КПК

Показати повну версію : Жіноча творчість і краса. Аналіз кореляцій.

silverfish
26.11.2005, 02:14
Є думка, що, чим ближче жінка наближується до одного з еталонів жіночої краси, тим менш вона здатна до творчості...Найвидатніші письменниці, зокрема, не є фотомодельними, IMHO....
Які будуть ще думки?

belle6
26.11.2005, 21:39
Шукала гарний приклад (в усіх розуміннях), але як не шкода... До того ж навіть не модельної зовнішності, а навіть класично-симпатичної :(( Мені здається, з точки зору жіночого марнославства (мого зокрема), жінці б було набагато приємніше думати:)), що років через сто скажуть, що вона була надзвичайно вродливою жінкою, що аж чоловіки стрілялися, ніж, що вона була страшненьким вилупком, але ж як писала :))

spark
27.11.2005, 21:25
Що ж ви так довго шукаєте приклади? :) Марко Вовчок. Чоловіки шаленіли. Та ще й, які чоловіки :) Тургєнєв, Меріме, Мертке, Жуль Верн, Куліш, Шопен, Писарєв і таке інше. Повний список наведено в історії літератури.

майк
27.11.2005, 22:48
Кахи-кахи. Я розумію творчість не лише як здатність до написання літературних шедеврів. Думаю. що ніхто не сперечатиметься, що творчість, здатність до креативу властива не лише чоловікам. (Якщо знайдуться ті, хто не згоден, то я з радістю прийму виклик) Живопис, музика, мода, кіно - теж мистецтво.
Коко Шанель не була потворою, це точно. Вона входила до списку найкрасивіших жінок. Її талант був надзвичайний, а її витвори були і є дотепер виявом тонкого художнього смаку, а врода, що п'янила чоловіків, які її оточували аж ніяк не заважала творчості.
Інший приклад - Софія Коппола, блискучий режисер і чарівна жінка.
Ще один приклад: Марія Склодовська-Кюрі, хоч і була привабливою дамою, але інтелект і здатність до аналітичного мислення були навіть кращими, ніж у її чоловіка - 2 нобелівські премії проти чоловікової однієї.
Агата Крісті, яку вважають некоронованою королевою детективного жанру, користувалась шаленим успіхом у чоловіків саме завдяки чарівній зовнішності та витонченим манерам.
Джоан Роулінг (щодо її таланту, то тут я говорити не берусь - ще не прочитала жодної її книги) судячи з її фото в друкованих виданнях вельми приваблива і фотогінічна (якщо на топ-модель не тягне, то фотомодель з неї вийде точно).
Список можна продовжити, але сьогодні я ледача, тому....
Отже, я вважаю, що жінок не варто ділити на красивих і розумних та талановитих. Краса природньо поєднується у жінці з розумом і талантом. Хоча не завжди є ті, хто це помічає і цінує.

~Pick@chu!!!
28.11.2005, 13:02
Є думка, що, чим ближче жінка наближується до одного з еталонів жіночої краси, тим менш вона здатна до творчості...

100 пудово! =)

oddysseus
28.11.2005, 13:35
Що ж ви так довго шукаєте приклади? :) Марко Вовчок. Чоловіки шаленіли. Та ще й, які чоловіки :) Тургєнєв, Меріме, Мертке, Жуль Верн, Куліш, Шопен, Писарєв і таке інше. Повний список наведено в історії літератури.
Звичайно, еталони краси в різних людей і в різні часи неоднакові, але чого чоловіки шаленіли від пані Вілінської, якщо судити зі старомодних фотографій, чесно скажу - зрозуміти важко. Підозрюю, що не лише зовнішність відігравала там роль

oddysseus
28.11.2005, 13:46
Є думка, що, чим ближче жінка наближується до одного з еталонів жіночої краси, тим менш вона здатна до творчості...

У це не хотілось би вірити (це щось із опери "женщіна - друг чєловєка"). Можна, звичайно, говорити про якусь рівновагу, казати, що не може бути людині дано все й одразу. Але фігня якась... Може, просто якщо жінці дана краса, то вона менше дбає про щось інше... знов виходять якісь патріархальні упередження...

Одне можу сказати напевно. Навести перелік вражаюче красивих жінок-письменниць мені особисто важкувато (хоча це, звичайно, не показник).

