КПК

Показати повну версію : Сварки, скандали, з'ясування стосунків

Сторінки : [1] 2

Олександр Левченко
24.12.2009, 19:14
Шановні колеги,

скільки вже було прохань вести дискусії цивілізовано, без ображання одне одного, але дехто ніяк не може утриматися від сумнівної спокуси - облаяти свого опонента... :bu: Отож, віднині всі дописи, які містять прямі образи учасників Літфоруму, буде перенесено до цієї теми.

Оскільки сам модератор не є цілковито безгрішною людиною :8, він буде уважно розглядати всі скарги, рекламації, пропозиції, ябеди, кляузи тощо стосовно переміщення описів до цієї теми у і зворотному напрямі.

Бася
25.12.2009, 19:13
Бачу, з дурнями розмовляти - марна справа... Бо дурень стільки задасть запитань, що й десять мудреців не в змозі будуть впоратись із відповіддю.
Прощавай, СНП. Я включаю ігнор.

Said
26.12.2009, 20:15
А ви можете навести щось ще з того "дещо", Басю, окрім "Легенди про волків і шакалів (http://gak.com.ua/creatives/1/16311)"?

Наскільки потрібно бути тупим, щоб ПЕРЕПИСУЮЧИ! три слова зробити помилку?!!:dash:
Про помилки у підписі уже писав, та не дійшло...

Бася
01.01.2010, 03:54
Білий вівк і білий тигр такі схожі, і це кумедно...

Це кумедно лише "білим" ШАКАЛАМ СНП = НД
Співай птахо, поки ще тигр пір'ячко не поскубав... Тоді буде по справжньому кумедно:)
http://void.by/wp-content/uploads/2009/04/rubber-chicken-usb-drive.jpg
http://i255.photobucket.com/albums/hh138/MikeJkt/25-2.jpg
http://www.myjulia.ru/data/cache/2008/09/08/1221-800x600.jpg

СМАЧНОГО, БІЛИЙ ТИГРЕ!
З НОВИМ РОКОМ!

Said
01.01.2010, 16:45
[CENTER]Це кумедно лише "білим" ШАКАЛАМ СНП = НД
Співай птахо, поки ще тигр пір'ячко не поскубав... Тоді буде по справжньому кумедно:)
Басю! Навіщо? По-перше - свято, по-друге - усі ми намагаємось порозумітись. У якій це формі відображається - друге питання, але не варто махати шаблею, коли неурядиці хоч трохи втряслися.

Бася
01.01.2010, 20:21
А це вже і справді плагіат!
Де посилання на автора?
Адже текст взято тут:http://gak.com.ua/creatives/1/16506
Тут є і адреса справжньої авторки, тому я вирішила написати їй листа, котрого оприлюднюю тут:

<basyabusya@rambler.ru>
Кому:
bogomdana11@rambler.ru

Дата:
Fri, 01 Jan 2010 21:03:10 +0300

Тема:
Легенда про курку

Добрий день, пані Богдано!
По-перше, хчу поздоровити Вас з Новим Роком і побажати вам усього, чого
тільки душа забагає!
Цей лист я вирішила написати Вам після того, як стикнулась з
тим, що ваш літературний твір «Легенда про курку» було використано на
літературному форумі дописувачем СНП ( у миру Наталею Дев’ятко) без
посилання на ваше авторство. Маємо діло з плагіатом. Тим більше, що ця
особа дозволила собі неприпустимі речі, додавши до твору свої слова і
тим самим перекрутивши зміст.
Я вважаю такі речі неприпустимими. Поблажливе ставлення до цієї
безпринципної особи з боку п. Малиної, п.Рабата, та іншої
літфорумовської спільноти приводять лише до її знахабніння і до почуття
вседозволеності.
Вона почала з того, що оприлюднила редакційну пошту журналу УФО,
в якому деякий час працювала і з якого була звільнена через хабарі.
Видавець судячи з усього, не захотів здіймати галасу, тому Н.
Дев’ятко вирішила, що перемогла, шантажем примусила його мовчати.
Не знаю, які козирі вона тримає у рукаві і проти бувшого
головного редактора того УФО.
Тепер вона дозволяє собі плагіат. Маю надію, що ви це так не
залишити, бо вважаю, що брудні дії таких людей треба присікати у
зародку.
З повагою до вас, Бася.

Said
01.01.2010, 22:03
Жила собі на світі курка...
Ги-ги... Це автобіографія, чи як?..

Alucard
01.01.2010, 23:27
Бася, вітаю. Ви нарешті перевершили себе. Я завжди в вас вірив!:)
Зазвичай брехня буває свідомою і несвідомою. Перша свідчить про певний інтелектуальний рівень особи; друга свідчить про гострий випадок інтелектуальної безпорадності укупі з вартим жалю хамством і комплексом меншовартості. Наталія Вас особисто не зачипала, вона просто прийшла привітати людей зі святом, невже так важко це осягнути? Чи літфорумська спільнота вас делегувала висловити загальне ФЄ до цієї персони?
І що це кулінарну некрофілію Ви там повісили? Хочете тигрові зіпсувати апетит? Краще каламарчик крові націдили б! (воно зараз модно)

А тепер я Вам поставлю діагноз. Безкоштовно.
Цей лист я вирішила написати Вам після того, як стикнулась з тим, що ваш літературний твір «Легенда про курку» було використано на літературному форумі дописувачем СНП ( у миру Наталею Дев’ятко) без посилання на ваше авторство. Маємо діло з плагіатом. Тим більше, що ця особа дозволила собі неприпустимі речі, додавши до твору свої слова і тим самим перекрутивши зміст.

1. Легенда про курку це ніякий не літературний твір, це безпорадна маячня, і ставитися до цього текста як до літературного артефакту означає виявляти несмак. Втім, можете колективно з пані Богданою звернутися до суду. Це буде кумедно.
2. дописувач СНП в міру це модератор конкурсу СНП; Наталія - це організатор; це різні особи. моє слово проти Вашого. Доведіть, що дописувач СНП в міру Наталія Дев’ятко, бо в іншому випадку це наклеп.
3. Додані до "твору" слова це літературна гра, основа новітньої естетики постмодерну, себто творчий літературний процес. Я вам тут шо, халявний лікбєз?!

Вона почала з того, що оприлюднила редакційну пошту журналу УФО, в якому деякий час працювала і з якого була звільнена через хабарі.
Видавець судячи з усього, не захотів здіймати галасу, тому Н.
Дев’ятко вирішила, що перемогла, шантажем примусила його мовчати.
Не знаю, які козирі вона тримає у рукаві і проти бувшого
головного редактора того УФО.

1. Першою редакційну пошту оприлюднила не вона, лікуйте склєроз.
2. Наталія НЕ НАЙМАЛАСЯ на роботу в "УФО", бо не одержала від "Панорами" ні копійки, як і решта редакції, і тому вона НЕ БУЛА ЗВІЛЬНЕНА. Це вразі якщо Ви не в курсі. Втім, пан видавець може спростувати мої слова.
3. Наталія не була звільнена не тільки тому, що не наймалася, а ще й тому, що пішла сама, як і пан редактор.
4. Якщо Ви володієте інформацією, що пані Дев"ятко одержувала хабарі, то вже просвітіть нас, за що конкретно, від кого, в якому розмірі. Інакше це також наклеп. Може, за публікації? Чи за переклади з російської? Ми не у казковій Країні Мрій, отямтеся, жоден російський автор при здоровому глузді не платитиме за те, щоб видатися у маловідомому журналі десь в Україні.
5. Що ж таке знає Наталія, що змусила видавця і бувшого редактора мовчати? Нє, це вже вапщє. :dash: (Вам і в голову не прийшло, що може панове просто розумні люди, які не вбачають необхідності в ескалації конфлікту, що це лише нашкодить "УФО" з точки зору псування іміджу видання? Просто зізнайтеся, що не тямите у видавничій справі!)

Отже діагноз, певно, шизофренія. Манія переслідування, віртуозна брехливість, нав"язливі ідеї, гостра хронічна дипресія (зверніть увагу на оприлюднені малюнки птахів). Це дуже сумно, тому що шизофренія майже не лікується. Вибачте, що довелося Вас так розчарувати.

Одначе, існує інший варіант. Особа добре знає, що робить. Особа свідомо розповсюджує брехню (так називаються непровірені дані). Мене шановна адміністрація сайту може банити й видаляти скільки завгодно, та варто замислитись, чи годиться, щоб ресурс ставав місцем тиражування відвертих наклепів?

Ще раз усіх з Новим роком!:victory:

Бася
02.01.2010, 14:19
Докладний аналіз відповіді Alucardа, (він же Віталій Кривоніс)
Цитуємо:
Зазвичай брехня буває свідомою і несвідомою. Перша свідчить про певний інтелектуальний рівень особи; друга свідчить про гострий випадок інтелектуальної безпорадності укупі з вартим жалю хамством і комплексом меншовартості.
Це ж треба, як ви швидко розібрали поняття брехні по полицям! Давно займаєтесь нею?
Наталія Вас особисто не зачипала
Претендуєте на грамотність??? У школу, у школу, за парту до третьокласників, там ваше місце!)
Чи літфорумська спільнота вас делегувала висловити загальне ФЄ до цієї персони?
Літфорумська спільнота не хоче бруднитись. Адже всі знають підступну звичку вашої подруги провокувати чоловіків, а при нагоді зразу вчиняти галас про сексуальні домагання.
Краще каламарчик крові націдили б! (воно зараз модно)

Чи не тому, п. Кривоніс ви вибрали собі нік-перевертень Alucard (Алукард – читай Дракула навпаки).
Ви полюбляєте пити кров нишком? І тішитись, від того, що ніхто не здогадується, яка ви штучка?

Легенда про курку це ніякий не літературний твір, це безпорадна маячня...ставитися до цього текста як до літературного артефакту означає виявляти несмак ... Це буде кумедно.
Людина, яка у тексті робить купу помилок не має права претендувати на роль експерта.
"текста", замість "тексту" Це не кумедно, це сумно, що твори талановитих судять такі от спеціалісти!
Тим більше, що мова ведеться не за художню цінність твору.
Ви звернули увагу на позначку © біля ім’я авторки? Знаєте, що вона означає? Чи провести «халявний лікбез»?
дописувач СНП в міру це модератор конкурсу СНП; Наталія - це організатор; це різні особи.
Хочете переконати спільноту, що СНП це ціла Спілка Незалежних Повій?:)
моє слово проти Вашого
Ваше слово проти мого???
Я не зацікавлена у принадах жіночого тіла, тим більше, пане Кривоніс, що статус коханця (зі зловтіхою можу додати, не єдиного) не додає ваги вашому слову.
Дніпропетровськ не таке вже велике місто, щоб можна було приховати деякі речі.
Маєте бажання довести протилежне?

Першою редакційну пошту оприлюднила не вона, лікуйте склєроз.
Лікуйте склєроз? А може для початку ви поясните мені, яким чином у модератора Спілки НП з’явилася внутрішня редакційна переписка?

... видатися у маловідомому журналі десь в Україні
То ось, виявляється, яка ваша справжня думка про журнал, в якому ви працювали!
Особа добре знає, що робить. Особа свідомо розповсюджує брехню (так називаються не провірені дані)
Це типовий стиль сумнозвісної Спілки НП (Орликів, анонімусів, та інших «Справедливих» птахів), не мені вам нагадувати, лікуйте склероз!

Отже діагноз...гостра хронічна дипресія
"Експерте", то може для початку все ж повернемось до правопису: "дипресія", чи все ж таки "депресія"? Втомилась повторювати: перш ніж вести діалог, вивчіть мову спілкування!Це дуже сумно, що людина у вашому віці не навчилась грамотно писати.

та варто замислитись, чи годиться, щоб ресурс ставав місцем тиражування відвертих наклепів
Вам не смакує, коли інші діють вашими методами? Та на відміну від вас, я все ж володію деякими фактами.
Жадаєте оприлюднення? При бажанні, я можу їх навести.
Почати з самих невинних?
Наприклад, про те, як позичаючи гроші ви «забуваєте» їх повертати? Або, як ви разом з Наталею ходите по кав’ярням за чужий кошт? Нагадую, Дніпропетровськ не таке велике місто, а в літературному середовищі люду ще менше.
І завжди знаходиться той, хто радо ділиться інформацією. Тим більше, зважаючи на паскудний характер вашої подруги.
Ще раз усіх з Новим роком!:victory:

Бася
02.01.2010, 23:32
Наталю, таке враження, що тобі років 120 і ти приймала участь як в першій, так і в другій світовій війні.
До того ж страждаєш старечим маразмом. Бо спочатку зверталась до мене, а потім, чомусь почала глаголити до п. Маріанни, яка у нашій розмові участі не бере.:)
Чим же це вона тебе так допекла, дівко, що твої мізки постійно дають сбій у її бік? Що це за старече викривлення психики? Знаєш, є така хвороба, як "собача старість"? Де ти її підчепила? У якому ліжку?
Припиняй стогнати. Ти не цікава.
(Хіба що, як обєкт медичного дослідження)

Alucard
03.01.2010, 01:53
Це ж треба, як ви швидко розібрали поняття брехні по полицям! Давно займаєтесь нею?

Розбором чужої брехні? Досить таки давно.

Претендуєте на грамотність???

Ні-ні, боронь Боже, пані вчителько. Не претендую. Я хам і безграмотний невіглас. 4 класи ЦПШ. Але це краще, ніж бути брехуном і шизофреніком.

Літфорумська спільнота не хоче бруднитись. Адже всі знають підступну звичку вашої подруги провокувати чоловіків, а при нагоді зразу вчиняти галас про сексуальні домагання.

А вам бруднитися в кайф, це звичайно. І, будьте ласкаві, нагадайте спільноті, коли "моя подруга" вчиняла галас про сексуальні домагання. А то "всі" знають, а я ні - відчуваю докори сумління.

Чи не тому, п. Кривоніс ви вибрали собі нік-перевертень Alucard (Алукард – читай Дракула навпаки).
Ви полюбляєте пити кров нишком? І тішитись, від того, що ніхто не здогадується, яка ви штучка?

Я вам подарую файнезний аніме-серіал "Хеллсинг", він невеликий, там лише 13 серій. Вампір Алукард звідти. Може, тоді ви збагнете і сутність моїх взаємин із "подругою" (бо вам якась маячня примарилась; я знаю, що вам начхати, та все ж...)

Це не кумедно, це сумно, що твори талановитих судять такі от спеціалісти!

Кращого "талановиті" все одно не варті. Втім, є ще "Коронація".

Ви звернули увагу на позначку © біля ім’я авторки? Знаєте, що вона означає? Чи провести «халявний лікбез»?

Це має означати (в ідеалі), що на цей текст поширюється закон про інтелектуальну власність, бо він зареєстрований, має ISBN чи як воно там. Отже, автор має право звернутися до суду. Щасти.

Хочете переконати спільноту, що СНП це ціла Спілка Незалежних Повій?

А ви залежна повія? співчуваю.

статус коханця (зі зловтіхою можу додати, не єдиного) не додає ваги вашому слову.
Маєте бажання довести протилежне?

Дуже жвава і дуже хвора уява. Ще одна ознака шизофренії.Ви, мабуть, бігали та свічечки тримали. Мене особисто найменше цікавить Наталчине приватне життя, якщо чесно.

То ось, виявляється, яка ваша справжня думка про журнал, в якому ви працювали!

Мова йшла про російську авдиторію, для якої "УФО" це МАЛОВІДОМИЙ журнал, про який публіка дізнавалася через особисті контакти членів редакції, конкурс "СНП" та коротеньку замітку в журналі "Мир фантастики". Якщо це ранить чиїсь почуття, уклінно перепрошую, але такий стан речей.

може для початку все ж повернемось до правопису: "дипресія", чи все ж таки "депресія"?

Це малозрозумілий авторський жарт (від deep, себто "глибоко").

Вам не смакує, коли інші діють вашими методами? Та на відміну від вас, я все ж володію деякими фактами.
Жадаєте оприлюднення? При бажанні, я можу їх навести.
Почати з самих невинних?
Наприклад, про те, як позичаючи гроші ви «забуваєте» їх повертати? Або, як ви разом з Наталею ходите по кав’ярням за чужий кошт?

Які ще методи? Так, я справді не володію фактами, хто з ким спав і хто кому винен, просто не цікавився, життя це ж не реаліті-шоу (та про це у Наталчиному дописі).
Якщо хтось має до мене якісь матеріальні претензії, хай озвучить, тільки не через вас, а особисто, можна в приваті, можна просто тут, я готовий відшкодувати у повному обсязі. Справді, цікаво, у кого я позичав і не повернув (а які відсотки набігли!). Але пам"ятайте, "той, хто рахує чужі гроші, ніколи не матиме своїх" (М. Веллер).
Сподіваюся, це достовірніша інформація, ніж про хабарі (за що ви, здається, перепрошувати не збираєтесь?)

Бандерівка
03.01.2010, 11:36
Ця Наталка Птаха, схоже, з глузду з'їхала.
Всім мислячим людям зрозуміло, що відбулася трансформація кримінального комунізму (згадайте, хто були бойовик Коба чи Гриша Котовський - кримінальники!) в кримінальний олігархічний капіталізм (згадайте, ким були Ахметов, ким був тесть Черновецького, коломойські-бродські-волкови, тимошенки і луценки...)
Обкомівці та КаГеБе здійснили під кришуванням міліції КРИМІНАЛЬНУ революцію 90-х. До чого тут молоде, недосвідчене, без ресурсів покоління? А от старше покоління не змогло бандюкам нічого протиставити, от і вся печаль. Чорноволи-лук'яненки вийшли з тюрми і пішли з бандюками у владу - от факт колабораціонізму нібито незламного старшого покоління ;). І як була Наталка бидлом, так і залишилася - з чим її і поздоровляю.

alisa18
03.01.2010, 13:50
Наталю, я хотіла вже не втручатися і забути про тебе, як про неприємний сон.
Але тепер, все ж таки висловлюся.
Мені Наталко, справді дуже шкода, що я мала прикрість в своєму житті зустрітися з тобою. Бо більш заздрісної, підлої та невдячної молодої особи я в своєму житті ще не бачила. Все тобі муляють оті мої дві «Коронації»!

Це ж треба було так накуритися чи наковтатися чогось, щоб написати таке:
Чи бачили ви кров? Не по п’яному ділу, а справжню, яку так важко зупинити? Чи мертвих? Чи були ви в кількох кроках від мертвого тіла не в тексті, а насправді? Чи доводилось вам прощатися з людиною, чий смерті ви, можливо, змогли б зарадити?
Дай боже здоров’я, твоїй матері, цій нещасній жінці, бо мати таку неврівноважену дочку — то треба добре здоров’я та міцні нерви!
Чи це ти про себе пишеш?
Навіть діти вашого покоління здебільшого неосвічені нахаби і полудурки. Ваше покоління не займалося ними, вони росли, мов бур’ян при дорозі, у вас не було з ними ніякого контакту.
Бо тебе батьки, явно не догледіли. На місці твоєї матері я б взяла велику лозину і добряче б тебе відшмагала. Щоб не ганьбилася! І не ганьбила матір. Та, мабуть вже пізно!
Ви є на цвинтарі. Бо коли ціле покоління втрачає мету і сенс життя, воно йде.
Ти своїй матері теж вділила місце на цвинтарі?
ви не знаєте зла. Бо зло треба навчитися перемагати не лише у подобі несправедливості чи труднощів, а й в усвідомленні, що за певних обставин ти можеш стати ще жорстокішим.
Ой, Наталю, Наталю, дурна ти дитино, з такими життєвими принципами як у тебе, можна далеко куди зайти… Так, треба було ставити шибениці...і вороття вже не буде!

Оце я собі міркую, може тобі нарешті кинути гратися в літературу? Бо це заняття явно для тебе шкідливе. До того ж в тебе не тільки не має природного хисту, а навіть і щонайменшого бажання чомусь в цій царині навчитися.
Критику ти сприймаєш, як особисту образу, а чужі успіхи, як вселенську трагедію.
З таким підходом до справи — від злості, заздрощів та надмірних амбіцій можна і з глузду з’їхати…

Щиро бажаю тобі трохи змістити життєві пріоритети — вийти заміж і, як всі нормальні жінки народити діточок. Може тоді ти зрозумієш, що то таке справжнє щастя.
На цій оптимістичній ноті припиняю всіляке спілкування з тобою. Ні часу, ні бажання жити твоїм улюбленим «віртуальним» життям в мене не має. Я, на відміну від тебе, ще й працюю.
Можеш, якщо хочеш і надалі казитися від заздрощів під виглядом Наталки Птаха, СНП, Орлика чи ще там когось. Мені однаково.
Але, якщо я десь перестріну тебе ненароком — то таки плюну тобі межи очі. Ти заслужила.

Natalka Ptah
03.01.2010, 15:57
Маріанно, повірте, я ще гірша, ніж ви тут написали. :)

Подібними коментарями ви засвідчуєте свою слабодухість і відсутність аргументів для подальшої адекватної розмови.

Прикрим знайомством із вами на початку 2008-го року я маю завдячувати Валерію Верховському, який намагався таким чином "протягнути" вашу кандидатуру в "УФО".
Щоправда, я тоді повелася і наприкінці року голосувала за ваш прихід у відділ "Критики" замість Верховського, який з тим відділом на той час не впорався.
І справді, я не знала, що тоді, коли ви вдавали з себе мою гарну знайому, ви писали про мене в Інтернеті різноманітну гидоту. Це стало відомо лише минулого літа.
Але не мені вас судити за дволичність.

Ви так переймаєтесь своїми "Коронаціями", бо більше нічого в житті не здобули.
Мене у 17 років прийняли до Національної Спілки журналістів України,
а у 23 – до Національної Спілки письменників України.
У вас же в ваші 42 є лише три художні публікації: оповідання у місцевій пресі й дві "короновані" книги.
Але маю вас розчарувати, що (як сказав координатор сайту конкурсу "Коронації слова" Олег Шинкаренко) "Коронація слова" не є літературним конкурсом, не визначає якість надісланих рукописів, а є іміджевим проектом корпорації "Крафт Фудз Україна". Оскільки навіть актори, запрошені на церемонію нагородження, отримують більше, ніж всі автори, разом узяті.
Радіти з подібних "перемог" можна лише настільки, наскільки радієш виграшу у лотерею.
Чи ви будете стверджувати, що роман Галини Вдовиченко (популярного нині українського автора) "Пів’яблука" був гірший від ваших "Фіолетових дітей" і тому не пройшов попередній конкурсний відбір?

Але я вдячна Валерію за те, що познайомив нас тоді: я навчилася розрізняти підлість, яка рядиться в дружній одяг.
Дякую і вам за це, Маріанно.

Бася
03.01.2010, 17:24
Але не це я хочу побажати поколінню теперішньому.
Бажаю вам дійти до того ж, чого прагнули й ми.

Добре побажання до молодого покоління. Але не до Наталі Дев'ятко і не до Вітальки Кірінчука. Бо ці невдахи, що аж заходяться від істерики — то не типові представники покоління молоді. Ми маємо справу з псевдоінтелектуальним бур’яном, який буйно виріс.
Mala herba cito crescit, як казали латиняни.
Що ці «страждаючи генії» бачили, окрім японського аніме? Та й то в ньому ніц не зрозуміли, бо як самі висловилися «неосвічені нахаби і полудурки».
Тому й створюють між собою сатанинські секти у яких займаються тим, що перевертають не тільки прапор України.

Олександр Левченко
04.01.2010, 11:31
Шановні колеги,

скільки вже було прохань вести дискусії цивілізовано, без ображання одне одного, але дехто ніяк не може утриматися від сумнівної спокуси - облаяти свого опонента... :bu: Отож, віднині всі дописи, які містять прямі образи учасників Літфоруму, буде перенесено до цієї теми.

Оскільки сам модератор не є цілковито безгрішною людиною :8, він буде уважно розглядати всі скарги, рекламації, пропозиції, ябеди, кляузи тощо стосовно переміщення описів до цієї теми у і зворотному напрямі.

Alucard
04.01.2010, 21:25
Тому й створюють між собою сатанинські секти у яких займаються тим, що перевертають не тільки прапор України.

А можна звідси докладніше?:)

Олександр Левченко
05.01.2010, 12:24
Попереджаю СНП востаннє:

якщо Ви найближчим часом не зміните образливого підпису, всі ваші дописи у гілці "Українська фантастика" буде видалено!

На щастя, права на це є маю! :victory:

Олександр Левченко
05.01.2010, 16:09
На жаль, усе, чого я дочекався від СНП, - це чергове хамське висловлювання: мовляв, не лізьте не в свої справи і т.д. (сподіваюся, це не буде розцінено як оприлюднення приватних листів :) ). Отож, оскільки час на роздуми вичерпано, розпочинаю процес видалення дописів від СНП. Кажуть, що їх потім можна відновити, але я не пробував... На Літфорумі є засоби, які не працюють... :(

Mercenary
07.01.2010, 22:51
Шановні колеги,

Сталося щось дивне, я вже давав коментр, але знайти його не можу...
Тому - повторно.
Я вважаю, що на Літфорумі взагалі, а у гілці - тим паче, здійснюється надто гуманна модерація.
Уже здійснивши реєстрацію, уожен учасник зобов"язався виконувати "Правила форуму"

2. Реєструючись, учасник автоматично зобов’язується дотримуватись правил форуму.

