КПК

Показати повну версію : Юрій Андрухович

silverfish
26.11.2005, 01:07
Андрух зараз виношує ПОВЕРНЕННЯ ПЕРФЕЦЬКОГО!!! Це має бути повний YESSSS! :D

silverfish
28.11.2005, 16:21
Хтось знає, що там нового у Андруховича? Чим він порадує після повернення з чужини? Як ви ставитесь до його творчості взагалі?

oddysseus
28.11.2005, 17:57
Хтось знає, що там нового у Андруховича? Чим він порадує після повернення з чужини? Як ви ставитесь до його творчості взагалі?
Поезія сподобалась не дуже: може, треба більше почитати. А от романи - класна штука. Люблю їх, незважаючи навіть на те, що писав дипломну роботу про прозу пана Андруховича ;)

Mercenary
28.11.2005, 20:34
Чим він порадує після повернення з чужини? Як ви ставитесь до його творчості взагалі?

А Ви, шановний silverfish-е, вважаєте, що він останніми творами - радує? :confused:
А взагалі - позитивно. Побільше б нам таких письменників: талановитих і успішних.

Mercenary
28.11.2005, 20:54
Невже випірнув?
Ви нагадали мені одну давню історію: 15 років тому американці давали росіянам гроші на "Єрмака" з двома умовами: Єрмака мав грати Шваценегер, і Єрамк не повинний був втопитися. Бо малися на увазі "Єрмак-2" і "Єрмак повертається".
Як на мою думку, не треба повертати Стаса Перфецького, бо відкрита кінцівка дає простір для думки читача.
У росіян тоді вистачило кебети не погодитися, вони знімали 8 років, вийшов класний фільм з Віктором Степановим (і баз Шварца обійшлися!).
Відродження Перфецького (аки міфічного Фенікса), на мою думку, знівелює цікаву кінцівку "Перверзії".

silverfish
29.11.2005, 11:47
Радує. Йому можна все. Спочатку читаємо, потім думаємо, потім обговорюємо. І весь час любимо... :D

silverfish
29.11.2005, 11:49
Нє, не знівелює. Це ж не "Мьортвиє души-2"

oddysseus
29.11.2005, 12:30
Річ у тім, що "Перверзія" - твір із дуже своєрідною стилістикою, формою написання - такого собі колажу, еклектичного, але, як не дивно, цілісного й самоцінного. Продовження може цю цілісність порушити. Інтригу твору принаймні дуже попсує. Але, звичайно, повернення Перфецького може втілитись у класну книгу.

brutto
29.11.2005, 12:39
на мій погляд, останній роман -- хіба не кращий зі всіх. поезія --
це окрема річ. майстерна, й римована, й інтонаційна, але...
ну, це поезія... :o

Prophet
29.11.2005, 12:58
Люблю. Власне, з "Перверзії" почалось моє серйозне зацікавлення сучасною українською літературою. Подобається усе (щоправда, з "Екзотичних птахів..." - десь половина творів). Не можу обрати улюблене між "Перверзією" і "Дванадцятьма обручами".
Тільки от рідше стало його ім'я звучати. Можливо, це на краще, бо з'явилось багато нових. Давно не було нічого новенького від пана Андруховича. Але буде. На що й чекаємо.

Mercenary
29.11.2005, 14:38
Нє, не знівелює. Це ж не "Мьортвиє души-2"
І не "Двадцять років по тому".
Ні сіло ні впало приплетений Гоголь. До чого він тут? Другий том "Мертвих душ" ніхто, крім Гоголя, і не читав, а він, коли рукопис палив , був трішечки ...
ну, не те щоб зовсім без клепки, але - не зовсім адекватний, тільки й того, що живий та теплий. Хто знає, що підказав диявол хворій людині?
Ілля Рєпін страждав нападами гніву, під час яких нещадно різав свої картини, а учні за голови хапалися - нищилися шедеври.
Але до чого тут це?
На городі бузина, а в Києві -дядько...
Тю!
Андрухович - не Гоголь, "Україна - не Росія"!
Маячня якась!

silverfish
29.11.2005, 15:21
Продовження "Перверзії" теж ніхто, крім автора ще не бачив.
Оскільки, Андрухович геній, він теж .....трішечки неадекватний, бо всі генії неадекватні, на мою скромну ІМНО. От такі кореляції...
Справді, до чого тут Рєпін? Навіщо Ви його прив'язали до Андруховича?
Що ВІН ВАМ зробив? Га? Негайно відв'яжіть! :)

Mercenary
30.11.2005, 13:08
Справді, до чого тут Рєпін? Навіщо Ви його прив'язали до Андруховича?
Що ВІН ВАМ зробив? Га? Негайно відв'яжіть! :)
Ганьба silverfish-еві, бо він - плагіатор! :scared:
"Самі ви тю!" - вислів Міністра з роману-фристайлу Марини Мєднікової "Тю!". Що ж Ви, голубе, думаєте: якщо жили на Львівському Форумі з Мєдніковою у сусідніх номерах, то і тирити фразочки можна? :p
Рєпін, Гоголь і Андрухович пов"язані між собою тим, що їхня геніальна творчість цілком самостійна, а не поцуплена у Мєднікової.
Щодо Вашого твердження, що маєте скромне ІМХО. НЕ впадайте у відчай,
як той казав (чи то Кравчук, чи ще хтось): "Маємо те, що маємо".
Важливі не розміри ІМХО, а вміння ним користуватись! :8
Рєпіна відв"язуємо, щоб міг намалювати картину "Запорізьки козаки списують у Мєднікової листа турецькому султанові"!

silverfish
30.11.2005, 14:50
Пане Мерсенаріє, не зафлудюйте тему! Бо поскаржусь самі знаєте кому! :)

Я ніколи не видавав сю геніальну фразу за свою! Не треба мені це клеїти! :mad:
Як з Вашої точки зору судити, то Ви оно у самого Кучми "українунеросію" вкрали і вжили проти мене! :)

А от про мою скромну ІМХУ - це вже МОЄ..........
І руки геть! (і від Андруховича теж) :)

І ще.
Моя творчість складається не лише із зплагіаченої фрази "Самі ви ТЮ!"

Prophet
30.11.2005, 15:01
Якщо "поцуплену" фразу розцінити як алюзію - предмет суперечки знімається з порядку денного ;)

silverfish
30.11.2005, 15:59
Я її розцінюю як ілюзію :)

Mercenary
01.12.2005, 15:57
Якщо "поцуплену" фразу розцінити як алюзію - предмет суперечки знімається з порядку денного ;)
Змушений підкоритися модераторові і припинити дискусію, а silverfish-еві зауважу, що у лапках пишуться цитати, а без них - поцуплені творчі знахідки.
І - вже без приколів. Андрухович - яскравий самобутній майстер, хоче оживити Перфецького - то його безперечне право. А моє право як читача і учасника дискусії висловлювати думки щодо його творів.
Напише - побачимо!

silverfish
02.12.2005, 12:07
Перфецький ніколи не помирав!!!

oddysseus
02.12.2005, 12:11
Перфецький ніколи не помирав!!!

До речі, так. Занадто просто було його до мертвих записати.

silverfish
02.12.2005, 13:27
він має в серці те, що не вмирає :)

oddysseus
02.12.2005, 13:29
Його пісню не задушиш, не уб`єш... :D

Mercenary
05.12.2005, 22:50
Але, звичайно, повернення Перфецького може втілитись у класну книгу.
А мені було б цікаво, що робив Перфецький до подій, описаних у "Перверзії"!
Тобто, повернення у минуле...

silverfish
06.12.2005, 14:20
Там же з самого початку Андрухович з Білинкевичем пишуть короткий біографічний нарис. І Аді він також дещо розповів... Все, що було поза тим знають лише його "дванадцять найкращих коханок"... Більшість з них вже є заміжніми(заможними) панями... :)

Mercenary
28.01.2006, 22:57
ТІ Аді він також дещо розповів...
Чого тільки не набреше чоловік жінці... яку хоче! :p

Prophet
23.03.2007, 01:00
Схоже, що суперкльового й суперінтелектуального роману нам чекати ще довго. Бо вийшло щось таке, що аж не хочеться братись, аби не розчаруватися :(

Отже. Якщо хтось не знає, нарешті вийшла нова книжка Юрія Андруховича.
Про що вона, можна уявити, почитавши трошки отут:
1. http://cds.if.ua/_gk/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=45
2. http://www.sho.kiev.ua/article/423

А чого варта обкладинка! Це ж... ну просто слів нема який капєц! Фоліо перевершило всі очікування (всі найгірші очікування, варто зазначити).
http://i76.photobucket.com/albums/j6/prophet_in_blue/Andruhovych_sface.jpg

maris
25.03.2007, 18:28
н-да... обкладинка - хоч куди...
текст іще не читала, будемо сподіватися, він дещо кращий, ніж обкладинка.
але ж тему, тему-то як назвали: "новини від ГЕНІЯ"!!! оцінили! при всій моїй повазі пан Андрухович на генія не тягне...

jull
27.03.2007, 18:02
Нового??? да все нове!!! он книжечку видав тепер промо -кампанія, 5 квітня прибуде до Дніпра!!!

Phoenix_Ukraine
09.04.2007, 23:55
До Дніпра вже прибув! З чим і вітаю jull!
Також прочитати мо` тут (http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=6066&read=true). На здоров`я!
А історія цієї книженції вельми цікава...

acid drinker
10.04.2007, 00:27
ну... припустимо, не історія, а містифікація то все... кажуть, шо обкладинка - то просто справа рук фоліо, і шо книжку насправді варто читати. матиму більше часу - перевірю.

angel
17.04.2007, 12:14
Вчора була на зустрічі з Андруховичем, презентував журналістам свою "Таємницю". У четвер має бути загальна презентація у Франківську. Книжку ще не читала, тому сказати нічого поки що не можу. Але, що цікаво, Андрухович попередив, що пускати на презентацію будуть лише 15 хвилин, аби не було переповненого залу.

Nike_Велес
23.04.2007, 15:12
хотів би, щоб у цій темі були відгуки та лінки про нові акції і тексти цього письменника-інтелектуала ;)

наприклад, http://www.dt.ua/3000/3680/56461/

angel
23.04.2007, 16:03
Вже є тема "Новини від генія", там уся інформація. Немає сенсу для окремої теми.

Nike_Велес
23.04.2007, 16:49
а чому слово "генія" не взято в лапки? бо з Андруховича такий геній, як з мене льотчик!

acid drinker
23.04.2007, 16:51
а чим доведете?
ви ж самі поривалися створити про нього тему...

Nike_Велес
23.04.2007, 17:31
чим доведу? зайвий раз писати не буду - почитайте тут:
http://www.dt.ua/3000/3680/56461/#comments

radus
14.05.2007, 08:48
"Сьомга" Софії Андрухович: рожеві жіночі нутрощі

http://www.azh.com.ua/newspage.php?subaction=showfull&id=1179011453&archive=&start_from=&ucat=5&

Цитата:

„Пригадати, як ми трахалися? Не пригадаю. Пам’ятаю тільки, як, кінчивши, він незмінно повідомляв мені про це хихотінням, сповзав із мене і, тримаючи у витягнутій вперед правій руці наповнений спермою презерватив, як хіміки тримають колби з невивченими речовинами, чалапав босими ногами по паркету.”

Мабуть, я не буду цього читати.

Nike_Велес
14.05.2007, 08:57
ой-ой-ой, які ми чистоплюйчики, Радусе! ;)

radus
14.05.2007, 11:09
Ага, такі.

acid drinker
14.05.2007, 11:53
чим доведу? зайвий раз писати не буду - почитайте тут:
http://www.dt.ua/3000/3680/56461/#comments
по-перше, у правилах (смайл) наполегливо рекомендовано поряд з посиланнями давати хоча б короткий опис того, шо в тих посиланнях лежить. по-друге, не бачу там ніяких ознак того, шо андрухович парить фігню - по-моєму, тільки ви (і ше якийсь російськомовний чоловік, але то ясно) там його негативно коментували, а підтверджувати свої слова своїми ж словами - то непереконливо якось. по-третє, мені навіть подобається його педантизм у цьому сенсі - от іздрик теж гігієніст, і пишається цим (бо є чим). і чим гірший людський гігієнізм андруховича від фізіологічного гігієнізму іздрика?
/до речі, слово "чистоплюйчики" ви, випадково, не в тих самих коментах і вичитали? =)
а радуса підтримую... у неї навіть обкладинка нітрохи не естетична =(/

Nike_Велес
14.05.2007, 13:06
коли ж я буду бачити логіку у Ваших дописах, пані модераторко? Бо ту фігню, яку Ви на http://www.dt.ua/3000/3680/56461/#comments помітили у моїх дописах, потім самі ж називаєте "педантизмом, який Вам подобається"... ;), - річ у тому, що я вважаю куріння у недозволених для того місцях дуже негігієнічною і навіть хамською справою (а Ви?)... такий уже я "чистоплюйчик"...
а критикую у дописі Андруховича те ж саме, що і у Вашому зараз - нелогічність висловлювань! бо на Сході він, як Ілля, а в "Франику", як свиня! та ще й інших повчає, подібно до Вас (мабуть, Ви обоє на трієчках їхали з математики, мат. логікою не вражаєте)... чи, може, проти молодця (у випадку Андруховича - проти провідника) і сам вівця?

acid drinker
14.05.2007, 14:24
а я не маю нічого проти куріння навіть у громадських місцях - особливо, якшо урну знайти... така вже я компромісна. логіка? хм... якшо не хотіти побачити, її ж не видно навіть у найпростіших силогізмах. тому - звиняйте.
мабуть, у нас із вами і у вас із андруховичем просто різні погляди на гігієну - він не любить хамлоту, ви не любите, коли курять...

Nike_Велес
14.05.2007, 14:34
теекс, у мене з приводу чистоплюйства є одне припущення... тільки, будь-ласка, не ображайтесь... сперма в будь-якому вигляді у презеративі чи на шкірі, скажімо, не викликає у мене ніякої огиди... вочевидь, за Фрейдом, огиду сперма викликає у того, хто мав досвід смакувати (ковтати) її чи у своїх фантазіях доходив до цього ;)
хоча, це може бути і спадковим, - у кожного з нас предки могли теж різним грішити :)

Nike_Велес
14.05.2007, 14:46
а я не маю нічого проти куріння навіть у громадських місцях - особливо, якшо урну знайти... така вже я компромісна. логіка? хм...

а у мене куріння в громадських місцях викликає почуття огиди, і з точки зору хамського ставлення так само... бо це треба дуже не поважати не тільки себе (своє здоров'я), але й оточення, і законодавство України, її Президента...
Бо указ Президента про порядок куріння в громадських місцях (виданий, здається, у січні 2006) ніхто не відміняв! Андрухович, Прохасько та іже з ними не виконують закони держави Україна, але сміють розпатякувати про хамство, та ще й когось повчати??? ось що мене обурило!

moderatorial: особисті образи попрошу залишити при собі.

radus
14.05.2007, 16:12
Фраза "вочевидь за Фрейдом" - цікава, не знаходите? Щось на кшалт "я гадаю, що Фрейд гадав так".
А я гадаю, що навпаки. :) Або що вгазалі нічого не гадав з цьго приводу. :)
Що ж до самої логіки - то, що, виходить: лайно викликає огиду у лише того, хто мав досвід... і далі за текстом? Чи все-таки є речі, про які нормальній людині неприємно читати незалежно від того, куштувала вона це чи ні?

І взагалі - це просто перша цитата, що впала в око, а там ще багато є такого, щоб зробити попередній висновок про книжку. Гм, й про автора, до речі, теж.

Nike_Велес
14.05.2007, 16:57
"вочевидь, за Фрейдом"... - там кома стоїть! вочевидь - це так, вставне словечко... можна було сказати, вірогідно і т.і., бо я ні в чому не хочу бути "надкатегоричним" :)
"і далі за текстом?.." - дуже логічний хід з Вашої сторони... (це не підліткове вихоплювання з контексту! ;) )... бо далі у мене за текстом стоїть: "хоча, це може бути і спадковим, - у кожного з нас предки могли теж різним грішити "... (до речі, лайно на вигляд (як природнє, так і в книжках) огиди в мене теж не викликає! скільки завгодно можу оглядати, все нормально, так... тільки б не запах! вочевидь, це уже безпосередній вплив на рецептори, те ж, що і смакування ;)...)
а, ось що я хотів цим сказати - книжку панни Андрухович теж читати НЕ буду, бо лайно мені теж, як і пану Радусові чи будь-якій иншій порядній людині, НЕ смакує... але відрази у мене такі книжки (чи подібні до наведеного шановним Радусом епізоди у текстах) НЕ викликають, лише тільки небажання у тому копирсатися... ;)
P.S. до речі, у мене є однорічне маля (18 травня Іринці буде точно рочок), - і я знаю, що при недогляді вона може пальчиком у лайно сягнути і навіть намагатися те випорожнення на смак попробувати ... тому щодо свого несвідомого дитинства не зарікайтесь, пане Радусе! (підмигування)

radus
14.05.2007, 17:32
>"вочевидь, за Фрейдом"... - там кома стоїть!
Був би вдячний за лінк на роботу Фрейда, де це описано.

