свої призи та й розлетілися по своїх світах. Цікаво, що "Пікнік на узбіччі" Стругацьких я прочитав лише році у 1988-му - вже коли пішов працювати в ДКТБ ІЕЗ ім.Патона, і там придбав "ліву" роздруківку тексту, виконану на великій інститутській ЕОМ...
:D)))))
Оповідання написане російською, в оригіналі займало 2 аркуші шкільного зошита "в математику", згодом було передруковано на машинці й заархівовано. В архіві зберігається й донині...

Said
17.02.2009, 13:12
Коли я був ще дуже-дуже юним фантастом ... то написав оповідання "Малюють діти".

А чи інопланетні то дітки малювали?..
Могли й свої, цілком земні. Наприклад, титани відфутболили чад на необжиті землі, влаштували конкурс,.. і мали пару днів спокою :yahoo:.
А нинішні покоління "мастять собі голови" "гіпотезами":dash:.
До слова - маєте ідею до продовження оповідання "Малюють діти"... :)

Gruz
01.03.2009, 19:34
Ізвінітє, что к вам обращаюся, але колись читав у "Пригоди, Подорожі, Фантастика" оповідання. Сюжет такий: Наш час (орієтоно писалось у другій половині 90-х) Україна поділена по Дніпру. На сході комуно-москалі на чолі з таким собі Левом. І з Заходу направляють кіллера мочканути цього Лева. В результаті Лева мочать, і тут висаджуються війська НАТО, але наші вожді замість відвоювання України відправляють делегації на переговори. От такий облом.

А запитання моє таке: Хто автор, як зветься оповідання, де його знайти? Дякую!

Олександр Левченко
02.03.2009, 09:29
Ізвінітє, что к вам обращаюся, але колись читав у "Пригоди, Подорожі, Фантастика" оповідання...
А запитання моє таке: Хто автор, як зветься оповідання, де його знайти? Дякую!Я, конєшно, ізвіняюся, однак, схоже, це повість Андрія Куліша "Сафарі для двох", опублікована у двох числах "Світу пригод" - пробному та 1, 2002 (див. Універсум (http://www.universum.org.ua/)). :victory: То чи був мальчик у ППФ? :)

Рабат
02.03.2009, 17:28
Я, конєшно, ізвіняюся, однак, схоже, це повість Андрія Куліша "Сафарі для двох", опублікована у двох числах "Світу пригод" - пробному та 1, 2002 (див. Універсум (http://www.universum.org.ua/)). :victory: То чи був мальчик у ППФ? :)

Ця повість, до речі, вийшла в універсумі окремою книжечкою у форматі покета. У О.Романичука є їх ще достатньо. Тільки я там щось не пригадую НАТОівських десантів...

radus
02.03.2009, 18:27
А в електронному вигляді воно ніде не валяється?

Олександр Левченко
11.03.2009, 17:59
Радію на зуба:

Чи врятує Україна Росію від соціального вибуху? (http://www.unian.net/ukr/news/news-305206.html)В Росії - нова літературна хвиля, літературна мода - 2009. Одна за одною видаються книги, які розповідають про російсько-український військовий конфлікт. Тема сезону. Хіт продажів... Пошук зовнішнього ворога «згори» зустрічає потужний відгук у маргінальних прошарках російського суспільства...

Всі книги, так або інакше, розповідають про військові конфлікти між Україною і Росією. В ролі Імперії Добра, ясна річ, виступає Росія. В ролі інструменту Світового Зла - Україна.Де ж той Дизфайндер?!! :dash:

radus
11.03.2009, 18:23
О, про останню не знав, дякую. А що, пане Романе, в зв'язку з цим чи не змінилася редакційна політика з приводу "Сусідів"? :)

Рабат
12.03.2009, 12:26
О, про останню не знав, дякую. А що, пане Романе, в зв'язку з цим чи не змінилася редакційна політика з приводу "Сусідів"? :)

НАскільки я пригадую, Сусідів до видавництва не давав Автор, мотивуючи "небажанням образити сусіда":)

radus
12.03.2009, 12:54
Наскільки я пригадую, автор лише попереджав, що книга може багато кого образити. :)

Рабат
12.03.2009, 12:56
Наскільки я пригадую, автор лише попереджав, що книга може багато кого образити. :)

А Видавець що тоді говорив?:clapping:

radus
12.03.2009, 13:02
Знову ж таки, наскільки я пам'ятаю, сказав - слід подумати.