5. Кожен учасник форуму має право на повагу до своїх поглядів і думок, проте він так само має обов’язок поважати погляди та думки інших. Суперечність між позиціями учасників не має виходити за межі культурної дискусії.
6. Публікуючи повідомлення, учасник бере на себе відповідальність за їх зміст і розуміє, що в разі порушення правил форуму до нього буде застосовано штрафні санкції.
7. Якщо учасник форуму вважає, що його права порушено, він може скористатися опцією «поскаржитися на поганий допис».
8. Якщо учасник форуму вважає, що до нього було несправедливо застосовано штрафні санкції, він має право обговорити цю проблему з модератором, який застосував ці санкції, шляхом особистого листування.
9. Учасники мають право вносити пропозиції щодо розвитку форуму.
10. Учасники не мають права вимагати видалення модераторами своїх дописів або свого облікового запису.

На Літфорумі заборонено:

1. Переходити на особистості, принижувати честь і гідність учасників форуму, зокрема й представників адміністрації.

4. Створювати відверто провокаційні чи образливі для певних користувачів теми.

Треба ввести правило: "зауваження - попередження - бан".

Said
08.01.2010, 11:33
Сталося щось дивне, я вже давав коментр, але знайти його не можу...
Та чого ж не можете. Тема "Перемовини", номер допису - #1529. Дуже чудово та стисло, нетяжко й запам'ятати.
Треба ввести правило: "зауваження - попередження - бан".
Ви праві. Бо, якщо поганих звичок дописувачів не викорінювати зараз - потім буде пізно.
А цю тему узагалі - ліквідувати з причини непотрібності сварок, скандалів, з'ясування стосунків у гілці української фантастики, так як таких не має бути!!!
Провокатору - коротку формулу:попередження - бан

Олександр Левченко
08.01.2010, 11:39
Ну так бачите, друзі, що провокатори вигадують? Реєструються під іншими іменами!

Demetrios
08.01.2010, 20:09
І ви будете мовчки дивитися на цей троллінг? Там кожне повідомлення є порушенням правил. Через якусь даму (чи якої воно статі) увесь цей розділ форуму може перетворитися на смітник. Треба жорсткіше модерувати. Блокуйте всі ті айпі, або одразу увесь діапазон.

Mercenary
08.01.2010, 22:06
Та чого ж не можете. Тема "Перемовини", номер допису - #1529.
Перепрошую одну хорошу людину: проґавив на ґрунті перенапруги на ниві писання й мало не наїхав. :8

Said
09.01.2010, 10:58
Сашко! Бур'ян необхідно висмикувати! Бо те тупе паскудство уже накапало в книгу скарг!

Олександр Левченко
09.01.2010, 11:55
Сашко! Бур'ян необхідно висмикувати!А як це зробити? :dash:

У модератора, до речі, немає прав забанити бандюковича... Це може зробити лише адміністратор, але постійно його смикати - теж не вихід... Потрібно відшукати щось інше.

Black3012
09.01.2010, 14:16
Я хочу подякувати команді тролів за увагу до власної персони. На жаль, мій антигерой вибрав найтупіше псевдо - це єдине, що мене ображає. Міг би й ворухнути хоча б половиною своєї звивини.

Said
09.01.2010, 21:40
... мій антигерой вибрав найтупіше псевдо - це єдине, що мене ображає. Міг би й ворухнути хоча б половиною своєї звивини.
Так немає ж звивини тої.:bu: Підтвердження? - поведінка останніх днів.

Tim-Lit
18.01.2010, 13:25
Оскільки в темі "Критичні відгуки..." робились неодноразові зауваження, спробую перенести диспут сюди...

Шановні друзі-перемовники,
колеги по Віртуальному об'єднанню
"Українська Фантастика"!

Адресую цей допис саме вам, оскільки саме ви знаєте, що іще на початку 2007 року (коли тільки-но виникла ідея видавати "Український Фантастичний Оглядач", і Радій Радутний запропонував мою кандидатуру на посаду головного редактора, а ви всі його одностайно підтримали) я (якщо пам'ятаєте) одразу відмовився, мотивуючи це саме тим, що рано чи пізно, проте неодмінно з'являться люди, яким Тимур Литовченко не сподобається з дуже специфічних міркувань. І своє несприйняття вони неодмінно перенесуть на сам журнал. І почнуть розносити часопис на друзки лише тому, що тут саме такий, а не інший головний редактор...

Нині на "Літфорумі" активно дописує яскрава представниця цієї когорти - п.Бандерівка. Для прикладу, ось лише пара її свіжих дописів:

1. про творчість Тимура Литовченка (з якою пані дописувачка явно не знайома, що змушує пригадати сумнозвісне "Евтушенко не читал, но вместе с товарищами категорически его осуждаю!"), поточну ситуацію в Україні й "УФО":
Тім-Літе, та ми давно вже знаємо, що Ви вважаєте етнічних українців загумінковою нацією, найгіршою в Європі, що українці не можуть бути гідними героями фантастичних творів.
Поки головними олігархами в нашій країні будуть Коломойський, Фельдман, червоненко та іже з ними, поки українці не візьмуть владу у свої руки - як в журналі УФО, честь їм і хвала! - то порядку не буде, а буде колотнеча, суржик, нівелювання суто українських-русинських мовних особливостей за рахунок надмірних перекладів з російської мови.
2. про Біблію та Івана Франка:
Читала і знаю, що він вбачав за тим усім "хитрий писок жида".
Вдячний всім, хто намагається пояснити п.Бандерівці, що вона, м'яко кажучи, сприймає історію створення й розвитку "УФО", а також нинішню ситуацію в редакції дещо викривлено. В той же час упевнений: добродійка не сприйме ніяких подібних аргументів! Для неї все виглядає наступним чином: раніше зі шпальт "УФО" визирав "хитрий писок жида" Литовченка, тепер його звідти вигнали - честь і хвала тим, хто його відсунув!!! Тому особисто я з нею не дискутую - бо це марно. А вам - велика подяка за підтримку й намагання довести їй істину...

Та не заради цього, власне, пишу. Просто хочу, щоб ви всі ще раз пригадали 2007 рік і зрозуміли: я не помилився, передрікаючи появу отаких недоброзичливих критиків! Більш того, саме передбачення їхньої активізації у зв'язку з останніми подіями в редакції "УФО" стало другою - суб'єктивною причиною мого рішення залишити посаду головреда і в подальшому не повертатися до роботи в редакції на будь-якій посаді. Тільки уявіть собі: все, що зараз пише п.Бандерівка про мене особисто на "Літфорумі" (а дехто інший пише аналогічні речі на інших мережевих ресурсах), писалось би на адресу "УФО"... Я не міг цього допустити - зокрема, тому й пішов. Шановні члени редколегії та наш шановний видавець можуть підтвердити, що саме на можливість активізації подібних людей я їм вказував ще восени 2009 року. Казав, що мені буде важко щось їм пояснити...

Не сумніваюсь також ні на хвилину, що всі перемовники кинулись би мене захищати - як зараз це сталося на "Літфорумі". Але в такому разі будь-хто із моїх захисників автоматично опинився би в позиції Германа Герінга, який, подейкують, сказав з приводу претензій спецслужб ІІІ Райху на національному ґрунті до фельдмаршала Мільха - одного із провідних військових спеціалістів люфтваффе: "У своєму штабі я сам вирішуватиму, хто у мене єврей, а хто ні!"

Таким чином, на критику автоматично наразиться будь-хто з моїх захисників. Даруйте, але підставити моїх старих товаришів-перемовників я не можу! Не маю такого морального права... Отже, тепер я вже на практиці переконався, що пішовши з посади головреда "УФО", вчинив вірно. Прошу і вас зрозуміти: все відбувається так, як і було передбачено! Це мало статися - і це сталося!..
;))))))

P.S. Не розповідатиму докладно про те, як почуваюсь особисто я, читаючи подібні дописи... Мої особисті емоції у даному випадку - це моя особиста справа. Скажу лише, що особисто Тимурові Литовченку читати подібне значно легше, ніж головному редакторові "УФО"...

Said
18.01.2010, 16:42
Шановні друзі-перемовники, колеги по Віртуальному об'єднанню "Українська Фантастика"!...
...
Нині на "Літфорумі" активно дописує яскрава представниця цієї когорти - п.Бандерівка. Для прикладу, ось лише пара її свіжих дописів:
...
...
Тимуре! Мені здається, Ви надто близько сприймаєте оту писанину! Просто п.Бандерівка, як людина нова на форумі (зокрема - у гілці української фантастики), не зуміла, чи не встигла (а, можливо, просто не побажала) розібратися у ситуації. У жінок так іноді буває: бажання висловитися пересилює бажання порахувати до десяти :). Проте, коли пані ознайомиться з Вашим літературним доробком !!!, та з творами інших авторів, стосовно яких (авторів), ймовірно, у п.Бандерівки є певна неприязнь, міркую, її ставлення до вас зміниться. Хоча б з тої причини, що розумна, освічена симпатична молода особа не може не помітити істинно українського духу хоча б у "Думі про козака Голоту" (рекомендовану для прочитання шановним п.Левченком), я уже не говорю про "До комунізму залишалось...", де (в якому) болить усім, але тільки Ви розкрили цю тему.
А іще ми запросимо п.Бандерівку на черговий Куркон, або інший захід, щоб мила пані мала можливість НАСПРАВДІ дихнути УКРАЇНСЬКИМ ДУХОМ - доброзичливістю, миролюбством, готовністю надати підтримку, допомогу товаришу чи навіть недругу...
Загалом - вірю в краще.:)

Tim-Lit
18.01.2010, 17:57
Саїде, мій Ви дорогенький!
Ви надто близько сприймаєте оту писанину!
Ну, а як же мені сприймати ці дописи?! Я - письменник, і якщо не сприйматиму життя в усіх його проявах всією душею... Поганий з мене буде митець!.. Не можу інакше.

Просто п.Бандерівка, як людина нова на форумі (зокрема - у гілці української фантастики), не зуміла, чи не встигла (а, можливо, просто не побажала) розібратися у ситуації. У жінок так іноді буває: бажання висловитися пересилює бажання порахувати до десяти :).
Якби ж усе зводилось до позиції самої лише п.Бандерівки!.. Добре одне: таких людей - переважна меншість, я це прекрасно розумію. Знаю також, що з боку друзів по ВО "Українська Фантастика" й загалом переважної більшості українців бачитиму лише підтримку та розуміння. Тим не менш, як людина відповідальна, я не мусив допустити навіть натяку на можливість розвитку скандалу в цьому напрямі! Досягнути цього мені вдалося, через що нині маємо лише окремі недоброзичливі випади особисто в мій бік і навпаки - зростання симпатії до "УФО". Якби я не пішов одразу й добровільно, було б гірше і мені, й журналу, повірте вже моєму досвіду!

Проте, коли пані ознайомиться з Вашим літературним доробком !!!, та з творами інших авторів, стосовно яких (авторів), ймовірно, у п.Бандерівки є певна неприязнь, міркую, її ставлення до вас зміниться. Хоча б з тої причини, що розумна, освічена симпатична молода особа не може не помітити істинно українського духу хоча б у "Думі про козака Голоту" (рекомендовану для прочитання шановним п.Левченком), я уже не говорю про "До комунізму залишалось...", де (в якому) болить усім, але тільки Ви розкрили цю тему.
Хочеться сподіватись...
Але побачимо.
Я бачив реальні трансформації такої позиції серед моїх знайомих - що ж, так справді буває...

А іще ми запросимо п.Бандерівку на черговий Куркон, або інший захід, щоб мила пані мала можливість НАСПРАВДІ дихнути УКРАЇНСЬКИМ ДУХОМ - доброзичливістю, миролюбством, готовністю надати підтримку, допомогу товаришу чи навіть недругу...
Загалом - вірю в краще.:)
Гарна ідея! Доживемо до осені... :drinks:

Crazy-Sam
19.01.2010, 09:50
Згадувалось за непристижність "Коронації" від пані СНП.
Цікаво, а який на її думку спосіб "розкрутитися" у літературній сфері всесторонньо вона знає?
Дивно читати за цей конкурс як за лотерею. "Особисте"-таки вилазить і те що воно вилазить під супроводом далеко ненормальних емоцій і відчуттів--погано.
Перемогам радіють, хай навіть і чужим, адже таким чином можна навчитися--скоротити шлях досвіду, перейнявши його успішну частину в іншого... і творити. Творити те, що подобаться і не думати, що на "Коронації" усім авторам дають у сумі грошей менше, ніж одному запрошеному актору. Це корисливість. Справжня. Суть не в грошах, а в імені, в тому, що хтось побачить, хтось дасть зелене світло.
Знаменитими народжуються мало, ними в переважній більшості стають.

Mercenary
21.01.2010, 23:42
[QUOTE=Crazy-Sam;80401]Згадувалось за непристижність "Коронації" від пані СНП.
Та ні, неповагу до "Коронації" вес час прогошує пан ВДВ. Його ( я знаю точно) відшили в "Кальварії" - він проголосив неповагу до "Кальварії". Підозрюю, що й з "Коронацією" в нього щось кальварійне було...

Mercenary
21.01.2010, 23:43
Згадувалось за непристижність "Коронації" від пані СНП.

Та ні, неповагу до "Коронації" вес час прогошує пан ВДВ. Його ( я знаю точно) відшили в "Кальварії" - він проголосив неповагу до "Кальварії". Підозрюю, що й з "Коронацією" в нього щось кальварійне було...

Crazy-Sam
26.01.2010, 10:40
Щойно спеціально перелистав дві перші сторінки і дописи від СНП уже не знайшов (таке буває, мене теж були трішки стирали) і в тих дописах гвоорилося за "Коронацію" і дуже не гарно говорилося. А щодо ВДВ--можливо, нічого не знаю за це.

кум слива
26.01.2010, 10:50
тук... тук...

Crazy-Sam
27.01.2010, 00:11
1 Вам добрий веч1р!:-)

Tim-Lit
27.01.2010, 20:13
Добрий вечір! Пропоную увазі шановного товариства скромну спробу аналізу нашої "колотнечі"... :))))))

======================
ІЄРАРХІЧНИЙ ДВОБІЙ…
…якого насправді не було!
Вмоститися за ноутбуком і, відклавши всі поточні справи, написати цю статтю мене примусив сьогоднішній (26.01.2010) проміжний підсумок запального диспуту, що буяв на «Літфорумі» (http://www.litforum.net.ua) останніми днями в темі «Нудисти чи текстильщики» гілки «Кахве». Дописувачка Гіза зробила присутнім зауваження: мовляв, з чого б це серйозним письменникам бавитися пережовуванням теми схвалення/несхваленя нудизму окремими «літфорумчанами» — це ж так далеко від літератури!..
Зауваження нібито справедливе…
Нібито — саме так! Бо насправді весь диспут в декількох темах (бо він реально охопив декілька тем у гілках «Кахве» й «Українська фантастика», і «Нудисти чи текстильщики» є лише однією з його органічних складових) триває вже не один місяць. А те, що викликало невдоволення Гізи (тиждень від Водохреща, 19.01.2010 й до 26.01.2010) — це лише квінтесенція, галасливий суперфінал. До того ж, з моєї скромної точки зору, все, що відбулося за цей час, зовсім не є якоюсь дурницею чи недолугим вибриком. Бо в широкому тематичному й часовому масштабах все це надто добре пояснюється етологією — науковою дисципліною, що розглядає біологічно обумовлену поведінку людини.
(Популярне викладення етології — див. «Трактат о любви, как ее понимает жуткий зануда» Анатолія Протопопова, в Інтернеті є, наприклад, тут — http://protopop.chat.ru/tl3.html; до речі, зайвий раз висловлюю подяку шановній модераторці «Літфоруму» Ейсід Дрінкер, яка свого часу порекомендувала мені ознайомитися з цією ґрунтовною розвідкою.)
Якщо так, спробуємо розібратися. Отже…

Виконавці
(з етологічної точки зору,
за абеткою і в термінології «Літфоруму»)
Бандерівка — юна самиця (високопримативна — це важливо!), яка нещодавно примкнула до зграї українських фантастів на засадах палкої уболівальниці.
ВДВ (письменник-фантаст Валерій Верховський) — молодий гама-самець зі зграї українських фантастів.
Найк Велес (письменник-філософ) — самець-одинак, який не належить до жодної зграї.
Олександр Левченко (письменник-фантаст) — немолодий омега-самець зі зграї українських фантастів.
Рабат (видавець Роман Фернеза) — наддомінант (своєрідний «Бог»!) над зграєю українських фантастів.
Радус (письменник-фантаст Радій Радутний) — молодий бета-самець зі зграї українських фантастів.
Тім-Літ (письменник-фантаст Тимур Литовченко) — немолодий альфа-домінант зі зграї українських фантастів.
«УФО» (журнал) — передовий загін зграї українських фантастів (Віртуального об’єднання «Українська Фантастика», ВОУФ).

Диспозиція
Приблизно у 2002 році на теренах лісостепової зони сучасної української літератури почала потроху формуватися зграя українських фантастів — Віртуальне об’єднання «Українська Фантастика». Звірі, які складали зграю ВОУФ, були за характером вовками-одинаками (бо кожен митець, який активно творить — одинак за визначенням). Тим не менш, якщо судити за сукупністю сигнальних рангових показників (для письменників це — довжина бібліографії й текстографії, кількість випущених книжок, кількість літературних «слонів», неофіційний та офіційний літературний стаж, членство у творчих спілках тощо), то найбільші претензії на лідерство міг би виявляти Тім-Літ.
Інша річ, що з малозрозумілих причин він чомусь за це лідерство явно не боровся. Між іншим, ця обставина дивувала навіть самих звірів зі зграї ВОУФ. Наприклад, той-таки Радус в рецензії на один з романів Тім-Літа (опублікованій не де-небудь, а в самій «Літературній Україні!») писав про Тім-Літа буквально наступне: «Пробивна здатність така, що нам би усім повчитись, в жодних літературних скандалах начебто не помічений (хоча, кажуть, скандали письменникові лише на користь)».
(Див. http://tim-lit.narod.ru/Krit-Ukr/Rec-Do-komunizmu-Radutny.htm або http://www.knyhobachennia.com/?category=3&article=111)
Звертаю увагу на точно окреслену Радусом невідповідність: з одного боку, Тім-Літ має високу пробивну здатність («звичка» перемагати у конфліктах, як нав’язаних ззовні, так і спровокованих самотужки — ознака високого рангового потенціалу, що відповідає альфа-лідеру), з іншого ж — в жодних літературних скандалах не помічений (неконфліктність — явна ознака аутсайдера-омеги з низьким ранговим потенціалом), з третього боку — йому б не завадило і поконфліктувати (себто, нарешті виявити лідерські якості альфа-домінанта). То ким є Тім-Літ: лідером чи лузером?! Повторюю, це не мої вигадки — це публікувалося в «ЛУ»…

Крок 1 — передовий загін
У 2007 році агресивність (літературна) зграї ВОУФ підвищилась настільки, що всередині неї сформувався передовий загін — «УФО». Першими в передовому загоні опинились, ясна річ, Тім-Літ (головний редактор — альфа-домінант) і Радус (заступник головного редактора — бета-самець). Інші або підтягувалися до передового загону на правах учасників з нижчим рангом (гама, дельта), або лишались «за бортом» (аутсайдери-омеги).
Тепер Тім-Літ виявляв свої лідерські якості альфа-домінанта повною мірою, як кидаючись у зовнішні конфлікти (починаючи з наїзду на «Реальность Фантастики»), так і витримуючи ієрархічні двобої всередині «УФО» (між ним з одного боку і бета-самцем Радусом та гама-самцем ВДВ — з іншого).
Так тривало 2 роки, весь цей час ієрархія зберігалася непорушною, а ВОУФ зростало й міцніло. Більш того, альфа-домінант Тім-Літ у повній відповідності до законів зграї невпинно огризався на самця-чужака Найка Велеса (який весь час гризся з Радусом і нападав на Тім-Літа, як на домінантного самця зграї, до якої належав його смертельний ворог Радус).

Tim-Lit
27.01.2010, 20:17
Крок 2 — бунт
Втім, восени 2009 року альфа-домінант Тім-Літ нарешті не витримав синхронізованих ієрархічних претензій бета-самця Радуса і гама-самця ВДВ, внаслідок чого не просто перейшов в охвістя передового загону «УФО» (на позицію гама- чи дельта-самця), а… загалом вилетів із цього загону!!!
Нагадую, так ситуація виглядає з точки зору зовнішнього спостерігача, який або майже, або зовсім не розуміє, що всередині «УФО» якщо і відбувалась ієрархічна боротьба, то вона мала другорядне значення, насправді ж той чи інший учасник боротьби керувався зовсім іншими мотивами, ніж ієрархічні.
Більш того, з точки зору зовнішнього спостерігача відбулося щось на кшталт скидання сатани у пекло: наддомінант Рабат (згідно з «Трактатом о любви» Протопопова, в релігії наддомінант — це Бог) своїм вчасними діями вибив з «УФО» зарозумілого альфа-самця Тім-Літа й розчистив обрії перед бета-самцем Радусом і гама-самцем ВДВ. Таким чином, скинутий Тім-Літ зрівнявся десь із Олександром Левченком (омега-аутсайдер, який не увійшов до редакції «УФО»). І навіть чужак Найк Велес, який досі гризся з Тім-Літом, значно послабив атаки на нього.
Насамкінець, все це вплинуло на захоплення юної примативної самиці Бандерівки новим альфа-домінантом загону «УФО» — Радусом. Вона так і написала на «Літ форумі»: якщо Радус потіснив Тім-Літа (читайте — виграв ієрархічний двобій), честь йому і хвала!
(В дужках нагадаю, що термін «примАтивність» було введено Анатолієм Протопоповим: «примАтивність» походить від слова «примат» і означає міру підпорядкованості поведінки людини її глибинним інстинктам. Висока примАтивність означає те, що людина керується переважно інстинктами, низька примАтивність — що вона керується переважно логікою й розумом. Як правило, жінки, а надто юні дівчата значно більш примАтивні, ніж чоловіки та хлопці того ж віку. Люди мистецтва й загалом «гуманітарії» , як правило, високопримАтивні, науковці й загалом «технарі» — переважно низькопримАтивні. З точки зору конкретної людської зграї, Бандерівка — явно високопримАтивна юна самиця, тому вона навіть не здогадується, що низькопримАтивний немолодий самець Тім-Літ може керуватися іншими мотиваціями, ніж інстинктивне обстоювання за будь-яку ціну позиції альфа-домінанта в редакційній ієрерхаї… Вона бачить одне: старий альфа-домінант якщо й не вилетів геть з ієрархії, то вже точно перейшов до когорти омега-аутсайдерів, зате бета-самець Радус посів позицію нового, молодого й агресивного альфа-лідера!!!)
І хоча в редакційній ієрархії Радус, як і раніше, посідає позицію бета-самця (заступник головреда), а новим альфа-лідером (головредом) став ВДВ, проте на «Літфорумі» з’явились відлуння зовсім іншої інформації: не все так просто у тому передовому загоні… Отже — Радус! Радус!! Хай живе Радус!!! Справді, високопримативні юні самиці дуже полюбляють альфа-переможців і терпіти не можуть всяких задрипаних омега-лузерів…

Крок 3 — остаточна перемога Радуса
І ось нарешті настало 19 січня: Радус голяка скупався у хрещенській ополонці, а його фотографія у стилі «ню» з’явилася в Інтернеті. Між тим, аналогічних фоток Тім-Літа і Найка Велеса не виявлено…
Що означає це з точки зору ієрархічної боротьби? Нагадаю, що в «Трактате о любви» Анатолій Протопопов зовсім недарма наголошує:
«У многих животных на теле имеются специальные знаки, прямо обозначающие его ранговый потенциал! У ос например, ранговый потенциал показан врожденным количеством щетинок на определенных частях тела. У петухов ранговый потенциал показан высотой гребня; у самцов оленей — размером и ветвистостью рогов, у дрозда — размером пятна на горле. И даже у человека есть такой знак, правда как и у оленей — только у мужчин. В силу многих причин этот знак не имеет у людей той непреодолимой власти, какую имеет, к примеру у петухов размер гребня, однако его влияние нельзя полностью сбрасывать со счетов. Это — размер полового члена, про влияние которого на ранговое восприятие мужчины я писал. <…> К примеру, размер полового члена у мужчин зависит от уровня секреции тестостерона (который в основном задан генетически), однако тестостерон влияет не только на размер члена — общеизвестно его стимулирующее влияние на рост мышечной массы, и следовательно — физическую силу; кроме того, он стимулирует физическую активность и иерархические амбиции; все это есть очень важные и очевидные составляющие рангового потенциала».
Як з цієї точки зору виглядає оголення Радуса перед фотооб’єктивом? Абсолютно вірно: він кинув усім самцям (причому не тільки з передового загону «УФО» чи зі зграї ВОУФ, але й з усього українського літературного лісостепу!) відчайдушний виклик — от яка у мене зовнішня ознака рангового потенціалу, що ви можете продемонструвати?..
Тут до справи доклався омега-аутсайдер Олександр Левченко, який підкинув Тім-Літові «шпичку»: а ти злякався оголитися і скупатися!.. Цим він остаточно знівелював Тім-Літа, як вже навіть колишнього альфа-лідера. Бо над справжнім лідером омега підтрунювати не насмілиться. Бо справжній альфа-лідер (ба навіть бета-, гама- чи дельта-самець) за такі слова аутсайдеру-омезі голову відкрутить і скаже, що так і було…

Tim-Lit
27.01.2010, 20:20
Юна високопримативна самиця Бандерівка одразу ж сприйняла цей ієрархічний сигнал і ретранслювала його в захоплений лемет: Радус молодець, Радусу є що показати всій Україні — а ви що можете показати, всякі різні Тім-Літи й Найки?! Оскільки вона високопримативна, то жодні «розумні» аргументи, будь-які апелювання до логіки на неї не діють. Для Бандерівки важливий факт: Радус публічно продемонстрував свою «ієрархічну ознаку» (на мові інстинктів людської зграї — викликав на ієрархічний двобій) — ось вона!.. Тім-Літ і Найк не показали (сховали, злякалися) — отже, програли ієрархічний двобій Радусу!..
Відтепер Радус став справжнім кумиром Бандерівки всерйоз і надовго. Звідси ж і її наполегливі вимоги до Радуса негайно створити літературний шедевр. Все просто: оголившись публічно перед камерою, Радус виграв візуальний ієрархічний двобій (бо ніхто інший не ризикнув показати свою зовнішньо-тілесну ознаку рангового потенціалу для порівняння з такою ознакою у Радуса) — тепер йому належить виграти творчий ієрархічний двобій! Він молодий агресивний альфа-лідер української фантастики — нехай же негайно викладає на стіл свій новітній шедевр!!!