Про відразу я, до речі, й не писав. Так що ваші висновки базується на виключно хисткому грунті - вашому ж припущенні, нібито я відчуваю відразу. Боюсь, що це також буде занадто "вочевидь".

Nike_Велес
16.05.2007, 11:17
хех, хотів би я вибачитися перед Софією Андрухович... щоб давати оцінки, треба твір весь перечитати :(
тут, правда, є одне застереження: все-таки, судячи з рекламованого, нас хочуть зацікавити еротичними штучками... таким чином впливають на підсвідомість юнаків і юнок, а це, НМД, удар нижче пояса...

Nike_Велес
17.05.2007, 15:56
перекопіюю допис Девора сюди, оскільки модери ще не встигли (а мо' не хочуть цього зробити), бо тут він більш доречний: (стосовно роману "Таємниця"...)"Знов щоденник якогось заблуди минулого? Старомодно.
Ось цікавенька подія:
"У четвер львівський "Поступ" розродився дошкульним фейлетоном на захист творчості родини Андруховичів - батька і доньки. Цього разу болотом вимазали письменників із "Іншої літератури" - Вольвача, Процюка, Барана та ще кількох їхніх соратників. Автор - Данка Лихоманка, за яким, як на мене проглядається монголоїдний лик Юрка Винничука, обізвала згаданих панів і незгаданих мною пань "сірими мишами" та "заздрісниками". Аргументи у "Данки" приблизно наступні:

1. Українська література почалася не із І. Котляревського, а з вірша Юрка Андруховича про автора "Енеїди".
2. Андруховичі - Юрко і Софія - генії сучасності, а усі, хто їх критикує - графомани, заздрісники і літературні "барани".
3. Українці читають винятково Андруховичів, Дереша і ще одног-двох авторів з числа їхніх літ. союзників.

З появи цього брутального за змістом тексту не можу не зробити нступних висновків:
а. Матеріал у "Поступі" замовили видавці Андруховичів (у продаж надійшли нові твори батька і доньки). Юркові Винничуку, як завжди, "забашляли" сотню-дві "зелених".
б. Книги Андруховичів продаються погано, тому піар-кампанію слід було оживити примітивним скандалом хоч би у пресі.
в. Замовники очікують, що після цього зацікавлена львівська публіка викупить завезені до Львова тиражі.

Бозє, Бозє! - як каже моя маленька племінниця. Панове, як вам не соромно! Навіщо так примітивно зомбувати людей?"
з ukrcenter.com"

Деворе, згоден з тобою...

acid drinker
17.05.2007, 22:18
найку, от зараз я напишу про вас стьобну оду (почуття гумору у вас, звичайно, небагацько, тому ви навряд чи дешифруєте стьоб у моїх хваліннях, як і в цій іронічній статті =)), підпишуся гермесом_перуном, а потім наїду на вас за самозакоханість...
ви вже достатньо дорослий, шоб уміти критично оцінювати ситуацію, нє? людина собі постьобалася (то як ходити і кричати, шо рассєя - родіна сланов), я дуже сумніваюся, шо самого андруховича то проперло... таке міг написати тільки той, хто його яскраво недолюблює.

Nike_Велес
18.05.2007, 10:15
" І справа навіть не в останньому її опусі “..Та інша макалатура” (P-П, № 8, травень 2007 р., с.41)..." http://pokyrys.livejournal.com/
називати "іншу літературу" "іншою макулатурою" - це, погодьтеся, ТУПИЙ СТЬОБ, гідний Вас, нешанована мною Ейсід! ;)
цитую далі Є. Барана: "У цьому опусі “Данки Лихоманки” мені приписуються оцінки, яких я не давав..." Це так схоже на Вас, Ейсід! :)
"Колись Д. Стус закинув Ю.Андруховичу, що той прагне говорити на вічні теми, але йому це поки що не вдається". І Вам, Ейсід, поки що це НЕ ВДАЄТЬСЯ! Готуйтесь до сесії, а не коментуйте мене. На крайняк, прокоментуйте статтю Данки Лихоманки...

acid drinker
18.05.2007, 14:59
найку, а ви просто погуляйте.
вільні на кілька найближчих днів.
причина - вчимося конструктивно дискутувати, а не ображати всіх, хто не сприймає вашу думку як імператив. і читаємо, читаємо правила форуму...

Nike_Велес
14.06.2007, 11:50
погуляв-погуляв, і ось що надибав: " Навпаки, я постійно підкреслюю, що в час відсутности будь-яких авторитетів, прізвище не грає жодної ролі. Можна бути Андруховичем, який дав свого часу згоду на співпрацю з КДБ, і можна залишатися Бараном, який вмів відмовлятися від будь-яких слизьких пропозицій.
Сьогодні це цькування набрало широких масштабів – від звинувачень у професійній непридатности до кепкувань щодо різного роду ідей, які декларуються мною. Варшавський літературознавець Ольга Гнатюк зробила з мене опудало, яке лякає Україну Заходом; наша Тамара Гундорова звинувачує мене у схильности до тоталітарного мислення; Олександр Бойченко твердить, що наші естетичні погляди ніколи не збігалися (перелякався, бідний, що недостатньо лояльний до Грабовича й не матиме допуску до грантів). Про молодих підспівувачів (a’la Strongovskij) скромно промовчу"...http://pokyrys.livejournal.com/ (стаття "Опудало")
отож, silverfish, ваш ГЕНІЙ ще й мстива людина, організатор цькувань ;)

Tantro
25.06.2007, 20:54
Чат з Юрієм Андруховичем, який відбувся 22.06.07 на e-motion.com.ua

http://e-motion.com.ua/online_conferences/120

Nike_Велес
26.06.2007, 10:42
Критикам ;)

"Андрухович:
Тут я уточнив би: Вам ідеться про критику загалом чи про літературну критику? Щодо першої, то я намагаюся наслідувати позицію «Ось тобі я - критикуй мене!». Тобто я намагаюся бути відкритим до будь-якої критики. Я здогадуюся, що вона береться з любові, чи там з ревнощів або заздрощів, а це значить – з любові так чи інакше. Щодо критики суто літературної: я намагаюсь уникати будь-яких контактів з нею незалежно від того, позитивна вона чи негативна. Тобто я не хочу читати рецензій на свої книжки, статтей про свою творчість. Іноді мені їх просто приносять і кладуть перед очима – таким чином я все ж дізнаюся, що наша літературна критика перебуває приблизно там, де я її й покинув, тобто в зоні вкрай інфантильної поверховості.

silverfish
27.06.2007, 10:29
2 Nike_Велес
Андрухович справді співробітничав з КДБ? Чи це так, одна баба на базарі сказала?

Nike_Велес
27.06.2007, 13:52
2 Nike_Велес
Андрухович справді співробітничав з КДБ? Чи це так, одна баба на базарі сказала?

я ж навів цікаву, як на мене, цитату ;) уточніть у Євгена Барана, він, до речі, і є літературним критиком, в т.ч. і Андруховича... отже чи давав згоду "геній" на співпрацю з КГБ, чи це домисли "в зоні... інфантильної поверховості", не берусь стверджувати...
ще раз відсилаю на сайт http://pokyrys.livejournal.com/ (стаття "Опудало")
:)

Олесь Бережний
28.06.2007, 00:13
Згідно з цією ж інформацією, Андрухович не просто співробітничав з КДБ, а мав звання полковника і особисто винний у масових розстрілах мирного населення, що було зафіксовано у Преамбулі до Заключного звинувачувального акту Міжнародного трибуналу в Гаазі по справі "Прогресивне людство проти Андруховича".

ОБ (за матеріалами Агентства ОБНБС)

filantrop
28.06.2007, 14:52
http://pokyrys.livejournal.com/ (стаття "Опудало")
отож, silverfish, ваш ГЕНІЙ ще й мстива людина, організатор цькувань ;)

В мене таке відчуття виникло при читанні статті, що пише ображена та фрусторвана людина, проти якої цілий світ, несправедливий та жорстокий...

Це дійсно... інфантильно :)

Nike_Велес
02.07.2007, 11:04
я живу в Івано-Франківську і цікавлюся літературним процесом... я особисто спілкувався з Андруховичем, Бараном, чув і спостерігав "вживу" "спічі" Процюка, Прохаська, Іздрика, Софійки Андрухович, Тані Малярчук, Ципердюка і багатьох-багатьох інших... я перетинаюсь із цими та іншими "письмаками" бодай раз у місяць на вулицях нашого невеликого міста, в кафе "Химера" чи, як два роки тому, напр., під час велосипедної прогулянки на міському озері, - Софійка Андрухович, Прохасько, Ципердюк - на велосипедах, це виглядало так мило в екологічному плані... тому можу зробити з усієї такої мозаїки деякі висновки:
1) у якомусь своєму тексті Андрухович хизувався, що його не "зачепив" рекет у казна-якому задрипаному східно-європейському містечку, бо, на відміну від своїх знедолених земляків, сам Андрухович мав "європейський вигляд"... ну, така мода настала тепер, "такі тепер фарцовщики" ;) логічно, що колись, у часи дещо інші, аби виглядати "своїм" серед "радянської інтелігенції", треба було закінчувати літінститут імені Горького і, - можливо, чому б і ні? - "підписатися" в КГБ, "щоб не чіпали" ;)... така вже екзистенція цієї особистості, вочевидь... треба поговорити на цю тему детальніше з Євгеном Бараном, у нього, мабуть, є суттєвіші докази, оскільки він висловлюється у формі "прямого" твердження... (зверніть увагу, я почав обгрунтовувати свій висновок з аналізу писаного Андруховичем, а не з якогось ОБНБС ;))... тому я більше схильний вірити твердженню Є.Барана, ніж "запереченню у своєрідній формі" О. Бережного :)
2) з Євгеном Бараном я знайомий особисто, мій друг попросив його бути ведучим на презентації мого роману "Свідки Абрахама" у Прикарпатському університеті (м. Івано-Франківськ)... отож, я почув від нього чимало як схвальних, так і критичних слів про мій роман (розумний дядько!), а головне - запевнення, що такий роман має право на існування, що він достатньо своєрідний... взамін подарованому своєму роману отримав книжку його критичних статей, він не взяв у мене жодної гривні, навіть у кафе не пішов , бо поспішав після презентації додому... але час на мене він витратив - і, уявіть собі, безплатно!.. отже, літературний процес йому небайдужий... тож, - чи може ця людина вимагати моральності від інших, в т.ч. і від Андруховича? я вважаю, що може... так само, як і Андрухович може вимагати "моральності", толерантності від провідника якогось харківського потяга...
що ж до "якості " критики Є. Барана? - питання спірне... однак тут тема не про Євгена Барана... у темі його імені могли би посперечатись... отож, цей аргумент "моральних підвалин" є ще одним доказом, чому я не вважаю твердження Є. Барана ОБНБСом...
чого ж вони жеруться?.. питання непросте... але від його з'ясування залежатиме наше сприйняття і Андруховича, і багато ще дечого у нашій літературі...

filantrop
02.07.2007, 12:43
я живу в Івано-Франківську і цікавлюся літературним процесом... я особисто спілкувався з Андруховичем, Бараном, чув і спостерігав "вживу" "спічі" Процюка, Прохаська, Іздрика, Софійки Андрухович, Тані Малярчук, Ципердюка і багатьох-багатьох інших...

Класно :)

1) у якомусь своєму тексті Андрухович хизувався, що його не "зачепив" рекет у казна-якому задрипаному східно-європейському містечку, бо, на відміну від своїх знедолених земляків, сам Андрухович мав "європейський вигляд"... ну, така мода настала тепер, "такі тепер фарцовщики" ;)

Не зовсім точно. По-перше, річ про "Таємницю", розділ 6. По-друге, ніякого "хизування" там немає. Перечитайте уважно цей розділ, думаю ви зі мною погодитеся. :)

Що стосуються Барана, то на рахунок його статті я своє враження вже висловив. Воно може бути абсолютно хибним, тим не менше, воно саме таке, а не інакше.

Nike_Велес
12.07.2007, 13:57
Згідно з цією ж інформацією, Андрухович не просто співробітничав з КДБ, а...

мої джерела повідомляють таке - " nikeweles (13:54:03 12/07/2007)
про Андруховича читав? http://pokyrys.livejournal.com/

nikeweles (13:54:23 12/07/2007)
згода на співпрацю з КГБ

goutsoullac (13:54:31 12/07/2007)
так

nikeweles (13:54:52 12/07/2007)
як гадаєш, правда???

goutsoullac (13:55:13 12/07/2007)
він це сам розповідав у одному зі своїх есе"

P.S. До Олеся Бережного:
тоді виходить, що сам Андрухович - ОБНБС... ;)

StefanSS
17.10.2007, 14:36
Шановні модератори Айсід і Профет, я можу образитися! Нащо витерли отакево "Ми з друзями планували захоплюючу подорож заповідником." (Ю.Андрухович)"
Ну ось вам ще один приклад безграмотности андрухоїда. Треба ж "захопливу" писати!!! Чи не так, Айсід?

Nike_Велес
17.10.2007, 14:43
респект, друже!.. ти теж, бачу, жжош!!! :) а то я, грішним ділом, думав, що то тільки мені у "генія" граматичні помилки помітні... :)

і ще дещо про "Таємницю":
"У книзі досить багато чорнушних описів радянського міщанства, а також армійських відносин середини вісімдесятих років. Це працює на ідею необхідності протесту проти «системи», хоча і є по суті банальним, досить-таки обридлим літературним прийомом дисидентів.
От чого не можна знайти в книзі – так це виразної відповіді на питання, чому Юрій Андрухович не розділяє ідеї марксизму. Він, вочевидь, вважає, що цілком достатньо сказати, що ідеї Фрейда сподобалися йому більше. Деякий подив викликають нарікання автора на те, що до моменту закінчення інституту він «повинен був прийняти як сувору дійсність те, що на поверхні його не буде», мовляв, він не зможе опублікувати свої роботи, тому що вони «абсолютно не задовольнять систему». При цьому Андрухович не наводить приклади відкинутих «системою» текстів! А з огляду на той факт, що перший збірник його віршів був опублікований уже через три роки, – при незмінності його світогляду, – такі скарги на цензуру здаються просто дешевими понтами." ;)
http://kolonka.com.ua/2007/05/25/tayny-yuriya-andruhovicha/

звідти ж: "З того часу письменник їздить за новими враженнями на Захід і досліджує готовність України до вступу в Євросоюз. Однак ніякого серйозного аналізу розходжень України і європейських країн «Таємниця» не містить. У цілому, книга описує соціум дуже поверхово, Андрухович не прагне зрозуміти суть суспільних проблем і показати її читачам. Приміром, у главах, присвячених закордонним поїздкам автора, є замальовки про важке повернення на батьківщину українських заробітчан, що неодноразово піддаються грабежеві на вокзалах і автостанціях. Але ці особливості полювання на гастарбайтерів не надихають письменника на поглиблення розуміння причин соціальної нерівності. Створюється враження, що Юрій Андрухович написав свою «Таємницю» винятково для самовираження."

Згоден!

Verba2006
17.10.2007, 16:45
Я теж згодна. Твори неграфоманів для того і пишуться. А коменти і статті так схожі на найсардонічнічніший стіб, що абсурд апогеїчно щириться у Ваші абсолютно серйозні одкровення.

Nike_Велес
17.10.2007, 17:18
"При цьому Андрухович не наводить приклади відкинутих «системою» текстів! А з огляду на той факт, що перший збірник його віршів був опублікований уже через три роки, – при незмінності його світогляду, – такі скарги на цензуру здаються просто дешевими понтами."

"Поцмодерний" сміх викликають хіба що його скарги на тодішню цензуру! :) Якось він і крізь цензуру проліз... в літінституті у Москві вчився... всюди пролазити навчився...