Рабат
12.03.2009, 13:18
Знову ж таки, наскільки я пам'ятаю, сказав - слід подумати.

А от і ні :yahoo: Я був при цій розмові, і пригадую, що видавець казав що йому глибоко все одно, що подумає сусід...:drinks:

radus
12.03.2009, 13:50
Це про сусіда, а про видання - здається, все-таки у плані "подумаємо". Ну та несуттєво, а зараз - нє?

Рабат
12.03.2009, 15:02
Це про сусіда, а про видання - здається, все-таки у плані "подумаємо". Ну та несуттєво, а зараз - нє?

Напевне, слід подумати... Мо' й так. Десь за місяць....

А тепер ще щодо загальної канви протистояння Росії і України на сторінках літературних творів: Видається мені, що подібна тема є й у "Металом об метал", а також у деяких оповіданнях (викрадення атомної зброї у росії) зі збірки "Три тисячі смертей"... Щоправда, там у протистоянні з українського боку бере участь один лиш Дізфайндер.

radus
12.03.2009, 15:14
Так отож. Він, як мені розповів один критик - по суті своїй бандюк і терорист. :) А в Сусідах мова все-таки про відповідь на більш-менш державному рівні.

Рабат
12.03.2009, 16:53
Так отож. Він, як мені розповів один критик - по суті своїй бандюк і терорист. :) .

Мені здається, що найманець і бандито-терорист це різні речі...

radus
12.03.2009, 17:04
Критик був представником нації, яка твердо розрізняє благородних розвідників і мерзотних шпигунів. :)

Said
15.03.2009, 00:23
Новий погляд на розвиток історії замлі тут http://sensation.com.ua/story/view/5151

Рабат
16.03.2009, 10:42
Новий погляд на розвиток історії замлі тут http://sensation.com.ua/story/view/5151

Це далеко, а ось тут дещо ближче:
http://www.daily.com.ua/news/10/2009-03-83696.html
Може б виступити до ВР з ініціативою, щоб і Україні прихопити шматочок?

Said
16.03.2009, 16:21
Це далеко, а ось тут дещо ближче:
http://www.daily.com.ua/news/10/2009-03-83696.html

Ги-ги-ги! Сплять і бачать! :dash:
Може б виступити до ВР з ініціативою, щоб і Україні прихопити шматочок?
Боюсь, щоб тим шматочком не отруїлись...

Said
16.03.2009, 16:30
Не знаю, чи належить це до альтернативної історії, але - цікаво:http://www.ura-inform.com/ru/society/2008/07/04/tothemoon/

Said
09.04.2009, 22:41
Прочитавши цю замітку, я зробив (вкотре!!!) висновок: то ми в школі вчили альтернативну історію ( чи ще якусь, біс його зна).http://www.personal-plus.net/315/4674.html

Tim-Lit
10.04.2009, 19:39
Прочитавши цю замітку, я зробив (вкотре!!!) висновок: то ми в школі вчили альтернативну історію ( чи ще якусь, біс його зна).http://www.personal-plus.net/315/4674.html
Ну, не знаю, не знаю...

Так, у перші місяці війни цар Олександр Перший дозволив формувати і озброювати загони народного ополчення з кріпосних селян. Планувалося, що цей «дубець народного гніву» допоможе російській армії, котрій на той момент було непереливки. Селяни охоче відгукнулися на заклик Государя. Воно звісно — стріляти не орати.

Наскільки я знаю, все відбувалося дещо інакше: статусу "партизанських загонів" набували регулярні армійські частини... Саме тому в іншому художньому творі, присвяченому Вітчизняній війні 1812 року - к/ф "Гусарська балада" (знятому за ще довоєнним театральним спектаклем, що був у свою чергу поставлений за відповідною поемою), гусари кажуть за "наш обычай партизанский". А народне ополчення (загони штибу того, яким командувала "старостиха" Василіса Кожина) було швидше виключенням, ніж правилом...

Отже, на наполеонівських солдатів мали кидатися не мужички з сокирами й вилами, а дуже професійні вояки - ті ж таки гусари... Результату годі й дивуватися!

Хоча можливо, я щось не так зрозумів у цій статті?! Хтозна...

Щодо «проклятих москалів» — документи свідчать, що військовими діями проти повсталих ополченців керували не якісь там станові пристави чи зауряд-поручики третьої черги, а легендарні фельдмаршали, кавалери всіх чотирьох ступенів офіцерського Георгія Барклай де Толлі і Кутузов.