Prophet
28.11.2005, 13:53
Є думка, що, чим ближче жінка наближується до одного з еталонів жіночої краси, тим менш вона здатна до творчості...Найвидатніші письменниці, зокрема, не є фотомодельними, IMHO....
Щось ти тут загнув... Не так усе однозначно, ІМХО.
Хочеш сказати, що мені ніколи не стати видатною письменницею?! :8

oddysseus
28.11.2005, 14:00
Щось ти тут загнув... Не так усе однозначно, ІМХО.
Хочеш сказати, що мені ніколи не стати видатною письменницею?! :8

А ти близька до еталону жіночої краси? ;)

silverfish
28.11.2005, 14:59
Хочеш сказати, що мені ніколи не стати видатною письменницею?!

Я ж не кажу, що то була МОЯ думка. :)
Ти пиши! Без цього стати письменницею важкувато :)

Prophet
28.11.2005, 15:18
А ти близька до еталону жіночої краси?
Та нє, пожартувала.
І еталони всілякі не виношу.

silverfish
28.11.2005, 17:50
У Профет краса нееталонна. :)

oddysseus
28.11.2005, 18:28
У Профет краса нееталонна. :)
О, це надзвичайно цікаво!

Prophet
28.11.2005, 18:36
У Профет краса нееталонна.
Це тіпа щоб не образити...
Так, припиняємо офтопити.

oddysseus
28.11.2005, 18:43
Так, припиняємо офтопити.
Мабуть, потрібен новий топ - краса як така (не лише панни Профет :o ). Адже що є мистецтво як не краса?

silverfish
28.11.2005, 18:58
Профет взагалі не еталонна...(це не оффтоп і не для того, щоб не образити) :)

Prophet
28.11.2005, 20:22
не для того, щоб не образити
... а для того, щоб образити? :)
Це таки офтоп. Можете створити тему в "Кахве". Боюся, останні кілька повідомлень доведеться видалити.

Mercenary
28.11.2005, 21:27
Срібній Рибі.
А ти бачив Оксану Забужко 20 років тому? Чоловіки шаленіли.
А від її тодішніх віршів були у захваті не тільки чоловіки!
А ти бачив Анну Хому, Наталку Очкур, Ніну Герасименко?
Вони - красуні і шалено талановиті дівчата!
А ти дивився у вічі Марії Матіос?
Якби я мав вибір: ніколи більше не побачити жодної моделі або
один раз подивитись у її незбагненні відьомські очі - я б негайно глянув!
Любий друже, краса - це не тільки (і не стільки) 90-60-90!
Просто у дуже гарної жінки є спокуса не напружуватись ( я, мовляв, і так гарна, мені нема чого доводити світові!).
О! Згадав!
Ірен Роздобудько!
Краса і талант!
А є ще Оля Компанієць, яку ти не бачив!
На українських письменниць цей постулат не поширюється!

майк
29.11.2005, 11:18
2 Mercenay
Ви хоч і найманий, але все-таки лицар. Мені аж недобре стало, коли прочитала назву теми і деякі дописи до неї. Навіть було з'явилася думка що на сайт, де тусуються жононенависники не варто заходити.

Якщо дехто комплексує з приводу своєї чоловічої статі, то це ще не причина ганити жінок за те, що в них є і краса і талант. Чому інсує безглуздий розподіл жінок на красунь і розумниць? Хто вигадав дурнуватий міф про те, що красиві жінки не здатні до творчості? Кому до голови прийшла ідея про те, що є стандартизована і нестандартизована краса, хто встановлював стандарти?
Моделі???????!!!!!!!!!!!! Я не прихильниця модельних стандартів!!!!!!!!!
Профет, я тебе жодного разу в житті не бачила, але я ЗНАЮ, що ти здатна дати фору будь-якій моделі в плані зовнішніх пароаметрів, а щодо інтелету і подавно! Хто не згоден - виходь раз на раз! Зі мною!
І до біса всіх жононенависниів. І чоловіконенависниць до них. :mad:

silverfish
29.11.2005, 11:35
Підкреслюю - я особисто не бачу ніякої кореляції між красою і творчістю. Але така думка існує в середовищі зацікавлених :D
Геть еталони!
2 Профет: (щодо оффтопів)
Тільки спробуйте викинути, шановний модераторе! (погроза+провокація)