то може він для самовираження і передмову до Карпиного "Перламутрового порно" писав? ;)

StefanSS
25.10.2007, 18:37
"Поцмодерний" сміх викликають хіба що його скарги на тодішню цензуру! :) Якось він і крізь цензуру проліз... в літінституті у Москві вчився... всюди пролазити навчився...

А класиком, Найку, інакше не станеш! :)

www.dt.ua/3000/3680/54201/ - ресурс, де Андрухович пише про "захоплЮЮчу подорож". Ейсід, зверни увагу, як висловлюється ваш "геній". ;)

Giza
27.10.2007, 13:45
Зараз на Першому національному інтерв'ю з Андруховичем. Говорять про "Таємницю".

Phoenix_Ukraine
27.10.2007, 15:16
Зараз на Першому національному інтерв'ю з Андруховичем. Говорять про "Таємницю".
Дякую! Запишу в понеділок повтор. :)

Nike_Велес
31.10.2007, 11:56
"Колись Д. Стус закинув Ю.Андруховичу, що той прагне говорити на вічні теми, але йому це поки що не вдається. На цей закид не звернули уваги, а даремно. Бо він є основою естетичного і світоглядного критерію, за яким ми можемо визначити, чого вартує той чи інший літератор. І не треба обзивати когось “сірими мишками”, а когось пхати на вершину літературної ієрархії. З тих сучасних авторів, які пробували щось сказати, тільки деяким вдалося наблизитися до розкриття вічного художніми засобами. І в цьому переліку не буде ... Андруховича (модність і справжність різні речі, це сказав ще Б.Бойчук..." Євген Баран, "РОЗМОВА НА ВІЛЬНУ ТЕМУ...", http://pokyrys.livejournal.com/

StefanSS
05.11.2007, 10:57
Андрухоїд модний, але скоро відкриється - король-то голий! :)

Олесь Бережний
05.11.2007, 18:26
модний, але скоро

Історія свідчить, що в Україні "скоро" - це років 100 :)

Nike_Велес
06.11.2007, 11:28
Андрухович:
"Тут я уточнив би: Вам ідеться про критику загалом чи про літературну критику? Щодо першої, то я намагаюся наслідувати позицію «Ось тобі я - критикуй мене!». Тобто я намагаюся бути відкритим до будь-якої критики. Я здогадуюся, що вона береться з любові, чи там з ревнощів або заздрощів, а це значить – з любові так чи інакше. Щодо критики суто літературної: я намагаюсь уникати будь-яких контактів з нею незалежно від того, позитивна вона чи негативна. Тобто я не хочу читати рецензій на свої книжки, статтей про свою творчість. Іноді мені їх просто приносять і кладуть перед очима – таким чином я все ж дізнаюся, що наша літературна критика перебуває приблизно там, де я її й покинув, тобто в зоні вкрай інфантильної поверховості.

тепер я розумію, чому ЮркО Андрухович так висловився... після прочитання ось такої гарної і кваліфікованої критичної статті Костя Москальця:
"Такі тексти і реєстри (Прохаська. - авт.) пишуться здебільшого «для себе», для найближчого оточення, якому вони говорять стократ більше, ніж анонімному сторонньому читачеві, й публікування їх вимагає певної відваги. Адже вони потребують співчутливої уваги та отого мовчання, котре все розуміє, зовсім не претендуючи на зламування карку читачеві або його захоплену оцінку; адже скарби ці - неоціненні, і мистецтвознавству або якомусь іншому -знавству тут нічого робити. Тому так неприємно вражає перебільшено екзальтований відгук - вигук Софії Андрухович в анотації до книжки: «Повість Прохаська - адреналіновий удар і водночас удар нижче пояса. Діє навіть на фізичному рівні. Спричиняє стан небезпечно сильного сп'яніння та відчуття спраги. Хочеться ще і ще». Ці ярмаркові слоґани професійного заклинача чужих грошей, без жодної рефлексії засвоєні із Засобів Масового Навіювання («слухайся своєї спраги - пий “Спрайт”!»; «слухайся своєї спраги - читай Прохаська!» тощо) абсолютно недоречні як вступ до притишеної та ліричної медитації, якою є стримані твори Тараса Прохаська".

StefanSS
06.11.2007, 17:25
Ага. Ця Софійка така. Уся в батю. Професійні заклиначі, мать їхню...

acid drinker
06.11.2007, 19:15
2 StefanSS - два практично беззмістовні пости з тупим облаюванням авторів (щоправда, у різних темах - розмаїття облаюваних авторів просто вражає) - вам не здається, шо це трошки вибивається з концепції... емм... розмови?
а у вас там всі думають одинаково, чи все-таки ви ше один аватар найка? ;)

Nike_Велес
07.11.2007, 15:30
так, лаяти будь-кого безпідставно не гоже... але - виходячи з того, що "батяня" писав передмову до карпиного "порно...", може Штефан і має підставу?.. щось ти, Штефане, не договорюєш :)... но-но...

Олесь Бережний
07.11.2007, 18:50
гидко це все, панове!

Nike_Велес
08.11.2007, 09:48
що "батяня" писав передмову до карпиного "... порно"??? ;)

Verba2006
08.11.2007, 11:16
По постах можна робити висновки про інтелект, а обмеженість інтелекту людини свідчить про її рагулізм. Нападки через особисті причини - теж рагулізм. :)

Nike_Велес
08.11.2007, 12:41
облиште у спокої чийсь інтелект (Вербо, Смереко, Ейцсід Дрінкер ;))... я закінчив школу в 1989 році із золотою медаллю, призер Всеукраїнської студентської олімпіади з фізики 1992 року, маю диплом з відзнакою про закінчення університету... (дипломи і атестати при нагоді можу показати Вам особисто, якщо У Вас виникне бажання цю інфу перевірити)... так що за мій інтелект не переживайте, - я Вам не Ваш кумир, що, видать, з трійок з математики-фізики не вилазив... звідси і брак логіки...) безпідставні нападки на когось - оце справді рагулізм!

нічого особистого: передмова до карпиного "... порно" - доконаний літературний факт... проштовхувати винятково своїх родичів, земляків, друзів-знайомих у різні "п'ятірки", у видавництвах і мас-медіа - це процес творення літературного клану, стиль медведчуків-балогів...

я стверджував і стверджую, що Андрухович - творець "станіславського" літературного клану... в цьому клані є свої "понятія", відсторонення "чужих", самовеличання... однак - клани (будь-які) до добра не доводять... монополізація - це гнила справа, веде до занепаду у будь-якій сфері людської діяльності...

а потім людина, та ще й російськомовна, бере в руки книжку когось із авторів, паханів цього клану, і пише: "Прохасько – „гений” слова. Я НИХРЕНА НЕ ПОНЯЛ. ВОТ ПРЕДСТАВЬТЕ 140 СТРАНИЦ ТЕКСТА, ГОЛЫХ СЛОВ. МЛЯ, О ЧЕМ ОН?????? ОБЬЯСНИТЕ МНЕ...ЛЮДИ. " (див. тему про Прохаська)... теж мені адреналіновий удар нижче пояса... воно нам, українцям, треба??? ;)

acid drinker
08.11.2007, 12:55
таки треба... бо станіславівський феномен - то файна штука, і те, шо вона не подобається певним індивідам, ніяк не применшує її культурної цінності.
вже так в літературі є, шо автори об'єднуються в угруповання - їм, знаєте, легше жити й писати, коли довкола них /найку, перепрошую, шо знову чіпаю таку болючу для вас тему/ є якесь інтелектуальне середовище. такий собі клуб за інтересами. і проштовхують вони, звичайно ж, своїх - бо своїх і відбирають гарно; а київ, а житомир, думаєте, своїх не проштовхують? по-перше, то значно легше, ніж вишуковувати авторів у якійсь тьмутаракані (ну так, тоді в клановості не звинуватять, але ккд впаде); по-друге, /найку, перепрошую знову/ інтелект має схильність групуватися навколо якихось культурних центрів - бо, знову ж, йому так ліпше, він так розвивається; отакий-от феномен клановості...
а проштовхувати якесь ге, навіть якшо воно теж дотичне до станіслава, - нащо? (мабуть, ви так біситеся, бо вас у клан не взяли... абсолютно природний процес витіснення за лаканом, не треба того соромитися).

Nike_Велес
08.11.2007, 13:15
тема інтелекту абсолютно для мене не болюча - не маю жодних комплесів з цього приводу (про це я вже Вам колись писав)... до цієї теми чомусь весь час повертаєтесь Ви у різних виглядах... але то вже таке - шо кому бракує... ;)

а бути в одному клані з Прохаськом чи Андруховичем - помилуй, Динамосе... :)

P.S. Ейсід, не сотвори собі кумира, а то потім доведеться довго лікуватися... кгм

Дим
09.11.2007, 09:45
Найк-пропоную замість Динамоса.вживать Димос))І тє норм.і мі приємно)))))))))а можливо з цим кроком і про Андруховича троньки призабудеш)))

Nike_Велес
09.11.2007, 11:49
доводиться вкотре повторювати, а то у когось може скластися враження, що я один критично ставлюсь до Андруховича: "Колись Д. Стус закинув Ю.Андруховичу, що той прагне говорити на вічні теми, але йому це поки що не вдається..." Євген Баран, "РОЗМОВА НА ВІЛЬНУ ТЕМУ...", http://pokyrys.livejournal.com/

я тут згоден з Дмитром Стусом і Євгеном Бараном... може, хтось підкаже хоч кілька ідей (чи, принаймні, хоча б одну), які вас зацікавили у творчості Юрка Андруховича? Предметно пишіть, а не паплюжте співрозмовників, тим самим показуючи, що ваш айк'ю на рівні "а шо такє айк'ю?"...
щодо "інтелектуальности" середовища - на 10-річчя "Лілеї-НВ" знуджені слухачі тікали із залу театру ляльок (в т.ч. і я), так що Іздрик яко ведучий із страшенно втомленим виглядом змушений був достроково завершити програму виступів... моя знайома (героїчна особа, яка в муках терпляче вислуховувала то всьо до "кінця"), розказувала, що всіх "добив" своєю "безпосередністю" (вгадайте з трьох раз, хто?) Прохасько, коли почав читати про якусь зупу, пляцки та єнчу фігню... а я втік ще тоді, коли авторка "Сезонного розпродажу блондинок" в якості презентаційного уривку на святі 10-річчя видавництва вибрала текст з описом цвинтаря... (хоча, здається, воно й символічно щодо "станіславського хвеномену", але слухати таку гидоту було б садомазохізмом)...
Ейсід, Ви не в курсі багатьох речей, а кажете -
"угруповання" (правильніше буде, НМД - "угрупування ")...[ще раз наголошую: припиніть смикати користувачів форуму щодо мовних нюансів у непризначених для цього темах. і "правильніше" таки "угрупОвання". перед тим, як тут свої безцінні філологічні погляди викладати, дивіться в словниках] Союз пісатєлєй Совєцкаво Саюза теж "угрупування", але це не додало йому творчої наснаги, навпаки, вони застрягли в болоті застою...

Markus Mlynarski
10.11.2007, 22:38
доводиться вкотре повторювати, а то у когось може скластися враження, що я один критично ставлюсь до Андруховича: "Колись Д. Стус закинув Ю.Андруховичу, що той прагне говорити на вічні теми, але йому це поки що не вдається..." Євген Баран, "РОЗМОВА НА ВІЛЬНУ ТЕМУ...", http://pokyrys.livejournal.com/

я тут згоден з Дмитром Стусом і Євгеном Бараном... може, хтось підкаже хоч кілька ідей (чи, принаймні, хоча б одну), які вас зацікавили у творчості Юрка Андруховича? Предметно пишіть, а не паплюжте співрозмовників, тим самим показуючи, що ваш айк'ю на рівні "а шо такє айк'ю?"...
щодо "інтелектуальности" середовища - на 10-річчя "Лілеї-НВ" знуджені слухачі тікали із залу театру ляльок (в т.ч. і я), так що Іздрик яко ведучий із страшенно втомленим виглядом змушений був достроково завершити програму виступів... моя знайома (героїчна особа, яка в муках терпляче вислуховувала то всьо до "кінця"), розказувала, що всіх "добив" своєю "безпосередністю" (вгадайте з трьох раз, хто?) Прохасько, коли почав читати про якусь зупу, пляцки та єнчу фігню... а я втік ще тоді, коли авторка "Сезонного розпродажу блондинок" в якості презентаційного уривку на святі 10-річчя видавництва вибрала текст з описом цвинтаря... (хоча, здається, воно й символічно щодо "станіславського хвеномену", але слухати таку гидоту було б садомазохізмом)...
Ейсід, Ви не в курсі багатьох речей, а кажете -
"угруповання" (правильніше буде, НМД - "угрупування ")...[ще раз наголошую: припиніть смикати користувачів форуму щодо мовних нюансів у непризначених для цього темах. і "правильніше" таки "угрупОвання". перед тим, як тут свої безцінні філологічні погляди викладати, дивіться в словниках] Союз пісатєлєй Совєцкаво Саюза теж "угрупування", але це не додало йому творчої наснаги, навпаки, вони застрягли в болоті застою...

Cудячи з вищесказаного, напрошується думка,шо пана Найка Велеса просто не зарахували чи не зараховують до спілки так званого "станіславського феномену".але то ІМХО.нічого більше.

Nike_Велес
12.11.2007, 13:31
Cудячи з вищесказаного, напрошується думка,шо пана Найка Велеса просто не зарахували чи не зараховують до спілки так званого "станіславського феномену".але то ІМХО.нічого більше.

а нащо мені той колгосп?..

тут уже (тільки в іншій темі) відзначали, що я схвально ставлюсь до творчости Андрія Любки (мешкає в Ужгороді)... (чому його дехто долучає до феномену "станіславського", - не втямлю...) Однак все одно, якби він навіть якимось чином був "прийнятим до спілки", - я залишусь не зашореним "дикою ненавистю до чужих" (кам'яний вік у них стосовно цього, почитайте деякі есейчики і статейки з їх подачі, напр. Данки Лихоманки у "Пост-Поступі")...
я ж залишаюсь відкритим до спілкування з будь-ким, бо не залежу від генеральної лінії клану...

Verba2006
13.11.2007, 11:01
[QUOTE=Nike_Велес;40116]тема інтелекту абсолютно для мене не болюча - не маю жодних комплесів з цього приводу (про це я вже Вам колись писав)...

Хм-хм...

Nike_Велес
13.11.2007, 12:38
те, як Верба2006 розставляє [/QUOTE], красномовніше свідчить про її IQ, ніж будь-які "хм-хм..." ;)

аффтар, пеши исчо...

отакі в Андруховича прихильники! аякже, для таких він геній... на безриб'ї і рак... (свистить :) )...

Verba2006
20.11.2007, 12:03
Nike_Велес

Сподіваюсь, Ви трохи втішені, бо Ваша маніакальна зацикленість принаймні не виллється в жахливі вчинки... Сподіваюсь.

:bu:

Хм-хм... :yahoo:

Nike_Велес
20.11.2007, 13:11
Юрку, не сци... ;) не такий страшний чорт...

p.S. Радий за Вас, Вербо, бо Ви нарешті навчились цитувати на цьому форумі... отож - не безнадійні...

StefanSS
20.11.2007, 13:29
Сподіваюсь, Ви трохи втішені, бо Ваша маніакальна зацикленість принаймні не виллється в жахливі вчинки... Сподіваюсь.

:bu:

Хм-хм... :yahoo:

Пані модератори, оцей допис Верби 2006 якось стосується теми?

"Маніакальна зацикленість" є хіба що у Андруховича - на власній персоні (плюс донечка як доважок, ще один "пугач" у клані).

Verba2006
20.11.2007, 17:26
StefanSS"Маніакальна зацикленість"

От варто так продіагностувати, як тут же пацієнти напрошуються... Ще й з однаковими проблемами... Знов клони, мабуть. Звісно, щодо теми, бо як неспрофілактувати таку клініку, то потім пізно буде. За Андруховича я якось не дуже боюся, а от за самих пацієнтів...

Хм-хм...

Nike_Велес
20.11.2007, 17:40
неспрофілактувати таку клініку

Хм-хм...

нє, цей пацієнт таки безнадійний... (і "не" з дієсловами пишеться окремо!!!
що ж Ви такі неграмотні, андрухоїди???)