Ну, а цьому я загалом не дивуюсь! І Барклай де Толлі, і Михайло Кутузов були тими ж таки дворянами-поміщиками, власниками кріпаків... От наскільки я стикався з поляками, то вони дуже-дуже не люблять Олександра Суворова - бо саме зусиллями непереможного генералісімуса було придушено польське повстання 1794 року, розбито військо Тадеуша Костюшка, що обернулося остаточним розподілом Польщі.

Втім, під місяцем ніщо не нове: так само ще за часів Давньоримської імперії Марк Крас придушив повстання рабів під проводом Спартака. Отже, коли йшлося про нагальну потребу придушення повстань "низів", цим займались найталоновитіші воєначальники... хоча останні й не вважали це аж надто великим військовим подвигом, до речі! :aga:

Said
12.04.2009, 20:01
Та я що?.. Та я - нічого... :)
А взагалі, як серйозно підходити до цього питання, то я цілком згоден з тим, що партизанили кадрові вояки (хоча б тому, що, згідно з даними статті - історичними) мужики використали зброю і навички не в тому призначенні:D.
Цю ж практику повторив вуйко Сталін в час Другої світової (а тренувався починаючи з Іспанії).
Те ж саме ми спостерігаємо в нинішніх локальних війнах - дурний приклад заразний.
А ще: з різних точок зору "партизанка називається по-різному: то визвольною війною, спротивом окупантам, то - тероризмом.:bu:

Tim-Lit
13.04.2009, 09:27
Та я що?.. Та я - нічого... :)
А ще: з різних точок зору "партизанка називається по-різному: то визвольною війною, спротивом окупантам, то - тероризмом.:bu:
Ця точка зору залежить від "кочки сидіння" її носія: для завойовників партизни є бандитами, для завойованих - героями-визвольниками... Все дуже просто!

Spacer
28.04.2009, 11:13
Усі знавці альтернативної історії, шикуйсь! Кро-о-о-оком руш! - http://aistor.do.am/ :D

Said
28.04.2009, 11:59
Усі знавці альтернативної історії, шикуйсь! Кро-о-о-оком руш! - http://aistor.do.am/ :D

ОГО-О-О!!!!!

Said
01.05.2009, 17:36
Іще трохи загадок давнини, як свідчення таємничості історичного процесу: http://www.mistichno.ru/30-neopoznanye-iskopaemye-obekty.html
А на головній сторінці сайту - своєрідний історико-таємничий Клондайк http://www.mistichno.ru/index.php

Said
01.06.2009, 19:47
Щось незаслужено притихла така цікава тема, як альтернативна історія. І щоб її пожвавити, пропоную шановному товариству доволі цікаву статтю стосовно віку Землі. Теорія має свою, так би мовити, вірогідність, щоб бути правдивою, але й "рознести в пір'я" ту теорію - справа декілької хвилин. Загалом - читайте :rtfm:
http://www.personal-plus.net/322/4914.html

Spacer
02.06.2009, 09:46
... пропоную шановному товариству доволі цікаву статтю стосовно віку Землі...

Я так розумію, що ця стаття - навздогін виставці "Популярно про креаціонізм", яка нещодавно відкрилася в Київіському планетарії. Можна, звісно, по різному ставиться до цієї течії якогось там річища, але оскільки у відкритті виставки та прес-конференції з цієї нагоди взяли участь:

Константин Сытник академик НАН Украины, почетный директор Института ботаники НАН Украины, Петр Кононенко директор НИИ украиноведения МОН Украины, академик Академии наук высшей школы Украины, Василий Кушерець председатель правления Общества «Знание» Украины, Юрий Каныгин главный научный сотрудник Центра исследований научно-технического потенциала и истории науки им. Г. М. Доброва НАН Украины, Владислав Ольховский заведующий лабораторией Института ядерных исследований НАН Украины...

то зрозуміло, що наразі уявляє собою українська наука. Та й Україна в цілому :dash:

Tim-Lit
02.06.2009, 10:18
А я ось на що натрапив:
Г.В.Носовский, А.Т.Фоменко. НОВАЯ ХРОНОЛОГИЯ РУСИ (http://chronologia.org/xpon4/)

Tim-Lit
02.06.2009, 10:23
Щось незаслужено притихла така цікава тема, як альтернативна історія. І щоб її пожвавити, пропоную шановному товариству доволі цікаву статтю стосовно віку Землі. Теорія має свою, так би мовити, вірогідність, щоб бути правдивою, але й "рознести в пір'я" ту теорію - справа декілької хвилин. Загалом - читайте :rtfm:
http://www.personal-plus.net/322/4914.html
Років 10 тому я бачив американське біблійне кіно на цю тему.

