КПК

Показати повну версію : За що не любити "Кальварію"

стронґовський
08.12.2005, 12:30
Давно про це хотів подискутувати, наболіло.
Отож "Кальварію" я не люблю за:

1. продукцію, дорожчу за книжки инших українських видавництв мінімум на 20%;
2. книжки, які хоч в палітурці, хоч покетбуці, розвалюються після першого-третього прочитання;
3. папір, котрий мало того що жовтий і малоякісний, легко брудниться та не поглинає фарбу повністю, через що літери розмазуються, ще й пропонується споживачеві як такий, що "розроблений спеціяльно для книжок";
4. дирекцію, а саме пана П. Мацкевича та пані А. Антоненко за неприховане хамство, снобізм, зверхність та инші не менш "приємні" риси сучасної ділової людини в розумінні вищеназваних осіб;
5. кидалово авторів на бабки, коли не соромляться виплачувати "гонорари" в 50 гривень (з достовірних джерел), коли Любко Дереш не отримав ані копійчини з його перекладів у Польщі та Німеччині, а за сам "Культ", здається, сто баксів за всі права;
6. реєстрацію назви "КУЛЬТОВЕ видавництво «Кальварія»";
7. видання українського перекладу "Ґарґантюа і Пантаґрюеля" воїстину "народним" накладом аж 600 примірників і ціною в 300 грн;

silverfish
08.12.2005, 13:00
Пунтуарно:
1. Це не так. Є дорожчі, є дешевші. Ціна приблизно на одному рівні з Пірамідою, Норою і всіма Зеленими псами.
2. і 3. Згоден. Деякі розвалюються. Але це було раніше. Цього року якість значно зросла. Я їх купую регулярно і маю можливість порівнювати.
4. Особисто не контактував з ними у форматі "автор-видавець", але у інших форматах і мене такого враження не склалось. Загалом, ці риси притаманні більшості видавців. ІМНО.
5. У всіх є альтернативи. Авторів ніхто не тримає. А оце якрах їм мінус. До речі, про 50 грн. і 100 бкс. - це Дереш таке казав?
6. Та ну! Кожен приколюється як може! :) Можна себе назвати хоч Нарцисом - культовість і нарцисизм не в тому!
7. Це сувенірно-подарункове видання. Є книжки, які видаються тиражем у 100 і 50 примірників і коштують набагато дорожче.

Окремо.

Перераховані гріхи можна приписати майже всім видавництвам.
Про позитиви Кальварії напишу окремо.

Prophet
08.12.2005, 13:33
У всіх є альтернативи.
А оце вже я б не сказала. Видавництва користуються відсутністю конкуренції між авторами і з чесними очима їх на***ють.

silverfish
08.12.2005, 14:06
ти що, матюкнулась? Де модератор???

стронґовський
08.12.2005, 15:27
Де модератор???

І отак у нас ВСЕ!!!!

LanceloT
12.12.2005, 19:26
А оце вже я б не сказала. Видавництва користуються відсутністю конкуренції між авторами і з чесними очима їх на***ють.

Краще вголос, щоб хоч трохи думали "ТІ" що роблять,
А ніж тихенько в тряпочку!!!

P.S. "Кальварії" є дві, Київська та Львівська. А наскільки вона "добрі", ще один приклад тут:
http://www.biblos.ternopil.net/TOOLS/copyRight/enter3.php