2 Мерсенері:
А шо я? Я нічьо... :scared:

oddysseus
29.11.2005, 12:06
Якщо дехто комплексує з приводу своєї чоловічої статі, то це ще не причина ганити жінок за те, що в них є і краса і талант. Чому інсує безглуздий розподіл жінок на красунь і розумниць? Хто вигадав дурнуватий міф про те, що красиві жінки не здатні до творчості? Кому до голови прийшла ідея про те, що є стандартизована і нестандартизована краса, хто встановлював стандарти?

Амінь. Усі люди - браття. Тільки деякі з них - сестри. :p А якщо серйозно, то згоден: стандарти - для тупих, але кожен має уявлення про свій ідеал (як літературний, так і просто людський) - хоча б на рівні несвідомого

Моделі???????!!!!!!!!!!!! Я не прихильниця модельних стандартів!!!!!!!!!
Профет, я тебе жодного разу в житті не бачила, але я ЗНАЮ, що ти здатна дати фору будь-якій моделі в плані зовнішніх пароаметрів, а щодо інтелету і подавно! Хто не згоден - виходь раз на раз! Зі мною!
І до біса всіх жононенависниів. І чоловіконенависниць до них. :mad:

Інтелект панни Профет усі мали змогу оцінити. А от "зовнішні параметри"... я заінтригований, чесно кажучи (відчуваю високу імовірність того, що шановна модератор
поріже врешті-решт ці балачки не на тему, але не можу стриматись ;) )

silverfish
29.11.2005, 12:44
До oddysseus

Тссс! Це точно оффтоп!

brutto
29.11.2005, 13:49
люди, навіщо нам поширювати тупі стереотипи? зрозуміло, що таланотивитих письменників, незалежно від статі, не так вже й багато; зрозуміло, що красових
людей теж не те щоб греблю гатити, до того ж якщо мова йде про фотомодельність. Ймовірності перемножуються... та й взагалі,
фотомодель -- не обов\язково красуня чи красень. До речі, якщо не помиляюсь,
навіть є приклади колишних моделей - письменниць... зараз не пам\ятаю,
але мені здається, що американська філософіня Сьюзен Бак-Морс -- в минулому
фотомодель.

майк
01.12.2005, 10:29
Амінь. Усі люди - браття. Тільки деякі з них - сестри. :p
Усі люди - браття, а нелюди сестри. :o ))))))))))))) :p

oddysseus
01.12.2005, 11:19
Усі люди - браття, а нелюди сестри. :o ))))))))))))) :p
О, панно, це вже вище за моє розуміння...

silverfish
01.12.2005, 11:35
Я щось теж не зрозумів. Майк наїжджає на ЖІНОК???

майк
02.12.2005, 00:45
Ц-ц-ц-ц-ц. "Жіноча логіка" том чотирнадцятий, сторінка двісті двадцять вісім. Літератори, а цього найвидатнішого витвору людської цивілізації, що дає ключ до розуміння феномену жіночого інтелекту не читали і не гортали навіть....
Я не наїжджаю на жінок. І не наїжджаю на чоловіків. Я проти дискримінації за будь-якою ознакою: релігійною, віковою, расовою, статевою, соціальною... Мені недовподоби ті чоловіки, що дискредитуюють жіноцтво, виставляють його у світлі недолугої помилки природи, як побічний продукт еволюції, неповноцінну істоту, не здатну осягнути убогим розумом високі і тонкі матерії, що доступні для осмислення лише чоловіками. Думаю тут було наведено цілком достатньо прикладів, щоб стало зрозумілим - твердження про те, що жіноча краса, приваблива зовнішність стають на заваді творчості абсурдне і безглузде.
А фраза, наведена мною вище придумана чоловіками, щоб хоч принаймні якось пояснити свій страх, зніяковіння і трепет перед істотами, що значно слабші і (за твердженнями деяких "знавців") дурніші, ніж вони, а все ж змушують красиві вони чи не дуже, близькі чи далекі від еталонів краси писати сонети, сонати, сюїти, картини, знімати одяг і кіно, жертвувати тронами, коронами, королівствами, королевами, мільйонами доларів і солдатів....

oddysseus
02.12.2005, 11:41
Панно, я зворушений, аплодую й цілую ручки! Чудовий виступ! Без підколок.