Висновок
Отже, все викладене (ієрархічний двобій, якого насправді не було) наочно демонструє справедливість етологічної теорії, накладеної на середовище української фантастики в особі ВОУФ і редакції журналу «УФО».
Дякую за увагу!

Post Scriptum — дещо про «цюцюрки»
Наостанок хочу викласти додаткові міркування, які при використанні в основному тексті могли б загальмувати загальне викладення теми.
1. Розглядаючи сучасну українську літературу, ВОУФ і редакцію журналу «УФО», а також окремих фігурантів літпроцесу з точки зору людської зграї, я не мав намір образити будь-кого. Просто у вжитих термінах людської зграї етологічне підґрунтя процесу утворення, становлення ВОУФ і конфлікту останніх місяців стає дуже наочним. Бо homo sapiens — то насправді зарозумілий ссавець, а якщо висвітлити належним чином його інстинктивну природу, багато незрозумілих речей одразу стають зрозумілими.
2. Я навмисно підкреслив міру примативності лише у двох фігурантів — у Тім-Літа й Бандерівки. Робив це, зважаючи на їхню повну діаметральну протилежність:
— сексуальну: Тім-Літ — чоловік, Бандерівка — жінка;
— гіпотетично-вікову: Тім-Літ — вже немолодий, Бандерівка (принаймні судячи за її поведінкою) — молода;
— схильність підкорятися «голосу інстинктів»: Тім-Літ — низькопримативний, Бандерівка — високопримативна.
У інших фігурантів примативність поведінки виражена не настільки яскраво, тож я й не давав відповідних оцінок.
3. В «Нудистах чи текстильщиках» Бандерівка здивувалася моєму повідомленню про те, що античні (давньогрецькі, давньоримські) митці творили оголені чоловічі скульптури з маленькими геніталіями, які вважалися еталоном краси. Між тим, пояснити це доволі легко. Цивілізація встановлює розгалужену мережу правил, мета яких полягає у всілякому обмеженні відкритих ієрархічних двобоїв та воєн. Зокрема, про це дуже добре написав Анатолій Протопопов у своєму «Трактате о любви», зазначивши, що цивілізація — це винахід низькопримативних аутсайдерів-омег, бо вона дозволяє їм почуватися в суспільстві сяк-так комфортно. І що генеральний напрям соціальної еволюції homo sapiens протягом кількох тисячоліть — це кардинальне зниження рівня примативності суспільства. А отже, цивілізоване суспільство — низькопримативне.
Оголеними античними скульптурами давні греки й римляни прикрашали публічні місця. Отже, в головах громадян, які бачили ці скульптури, вони аж ніяк не асоціювалися з неявним викликом на ієрархічний двобій: справді, якщо «статусний маркер» (геніталії) у чоловічої статуї маленькі, це означало, що перед глядачами — лузер-омега. На ієрархічні виклики низькостатусного чоловіка (з яким асоціювалася статуя) відповідати не варто — бо статусні претензії лузера-омеги просто смішні! Отже, цивілізація (як система обмежень статусних двобоїв і воєн через тотальне зменшення примативності суспільства) при цьому не постраждає…
4. До речі, з цієї ж причини в сучасному еротичному (підкреслюю — еротичному, а не порнографічному!) кіно спостерігається давно підмічена «ґендерна нерівність»: якщо оголене тіло актриси може демонструватися в будь-яких ракурсах, то з актором-чоловіком складніше: його геніталії не потраплять в кадр нізащо!!!
Феміністки можуть обурюватися такою «дискримінацією» скільки завгодно, проте річ зовсім не в уявній «дискримінації»: просто для еротичного кіно важливими є красиві емоції глядацької аудиторії, але в момент, коли в кадрі опиниться чоловіча «цюцюрка», всім емоційним переживанням настане гаплик — бо їх рішучо зітре хвиля інстинктів зовсім іншого ґатунку. Причому так станеться з глядачами обох статей: Анатолій Протопопов вірно зазначив, що ієрархічні пріоритеті вкрай важливі як для чоловіків, так і для жінок. Отже, свідомість чоловіків миттю перемкнеться на порівняння видимого розміру «цюцюрки» кіноактора з власним «хазяйством», свідомість жінок — на порівняння «достоїнства» актора з розміром свого благовірного. Чи до естетики тут?!
Таким чином, зображення оголених жіночих «форм» вважається еротичним, а оголених чоловічих (особливо в «робочому стані»!) — нееротичним зовсім недарма.

Tim-Lit
27.01.2010, 20:22
5. Сучасна Україна, на превеликий жаль, дедалі нестримніше сповзає «назад, у печери». Виявляється це, між іншим, і в різкому збільшенні рівня примативності суспільства через наполегливе нав’язування йому ідеалів «людини інстинктивної» (втім, нині це, швидше, загальна світова тенденція). Зокрема, сучасне українське мистецтво є територією панування неприхованих інстинктів, а українські митці поділені на зграї, які завзято з’ясовують стосунки між собою.
ВОУФ тривалий час лишалося щасливим виключенням з цього правила: у нашому середовищі від самого початку «рангові двобої» не віталися, а якщо ставалися — їх намагались придушити всім гуртом. І недарма: адже суттєвою складовою фантастики є фантастика наукова, останній же напрям по суті своїй дуже близький до популяризації науки… що найкраще вдається вченим! Тепер придивіться уважно до біографій членів ВОУФ:
— Тім-Літ за освітою — радянський інженер-металург, 10 років пропрацював в знаменитому ІЕЗ ім.Є.О.Патона;
— Олександр Левченко й донині працює у Львівському університеті, має наукові роботи;
— ВДВ захоплюється соціальними науками;
— навіть наддомінант Рабат має вищу технічну освіту…
Наукові колективи, звісно, також ієрархічні (як і будь-які колективи!), проте вони зазвичай є низькопримативними. Така особливість не може не накладати відбиток і на ВОУФ, як на колектив письменників-фантастів…
Але як ця особливість сприймається ззовні — з точки зору людей, непричетних до ВОУФ? Наш колектив виглядає як збіговисько лузерів-омег, які настільки слабкодухі, що протягом кількох років (2002-2007) навіть не могли вибудувати пристойну ієрархію, щоб гризтися одне з одним і з оточуючими «мистецькими зграями» та одинаками! До речі, це давало зовнішнім спостерігачам зайвий привід кепкувати над нашою затією з «УФО» у 2007 році: справді, чого можна було очікувати від дурнуватої затії купки лузерів-омег щодо якогось там жалюгідного часопису?!
Проте саме у 2007 році ситуація змінилася кардинально, оскільки:
— в очах зовнішніх спостерігачів утворення редакції «УФО» одразу ж де-факто розбило одноманітне ВОУФ на передовий загін і решту аутсайдерів-омег, а крім того, всередині «УФО» також вибудувалась своя міні-ієрархія;
— створений на базі ВОУФ журнал «УФО», як авангардний загін цього ВОУФ, довів свою життєздатність і успішність в сучасних умовах «звірячого» українського ринку…
А отже й середовище, що породило наш журнал (себто, ВОУФ), перестало сприйматися як збіговисько невдах-омег.
6. Анатолій Протопопов справедливо зазначає, що ієрархічну піраміду в людській зграї утворюють не тільки чоловіки, але й жінки також: просто жіноча ієрархія вибудовується за значно складнішими законами, ніж чоловіча. Насправді статус жінки визначається, головним чином, як «віддзеркалення» статусу чоловіка, пов’язаного з нею в житті, а отже, жіноча ієрархія є своєрідним віддзеркаленням ієрархії чоловічої…
З цієї точки зору видається ймовірним, що вписуючись в ієрархію ВОУФ на «Літфорумі», Бандерівка, як персональна шанувальниця Радуса, сама собі інстинктивно визначила статус «улюбленої самиці молодого агресивного альфа-домінанта». З цієї точки зору стає зрозумілим, чому від неї постійно перепадало на горіхи Тім-Літу. Все просто: Бандерівка завзято заходилась підвищувати статус свого улюбленого альфа-домінантного самця (принижуючи статус колишнього альфа-домінанта Тім-Літа, який в її очах програв новому домінанту Радусу ієрархічний двобій) — бо суто інстинктивно вона тим самим (за законом «віддзеркаленого» статусу!) підвищувала і свій власний статус в ієрархії ВОУФ.
Що тут скажеш?! Примативне (під беззаперечним впливом глибинних інстинктів) життя є яскравим і повнокровним, згенеровані в ієрархічних змаганнях додаткові порції гормонів приємно тонізують нервову систему. Все це так. Але якщо навіть ми, письменники-фантасти «зі зграї ВОУФ», відкинемо «голос розуму» й віддамося під владу інстинктів, чи виграємо історичне літературне змагання за українську фантастику, за повернення їй належного місця у царині сучасного мистецтва?!
Тимур Литовченко
26-27 січня 2010 року, Київ

radus
28.01.2010, 09:22
Тимуре, вибач, але 90% написаного - цілковита дурня.
Наші незгоди в УФО трапилися виключно з-за того самого "голосу розуму", на відсутність якого ти скаржишся. Мотивацію мого купання ти не знаєш, й навряд чи колись взнаєш, але вона ДУЖЕ далека від наведеної. Так само як і причина, з якої посварилися ми з Найком. Етологія - це лише перший курс політики, й не треба на першому курсі намагатися спроектувати зореліт. Максимум, що вдасться - це написати такий-сякий реферат. Так от - наведений аналіз не тягне навіть на реферат, бо невірно зрозумів мотивацію принаймні одну мотивацію, а маю підозру, що й не одну.
Ще раз вибач за різкість, сподіваюсь, ти не сприймеш це, як персональний наїзд. Це лише критика конкретно цього дослідження.

Tim-Lit
28.01.2010, 11:39
Тимуре, вибач, але 90% написаного - цілковита дурня.
Вибачаю!

Наші незгоди в УФО трапилися виключно з-за того самого "голосу розуму", на відсутність якого ти скаржишся.
Стоп! Я не скаржусь на відсутність "голосу розуму" в редакції "УФО". Я навпаки кажу, що мотивація вчинків усіх членів редакції абсолютно не ґрунтється на ієрархічних змаганнях! У нашому середовищі це завжди був, є й буде моветон.

Я акцентуюсь на тому, як це виглядає ззовні, з точки зору непосвячених в редакційний процес!

Мотивацію мого купання ти не знаєш, й навряд чи колись взнаєш, але вона ДУЖЕ далека від наведеної.
Вірно! Тобі просто так захотілося. Закортіло! Більш того, причини мене не цікавлять, я нічого не хочу про них знати...

Я кажу про результат: люди, які дослухаються до інстинктів, сприймають цю ситуацію саме так, а не інакше! Ти пішов купатися в ополонці, роздягнувся - з їхньої точки зору, це вже виклик на ранговий двобій! І ці люди реагують відповідним чином.

Так само як і причина, з якої посварилися ми з Найком.
Нічого навіть не хочу знати про причини ваших сварок. Повторюю: я описав, як ваша з ним багаторічна сварка виглядає з точки зору людей, які дослуховуються до інстинктів.

Так от - наведений аналіз не тягне навіть на реферат, бо невірно зрозумів мотивацію принаймні одну мотивацію, а маю підозру, що й не одну.
Не причини мене цікавлять, аж ніяк не причини! У цьому контексті прошу звернути увагу на те, що в це дослідження я включив і себе самого. Мабуть, я ж знаю мотивації власних вчинків, еге ж?! Але вони лежать у царині розуму, логічної мотивації, про це зовнішнім спостерігачам нічого невідомо. Про це вони знати нічого не хочуть! Я кажу про те, як моя власна поведінка й переміщення в статусній ієрархії виглядають в очах спостерігачів, які живуть під впливом, переважно, голосу інстинктів.

Ще раз вибач за різкість, сподіваюсь, ти не сприймеш це, як персональний наїзд. Це лише критика конкретно цього дослідження.
В жодному разі! :D))))) Але, в цьому контексті, чи замислився ти, навіщо я відсунув усі справи на два вечори й наваяв статтю на 20'000 знаків?! Мені що, зайнятися більше нема чим, ніж порпатися у скандалі?! Мабуть що є... Тож додатково пояснюю.

У період 2002-2007 років ми (Віртуальне об'єднання "Українська Фантастика") існували в одних умовах, після 2007 року почали існувати зовсім в інших. На першому етапі це було доволі герметичне братство фантастів, нікому "зовнішньому" (публіці) особливо не цікаве. Ну, пишуть фантастику своєю українською... Ну, час від часу видають книжки... Але вони всі рівні, що видно неозброєним оком і про що вони самі заявляють! А статусно рівні в широкій масі своїй - хто? Або маленькі діти, або раби. Дорослі ж вільні люди обов'язково утворюють ті чи інші ієрархії, які ставлять перед собою ті чи інші завдання і йдуть до перемог, виборюють місце під сонцем тощо.

Саме це і сталося у 2007 році! ВО "Українська Фантастика": 1) розшарувалося на редакцію "УФО" і решту фантастів (постійні чи непостійні автори); 2) всередині редакції утворилася статусна ієрархія; 3) завдяки журналу, через створення цього механізму українські фантасти почали пробиватися до якихось своїх вершин, вони заявили про те, що мають цілі й досягнуть їх, почали активно й наполегливо виборювати місце під сонцем сучасної української літератури, намагатися заявити про українську фантастику за кордоном, заснували свою премію ("Уфик") тощо.

Цей поворот насправді змінив багато чого. Насамперед, ВО "Українська Фантастика" перестало бути герметичним братством фантастів. До нас потягнулися люди, причому не тільки "мейкери" (письменники, критики, художники), але й читачі. Всі вони (і люди мистецтва, і споживачі цього мистецтва) - емоційні, у нашому сірому буденному житті їм дуже бракує яскравих емоцій. Особливо читачам, бо у "мейкерів" бодай є можливість самим створювати яскраві фантастичні світи у своїй уяві...

А якщо наші читачі живуть переважно емоціями (і чим яскравіші емоції - тим краще!), то це означає, що вони дуже дослухаються голосу інстинктів... Для нас (ВО "Українська Фантастика") така ситуація є новою. Раніше (у "герметичному" стані) ми переважно варилися у власному соку - тепер наша діяльність стає дедалі більш публічною. Причому для публіки неважлива логіка наших дій. Їм важлива "картинка", яку вони оцінюють на рівні інстинктів - а це аж ніяк не розумово-логічні оцінки! І реакція Бандерівки в даному випадку дуже й дуже показова, бо (повторюю!) вона сприйняла ситуацію з твоїм купанням виключно на рівні візуального статусного поєдинку первісних самців, у якому Радус виграв, а Тім-Літ програв!!!

Абсолютно закономірно, що ти цього не розумієш - бо тут немає жодної логіки! Але врахуй тоді, що для розуміння її позиції тобі треба відкинути логіку! Зате на мові інстинктів все пояснюється дуже добре.

Я не кажу, що це погано абощо це добре. І не кажу, що було добре чи погано раніше - до 2007 року. Просто зараз склалася нова ситуація! Інша ситуація, до якої ми не звикли! Але звикати доведеться, хочемо ми того чи ні! Доведеться рахуватися з тим, що раніше ми ігнорували. Тому я і звертаю увагу шановного товариства на ці зміни - бо за останній тиждень (після 19.01.2010) вони проявилися настільки яскраво, як ніколи раніше.

Тому я й відклав усі справи на два вечори та написав цей "негодящий рефератик"... Втім, якщо він справді такий негодящий і якщо настільки дратує тебе - я згоден попросити Сашка Левченка видалити ці дописи, і край!

Tim-Lit
28.01.2010, 12:25
P.S. І ще одне... Не забувай, хто саме зорганізував "голе" купання у хрещенській ополонці! Брати Капранови - чи не так?!
А вони ж не просто письменники та видавці, вони - шоумени сучасної української літератури! У них і продюсерська агенція "Зелений Пес" є! Підкреслюю:
продюсерська!!!
Вони зрежисували, зорганізували і провели шоу, ти взяв у ньому участь - будь готовий, що на те шоу реагуватиме публіка, ласа на отакі видовищні вистави! А на шоу ходять аж ніяк не за "плодами інтелекту". Бо шоу - царина "основних інстинктів"'!.. Інстинктів - хіба ж ні?!
Отже, ми або нарешті почнемо враховувати, що ВО "Українська Фантастика" діє в нових для себе умовах - або не матимемо розуміння, що довкола нас відбувається. Але в другому разі ми не розумітимемо законів, за якими нам тепер доводиться грати. А не розуміючи законів - або будемо припускатися помилок (потім дивуючись "несподіваним" результатам), або ж, у кращому разі, не зможемо швидко і впевнено досягати поставлених цілей, бо нам доведеться тикатись у "несподівані" препони і просуватися вперед звивистими стежинами...
От я і спробував привернути увагу шановного товариства до цієї проблеми.

P.P.S. А ось тобі приклад, як намагались зорганізувати літературне шоу одеські письменники у 20-х роках ХХ ст. Цитую "Время больших ожиданий" Костянтина Паустовського (виділено мною):
http://paustovskiy.niv.ru/paustovskiy/text/kniga-o-zhizni/vremya-ozhidanij_17.htm
"В городе появились афиши цвета жидкого помидорного сока. Они сообщали, что на днях на Пушкинской улице в каком-то пустующем зале состоится феерический вечер всех одесских поэтов.
Наискось через всю афишу большими буквами была оттиснута черная надпись:
"!В конце вечера будут бить поэта Георгия Шенгели!"
Внизу в скобках кто-то чернилами приписал: "Если он осмелится прийти".
Билеты на этот вечер стоили дорого. Их распродали в течение трех часов".

radus
28.01.2010, 12:33
А, он як. Тобто, це модель сприймання нас з сторонньої точки зору? Перепрошую, одразу не вкурив.
Але все одно , imho, містить забагато припущень та суто тваринної мотивації. Цебто, це може бути погляд абсолютно сторонньої людини, яка не читала наших книжок, не листувалася на форумі чи приватом, не знає, що воно за УФО таке... коротше кажучи, випадкового гостя. Й тоді виникає питання - варто було так старатися заради цього випадкового гостя?

Nike_Велес
28.01.2010, 12:52
Юна високопримативна самиця Бандерівка одразу ж сприйняла цей ієрархічний сигнал і ретранслювала його в захоплений лемет: Радус молодець, Радусу є що показати всій Україні — а ви що можете показати, всякі різні Тім-Літи й Найки?!

Ой, дякую. Давно так не сміявся. Пан Тім-Літ - це просто київський Жванєцкій. ))))

Tim-Lit
28.01.2010, 12:55
Й тоді виникає питання - варто було так старатися заради цього випадкового гостя?
НМД, варто! Бо сьогоднішні випадкові гості можуть перейти в розряд постійних читачів і шанувальників завтра. Запевняю, що Бандерівка вже стала твоєю фанаткою. Сьогодні вона одна, за місяць їх буде десять, через рік - натовп! Слава Богу - але ж це фанатки не якогось там абстрактного заокеанського Елвіса ба навіть не натовп шанувальниць Ірени Карпи. Це - шанувальниці конкретного Радія Радутного з ВО "Українська Фантастика"...
До речі, як ти знаєш, у Львові є клуб шанувальників Дізфайндера. Мабуть що їм імпонує образ сучасного українського вояка. Інстинктивна мотивація у даному разі - культ самця-оборонця (в роботі Анатолія Протопопова підкреслено, що роль самців-оборонців у людській популяції кардинально підвищилася, коли далекі предки людей переселилися в саванну, сповнену небезпек у вигляді левів, геєн та інших хижих тварюк, що спричинило різку "мілітарізацію" популяції первісних людей). У будь-якому разі, маємо справу з дуже давнім інстинктом.
І от уяви ситуацію: письменник-фантаст Радій Рдутний приходить на зустріч з львівським клубом шанувальників Дізфайндера... Невже ти станеш вести з ними високоінтелектуальні бесіди?! Ага - розігнався!.. Ти мусиш їм продемонструвати шоу не менш яскраве, ніж показане в "Металом об метал"! Як ти колись казав: вдягнутися у маскувальний костюм і притягнути з собою гранатомет. Інакше ці клубанти розчаровано зітхнуть: тьху, який вбогий тип вигадав того Юра Дізфайндера - і як воно йому вдалося?!
Отже, мені не шкода витраченого часу. І я не думаю, що заради незнайомого гостя не варто було так старатися. Бо гості ці - наші читачі!!! Зрештою, ми пишемо саме для них - а тому на порозуміння з власними читачами часу не шкода... і не може бути шкода!!!

P.S. До речі, ти, мабуть, забув... але десь одразу після мого виходу з редакції п.Бандерівка написала: раніше я не звертала уваги на "УФО", а тепер звертатиму... Ось тобі й яскравий приклад читачки, яка раніше нами не цікавилась, не читала ні журнал, ні книжки письменників-членів ВОУФ, але вже фанатіє від одного з них! І, мабуть що, спробує тепер дістати журнал і книги Радія Радутного та почитати...

Tim-Lit
28.01.2010, 13:03
Ой, дякую. Давно так не сміявся. Пан Тім-Літ - це просто київський Жванєцкій. ))))
Я не "Жванєцкій". Бо щоб стати Жванецьким, треба бути одеситом. Хоча "Поділ - це кавалок Одеси"!.. Кгмммм!.. :8 Є над чим замислитися.

А якщо серйозно, то дуже відчувається, що п.Бандерівка пильно дослухається до голосу інстинктів. І у візуальному шоу, в якому Радій брав участь, вона побачила те, що і мала побачити: її кумир викликав усіх інших письменників на ієрархічний двобій (показавши всім "цюцюрку"), та оскільки інші від того ухилилися (сховали свої "цюцюрки" й відбулися красивими словами), виходить, що вони круто програли, а Радій всіх остаточно розгромив.

Хіба ж ні?..

Nike_Велес
28.01.2010, 13:42
Радій всіх остаточно розгромив.

Хіба ж ні?..

))))))

В голові Бандерівки Радус може й "розгромив". А насправді кого він розгромив? - хіба козу в Конотопі... ))))

До речі, така деталька, - Радус зразу не "в'їхав", що мова йде про враження стороннього - є показовою стосовно його "голосу розуму"... той його "голос", нмд, в стані напівсну, часто гальмує і не "просікає" "очевидні" для освіченої людини речі... (напр., співвідношення між км квадратними та гектарами чи заклик "не пити нектар чужих історій", що для письменника є алогічним...)
))))
П.С. А не "хіло" ми піаримо Радуса? І хто скаже, що ми не є благородними вболівальниками за справу української літератури? ;)

Tim-Lit
28.01.2010, 13:58
))))))

В голові Бандерівки Радус може й "розгромив". А насправді кого він розгромив? - хіба козу в Конотопі... ))))
Шановний Найку! Я вже казав Радію, Вам готовий повторити: у нашому середовищі (у Віртуальному об'єднанні "Українська Фантастика") статусні двобої не просто не вітаються - це неприпустимий моветон. Тому про "насправді" не йдеться. "Насправді" все по-іншому...

Мене ж цікавить, як усе це виглядає в очах публіки! Публіки начитаної (яка переважно відвідує "Літфорум") - себто, розумної. Але водночас людей, які є "споживачами мистецтва" - отже, осіб, які прагнуть яскравих вражень і є переважно високопримАтивними. А в їх очах Радій переміг усіх! Голос розуму тут відключається - говорять інстинкти...