Mercenary
15.12.2005, 11:13
"Кальварії" є дві, Київська та Львівська. А наскільки вона "добрі", ще один приклад тут:
http://www.biblos.ternopil.net/TOOLS/copyRight/enter3.php
"Кальварія" одна - львівська! Головний редактор - Петро Мацкевич, директор - Анетта Антоненко. Усе виробництво (редагування, макетування, друк) - у Львові. Те, що головний редактор більше живе у Києві - нічого не означає. Вирішувати питання у Києві простіше з Києва, ніж зі Львову.
З якого дива вони мають бути "добрі"? Купивши за грубі гроші права на видання в Україні закордонного автора, вони хотять видавати, продавати і мати з того зиск, а не втрачати від того, що хтось "добрий" у піратський спосіб розміщує в електронній бібліотеці цього автора.
Від продажу прав хоч якась копійчина авторові може й дістанеться, а від електоронної бібліотеки а-ля Мошков - прямий збиток, бо книжку, скоріш за все, не куплять - в "комп"-і ж є...
Той "шкандаль" я памятаю: він пов"язаний саме з такою ситуацією навколо виданого "Механічного апельсину", і відбувся він 2 роки тому.
Як на мене, усе просто: хочеш мати законно - купляй, крадеш - не репетуй, коли тебе впіймали.
"Кальварія", наскільки мені відомо, не проти того, щоб за невеликі гроші надати право електронним бібліотекам розміщувати тексти, правовласниками на які в Україні вона є... Інша справа, що питання не врегульоване на законодавчому рівні, відсутні прийнятні механізми...
Хто це буде "добрим", коли йому лізуть до кишені?

стронґовський
15.12.2005, 14:48
Анатолій Дністровий пише:

Друзі, найсумніше те, що на таке жлобство ("Кальварія" - це вже архіжлобство) страждає більшість українських видавців. Найбільше, що мене в них обурювало, це постійне пускання соплів "які ми нещасні", "держава нас гнобить" і водночас їхнє феодальне ставлення до:
а) своїх працівників, з яких вони витягують соки;
б) авторів (ставлення до тварин мабуть краще)
в) журналістів і критиків (вони також для деяких видавців нищий сорт, оскільки належно (тобто задарма) на цих уйобків не працюють).
Мені здається, що нині треба посилювати функції публічного громадського протесту щодо будь-якого неподобства чи здирництва з боку видавців. Це має підхоплюватися ЗМІ, бо лише таким чином ми всю цю шваль викинемо з ринку і на їх місце приведемо нормальних гравців.
Нині ж у нас книжками займаються на 50 відсотків щось середнє між мєлкими мошенніками і прохіндєями, які цілковито підпадають під статті Кримінального кодексу.
Парадокс полягає в тому, що будь-який (справедливий) тиск на них буде розцінюватися як "переслідування культури". Я вже собі уявляю, як ця шваль почне пускати соплі і воплі з цього приводу :(((
(http://www.livejournal.com/users/strongowski/87773.html?replyto=390621)

Отар Довженко пише:
А як тобі той варіант, що "Кальварія" ексклюзивні викупила права на видання книжок Антуана де Сент-Екзюпері українською мовою і тепер вимагає припинити продаж видань його творів, наприклад, видавництва "Каменяр" (книжки ціною 2-3-4 грн), при тому, що сама ще нічого не видала?
(http://www.livejournal.com/users/strongowski/87773.html?thread=392925#t392925)

LanceloT
15.12.2005, 18:55
"Кальварія" одна - львівська! Головний редактор - Петро Мацкевич, директор - Анетта Антоненко. Усе виробництво (редагування, макетування, друк) - у Львові. Те, що головний редактор більше живе у Києві - нічого не означає. Вирішувати питання у Києві простіше з Києва, ніж зі Львову.
З якого дива вони мають бути "добрі"?
"Добрі" в лапках!!!
А якщоб почитали посилання, тоб навіть і не переПИтували!!!!!!!!!!!!!!!
Які то добрі люди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Купивши за грубі гроші права на видання в Україні закордонного автора, вони хотять видавати, продавати і мати з того зиск, а не втрачати від того, що хтось "добрий" у піратський спосіб розміщує в електронній бібліотеці цього автора.
Від продажу прав хоч якась копійчина авторові може й дістанеться, а від електоронної бібліотеки а-ля Мошков - прямий збиток, бо книжку, скоріш за все, не куплять - в "комп"-і ж є...