Після цього мені, хлопцеві, здатному на авантюри, тілький й лишалось би, що кинутись писати сонети чи вмирати на дуелі. Але річ у тім, що після 5 років навчання на філологічному факультеті (де більшість, як відомо, становлять саме представниці прекрасної статі), мушу зізнатись, будь-які стереотипи мені чужі. Тобто я не вважаю жіноцтво чимось на зразок "друга чєловєка", але й колективний образ чарівних божеств теж якось не уявляється. Звідси висновок: тупі є і серед чоловіків, і серед жінок, краса зустрічається і там, і там (тільки хоч не питайте, що таке чоловіча краса - вам видніше) і т. д., т. п. аж до геніальності в літературі.

silverfish
02.12.2005, 12:05
Готовий підписатись під мописом Майка №27!

Я просто люблю невинні провокації :)

MEOW
02.12.2005, 13:17
я не розумію, чи довжина моїх ніг якось стосується якості сірої речовини?
якщо так, до дайте мені цю формулу, я порахую, чи мені йти кудись дурнувато посміхтись та бути такою собі милою дівчинкою. чи пробивати собі шлях чоловічими методами та чоловічою логікою. я взагалі на роздоріжжі.
знаєте, зі свого досвіду роботи у бізнесовій сфері можу сказати, що до дівчат, що чимось подібні до моделей (чимось, хай тільки виразом фейсика) вимоги більші, ніж до простих собі сірих мишей, які доречі, кар"єру роблять швидше.
а взагалі це шовінізм.
я за тему, а чи може блондинка бути творчою особистістю??!!

:)))))))))))))

MEOW
02.12.2005, 13:26
гм... для розумово загублених можна?
я тут якось відповіла, але не бачу повідомлення. я щось не туди клікнула?

дякую за розуміння :( :scared: :)

упс, з"явилось :)

oddysseus
02.12.2005, 13:28
якщо так, до дайте мені цю формулу, я порахую, чи мені йти кудись дурнувато посміхтись та бути такою собі милою дівчинкою. чи пробивати собі шлях чоловічими методами та чоловічою логікою. я взагалі на роздоріжжі.

Заспокойтесь, ніяк не стосується. Але ж ви самостійно обираєте, що використовувати в роботі - гарні ноги (ну, наприклад, щоб ходити містом і розклеювати оголшення ;) :p ) чи "сіру речовину".

знаєте, зі свого досвіду роботи у бізнесовій сфері можу сказати, що до дівчат, що чимось подібні до моделей (чимось, хай тільки виразом фейсика) вимоги більші, ніж до простих собі сірих мишей, які доречі, кар"єру роблять швидше.

Вимоги більші з боку кого?

я за тему, а чи може блондинка бути творчою особистістю??!!

Розкажу до прикладу байку. Колись у Бернарда Шоу один ліетратор-початківець спитав, чи може він (початківець тобто) переробити п`єсу Шоу. Письменник на це відповів: "You may, if you can". Ось така ілюстрація до слова "могти". Але якщо серйозно, то, звичайно, може :)

silverfish
02.12.2005, 13:32

А що ми? Це все Зігмунд Фройд з Карлом Густавом Юнгом! І Кларіса Пінкола Естес вкупі з ними! :)

майк
02.12.2005, 14:07
Обережніше, панянко. Я - блондинка!

oddysseus
02.12.2005, 14:15
А вот і нє подєрьотєсь! :p
Хоча, якщо серйозно, не треба. Бійка (не та, що в тупих бойовиках, а серйозна) - гидотна штука. Особливо між жінками (такого в своєму повсякденному житті, правда, бачив, може, раз чи двічі, але жіночий бокс, наприклад, терпіти не можу). І це не оффтоп: це як контраст до можливості поєднання фізичної краси й творчого спрямування панянок.