Verba2006
21.11.2007, 17:21
А Ви - марудний, нудний неандроїд, а, мабуть, гомо мавпікус, який зациклений на одній темі і навіть не вміє ставити пробіли... Ай-ай... Ю.Андрухович
Але Ви не хвилюйтесь так, Ви праві, профілактика Вам вже не поможе.
Ай-ай... Вам ще не сподобалось (чи гірко вразило?) хм-хм...

Nike_Велес
22.11.2007, 10:27
А Ви - марудний, нудний неандроїд, а, мабуть, гомо мавпікус, який зациклений на одній темі і навіть не вміє ставити пробіли... Ай-ай...

ммм-так... цей (ця) Верба2006 до біса самокритичний (-а)... пробіли між часткою "не" і дієсловами ставити не вміє... до речі, в ситації "не ..., а ..." частку "не" з іменником також слід писати окремо... там же заперечення першого іменника-присудка, хоча... (як іменник може бути присудком - Верба, напевно, такого й не чула... і боюся, що це мені вже не вдасться даному суб'єкту пояснити... :( )... майже суцільна неграмотність андрухоїдів!!! хоча добре, що цитувати прізвище "генія" під моїм керівництвом навчився... Ю .Андрухович Сміх та й годі!

Prophet
22.11.2007, 13:32
Найку, Ваш обліковий звпис заблоковано на місяць за численні порушення правил форуму та ігнорування зауважень модераторів.

Verba2006
22.11.2007, 14:52
Дякую. Мені дорога вся наша укрліт-ра, а особливо сучасна, геніальна, нова... Скоро має бути якась нова книга, вже не "Таємниця". Мені навіть шкода, бо "Таємниця" мені дуже сподобалась.

aliquando praeterea rideo, jokor, ludo, homo sum

StefanSS
22.11.2007, 15:53
Краще було б для української літератури, якби усе "Таємницею" у Юрка Андруховича і обмежилось ;)
Чесно кажу. Хай уже краще недолугі вірші про Касю пише (своїй жінці).

ЗюІю 2 Верба: А украдена літра і мені буває дорога по п'яні.

Verba2006
23.11.2007, 13:23
клони... Добре, що не в укрліт-рі.

Prophet
23.11.2007, 14:25
припиніть офтоп

квітка
04.01.2008, 21:02
зараз читаю "Московіаду".... вражає. його вірші справили незабутнє враження... особливо цей:Єдина.
В лісах застає мене темна година,
як музика в місті зненацька за рогом.
Я чую: пасеться узліссям єдино-
ріг (не плутати з носорогом).

Я брав тебе, як фортечні мури,
я в себе вмістив стільки стріл, скільки зміг.
А зараз ніч, як великий мурин,
і тужно голосить єдиноріг.

Він рідкісний звір. Я галопом розсуну
пахучі кущі і галявини. Там
він пив, наче воду, кожну красуню,
та я навіть подиху з тебе не дам.

Він лагідний звір. І тонка в нього шкіра —
зламається спис назавжди, мов жердина.
Я навзнак засну біля вбитого звіра,
прохромлений рогом.
Єдина.
чіпає прямо за душу.

StefanSS
09.01.2008, 17:34
ах, яка фантастична рима - "рогом-носорогом"!.. Андрухович - незрівнянний!!!

acid drinker
09.01.2008, 18:13
о так, як же ви правильно підмітили! андрухович запоров риму! о боженько, перепрошую, ех, динамосе, куди ж ти дивишся? і такі ото люди - відомі автори? ну й фіг, шо вірш, по суті, прекрасний, шо взагалі у нього два прекрасні романи, багато чудової поезії й есеїстики (і пофіг, шо ми й наполовину так не вміємо, зате ми пишемо верлібри і рим у нас просто не бува... а як бува - то так, шоб не помітили...) - але ж він написав "таємницю", яка розчарувала читачів, що чекали від нього ше одного шедевру і (за шо його взагалі варто спалити на вогнищі... анафема!) запоров риму... катастрофа-то яка!

ех... сумно як...

Рудий Веснянкуватий
09.01.2008, 22:25
але ж він написав "таємницю", яка розчарувала читачів, що чекали від нього ше одного шедевру і (за шо його взагалі варто спалити на вогнищі... анафема!).

Ейсід не любить Андруховича? :) ))

Дивно, а я сьогодні прочитав у журналі «Україна», що «Таємниця» новий шедевр…

Хто читав поділіться думками!
Бо в журналі агітують цю книжку зробити мало не «своєю настільною» = :clapping: .

acid drinker
10.01.2008, 10:49
рудий, мені і для тебе ставити теги "іронія"?
я не люблю... коротше, іншого. певного типу поведінки, який тут останнім часом має місце.
таємниця - дуже андруховицька річ, тобто шанувальники стилю точно вдоволені. але від нього чекали нового роману, а отримали мемуари. не знаю... її не варто читати аки першу книжку андруховича - в сенсі, для знайомства з ним.

Spacer
10.01.2008, 14:07
ах, яка фантастична рима - "рогом-носорогом"!.. Андрухович - незрівнянний!!!

Як мені здається, іронія в даному випадку як мінімум "нєумєстна", як максімум - :dash:
Адже маємо нормальну омонімичну риму. Тож, в чому справа?

StefanSS
05.02.2008, 15:50
Процитую для Ейсід з "Таємниці" (здається, я вже знаю, чому їй ця річ пана Юрка не сподобалася): " Я взагалі волію худих людей – навколо них завжди значно менше неприємних запахів. Людина має бути легкою й сухою, мов корок..." ;)

acid drinker
05.02.2008, 15:57
стефане, це в улюблені цитати =)
мені подобається така увага до моєї персони, хоча могли й не цитувати - я читала таємницю (а ще - кілька інших його гарних романів) і знаю про преференції андруховича... цікаво, чому ви вирішили саме мені це присвятити? ;)

StefanSS
06.02.2008, 09:38
цікаво, чому ви вирішили саме мені це присвятити? ;)

Нічого особистого. Просто йдеться про мої смаки (а також і Ваші, Ейсід, я спостеріг це за Вашими фотками) ... Ні, вестиму мову про свої особисті смаки - так ось, мені більше подобаються типажі в тілі, - вони більш упевнені в собі. Це все, звичайно, дуже суб'єктивно.

Але присвятити це я вирішив Вам, бо Ви саме в цій темі любите менторствувати, як хтось неправильно сприймає Андруховича. Чому Ви відмовляєте кожному в праві оцінювати ті чи інші літературні твори відповідно до власного естетичного смаку? В тій же "Таємниці" - скільки матюччя, скільки про пиятики! Бве.

StefanSS
17.04.2008, 14:38
гурррррраааа, Андрухович вже полюбив Київ!

17-04-2008 13:20, Sean
Якось Ви казали, що Київ – це система криївок, щось таке. Ця мережа з тих пір на Ваше відчуття зменшилася, розширилася чи вийшла врешті з підпілля?

------------------------------------------------------------------------

17-04-2008 14:15, Юрій Андрухович
Re: Якось Ви

Остаточно не вийшла, але виходить -- усе інтенсивніше. Коли я писав той текст про "систему криївок", я писав, що "не люблю Києва".
А зараз усе змінилося настільки, що я його люблю.

http://www2.maidan.org.ua/news/download_thread.php3?bn=maidan_culture&thread=1207898338&trs=-1

Все змінюється... Так і має бути. :)

Соломія Журба
30.04.2008, 23:10
Пане Мерсенаріє, не зафлудюйте тему! Бо поскаржусь самі знаєте кому! :)

Я ніколи не видавав сю геніальну фразу за свою! Не треба мені це клеїти! :mad:
Як з Вашої точки зору судити, то Ви оно у самого Кучми "українунеросію" вкрали і вжили проти мене! :)

А от про мою скромну ІМХУ - це вже МОЄ..........
І руки геть! (і від Андруховича теж) :)

І ще.
Моя творчість складається не лише із зплагіаченої фрази "Самі ви ТЮ!"

А я не люблю Андруховича, бо він матюкливий, зверхній, вчився зле, пише так собі, (кожен так зможе), тільки не у кожного буде така рекляма, як у нього, завдяки Винничуку.

acid drinker
02.05.2008, 00:10
серйозно кожен?
самовпевнененько якось...
якби кожен справді так міг - чому би андруховичеві "рекреації", опубліковані в сучасності, так сильно перевернули бачення укрліту?

Соломія Журба
02.05.2008, 15:50
Я завжди стою міцно на ногах і мене не перевертають навіть "рекреації", бо до них багато чого прочитала. Зауважте, що сьогодні багато пишуть, є талановиті та не всім щастить мати добрих земляків, вірних кумів, щирих друзів... Українці всі талановиті і всі багато можуть але не кожному випадає удача. Таке життя...

acid drinker
03.05.2008, 11:13
пані соломіє, я щиро сподіваюся, шо ви це не всерйоз. інакше єдиний вихід тут - плакати з вашої наївності.
може, ви просто не зовсім розумієте контекст, в якому "рекреації" було написано й видано. може, вас і справді ображає деструкція образу Українського Поета, такого собі франківського (й до нього, і після) поета-месії, борця за національну справу і ля-ля-ля. але без неї у нас би не було сучасної літератури, придатної до споживання. може, вам не дуже подобається зміна статусу мови, введення туди "нелітературностей", але той стерильний варіант літературної мови, що існував у радянському союзі, був непридатний для творення модерної урбаністичної прози. і з цим треба було шось робити, і андрухович таки зробив. і навіть цього би вже було достатньо, шоб вважати його геніальним автором - отого новаторства (ви хоч розумієте, наскільки це важливо - новаторство?). але після "рекреацій" він написав ще щонайменше два хороші романи й багато якісних віршів. тому що він таки вміє.
якшо ж хочете сірості й ніякості - вам ніхто не забороняє читати майстерню креативу, де сотні молодих і талановитих українців (не забуваємо про тег іронія) публікують свої тексти, незаслужено обійдені увагою. мабуть, тому, шо у них нема добрих земляків, вірних кумів і щирих друзів =( справді, можете підтримати біднесеньких.

Verba2006
19.05.2008, 14:16
У Львові був конгрес німецької мови і поезії. Дякуючи перекладам Андруховича німці знають українських поетів, а ми - їхніх. Переклади, до речі, геніальні.
Мені цікаво, що скаже п. Соломійка про Жадана. Може, відкрити ще одну тему?
Одну - про Жадана, ще одну - про... хто ще там зле вчився в школі... Це вже комплімент - в совдепівській школі зле вчитись. Та й не тільки в совдепівській.

Соломія Журба
19.05.2008, 16:11
пані соломіє, я щиро сподіваюся, шо ви це не всерйоз. інакше єдиний вихід тут - плакати з вашої наївності.
може, ви просто не зовсім розумієте контекст, в якому "рекреації" було написано й видано. може, вас і справді ображає деструкція образу Українського Поета, такого собі франківського (й до нього, і після) поета-месії, борця за національну справу і ля-ля-ля. але без неї у нас би не було сучасної літератури, придатної до споживання. може, вам не дуже подобається зміна статусу мови, введення туди "нелітературностей", але той стерильний варіант літературної мови, що існував у радянському союзі, був непридатний для творення модерної урбаністичної прози. і з цим треба було шось робити, і андрухович таки зробив. і навіть цього би вже було достатньо, шоб вважати його геніальним автором - отого новаторства (ви хоч розумієте, наскільки це важливо - новаторство?). але після "рекреацій" він написав ще щонайменше два хороші романи й багато якісних віршів. тому що він таки вміє.
якшо ж хочете сірості й ніякості - вам ніхто не забороняє читати майстерню креативу, де сотні молодих і талановитих українців (не забуваємо про тег іронія) публікують свої тексти, незаслужено обійдені увагою. мабуть, тому, шо у них нема добрих земляків, вірних кумів і щирих друзів =( справді, можете підтримати біднесеньких.

acid drinker
19.05.2008, 19:01
2 Verba2006 - а не треба, вже про жадана відкрили.
до речі, де можна переклади подивитися?

Соломія Журба
19.05.2008, 20:07
Ви зухвало образили мене, зачіпивши болісні струни мого серця. Прощавайте! Я не бажаю більше з вами спілкуватись.

acid drinker
19.05.2008, 21:09
ну, щасти вам на добріших людей надалі... ;)

Андрон Кобила
19.05.2008, 21:40
фигасє. легше одразу стріляти (с)

Verba2006
22.05.2008, 11:08
Переклади... Се вже "болісні струни мого серця". Їх не надали, бодай уривочки. Тільки продекламували.
Треба сходити в Центр німецької мови і пошукати там.
До речі, виявилось, що Прохасько вже переклав українською Гайдеггера. Теж ніде не можу знайти, в розпачі прагну вкусити себе за лікоть, добре, що можна звернутись в бібліотеку при Львівському університеті.

Nike_Велес
24.07.2008, 10:40
вже так в літературі є, шо автори об'єднуються в угруповання

Непереконливо то звучить. Я вважаю, що клановість - абсолютно шахрайський прийом в літературі... як і будь-якій сфері людської діяльності...
тут уже хтось цитував Пастернака:
"всякая стадность - удел бездарности"

Це - формула, вистраждана Пастернаком, багатьма українськими дисидентами, яких "судили" медведчуки, і взагалі цивілізованими літераторами світу. Годі й уявити, щоб вони утворювали якусь Спілку письменників США чи Німеччини. Таке могло бути тільки при диктаторських режимах, в умовах тотальної несвободи і цензури.
Щоправда, зараз в Україні ситуація з цензурою не краща, ніж в тоталітарних системах. Тільки методи - бандитські. Невгодних уже навіть не тягнуть до суду (чи сурогату суду), а елементарно надсилають "накачаних горил" з бітами ("методи зграї"), погрожують, буває, забивають до смерті... на цьому форумі ми теж були свідками таких нападів...
Гидко це, панове.

acid drinker
24.07.2008, 11:42
щодо накачаних горил з битами - ви таки знаєте, про шо говорите, найку, хє-хє.
ага, а багато українських дисидентів нітрошки не тусувалися разом. їхні групи були значно очевиднішими, ніж так званий станіславівський феномен. відмовлятися від спілкування з людьми, які тобі цікаві (і які, тим більше, мають з тобою багато спільного), - нонсенс. то так, як коли б я перестала спілкуватися з усіма людьми, які слухають важку музику, тільки тому, шо я її теж слухаю, а контакти з подібними собі дехто може розцінити як стадність.
по-моєму, придиратися смішно. от коли вам запропонують стати частиною станіславівського феномену, а ви відмовитеся, - матимете повне право сказати, шо вони дурне стадо, а ви послідовний. поки шо це просто чуже стадо, і ваші претензії художньої цінності текстів цього стада нітрошки не зменшують.

Verba2006
24.07.2008, 13:35
щодо накачаних горил з битами - ви таки знаєте, про шо говорите, найку, хє-хє.

"Багато бачив я придурків, але таких..." (себто найків)
Жадан
Він теж певно клановий...

І, ще щодо цитат,
"Не мало мне вражда ударов нанесла
Но сохрани нас бог от ярости осла"
Роберт Бернс
Ой, вже так скучно від таких... за Жаданом... найків.

acid drinker
24.07.2008, 14:20
ну, це вже енто, особисте. якшо можете, утримуйтеся надалі.

о, щодо спілок.
Годі й уявити, щоб вони утворювали якусь Спілку письменників США чи Німеччини.
незнання літературного процесу, га?
почніть пошук від простого словосполучення Writers Association - і надибаєте багато цікавого...

Nike_Велес
24.07.2008, 14:33
"Багато бачив я придурків, але таких..." (себто найків)
Жадан
Він теж певно клановий...

І, ще щодо цитат,
"Не мало мне вражда ударов нанесла
Но сохрани нас бог от ярости осла"
Роберт Бернс
Ой, вже так скучно від таких... за Жаданом... найків.

от "фірмовий" стиль фанатів Андруховича - лайливість і хамовитість (а жидан - так, це ще з того самого колгоспу) ...
що ж Ви свого кумира не цитуєте? Ви ж не верба тоді, а дуб!...

Олесь Бережний
24.07.2008, 22:32
Годі й уявити, щоб вони утворювали якусь Спілку письменників США чи Німеччини. Таке могло бути тільки при диктаторських режимах, в умовах тотальної несвободи і цензури.

Шановний добродію, не певен, що Ви мали на увазі коли говорили про "якусь Спілку письменників США" і наскільки добре Ви обізнані зі становищем письменників у США, але мушу зауважити, що насправді письменницьних організацій у США є дуже багато. Припускаю, що від кількох сотень до кількох тисяч.