Ой як ви НЕПРАВІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Саме в цьому питанні!
Почитайте тутешній розділ -"Хто як читає"
Електронне - паперове не замінить, для тих хто хоче читати і цінить прочитане!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тай до того всі великі - розміщають що найменше один твір в неті самі!
А то і всі видання !!!

Той "шкандаль" я памятаю: він пов"язаний саме з такою ситуацією навколо виданого "Механічного апельсину", і відбувся він 2 роки тому.
Як на мене, усе просто: хочеш мати законно - купляй, крадеш - не репетуй, коли тебе впіймали.
"Кальварія", наскільки мені відомо, не проти того, щоб за невеликі гроші надати право електронним бібліотекам розміщувати тексти, правовласниками на які в Україні вона є... Інша справа, що питання не врегульоване на законодавчому рівні, відсутні прийнятні механізми...
Хто це буде "добрим", коли йому лізуть до кишені?

Хто казав що автор отримав те, що ВИРВАЛА саме "КАЛЬВАРІЯ"?????????????????????????????????????????????????? ??????
:eek:

belle6
21.12.2005, 19:45
1)2)3) папір та якість обкладинок мене часом вбивають.
4) на брак ділового етикету та бізнесової культури також можна поскаржитись, але чемпіон тут "Зелений пес" - я такого шедевра та щей у письмовому вигляді ніколи не читала. Просто кейс-стаді для підручника "Як не треба поводитись у ринковій економіці".
5) а хто авторів не кидає (дайте мені адресу :))? Дереша шкода:(( Я навіть наївна думала, що йому (як письменнику) непогано живеться, поки не прочитала статті у "ДТ".
6) рядочек про культовітсь мене особисто теж дратує, але кожен має право на манію величі :))
7) не бачила, сказати нічого не можу.

radus
23.12.2005, 14:39
4) на брак ділового етикету та бізнесової культури також можна поскаржитись, але чемпіон тут "Зелений пес" - я такого шедевра та щей у письмовому вигляді ніколи не читала. Просто кейс-стаді для підручника "Як не треба поводитись у ринковій економіці".

Цікава думка. Чи не конкретизуєте?

belle6
24.12.2005, 13:11
я відповіла Вам приватним повідомленням. Хоча мені здається, що Ви з "ЗП" і в курсі :))

Magrett
26.12.2005, 13:10
5) а хто авторів не кидає (дайте мені адресу :))? Дереша шкода:(( Я навіть наївна думала, що йому (як письменнику) непогано живеться, поки не прочитала статті у "ДТ".

Замість відповіді -- цитата з газети "Ратуша", число 48 (1260) 24 листопада--1 грудня 2005: "Прощальний танець смерті. Почнімо з предісторії видання цієї книжки. Авторка Настя Байдаченко (тепер їй 24) звернулася до видавництва "Факт" із запитанням, чи можна в них видати роман за СВОЇ кошти. "За ваші кошти -- будь-яка примха", -- відповіли видавці. На одному з етапів визначення вартості цієї "примхи" у "Факті" прочитали текст і вирішили друкувати книжку за ВЛАСНИЙ кошт."

Здивували... Вам невідома адреса?

belle6
26.12.2005, 14:59
Що саме Ви хотіли сказати? За цитатами не розбереш :))
Щодо незадоволення авторів - це саме така в мене зібрана статистика у стосунку до різних видавництв. А щодо "Факту" (хоч це і не тема топіку :))) тут усі мої примхи задоволено :)), скаржитись нема на що.

Tim-Lit
05.01.2006, 12:12
yurKOЩО РОБИТИ????
Шановний добродію! Як старший товариш по цеху, нагадаю дуже старий (існуючий з часів, принаймні, Гутенберга) закон: найважливіший момент у житті кожного автора - знайти СВОГО видавця. Тобто, якщо "Кальварія" не видає мене, його або її - це не означає, що "Кальварія" не видасть Вас! Якщо стосунки з "Кальварією" не склалися в нас - це аж ніяк не означає, що вони не складуться між Вами та Мацкевичем & Ко.