Олександр Левченко
04.06.2009, 10:58
Міноборони РФ повідомило, що в початку другої світової війни винна Польща (http://www.unian.net/ukr/news/news-319231.html)Міністерство оборони РФ вирішило відновити історичну справедливість, і оголосили "дійсного" винуватця початку другої світової війни. На думку військового відомства, у всьому винна Польща, яка відмовилася виконати в 1939 році обгрунтовані вимоги третього рейху, і Німеччині довелося відновлювати справедливість...

Додамо, що у ФРН заперечення головної ролі німців в розв`язуванні Другої світової війни переслідується згідно із законом.Який би смайлик сюди підійшов? :confused:

Spacer
04.06.2009, 11:46
Який би смайлик сюди підійшов?..

Я думаю, що оцей: http://censor.net.ua/forum/smile/00988.gif

І ще. А чи знаєте ви, що назва міста КРАМАТОРСЬК перекладається як: "Бити шлях до Ра, якого йменують Ма"? http://censor.net.ua/forum/smile/punish2.gif - http://www.vp.donetsk.ua/statya.php?vstat=2914.php

Рабат
04.06.2009, 12:30
А чи знаєте ви, що назва міста КРАМАТОРСЬК перекладається як: "Бити шлях до Ра, якого йменують Ма"? http://censor.net.ua/forum/smile/punish2.gif - http://www.vp.donetsk.ua/statya.php?vstat=2914.php

Цікаво, що б про це сказав Сергій Коваль з Чернівців - найбільший (з відомих мені) авторитетів лінгвістичних розшифровок на основі "Ра". Тільки у нього Ра - це Бог а не Богиня.:clapping:

Said
04.06.2009, 22:18
Слово "Украина" придумали позже. Раньше территория нашей страны называлась "Малороссией, или Малой Русью"
...по мнению доктора философии...
Гм-м... Він ще й "доктор философии"...:dash:

Tim-Lit
05.06.2009, 09:08
Краще б він був доктором філології - може, тоді згадав би дуже просту теорію, що поняття "укрАїна" згадується ще у давньоруських літописах і означає наділ, який старші князі відкроювали ("укрАювали") молодшим.

polimer
05.06.2009, 11:27
Краще б він був доктором філології - може, тоді згадав би дуже просту теорію, що поняття "укрАїна" згадується ще у давньоруських літописах і означає наділ, який старші князі відкроювали ("укрАювали") молодшим.

Ну для Москалів тепер Україна (після змассованого зомбуючого впливу масмедія при газовому конфікті) буде походити від слова УКРАлі

radus
18.06.2009, 18:16
Ось що пише користувач ЖЖ vent_de_la_mer:

Щойно дописав повiсть з альтернотивної iсторiї України.

Київ, весна/лiто 1958 року.
УСРР готується до референдуму щодо державного суверенiтету.
Усi члени Полiтбюро ЦК КП(б)У - вiд Шумського та Шелеста до Скрипника та Хрущова - агiтують за незалежнiсть. Але який шлях обере нова суверенна УСРР? Чи об'єднається вона з Галицько-Волинською автономiєю? Чи залишиться соцiалiстичною державою?

Повiсть "Київськi ночi - 1958" (повний список глав) :
http://community.livejournal.com/yccp/12480.html

Tim-Lit
26.06.2009, 12:26
Петро Ющенко:
Іван Грозний був українцем... (http://www.umoloda.kiev.ua/number/1211/196/42981)
(Газета "Україна молода")
Цитата:
А потім переходимо на Всеволода Велике Гніздо і доходимо через Олександра Невського до Івана Калити. А потім показуємо родовід Глинських і князя московського Івана Васильовича, Грозного. Тут усе документально доведено. Ми познімали копії з гравюр 1672 року, які були опубліковані у 1830–му. Це 38 портретів княжої доби. Там є брати Глинські — Василь, Петро і Михайло зі старовинного українсько–татарського роду. Ті брати у 1568 році підняли перше повстання проти Польщі. Поляки його придушили. Глинські втекли у Московію, там у Василя народилася донька Олена, яка згодом вийшла заміж за московського князя Василя, Рюриковича. У них народився син Іван, згодом названий Грозним. Отже, Іван Грозний — частково українець. Так само ми дослідили гілку Олександра Невського, Дмитра Донського. Це все наші люди. Початок цієї гілки іде від Всеволода Велике Гніздо.

polimer
26.06.2009, 13:22
Атілла? Хех... звали його Гатило.
Та й Крішна ніякий не Крішна, а Кришень.
:-)

Рабат
27.07.2009, 12:53
У Львові, в інституті сухопутних військ, в час форуму видавців, планують провести зустріч з авторами, які працюють в жанрі альтернативної історії.
Бажаючі взяти участь, відгукніться!

radus
27.07.2009, 13:35
Можливо, я. А в якому форматі?