Щоправда, вони будуються не за іделогичними вказівками тоталітарних партій (як у випадку НСПУ), а за професійними ознаками, жанровими особливостями тощо. До речі, при цьому жодних диктаторських режимів, тотальної несвободи чи цензури я в США ще не бачив.

Наведу кілька прикладів і гіперпосилань таких письменницьких спілок у США:

Профспілка письменників США і Канади (http://www.nwu.org/nwu/index.php?cmd=Homepage)

Академія поетів Америки (http://www.poets.org/index.php)

Спілка поліцейських письменників США (усіх, хто пише на теми, дотичні до правопорядку, напр. детективи тощо) (http://www.policewriter.com/)

а ось лишень кілька таких письменницьких спілок побіля містечка, де я мешкаю:

Клуб письменників шт. Вірджінія (http://www.virginiawritersclub.org/index.html)

Спілка поетів шт. Вірджінія (http://www.poetrysocietyofvirginia.org/sys-tmpl/door/)

Письменницький центр (https://www.writer.org/index.asp)

Спілка письменників шт. Меріленд (http://www.marylandwriters.org/)

Mercenary
25.07.2008, 01:00
Система Станіславського Феномену :)

Anatoliy
25.07.2008, 01:53
та я й не кажу, що написано воно погано. воно написано класно, тільки зміст мені не подобається. отак. московіада - практично копія: теж купа алкоголіків, правда, мені найбільше запам'яталося, як один дядько втопився в каналізації в лайні. (тут чогось я дуже хихикнув :) ).
-------------------------------
до речі, аудіокнига - у його ж таки власному виконанні (+ післямова)

щодо "не всім дано"... хех :) або краще хаха :) (не всім же бути такими продвинутими, як ви :) ).

Anatoliy
25.07.2008, 20:11
ненавидіти когось, хто пише про реальне життя - значить ненавидіти реальне життя.

ні, він не лише про реальні речі писав - були й вигадані (це найгірші епізоди - для підсилення). про то, наприклад, в післямові до "рекреацій" є. якщо сприймати всерйоз те, що андрухович написав у післямові, то доброго він своїм романом зробив мало. і для себе, і для інших. хоча є матеріал для роздумів.

ненавидіти життя можна тільки не розуміючи його.

оце вже вкрай сміховинне твердження :) (і щоб мене не заблокували на тиждень - бо зараз наді мною нависає така загроза - подальше обговорення цього питання (себто ненависті до життя та його розуміння) можна зробити по асі :) ).

Anatoliy
26.07.2008, 23:35
сказала, як відрубала :) хм.

Nike_Велес
28.07.2008, 10:06
Письменницький центр (https://www.writer.org/index.asp)

Цікаво, а "Письменницький фланг" у США є? ну типу правофлангові - вони у вас там організаційно оформлені?.. ;)
а те, що Америка скочується до диктатури, не відомо, мабуть, тільки пану Бережному...

До дитини

В тому й справа, що зміст писань Андруховича бісить читачів, здатних дійсно мислити нестандартно, іноді парадоксально, а не гратися плиткими фразочками!.. хоча Ви, можливо скажете (бачу Вашу вертлявість і схильність маніпулювати різними формулами): все геніальне - просте... але щоб викристалізувати своє послання людям у простій формі (формулі), письменник повинен в основі давати небанальний зміст...
а всі ці шаради - це напускання туману, окозамилювання і роздування щік... що ж, буває, дитино, трапляється, що любов зла - ...

Респект, Анатолію!

Anatoliy
28.07.2008, 11:40
засуджую саме таку людську обмеженість.

мати моя рідна... був би я обмежений - не читав би того.

Nike_Велес
28.07.2008, 12:32
до дитини

це після прослуховування Андруховича Анатолій став тимчасово обмеженим (типу в трансі, тупо недоганялка включилася)... :)

а зазвичай він (Анатолій) - нормальний тверезо мислячий хлопака...

Anatoliy
28.07.2008, 22:57
а зазвичай він (Анатолій) - нормальний тверезо мислячий хлопака...
дяк, але таки постараюся сприйняти це як старий добрий сарказм :)

Олесь Бережний
29.07.2008, 01:09
а те, що Америка скочується до диктатури, не відомо, мабуть, тільки пану Бережному...

Вельмишановний Найкі_Veles,
Дякую, що повідомили отакезну новину. Авжеж, завдяки Вам я придивився ретельніше й ніби туман з очей впав - у скоченій ось-ось до диктатури Америці незабаром усі животітимуть у концтаборах. До речі, а національні бестелери там незабаром почнуть видавати накладом у ... тищ п'ять (свят-свят-свят!)
:D

Nike_Велес
29.07.2008, 09:37
оці "феномени" на чолі з Андруховичем вже років з тридцять каркали: "велика вода", "риба плаває в будинках", "Венеція"... от і докаркались... слово - не горобець!.. водолії, матери їхній ковінька...

О. Бережному
Насаджувати "демократію" зброєю, "переодягатись" терористами чи наймати "перебираних", "вирощувати Бен-Ладенів і сіяти роздрай поміж місцевого населення, напр., в Іраку- ось американський взірець демократії... Нац. бестселери у твоїй Америці - це книги на кшталт "Як схуднути за 30 днів", "Секс і гроші", "Як найефективніше відсмоктати шефу" і т.і.

acid drinker
29.07.2008, 10:13
оці "феномени" на чолі з Андруховичем вже років з тридцять каркали: "велика вода", "риба плаває в будинках", "Венеція"... от і докаркались... слово - не горобець!.. водолії, матери їхній ковінька...
шановний, та у вас параноя...
слухайте, може, перестріляймо всіх антиутопістів, поки не пізно? вони ше й не так каркають...

Nike_Велес
29.07.2008, 11:17
Ейсід, шо мені і Вам тег "сарказм" проставляти?

acid drinker
29.07.2008, 13:11
ню-ню... =)
на жаль, навіть знаючи про тег, сарказму там не вбачаю - може, поясните?

Nike_Велес
29.07.2008, 14:16
а шо тут пояснювати - справа смаку... ;)
був такий коментатор в Донецьку - Шарафутдінов (теперішня клікуха - Фофудьїнов)... після того, як він попустився отаким чином (себто накаркав), коментуючи якийсь відповідальний матч, його прибрали... (від коментування)... :)

Verba2006
29.07.2008, 15:49
Бідна Acid... Ви мусите тратити свої зусилля на теревені з пустотою. І в цьому жодного компліменту для Найка, хай і не сподівається. Хоч я і спостерігаю, що йому просто бракує любові, уваги... Глибока ненависть Найка, як і він сам, має досить неглибокі причини, як і ...він сам. найку, вибачте, я теж Вас не долюбила.

Nike_Велес
29.07.2008, 16:21
Бідна Acid... Ви мусите тратити свої зусилля на теревені з пустотою. І в цьому жодного компліменту для Найка, хай і не сподівається. Хоч я і спостерігаю, що йому просто бракує любові, уваги... Глибока ненависть Найка, як і він сам, має досить неглибокі причини, як і ...він сам. найку, вибачте, я теж Вас не долюбила.

якщо пані зрозуміла сама, що написала... коли це Ви "не долюбили"???

(цікаво, а я Вас долюбив?.. хм, так напитисі...)

Оце ж народ пішов - вже й пожартувати не можна.

Олесь Бережний
29.07.2008, 20:27
О. Бережному
Насаджувати "демократію" зброєю, "переодягатись" терористами чи наймати "перебираних", "вирощувати Бен-Ладенів і сіяти роздрай поміж місцевого населення, напр., в Іраку- ось американський взірець демократії... Нац. бестселери у твоїй Америці - це книги на кшталт "Як схуднути за 30 днів", "Секс і гроші", "Як найефективніше відсмоктати шефу" і т.і.

Оце так пощастило! Поспілкуватися на літературному форумі з псевдонімним персонажем, який не тільки вільно володіє мистецтвом большевицького агітпропу, вміє блискучо провести ідейну політінформацію, затаврувати загниваючий імперіалізм, американський взірець і диктатуру їхнього режиму, але й упівоберта навести ось таку силу-силенну цитат у лапках. Зокрема, навіть подати список бестелерів у Америці!

Усе це виглядає напрочуд переконливо, виважено й обгрутовано. Цікаво тільки дізнатися, звідки джерела? Благаю, вельмишановний добродію - просвітіть мене сіромаху олбанського, невігласа печерного, наведіть, будь ласка, гіперпосилання на свої цитатки.
Щиро дякую :)

Nike_Велес
30.07.2008, 10:37
Будь-ласка "Секс і гроші" - це натяк на "Секс і місто", "Як схуднути за ..." - та Ви й самі знаєте...

(а словечко "бестелери", котрі пан викланцює вже вдруге - це неологізм якийсь?.. бо мене в школі на уроках вчили, же треба писати "бестСелери"... за таке мадераторка Ейсід йой як свариться...)

Олесь Бережний
31.07.2008, 17:55
Будь-ласка "Секс і гроші" - це натяк на "Секс і місто", "Як схуднути за ..." - та Ви й самі знаєте...

...бо мене в школі на уроках вчили, же треба писати "бестСелери"...

У якій же це школі Вас вчили писати "бестСелери" - невже у ВПШ? На уроках малювання, фізкультури чи наукового комунізму? :dash:

У будь якому разі висловлюю сердечні співчуття, адже для Вас мабуть було тортурою вчитися написанню цього вкрай занепадницько-буржуазного слівця, запозиченого звідти, де панують "перевдягнення" "режимів" чи "насадження" "демократій"... :(

Утім, якби "в школі на уроках" Вас вчили читати, скажімо The New York Times Best Sellers (http://www.nytimes.com/pages/books/bestseller/index.html), то певен, що Ви не мусили б вдаватися до вигадування якихось недолугих снів рябої кобили на кшталт "Як схуднути за 30 днів", "Секс і гроші", чи "Як найефективніше відсмоктати шефу"

Бажаю успіхів у подальшому вивченні "бестСелерів".
Щиро,
Олесь Б :)

Nike_Велес
31.07.2008, 20:02
у подальшому вивченні "бестСелерів".
Щиро,
Олесь Б :)

"Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до: навігація, пошук
Бестселер (з англ. bestseller — той, що добре продається) — популярна книжка, яка отрапила до списку тих, які найбільше продаються.

Термін «бестселер» не визначає літературної якості твору, він лише говорить про його велику популярність, як, наприклад, термін «блокбастер» про фільми чи термін «хіт» про музичні твори.

Списки бестселерів публікуються зазвичай щотижня в популярних газетах, наприклад, "Нью-Йорк Таймс", на основі інформації зібраної в книжкових крамницях. Публікує списки бестселерів також Amazon.com.
(там, бачу, Торрі Спеллінг - видатна письменниця, хе-хе)...

Отримано з http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D 1%80"

Щодо "бестелера", Гугл викидає щось на кшталт: "Книги : Cталин. Политический бестелер Страниц: 288 "... але Ви, пане Олесю, мене в цесе діло не вплутуйте! Не вчився я з Вами у ВПШ, Ви обізналися!

Отож наведені цитати, я так собі гадаю, мало би Вас трохи заспокоїти...
Але гаразд... це дійсно не моя справа - хтось полюбля "груповуху" з "наперсточними" прийомами, а хтось - інтимну чесну бесіду з читачем... кожному - своє... не я ж написав роман "перверзія" - не мені за це й звіт давати... ;)

Helga
26.08.2008, 16:13
А як же Андрухович?

Prophet
13.10.2008, 12:35
Можу поділитися альбомом "Самогон" Андруховича з польським гуртом "Karbido". Або сказати, де скачати. Мені подобається :) Хоч вірші майже (або й точно) ті самі, що в "Піснях мертвого півня" і, здається, "Андрухоїді".
Польський варіант "Самогону" теж маю скоро дістати.

Андрон Кобила
13.10.2008, 20:01
розказуй де скачати,)

Prophet
13.10.2008, 22:41
розказала в пп :)

Nike_Велес
14.10.2008, 10:50
вкотре андруховича висувають на нобеля, і вкотре він пролітає, як фанера над стокгольмом... (чи то пак, над брюгге? ну це вже стало анекдотом - "іду якось я з німецьким фанатом по брюгге...") ... ;)

може, нам таки ліну костенко висунути?..

як гадаєте?..

Prophet
16.10.2008, 15:16
попитка - нє питка, нє?

Verba2006
20.10.2008, 14:03
розказала в пп :)

Будь-ласочка, ще мені.

Ромка Позаяк
28.10.2008, 14:29
вкотре андруховича висувають на нобеля, і вкотре він пролітає, як фанера над стокгольмом... (чи то пак, над брюгге? ну це вже стало анекдотом - "іду якось я з німецьким фанатом по брюгге...") ... ;)

може, нам таки ліну костенко висунути?..

як гадаєте?..

В тім-то й справа, що все, що робить Андрухович - і тексти, і тусня, і пісні, і белетристика, і суспільно-політичні заяви - очевидні промоакції а-ля "сучасний український митець", готовий увійти до шерегу славетного европейського культурного мінімуму. І його молода вітчизна, яку переконали (такі, як він, доречі), що в неї немає нічого, окрім білих плям, поруганої гідності, та постсовєтських злиднів, - його вітчизна підштовхує Андруховича до псевдокультуртрегерських прохватів. І для цого "мінімуму" йому не вистачає премійки - останнього гранта, без яких чесний письменник на його думку жити не зможе :-) Штучний, роблений и нещирий він майже в усьому, на жаль. Вторинність проступає в його текстах і справах багато більше, ніж розпіарена "неабияковість". Таких, як Андрухович, у тому ж совку було стільки, що в жоден часопис не вміщались - і що? Хто іх тоді читав, хто іх зараз згадує?! То їм теж тре було підпасти під влучний "дзясь", маючи деякі білетристичні здатності, йосьнути модну ідейку у молодіжних колах і проїхатись вертепом по містах та селах, - і їх теж висували б на нобелєвку :-) Але на стільких "хлопчиків з України" грантів у европейців не вистачить... От що не скажи про Андруховича - відразу ніби-то заздрість, злість й таке ін... але писака він НІЯКИЙ. Костенко, Вінграновський, Матіос... - та хіба ж можна рівняти навіть міру їхніх талантів з тим, що робить Андрухович? Андруховича можна порівнювати з Покальчуком, Карпою, Забужко...

acid drinker
28.10.2008, 15:55
ставити академічну забужко в один ряд із карпою - це таки да, ви нас знову порадували... я це перенесу в тему з ідіотськими цитатами, можна? :)
андрухович - людина вкрай інтелігентна й талановита. у нього прекрасні (з точки зору поезії, канєшна, а не моральних ідеалів і нетлінних цінностей) поезії, дуже цікава есейстика, яка викликає страшне бажання багато думати (мо, це теж негатив?), й кілька справді гарних романів. чи можете ви мені зараз назвати якийсь його текст, який був би _ніяким_? бо якось голослівно у вас виходить...

Ромка Позаяк
28.10.2008, 16:32
Для мене вони (Забужко і Карпа) - поряд. Пробачте, не знав, що Забужко із "польових сексуальних кущів" вийшла в "академісти" :-). Втім, хтось і покійного Покальчука сватав у класику нещодавно - не пам'ятаю, де саме, але десь було надруковано. А чому б ні? Писав він майже про те й саме, а за кількістю сторінок, здається, значно більше, ніж Забужко... Гадаю, що на форумі висловлюють власні погляди - сподіваюся, Ви теж. Вважаю, що спонтанний термін "неприємні тексти" досить чесний, тому що прямо вказує на враження, а не приховується за маловідомими або суперечливими літературознавчими штампами. "Серь-озну критику" розводити навіть бажання не маю - як не маю і прикладів подібних постів (на цьому форумі). Так само й про Андруховича: скажу тільки, що ним із моїх знайомих зачитуються тільки ті, хто майже не читав російської літератури 90-х років (м.с.), та й сучасної теж. Про іноземні переклади навіть не говорю. Пробачте, але вже тільки після Вєнєчки Єрофєєва, Виктора Єрофєєва (його ДОБРОГО знаймого і перекладацького "візаві"), Пєлєвіна та Сорокіна зацікавлено читати Андруховича можна тільки з ідеологічних міркувань. Спрощую: це одне й те саме, що після Маріїнського або Віденського театру "зацікавлено" слухати оперу в Київському :-) Однак, знаю людей, що патріотично ходять в нашу оперу, що б там не було... Тож читайте собі Андруховича і Забужко, що б вони не понаписували - на здоров'я! Пояснення зайві :-) Втім, запропоную-таки один маленький експеримент: витрясіть (то вже Ваша справа, як саме) з книжок Андруховича ідеологію, політику, клятість на москалів, політкультурний нонконформізм, геополітичні прокламації, незадоволеність совком, дешеву заказушну (на потребу національної і провладної "еліти") міфотворчість, постмодерні "шпіндрачки", стильові запозичення в російських авторів (Москва даром не минула!) - що залишиться? ТА НІЧОГО! Бо нічого там і не було. Де там достеменна мова? Де там дійсно оригінальні постановки питань або дотепно інтерпретовані ідеї минулого? Чи може стильова віртуозність або той самий постмодерний епатаж? Смішно, їй Богу... Вчіть "матчасть", андруховичата! :-) (не ображайтесь, це жарт - НАПОЛЯГАЮ!)

acid drinker
28.10.2008, 17:04
перепрошую, я тут не зовсім дозрозуміла (андруховичата, шо здєлаїш...). ви говорите про те, шо андруховича приємно читати тільки недовченим провінціоналам, які хорошого в житті ніц не бачили й обмежені національною ідеологією, після того, як проводите порівняння з пані ліною костенко не на користь андруховича? хм... у нас таки кардинально різні літературні смаки (і мені важко зрозуміти, шо вам узагалі цікаво в текстах).