Наслідок: якщо мою (Вашу, його, її...) книгу "@#$&" не надрукувала "Кальварія" - це не означає, що її не надрукує інше видавництво. Надрукує - причому із задоволенням! Тільки треба знайти, яке саме...

Тож звідси щира порада: плюньте на все, що тут сказано - і видавайтесь на здоров’я у "Кальварії"! А от якщо вже вони особисто Вам гайки закрутять (причому Ви будете точно знати, за що саме!) - от тоді вже маєте право додати свій обурений голос до решти обурених голосів. Але не раніше!

yurKO
15.01.2006, 18:42
А знаєте що?
Кальварійці дійсно класні люди (переконуюся в цому ще більше), складається таке враження, що ви пишете те, що почули...
"Як не дочує так добреше" - щось на кшталт цього...

Mercenary
16.01.2006, 11:50
А знаєте що?
"Як не дочує так добреше" - щось на кшталт цього...
Шановний колего!
На мій погляд, судити має право той, хто видав у "Кальварії" бодай одну книжку. Бо у протилежному випадку то - злостиве пліткарство.
Зі свого боку можу сказати Вам таке.
Я співробітничаю з "Кальварією" п"ятий рік. Наразі готую до друку у цьому видавництві шосту і сьому книжки (щоправда, не усі попередні були у вільному продажу).
Так от. Я маю не усі кальварійські видання, але - чимало. Даю читати усім друзям та родичам. Деякі вже по 20 разі поперечитували. Розсипалася одна книга - покет "Культ". Але це була найперша книга "Кальварії" у м"якій палітурці. Можливо, що й технологія не була опрацьована...
Щодо паперу. Кожен, хто хоч якось вчився на філологічному, поліграфічному чи редакторському факультеті, знає, що сніжно-білий папір шкідливий для очей. Рекомендується трохи сіренький або жовтуватий. "Кальварія" колись видавала підручники - їй це відомо.
Щодо гонорарів. Знаючи наклади і умови виплати винагороди можу сказати, що за продану книжку у твердій палітурці автор отримає від 1 грн. до 2-х, за покет - від 50 коп. до 1 грн.
Якщо за квартал з накладу 3000 прим. продалося 50 твоїх книжок - за них ти і отримаєш 50 грн.
Я б посоромився афішувати такі продажі!
Взагалі, розраховувавти на гонорари за накладів 2-3 тис. примірників -смішно. Це не секрет, що ми усі працюємо і видання книжок для нас - творча самореалізація ( ну і шанс прорватися на російський або європейський ринок).
Щодо заяв про кидання авторів. Такі речі можна говорити, маючи в руках беззаперечні документи. Або говорити про підозри (саме так!). Все інше - паскудний наклеп!
Особисто у мене таких підозр поки що не виникало. Навпаки, усі домовленості "Кальварія" виконувала.
Те, що з "Кальварії" йдуть деякі автори... Так не тільки від неї. Он і Карпа змінила видавництво... Інколи люди також спочатку закохуються, одружуються, а потім - розлучаються. Так що - поливати одне одного брудом?
Загалом же весь лемент, піднятий на деяких ресурсах навколо "Кальварії" нагадує мені старого анекдота: "Василю, а тобі Мотря дала?" "Ні!" "І мені - ні" Обидва хором: "От б*"дь!" (Профет, тільки спробуй видалити!)
Так що не слухайте тих, кого "Кальварія" (та і не тільки вона) не друкує, а прислухайтеся до шановного Тім-Літа (хоча він там теж ще не видавався): плюньте на все - і видавайтесь на здоров’я у "Кальварії"!
Факт виходу книжки значно важливіший, ніж уся білялітературна метушня.
Тим більше, що редактором у Вас буде відомий майстер - Леонід Кононович.