До речі, така деталька, - Радус зразу не "в'їхав", що мова йде про враження стороннього - є показовою стосовно його "голосу розуму"... той його "голос", нмд, в стані напівсну, часто гальмує і не "просікає" "очевидні" для освіченої людини речі...
Я б не був настільки категоричним. В тексті все ж таки близько 20'000 знаків (його навіть довелось шматувати на 4 фрагменти!) + посилання на об'ємну роботу Протопопова... Що ж, припускаю: можна було і не "в'їхати" одразу. До того ж, Радій може бути завалений роботою по маківку, він прочитав усе "по діагоналі" (я сам так іноді читаю повідомлення "Літфоруму") - не "в'їхав" і обурився...

Якщо ж Ви "в'їхали" з першого прочитання... честь Вам і хвала! :clapping:

П.С. А не "хіло" ми піаримо Радуса? І хто скаже, що ми не є благородними вболівальниками за справу української літератури? ;)
Та вболіваємо, вболіваємо!!! Звісно!.. :D)))))

Nike_Велес
28.01.2010, 16:24
Але погодьтеся, Тім-Літе, відгавкуватися (себто атестувати щось "рефератом"), прочитавши те "щось" по діагоналі - це "кагбе" характеризує атестуючого... )))))

radus
28.01.2010, 18:39
Оце, Тимуре, маєш нагоду взнати думку фокус групи, якраз тієї, про яку ми говорили. Найк наче й не стороння людина, а бач, теж не зовсім вкурив, де й кого я начебто "розгромив". Навіть з поправкою на його... е-е-е... не зовсім геніальну голову, все-таки досить показово вийшло.
Це я до того, що статтю вартувало б поредагувати.

Tim-Lit
28.01.2010, 18:49
Але погодьтеся, Тім-Літе, відгавкуватися (себто атестувати щось "рефератом"), прочитавши те "щось" по діагоналі - це "кагбе" характеризує атестуючого... )))))
Між нами, в рамках ВО "Українська Фантастика" немає жодних церемоній. Ну, назвав Радій мій матеріал рефератом... Ну, потім прочитав мої каменти на його відгук і змінив свою точку зору... То має ж Радій право порозумнішати, як казав один мій знайомий?! Чи він не має такого права?! Давайте все ж не позбавляти нікого його природних прав!.. Я за це "адназначна".

А ще хочу підкреслити, що ні в своєму дослідженні, ані на "Літфорумі" я не ставив (і ставити не хочу!) питання, хто дурень, а хто розумний. У цьому зв'язку важливо зазначити, що розумові здібності та примАтивність жодним чином між собою не корелюються. Себто, в етологічному аспекті всіх людей можна (і потрібно!) характеризувати одразу по двом шкалам: окремо по шкалі "розум", окремо по шкалі "примАтивність". Поле розподілу наступне:
нерозумний і.......................розумний і
примАтивний.......................примАтивний
..............................................
нерозумний і.......................розумний і
непримАтивний.......................непримАтивний
Образно кажучи, мене просто не цікавить ліва половина цього поля. Я апріорі припускаю, що всі згадані в моєму дослідженні фігуранти (від Бандерівки до Тім-Літа) перебувають на правій половині поля. Себто - розумні. Інакше що їм робити на "Літфорумі"?!

Що ж до примАтивності - тут зовсім інша річ. От на цій (вертикальній) шкалі Бандерівка розташована високо згори, Тім-Літ - навпаки низько-низько. Ми тут - повні протилежності, тож я й висловив припущення щодо нашої примАтивності. Цю якість у інших фігурантів я не характеризував... хоча, в принципі, певні припущення висловити міг би. Але оскільки тут немає настільки яскраво виявленої протилежності - навіщо?!

Скажу лише одне: всередині ВОУФ ми звикли мати справу з людьми правого нижнього сектору, але починаючи з 2007 року в сфері нашої уваги (чи навпаки, в сфері уваги до нас) почали опинятися люди з правого верхнього сектору! Саме з правого - бо фантастику читають переважно розумні люди, яким треба давати не тільки емоційне "чтиво", але й "поживу для розуму". І саме в цьому (у розширенні сфери уваги нашої й до нас) ситуація для нас справді нова.

Tim-Lit
28.01.2010, 19:04
Це я до того, що статтю вартувало б поредагувати.
Статтю варто поредагувати, доповнити і розширити, якби я мав намір оприлюднити її десь поза "Літфорумом". А тут... не думаю.

Я на інший аспект хочу звернути увагу. Ситуація, очевидно, нова для ВОУФ, але... не для тих-таки братів Капранових, які зорганізували і влаштували "оголене" купання. Вони прекрасно розуміли, як це вплине на свідомість "споживачів" мистецтва - любителів шоу! То, може, давайте нарешті й ми спробуємо поекспериментувати в цьому напрямі?!

Пригадайте, наприклад, що перед останньою презентацією "УФО" на Львівському книжковому ярмарку - 2009 я пропонував, наприклад, запросити до нас у гості Інопланетянина. У мене досі десь зберігається коробка театрального гриму. Уявіть: я приїжджаю суботнім ранком з Києва до Львова, мене гримують "під прибульця" вдома у п.Романа, потім він везе мене на презентацію - а там я можу й ексклюзивне інтерв'ю дати, як Інопланетянин, і перед читачами "УФО" покрасуватися... тощо. Потім тільки б грим десь змити!..

Так - ідея тоді не пройшла. Не тільки тому, що цим потрібно було би займатися. Просто на 2-річчі часопису в такому разі мав би бути або Інопланетянин, або головний редактор! Але оскільки я тепер не головред... може, знов подумаємо над цим варіантом?! Або ще над якимось...

Он коли Остап Кушнір презентував свою книгу - забезпечив же він виступ "Театру історичної реконструкції"?! Себто, щоб дати своїм шанувальникам шоу, не обов'язково плавки скидати! Можна і чимось більш інтелектуальним зайнятися... Бо наші читачі прагнуть яскравих емоцій не тільки від наших книжок, але й від спілкування з нами - письменниками-фантастами.

І от саме про це я хотів би поговорити в розвиток теми!

Бандерівка
28.01.2010, 19:26
Себто, щоб дати своїм шанувальникам шоу, не обов'язково плавки скидати! Можна і чимось більш інтелектуальним зайнятися...

"Тіма, Тіма, боже, боже, ґдє мой вагон (ні, не ґазенваґен, боронь господи!)"

Ну й статейка! Це як в педучилищі - перед педагогікою іде фізіологія й анатомія. Так ось те, що "наваяв" Тім-Літ і є, нмд, суцільна "анатомія й фізіологія". Отож зауваження Радуса про "реферат", та ще й нікудишній, цілком слушне. Стратив хлоп штири години цапові під хвіст. До того ж, Вас, Тім-Літе, як я бачу, недарма звинувачували, що Ви протягуєте всіляке російськомовне лайно в український духовний простір (протопопов - яскравий приклад). А Ваше захоплення українофобом Булгаковим красномовніше за будь-що.
Але дещо пробивається поміж рядків з Вашої статті (і не така вже я "примативна", аби того не побачити). По-перше, заздрість: турнули "пейсателя" з "нафантазованої" ним самим "альфа"-позиції - і дівчата потяглися до інших. І от скотився "пейсатель" в очах читаючої публіки до самої "омеги"...)))) По-друге: "клімактеричні" мотиви. Як би Ви не били себе в груди і не вистрочували з клавіатури мантри "в мене все працює я годинник" ))))), а я не вірю (зовсім за Станіславським). Бо чому здоровому чоловіку так часто згадувати "цюцюрку"? У здорового коли треба, тоді й готово на "шедевральному рівні" (досить тільки за дівочу сідничку зловитися )))) ) Щось тут з Вами не те. Ага, песець підкрадається, теплий і кудлатий. Тривожні дзвіночки - от він молодий і може завжди, а моя "цюцюрка" не така вже слухняна, як колись. Тому Ви й турбуєтеся про "неї" так багато (вже певно, що про свою благовірну Ви менше думаєте), купу зображень навели - мабуть, були "під рукою", - і не віднєкуйтесь! )))
До речі, Радус, навіть згідно з Вашою термінологією, як був "бетою", так і залишився "бетою". То при чому тут "цюцюрка"??????

Tim-Lit
28.01.2010, 19:59
Ну й статейка! Це як в педучилищі - перед педагогікою іде фізіологія й анатомія. Так ось те, що "наваяв" Тім-Літ і є, нмд, суцільна "анатомія і фізіологія".
Ні, етологія.

До того ж, Вас, Тім-Літе, як я бачу, недарма звинувачували, що Ви протягуєте всіляке російськомовне лайно в український духовний простір (протопопов - яскравий приклад).
"Трактат о любви" Протопопова - "російськомовне лайно"?! Дивина, та й годі... Це - популяризація науки етології, а не літературний твір. Не бачу, яким чином науково-популярна стаття паплюжить будь-який літературний простір!

А Ваше захоплення українофобом Булгаковим красномовніше за будь-що.
А моє захоплення творчістю Лесі Українки про що свідчить?! :eek:

По-перше, заздрість: турнули "пейсателя" з "нафантазованої" ним самим "альфа"-позиції - і дівчата потягнулися до інших. І от скотився "пейсатель" в очах читаючої публіки до самої "омеги"...))))
Не смішіть, добродійко! Нікуди я не "скотився". Тим паче, "в очах читаючої публіки" - бо мої книги лишаються моїми, їх у мене ніхто не відбере.

До того ж... Ви неуважно читали "Трактат..." Протопопова - а там дещо на цю тему є. Саме на цю тему! Не хочете "російськомовним лайном" труїтися? Ну, я розумію, розумію... ;)))))) Тоді лишайтесь при своїх хибних висновках.

По-друге: "клімактеричні" мотиви. Як би Ви не били себе в груди і не вистрочували з клавіатури мантри "в мене все працює я годинник" ))))), а я не вірю (зовсім за Станіславським).
А мені якось фіолетово, вірите Ви чи ні! Я вже казав, що у наше з дружиною інтимне життя нікому сторонньому зазирати просто не дозволяю.

Бо чому здоровому чоловіку так часто згадувати "цюцюрку"?
А цю тему не я розпочав! Ви починаєте - я відповідаю! Не відповідати? Гаразд, не буду!

Тривожні дзвіночки - от він молодий і може завжди, а моя "цюцюрка" не така вже слухняна, як колись.
Добродійко! Про мене стільки різних легенд наплели, і ці легенди настільки суперечать одна одній і настільки не відповідають істині, що я давно звик і не звертаю на те уваги. Ну, от Ви ще одну легенду зліпили! Легендою більше, легендою менше - яка різниця?!

Тому Ви й турбуєтеся про "неї" так багато (вже певно, що про свою благовірну Ви менше думаєте), купу зображень навели - мабуть, були "під рукою", - і не віднєкуйтесь! )))
Нагадую, то Найк спитав мене, посилаючись на думку Карпи, чи вважаю я естетичним те, що стоїть - чи тільки те, що висить? Я відповів і зображення навів, щоб не бути голослівним. Повторюю: не буде запитань - не буде відповідей! Але Найкові не відповісти - собі дорожче. Он в темі "Спілка письменників" я якось спробував промовчати у відповідь на явну безглуздість на мою адресу, то Найк так роздухарився, що аж страшно!.. :D)))))

До речі, Радус, навіть згідно з Вашою термінологією, як був "бетою", так і залишився "бетою". То при чому тут "цюцюрка"??????
Ні, насправді він став "альфою". Піднявся в ієрархії - принаймні у Ваших очах! Бо це засвідчують Ваші слова. Хто на "Літфорумі" писав, що Радусу є що показати, а Найку з Тім-Літом нема чого показувати?! Ви це писали, шановна!..

Бася
28.01.2010, 20:34
Аха-ха!!!)))
Яка зворушлива сповідь!))))
Яка бурхлива реакція на купання в ополонці!
Тім-Літе! Чи, може треба писати самець Тім-Літе?:)
Ви вивалили з себе такий кавалок, що вам негайно треба надати статус самця-наддомінанта по кавалкам! Тим більш, що й живите ви виявляється у кавалку Одеси!
Дивні діла твої, Господи!

Бася
28.01.2010, 20:35
Пи.Си.
А де та фотографія, яка вчинила такий емоційний шквал?
Хочу зацінити)))))

Бандерівка
28.01.2010, 21:12
Пригадайте, наприклад, що перед останньою презентацією "УФО" на Львівському книжковому ярмарку - 2009 я пропонував, наприклад, запросити до нас у гості Інопланетянина.

...не обов'язково плавки скидати! Можна і чимось більш інтелектуальним зайнятися...
Невже Ви сумніваєтеся, що Радус може виступити у ролі Інопланетянина? Але це неоригінально. А от коли він візьме роль Дизфайндера та настукає Вам з Найком по довбешці (можливо, і... самі знаєте чим )))) ) - то буде саме те, що чекає публіка!

Бася
28.01.2010, 21:44
А от коли він візьме роль Дизфайндера та настукає Вам з Найком по довбешці (можливо, і... самі знаєте чим )))) ) - то буде саме те, що чекає публіка!
Хер емом? )))))))))
Вгадала? :)

Tim-Lit
29.01.2010, 09:27
А от коли він візьме роль Дизфайндера та настукає Вам з Найком по довбешці (можливо, і... самі знаєте чим )))) ) - то буде саме те, що чекає публіка!
Yabba-dabba-doooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yahoo:
Я все чекав, хто ж у нас зробить аналогічну пропозицію?! Бандерівко, шановна пані добродійко - Ви справжня молодчинка!!! :clapping:
Зрозумійте, я ж зовсім недарма цитував Паустовського (повторюю):

P.P.S. А ось тобі приклад, як намагались зорганізувати літературне шоу одеські письменники у 20-х роках ХХ ст. Цитую "Время больших ожиданий" Костянтина Паустовського (виділено мною):
http://paustovskiy.niv.ru/paustovskiy/text/kniga-o-zhizni/vremya-ozhidanij_17.htm
"В городе появились афиши цвета жидкого помидорного сока. Они сообщали, что на днях на Пушкинской улице в каком-то пустующем зале состоится феерический вечер всех одесских поэтов.
Наискось через всю афишу большими буквами была оттиснута черная надпись:
"!В конце вечера будут бить поэта Георгия Шенгели!"
Внизу в скобках кто-то чернилами приписал: "Если он осмелится прийти".
Билеты на этот вечер стоили дорого. Их распродали в течение трех часов".
Отже, пропозиція №2: на наступному Львівському книжковому ярмарку зорганізувати боксерський матч "Радус вибиває Тім-Літа з посади головреда УФО"! Уявляю ефектну кінцівку: Радій пробиває хуком зліва мій захист, і моя верхня (вставна) щелепа вилітає разом зі мною з рингу... Публіка шаленіє - і всі глядачі матчу негайно розкупають весь наклад "УФО", випущений за всі роки виходу журналу!!! Super!!!

Tim-Lit
29.01.2010, 09:33
Пи.Си.
А де та фотографія, яка вчинила такий емоційний шквал?
Хочу зацінити)))))
"Українська правда" (репортаж):
http://life.pravda.com.ua/ukr/surprising/4b55c459b7a9f/
Репортажна фотка №9:
http://img.life.pravda.com.ua/images/doc/6/8/685cf-rad.jpg

Nike_Велес
29.01.2010, 09:37
Бандерівка як заверне, то хоч стій, хоч падай! ;) Тобто, я собі так думаю - "як був Радус на букву "бе", так і залишився на букву "бе"" (не подумайте чого непристойного - "як був Радус бовдуром, так і залишився бовдуром"). Браво, Бандерівко!
До речі, Ви, Бандерівко, цитату про "зняті плавки" аж двічі зацитували, ;) - з чого б це? Мені аж закортіло зацитувати втретє:
Себто, щоб дати своїм шанувальникам шоу, не обов'язково плавки скидати! Можна і чимось більш інтелектуальним зайнятися...
Але з інтелектом у декого не аж, тому доводиться плавки знімати - я правильно зрозумів??? Саме так, Тім-Літ тут тонко підколов Радуса, респект! Як сказав хтось - "це настільки тонка дипломатія (в даному випадку, тім-літова), що її практично не видно" )))))

Nike_Велес
29.01.2010, 09:47
Репортажна фотка №9:
http://img.life.pravda.com.ua/images/doc/6/8/685cf-rad.jpg

Бугога. Країна мусить знати своїх героїв в обличчя. )))))
Радус у нас уже, як Карпа Ірена, тільки чоловічого роду (це, гадаю, доволі виразно видно з фотки).

Чекаємо наступну "репортажну" фотку Радутного на унітазі - Дизфайндер з "гранатометом" сидить на "бойовому чергуванні"!

Tim-Lit
29.01.2010, 10:00
Ви вивалили з себе такий кавалок, що вам негайно треба надати статус самця-наддомінанта по кавалкам!

Смійтеся, смійтеся... Але Ви майже точно підмітили те, що пройшло повз очі Бандерівки!

Річ у тім, що "альфи" можуть виявляти свою "альфістість" у два способи:
1. очоливши ієрархію;
2. утримуючись від входження до будь-яких ієрархій.
Саме так: "вовк-одинак" - це теж потужний "альфа-самець", бо для того, щоб вижити поза ієрархічною пірамідою, потрібно мати неабияку внутрішню силу!
Тому кожен письменник, який відбувся - це вже самодостатній "альфа-домінант", бо коли він творить, то не потребує ніякої сторонньої допомоги. Бо у творчому процесі задіяні тільки:
1. сам письменник зі своїм досвідом і внутрішнім світом;
2. Бог (наддомінант);
3. можливо (не обов'язково) - муза (улюблена жінка домінанта, як правило, теж з високим ранговим потенціалом - бо вибитися з ієрархії та піти слідом за одинаком наважиться не всяка, - але дещо нижчим від потенціала самого митця).
Класика жанру - "Майстер і Маргарита" Булгакова (поціновування творчості якого Бандерівка ставит мені за провину).
Отже, ВО "Українська Фантастика" - це насправді ніяке не збіговисько невдах-омег, як нас помилково ідентифікували зовнішні спостерігачі. У нас кожен письменник - самодостатня особистість! Просто маючи низьку примативність (як письменники-фантасти), ми не з'ясовували стосунки "який домінант найдомінантніший". Справді, якщо подібні ієрархічні розбірки влаштують "альфи"... це буде щось на кшталт ядерного вибуху! Тому низькопримативні "альфи" задаються питанням: "А який у тому сенс?!" - і тихо, мирно й неконфліктно співіснують 5 років поспіль. А зовнішні спостерігачі сприймають цю низьку примативність як низький ранговий потенціал, хоч сукупний (всього ВОУФ), хоч персональний (кожного члена ВОУФ)... з відповідними хибними висновками...
Отже, включений я (чи будь-хто з наших!) в ієрархію "УФО" чи не включений - він був і лишається самодостатнім в українській фантастиці. Тому вчорашні закиди Бандерівки на мою адресу:
По-перше, заздрість: турнули "пейсателя" з "нафантазованої" ним самим "альфа"-позиції - і дівчата потягнулися до інших. І от скотився "пейсатель" в очах читаючої публіки до самої "омеги"...))))
- є абсолютно помилковими. Як в редакції "УФО", так і поза нею я як був "альфою", так і лишаюсь. Так само і Радій Радутний, Валерій Верховський, Олександр Левченко, Олексій Спейсер Кацай та інші так само були, є і будуть "альфами" незалежно від факту входження/невходження до редакції "УФО".
І Найк Велес, до речі, також "альфа" - бо він типовий "одинак" в літературі. І тут дуже показово, що не влаштовуючи ієрархічних розбірок в редакції, Радій в той же час завзято гризся з Найком: бо тут була зовнішня атака (не з товариства ВОУФ). Ось Вам приклад того, що таке безкомпромісна нещадна війна двох "альф"!

P.S.
Бугога. Країна мусить знати своїх героїв в обличчя. )))))
Радус у нас уже, як Карпа Ірена, тільки чоловічого роду (це, гадаю, доволі виразно видно з фотки).

Чекаємо наступну "репортажну" фотку Радутного на унітазі - Дизфайндер з "гранатометом" сидить на "бойовому чергуванні"!

Найку, бовдуром був ваш шановний батько, бо трахнув дурнувату вівцю, й від цього шлюбу народилася корова, на якій ви й одружилися.

Не дипломат, ага.
То як, довго мені ще биття морди чекати? Якщо з грошима на квиток зовсім важко,то я позичу. А ваша донька відробить, коли підросте, з приводу її кар'єри сумнівів немає.

Ось Вам, Басю, типовий рівень аргументації у "війні двох альф" з обох боків! Нещадно, насмерть - аби розкатати на млинець!!!

radus
29.01.2010, 10:01
Найку, бовдуром був ваш шановний батько, бо трахнув дурнувату вівцю, й від цього шлюбу народилася корова, на якій ви й одружилися.

Не дипломат, ага.
То як, довго мені ще биття морди чекати? Якщо з грошима на квиток зовсім важко,то я позичу. А ваша донька відробить, коли підросте, з приводу її кар'єри сумнівів немає.

Tim-Lit
29.01.2010, 10:05
Але з інтелектом у декого не аж, тому доводиться плавки знімати - я правильно зрозумів???
Швидше, це адресовано режисерам цього шоу - братам Капрановим. Ми можемо влаштувати більш інтелектуальне шоу - фантазії у ВО "Українська Фантастика" вистачить... ;))))))

Nike_Велес
29.01.2010, 11:34
І тут дуже показово, що не влаштовуючи ієрархічних розбірок в редакції, Радій в той же час завзято гризся з Найком: бо тут була зовнішня атака (не з товариства ВОУФ). Ось Вам приклад того, що таке безкомпромісна нещадна війна двох "альф"!

Тім-Літ "дипломатично" вказав (не з товариства ВОУФ була атака, але при цьому "забув" вказати, що і не "на товариство ВОУФ" була "атака", а тільки на світоглядну позицію Радуса - "люди походять від мавп". На гардовий закид (бо я сприйняв це як певний жарт з боку Радуса, а тому відповів напівжартом) "а хто ж твої предки... мабуть, ...", він відповів так, як Ви, Тім-Літе, ото навели приклад
Ось Вам, Басю, типовий рівень аргументації ))))

Tim-Lit
29.01.2010, 11:57
Тім-Літ "дипломатично" вказав була атака, але при цьому "забув" вказати, що і не "на товариство ВОУФ" була "атака", а тільки на світоглядну позицію Радуса - "люди походять від мавп". На гардовий закид (бо я сприйняв це як певний жарт з боку Радуса, а тому відповів напівжартом) "а хто ж твої предки... мабуть, ...", він відповів так, як Ви, Тім-Літе, ото навели приклад

Шановний Найку! Ви з Радієм - два "альфа-домінанта", у вас обох вистачить сил і хисту, щоб з'ясувати, хто з вас більш домінантний - на здоров'я! Тож у вашу сварку я, переважно, не втручаюся.

Виключення складали випадки, коли Ви наїжджали на мене, тривалий час плутаючи Тім-Літа з Радусом. Але, наскільки можу судити, крапки над "і" тут нарешті розставлено. Щоправда, час від часу стосунки між нами дещо загострюються, але то вже на ґрунті:
1. атавізму минулого;
2. релігійному (ну, це назавжди).

P.S. До речі, Ви неодноразово наїжджали і на журнал "УФО", не прочитавши жодного числа, проте систематично висуваючи припущення, що ми публікуємо таку-то й таку-то гидоту. Я Вам відповідав і на це, як головний редактор...
"УФО" - це конкретний проект ВОУФ... Отже, на товариство (в частині редакції) Ви все ж наїжджали!..
Нема наїздів - нема й відповідей!

Nike_Велес
29.01.2010, 12:45
До речі, Ви неодноразово наїжджали і на журнал "УФО", не прочитавши жодного числа, проте систематично висуваючи припущення, що ми публікуємо таку-то й таку-то гидоту.

Цитату - в студію! Бо критика могла бути:
1. цілком визначених членів редколегії, навіть їхньої творчої спроможності;
2. редколегії загалом, де толерують певних членів.
Також могли бути застереження повненьким дівчатам не з'являтися на презентації, аби не отримати почесне звання "корова". ;)

Але не могло бути критики "матеріалів" УФО, бо я в них не копирсався. У мене суб'єктивно і апріорі склалася певна думка. І поки що члени редколегії цю думку не змінили в кращу сторону.

І ще, Тім-Літе, оскільки Ви вже де-факто не толеруєте деяких членів редколегії - Вам особисто РЕСПЕКТ! :)

Рабат
29.01.2010, 14:29
Пригадайте, наприклад, що перед останньою презентацією "УФО" на Львівському книжковому ярмарку - 2009 я пропонував, наприклад, запросити до нас у гості Інопланетянина. У мене досі десь зберігається коробка театрального гриму.[/U]

Я щось такого не пригадую :(
А то б з чотирма руками за. Шкода, десь випустив таку цікаву пропозицію:dash:

Рабат
29.01.2010, 14:59
Чи можна запитання до Nike-Велеса чи до РАдуса?
Скажіть, будь-ласка, Ви між собою особисто, не віртуально, знайомі?

radus
29.01.2010, 15:03
Я ні.