Giza
29.10.2008, 14:52
Пробачте, не знав, що Забужко із "польових сексуальних кущів" вийшла в "академісти"
Воно буває. Не знати – не соромно. Соромно – відмовлятися знати. Хоча питання "виходу звідкись кудись" навряд чи відображає суть творчості пані Оксани.
Пробачте, але вже тільки після Вєнєчки Єрофєєва, Виктора Єрофєєва (його ДОБРОГО знаймого і перекладацького "візаві"), Пєлєвіна та Сорокіна зацікавлено читати Андруховича можна тільки з ідеологічних міркувань. Спрощую: це одне й те саме, що після Маріїнського або Віденського театру "зацікавлено" слухати оперу в Київському
[…]
Вчіть "матчасть", андруховичата! :-) (не ображайтесь, це жарт - НАПОЛЯГАЮ!)
Та пробачати дилетантів – звичайна практика в середовищі сучасної "переважної не-більшості" унікально-суб’єктивних думок. Бо порівнювати сих літераторів теж, припускаю, може спасти на гадку лише з ідеологічних міркувань. Доведеться спростити: концептуально-стилістичний дисонанс очевидний навіть для невибагливого слуху (не ображайтеся: жарт; наполягаю).

Nike_Велес
29.10.2008, 21:18
сьчас, нам пані "професорка" Гіза расчєхлит, як треба Андруховича любити... :)

Mercenary
29.10.2008, 22:25

Любити треба воєнних - красівих, здоровєнних! :)

Giza
29.10.2008, 22:52

Гаразд, я пропущу "професорку" і блазнівський ідіолект повз вуха. Вам, звісно, з льоху видніше, хто є хто. То просто талант -- перетворювати будь-яку тему на зубоскальство.
А от коли покажете, де в моєму дописі йдеться про любов до Андруховича, буду вдячна й наступного разу формулюватиму прозоріше. Бо мені здавалося, я говорила лише про порівняння.

Nike_Велес
30.10.2008, 09:46
... буду вдячна й наступного разу формулюватиму прозоріше. Бо мені здавалося, я говорила лише про порівняння.

А Ви, пані Гізо, не підозрюєте, що Ваш менторський тон на форумі дещо недоречний. Тут не студентська авдиторія, а назагал звичайні читачі, які мають свої уподобання.

От я цілком згідний з думкою Ромка (чи то пак, Ромки). Андрухович - це фарбований лис української літератури, нмд.

Ромка Позаяк
30.10.2008, 10:25
Та пробачати дилетантів – звичайна практика в середовищі сучасної "переважної не-більшості" унікально-суб’єктивних думок. Бо порівнювати сих літераторів теж, припускаю, може спасти на гадку лише з ідеологічних міркувань. Доведеться спростити: концептуально-стилістичний дисонанс очевидний навіть для невибагливого слуху (не ображайтеся: жарт; наполягаю).

Добродійко, Ви хоч самі зрозуміли, що написали? :-) Боронь Бог нас, "дилетантів" від таких "профі", як Ви :-) Нісенітниця в стилі кудрявого барок-к-к-к-ко - та з такою претензією, шо аж ховайся :-) От Ви зараз в окулярах - я хоч кого з цього форуму ображав особисто? А якщо відгук про Андруховича і Забужко образа, то це вже до лікарів...

Giza
30.10.2008, 11:56
А Ви, пані Гізо, не підозрюєте, що Ваш менторський тон на форумі дещо недоречний. Тут не студентська авдиторія, а назагал звичайні читачі, які мають свої уподобання.
Мені шкода, що мій тон може сприйматися за менторський. Я в жодному разі не підміняю студентську авдиторію форумами. Бо довелося би вимагати фактичних знань. Хоча би про значення терміну "барокко/бароко". Але мені до того байдуже, хай буде метафорична слина.
І сумніваюся, що хтось би насмілився під час лекції назвати мене "профі" чи "професоркою" тоном, що передбачає лапки. Тож не вигадуйте того, чого нема.
Добродійко, Ви хоч самі зрозуміли, що написали? :-)
Та шо Ви, ясно, що ні. То писав мій Доппельґанґер, коли я спала.
Боронь Бог нас, "дилетантів" від таких "профі", як Ви :-) Нісенітниця в стилі кудрявого барок-к-к-к-ко - та з такою претензією, шо аж ховайся :-)
Та хто би сумнівався. Мало того, що кучеряве, то ще й барок-к-к-к-ко, замішане на нісенітниці. Ваш пейджер не помиляється.
От Ви зараз в окулярах
Без. Бо нудно.
я хоч кого з цього форуму ображав особисто?
Залежить від розуміння особистої образи.
А якщо відгук про Андруховича і Забужко образа, то це вже до лікарів...
Побажання передбачуване.

Nike_Велес
23.02.2009, 15:05
А якщо відгук про Андруховича і Забужко образа, то це вже до лікарів...

кумир наївних не може бути недосконалим... ;)

день-і-ніч
19.07.2009, 23:52
У Андруховича дуже хороша поезія. Але її треба осягати не на публіці, а на самоті. Тоді відкриється більше.

untitled
27.07.2009, 23:08
Ніхто не може сказати де можна його переклади німецькою дістати в ел. варіанті? Дуже терміново потрібно хоч пару сторінок

acid drinker
28.07.2009, 00:43
я не знаю німецької, тому навпомацки й за знайомими словами.

з "дванадцяти обручів":

Aus dem Ukrainischen von Sabine Stöhr. Karl-Joseph Zumbrunnen, österreichischer Fotograf mit galizischen Wurzeln, reist in den neunziger Jahren immer wieder durch die Ukraine. Die Geburtswehen eines neuen Staates, die Ungleichzeitigkeit von brutal geschmackloser Kommerzialisierung, rückwärtsgewandter Huzulenfoklore, Resowjetisierung und Habsburg-Nostalgie faszinieren ihn. Das Chaos der postsozialistischen Übergangszeit scheint ihm unendlich reizvoller als das langweilige Leben im Westen - vor allem, seit er sich in Roma Woronytsch verliebt hat, seine Dolmetscherin. Er begleitet sie auf einem abenteuerlichen Ausflug in die Karpaten.
Was sich in der Bergeinsamkeit, im "Wirtshaus auf dem Mond", einem ehemaligen Observatorium und späteren Sporthotel, abspielt, wo zwischen Videofilmern, Stripteasetänzerinnen, Bodyguards und Intellektuellen der verfemte Dichter der ukrainischen Moderne, Bohdan-Ihor Antonytsch, höchstselbst umgeht; wie Zumbrunnen am Ende zu Tode kommt und seinen wunderbar lyrischen Nachtflug über Mitteleuropa antritt - all das erzählt Andruchowytsch mit so viel Intelligenz und Ironie, dass wir erst spät erkennen, warum dieser postmoderne Heimatroman aus der Ukraine in Wirklichkeit von uns und dem Westen handelt.

(це всьо текстом. тепер картінки)

з "диявол ховається в сирі"

http://i.piccy.info/i4/79/50/ffe674471293b4009a7f7dd5b862.jpeg

http://i.piccy.info/i4/88/c1/8d406a0d80652a3387b10c000def.jpeg

http://i.piccy.info/i4/f7/05/77b6b45d1ac58178eeb3279eb6b2.jpeg

acid drinker
28.07.2009, 01:01
і "таємниця", навіть з обкладинкою:

http://i.piccy.info/i4/dd/c7/1008e594336ee649de8f3c26f6cc.jpeg

http://i.piccy.info/i4/f4/42/196cf47f98d9ccd4c40561ad56d6.jpeg

http://i.piccy.info/i4/ef/64/f1885e9a6ad8bf7a3b2c62bf4349.jpeg

http://i.piccy.info/i4/7c/c4/0396baf7b23c323ca686cd222168.jpeg

acid drinker
28.07.2009, 01:04
http://i.piccy.info/i4/8f/d8/da6ed92dd51398d2defe31472f91.jpeg

http://i.piccy.info/i4/00/41/a9bb849b8455aff8667b74d8a183.jpeg

http://i.piccy.info/i4/53/7a/4c00ab31baa2dad0c69f7677c450.jpeg

(усе заскрінено на амазоні)

(і не втримаюся від репліки про те, шо на обкладинці німецької "таємниці" він зовсім бубочка. цей погляд...)

untitled
28.07.2009, 04:23
о таємниця, якраз те що потрібно) дуже дякую!)

acid drinker
28.07.2009, 10:49
дуже будь ласка =)

Nike_Велес
30.07.2009, 10:20
Втікши за кордон у 1992 році, Андрухович тим самим "відмежувався" і від батьківщини, і від життя українців... ви подивіться, що заробітчан Юрко описує, як лохів, тільки він на вокзалі з усіх українців - европеєць... ще й хизується в "таємниці" домішками німецької крові та кулястим (в його розумінні, мабуть, -арійським) черепом... звісно, Галичина - це вам не дика азіятська Московщина, але впадати аж у такий нарцисизм (в тій же "Таємниці"), уявивши себе якимось "фюрером" СФ (себто Патріархом місцевого "станіславського" розливу?..) сміх - та й годі... То він їздить під проводом місцевого авторитета Палійчука на "Потяг до Яремче", то в Уніж - помагати іноземцям нашу землю скуповувати... Та коли вже втік до німчури - то й сиди там, і не рипайся повчати, і не приїзди водити козу з олігархами та набивати кишеню, нмд!..

день-і-ніч
31.07.2009, 00:28
Юрий Андрухович: Защищайте своё человеческое достоинство, когда ВСЯКОЕ ЧМО пытается вас нагнуть - http://www.zn.ua/pda/3000/3680/56461/

Nike_Велес
31.07.2009, 09:59
Господи! І це на мові "попси і блатняка"?.. Що ж, прихильники Андруховича (та й сам Андрухович), як завжди, "послідовні"... Як Вам там, пане Юрію, живеться в Берліні?..
До речі, існує україномовна версія цієї статті, http://www.dt.ua/3000/3680/56461/ . Але малошановний день-і-ніч її чомусь не наводить. Дивно, чи не так, тим паче, що цей форум у нас в принципі україномовний? ;) Чи то коменти до статті пану не подобаються, що він звернувся аж до мови московитів та їх нащадків зі "свинячими очима"(sic!) (так висловився пан Юрко Андрухович в "Московіаді", якщо не помиляюсь - він, мабуть, угледів такі очі, коли вчився в літінституті ім. Горького в Москві... називається, бухати треба було менше, а то з похмілля в дзеркалі й не таке побачиш)... Можливо, через такий комент: "а пан Nike Велес радить - лікарю, для початку зціли сам себе... бо пан Юрій краще радив би Прохаську не курити у громадських місцях, там, де це не дозволено указом Президента, бо присутніми при тому можуть бути вагітні жінки... і просто є такий указ президента - щоб не курити, напр., в кафе "Химера" у приміщенні, де проводяться презентації - бо воно не для того призначене... оте куріння у непристосованому для того приміщенні, - хіба не хамство?" :)

день-і-ніч
31.07.2009, 12:09
Я знаю, чому ви наїхали на Андруховича: він вам не дав протекції для Зюркампфа, чи не так? Не познайомив вас зі Стасюком, щоб той посприяв вашій європеїзації. Тому й сходите злом.
Російська версія Андруховича - більш кусюча, особливо для вдаваних патріотів, батьківщина для котрих завершується за межами їхнього кабінету.

Nike_Велес
31.07.2009, 15:08
Ага, Ви потрапили пальцем у небо! Уже би той "Зюркампф" мене видрукував, особливо виходячи з того, що "складовою частиною видавництва "Зуркамп" з 1990 є "Єврейське видавництво", що засноване ще в 1902 році і прославилося до цих пір неперевершеною п'ятитомною єврейською енциклопедією, дванадцятитомним перекладом німецькою мовою "Вавілонського Талмуду", переказами класиків єврейської літератури з ідиша та івритом. Програма видавництва "Зуркамп" включає твори єврейських письменників від Ельзи Ласькер-шюлер до Гершома Шолема. " ;) Я, панове, не з тієї парафії! :)
Носитеся з тим "Зюркампфом", як дурний з цвяшком.Та у нас же ж тут - Україна! "І буду я іти на рідне поле босим..." Мені вдома - найкраще. Гори (Карпати) , ліси, чисті ріки. Буду я там по Гамбургах та Мюнхенах бомжувати, а дружина зсохнеться, як тріска! Хіба ж я ворог своїм рідним? ;)

acid drinker
01.08.2009, 19:20
найку, тема про андруховича, а не про вас (ви - чи то пак, ваш клон - собі свою завели, можете там шо завгодно писати). але таки да, я з попереднім дописувачем солідарна - ви так уважно читаєте андруховицькі тексти й так намагаєтеся відгукнутися про всі презентації (для чого треба ж їх відвідувати, пра?), шо це нагадує маніакальну жагу помсти. ото приблизно як трошки понад рік тому ви складали плани помсти деяким форумчанам - боюся навіть уявити, шо мусив зробити (або чого не зробити) андрухович, шоб заслужити собі такої уваги. і чим так завинили перед собою ви, шо змушуєте себе весь час контактувати з нешанованим і нелюбим собі автором (а якшо судити з інших тем - із цілою групою авторів).

radus
03.08.2009, 09:14
Може, те саме, що й інший автор? :)

Nike_Велес
10.08.2009, 18:14
я багато що читаю уважно... для того щоб скласти для себе більш-менш повну характеристику творчого продукту, треба розглянути його так і сяк... от я і витягаю деякі важливі для мене ракурси, - хоча з інших сторін справа багатьом видається пристойною... заради справедливості варто зауважити, що порівняно з радусом - Андрухович дійсно европейський інтелігент... а що мене занепокоїло - то це творення Андруховичем закритої ложі (або олігархічного клану) в сучукрліті... я, знаєте, на це дивлюсь подібно до Пастернака Бориса, реального нобеліата: "всякая стадность - удел бездарности"... ;)

день-і-ніч
14.08.2009, 10:43
Шановний, про яку клановість іде мова? Ящо на всю Україну з її 46 міл. населенням працюють 5-6 письменників, за творчість яких не сором, то це клановість? До речі, більшість із них друкується власним коштом або є акціонерами тих видавництв, з якими співпрацюють, і не вірте пліткам про гонорари: вони символічні, якщо це в Україні. Подавайтеся на Angelus, може, пощастить. :-)

Nike_Велес
14.08.2009, 12:08
Оце так - підписуючись розділами "Воццека", не розуміти, про яку клановість йдеться... Про це знають, мабуть, усі, хто щось тямить в літературному процесі, крім Вас...
Звичайно, Андрухович вибрав стезю професіонального письменника. Це - сміливий вибір, нічого не скажеш (хоча й політики він не цурається, я знаю, що кажу... він підтримував певні політпроекти, не цурається "спонсорів"...)
Ейсід мене звинувачує, але саме пан день-і-ніч перейшов на особистості - типове ля-ля про заздрість і т.і. Дивно, дивно... я ж просто вибрав шлях інакший, ніж Андрухович, - шлях Кафки: писати мало, але дещо суттєве, насамперед для себе...

Prophet
14.08.2009, 14:40
більшість із них друкується власним коштом або є акціонерами тих видавництв, з якими співпрацюють
Це Ви в бабусь на базарі підслухали?