Успіху Вам, шановний yurKO! :o

Tim-Lit
17.01.2006, 12:21
MERCENARY:
Те, що з "Кальварії" йдуть деякі автори... Інколи люди також спочатку закохуються, одружуються, а потім - розлучаються. Так що - поливати одне одного брудом? Абсолютно точно! Я вже неодноразово (не тільки на цьому форумі) зазначав, що брати Капранови видали єдину мою книгу - "Двоє в чужому домі" у рамках "Золотого Бабая". Решта мого доробку їм не підходить. Але ми зберегли й досі підтримуємо чудові людські стосунки. І я абсолютно не в претензії, що вони не хочуть друкувати інші мої книги! Слава Богу, їх видають зараз інші...

Так що стосунки письменника і видавця - річ непередбачувана.

LanceloT
23.01.2006, 12:03
... а від електоронної бібліотеки а-ля Мошков - прямий збиток, бо книжку, скоріш за все, не куплять - в "комп"-і ж є...

Якось то виглядало голослівно, оправдання, про те що всі стараються свої тексти в інеті розмістити. Тепер наводжу приклад, те що попалось під руку сьогодні
http://tim-lit.narod.ru/textes-ukr.html
Тимур Литовченко, художні тексти

http://www.levandovskij.info/start.htm

і таке саме в Дяченків, і список можна продовжувати,
(Гаррі Потер доступний на мові оригіналу...)

так що ось такі справи.

Mercenary
24.01.2006, 12:00
Щось я не второпаю: Ви за тексти і інеті, чи проти?
Щодо опитування: я не тільки його переглядав, а ще й брав у ньому участь.
Я наведу Вам один приклад, з мого життя, він мене і переконав. Я дуже люблю Дяченків, але не маю жодної їхньої книжки: як почав читати на електронних носіях, так усі тексти в компі і зберіг. І кожного разу, коли виникає питання, купити Дяченків, чи іншу книгу, якої в інеті немає, я їх не купляв.
І посилання на власні сайти письменників (Тимур Литовченко) принаймні некоректні: невже на його персональному сайті тексти розмістили без його згоди?
Я веду мову не про те, що не треба розміщувати тексти у мережі. Якщо автор не проти - навіть дуже треба!
Але без його дозволу це - крадіжка!

LanceloT
25.01.2006, 13:18
Щось я не второпаю: Ви за тексти і інеті, чи проти?
Щодо опитування: я не тільки його переглядав, а ще й брав у ньому участь.
Я наведу Вам один приклад, з мого життя, він мене і переконав. Я дуже люблю Дяченків, але не маю жодної їхньої книжки: як почав читати на електронних носіях, так усі тексти в компі і зберіг. І кожного разу, коли виникає питання, купити Дяченків, чи іншу книгу, якої в інеті немає, я їх не купляв.
І посилання на власні сайти письменників (Тимур Литовченко) принаймні некоректні: невже на його персональному сайті тексти розмістили без його згоди?
Я веду мову не про те, що не треба розміщувати тексти у мережі. Якщо автор не проти - навіть дуже треба!
Але без його дозволу це - крадіжка!

Можливо ви праві, але з власного прикладу скажу, що маю я трішки електронних текстів(надіюсь,знаєте де вони є), всі мною прочитані,- ті котрі мені сподобались в мене є у паперовому варіанті.
А щодо згоди автора- це потрібно!,
Автора чи правовласника не так легко знайти для контакту. Є в нас така державна структура по авторству
http://www.uacrr.kiev.ua/ukr/u_avt/u_g_avt.htm
Та нажаль окрім друку списків -там іншої роботи мені виявити не вдалось - я їм писав не одноразово, просив передати мій лист чи дати дані для контакту з автором - нуль...
До того ж, автор автору не копія, Т.Литовченко дозволив свої тексти кинути в мою бібліотеку, а Дяченкам написав-взагалі ніякої реакції.
А юридичний аспект -якщо дозвіл не оформлено відповідним чином -він не дійсний!
Тоді логічне запитання- для чого питати дозвіл, якщо навіть отримавши позитивну відповідь, вона юридично не дійсна?
Лише для заспокоєння власної моралі, як на мене.
Отож на такому грунті виникло собі таке КЕБУ http://www.kebu.org.ua/ ,
там власне і йдуть спроби консолідувати оцей весь гармидар.