Nike_Велес
29.01.2010, 15:07
Я не знайомий з Радусом особисто. Але ми в Інтернеті (публічно, не тет-а-тет) дуже часто спілкуємося на різні теми. Я різні фотки Радія бачив, заходив у його жж. Так шо ми давно зазнайомилися віртуально.

radus
29.01.2010, 15:34
Ну чому ж лише публічно. Дехто з нас гавкав і не публічно, а також підленько й анонімненько, і це був не я.
Втім, Найку, я радий, що надав вашому життю спражнього сенсу. :)

Рабат
29.01.2010, 15:44
Все ж мені не зрозуміло: як можна так "любити" один одного віртуально?
Досі я вважав, що таке допускається лише стосовно політиків...

Nike_Велес
29.01.2010, 15:48
Ну чому ж лише публічно.

А де непублічно, цитати пліз? ЖЖ - це публічно. Можливо, анонімно хтось і дописував, але ж публічно! :)

radus
29.01.2010, 16:00
А приватом. Точно цитата потрібна, чи може таблетка № 15 для покращання пам'яті?

Бася
29.01.2010, 16:02
Це все від надлишку вільного часу)))

radus
29.01.2010, 16:08
Так Найк вже давно обіцяє перевести ненависть у невіртуальний простір, але щось не виходить. Як у той-терьєра, що з повідка рветься, гарчить, лящить... але твердо знає, що зриватись таки не варто. :)

Що ж до мене... маю кілька пунктів, які викликають сильну рефлекторну реакцію, і Найкові пощастило на один з них наступити. Якщо чесно, це не зовсім той пункт, про він зараз подумав, але список пунктів таємний :), тож уточнювати не будемо.

Бандерівка
29.01.2010, 19:14

Не дипломат, ага.
О-ля-ля. " Батько... трахнув... дружина... народилася..." Як все запущено! Ця словесна ескапада нагадує безладну стрілянину при панічному відступі. Хіба не можна гідно оборонятися? Радусе, я у Вас розчаровуюсь.
А приватом...
Радусе, де Ваша мужність? Пожалілись таткові, що Вас у приваті образили! Бідний хлопчику! Ході до мамці, мамця тебе погладить, моя доцю! )))))

Або Ви будете себе вести, як чоловік, або я на Вас розізлюсь. Як підліток, чесне слово. (((

Tim-Lit
29.01.2010, 20:09
Цитату - в студію! Бо критика могла бути:
1. цілком визначених членів редколегії, навіть їхньої творчої спроможності;
2. редколегії загалом, де толерують певних членів.
Також могли бути застереження повненьким дівчатам не з'являтися на презентації, аби не отримати почесне звання "корова". ;)
Оце й було, вірно! То що, я мав у цих випадках мовчати?!

Але не могло бути критики "матеріалів" УФО, бо я в них не копирсався.
Я й не казав, що Ви поливали брудом конкретні матеріали. Але загальні, на рівні гіпотез претензії до журналу... Це теж не цукрова вата, я Вам скажу.

P.S.
І ще, Тім-Літе, оскільки Ви вже де-факто не толеруєте деяких членів редколегії - Вам особисто РЕСПЕКТ! :)
Был Король - как король: если другу станет худо
Или просто когда не повезет,
Он протянет ему свою царственную руку,
Королевскую руку и спасет!
(Булат Окуджава, "Про Леньку-Короля")
Можливо, Найку, Вам це невідомо або дня Вас неприйнятно... але начальник завжди мусить дбати про створення підлеглим максимально комфортних умов роботи. Доки я очолював редакцію "УФО", то мусив дбати про створення максимально комфортних умов роботи усім членам редакції - у т.ч. Радію. З моєї точки зору, Ваша невпинна війна з Радієм могла вибити його з колії. Для себе я вбачав єдиний прийнятний вихід: принагідно давати Вам відсіч - бо тим самим я дбав про свого заступника. Єдине зауваження: я намагався робити це не дуже часто - бо Радій і сам може давати Вам відсіч. Проте враховуючи Ваші загальні наїзди на "УФО" (штибу застереження гладеньким дівчатам :bu:), мовчати постійно я також не міг. Не мав права!..
Тепер я більше не головред - отже, Ваша з Радієм гризота остаточно стала розвагою вашого дуету... А у приватні розваги я не втручаюся. Тим паче коли йдеться про двох "альфа-домінантів", бо "альфа" і сам знайде, як перемогти у двобої, та ще й іншому допоможе - якщо відчуває відповідальність за колектив, який стоїть за його спиною.
Тож всі карти - Радію в руки!

Tim-Lit
29.01.2010, 20:10
Я щось такого не пригадую :(
А то б з чотирма руками за. Шкода, десь випустив таку цікаву пропозицію:dash:
Нічого ще не втрачено - можна провернути такий трюк у вересні 2010 року! ;))))))

Бандерівка
29.01.2010, 20:16
Нічого ще не втрачено - можна провернути такий трюк у вересні 2010 року! ;))))))
Злив зараховано )))))

radus
29.01.2010, 21:49
Шановна Бандерівко,

я буду поводити себе так, як захочу.
Що ж до відповіді на образу, то на моє тверде переконанання, на будь-яку агресію слід відповідати або в десять разів більшою (на образу - в десять разів дошкульнішою), або ж переходом на якісно новий рівень - у даному випадку, набити пику. Поки що шановний Найк не настільки мені дошкулив, щоб мчати бити йому пику, або посилати спеціально навчених людей (тм) для цього. Й, між нами кажучи, навряд чи йому вдасться, у нього на це кеби не вистачить.
Але лаятись будемо, це я вам твердо обіцяю. Якщо це критично - то розчаровуйтесь просто зараз.

Бандерівка
30.01.2010, 19:10
Відповісти на агресію можна, але - якщо почитають сторонні люди, такі, як я, то що подумають?
Десь в ютубі є польський, якщо не помиляюсь, відеоролик, де показані "справжні" чоловіки. Сюжет такий: іде пан А з панянкою, назустріч їм єнча пара. І пан тої єнчої якось зачіпає паню, котра шпацірує з паном А. Тогди пан А дає "здачу" - штовхає паню єнчої пари на асфальт (удесятеренна агресія по Радусу). У відповідь єнчий пан зацідив пані А по писку... В результаті пані обгиджені і їдуть в травматологію. А пани гоноровито розходяться в різні боки.

Пане Радусе, Ви, взагалі кажучи, адекватні? Називати жінок коровами, чия б та жінка не була - це не просто моветон, це ганьба, це означає, що Ви, Радусе, недочоловік і покидьок. Тьху.
Я у Вас розчарована.

radus
01.02.2010, 09:49
Гадаєте, я все-таки повинен був витратити пару днів мого дорогоцінного часу, поїхати до найкового хутору й набити пику?
Хехе.

Nike_Велес
01.02.2010, 10:05
Гадаєте, я все-таки повинен був витратити пару днів мого дорогоцінного часу, поїхати до найкового хутору й набити пику?
Хехе.
А там засада з дубельтівками на Радуса уже чекає. Бо в Найкової дружини ще два брати є, які б Радусу в очі із задоволенням поглянули. Ги.

radus
01.02.2010, 10:27
Ну то хай приїдуть і поглянуть. Бо лише гав та гав, а моя морда й досі не побита, хоча обіцяно.
Найку, як надої?

Nike_Велес
01.02.2010, 15:51
Все в порядку.

А критикую я Вас у відповідних для того темах, якщо Ви помітили. Бо Ви то з гектарами наплужите, то свою "послідовність" виявите у фотосесії в стилі "ню".

radus
01.02.2010, 16:18
Та в тім-то й річ, що нема критики, а є ляскіт, як від дрібного цуценяти. Була б критика - я б хоч, може, поважати почав, а так лише тьфу.

Дивіться ж, не напихайте самим комбікормом, бо лусне.

Nike_Велес
02.02.2010, 11:39
Горбатого, бачу, могила лиш виправить.

Якої критики Ви вимагаєте на форумі? За детальну, професійну критику гроші платять, якщо Ви не в курсі. А тут все просто - емоційне враження читача. З огляду на Вашу одіозну особистість ще й бабратися у вашій писанині? - ну це вже звиняйте...

Повчили б Ви математику на дозвіллі чи шо, замість про худобу марити? А то ганьбитеся перед дітьми своїми гектарами, вони тепер тицятимуть пальцем "Дядя - бовдур, елементарної математики не знає". Зате зоофілія у Вас, радусе, прогресує. Скоро лікувати буде нікого - залишиться тільки добити. ))))))))

radus
02.02.2010, 12:37
Прогресує, Найку, прогресує, так що не повертайтесь до мене задом, бо раптом таки спрогресує. :)

Щиро співчуваю вам як письменнику, який мусить платити за те, щоб його читали й критикували.

Бандерівка
04.02.2010, 08:09
"Цікавий" Ви письменник, Радусе!
Замість того, щоб вразити суспільство інтелектом та майстерністю, йому демонструється гола цюцюрка та хамство до жінки.

Моє резюме - ні ума ні фантазії.

radus
04.02.2010, 09:23
У даному випадку то не жінка, а вразливе місце мого ворога. Відчуваєте різницю?

Tim-Lit
04.02.2010, 10:12
У даному випадку то не жінка, а вразливе місце мого ворога. Відчуваєте різницю?
Радію! Вибач, будь ласка, що втручаюся... бо мені ду-у-уже незручно говорити це... але сказати потрібно... :8

Бо я от прочитав написане і думаю: а всякі ж різні терористи теж беруть у заручники не жінок і дітей, а "вразливі місця" своїх ворогів!.. І ті пілоти, які у "чорний вівторок" спрямували "боїнги" на башти-близнюки WTC - вони ж теж прирекли на смерть не пасажирів "від малого до старого" і не офісних працівників, а "вразливе місце американського панглобалізму"...

Знаєш, друже мій, така ідеологія може далеко завести... Ой, далеченько!..
:cool:
І тоді особисто у мене виникає питання не про різницю між поняттями "Найкова дружина" і "Найкове вразливе місце", а про іншу - яка різниця між українським письменником Радієм Радутним та Аль-Каїдою на чолі з напівміфічним Усамою бін-Ладеном, якого ловлять, ловлять, а спіймати все не можуть?! Ідеологічна, світоглядна, світоформаторська різниця справді є. Але методи, друже мій, методи?! Боюся, без півлітри тут не розберешся... :bu:

radus
04.02.2010, 10:34
В можливостях, Тимуре, виключно у можливостях. :)
А ідеологічно - на жаль, з дитячого садка прищепили відразу до першого удару, хай навіть превентивного. Через що не раз страждав, між іншим.

Tim-Lit
04.02.2010, 10:44
А ідеологічно - на жаль, з дитячого садка прищепили відразу до першого удару, хай навіть превентивного.
Ну так, так - це дуже по-радянськи! Блискавичний Халхін-Гол тощо...

Через що не раз страждав, між іншим.
22.06.1941 року Адольф Алоїзович теж випередив у блискавичності бліц-крігу Йосипа Вісаріоновича. На три тижні (як стверджує Суворов-Різун) або на рік (як стверджують деякі офіційні історики) - то вже не надто важливо. Але ж випередив!.. І СРСР ще й як постраждав... Так, так...
Якщо треба бити - бий першим і насмерть. Зрозуміло!..

Nike_Велес
04.02.2010, 11:00
Знаєш, друже мій, така ідеологія може далеко завести... Ой, далеченько!..
І тоді особисто у мене виникає питання не про різницю між поняттями "Найкова дружина" і "Найкове вразливе місце", а про іншу - яка різниця між українським письменником Радієм Радутним та Аль-Каїдою на чолі з напівміфічним Усамою бін-Ладеном

Теж мені вразливе місце знайшов )))) Моя дружина - чудова українка, блакитноока білявка, а головне - мені подобається... а Радуса завидки беруть - що ж, буває... )))
Показово, що я вразливе місце Радуса знайшов у ньому самому, а він моє вразливе місце шукає в дружині та дитині. Типовий прийом терористичних організацій - більшовиків, мусульманських радикалів... Він уже погрожував наслати на мене спеціально навчених людей. Так що, Тім-Літе, будьмо пильні - ану ж бо Радусу набридне "страждати" і заманеться завдати превентивного удару. ;)

radus
04.02.2010, 11:50
Не брешіть, Найку, я вам не погрожував. Сміявся - так, було, й буде, а от погрожувати... дрібнуваті ви для погроз. Ростіть!
Пийте молоко, його у вас, мабуть, багато. Й підставляйте табуретку, коли той, щоб виробничої травми не було.

Tim-Lit
04.02.2010, 12:54
Типовий прийом терористичних організацій - більшовиків, мусульманських радикалів... Він уже погрожував наслати на мене спеціально навчених людей. Так що, Тім-Літе, будьмо пильні...
Найку, Найку!..
Не стану розписувати конкретно, хто, коли і чим мені погрожував - інакше мене тут знов звинуватять у саморекламі. Як у випадках, коли я розповідав, наприклад, про успішні з мого боку журналістські "розборки" з головним рабином України та з "Вечерними вестями", які принаймні на час "розборок" курувала Юлія Тимошенко. Скажу лише, що погроз я за своє 47-річне життя наслухався - вище маківки! Але ще з молодих нігтів засвоїв просте правило: ніколи не треба піддаватися на погрози, шантаж тощо - і байдуже, наскільки потужний супротивник тобі погрожує!..
Зокрема, одна з найвищих моральних чеснот журналіста - оберігати від "засвітки" своє джерело інформації. Бо здав джерело один раз (навіть висячи над басейном з кислотою разом із сім'єю) - все, можеш сміливо йти з цієї професії!.. Бо тобі більше ніхто не повірить. Думаєте, мені не погрожували - причому абсолютно "реальні пацани" та реальні "сірі кардинали" нашого істеблішменту?! Пхе!.. Але тут треба зберігати тверезу холодну голову й поводитися таким чином, щоб шантажисти второпали: якщо реалізують погрози - їм же гірше!.. А ще краще - поводитись таким чином, щоб безглуздість погроз такі люди розуміли заздалегідь: тут є ціла система поведінки, яку для таких самоуків, як от я, викладають на курсах журналістського розслідування.
Тож скажу Вам просто: Радій наш жартує! Йому нудно жити - от він і гризеться з Вами! Це точно. Я ж не боюся нікого з людей - у тому числі й гіпотетичного Радія, який за Вашою гіпотезою може колись мати на мене гостре ікло...

Nike_Велес
04.02.2010, 14:23
Ну от, ми собі так мило жартуємо... ))))

А хтось обзиває це гризнею. Не вникли вони в суть нашого характеру. Чи шо?

radus
04.02.2010, 15:09
Тимуре, вгадав. Не знаю, як Найк, а я розважаюсь.

А ось яке несподіване спливло про превентивний удар:
Британські вчені виявили, що швидкість реакції при відповіді в середньому на 21 мілісекунду менша, аніж у людини, що приймає рішення першою.
http://korrespondent.net/tech/science/1043282

Бандерівка
05.02.2010, 08:30
Нічого собі розваги. Так я не розумію - а якщо це прочитає Найкова дружина, як вона ставитиметься до Радія Радутного? Що скаже тисячі своїх знайомих, поціновувачів літератури? Мабуть, що Радус - бик. (((((

radus
05.02.2010, 09:06
Це за неї робить товариш Найк, й робить успішно - такого піару я не отримав би, навіть якби за це заплатив.
Бачте, яка корисна розвага - мені безкоштовний піар на десятках сайтів, а Найкові сенс життя. :)

Mercenary
05.02.2010, 09:12
Нічого собі розваги.
От і я кажу. Тепер ОЦЕ - найгарчіша тема на "Літфорумі".
Раніше "Літфорум" був першим сайтом, на котрий я захожив, вмикаючи компа, а тепер - раза чи двох на тиждень вистачає. Та й від того нудить.

Nike_Велес
05.02.2010, 10:44
Бачте, яка корисна розвага - мені безкоштовний піар на десятках сайтів, а Найкові сенс життя. :)

Цей піар дає вже результат. Прочитайте останні дописи пані Бандерівки. ;)

Spacer
05.02.2010, 10:46
Раніше "Літфорум" був першим сайтом, на котрий я захожив, вмикаючи компа, а тепер - раза чи двох на тиждень вистачає. Та й від того нудить.

Стовідсотково! А якщо зайти на сайт УФО, то ще й поблювати хочеться. Тут дехто мене питав чому я припинив усі контакти з ним. Відповідаю: якщо це - УФ, то нехай краще її взагалі не буде. :dash:

Tim-Lit
05.02.2010, 11:23
Стовідсотково! <...> Тут дехто мене питав чому я припинив усі контакти з ним. Відповідаю: якщо це - УФ, то нехай краще її взагалі не буде. :dash:
Хлопці припиніть! Не ми всі і кожен з вас входимо в українську фантастику - ми (українські письменники-фантасти) її складаємо! І вийти з української фантастики - це все одне, що намагання вистрибнути з власної шкіри! Не вийде, як хто не намагатиметься...

А якщо зайти на сайт УФО, то ще й поблювати хочеться.
Це вже в мій город... :dash:
Відчуваю, що таки доведеться тимчасово припинити зазирати на "Літфорум" і нарешті зайнятися сайтом "УФО"!!!
Але як же припиниш?! Тут і дні народження (наприклад, вчора був іменинником наш польський друг Zoolw), і приватні повідомлення...
Зазирнеш - почитаєш, прочитавши - відповідаєш... І пішло-поїхало...
Мдя-а-а-а!.. :dash:

radus
05.02.2010, 14:10
Хе.
Є пропозиція - література окремо, а ми, грішні, все-таки окремо. Он, товариш Куліш, пишуть, теж був не найкращих моральних засад, але ми його любимо не лише за це. :)
http://vsiknygy.net.ua/review/5096/

Tim-Lit
05.02.2010, 14:47
Хе.
Є пропозиція - література окремо, а ми, грішні, все-таки окремо. Он, товариш Куліш, пишуть, теж був не найкращих моральних засад, але ми його любимо не лише за це. :)
А Оскар Уайлд був гомосексуалістом...
А лорд Байрон - тим ще покидьком...
А що Бузина про Шевченка пише - то й загалом мовчу...
Отже, пропозиція: якось треба буде вибратися на "КиївШашлиКОН-2010" і на "ЛьвівКурКОН-2010" і добряче розібратися в усьому, що сталося...
:drinks:

Nike_Велес
05.02.2010, 14:56
Хе.

Вкотре дивуєшся радусовій "послідовності". То він у темі "Філософ-провокатор Найк Велес" каже, що не допустить рецензії в УФО на роман "Свідки Абрахама" з огляду на скандальний імідж автора, то він уже почав розділяти "мухи й котлети".

Напевно, це радус нарешті користається правом "нарозумитися", про що "тонко" натякав Тім-Літ?

radus
05.02.2010, 15:26
Ви, Найку, такий мух, що варто з самого котлету зробити.
У всіх розуміннях. :) :) :)

radus
05.02.2010, 15:28
Отже, пропозиція: якось треба буде вибратися на "КиївШашлиКОН-2010" і на "ЛьвівКурКОН-2010" і добряче розібратися в усьому, що сталося...
Гиги, от тоді й справдиться наша давня мрія про могутню піар-акцію! Головне, аби під час зйомки операторам під гарячу руку камери не побили... :)

Mercenary
05.02.2010, 18:25
добряче розібратися в усьому, що сталося...
Тимурчику!
Якщо розбиратимуться Найк із Радусом наочно, тоді, звісно, можна й зібратися... :)
Ми ще й ставки зробимо. Фан-клуби організуємо. Віршовані заклики вигадаємо штибу колишнього: "Дінамо" (Києв) - ето клас, "Дінамо" (Києв) - ето школа, "Дінамо" (Києв) - звьоздний час совєтского футбола!"
Пропоную варіанти: "Не гоните, черти, беса, мы болеем за Велеса!",
"Намотайте всі на вус: чемпіон лише Радус!" :)
Ану, накидайте "рєчовок"! :)

radus
05.02.2010, 18:33
Ставки, ставки! Й відсоток переможцю!!!

Бандерівка
05.02.2010, 20:37
Припускаю, що пан Велес сильний тільки в інтелектуальних поєдинках. ))))

То мо', в слем побавитесь? (в американському сленгу : сильний удар (по м'ячу); різка критика; брутальна відповідь) )))))))))))))))))))))))))))))

Mercenary
06.02.2010, 13:14
Дайош наочність!
http://s4.rimg.info/bb780561fffa99040f46ef589b1d4e29.gif (http://smajliki.ru/smilie-473654343.html)
Припускаю, що пан Велес сильний тільки в інтелектуальних поєдинках. ))))

Я його наочно ніколи не бачив, отже, нічого сказати не можу.

Рабат
06.02.2010, 13:32
Усе це мені дуже нагадує Задорнова. В одній з своїх мініатюр він говорить до міліції:
"Ребята, не обижайтесь, по отдельности вы парни ничего, но вместе..."

radus
06.02.2010, 19:25
Задовго до Задорнова це сказав Алоїзич про євреїв.

Tim-Lit
08.02.2010, 12:14
То мо', в слем побавитесь? (в американському сленгу : <...> різка критика; брутальна відповідь) )))))))))))))))))))))))))))))
Вони тільки так і бавляться - через обмін брутальними репліками...
:aga:

Tim-Lit
08.02.2010, 12:15
Угу! Добре, що в ВОУФ я один такий унікум - єднатися немає з ким!..
:p)))))

radus
08.02.2010, 12:16
Гм... я натякав не про це, а про те, що Задорнов - плагіатор.

Tim-Lit
08.02.2010, 12:32
Гм... я натякав не про це, а про те, що Задорнов - плагіатор.
Нині це називається "творчим запозиченням".

Рабат
08.02.2010, 12:53

Так я не про авторство, а про зміст

Бася
19.03.2010, 15:11
Якась млявенька сварка... Вогника немає))))))

Бандерівка
31.03.2010, 22:47
Треба буде придбати журнал, почитати.

Але маю вже пропозиції, котрі варто врахувати при підготовці нових нумерів.
1. панам головредам УФО треба в усі порожні місця ліпити тім-літову мордокопію, віддячуючи таким піаром тімє за плідну працю на посту головреда та вказуючи так само в кожному номері, що зореліт рушає з платформи, генеральним конструктором якої був той таки тім-літ. А то так знівелювали роботу сего цибулястого фантаста на ніц.
2. Радус теж добрячий бевзь: то він не хоче вказувати, хто, що й коли, то виявляється, що будь-який конкурс з журі у складі діда панька та баби параски можна подати як конкурс УФО )))) Я б на місці ЗФ висміяла таку практику - аби радусо знав.

radus
01.04.2010, 11:05
2. Радус теж добрячий бевзь: то він не хоче вказувати, хто, що й коли, то виявляється, що будь-який конкурс з журі у складі діда панька та баби параски можна подати як конкурс УФО
Не те що "не хочу"... висловив думку, вислухав коментарі, врахував. Нормальний процес, хіба ні?

Tim-Lit
01.04.2010, 13:30
1. панам головредам УФО треба в усі порожні місця ліпити тім-літову мордокопію, віддячуючи таким піаром тімє за плідну працю на посту головреда та вказуючи так само в кожному номері, що зореліт рушає з платформи, генеральним конструктором якої був той таки тім-літ. А то так знівелювали роботу сего цибулястого фантаста на ніц.

Добродійко! Якщо Ви маєте намір наслідувати когось із "літфорумних" провокаторів, то Вам ще вчитися і вчитися... В даному випадку - навіть не смішно. Анітрохи.

alisa18
01.04.2010, 18:27
Ось що підказала мені про [B]"Ба-Гуа" всемогутня "гугля":

Ну ви й розсмішили мене, пане Тимуре, своєю "політінформацією" стосовно Ба-Гуа:)))) Хто ж у вік тотального Фен-Шую про Ба-Гуа не знає? :)
А якщо серйозно, повернемося до обговорення нового номеру УФО.
Пане Тимуре, з вашого боку не дуже коректно виглядають дрібні шпильки в адресу Валерія. Якось воно не по-доброму...
І ці натяки на погану літредактуру, без належної конкретики... Приклади можна? (Запевняю вас, це ніяк не вплине на наступний номер)
На мою скромну думку — якість оповідань у цьому номері дуже висока. За що хочеться подякувати Валерію. Він блискуче впорався із завданням!
Бажаю Радію, щоб наступний номер журналу був ще кращим! Бо саме цього ми всі і прагнемо, еге ж? Талантів в Україні не бракує!

Ще відсутність фото авторів - прямий шлях до друкування "клонів" (авторів із "літературними псевдонімами").
:) Наташо, хто б оце ще про клонів писав? Як то кажуть, що у кого болить...
А чого ти зараз не СНП? Ми вже якось звикли :)))))

Бандерівка
01.04.2010, 19:15
Це вказує, на те, що у вас дуже хаотичне мислення при завузькому кругозорі.
(це не я, це мені графолог пояснив, так що усі претензії до нього:) )

Га-га-га!
Кострубате мислення на рівні "сод" :)

alisa18
01.04.2010, 22:11
Ашикава! Допоможи!!!
Терміново треба перекласти українською мовою:

http://static.diary.ru/userdir/1/0/4/5/1045824/39881470.jpg

Said
01.04.2010, 23:27
Га-га-га!
Кострубате мислення на рівні "сод" :)
Га-га-га! п.Бандерівочко! Ви таки не читали мою відповідь (#619) на попередній Ваш допис! :dash:
То придбайте! Прочитайте! А то Ви вкотре пишете про свої благородні наміри, а окрім нетемових дописів нічого нагора не видали :(.