Шмарко
22.08.2009, 18:47
Андрухович дуже хитрий лис. Прикидається овечкою.

До речі я чув, що він назвав якось пятірку найкращих молодих письменників:
1. Софія Андрухович.
2. Софія Андрухович.
3. Софія Андрухович.
4. Його зять.
5. Знову - Софія Андрухович.

Чи це правда? Скромності однако йому не позичати.

Nata
09.09.2009, 17:54
московіада - це один з його найкращих творів. А оте -- Замість роману, ну що там такого, крім розповідей про події з особистого життя? І взагалі, в багатьох своїх творах Андрухович не лінується знов уі знову нагадувати про свою смю, подорожі і т.д. Не даремно його охрестили журналісти писменником - егоїстом)))

Шості_двері
09.09.2009, 23:11
якось так вийшло, що читала лиш "Дванадцять обручів". Але зараз планую глибше вивчити творчість Андруховича, бо вже по цьому одному творі сподобався мені автор.

Nike_Велес
10.09.2009, 09:59
якось так вийшло, що читала лиш "Дванадцять обручів". Але зараз планую глибше вивчити творчість Андруховича, бо вже по цьому одному творі сподобався мені автор.

а я вже сподівався, що хоч тут Вам щось не сподобається. Однак Вам і Андрухович сподобався. Ото вже велелюбна читачка. :) А Найка Велеса Ви ще не читали?

Шості_двері
10.09.2009, 19:05
Найка Велеса не читала. Дасте ссилочку?

Nata
10.09.2009, 20:55
А Найк Велес що цікавого написав?))

Nike_Велес
11.09.2009, 09:16
про це дещо написано в темі "Філософ-провокатор Найк Велес" у цьому розділі (і "ссилочка" там, мабуть, є). Хоч Андрухович Юрко пише краще, оскільки набагато досвідченіший.

Шості_двері
11.09.2009, 23:55
обовязково почитаю )))

Spacer
13.10.2009, 12:13
З 18 по 31 жовтня відбудеться турне Юрія Андруховича Сполученими Штатами Америки, під час якого він презентує «Московіаду», видану нью-йоркським видавництвом «Спуйтен Дуйвіл Пресс».
Ця книжка побачила світ ще у грудні минулого року. Нинішні читання організовують Інститут Кеннана з Вашинґтону та Колумбійський університет з Нью-Йорку. Читання заплановані у Вашинґтоні, Нью-Йорку, а також Цинциннаті, Стейт Коледжі та Філадельфії.

Zaig
15.10.2009, 15:18
Цікаво, чи америкоси шось прозріють у "Московіаді"? Ну, з якого боку вона може бути їм близька? Вона ж така, йоли-пали, егоцентрична вся, така локально фіксована.

Spacer
15.10.2009, 16:02
Цікаво, чи америкоси шось прозріють у "Московіаді"? Ну, з якого боку вона може бути їм близька? Вона ж така, йоли-пали, егоцентрична вся, така локально фіксована.

Так, може, це і одне з надзавдань не субскрибентської :) літератури? Достукатись з локально фіксованового до глобально розфокусованого?

Олесь Бережний
17.10.2009, 21:08
Цікаво, чи америкоси шось прозріють у "Московіаді"?

Нмсд, набагато цікавіше, чи це зроблять коли-небудь україноси? :dash:

Zaig
17.10.2009, 23:59
Нмсд, набагато цікавіше, чи це зроблять коли-небудь україноси? :dash:
Чого б я ото дурно нівечив апстіну? Чим я вам не прецедентний українос? Я якраз у дискурсі, тому Московіаду люблю. Але не бачу, чим вона може бути близька америкосам. Питання в культурологічному контексті, який точно їм завадить пройнятися.

Бандерівка
25.10.2009, 11:48
Читаю "Московіаду". Вразила уже зразу навідліґ - " І ти, український поет Отто фон Ф..." Це Андруховичу, сидячи в Фатерлянді (Лютий - квітень 1992р., Фельдафінг), приморснулося похвалитися своїм німецьким, арійським, корінням - так я це бачу. Знає, кудлатий, де полизати. І про Москву "незлостиво" згадує: "Annotation
«Я прожив у Москві майже два роки, і то було чи не найщасливіші мої часи. Мабуть, саме з цієї причини в моєму романі стільки злості й чорної невдячності. Я досі не знаю, що в ньому більше важіть: втрачені можливості чи здобуті примари.» Як дипломатично. Браво, пане Андрухович.

Nike_Велес
26.10.2009, 16:31
Ага. А ще "вражає навідліґ" те, що цей "Отто фон Ф(раник)..." практично з 1989 року (20 років) мешкає то в Московщині, то в Німеччині, зрідка навідуючись в Україну. Проте, втікаючи постійно від "долі свого народу", він не забуває нагадати про себе якимось черговим "аполітичним" зверненням. Хочеться дорікнути сему "шріфтштеллєру": живеш у своїй Німеччині - то й живи, навіщо ти прешся українців повчати? Хто повірить ситому бюргеру, нібито він щиро вболіває за долю України? От тільки піар-очки здобуває. Та ще й намагається посварити БРАТНІ російський та український НАРОДИ.

Бандерівка
26.10.2009, 20:05
Я з усім згідна, окроми одного. Москвини нам такі ж брати, як турки чи татари.

finta
26.10.2009, 20:36
Я з усім згідна, окроми одного. Москвини нам такі ж брати, як турки чи татари.

Та Найк гонить. ..... (напевне)...

Московіаду читала заливаючись слізьми від істеричного сміху. Найбільше запам"яталися сцени з гуртожитка, пластмасові (чи то паперові) голуби в універмазі та мандрівки каналізацією. читала десь три роки тому. перечитувати не хочеться. вміє дядько повеселити.
12 обручів не такі хахашні, але глибші (ну я влізла по пояс:)). пізньорадянські рефлексії постійно будили в свідомості пєлєвінські мотиви (най його..). ще одна полєзность від обручів - я серйозно захопилася Антоничем.

Бандерівка
29.10.2009, 19:08
З 18 по 31 жовтня відбудеться турне Юрія Андруховича Сполученими Штатами Америки, під час якого він презентує «Московіаду», видану нью-йоркським видавництвом «Спуйтен Дуйвіл Пресс».
Ця книжка побачила світ ще у грудні минулого року. Нинішні читання організовують Інститут Кеннана з Вашинґтону та Колумбійський університет з Нью-Йорку. Читання заплановані у Вашинґтоні, Нью-Йорку, а також Цинциннаті, Стейт Коледжі та Філадельфії.

Ось такі мабуть випрошування дали результата )))))).
. Надайте стипендію мені, скажімо, в німецьких марках і пошліть мене мандрувати навколо світу. За півроку Найясніший отримає від мене такого панегірика славильного, що понад усіх монархів Вас вознесе. Ще за півроку народ України зажадає Вашого повернення і внаслідок успішно проведеного референдуму Ви в'їдете до Києва на білому кадилаку. Істинно, істинно кажу Вам: дайте мені стипендію! (Уривок з 2Московіади").

andreusDADA
08.01.2010, 01:17
мій топ-файв Юрія Андруховича (або три улюблених романи Андруховича)
(N.B.: Московіаду я вже, певно, так і не прочитаю):
1. Таємниця (поки що його, найкращий, як на мене, твір. сподіваюсь наступний роман/"замість роман" буде ще ліпший.)
2. Перверзія (читав тричі)
3. Рекреації (найперший твір яким мене, й мабуть не тільки, Юрій Андрухович якісно зацікавив й хоч зовсім не надовго навернув у сучукрліт.)
4. Дванадцять обручів
5. Дезорієнтація на місцевості

Nata
09.01.2010, 19:21
Таємниця (поки що його, найкращий, як на мене, твір. сподіваюсь наступний роман/"замість роман" буде ще ліпший.)

сподіваюсь мені більше не доведеться таке читати

Бандерівка
09.01.2010, 23:00
сподіваюсь мені більше не доведеться таке читати
Таємниця - це от і яскрава х-ка Андруховича. Де він показав свою натуру.

Nike_Велес
19.01.2010, 15:46
Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі оголошено війну. Цього тижня група літераторів (Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Сергій Жадан і Лесь Подерв'янський) започатковує громадську кампанію, кінцева мета якої - скасування моральної цензури та відміна закону "Про захист суспільної моралі", що містить загрозу базовим демократичним свободам.

Літератори, форумчани, наскільки пам'ятаю, то і я теж, на цьому форумі вже давно висловилися з приводу цієї теми. І тут ось Андрухович з зятем "під вибори" просинаються, аби нагадати про себе. )))) Такий ото бізнес.

До того ж, НЕК досить обережно рекомендував певні моральні обмеження, які повинні бути в будь-якому суспільстві. Щоправда, книжки забороняти - перегин, нмд. А от щодо телепередач, то я би не хотів, аби моя дитина в дитячу пору доби (десь так о 15.00-18.00) увімкнула без нагляду батьків телевізор і побачила якусь непристойність.

Окрім того, можна дискутувати, як обмежувати ту чи іншу творчість, але - якщо читача нема чим привабити, крім "масних" чи "кровожерних" речей, то про яку нафіг літературу йдеться?

Nike_Велес
10.02.2010, 16:07
Андрухович заявив про несприйняття мови "попси та блатняка". Не знаю, чи зручно тепер буде Віктор Фьодоричу на "і ногу"... "і новгу"... тьху, інавгурацію іти? ;)

Бандерівка
02.03.2010, 20:08
Свого часу Степан Бандера двічі намагався вивезти батька та сестер із України, проте отець Андрій передав через зв’язкового: «Від втечі з краю відмовляюся, народ залишити не можу...»

А Андрухович наплював на рідний край і народ. ((((

Nike_Велес
12.03.2010, 10:24
http://andruhovych.info/yurij-andruhovych-stavlyu-eksperyment-%e2%80%93-pysaty-prozu-vyklyuchno-pro-te-scho-sam-perezhyv/
Я змінив свою думку щодо Віктора Ющенка. Тому, напевно, не може бути цінною думка людини, яка так часто змінює своє ставлення?.. Мабуть, найрозумніше – дистанціюватися від публіцистичної діяльності.

Який красюк Андрухович, нє? Вже думку змінив...

Zaig
13.03.2010, 19:19
Не любите Андруховича особисто, Найку Велесе? Чи Ви щодо Ющенка думку не міняли? Просто цікавлюся. Бо я от на Майдан не ходив революціонувати:), але голосував за нього. Соромлюся. Був тупий і далі носа не бачив. Це хіба не називається "змінити думку"?

Nike_Велес
15.03.2010, 09:30
Не любите Андруховича особисто, Найку Велесе? Чи Ви щодо Ющенка думку не міняли? Просто цікавлюся. Бо я от на Майдан не ходив революціонувати:), але голосував за нього. Соромлюся. Був тупий і далі носа не бачив. Це хіба не називається "змінити думку"?

Я Андруховича похвалив, а Ви таке питаєте. :)

Не змінює думку тільки закінчений дурень. Біда в тому, що Ющенко не захотів змінюватися. Хоча в такому віці (і в Ющенка, і в Андруховича) уже є, напевно, якісь викристалізовані основоположні принципи. До того ж, я вже у темі "Найк Велес" відповідав на запитання з приводу Помаранчевої революції. Побиттям баби Параски "майданна" псевдореволюція символічно закінчилася.

Так от, можна зрозуміти, чому Андрухович змінив думку набагато пізніше, ніж я чи мільйони українців, котрі постійно мешкають в Україні. Гер, вибачте, пан Юрко в основному по закордонах вештається, йому не до Україні. Повертається в Україну, а тут настав такий "двіжняк", що Європі не присниться - НацКомМоралі, шизофренія влади на чолі з Ющенком... )))))

Бася
15.03.2010, 14:13
Читала "Таємницю" Андруховича. Чесно кажучи,захвату не було. Андрухович пише про себе і тільки про себе. Десь там на узбіччі майорить жінка, дитина, котрих ледь видно. Складається враження, що він ні про кого ніколи не дбав, нікого не любив, і все життя милувався тільки собою, коханним.

Nike_Велес
15.03.2010, 14:48
Читала "Таємницю" Андруховича. Чесно кажучи,захвату не було. Андрухович пише про себе і тільки про себе. Десь там на узбіччі майорить жінка, дитина, котрих ледь видно. Складається враження, що він ні про кого ніколи не дбав, нікого не любив, і все життя милувався тільки собою, коханним.

Ви б ще побачили його жінку! Без ласки чоловічої зсохлася, без співчуття дивитися на неї неможливо... (((

Бася
15.03.2010, 14:57
Ото ж бо й воно!)))
Як чоловіка воно його не красить))))
Знаєте, кажуть: "По тому, як жінка виглядає, судять про її чоловіка!"

Nike_Велес
05.07.2010, 11:42
Диву даєшся як Андрухович зухвало атестує - без рішення суду чи всупереч рішенню суду, грубо порушуючи презумпцію невинності:

А в Європі про нас особливо не турбуються – і це добре. Будемо гідні Європи – приєднаємося до неї, ніхто нас у цьому не зможе зупинити. Але – давайте відверто: як може претендувати на «асоціацію з ЄС» країна, де голова парламенту – співучасник розправи над журналістом? Найімовірніший переможець президентських виборів – примітивний недорікуватий дядько з кримінальним минулим? Його найближча суперниця – дешева брехуха з диктаторською хваткою? Навіщо Європі все це добро? От поки ми в Україні всіх цих лідерів не зробимо аутсайдерами, нас Європа не розумітиме. І відмежовуватиметься від нас санітарним кордоном. І я ніколи за них не виправдовуватимусь. Я лише за Віктора Андрійовича іноді виправдовуюсь, бо справді незлий міг би бути президент. Але не склалося, отруїли.

http://www.glavred.info/archive/2009/12/31/183051-5.html

Далі. "Отруїли" - а чому не "отруєно" чи "отруївся"? Про отруєння є вже рішення суду?

І взагалі - це європейський рівень атестування влади?

Бандерівка
08.07.2010, 21:12
А от я "Московіяду" його люблю і перечитую. Цитую:
Свого часу тебе навчали, що Римська імперія загинула під ударами рабів і колонів. Ця імперія (Савєцька. - прим. моя) загине під ударами пияків.
Ну й хіба ж не молодець Юрко? Він же Єльцина передбачив! ))))))

Але, направду, Андрухович занадто докладно і довго описує пияцьку дійсність - в мене теж закралась підозра, що Юрко полюбляє сю справу та є в пияцтві справдешнім фаховцем.

Але імперія зрадила своїх пияків. І прирекла себе на розпад.
Бо тепер пиячать ва-банк, тепер кожна пляшка здобувається з ризиком і кров'ю в поті чола.

Nike_Велес
27.07.2010, 14:03
Родившийся в Ивано-Франковске Андрухович не скрывает своих взглядов. В первом туре последних президентских выборов он голосовал за Виктора Ющенко, во втором - за Юлию Тимошенко.

Победу Виктора Януковича он называет "проигранной войной", а пришедшую к власти команду - оккупантами. О своем отношении к нынешним украинским властям он сказал так: "Что должен делать патриот? [...] Оккупанту следует оказывать сопротивление – для начала ненасильственное. Бойкот и саботаж - очень эффективный метод. Неуплата налогов – там, где это возможно. Невыполнение их распоряжений. Ну и все такое... Методов в действительности много".
http://podrobnosti.ua/opinion/2010/07/24/703416.html

Бандерівка
04.08.2010, 10:04
Еге ж.

Андрухович скаржиться, що ним перестала цікавитися в його "прихистку грантожера" - Європі.

http://www.unian.net/ukr/news/news-387844.html

Бандерівка
09.08.2010, 10:12
http://podrobnosti.ua/opinion/2010/07/24/703416.html

Андруховіч знає, що каже. Він ніколи не платив податків.

Андруховіч ніколи не платив податків. Перевірте у податківців. Дві квартири в Івано-Франківську, хата під Києвом і на березі Мертвого моря. Остання перейшла у спадщину. Бідний Югочка

Бандерівка
31.08.2010, 21:46
Як вчителька, оціню деякі твори шкільної програми (за 11-ий клас).
http://www.ukrlit.vn.ua/author/andruhovich.html

"Балада про мандрівного спудея" та "Астролог" Андруховича - доволі паскудні вірші, нмсд, невправні якісь, недоладні...