Prophet
02.12.2005, 14:24
Обережніше, панянко. Я - блондинка!
Натуральна?
Я натуральних за життя тільки одну бачила, і вона досить-таки... тупенька. Звісно, це не дає підстав судити про всіх решту. А фарбованих зараз стільки, що там абсолютно різні якості трапляються й таланти теж...

silverfish
02.12.2005, 14:30
Натуральні блондинки класні! їм навіть писати не обов'язково!

oddysseus
02.12.2005, 14:31
Натуральні блондинки класні! їм навіть писати не обов'язково!
Ну от, знову повернулись до початку розмови. Говорили-балакали... :(

silverfish
02.12.2005, 14:35
Та ні, я не про ТЕ! То є прикол!

oddysseus
02.12.2005, 14:36
Натуральна?

А що таке натуральність у нашому фарбованому світі? Про такий феномен, на жаль, потроху доводиться забувати

oddysseus
02.12.2005, 14:37
Та ні, я не про ТЕ! То є прикол!
Тю на тебе! Жартівник знайшовся... :o

silverfish
02.12.2005, 14:41
(озираючись, чи нема Мерсенера?) Сам ти ТЮ! :))

oddysseus
02.12.2005, 14:44
(озираючись, чи нема Мерсенера?) Сам ти ТЮ! :))
:D :D :D

майк
02.12.2005, 19:13
Натуральна?
Я натуральних за життя тільки одну бачила, і вона досить-таки... тупенька. Звісно, це не дає підстав судити про всіх решту. А фарбованих зараз стільки, що там абсолютно різні якості трапляються й таланти теж...
Ні, Prophet, я - фарбований лис. :D Але справа в тому, що один відтінок свої блондиностості я змінила на інший.
А щодо непов'язаності талановитості з красою...
Якщо існують стандарти краси, то чому б не встановити стандартів таланту. Де межа, що розділяє красу/некрасу і талановитість/бездарність? Чому власне обговорюють тему ЖІНОЧОЇ краси і талановитості, а тему ЧОЛОВІЧОЇ краси і обдарованості ввічливо оминають? Це вже за версту віддає шовінізмом.

silverfish
04.12.2005, 10:44
Чому власне обговорюють тему ЖІНОЧОЇ краси і талановитості, а тему ЧОЛОВІЧОЇ краси і обдарованості ввічливо оминають? Це вже за версту віддає шовінізмом.

Yesss!
Нарешті!!!!!!!!!!!!! Ну нарешті провокація подіяла!!! :D :D :D

майк
05.12.2005, 09:49
1:0 на твою користь! Запиши на свій рахунок.

silverfish
05.12.2005, 10:19
Записав :)

Yara
05.12.2005, 11:56

Зі свого досвіду в бізнесовій сфері скажу, що фігня то все. :p У мене свого часу було дві шефині, які могли заткнути за пояс будь-якого чоловіка, мало того що красиві, то ще й дуже розумні. А найцікавіше - обидві блондинки. От і вір після цього стереотипам. :D

Mercenary
05.12.2005, 23:41
А вот і нє подєрьотєсь! :p
Бійка - гидотна штука. Особливо між жінками (такого в своєму повсякденному житті, правда, бачив, може, раз чи двічі, але жіночий бокс, наприклад, терпіти не можу).
Жіночій бокс - паскудство! Це - махровий сексизм (ми будемо робити усе те, що і чоловіки)! Жінку - по голові? Та ще й - друга жінка?
Та не для того Господь створив людей (особливо - жінок), щоб бити одне одного по голові!
Радію за Сільверфіша - у нього, нарешті, є рахунок! :p Мабуть, і відсотки вже капають?
Провокація вдалася! :D
Піши ісчо!

Prophet
06.12.2005, 13:15
Наскільки я знаю, сексизм - це гендерний шовінізм... Чи ні?

silverfish
06.12.2005, 15:12
Наскільки я знаю, сексизм - це гендерний шовінізм... Чи ні?

...і расизм також :)

стронґовський
06.12.2005, 17:05
Профет, вони праві. Змирися і радій :)))

Prophet
06.12.2005, 17:29
Профет, вони праві.
У чому саме?

стронґовський
07.12.2005, 09:25
У чому саме?