Рабат
27.07.2009, 16:56
Можливо, я. А в якому форматі?

Поки формат мені достеменно не відомий. У суботу я мав зустріч з одним з організаторів - викладачем зі згаданого ВНЗ.
Попередньо вони планують цей захід на четвер (під час форуму), на території інституту. Там усі люди військові, тобто очікується доволі масова аудиторія - усі молоді курсанти.
Я запропонував їм ще зустріч з письменниками-фантастами і , взагалі, пригодницького жанру, разом з презентацією УФО. Попереднє зацікавлення є.
Окрім того, обіцяють організувати поселення для приїжджих.

radus
27.07.2009, 19:06
А горілку\закусь\дівок легкої поведінки? :)
Тоді й бажаючих більше буде, й за результатами ми їм тааааакого напишем!

Said
27.07.2009, 20:54
Ой, radusе! Якщо там буде "горілка\закусь\дівки легкої поведінки", то - прощай, література!!!:yahoo:
Це ж інститут сухопутних ВІЙСЬК! (Хоч і колишнє, але військове училище):dash:

Рабат
28.07.2009, 12:03
А горілку\закусь\дівок легкої поведінки? :)
Тоді й бажаючих більше буде, й за результатами ми їм тааааакого напишем!
Неуважно читаєш мої дописи, Радусе. Я ж писав, що там молоді хлопці, майбутні офіцери- тож вони все теє самі споживають. І якщо їм запропонувати поділитись, ще не знати, від чого вони радше відмовляться:drinks:

radus
28.07.2009, 13:13
Лейтенант - грошей немає, але стоїть.
Старлей - грошей немає, але ще стоїть.
Капітан - такі-сякі гроші, але так-сяк стоїть
Майор - гроші вже є, але стоїть так-сяк
Підполковник - грошей більше, стоїть гірше
Полковник - гроші є, вже не стоїть
Генерал - гроші є... а хто, власне, має стояти?

А курсанти не вписуються, їх не завжди за КПП випускають. :)

Але одному не хотілося б. Може, Голику запропонуєте?

Олександр Левченко
23.09.2009, 11:23
Донецька міськрада вимагає від Ради і Міносвіти переписати підручники з історії (http://ua.proua.com/news/2009/09/23/105549.html)...Проаналізовані підручники з історії за 5-11 клас мають тенденційний характер і включають дуже багато історичних фальсифікацій.

Так, відзначають депутати, наприклад, в підручниках історії 5 класу особа Мазепи подається однобоко як визволителя. Також, коли йдеться про ліквідацію Гетьманщини, не згадується про зраду Розумовського. «Помаранчева» революція у фотоматеріалах подається з позиції тільки однієї сторони. А в підручниках старших класів Московська Русь позиціонується як чужа ворожа держава на відміну від Великого князівства Литовського.Спейсере, дай смайлика!

Spacer
23.09.2009, 12:05
Донецька міськрада вимагає від Ради і Міносвіти переписати підручники з історії (http://ua.proua.com/news/2009/09/23/105549.html)Спейсере, дай смайлика!

http://s17.rimg.info/04d61960fe044d40768d95bcdfbf2adb.gif

Said
23.09.2009, 21:58
Донецька міськрада вимагає від Ради і Міносвіти переписати підручники з історії (http://ua.proua.com/news/2009/09/23/105549.html)Спейсере, дай смайлика!

Та тут швидше підходить стандартний :dash:. Дуже "широкої дії"...

Tim-Lit
09.10.2009, 19:10
Сергей Переслегин.
Мы попали не в ту историю (http://subscribe.ru/archive/state.politics.politology/200609/25131521.html)
Це не флуд. Просто в порядку "оживляжу" теми повторюю посилання на статтю, що видалась мені вельми цікавою... А спливло питання в темі "Деградація української літератури".