Tim-Lit
25.01.2006, 14:25
Автора чи правовласника не так легко знайти для контакту. Ну, якщо Ви вже заговорили про мене...

Заради експерименту, наберіть в GOOGLE "Тимур Литовченко" і подивіться на результат. Сто відсотків даю: насамперед, вистрибне мій "народний" сайт, на титулі якого є і моя хатня електронна пошта, і мій мобільний телефон.

Якщо добре пошукати, можна знайти портал "Відкрита Україна", на якому наведена навіть моя домашня (!) адреса. У принципі, при бажанні я міг би її прибрати звідти, якби не дві обставини:
1) вони взяли її з довідника Національної спілки письменників України за 2002 рік - отже, з довідника її можуть взяти й інші;
2) ще 1998 року FreeGateGroup випустила "шпигунський" диск, на якому є мої хатні телефон і адреса.
Тож який сенс прибирати це з Мережі?!

Ну, і останній варіант: написати пару слів у "гостьовуху" мого веб-сайту: до мене додому на "мило" одразу надійде копія запису - це робиться просто. До речі, саме так мене і знайшов VIVISEKTOR, котрого я вже у свою чергу вивів на наш "Літфорум"!

Це я кажу до того, що можливість знайти письменника залежить виключно від бажання самого письменника. Просто на відміну від тих же Дяченків, я ніколи не стану "метром" - бо не хочу цього. А якщо стану - можете першим жбурнути в мене камінням!.. Дозволяю.

стронґовський
26.01.2006, 09:22
Сиджу і думаю: заривається мерсенарі чи ні. Воно, ніби, і не страшно – бути записаним у злостиві пліткарі, та й вася моя співпраця з "Кальварією" Іздриком почалася і закінчилася.... Немає власного досвіду, але є люди, думці яких я довіряю. Тому зариюся в архіви і подам конкретні докази... Хоча й раніше мої заяви важко було назвати голослівними.

Mercenary
28.01.2006, 23:03
Ну, якщо Ви вже заговорили про мене...
А чому б ні? Я з Вами (на двох) до того ж із задоволенням (!), придушу пляшку "Ужгороду". :p Тільки проявіться!
А якщо Ви не проти Сільверфіша, Профет, Алі, Імеджін, анд Ко...
Однією не обійдемось. :p
Кияни (3 рази)- ви сестри мої і брати! :)
Шановний Тимуре! Пропоную організувати зустріч киян - форумчан (десь у "Барабані"). І не буде так, що поважний письменник нарізатиме кола (це вже я Вам обіцяю)! А якщо ми візьмемось удвох (краще - утрьох із Сільверфішем, бо він мій друг) за організацію - формовка вийде бомбєзна!!! :D
І не треба "експериментів": набирати не будемо, в столиці і так відомо, хто це - Тимур Литовченко!

Mercenary
30.01.2006, 15:58
Хто казав що автор отримав те, що ВИРВАЛА саме "КАЛЬВАРІЯ"?????????????????????????????????????????????????? ??????
:eek:

Щодо "Механічного апельсину", з якого почалася дискусія, - гроші отримала удова автора.

стронґовський
30.01.2006, 18:09
Щодо "Механічного апельсину", з якого почалася дискусія, - гроші отримала удова автора.

Маленьке уточнення: "Кальварія" купила в цієї удови права на публікацію. За 600 фунтів стерлінґів, ця цифра блимала. А от скільки шкір "Кальварія" здерла з покупців книги....