Шановний пане модераторе! Здається, добру ідею (відгуки про публікації в "УФО") знову перетворюють на дешевий балаган. Зробіть добре діло, закиньте нетемові дописи (у тому числі й цей) у... хоча б Перемовини.

radus
02.04.2010, 09:07
Ви собі лестите, radus.
На жаль - ні, конкретно цей клон вийшов не дуже вдалий. З минулими було веселіше. Мабуть, варто закинути його назад до біореактору.

Ашикава
02.04.2010, 12:00
Шановні друзі!
Це тут так заведено - шматати розмови по різним гілкам?
1. Прошу модератора видалити мій допис, наведений вище, бо я його дописував не у цю гілку.
2. Пану radus: вивчайте генетичний закон пана Спейсера.

P.S. Не думаю, що людина, яка "так гарно українською мовою пише", потребує допомоги.
Тож навіщо, alisa18, так показушно та "щиро" волати?

Ашикава! Допоможи!!!
Терміново треба перекласти українською мовою:

Рабат
02.04.2010, 12:30
Якщо Ви маєте намір наслідувати когось із "літфорумних" провокаторів, то Вам ще вчитися і вчитися... В даному випадку - навіть не смішно. Анітрохи.
Цілком згідний...

alisa18
02.04.2010, 14:21
Тож навіщо, alisa18, так показушно та "щиро" волати?
А що тут не зрозумілого?
Здається вчора було 1 квітня! :)
На що був дуже прозорий натяк:)
Тож моєму дописові, мабуть місце в "Хвантастичних анекдотах". Хоча, якщо розміщувати там, то вийде, як у американців, яких на телебаченні зобов’язали попереджати про розіграші, що то розіграші :(

Бася
02.04.2010, 19:02
Враження - що по форуму УФ пройшовся тайфун, котрий порозкидував репліки дописувачів з однієї теми по усім гілкам! Солідарна у цьому питанні з Ашикавою.
Пане модераторе! Працюйте більш старанно! Хочете перенести тему - переносьте, але сповіщайте будь ласка нас, що продовження розмови такої-то знаходиться там-то й там-то! Не треба так нещадно шматувати дописи, бо втрачається суть розмови. І вже не зрозуміло де, що й до чого ведеться!
Тепер до п. Тімліта, та його квадратного підписа.
П. Тімліт, вас потішило, що я надала йому такої увагиі навіть звернулась до графолога? Даремно.
Мушу вас розчарувати. Спеціально я б такою дурнею не займалась би. Просто вельмишановний пан графолог живе поряд зі мною, читай, мій сусіда. Час від часу він відвідує наше помешкання, ми його поїмо чаєм, а він розповідає усілякі цікавинки. Це справа випадку, що він заскочив у той час, коли я читала ваші редакторські опуси.
Якщо він вас зацікавив - будь ласка, можете з ним проконсультуватись, але маю попередити, це буде коштувати вам грошей. Так що готуйте баксів 50)))
Щодо Ба-Гуа.
Мене здивувало, що ви не знаєте таких елементарних речей))) Ось до чого приводить надмірне захоплення мертвими мовами!

Бася
02.04.2010, 19:02
Чомусь продублювало мій допис) Мабуть, техніка надає йому неабиякої ваги ))))
Та вважаю, що достатньо і одного.
То ж я дублікат видаляю)

Tim-Lit
02.04.2010, 20:11
Щодо Ба-Гуа.
Мене здивувало, що ви не знаєте таких елементарних речей))) Ось до чого приводить надмірне захоплення мертвими мовами!
Шановна добродійко! Мене теж дивує, що Ви не знаєте певних елементарних речей! Наприклад, що квадрат і восьмикутник - то є різні геометричні фігури... А ще Ви навіть не уявляєте, що Ваша пиха ні до чого доброго Вас не доведе. Це я Вам кажу по-дружньому, перш ніж залишити "Літфорум". Бувайте здорові й не захоплюйтеся надмірно феншуєм!
:thank_you

Бася
02.04.2010, 20:25
А що це ми так спалахнули?????
Невже жаринка залетіла у вразливе місце????
Ба-Гуа може бути представлений як квадратом Ло-Шу, так і восьмикутником. Те, що ви прочитали декілька статей у Гуглі ще не робить вас фахівцем у цій галузі. А на пиху я не страждаю, це ви, мабуть щось переплутали і ненароком зазирнули у дзеркало;)
Я вже помітила, ви любите вкусити непомітно і зразу до кущів...
Не боїтесь, що одного разу у тих кущах буде сидіти засада?
Га?
Що це у вас за звичка, наче ненавмисно брудом обливати присутніх, а потім надівати на себе машкару ображеного великомученика?

Said
02.04.2010, 21:37
Шановні друзі!
Це тут так заведено - шматати розмови по різним гілкам?..
Ні, п.Ашикава, на форумі "заведено" (:)) дописувати згідно теми :aga:.

п.Басю! Зі всією повагою до Вас, але мушу заперечити: восьмикутник не може бути квадратом (це відмітив мій менший син, який стояв позаду й цікавився, чому я регочу).

Бася
02.04.2010, 23:04
п.Басю! Зі всією повагою до Вас, але мушу заперечити: восьмикутник не може бути квадратом (це відмітив мій менший син, який стояв позаду й цікавився, чому я регочу).
Із взаємною повагою хочу відмітити, що коли б хтось років, скажімо, 20 назад сказав би :Скинь мені листа на мило" - регіт би навколо стояв так само:) Вся річ у тім. що це - начебто професійний сленг.
Ось, кину вам посилання, може воно вас зацікавить:
http://rutube.ru/tracks/439241.html
І процитую:
"Сетка Багуа, Квадрат Ба-Гуа, Восьмиугольник Багуа, зона и сектор Багуа, Фэн-Шуй. Названий много, а суть одна - на 9 секторов можно разделить любое помещение и в каждой из этих зон преобладают свои собственные энергии - как наладить гармонию в своей квартире ... Виктор www.lvkomanda.ru"
Як бачите, при всіх, здавалось би розбіжностях, всі терміни говорять про одне й те саме)
Це ж китайці, пане Саїде, в них мислення трохи відрізняється від нашого:)

Олександр Левченко
03.04.2010, 13:15
Шановні колеги,

сподіваюся, ви всі тут дорослі люди і не потребуєте няньки, яка вчитиме вас добрих манер, вчасно садовитиме на горщик і витиратиме соплики. :) Але якщо дехто з вас не розуміє, що обзивати співрозмовника недоумком потрібно у темі Сварки, скандали, з'ясування стосунків, а не у Критичних відгуках про публікації в "УФО" , то тут мушу скористатися своїми модераторськими правами. Якщо ж ваші дописи перенесено не туди, куди б ви хотіли, то прошу самостійно їх редагувати чи взагалі видаляти - це не моя справа. Кожен має всі потрібні права щодо своїх власних дописів.

Said
05.04.2010, 19:46
Із взаємною повагою хочу відмітити, що коли б хтось років, скажімо, 20 назад сказав би :Скинь мені листа на мило" - регіт би навколо стояв так само:) Вся річ у тім. що це - начебто професійний сленг.
...
Це ж китайці, пане Саїде, в них мислення трохи відрізняється від нашого:)
Шановна п.Басю! Та не про квадрат (чи ін. неометричну фігуру) мова. Я просто так трохи привернув Вашу увагу, хоча, вірніше буде сказати - відвернув Вашу увагу від теми "Критичні відгуки". Причина проста (винятково моя точка зору): трохи Ви "перегинаєте палку" в оцінюванні роботи редколективу (колишнього й, частково, теперішнього). Я не беру на себе роль адвоката якоїсь із сторін, але не можу не зауважити деяку некоректність з Вашого боку при оцінюванні особистостей (до того ж - не в темі). Прошу повірити мені на слово - часопис формували, формують і будуть формувати люди, яким дорога ця справа. Люди, які вболівають усією душею за саме УКРАЇНСЬКУ МРІЮ (ФАНТАСТИКУ). Окрім того - це колектив однодумців, професійних письменників, журналістів. Не будучи персонально знайомим із кожним "фантастом", не варто виносити на суд Форумний не зовсім коректні думки (до то го ж - це заборонено правилами, і я особисто ("по форумній молодості") за подібний вчинок "дістав":aga:).
Вибачте, можливо Вам не сподобається мій допис, але, повірте - мною рухають найкращі почуття і захоплення Вашими дуже влучними дописами в темах Літфоруму.:)

Ашикава
06.04.2010, 10:31
Якщо ж ваші дописи перенесено не туди, куди б ви хотіли, то прошу самостійно їх редагувати чи взагалі видаляти - це не моя справа. Кожен має всі потрібні права щодо своїх власних дописів.

Права ми маємо, але не можемо їми скористуватися, шановний модераторе.
Тож, будь ласка, видаліть мій допис, що був вами перенесений сюди з гілки "Критичні відгуки про публікації в "УФО"", бо я чогось не бачу у ньому "обзивання" співрозмовників "недоумками".
До речі, з сайту "народного класика Пустомитівщини" http://levch.ho.ua/ чомусь лізуть "черв'яки" :)

Олександр Левченко
06.04.2010, 11:17
Права ми маємо, але не можемо їми скористуватися, шановний модераторе.
Тож, будь ласка, видаліть мій допис, що був вами перенесений сюди з гілки "Критичні відгуки про публікації в "УФО"", бо я чогось не бачу у ньому "обзивання" співрозмовників "недоумками".Тут, справді, немає, але ж "дискусія" вже розпочалась! :) Однак допис видалив.До речі, з сайту "народного класика Пустомитівщини" http://levch.ho.ua/ чомусь лізуть "черв'яки"Ну, не знаю, мені вони нічого не кажуть... :) А у нас тут на роботі все заантивірусовано, якщо є якісь підозри, то система відразу попереджає, і це трапляється досить часто. Зрештою, за безпеку сайту відповідає надавач хостингу - http://ho.ua/...

Ашикава
06.04.2010, 12:56
Однак допис видалив.
Дякую, Олександре.

Бандерівка
13.04.2010, 07:53
Тепер Радус заведе журнал на незвідані простори. Як Сусанін.

radus
13.04.2010, 10:05
Ага, я такий.

Said
13.04.2010, 10:38
Тепер Радус заведе журнал на незвідані простори. Як Сусанін.
Далекий космос, незвідані простори - Сусаніну й не снилось! :yahoo:

Tim-Lit
19.04.2010, 19:12
Лише скандалимо забагато. :)
Не думаю: ми на "Літфорумі" з 2005 року трималися однією спільнотою, і протягом 2-х років, поки виходили "УФО" №№1'2007-3(9)'2009, все було нібито гаразд. Сам знаєш, коли почався шкандаль...

До речі, щодо двох років! Ще від покійного Зіновія Кулика почув якось про оригінальний підрахунок вчених: виявляється, "вічні й непорушні союзи", яких протягом історії людства було укладено безліч, трималися в середньому... саме 2 роки!!!

От і порахуй: на "Літфорумі" наше "виробниче об'єднання" (як тепер зневажливо :bu: жартує дехто з присутніх!..) протрималося без шкандалів двічі по два роки, редакція "УФО" обходилась без цього "щастя" точно 2 роки (що зафіксовано написом на обкладинці №3(9)'2009). Отака от мужицька рихметика...

Що ж, для гурту творчих особистостей, у кожного з яких у голові свої "таргани" - це ще доволі непогано... Бо буває й гірше. Тепер, як бачиш, шкандаль потроху зійшов нанівець, дехто відійшов від "виробничого об'єднання", інші (як було сказано на платівці "Бременські музики", випущеної за мотивом культового радянського мультика - "обскубані, та не переможені") перегрупувалися. Отже, від квітня 2010 року можна починати новий відлік "вічному й непорушному миру"! Таким чином, чого доброго ;)))))) дотягнемо до виходу "УФО" №2(20)'2012... а заразом і до ЄВРО-2012, коли до нас понаїде безліч друзів із сусідньої Польщі, а інтерес до української культури з боку найближчої "західної сусідки" сягне піку...
;))))))

Petro
20.04.2010, 22:26
Весело тут у вас:) Відчувається потужна енергія, чи енергетика. Найжвавіші розмови на всьому сайті!

Mercenary
21.04.2010, 19:49
Сам знаєш, коли почався шкандаль...
З другого вже номера.

Tim-Lit
21.04.2010, 21:56
З другого вже номера.
Але погодься, з №2'2007 до №3(9)'2009 шкандаль принаймні вдавалося утримувати в певних рамках, спрямовуючи енергію учасників шкандалю у творче - себто, конструктивне русло!.. (№4(10)'2009 був фінальним акордом, багато в чому підлаштованим під наступника; коли номер завершувався, частина редакції вже твердо вирішила піти...) А це, дідько забирай, цілих два роки!.. Воно щось-таки означає, хіба ж ні?!

Mercenary
22.04.2010, 10:12
Але погодься, з №2'2007 до №3(9)'2009 шкандаль принаймні вдавалося утримувати в певних рамках
Це не заслуга редакції.
Моє бачення першопричин "шкандалю" ти знаєш. Не всі помірковано ( ба й адекватно) відреагували на розплановану певними фігурантами стратегію розкручування подій - от воно й вибухнуло.

Tim-Lit
23.04.2010, 09:23
Але тепер, пане Радусе, передчуття мені говорять, що агент Ашикава з ризиком для життя десь поцупить орігінал концепції, де буде, як мінімум, двадцять один пункт... Як дорогоцінну річ, він з душевним тремтінням дбайливо розмістить її на сторінках Літфоруму, щоб усі могли побачити ту перлину психоделічного натхнення!
З нетерпінням чекаємо на героїчні дії невтомного Ашикави, щоб повністю насолодитись усіма примхливими візерунками, котрі складають між собою пункти та підпункти концепції, підкорюючись волі свого непересічного творця!
Концепція журналу "УФО" ні для кого не є таємницею, бо через мережу доступна для ознайомлення всім і кожному:
Концепція "Десять пунктів про "УФО" (http://ufo-magazine.net.ua/index.php?id=4)
Окрім цього є лише чернетки, а не варіанти тексту Концепції.

radus
23.04.2010, 09:34
Тимуре, прибив би ти її, щоб не тицяли пальцем.

Tim-Lit
23.04.2010, 09:53
Тимуре, прибив би ти її, щоб не тицяли пальцем.
Нехай тицяють! Зрештою, це - історія становлення журналу "УФО". Ти ж маєш пам'ятати, чому ми взялися розробляти Концепцію: бо станом на грудень 2007 року кожен причетний до журналу (видавець, головний редактор і редактори) мав своє власне уявлення про те, яким має бути часопис. Концепція стала "середньоарифметичним" уявленням, до якого ми дійшли після тривалої напруженої дискусії.

В принципі, нині причетними до творення "УФО" лишилась переважна меншість із числа безпосередніх підписантів Концепції. Отже, якщо вважаєш за потрібне, я можу зробити примітку: "У зв'язку із значними кадровими ротаціями у складі редакції "УФО", Концепція втратила чинність, починаючи з №**(**)'2010 й відтоді являє хіба що історичний інтерес".

Давай так, еге ж?.. Бо прибити те, на базі чого зроблено аж дев'ять чисел "УФО" - якось занадто... :bu:

Mercenary
23.04.2010, 10:09
Тут весь час цитується цей "маніфест". Зацитую і я.

10. Ми є "Українським фантастичним оглядачем":

- "Українським" за національним світобаченням (що аж ніяк не означає, що ми обмежуємося лише своєю країною);

- "Фантастичним" за напрямом літературної діяльності (але напрям цей ширший за класичний жанр наукової фантастики, до якого традиційно зводять фантастику як таку);

- "Оглядачем" на кшталт англійських періодичних видань, що мали назву "observer" і висвітлювали весь спектр культурних і суспільних проблем.

Ми фантасти, тому подаємо не лише своє бачення культури, але і подальший шлях розвитку суспільства через культуру, тим самим змінюючи його на краще.

18.12.2007 р.

Підписано:

Валерій Верховський, письменник-фантаст

Наталія Дев'ятко, письменниця, членкиня НСПУ і НСЖУ

Олексій Спейсер Кацай, літератор-метареаліст, член НСПУ

Тимур Литовченко, письменник-фантаст, член НСПУ і НСЖУ

Радій Радутний, письменник-фантаст

Роман Фернеза, видавець, директор ВД "Панорама"

Чи не здається вам, панове, що геть усі закиди Литовченку, які робилися під час сумнозвісного "шкандалю", протирічать цьому положенню?
Присутність у назві літературного журналу (хай профільного) слова "оглядач" передбачає широке ілюстрування світового літературного процесу творами (чи уривками) з іншомовних літератур.
І Литовченку, як на мене, треба дорікати, що він замало оглядав та знайомив зі здобутками зарубіжних колег, зациклившися на перекладах з однієї-єдиної мови.
Не можу второпати, панове: якщо ви думали інакше, для чого називали журнал оглядачем і підписували цей документ?
Пойменували би "Український фантастичний журнал" - та й по всьому. І тоді можна друкувати в ньому виключно українських письменників і встановлювати квоту на твори іноземців.
Пане Романе, я абсолютно погоджуюся із Вашим правом замовляти музику, оскільки Ви є єдиним спонсором неприбуткового проекту, котрий за великим рахунком приносить більше головного болю, ніж піару. Але ж тоді треба чітко визначати свої вимоги до видання й не підписувати необачно різних "маніхвестів", які не дуже-то й співпадають із Вашим баченням редакційної політики. Хіба ні?

Mercenary
23.04.2010, 10:15
"У зв'язку із значними кадровими ротаціями у складі редакції "УФО", Концепція втратила чинність, починаючи з №**(**)'2010 й відтоді являє хіба що історичний інтерес".

А журнал, виходить, взагалі без концепції? Ну, так воно й ліпше... Якщо порт призначення не визначений, капітанові завжди можна сказати: "Ти не туди плив!" :(

radus
23.04.2010, 10:26
Так, краще без концепцій. Взагалі, мене дивує ідея накласти на себе добровільні обмеження. Одна справа, коли, наприклад, викручують руки й кажуть - "не підпишеш - грошей не дамо", або "вийдемо з проекту", або "не проголосуємо за твою пропозицію". А тут? Я так і не зрозумів достеменно, що воно за страшний такий постмодернізьм, але раптом трапиться цікаве оповідання, але хтось його затаврує цим терміном. То що - не друкувати? Та краще я заб'ю на термін!

А оголошувати ті маніхвести дійсними, недійсними... тьху. Та гори вони усі! Краще на місці того оголошення фантастичний анекдот надрукувати.

Tim-Lit
23.04.2010, 10:33
Так, краще без концепцій. Взагалі, мене дивує ідея накласти на себе добровільні обмеження. Одна справа, коли, наприклад, викручують руки й кажуть - "не підпишеш - грошей не дамо", або "вийдемо з проекту", або "не проголосуємо за твою пропозицію". А тут? Я так і не зрозумів достеменно, що воно за страшний такий постмодернізьм, але раптом трапиться цікаве оповідання, але хтось його затаврує цим терміном. То що - не друкувати? Та краще я заб'ю на термін!

А оголошувати ті маніхвести дійсними, недійсними... тьху. Та гори вони усі! Краще на місці того оголошення фантастичний анекдот надрукувати.
Ну, то я негайно зроблю примітку, що починаючи з 2010 року, Концепція "Десять пунктів про "УФО" втратила чинність. І не буде відтепер ніяких обмежень на творцях журналу!.. Повна свобода волі й совісті.

Said
23.04.2010, 10:37
Ну, то я негайно зроблю примітку, що починаючи з 2010 року, Концепція "Десять пунктів про "УФО" втратила чинність. І не буде відтепер ніяких обмежень на творцях журналу!.. Повна свобода волі й совісті.
Анархія?:eek::confused::D

radus
23.04.2010, 10:39
Це призведе до чергового витку скандалу, воно тобі треба? Краще б прибрав потихеньку, і все, а на можливі питання - "цю тему вже достатньо досліджено попередньою адміністрацією" (c) відомо хто, гггг. :) :) :)

P.S. Принципових незгод у мене з тією концепцією нема, просто вважаю її пустою балаканиною.

Tim-Lit
23.04.2010, 10:44
Анархія?:eek::confused::D
...імені видатного українця Нестора МАХНА:

http://www.cripo.com.ua/i/mahno.jpg

Гуляти - то вже гуляти! По-гуляйпольському!..

P.S. Обіцяну примітку під Концепцією вже зробив, можете перевірити:
Отак воно і буде!..

Nike_Велес
23.04.2010, 10:48
(що аж ніяк не означає, що ми обмежуємося лише своєю країною);

весь недолік в тому, що в пошуках "інших" країн впелюскалися в російськомовну фантастику, як дідько в сухі верби. А чом не представити польську фантастику, англійськомовну, німецьку?.. Тому пан видавець і зробив слушне зауваження. Бо виходив якийсь дуже специфічний оглядач - "малоросійсько-московський".

Said
23.04.2010, 10:50
P.S. Принципових незгод у мене з тією концепцією нема, просто вважаю її пустою балаканиною.
Радше - не балаканина, а причина почесати язика. "Домахатись" можна навіть до стовпа. Головне - які цілі переслідуються. Один поц кидає провокаційну думку, починається словесна лавина, а зачинщик потирає руки: "Обіцяв(ла), що пошкодуєте за мною..." Зрештою, про таку технологію я уже писав (з посиланнями на ЗМІ). Шкода лиш, що засмічуються нормальні теми.

Said
23.04.2010, 10:55
P.S. Обіцяну примітку під Концепцією вже зробив, можете перевірити:
Отак воно і буде!..
То деструктивна дія. Концепцію підписував колектив, а примітку зробили Ви особисто.

radus
23.04.2010, 10:56
А чом не представити польську фантастику, англійськомовну, німецьку?..
А тому що ви, Найку, не переклали з польскої жодного оповідання й не домовилися з автором про публікацію.
Не лише ви, звичайно. Це всім натяк.

Втім, у черезнаступному номері ймовірна поява гостей з Білорусі.

polimer
23.04.2010, 11:08
Ой, та шо ви мучитесь? Опублікуйте моє оповідання "Нічний флангер", і перекладати не треба. Хи-хи-хи...

radus
23.04.2010, 11:18
Перекладати - ні, але правити й правити. Перепрошую ще раз, polimer'e, ніяк руки не дійдуть написати докладно з цього приводу. Але колись дійдуть.

polimer
23.04.2010, 11:47
Перекладати - ні, але правити й правити. Перепрошую ще раз, polimer'e, ніяк руки не дійдуть написати докладно з цього приводу. Але колись дійдуть.

Цікаво, що ж вийде після правок? Ви як редактор самі вносите корективи? Чи я не правильно розумію процес?

Tim-Lit
23.04.2010, 14:03
весь недолік в тому, що в пошуках "інших" країн впелюскалися в російськомовну фантастику, як дідько в сухі верби. А чом не представити польську фантастику, англійськомовну, німецьку?.. Тому пан видавець і зробив слушне зауваження. Бо виходив якийсь дуже специфічний оглядач - "малоросійсько-московський".
Перепрошую, що змушений повторитися - бо я вже неодноразово говорив про це... Хіба що не надто докладно... Гаразд, даю повний звіт!

1. Росіяни
Завдяки тотальному знанню російської мови працівниками нашої віртуальної редакції, на цьому напрямі проблем не виникло.

2. Поляки
На "Літфорумі" маємо двох польських друзів, знавців української мови й шанувальників фантастики. З ними обома обопільні контакти налагоджено. Від обох отримано декілька посилос з польськими журналами фантастики - два огляди яких Радій Радутний робив на шпальтах "УФО". Проте він знає польську не надто досконало, тож я відшукав у Києві іншого знавця польської, який взявся докладніше оцінити додатково надіслані журнали на предмет рівня тамтешніх публікацій. Після того планувалося звернутись до наших польських друзів з проханням посприяти подальшому поглибленню цих контактів з виходом безпосередньо на авторів, з проханням про безкоштовну публікацію тощо.

3. Німці
З ними встановив контакти Валерій Верховський. Матеріал про премію Курда Лассвіца було опубліковано в "УФО" №4(10)'2009. У №1(11)'2010 планувалась публікація чергового "німецького" тексту... але не складося. Чому? Відверто кажучи, це й була моя найбільша претензія до Верховського, як головреда №1(11)'2010. Щоправда, на форум я цю тему не виносив, озвучив у приватному листуванні. Відповідь отримав, висновки зробив... але іншим запитувати не раджу: бо на мене Верховський тепер ду-у-уже злий, як бачите. Що буде з "німецьким" напрямом тепер - поняття не маю!

4. Білоруси
З ними контакт було встановлено у ІІ півріччі 2009 року. Що там діється нині, можливо, розповість Радій... якщо захоче.

5. Естонці
Йшлося про публікацію одного оповідання. Хто точно виходив на контакт (Валерій Верховський чи Віталій Карацупа), тепер не пригадаю. Але сконтактуватися з автором було проблематично, тож я так і не отримав підтвердження, що текст звірено, публікувати дозволено, не було фотографії автора тощо... На рівні розмов усе й завершилося.

