КПК

Показати повну версію : Впа(д)ло поряд. Підібрав

re~
30.06.2009, 23:14
Сонце в очі,
Думки в стелю.
Під небесним дахом вию.
Майже криком
Більше звіром.
Менше й менше розумію.
Як сумна цигарка мрію
Майже димом
Більше сірим.
Прокладаю, як умію
Шлях до неба через дію,
Як умію.
Вдих. І мрію.

re~
07.07.2009, 11:43
Слова-зарази
Слова-прокази
Слова, як вітер,
Що свище в світі.
Слова як попіл,
Літають швидко -
Здіймають бурю,
Лишають лихо.
Слова благають
І проклинають
Вони минають
Як промовляю..

re~
07.07.2009, 11:44
Я майже бог, ти майже демон
Живемо вдвох, і знаєм схему,
Як будем день розпочинать.
Я - прибирати ліжко, ти - бурчать.

Усякий рай ми перетворимо на пекло.
Кожен до правди ладен – шукайте пістолЄти!
Ми створюємо хаос, де панувала тиша.
Під сумнів ставим все. Ну дайте ж пістолЄта!

Там, де тебе нема, я майже бог.
Творю, живу, роблю добро.
Я навіть німб терпіння з шухляди не виймаю.
Живу собі й гріха не знаю.

Там, де нема мене зі святістю рясною
Ногами догори збиваються закони
Хвоста і вилу навіть не бери.
В тобі ітак впізнають чорта на метлі.

Як день і ніч, як чорно-біле, як інь і янь
Живемо разом-порізно тисячоліть так двадцять п’ять
Нам хоч би трішки разом, хоч би декілька секунд
Ну ви вже зрозуміли, кінець світу тут як тут.

re~
14.07.2009, 15:48
Відкриваючи обійми,
Розриваючи на попіл,
Твоє багаття мовчки гріє,
Серце дихає на осінь.

Ялинковий подих лісу
Не збавляє оборотів.
Ніччю сидимо ми тихо,
Мовчимо про нашу осінь

Заблукай в моєму серці,
Підпали усі сумнівні діалоги,
Я тебе благаю: “Досить”
Помовчи про, що я хочу.

Prophet
16.07.2009, 01:21
а вас не вчили не підбирати всякі каки? =)

re~
17.07.2009, 07:31
зовсім-зовсім каки? ((
був би вдячний, якби написали, що саме не подобається)

acid drinker
17.07.2009, 12:06
ну, якшо ви не бачите, шо тут не так, значить, ви не потрудилися зазирнути в інші теми почитати, шо там не так. тому будемо працювати копі-пастом і просто вставимо в уже давно комусь писаний текст приклади з ваших віршів.

перше - ритм. спочатку треба випрацювати точний ритм, а потім навчитися його ламати, бо гармонійно поламаний ритм - значно цікавіше, він не залишає відчуття, ніби чогось бракує, в той час як "дірки" в ритмі створюють враження, наче просто складу забракло. (ну, або на склад забагато: Твоє багаття мовчки гріє, / Серце дихає на осінь - це вже не силабо-тоніка. і не тоніка. це просто так, понаскладано слів).

друге - рима. як на мене, гарних віршів із поганими римами не буває. і розпочинать-бурчать (о боже, це не просто граматичні рими, це граматичні рими-калічки, з кривими словами), янь-п'ять (ви взагалі вмієте слухати те, шо самі пишете?) - це речі, які пропали безнадійно. є люди, які вважають, шо й рима, й римування - речі неважливі, якшо вірш хороший, але почитайте те, шо ці люди вважають хорошими віршами, й навряд чи ви схочете так писати.
у мене тільки одне маленьке питання, шоб зрозуміти, чи все так погано, як я про вас думаю, чи є ше якісь шанси на порятунок. ви вважаєте оцей останній вірш римованим чи нє?

третє - увага до мови. це вже якийсь метарівень, але без нього не вийде абсолютно нічого. ваші ляпи не так відверто помітні, як у більшості народу. хм. це було в шаблоні - автор, якому я це колись писала, теж був більш-менш грамотний; але я почитала ваш допис про симону де бовуар і подумала, шо в віршах ви чисто випадково пишете без помилок - і ваше "ніччю" цьому тільки доказ. (ага, писати без розділових знаків, звісно, дуже зручно, але варто би все-таки почитати про ці кумедні закарлючки, бо як тільки ви починаєте писати з ними, стає смішно й сумно: "Помовчи про, що я хочу" - це якийсь синтаксичний монстр...)

рівень змісту чіпати не варто, тут зовсім сльози... але просто на майбутнє - такі достобіса оригінальні порівняння як янгол і демон та інь-ян (ага, між іншим, ви, мабуть, про інь-ян ніц, крім назви, не знаєте, бо навіть назву неправильно пишете. фє. якої думки має бути читач про ваш словниковий запас?) набли всім оскомину ше до перших символістів.

коротше, профет має рацію. не беріть каки більше.