Tim-Lit
02.02.2006, 16:58
А чому б ні? Я з Вами (на двох) до того ж із задоволенням (!), придушу пляшку "Ужгороду". Тільки проявіться!
А якщо Ви не проти Сільверфіша, Профет, Алі, Імеджін, анд Ко...
Однією не обійдемось.
Кияни (3 рази)- ви сестри мої і брати!
Шановний Тимуре! Пропоную організувати зустріч киян - форумчан (десь у "Барабані"). І не буде так, що поважний письменник нарізатиме кола (це вже я Вам обіцяю)! А якщо ми візьмемось удвох (краще - утрьох із Сільверфішем, бо він мій друг) за організацію - формовка вийде бомбєзна!!!
І не треба "експериментів": набирати не будемо, в столиці і так відомо, хто це - Тимур Литовченко!
Перепрошую за мовчання: з неділі сидів у Донецьку на семінарі Міжнародної Організації Праці, приїхав до Києва сьогодні о 7:01...

Щодо зустрічі киян - тільки "за"!!! Досі ностальгічно згадую "Фантастичну осінь"... Єдине застереження: зараз для журналістів настали "спекотні" часи - передвиборчі перегони. І хоч редагований мною журнал "РоботодавецЬ" є аполітичним, та все ж... Все ж матеріали депутатів та урядовців ми публікуємо, а зараз з ними працювати сутужно. Плюс на лютий перенесені "Савченківські читання" в НСПУ - з мене поки вистачить...

Тож за ОРГАНІЗАЦІЮ я би не взявся. Просто принагідно приєднався би. :) :) :)

LanceloT
02.02.2006, 17:52
Отож підібємо маленькі підсумки: Кальварія "надурила" усіх, за для власних прибутків!
І при цьому зробила "світлу" справу - Автори вважаю е-бібліотеки "крадіями", а е-бібліотеки не бачать змісту в контактах з авторами. І ми тут ось сперечаємось, з приводу того, що насправді скористали треті!
Шкода. Найбільше шкода що Mercenary не визнає цього.

А що до пошуку авторів, Tim-Lit-а знайшов та й запитав, правда творів ще "не закинув" у бібліотеку. Знайду інших, теж буду запитувати!

Mercenary
03.02.2006, 17:44
Отож ... маленькі підсумки: ....Tim-Lit-а знайшов та й запитав, правда творів ще "не закинув" у бібліотеку. Знайду інших, теж буду запитувати!
Оце і є головний підсумок! Ви за згодою авторів цілком законно поповнюватимете бібліотеку!
Щодо "Кальварії".
1. Ну як Ви мене можете переконати, якщо я співпрацюю з ними з 2001 року? Я що, своїм очам і вухам маю не вірити? Абсолютно усе, про що я домовлявся з "Кальварією", вона досі виконувала.

2. І взагалі, так не переконують! "Хтось щось говорив, здається..."
Переконують так: "Письменник Пуп-Землянський уклав з видавництвом "Абзац-на-Форзаці" авторську угоду № (точний номер) від (точна дата) на видання його роману "Нанашкова фуярка" накладом (точне число) з виплатою йому авторської винагороди (точні умови виплати). Кошти авторові виплачені відповідно до касового ордеру (точні реквізити).
Книгарні "Охлопус", "Мірапіда" і "Бруква" надали фінансові звіти (точні номери документів) про продаж такого числа (точне число) примірників роману "Нанашкова фуярка" , що на таке й таке число перебільшує заявлений в названій угоді наклад. Угоди на друк додаткового накладу між автором і видавництвом не укладалося.
Усі згадані документи наявні.
Відповідно до сказаного видавництво "Абзац-на-Форзаці" ошукує авторів."
Після цього у судовому порядку встановлюється факт порушення фінансових інтересів автора і на видавництво на користь автора накладається стягнення.
Якщо буде доведено факт порушення будь-ким авторських прав (у т.ч. і майнових) - порушникові треба давати по руках (хоч видавцеві, хоч ел. бібліотеці, хоч укладачеві збірки, хоч плагіаторові)!
Якщо доказів катма, а є тільки підозри, про них і треба говорити,
тим більше - на поважному Літфорумі.