Він дивиться тільки вгору,

і небо лоскочуть вії,

коли в полудневу пору

від кухні смаженим віє.

що це за дурний астролог, котрий в полудневу пору дивиться вгору??? завжди думала, що вгору, в небо, астрологи дивляться вночі, не ризикуючи спалити сітківку свої очей... схоже, що то не від кухні смаженим віє, а з його вій та шкіри ))))... але припиняю, бо зараз почну матюкатись, а це не годиться в пристойній кумпанії... але ж дістав мене цей бевзь-астролог, чи то пак бовдур Андрух... ("минає"- "загадає" - що це за рими? жах...)
Стосовно "Балади повернення":
ох і непереливки жінці чекати свого пройдисвіта з чергової подорожі, всю ніч не спить, а пройдисвіт, тільки-но з-за столу, нахилявшись червоного трунку, уже марить черговою "зіркою"... не всім така "циганська" романтика до вподоби, багато хто з українців хотів би дбати про сімейне вогнище... ми ж осідлий нарід, на відміну від андруховича...

andreusDADA
11.12.2010, 17:43
Ігор Мурашко читає "Таємницю" Юрія Андруховича . (http://www.hurtom.com/torrents/forum/viewtopic.php?t=19250)усім охочим слухати :)

Nike_Велес
26.03.2011, 16:27
Невідомий івано-франківець - Муликові, друганові Андруховича:

Мулику, ти не гуляв на 40-річчі Андруховича, яке Шкутяк влаштував за гроші міської громади? Це правильно?

http://ankontr.if.ua/news.aspx?nt=0&id=22658

Nike_Велес
30.04.2011, 15:23
Уривок з інтерв'ю Андруховича
На київську презентацію вашого роману ”Таємниця”прийшли зять Леоніда Кучми Віктор Пінчук і майор Микола Мельниченко.

— Майор для мене був суперсенсацією й несподіванкою. Ми навіть двома словами не перемовилися. А Пінчука я запросив. Ми з ним знайомі, бачимося раз на півроку.
http://gazeta.ua/post/186657

От які друзі в Андруховича.
А дехто в Україні розповідав - от є люди, котрі проти "мови попси і блатняка". Пінчук, бачте, не такий в очах Андруховича - Піня, мабуть, розмовляє з Андрухером українською мовою. ;)

samnasam
02.08.2011, 21:40
Шановний Silverfish, щось мені здається (я рідко коли помиляюсь), що Ви є не те, щоб клоном, а скорше маскою, під якою ховається сам п.Ю.Андрухович. Як після цього стає цікаво читати всю тему і Ваші дописи зокрема. Я розумію, що годі чекати на позитивну відповідь, але не Ви один чините таким чином, бо схожа практика веде свій початок трохи не з початку писемності та і не тільки писемності. Прикинутися таким собі нібито фаном Андруховича, аби в черговий раз промацати атмосферу сприйняття читацьким загалом.

Nike_Велес
02.09.2011, 14:43
Silverfish, щось мені здається (я рідко коли помиляюсь), що Ви є не те, щоб клоном, а скорше маскою.

така Версія має право на існування. Численні імена Перфецького, весь цей "поцмодернізм"... отож, "Silverfish" = "Срібний Риб", чому б і ні? ;)

А ось цікаво про участь приятеля Андруховича Пінчука в організації помаранчевого перевороту. Епіграф: ""А дворцовый переворот начинается тогда, когда привратник тихо открывает ворота лейб-гвардейцам."
http://2000.net.ua/2000/forum/7420
Пише Юрій Луценко:
«...И совершенно случайно (ну аякже, тільки так воно й було ;) - N.B.). встретил там господина Пинчука, который со старшей дочерью шел туда же. Так что у нас получилась очень занятная компания. Меня поразила одна девочка-студентка из Львова, которая сказала: «Спасибо вам, господин Пинчук, за то, что вы вывели нас на этот Майдан! И подарила ему маленький оранжевый бантик». (Юрий Луценко).
Ну ось бачите, "чисто випадково" надійшов Пінчук з дочкою, і "чисто випадково" з'явилася львівська(!) студентка з "чисто випадковою" помаранчевою стрічкою-"бантиком". І черговий лист "аполітичних письменників" - андруховича, карпи та гоп-компанії - у листопаді 2004 року писався теж "чисто випадково".
Слава Богу, що недавно Андрухович визнав, що програв теперішньому режиму в плані того, що його писанина виявилася неспроможною "законсервувати" режим одних олігархів, котрі прийшли на зміну іншим олігархам.
Та й сам же Андрухович після "помаранчевого" перевороту написав:
І здалося мені тоді, що вибирати між кандидатом Януковичем і кандидатом Ющенком це все одно, що вибирати між Шуфутинським і Поплавським... Гадаю, нині це якось підтверджується
http://dt.ua/articles/47527

Як це "літературний олігарх" Андрухович не розуміє, що народ стомився від безплідної гризні різних олігархів - і хоче нормальної правової держави? Навіщо поривається захищати Юлю, коли кожен тверезомислячий громадянин розуміє, що "газові схеми" прокручували з Лазаренком такі ж самі кримінальники? Краще б захищав людину праці, а не цю "політичну банкротку".

Nike_Велес
04.05.2012, 10:57
— Більше 50 відсотків української молоді хоче виїхати з України. Чи порадили б ви жити в цій країні молодим людям?

— Я поступово наближаюся до такого віку, коли я просто зацікавлений, аби молоді жили в цій країні, бо я свою пенсію з чогось хочу мати...
http://ukrslovo.org.ua/nagolos/polityka/yurij-andruchovych-psuvaty-krov-tsij-vladi-tse-seksi.html

попри всю можливу іронію Андруховича, не слід забувати, що з 1991 року пан Юрій левову частину часу проводить за кордонами України (в Німеччині, Польщі...). Так що пенсію від українців він, м'яко кажучи, не дуже то й заслужив.

samnasam
04.05.2012, 12:01
То у нього вже доля така - надриваючися, з останніх сил нести важкий хрест українського просвітництва у необізнані з ним, неосвічено-темн маси малокультурних європейських аборигенів.

Tim-Lit
04.05.2012, 12:20
Перепрошую, побачив випадково...
Шановний Silverfish, щось мені здається (я рідко коли помиляюсь), що Ви є не те, щоб клоном, а скорше маскою, під якою ховається сам п.Ю.Андрухович.
Ні, п.Silverfish - це не Андрухович! Ось він, "Срібна рибка", в центрі фото:
http://otherside.com.ua/users/photos/1308326233_1195.jpg
(Фото торішнє, з 1-го "Книжкового арсеналу" - травень 2011 року, Київ)

samnasam
04.05.2012, 12:57
Дякую, приємно дізнаватися, що за певним ніком є реальна людина, а не черговий клон або бот!

Дим
04.05.2012, 13:00
Дякую, приємно дізнаватися, що за певним ніком є реальна людина, а не черговий клон або бот!

опача
тобто якшо ти небачила хвоти хворумчанина , то він бот???
респект
пыдходиш для спилки

Tim-Lit
04.05.2012, 13:55
опача
тобто якшо ти небачила хвоти хворумчанина , то він бот???
респект
пыдходиш для спилки
Вельмишановний Диме! Ми тут із вельмишновною Samnasam трішечи розсварилися, проте в цьому конкретному випадку змушений взяти її під захист. Бо це не вона винна, що має подібні погляди на речі - це недоліки системи виховання, запозичені ще з радянських часів.

У Корнія Чуковського є чудовий твір - "Від двох до п'яти". У мене вдома він десь є в паперовому варіанті (у 5-томнику), а ось тут електронна публікація:
http://www.gumer.info/Humor/chuk_2to5/index.php
Там є такий розділ - "Акулов не бывает!":
http://www.gumer.info/Humor/chuk_2to5/24.php

Дуже рекомендую почитати! Тоді зрозумієте, як жорстоко з радянських дітлахів намагалися витравити найменшу прихильність до всього фантастичного... Відгомін цієї системи виховання дійшов і до сьогодення. Звідси й побоювання: не знаю живу людину, не бачив її фотки?.. ага - отже, неодмінно клон чи бот!!!

Нічого, з часом воно минеться.

Дим
04.05.2012, 14:17
васілій я ї років з 30 тому читав
й шо хараактерно нічо не пригадую шоб витравлювалсь в ссій книжці
рекомендую педагогічну поему спробувати осилить
зачотна штука, й про витравлювання там повно

й шо ще хурактерніше- се все жодним боком не тулиться до бота((((((((((

Tim-Lit
04.05.2012, 14:38
рекомендую педагогічну поему спробувати осилить
зачотна штука, й про витравлювання там повно

За "системою Макаренка" стоять реальні результати - вихованці тієї "системи Макаренка". У мене тесть виховувався в тому дитбудинку: його та двох малолітніх сестер туди здала (аби здихатися) свого часу мати - бабця моєї дружини... чого моя благовірна своїй бабці ніколи у житті не могла пробачити. Але я до того, що мій тесть брав свою дочку (мою майбутню дружину) на зустрічі вихованців дитбудинку Макаренка. Тож вона знає декого з героїв "Педагогічної поеми" особисто...

Ну, а я можу судити про "плоди" цієї системи по своєму тестеві. Коли у 1986 рочі бабахнула ЧАЕС, і моя дружина поїхала до нього в Ташкент з нашою 8-місячною дочкою (його онукою) рятуватись від радіації, він їх обох менш ніж через місяць вигнав зі словами: "Я тут нещодавно вдруге одружився, у мене друга дитина на кілька місяців старша від твоєї дочки, всі тутешні вважають мене молодим красивим батьком, а ти з онукою мені весь фасон псуєш!"

Отаку курву (перепрошую!) виховала "система Макаренка".

Дим
04.05.2012, 15:16
дурак ти
якшо в системі дитбудинків й робили курв, то якраз фасон там на останніх місцях
ти описав курву безсистемну
такі завше є в будь-яких системах

Tim-Lit
04.05.2012, 15:29
дурак ти
якшо в системі дитбудинків й робили курв, то якраз фасон там на останніх місцях
ти описав курву безсистемну
такі завше є в будь-яких системах
Дитині з дитбудинку, власне, нема куди подітися - хіба що назад на вулицю... Отже, що в дитбудинку, що на вулиці є велика ймовірність утворення замкненої, а тому жорсткої ієрархії, де кожен сам за себе і намагається повестися таким чином, щоб найкраще було саме йому, щоб тільки урвати шматок благ собі на користь. Отака системна вада виховання дітей у дитбудинках - принаймні це я наочно побачив на прикладі свого тестя.

Що може виправити ситуацію, то це все ж таки або дитбудинки сімейного типу, або ж всиновлення.

samnasam
04.05.2012, 15:29
Ото потішили мене! Мені байдуже, хто є під тим чи іншим ніком, проте, завдяки ще остаточно не попсованій пам'яті, мені БІЛЬШ приємно писати на адресу тій людині, яку я можу уявити реально (хоча б з фото), а не віртуально. Не перестаю дивуватися, як з нічого можна робити щось, а потім довго обговорювати це щось, а, проте, й у такому обговорюванні не бачу нічого страшного.

Бандерівка
11.05.2012, 08:30
Сьогодні в українській літературі працюють талановиті люди, які нікому не цікаві. Бо з ними не пов’язані скандали.

Зараз цікаві гранти, олігархи, спонсори…
Ліна Костенко
http://life.pravda.com.ua/person/2012/04/10/100348/
Коли Андрухович каже, що раз у півроку зустрічається з Пінчуком та інколи "поліпшує карму Фірташа", то маємо те, що маємо. Літературу від олігархів.

Бандерівка
11.05.2012, 09:14
Перепрошую, побачив випадково...

Ні, п.Silverfish - це не Андрухович! Ось він, "Срібна рибка", в центрі фото:
(Фото торішнє, з 1-го "Книжкового арсеналу" - травень 2011 року, Київ)

а це часом не зять Андруховича Андрійко Бондар? "Мамо, нас так люди хвалять..." )))))

Не дивно, коли йде так тестя хвалить. Це ж складова родинного бізнесу.

Tim-Lit
11.05.2012, 09:23
а це часом не зять Андруховича Андрійко Бондар?
Якщо Ірина Славінська - це дочка Андруховича, тоді Silverfish - його зять.

Бандерівка
11.05.2012, 10:40
єдине можу сказати - і славінська, і сільверфіш лижуть андруховичу не задарма ((((

Nike_Велес
11.05.2012, 20:32
Так ось: аби не казали, що я в чомусь упереджений і один критикую Андруховича, пропоную Вашій увазі
Правда, до этого я была знакома только с творчеством Андруховича. «Рекреації» отбили у меня всякую охоту к современной украинской литературе. Если эта редкая дрянь - показатель большой литературы, то что же тогда все остальное?

"Мне никто на раскачку не дает времени» , - думала я, - и я не имею права на ошибку, а этот «феномен» тратит бумагу и средства на всякий бред, описывает каких-то непонятных версификаторов с бессмысленными диалогами".

http://bredotina.blogspot.com/

Повністю згоден з авторкою, до речі. :)

AndyN
13.05.2012, 12:55
Почав читати "Лексикон інтимних місць". Десь застряг на третині.
Повна муть, як на мій смак, і даремно викинуті гроші.
Хтось спромігся дочитати? Коли книгу презентували - було враження як чогось достойного. Зписався?

Nike_Велес
13.05.2012, 13:24
А Ви гадаєте, що чувак, який на літературній презентації каже "Юрко" замість "Юрку", звертаючись до Іздрика, може втнути "чогось видатного"?

samnasam
13.05.2012, 14:47
П.Андін, негарно, як то кажуть, рахувати гроші у чужій кишені, але "приємно" читати, як особисто Ви фінансово підтримуєте велетня сучасної української літератури.

Дим
14.05.2012, 13:00
А Ви гадаєте, що чувак, який на літературній презентації каже "Юрко" замість "Юрку", звертаючись до Іздрика, може втнути "чогось видатного"?

а як ви гадаєте, шо чувак , який називав бабцю градуса малпою може закинути андрюхуйвічу??

Nike_Велес
14.05.2012, 14:22
а як ви гадаєте, шо чувак , який називав бабцю градуса малпою може закинути андрюхуйвічу??
Не бабцю, а прабабцю Радуса, можна сказати, метафоричну.
І то після того, як він заявив, що всі нормальні люди походять від мавп.
Хіба ж я винен, що вважаю Радуса нормальною людиною? Так уже вихований.
Але яка різниця, в якому поколінні твоя прабабця була мавпою, коли ти віриш, що люди походять від мавп? Мусиш проковтнути таку гірку пігулку.

Я в походження людей від мавп не вірю. Сучасна наука при всій своїй колосальній силі такого перетворення не зафіксувала, тим паче не здійснила.

У випадку Андруховича мова йде не про наукове підгрунтя чи про світоглядні установки, а про елементарну грамотність.
Чи будете Ви довіряти вчителю арифметики, який плутається в табличці множення? ;)

Дим
14.05.2012, 14:48
Не бабцю, а прабабцю Радуса, можна сказати, метафоричну.
І то після того, як він заявив, що всі нормальні люди походять від мавп.
Хіба ж я винен, що вважаю Радуса нормальною людиною? Так уже вихований.
Але яка різниця, в якому поколінні твоя прабабця була мавпою, коли ти віриш, що люди походять від мавп? Мусиш проковтнути таку гірку пігулку.

Я в походження людей від мавп не вірю. Сучасна наука при всій своїй колосальній силі такого перетворення не зафіксувала, тим паче не здійснила.

У випадку Андруховича мова йде не про наукове підгрунтя чи про світоглядні установки, а про елементарну грамотність.
Чи будете Ви довіряти вчителю арифметики, який плутається в табличці множення? ;)

1- ну походить се образ, люди се примати й малпи примати
у них більш близький спільний пращур, з дельфінами наприклад, більш далекий
отакі от малпи
2- ти сам-то шо, вважаєш ся ідеалом грамотності?
3- ти взагалі знаєш людей які пишуть завше абсолютно без помилок?? знаєш таких вчителів шо теореми гауса й тп на колінці як насіння лузкають?
а шо до таблиці множення, то в слові йух й андрухуіч помилки не зробить

AndyN
18.05.2012, 06:48
П.Андін, негарно, як то кажуть, рахувати гроші у чужій кишені, але "приємно" читати, як особисто Ви фінансово підтримуєте велетня сучасної української літератури.
Не думаю що він значно заробив з продажу, книгарні й досі повні цим опусом. Наступне видання буде, мабуть, за його кошт ;)