6. Англомовна фантастика
Після презентацій журналу у Львові на ЛКЯ до мене підходили хлопці, які перекладали оповідання з англійської - але у них не було дозволів авторів на ці переклади. Публікувати твори без дозволів - неетично.

Ось Вам, шановний п.Найку, повний звіт! Як бачите, за напрямом розвитку стосунків з іншомовними фантастами нашою редакцією зроблено дещо більше, ніж Ви уявляєте. Тож Ваші претензії, перепрошую, дещо необґрунтовані.

Tim-Lit
23.04.2010, 15:51
Один поц кидає...
Оскільки це "Літфорум", змушений перекласти літературно:
- поц (їдіш) - працездатний чоловічий статевий орган;
- шмок (їдіш) - непрацездатний чоловічий статевий орган.
Уклінно прошу дописувачів добирати лексику дописів ретельніше!

P.S.
Концепцію підписував колектив, а примітку зробили Ви особисто.
Саїде, дорогенький мій! Перепрошую, але зараз завдання №1 - забезпечити подальший вихід журналу "УФО". Якщо Концепція дошкуляє настільки, що нинішній головний редактор Радій Радутний воліє:
Так, краще без концепцій.
- я ліпше зроблю відповідну примітку, або розв'язати руки Радієві!.. Бо забезпечувати вихід журналу - йому, як чинному головреду, а з числа підписантів концепції нині в редакції "УФО" залишилася переважна меншість!..

VDV
23.04.2010, 16:24
Якщо я і "злий" на Тимура, то він знає за що, а не через ситуацію з німцями. Перекладачка була готова зробити переклад повісті безгонорарно, але Ерік Сімон не надіслав оригінального тексту, на жаль. Одне вже перекладене оповідання Сімона досі лежить у мене в компі, але Тимурчику ліньки було взяти пройтися дозвіл на друк у киянина-перекладача.
З естонської на жаль немає перекладачів.

VDV
23.04.2010, 16:32
Наголошую, я можу здійснити переклад з англійської, домовитися з авторами, літагентами. Але вони навряд чи погодяться на друк без гонорару. Домовитися можливо, лише б з боку видавця була відповідна санкція і фінансування.

radus
23.04.2010, 16:48
Цікаво, що ж вийде після правок? Ви як редактор самі вносите корективи? Чи я не правильно розумію процес?
А це вже хто як! Є й редактори, що вносять свої правки, й ані кроку ліворуч-праворуч. :)
Я намагаюся лише вказувати на моменти, які потребують корекції, але теж, бува, захоплююсь, й пропоную варіанти. Конкретно до "Фланкері" претензії щодо довгих незграбних речень, надто докладних описів передісторії та до орфографії.

radus
23.04.2010, 16:51
Якщо Концепція дошкуляє настільки, що нинішній головний редактор Радій Радутний воліє ... я ліпше зроблю відповідну примітку, або розв'язати руки Радієві!..
Та не зв'язує вона мені рук, й не зв'язувала. Кажу ж - підписав з політичних міркувань, аби не чваритисть за таку дрібницю. Що ви взялися за той маніхвест? Згадала баба, як дівкою була. :)

Tim-Lit
23.04.2010, 17:26
Одне вже перекладене оповідання Сімона досі лежить у мене в компі, але Тимурчику ліньки було взяти пройтися дозвіл на друк у киянина-перекладача.
Перепрошую, що означає "ліньки"?! Всі робочі питання (у т.ч. залагодження проблем з перекладачем) має вирішувати конкретний редактор. Якщо ж редактор не в змозі розв'язати наявні проблеми, тоді він має викласти їх головреду в максимально дохідливій формі: отакі справи - перекладач *** просить санкції саме головного редактора, телефон перекладача ***-**-**, e-mail *****@****.ua, будь ласка, допоможи! Якщо ж редактор починає давати головному редакторові малозрозумілі завдання... Мабуть, це не зовсім вірно й не дуже коректно.

Втім, як і називати на форумі старшу за віком людину "Тимурчиком". Тим паче, після того, як дехто грозився притягнути цю людину до відповідальності. Мені так здається, це вже просто елементарне хамство.

Втім, нині головним редактром "УФО" є вже Радій Радутний - він може встановлювати свої порядки...

Tim-Lit
23.04.2010, 17:46
Що ви взялися за той маніхвест? Згадала баба, як дівкою була. :)
В такому разі, тобі, мабуть, байдуже, стоїть наприкінці якась примітка чи ні? Ну, нехай собі стоїть!.. Можеш її не помічати.

Tim-Lit
23.04.2010, 17:50
Наголошую, я можу здійснити переклад з англійської, домовитися з авторами, літагентами. Але вони навряд чи погодяться на друк без гонорару. Домовитися можливо, лише б з боку видавця була відповідна санкція і фінансування.
Якщо так - домовляйся з чинним головним редактором і з видавцем! І жодних проблем!.. Тим паче, якщо за результатами виходу в світ "УФО" №2(12)'2010 ти знов повернешся на посаду головреда - залишиться домовитись виключно з видавцем, і прапор тобі в руки!.. :D)))))

VDV
23.04.2010, 17:56
М"яко кажучи, від хама й чую. я нікого не обзивав йолопом. принаймні. А про публікацію німецького оповідання - це саме за твого головредства сталося. Мені ліньки повторювати всі подробиці.

Tim-Lit
23.04.2010, 18:02
М"яко кажучи, від хама й чую. я нікого не обзивав йолопом. принаймні.
Ти підеш на оприлюднення навіть таких подробиць приватного листування, за які я навіть вибачався?! Ну, як хочеш! Тоді нема про що говорити.

radus
23.04.2010, 18:08
В такому разі, тобі, мабуть, байдуже, стоїть наприкінці якась примітка чи ні? Ну, нехай собі стоїть!.. Можеш її не помічати.
Хай стоїть, звісно. Й хлопці, не сваріться на форумі, я вас прошу. Хіба нам мало одного скандалу.

VDV
23.04.2010, 18:11
Взагалі-то я сидів мовчав, а теми з приватного листування зачепив Тимур Іванович.
Вибачення його тодішні мене не переконали.

Tim-Lit
23.04.2010, 19:13
Й хлопці, не сваріться на форумі, я вас прошу. Хіба нам мало одного скандалу.
Мені особисто й одного шкандалю забагато! Але ж подивись, що коїться: народилась, живе та успішно зміцнюється легенда, буцімто за мого потурання Наталка Дев'ятко за власною ініціативою навмисно протягувала в "УФО" російськомовні твори, кількість яких збільшувалась від числа до числа! І буцімто нас усіх з-за цього "пішли" з журналу... Повна маячня!!! До того ж, ця легенда присутня не тільки на "Літфорумі". Я вже не кажу за приватне листування, де вперто повторюється та сама легенда...

За останні тижні я вже почув усе, що можна й не можна було розраховувати почути в такій ситуації! Мене вже нічим новим не здивуєш. Повторюю: я б із задоволенням пішов геть звідси, просто наполегливі прохання декого з форумчан не дозволяють вчинити саме так.

Ну, що ж... Мабуть, вкотре обмежу поле дописів (давно вже час зробити це): доведеться припитити відповіді на "Критичні відгуки..." і на "Сварки, скандали...". Живіть собі спокійненько. А якщо візьмитесь обговорювати щось - перемивайте кісточки... фантомам, народженим вашою уявою!

radus
23.04.2010, 19:38
Та ладно. Я вже нарахував з десяток версій першопричини скандалу, й ця - ненайекзотичніша. Найекзотичнішу озвучив... не скажу хто, але вона й справді фантастична - згадується мій телепатичний вплив на Рабата! :) :) :)

Said
23.04.2010, 22:17
Оскільки це "Літфорум", змушений перекласти літературно:
...
Уклінно прошу дописувачів добирати лексику дописів ретельніше!
З пісні слова... Я знаю переклад, проте - тяжко назвати того, хто затіяв оту деструктивну (З огляду на успіхи часопису) фігню, більш коректніше.

Бася
24.04.2010, 00:01
Ця гілка спеціально виділена для усіляких шкандалів) Тому тут безперешкодно можна смачно плюнути супернику у пику і тебе не забанять))) А Тімліт образився на Тимурчика))) Це ж так лагідно - Мурчик-Тимурчик))))) Мені навіть сподобалось:)
Щодо сварок - згодна з Саїдом, присіпатись можна й до стовпа, це вірно. Тільки я не зрозуміла, хто тут у нас стовп? Тімліт, чи що?
Хоча, судячи з того, як швидко він реагує на усі зауваження, я би порівняла його з флюгером.
Ну це так, ліричний відступ.
Я ж хотіла запитати, бо ніяк не второпаю, навіщо в журнал, котрий за визначенням призначений для друку української фантастики тиснути іноземні переклади?
Тоді перейменуйте його у "всесвітній фантастичний оглядач", це буде логічно.
Адже назва журналу повинна відображувати зміст!

Бандерівка
24.04.2010, 22:50
"Тимур - флюгер". В-Л-У-Ч-Н-О.

Справді, я в "Теревенях" читала, як Мурчик-Тимурчик назвав себе БРЕХЛОМ. ))))

Black3012
25.04.2010, 00:13
Я ж хотіла запитати, бо ніяк не второпаю, навіщо в журнал, котрий за визначенням призначений для друку української фантастики тиснути іноземні переклади?
Тоді перейменуйте його у "всесвітній фантастичний оглядач", це буде логічно.
Адже назва журналу повинна відображувати зміст!

Навіщо товкти воду в ступі?
Видавець конкретно висловився - не більше одного перекладу в номер.
Прийміть як данність, або друкуйте свій журнал.

Бася
25.04.2010, 12:23
Навіщо товкти воду в ступі?
Видавець конкретно висловився - не більше одного перекладу в номер.

Якраз я воду у ступі не товчу. Я дивуюсь, чому інші здіймають гвалт. Один переклад - цілком достатньо, згодна на 100 відсотків:)

Бася
25.04.2010, 12:30
Справді, я в "Теревенях" читала, як Мурчик-Тимурчик назвав себе БРЕХЛОМ. ))))
Отаке тобі! І як це зрозуміти? Адже, коли брешуть, то правду не говорять:)
Це вже щось подібне до загадки, де у кімнаті з двома дверима стоїть біля кожної двері по стражнику. Один з них каже правду, а другий бреше. А треба визначити, які двері ведуть у потрібному напрямку :)
Даааа.... Виявляється Тімліт непроста людина... так плутати сліди не кожен зможе)))

radus
26.04.2010, 09:04
Бо у нас в програмному документі написано "І чужому навчайтеся", а той програмний документ - це вам не концепція якась, до нього варто прислухатись!
Але, здається, ми тут усі згодні, що один переклад на номер - це нормально.

Бася
26.04.2010, 16:23
Але, здається, ми тут усі згодні, що один переклад на номер - це нормально.
Ваша правда. Що ж, здається ця тема вичерпана, чекаємо на новий шкандаль))

radus
26.04.2010, 16:45
Вже затіяли - фалометрію у "Критичних відгуках". :)

alisa18
30.04.2010, 17:18
Вчені винайшли спрей, який робить чоловіків лагідними (http://gazeta.ua/index.php?id=337678) :victory:

Нещодавно перечитав "Повернення з зірок" Лема. Там була бетризація... Чи це не воно? :dash:

Тепер лишилося винайти спрей, який зробить НАТАшикаву розумною:)

Tim-Lit
02.06.2010, 18:21
ПАЛКО вiтаю генiальну письменницю Дев"ятко з тим, що видаництвом "Кий" закрито серiю фантастики, в якому мала вийти книжка письменницi Дев"ятко (назву уточнюю)!
Це черговий безумовний успiх не менш генiального письменника та редактора Литовченко (епiтети уточнюю). Доводится привiтати також пп. Черненко, Сокола, Радутного, Штилвелда, а також самого себе, котрих книжки мали вийти у цьому видавництвi.
З приводу цього "привітання" змушений зазначити наступне.

1. Звісно, видавництво "Кий" вчинило дуже негарно, але наскільки можна судити з листа, який я щойно отримав, у зазначеного видавництва вичерпались фінансові ресурси... Що ж, криза й (як можна припустити з деяких непрямих відомостей) невірна видавнича політика зробили своє.

2. При чому тут посилання на "черговий безумовний успiх не менш генiального письменника та редактора Литовченко"?! Здається, я не є співробітником видавництва "Кий" і не маю жодного впливу на його політику, яка й довела зазначене видавництво до банкрутства... Я навпаки рекомендував директорці видавництва всіляко розвивати серію "Бібліотека Української Фантастики", натомістиь вона виконувала інші замовлення. Ну, влетіла у борги внаслідок цього... Ну, втратила шанс на розвиток серії української фантастики... Мені дуже шкода!

Але при чому тут я?! Вся моя роль у цій справі була:
1. вмовити директорку видавництва "Кий" випустити не пару книжок Тимура Литовченка, а серію української фантастики, яку складуть книги багатьох сучасних авторів УФ;
2. порекомендувати авторів до серії "БУФ".
Але серію видавництво формувало абсолютно самостійно, так само самостійно визначаючи черговість книг у ній, обсяг книг кожного автора тощо. Видавничі договори з кожним автором підписувались окремо, мого підпису на чужих договорах немає.

(Не кажу вже про невірне відмінювання мого призвища... :bu:)

3. Валерій чомусь забув і мене привітати - з невиходом моєї книги "Зорі кольору MISTY" у цій же серії. Окрім того, ВДВ не привітав інших фантастів, книги яких у плани серії пані директорка поставила з власної ініціативи, а не за моєю рекомендацією...

4. З подивом прочитав, що у серії "БУФ" буцімто планувався вихід книги Наталії Дев'ятко! Очевидно, ВДВ більш поінформований, ніж я... проте про книгу Наталії Дев'ятко в цій серії, наскільки мені відомо, ніколи не йшлося!

"Кий" завжди позиціонувався виключно на столичному ринку, як видавництво "київських" книг, і основна його продукція - книги про пам'ятки історії й архітектури Києва та інші подібні речі. Серія "БУФ" стала спробою вийти за ці рамки (бо основний замовник зазначених вище "традиційних" книг - Музей історії Києва давно й методично знищується українською владою, і з фінансуванням у музею... негусто). Коли серія "БУФ" формувалася, пані директорка сказала, що видаватиме у ній лише київських авторів.

5. Тому спроби поставити в серію книги Олексія Спейсера Кацая, Олександра Левченка та деяких інших некиївських фантастів (напр., дописувачки "Літфоруму" під ніком "Оса", яка написала чудове фольклорне фентезі про Котигорошка) ні до чого не призвели.

6. Єдине виключення, зроблене видавництвом "Кий" - книга Валерія Верховського: пані директорка погодилася, що випустити книгу української фантастики в російськомовному Криму майже неможливо...

7. Зрозуміло, враховуючи нинішню й подібні до нинішньої заяви Валерія Верховського, я вже ніколи не допомагатиму йому у справі просування його текстів. Бо має місце вже не просто невмотивована агресивність з його боку, але й відверта брехня (про книгу Наталії Дев'ятко в серії "БУФ").

Отже, рекомендація наостанок: Валерію, будь ласка, відпочивай, відновлюй баланс нервової системи, набирайся творчої наснаги... але не дезінформуй шановне товариство! Це якось... негарно...

Бандерівка
02.06.2010, 19:24
Ось як. І тут без Тіми Литовченка не обійшлося!
Через нього та його фантастику (та ще й фантастику його друзяк) видавництво збанкрутувало!

Добре, що хоч "УФО" йому не дали довести до знищення.

Tim-Lit
02.06.2010, 19:58
Через нього та його фантастику (та ще й фантастику його друзяк) видавництво збанкрутувало!
Навпаки: видавництво збанкрутувало тому, що не захотіло виконувати видавничі договори на серію "БУФ". Це був шанс вижити... Але не схотіли виживати - то не моя справа!

P.S.
Добродійко, скільки можна товкти воду в ступі?! Ну, пояснть, будьте ласкаві, хоча б таке: навіщо мені було доводити "УФО" до знищення, коли значно простіше було на початку 2007-го року просто не погоджуватись обіймати посаду головного редактора, не братися за добирання редакційного колективу, за формування "портфелю", за редагування й розкрутку журналу тощо?! Я би краще за 3 останніх роки мінімум 3 романи написав без особливого напруження, ніж вислуховував би дурню з Ваших вуст!..
:bu:

Nike_Велес
03.06.2010, 09:32
Навпаки: видавництво збанкрутувало тому, що не захотіло виконувати видавничі договори на серію "БУФ". Це був шанс вижити... Але не схотіли виживати - то не моя справа!

Добродійко, скільки можна товкти воду в ступі?! Ну, пояснть, будьте ласкаві, хоча б таке: навіщо мені було доводити "УФО" до знищення, коли значно простіше було на початку 2007-го року просто не погоджуватись обіймати посаду головного редактора, не братися за добирання редакційного колективу, за формування "портфелю", за редагування й розкрутку журналу тощо?! Я би краще за 3 останніх роки мінімум 3 романи написав без особливого напруження, ніж вислуховував би дурню з Ваших вуст!..
:bu:

Але ж пан Тім-Літ прекрасно розумів, що журнал - це додатковий ПІАР. ;)

А коли це стало обтяжливо - сказав "аріведерчі".

Бася
03.06.2010, 09:45

І все напару з Наталкою)))
По життю йдемо удвох? :)

Tim-Lit
03.06.2010, 15:55
Але ж пан Тім-Літ прекрасно розумів, що журнал - це додатковий ПІАР. ;)
Найку, Найку... Либонь, Ви ніколи не керували редакційними колективами - інакше б розумли, що окрім піару, журнал являє собою: а) неабиякий головний біль; б) "конвеєр", де будь-який матеріал (аж до найменшої новинки!) має лягти на стіл головного редактора (а потім - і видавця) вчасно і в належному вигляді. Інакше процес загальмується... А ми ж іще працювали дистанційно, через Інет...

А коли це стало обтяжливо - сказав "аріведерчі".
Стало не просто обтяжливо. Замість творчої роботи почалась суцільна колотнеча й висування ультиматумів. Але як сталося, так вже й буде... Основні "дратівники" з редакції пішли, відтоді там запанували зовсім інші стосунки, атмосфера кардинально поліпшилася... Що ж, усім, хто залишився й приєднався згодом, я завжди зичив тільки успіхів у роботі, гострого пера й високого натхнення!

І все напару з Наталкою)))
По життю йдемо удвох? :)
Басю, Басю... По життю я вже 25 років йду зі своєю дружиною і надалі не маю намірів змінювати свій шлюбний стан. Скільки нам Всевишній відміряв щастя - стільки воно і триватиме! А йти по життю з іншою?.. Тим паче з Наталкою Дев'ятко, яка на 20 років молодша від мене?..

Знаєте, я все ж таки не поручик Ржевський, який, надудлившись шампанського, припиняв звертати увагу на вік, красу і стать своїх жінок! Хоча подібні підозри на мою адресу з боку незнайомої жінки, яка ховається під ніком "Бася", мабуть що, треба було би сприймати як комплімент. :8

radus
03.06.2010, 16:04
Без огляда на конкретну ситуацію, скажу, що 20 років різниці - це тьху! ;)
Причому... е-е-е... в будь-якій комбінації.

Tim-Lit
03.06.2010, 16:13
Без огляда на конкретну ситуацію, скажу, що 20 років різниці - це тьху! ;)
Причому... е-е-е... в будь-якій комбінації.
Я розумію, що взагалі так воно і є. Але ж я - не загальний випадок...

radus
03.06.2010, 16:41
Правильно! Для фантастів - 25, а для хороших фантастів - то й 30 років!
(сподіваюсь, дружини фантастів цього не прочитають...)

Рабат
03.06.2010, 17:09
Що б і хто б не писав тут, чи де інде, але Тимур таки зробив УФО. І йому за це слід тільки дякувати, а не видумувати різну гидоту.

Бася
03.06.2010, 17:20
Я розумію, що взагалі так воно і є. Але ж я - не загальний випадок...
хочеться відповісти цитатою:"Вы не ширпотреб, вы - индпошив!")))

Tim-Lit
03.06.2010, 18:03
Правильно! Для фантастів - 25, а для хороших фантастів - то й 30 років!
(сподіваюсь, дружини фантастів цього не прочитають...)
Розумієш, дорогенький... Колись (в молоді роки) моя дружина ревнувала мене мало не до кожного ліхтарного стовпа - хоча й абсолютно безпідставно. Просто вона з плином часу вгомонилася... А от десь рік тому з нею самою сталася аналогічна історія: дружина її начальника приревнувала!!! На фірмі справи кепсько йшли, до того ж, як ти знаєш, моя благовірна порвала зв'язки в лівому коліні й відтепер є інвалідом ІІ групи пожиттєво - коротше, начальник їй навіть у лікарню лаптопа привіз, потім возив машиною додому, як вони до глибокої ночі засиджувались... Коротше, його дружина приревнувала мою Олену! І ніякі запевнення не допомагали - в т.ч. і та обставина, що вони обидва (і начальник моєї дружини, і його дружина) за віком нам в діти годяться - бо трішечки старші від нашої дочки...

Внаслідок цього начальник мало не викинув на вулицю мою Олену у розпал кризи - попри те, що разом вони фірму рятували, й моя благовірна замість нього бізнес тримає, коли він у відпустці чи у відрядженні. А то й сама у відрядження поїде - попри свою скалічену ногу... Насилу відстояла моя Олена своє робоче місце: скінчилося тим, що начальник перевів її на домашній режим роботи (виїзд на фірму тепер - рідкість) та зарплату урізав. Отже, тут я й нагадав своїй благовірній, як вона колись ревнувала мене... Що ж, тільки зітхнула сумовито: "Молодою дурепою була, вибач!.."

Отже, ми обидва від цього застраховані: нехай говорять, дзвонять, пишуть!.. Воно нам обом байдуже.

Що б і хто б не писав тут, чи де інде, але Тимур таки зробив УФО. І йому за це слід тільки дякувати, а не видумувати різну гидоту.
Дякую, Романе! Єдине уточнення: робили "УФО" ми всі - весь колектив з видавничою частиною (ВД "Панорама" з Вами на чолі) включно, моя роль була у добиранні, розстановці й навчанні (якщо потрібно) кадрів, координації діяльності, визначенні цілей та шляхів їх досягнення. І звісно ж, я намагався запроваджувати певні схеми редакційної роботи...

Тож якби "УФО" робив я один - журнал загнувся б одразу після мого відходу. Оскільки журнал продовжує виходити - отже, база виявилась міцною. Робилося все на совість - тож "УФО" і житиме надалі! Хай буде так!!! ;))))))

хочеться відповісти цитатою:"Вы не ширпотреб, вы - индпошив!")))
+100!

VDV
04.06.2010, 09:16
Взагалi то серiя "БУФ" загнулася тому, що народ не став купувати книжок Тимура Литовченка. За П"ЯТЬ рокiв не розiйшовся жалюгiдний 3000-й наклад "Струльдбругiв". Ось я й кажу, що це прояв "генiальностi" пана Литовченка.
Агресивнiсть з мого боку мотивована тим, що Тимур Литовченко у приватному листi обiзвав мене ЙОЛОПОМ i досi за це не вибачився. А обiзвав за те, що менi "УФО" став кращим, нiж вiн може собi уявити.

Nike_Велес
04.06.2010, 09:36
Через нього та його фантастику ... видавництво збанкрутувало!

Взагалi то серiя "БУФ" загнулася тому, що народ не став купувати книжок Тимура Литовченка. За П"ЯТЬ рокiв не розiйшовся жалюгiдний 3000-й наклад "Струльдбругiв". Ось я й кажу, що це прояв "генiальностi" пана Литовченка.

Виявляється, Бандерівка непогано проінформована. )))

Tim-Lit
04.06.2010, 10:12
Валерію! Ти або не в курсі стратегії просування всієї серії, яку було вироблено видавництвом - або навмисно перекручуєш те, що знаєш. Я міг би розібрати помилки, зроблені видавництвом, але оскільки я не є співробітником "Кия", то не маю на те повноважень і не вважаю це етичним.

Можу лише повторити: видавництво "Кий" не виконало початкових домовленостей - бо стратегія була розрахована на просування не 2-х книжок Тимура Литовченка, а 5-ти книжок різних авторів (у т.ч., твоєї). Бо для того, щоб видати лише 2 мої книги, не потрібно було робити серію "Бібліотека Української Фантастики". Скажи чесно: яким чином можна просувати серію, що складається з 2-х книжок одного автора, але заявлена, як серія "української фантастики" безвідносно до цього автора?! Це ж нонсенс...

Щодо продажу перших двох книг: все, що видавництво виставило у книгарні - розпродано. Річ в іншому: книгарні не розрахувалися з видавництвом! Яскравий приклад - книгарня письменників "Сяйво", яку просто знищили. "Кий" потонув у боргах.