Said
01.01.2010, 22:38
Кажуть, що близько 35 тис. років тому на планеті вирувала ядерна війна. А може й не вирувала. Читайте:Ученые все чаще приходят к мысли, что много тысяч лет назад произошла ядерная война между древними жителями Земли асурами и космическими пришельцами, которая привела к экологической катастрофе и изменению условий жизни на нашей планете
Вся стаття тут:http://www.bizneshobby.com/2007/09/20/v_drevnosti_byla_jadernaja_vojjna_mezhdu_zemljanam i_i_inoplanetjanami.html

Олександр Левченко
07.01.2010, 10:59
Анатолій Стріляний. Прощавай, російство. Неріздвяна казка про справжню загрозу для Росії (http://unian.net/ukr/news/news-354792.html)У Москві вже майже не чути російської мови – переважно українська. У ресторанах, пивних і магазинах з вами розмовляють по-українськи. Зустрінеш російськомовного офіціанта – плачеш на радощах. У книгарнях переважна більшість товару – українською. У Москві, Пітері є, звичайно, російськомовні школи, але навіть викладачі російської мови в позаурочний час розмовляють по-українськи. Можна почути виступ російською в Думі, але в кулуарах найбільш ревні на вигляд росіяни говорять по-українськи. Російський прем`єр на публіці поки що розмовляє російською, але в робочій і домашній обстановці – як йому зручніше, тобто по-українськи. У денний і вечірній час телеканали Росії мовлять, головним чином, українською, і лише коли глупа ніч, проривається російська мова. Серед іноземних дипломатів у Москві можна зустріти таких, хто говорять по-російськи, але більшість із них приїжджають сюди з непоганою українською.

У російській армії офіційна мова команд, звичайно, поки що російська, але насправді – українська. Російську команду можна почути, коли на плацу начальство у званні не нижче від генерала, проте в штабній обстановці й воно влаштовує розноси українською. Українізатори Росії кажуть: «Ну й що такого? Адже населення не залишиться німим. Російство зміниться на українство. Хіба мова Тараса Шевченка й Лесі Українки – це погано?» Благодушно дивуються, коли їм кажуть, що Господові взагалі-то угодним є принаймні деяке розмаїття у Всесвіті, що кожна мова – неповторна барва світу, відтінок Божого замислу.

Україна не шкодує сил і грошей для закріплення своєї культурно-ідеологічної присутності в Росії. Київ лютує, що в Росії не зовсім ще затвердилася українська версія історії, що там піднімаються на щит герої не українського, а російського минулого. Україна, по суті, наново колонізувала Кубань. Там не звучить російська мова – тільки українсько-козацька. Відкрито діють організації, котрі ставлять за мету повернення Кубані Україні. Київський мер Черновецький, він же Льоня Космос, буває на Кубані частіше, ніж деінде, повторює і повторює, що Кубань – українська земля, що росіяни – жлоби, які втримують чуже. На вулицях кубанських міст і станиць Україна роздає всім охочим свої паспорти, аби було кого захищати, коли прийде час для примушення Росії до миру. Недавно Льоня Космос у віршах власного творення пообіцяв послати на Кубань українську рать.Хай би колишні старші брати відчули, як то добре, коли поряд із російською фантастикою існує фантастика Росії!!! :victory:

Kibernetik
07.01.2010, 10:59

не без резону

Kibernetik
07.01.2010, 11:01
Анатолій Стріляний. Прощавай, російство. Неріздвяна казка про справжню загрозу для Росії (http://unian.net/ukr/news/news-354792.html)Хай би колишні старші брати відчули, як то добре, коли поряд із російською фантастикою існує фантастика Росії!!! :victory:

Не передавайте куті меду,звідки у вас такі дані?

polimer
20.01.2010, 14:12
Без коментарів
http://dc133.file.qip.ru/img/116870463/c0cb92f2/x_de3bdb75.jpg?rnd=0.17499810036843022&sizeM=7

Said
20.01.2010, 20:58
Без коментарів
http://dc133.file.qip.ru/img/116870463/c0cb92f2/x_de3bdb75.jpg?rnd=0.17499810036843022&sizeM=7
Тисячолітня історія Росії - ХА-ХА-ХА!
Манія! Величчя! Зашкалює!

polimer
20.01.2010, 21:07
Тисячолітня історія Росії - ХА-ХА-ХА!
Манія! Величчя! Зашкалює!

Ну якщо вірити Майя, то імперії лиш до 2012 року залишилось нидіти.