В тому, що ти красива. Нестандартно красива :)))

Prophet
07.12.2005, 13:50
Щось у мене рука не підіймається ці офтопи видаляти... :rolleyes:
Дякую, звісно, але більш не треба. Бо Шеф звільнить :scared:

silverfish
07.12.2005, 15:15
Де офтопи? Краса присутня. творчість теж... :eek:

LanceloT
07.12.2005, 15:59
Що хочете кажіть, а природа хитра "штучка"!
Тому самі найкращі комбінації це рідкість!!!!- навіть більшіжча ніж знайти фенотипічного близнюка для людини!

Gray
07.12.2005, 16:23
Вставити своє, ІМХО, чи що? :) Хоча тема лише про творчість, але я візьму більш загально.

Отож... Генетичної "схильності" гарних жінок до тупості (даруйте, за грубість) немає. Але тут все вирішує власний шлях по якому іде людина. Для жінки історично склалося, що для того, щоб досягнути матеріального багатства (а більшість людей саме до нього прагнуть) легше вдало вийти заміж, аніж досягнути його власною працею. От більшість гарних жінок і забиває на власний інтелект, оскільки повиляти задом і заарканити "толстосума" легше, ніж заробити ці ж гроші самостійно. Тепер візьмемо дівчину е... з посередніми (по загальноприйнятих мірках) зовнішніми даними. Які в неї шанси піти по цій самій стежці? Ніякі. От їм для того, щоб пробитися до світла і приходиться вчитись і пахати. Звісно, це не означає, що всі такі. Але степеотипи, як правило, не формуються нізвідки. Просто життєва ідеологія у більшості людей схожа, а тим у кого вона не така не варто звертати увагу, коли стосовно них кажуть подібні дурниці ;)

З.І. Серед чоловіків такий поділ теж іноді буває, але все ж таки в більшості своїй чоловік, як "добытчик пищи" просто має працювати, аби прокормити себе, а в майбутньому і сім'ю.

З.З.І. ІМХО, ІМНО, ІМХО, так що сильно не пинати, а гнилі помідори та тухлі яйця пршу відправляти на billgates@microsoft.com :D

Prophet
07.12.2005, 16:36
А чого пинати, цілком логічна і реалістична думка.

Spacer
07.12.2005, 17:15
Без коментарів: чоловіки й жінки - різні істоти (http://rokf.ru/relationships/2005/12/02/172338.html)
А ось це - в навантаження! (http://obozrevatel.com/news/2005/8/15/34406.htm) :p

Gray
07.12.2005, 18:31
До речі, заради цікавості, "ху із ху?" ;)
http://www.lleo.aha.ru/dnevnik/2003-09-16.shtml

Мну отримав: "у вас интеллект умного мужчины" :p

Prophet
07.12.2005, 20:10
у вас интеллект нормального мужчины :)
Але це гон. Це ж до інтелекту стосунку не має.

Gray
07.12.2005, 23:19
Ну, звісно - це ж стьоб. І слово логіка тут підійшло б більше.

А в тебе що? ;)

Prophet
08.12.2005, 13:14
Я ж написала - интеллект нормального мужчины... От і маєш!

Mercenary
28.01.2006, 23:53
Я ж написала - интеллект нормального мужчины... От і маєш!
Нормальні тут не ходять!

oddysseus
31.01.2006, 12:49
А що таке норма? Кажуть, норми існують для того, щоб їх порушувати. Я (нахабно, визнаю) кажу: норми - існують для того, щоб їх встановлювати для інших :p

D.U.
31.05.2007, 01:47
Які будуть ще думки?

Це з Оскара Вайльда?
Він, правда, про всіх говорив, і про жінок і про чоловіків!!!!
Чим гарніший - тим тупіший і навпаки...
Я думаю, гарніше, писати не про жінку, а про людину загалом... А то ми щось вже аж занадто в глухий патріархат заходимо...":rolleyes:

LanceloT
11.06.2007, 15:24
А давайте так - хто знає красивих багатих письмениць???

Mercenary
13.06.2007, 18:21
Що, особисто?:eek:

LanceloT
14.06.2007, 14:37
Mercenary - ЯКЩО є і таке, давайте ;)

А я мав на увазі загалом, як кажуть "факти"?!?

Mercenary
14.06.2007, 18:56
Mercenary - ЯКЩО є і таке, давайте ;)

А я мав на увазі загалом, як кажуть "факти"?!?

Ну, дудки!:thank_you
Про особисті знайомства туточка я більше не повідомляю!