Агресивнiсть з мого боку мотивована тим, що Тимур Литовченко у приватному листi обiзвав мене ЙОЛОПОМ i досi за це не вибачився. А обiзвав за те, що менi "УФО" став кращим, нiж вiн може собi уявити.
Гадаєш, перекручена розповідь про те, хто, що й кому написав у приватному листі, дуже прикрасить тебе?! Хочеш винести "брудну білизну" на люди?! Тоді, дорогенький, скажи вже чесно, за що саме ти удостоївся від мене такого епітету. А сталося от що.

Одним з каменів спотикання і причин скандалу, який спалахнув у вересні торік в редакції "УФО", стало твоє намагання втиснути в ювілейний №4(10)'09 "колоду" про премію ім. Курда Лассвіца. Я пропонував на вибір два виходи:
1. скоротити матеріал приблизно до 4 журнальних шпальт;
2. перенести його публікацію на №1(11)'10.
Ти виступав як проти скорочення, так і проти перенесення. Останнє мотивував тим, що на №'(11)'10 вже планується інший "німецький" матеріал - "Червоні чернетки". І ще казав, що мені, як головреду, доведеться змиритися з тим, що в ювілейному №4(10)'09 буде аж три "колоди" (закінчення матеріалу Карацупи та Левченка, стаття Г.Л.Олді й матеріал про премію ім.Лассвіца).

Щоб не дратувати тебе і пригасили скандал, я вже готувався перенести на №'(11)'10 закінчення матеріалу Карацупи й Левченка (щоб у "Критиці" залишилось дві "колоди"), як раптом мені в ультимативній формі запропонували зняти весь блок "Конкурс"! Тільки тоді, щоб у пожежному порядку заповнити отаку "дірку", я й погодився та три "колоди" в "УФО" №4(10)'09 - саме так вони й були надруковані. Наслідки можна побачити: співвідношення художньої частини до критично-подієвої хитнулось до 1:1 (замість традиційного 2:1)...

Але це ще не все: коли я розгорнув "УФО" №1(11)'10, то не побачив там ніяких "Червоних чернеток"!!! Оце мене й розлютило - бо виходить, що насправді ніщо не заважало зсунути на наступний рік нескорочений матеріал про премію ім.Лассвіца!.. Тоді я й зажадав пояснень від тебе, тоді й написав: ти або брехав, що "Червоні чернетки" плануються до друку в №1(11)'10 - або не спромігся поставити тобою ж підготовлений матеріал, посівши посаду головного редактора. А в другому випадку ти просто йолоп - бо якби послухався мене, тертя між нами просто не виникло би...

Звісно, після сказаного тобою я змушений перекваліфікувати своє визначення: Валеро, даруй, але ти таки не йолоп, а просто чорноротий наклепник! Бо у якому б вигляді не вийшов "УФО" під твоїм керівництвом - це продукт твоїх керівних дій, а до твого стилю керування я не маю жодних претензій: керуй, як хочеш і як можеш! "5 балів" за "УФО" №1(11)'10 я тобі на "Літфорумі" поставив публічно й своєї оцінки не змінюю: ти виклався по повній програмі, привів у журнал цікавих авторів (наприклад, Желема) тощо - див. "Критичні відгуки...". Й якби ти спромігся забезпечити друк "Червоних чернеток" в №1(11)'10, я б навіть претензій до тебе ніяких не висував!

Але після того, що ти виставив на загальний огляд перекручену історію нашого "критичного" листування... Прошу уклінно: забудь про те, що ми приятелювали й не займай мене більше своїми хибними фантазмами!

Tim-Lit
04.06.2010, 10:22
Виявляється, Бандерівка непогано проінформована. )))
Найку, давайте будемо серйозними.
1. Видавництво "Кий" у "першій хвилі" мало випустити 5 книг серії "БУФ", до яких увійшли би твори 3-х авторів.
2. Після цього (і тільки після цього!) планувалась серія презентацій усіх 5-ти книг.
3. Після того планувалося почати просування усіх 5-ти книг в книгарні, паралельно ж мали випускатися книги інших авторів.
4. Натомість видавництво випустило лише 2 книги одного автора - Тимура Литовченка.
Запитання на засипку - як виглядатиме фраза: "В серії "Бібліотека Українсько Фантастики" ви можете ознайомитися з книгами Тимура Литовченка"? Як на мене, це мінімум неетично... та й просто смішно! Бо Тимур Литовченко - це далеко не вся сучасна українська фантастика...
Таким чином, у наявному стані серія розкручуватись не могла - бо не було серії як такої!.. І я нічого не можу тут вдіяти.

VDV
04.06.2010, 16:05
Вагомі підстави , щоб розлютитися, авжеж.
Нічого, крім забрехатися остаточно, Тимуру не лишилося. Вітаю! Втративши авторитет у ФУ, Тимур вирішив узяти реванш прийшовши до нас. Але твій язик - ворог твій, Тимуре. Ти і тут усе програв.
Насправді, Тимур не здатний уявити собюі журнал кращим, ніж робив сам. А я здатен. І книжкову серію можу укласти успішну, не таку, як БУФ чи Алфізика. Але безплатно в "УФО" я більше не працюватиму. Що, цілком можливо, значить - не працюватиму взагалі.

Tim-Lit
04.06.2010, 16:35
Насправді, Тимур не здатний уявити собюі журнал кращим, ніж робив сам.
Сам я робив, можна сказати, лише презентаційний випуск: там лише Радій брав участь на завершальному етапі. Інші журнали ("УФО" №№1'2007-4'2009) робив редакційний колектив під моїм керівництвом. "УФО" - це плід колективної праці, а якби часопис робився мною персонально, він мав би інший вигляд. Будь ласка, не приписуй мені чужих заслуг!

А я здатен. І книжкову серію можу укласти успішну, не таку, як БУФ чи Алфізика.
Можу повторити лише те, що вже писав тобі у редакційній розсилці: візьми і зроби!!! Журнал фантастики, книжкову серію - що завгодно! Прапор в руки - і вперед на барикади! Й веди за собою інших! Я твоїм успіхам лише радітиму.

Але безплатно в "УФО" я більше не працюватиму. Що, цілком можливо, значить - не працюватиму взагалі.
То ти не хочеш йти на барикади за орденами?! Так би одразу і казав... :bu:

Mastermind
13.12.2010, 19:07
Таке маленьке болото, і такі пристрасті...

кум слива
14.12.2010, 22:10
Чимось нагадує спілку письмеників України... Ось де вона, сєрмяжна правда!!... Ура!..

Mastermind
14.12.2010, 22:33
Чимось нагадує спілку письмеників України... Ось де вона, сєрмяжна правда!!... Ура!..

Звідки така обізнаність, четвереногий друже мій?

radus
15.12.2010, 10:04
Неправда, в нас веселіше! :)

AndyN
16.12.2010, 08:51
Тимуре, цитую: "...книгарні не розрахувалися з видавництвом! Яскравий приклад - книгарня письменників "Сяйво..."
Цікаво, а решта книгарень? Чи всіх знищили? Що за беззубе таке видавництво виявилось? Хтось все ж таки працює з книгарнями успішно, чи я неправий?

radus
16.12.2010, 10:54
Та я пропонував взяти паяльники й пройтися книгарнями, як, бувало, у веселих дев'яностих, але народ чомусь нє та нє...

P.S. ;)

AndyN
17.12.2010, 10:23
Я не знаю про паяльники у 90-х, не бачив такого. Взагалі - це нібито знаряддя "кооператорського" кінця 80-х.
Але зараз існують такі собі легальні колектори, слід користатись таким варіантом, аби книгарні не борзєлі...

кум слива
22.12.2010, 19:35
Звідки така обізнаність, четвереногий друже мій?

А нам з підлоги завжди видніше, а ще... як що є яка кісточка в тарілочці, то і взагалі на філософію пробиває...
А якщо так, то скажу тільки одне, - з цього лайна ми виліземо тільки всі разом і одночасно. І видавці і читачі і ті хто пише. Я теж буває такою дурнею займаюсь,коли хозяїн виходить.., я шасть і до клави... З орфографією правда ще не дуже. Але деякі редакції беруть, кажуть якщо цікаво, то решту самі виправемо.
Всім салют

radus
22.12.2010, 20:23
Дивіться, бо хазяїн поставить спецільну прогу, що блокує клавіатуру, коли по ній кіт гуляє. Вона налаштовується, так що може й проти вас підійде. :)

кум слива
24.12.2010, 14:11
Ви що... Ви мене з котом порівняли?.. Так не можна!!!..
До речі пригадав... є чудове оповідання. Про пса вченого, який дописав математичну формулу на дошці, яку той вже не міг дописати, та з горя пішов до бару, а після того в них була філософська розмова, вченого і пса. Чудове оповідання, тільки не пам’ятаю, ні назви, ні автора.., нажаль.

radus
24.12.2010, 15:31
Перепрошую.
Але кількість лап вас таки об'єднує. :)

Tim-Lit
07.04.2011, 19:04
Почав рахувати, скільки людей (окрім Валерія Верховського, з яким я принципово не спілкуватимусь) протягом останніх днів підтримали недовіру Бандерівки до моїх слів. Виявляється - лише сам-один шановний Найк Велес!

Що ж, Бандерівко, мушу тебе розчарувати: згідно з єврейським (старозаповітним) Законом, потрібно відшукати мінімум двох (!) свідків - ти ж відшукала лише одного... І що я зроблю, якщо маю повне моральне право не відповідати на твоє прохання розповісти про "художества" Валерія Верховського в "УФО"?! :dash: Доведеться подумати, відповідати чи ні...

В усякому разі, не сьогодні, коли:
1. 7 квітня (Благовіщення), коли будь-які чвари є неприпустимими (так, я єврей - але живучи у православній країні, мушу діяти таким чином, щоб не ображати релігію титульної української нації - православне християнство, у даному випадку);
2. щойно відбулися поминки по Анатолію Ігнащенку, який помер 5 квітня - у день, коли я здав черговий журнал "РоботодавецЬ" до друкарні й хотів було зазирнути на "Літфорум"...

http://otherside.com.ua/users/photos/small_img.php?image=1302190317_1195.jpg

http://otherside.com.ua/users/photos/1297962983_1195.jpg

Обставини (зорганізований НУО "Фортеця" Всеукраїнський з'їзд малого та середнього бізнесу в Українському домі... який проектував Ігнащенко - дивно, еге ж?..) завадили мені бути на цвинтарі, тож я потрапив лише на поминки.
Тож я зараз у будь-якому разі не в формі.
Бандерівко, можеш торжествувати, якщо совісті вистачить!..

VDV
08.04.2011, 11:35
Повторюю для Тимураспеціально хоче він того чи ні - жорстко гаситиму будь-який випад проти мене.
Тим більше, що колишньому головреду УФО нема чим мені дорікнути за грудень 2008-го.

Бандерівка
11.04.2011, 13:01
Повторюю для Тимура спеціально хоче він того чи ні - жорстко гаситиму будь-який випад проти мене.
Тим більше, що колишньому головреду УФО нема чим мені дорікнути за грудень 2008-го.
Браво, Валерію! Справді мужня позиція!

А наш "дзявкотунчик" Тіма забився в кущі - і вже ні пари з вуст!
Нахвалявся розповісти про гріх ВДВ - і не розповів, троє форумчан вимагають "наведи приклад негідної поведінки ВДВ в якості редактора" - нема мужності у Литовченка Тимура свої слова підтвердити.

Типово жидівський прийомчик: копнути супротивника - і в кущі!
Таке ще й Гепа полюбляє: http://www.youtube.com/watch?v=BzfwwKYygow

radus
11.04.2011, 13:55
Бандерівко, хтось із нас порушує угоду. Сподіваюсь, це було випадково й ненавмисне.

Tim-Lit
11.04.2011, 15:28
А наш "дзявкотунчик" Тіма забився в кущі - і вже ні пари з вуст!
Нахвалявся розповісти про гріх ВДВ - і не розповів, троє форумчан вимагають "наведи приклад негідної поведінки ВДВ в якості редактора" - нема мужності у Литовченка Тимура свої слова підтвердити.

Типово жидівський прийомчик...
Після сакраментальної статті у "Дніпрі" голос Валерія для мене нічого не важить. Його прохання не враховується. Залишаються двоє:
1. Бандерівка;
2. Найк Велес.
Шукай третього! Інакше мовчатиму й надалі.
Вибачай, Бандерівко, можеш обзивати мене як завгодно - але я пішов на принцип.
Годі й сумніватися, що ти мене ненавидиш - ну, то це твоя особиста справа! Я давно констатував твій антисемітизм - що тут нового?..
А от якщо до тебе з шановним Найком долучиться хтось третій!.. От я й хочу подивитися, хто це буде. ;))))))

Бандерівка
11.04.2011, 20:07
Бандерівко, хтось із нас порушує угоду. Сподіваюсь, це було випадково й ненавмисне.
Радусе, давня й мудра приказка каже: хоч Платон мені й друг, та істина - дорожче. ))))

Крім того, глибоко поважаю твою прихильність до симетричності реакцій.
Ти дав слово не чіпати Найкову родину (дружину, дітей etc), я теж не чіпатиму Тім-Літову родину.

Отже, якщо ти доведеш, що Гепа - Тім-Літів родич, то я готова вибачитися перед тобою та усім форумом. :drinks:

Тім-Літу: допис #55 у цій темі натякає, що я закінчила принаймні педучилище перед філологією
Ну й статейка! Це як в педучилищі - перед педагогікою іде фізіологія й анатомія.

radus
12.04.2011, 09:44
Гм, я, мабуть, недостатньо пояснив свою позицію - малося на увазі, що я взагалі не наїжджаю на шановного Найка (окрім випадок самооборони, звісно). Що ж, перепрошую, якщо неясно висловився, але тоді висуваю наступну пропозицію - розширити нашу угоду до вказаних меж.
Це не позбавляє вас святого права критикувати тексти Литовченка - мова йде виключно про особисті наїзди.

Бандерівка
13.04.2011, 09:07
1. Я критикую саме тексти Литовченка - особисто ж ми із ним не знайомі ))))

2. А чому на Найка не треба наїжджати? Нмсд, якщо заслужить того - то можна!
(тільки, прошу, не так, що "твоя жінка - курва, а діти - шпекулянти" :) Бо це - некрасиво,
змахує на ось таке:
http://www.youtube.com/watch?v=of9km6057oE
Краще вже з Ашикавою так побалакай ;)).

radus
13.04.2011, 11:09
Е, ні. Часом, повірте, переходили на особистості. Якби тексти - то я б і слова не сказав, критика для письменника дуже корисна, і, наскільки я знаю, Тимур також поділяє цю думку.

Також нагадую, що з мого боку була симетрична відповідь, хіба, може, трохи посилена.

Natalka Ptah
13.04.2011, 21:46
Що ж, сподівання, що у когось із активних коментаторів прокинеться здоровий глузд, виявились марними.
Тактика не звертати увагу теж не дала результату, бо приходити сюди і щось доводити ,ekj щонайменше бридко.
Тому я публічно заявляю, що не маю жодного стосунку до всіх дописувачів Літфоруму, окрім ніку, під яким зараз пишу.
Всі заяви про те, хто чий клон і хто що кому винен, мене не обходять.
Не обходять мене також і наклепи та перекручування фактів. Ціна недолугому піару (і самопіару) не поступається ціні намагань облити когось брудом.
Хочете гратися? Грайтесь.
Але моє ім'я чи імена моїх друзів або згадки про справи чи проекти, якими я займаюся, прошу не згадувати без зайвої потреби ані тут, ані будь-де. Заради власного здорового сну.
Мені соромно за Літфорум, який перетворився на лайнодром.
Ще більше мені соромно, що цей форум знаходиться нині у летаргійному сну і нагадує під’їзд, де тусуються гопники й іноді крадькома проходять нормальні люди. А пам’ятаєте: колись тут творилася українська література... Й українська фантастика, до речі, якщо хтось призабув, захопившись безглуздими суперечками.
До чого я веду?
А все просто.
Зараз ми всі маємо унікальний шанс перегорнути сторінку і зайнятися тим, чим маємо займатися за покликанням, - літературою, й облишити порожню балаканину на форумах, шукання ворогів серед інакомислячих чи спроби комусь напакостить.
І розумні люди приймуть цю пропозицію.
Бо так, чи інакше, та всі ми живемо і працюємо в одній країні.
Така наша спільна доля - бути різними і визнавати це.

Наталія Дев'ятко

Tim-Lit
31.05.2011, 20:58
Бандерівко, те, що ти тут вчинила - то є повний капець!!!

Ось як усе починалося:

Літературне життя країни, 27.04.2011, 14:05, №1083
Таке враження, що це Саня під'юджує своїх учнів з намови Тім-Літа гробити наш форум. Але Бог їм суддя.
Отже, я "під'юджую" Саню?!
Ню-ню...

Книга скарг, 27.04.2011, 12:40, №266
Дописи Тім-Літа поширюють якийсь вірус. Пропоную заблокувати аккаунт Тім-Літа на місяць - хай комп почистить. І не розкидається віруснею по форуму.
Як бачиш, я пішов з "Літфоруму" на місяць...

Але інший "ворог народу" - Саня... лишилася?! Чи не так?! Інакше навіщо цей допис...

Поздравленья, печенья, варенья, 28.04.2011, 08:56, №852
Саме Саня з намови Тім-Літа прагне створити "рейвах" на нашому форумі. Маю підозру, що це саме вона заставляє своїх учнів реєструватися у нас на форумі, - і ці малолітні мастурбатори паскудять тут повсюди.
Підозрюєш?! Ню-ню, підозрюй...

Але з плином часу твої підозри лише міцнішають!!!

Чоловіча розмова Найка з Радусом, 25-05-2011, 10:40, №112
Відчувається стилістика Тім-Літа. Тимурчику, то ти нас покинув, аби відродитися Феніксом-samnasam???
Ну то подзявкай трохи. Але тільки на цвинтарі вночі з 2:00- до 5:00.
Мене немає на "Літфорумі" вже майже місяць (!!!) - але ти продовжуєш підозрювати!..

Як я друкував(реалізовував) власну книгу фантастики або лікнет для бажаючих це робити, 25.05.2011, 20:30, №181
не сци, Тимурчику! )))
Привид Тимура Литовченка (що існує лише у твоїй хворобливій уяві!) продовжує непокоїти тебе... І ти продовжуєш звичну тобі справу - збирати неперевірені чутки про мене й дублювати їх у своїх дописах!..

Як я друкував(реалізовував) власну книгу фантастики або лікнет для бажаючих це робити, 25.05.2011, 12:13, №179
Схоже через Тім-Літа (через серію його творів, - до інших авторів черга "випадково" не дійшла) одне київське видавництво збанкрутувало.
Бандерівко, ось що скажу тобі: жарти геть - це вже хвороба!!! Клініка!!! Чи то маніакально-депресивний синдром, чи параноїдальна шизофренія - не знаю. Адже я не був тут місяць з невеликим гаком (плюс 2-3 дні), та ти вперто продовжуєш шукати мій образ за новими нікнеймами... Не виключаю навіть, що я вже почав приходити до тебе у нічних снах - жахливий огидний єврей... Брррррр!!!

Маю просте правило: не спілкуватися з тими, хто поводиться настільки підозріло. Одну шляхетну справу ти вже зробила - напоумила мене піти звідси на місяць. Що ж, либонь доведеться й надалі максимально обмежувати свою присутність на "Літфорумі"! Якщо тутешні завсідники божеволіють на очах...

Та боронь Боже від такої компанії!!!

Бандерівка
31.05.2011, 22:34
Все правильно написано - видавництво, котре видавало книжки Литовченка, ЗБАНКРУТУВАЛО. Що не так?
В тій серії мали бути твори ще деяких письменників-фантастів, але все почалося Литовченком - і ним закінчилося. ((((((

Отже, Тім-Літ - альфа і омега. Видавці, остерігайтесь. :(

До речі, Саня підозріло зникла разом з Тім-Літом, але НАТОМІСТЬ значно активізувалася samnasam. На місці модераторів я б задумалася.

І - у стилі Ашикави -
П.С. Тім-Літ нахвалявся розповісти про гріх ВДВ - і не розповів, троє форумчан вимагають "наведи приклад негідної поведінки ВДВ в якості редактора" - нема мужності у Литовченка Тимура свої слова підтвердити. Та Ви бабштора, Тім-Літе - оббріхуєте чесних редакторів!

Рабат
31.05.2011, 23:14
Все правильно написано - видавництво, котре видавало книжки Литовченка, ЗБАНКРУТУВАЛО. Що не так?
В тій серії мали бути твори ще деяких письменників-фантастів, але все почалося Литовченком - і ним закінчилося. ((((((

Отже, Тім-Літ - альфа і омега. Видавці, остерігайтесь. :(

До речі, Саня підозріло зникла разом з Тім-Літом, але НАТОМІСТЬ значно активізувалася samnasam. На місці модераторів я б задумалася.

І - у стилі Ашикави -
П.С. Тім-Літ нахвалявся розповісти про гріх ВДВ - і не розповів, троє форумчан вимагають "наведи приклад негідної поведінки ВДВ в якості редактора" - нема мужності у Литовченка Тимура свої слова підтвердити. Та Ви бабштора, Тім-Літе - оббріхуєте чесних редакторів!

А ми ще ні. :)

Бандерівка
01.06.2011, 22:03
А ми ще ні. :)

Бо вчасно збулися пана Тимура Литовченка. :)

Tim-Lit
02.06.2011, 12:32
Не так у тебе з логікою - втім, я вже не дивуюсь...
У тебе виходить, як у частівці:
Если в кране нет воды -
Значит, выпили жиды!
Не аварія на водогоні сталася - все це вони, оті інфернальні істоти!..
Що ж до "Кия", то ти не враховуєш, що серія "Бібліотека Української Фантастики" була далеко не основною продукцією цього видавництва! От заради того, щоб видати основну продукцію, директорка жертвувала іншими проектами, знімала з них фінансування... У т.ч. із серії "БУФ".
Міг би розповісти ще багато чого цікавого, але навіщо ділитися інформацією на мережевому форумі невідомо з ким?!

До того ж, твій перший допис мав форму гіпотези ("Схоже через Тім-Літа... одне київське видавництво збанкрутувало"), тепер же ти раптом перейшла до твердження ("...видавництво, котре видавало книжки Литовченка, ЗБАНКРУТУВАЛО... Отже, Тім-Літ - альфа і омега"). Не бачу підстав для переходу від гіпотези до твердження! Окрім одного: ти бажаєш мене всіляко очорнити.
Проте ображатися на людину, вражену "манєчкою", я не стану. Бо це - дурість...

Тім-Літ нахвалявся розповісти про гріх ВДВ - і не розповів, троє форумчан вимагають "наведи приклад негідної поведінки ВДВ в якості редактора" - нема мужності у Литовченка Тимура свої слова підтвердити. Та Ви бабштора, Тім-Літе - оббріхуєте чесних редакторів!
Не троє, а двоє: ти і Найк Велес. При всьому бажанні, враховувати ВДВ не можу: з ним усі розмови і з'ясування стосунків завершилися.

Said
02.06.2011, 17:33
Тимуре, хочеться тобі час гаяти?

Tim-Lit
02.06.2011, 18:54
Тимуре, хочеться тобі час гаяти?
Маєш рацію - не хочеться! Просто треба ж показати обличчя Бандерівки у всій красі!.. І я саме завершив це робити.

Бандерівка
02.06.2011, 19:52
Просто треба ж показати обличчя Бандерівки у всій красі!..

Те, що ти, Тім-Літе, не вважаєш шановного ВДВ людиною - характеризує тебе якнайкраще.

Tim-Lit
02.06.2011, 20:37
Зазирнув для того, аби допомогти Радієві позбутися "літфорумної залежності" - й побачив:
Те, що ти, Тім-Літе, не вважаєш шановного ВДВ людиною - характеризує тебе якнайкраще.
Мені дуже смішно.
Реготав.
Аж плакав...
Бандерівко, чес'слово, краще б ти таки мовчала!..
З якого се дива ти вирішила, буцімто я не вважаю ВДВ людиною?!
:eek:
Людина він, реальна жива людина! Готовий підтвердити це, де завгодно! Ми знайомі особисто - і навіть фоткались разом:
http://levch.ho.ua/misc/reports/images/2009/LKK_2009-03.jpg
Інша річ, що наші стосунки припинилися. Причому підсумок підбив не я, а саме ВДВ, написавши, що вже не має зі мною стосунків й іншим не радить. Ну, то мені нав'язуватись йому в друзі?! Чи якось інакше накажеш вчинити?..
:eek:
Отже, або ти таки помовч - або навчись точніше формулювати власні думки. Бо якось негарно весь час приписувати мені властивості й характеристики, на які я навіть не претендую...

Рабат
03.06.2011, 14:30
Бо вчасно збулися пана Тимура Литовченка. :)

Помиляєтесь, ми його не збувалися. Ми й далі дружимо. :)

radus
03.06.2011, 14:45
Хух. А то я вже зібрався питати, кому збули, за скільки, й чи планується подальші збування. :) :)

Nike_Велес
06.06.2011, 22:16
Бандерівку заблокували - зате Радус помітно активізувався. ;)

А з Тім-Літом хлопці тонко вчинили - і "збули", і дружать. Молодці. :)

radus
07.06.2011, 09:33
Ну так вона ж мій клон, що ж ви хочете. Доводиться віддуватися за двох.
І Тім-літ теж, до речі. :)