LanceloT
13.02.2006, 19:44
2. І взагалі, так не переконують! "Хтось щось говорив, здається..."
Переконують так: "Письменник Пуп-Землянський уклав з видавництвом "Абзац-на-Форзаці" авторську угоду № (точний номер) від (точна дата) на
...
про них і треба говорити,
тим більше - на поважному Літфорумі.

Відкинувши усю амбіційність-
Якщо хтось доводить свої ПРАВА-все починається не просто з претензій,
пустослівних заяв і погроз!!!!!-
а з пред'явлення юридичних документів, що підтверджують права на твір!
І повторюсь-чому претензії і таке інше,
були виставлені лише одній бібліотеці? Хоча текст в мить
розійшовся по інтернету.

А пред'явлення не було! Це теж саме, що лізти в чужу квартиру, добувши докази, казати що все законно!!! (це вже амбіції)

Можливо не всі калварійці, такі негарні, а навіть і навпаки!!!- але
Я вам пропоную пройтися по форумам там де той "конфлікт" відбувався,
там без проблем "можна побачити той бруд, власне започаткований декотрими кальварійцями"!!! (якщо ви не можете шукати я вам "екс темпоре" версію із посиланнями організую)!

Prophet
28.02.2006, 13:55
Офіційне повідомлення для преси
24 лютого 2006 року

Культове українське видавництво «Кальварія»™ офіційно повідомляє, що

• не підписувало авторської угоди з Любком Дерешем на його новий роман «Намір», анонсований під час «Кальварійських посиденьок в УНІАНі» 31 серпня 2005 року. Видавництву відомо, що автор планує спробувати власні сили в оперуванні світовими правами на цей твір. Любко Дереш також повідомив «Кальварію» про намір передати права на українське видання цього роману іншому українському видавцеві;

• виключні права на використання романів «Культ», «Поклоніння ящірці» і «АРХЕ» належать видавництву «Кальварія», воно і надалі оперуватиме українськими та світовими правами на ці твори (українські ЗМІ часто помилково стверджують, що світовими правами на ці твори оперує німецьке видавництво Suhrkamp). Зокрема, плануються українські перевидання творів у «Кальварії», здійснено клубне видання «Культа» (прогнозований продаж цього видання - 10 тис. примірників за перший квартал 2006 року), на початку квітня вийде клубне видання «Поклоніння ящірці»; планується видання «Культа» в Сербії, Італії, Фінляндії, Голландії, а «Поклоніння ящірці» та «АРХЕ» - в Німеччині. Також досягнуто попередніх домовленостей про ряд видань в інших країнах.

З метою попередження використання чуток та інформаційних смітників при написанні «правдивих» аналітичних статей, новин, інформаційних матеріалів тощо нагадуємо, що,
як вже неодноразово наголошувалось, базовими принципами видавничої політики «Кальварії» є такі:

• важить не ім’я, а текст (тобто, рішення про видання книжки у «Кальварії» приймається без огляду на знаність автора, рекомендації відомих чи невідомих осіб, чи добрі стосунки, а лише з огляду на якість і відповідність тексту видавничій стратегії).

Петро Мацкевич, головний редактор видавництва: «З більшістю авторів, книжки яких видані у «Кальварії», видавництво познайомилось після прийняття рішення про видання творів, причому деяких з авторів рукописів довелось довго розшукувати».

• стратегічним напрямком видавництва є промоція якомога більшої кількості сучасних українських авторів за кордоном з метою видання їхніх творів якомога більшою кількістю мов (тобто, окрім якісного тексту, необхідною умовою подальшої ефективної роботи є можливість оперування повним комплексом прав на твір, включно зі світовими правами).

Анетта Антоненко, директор видавництва: «На початку 2005 року «Кальварія» переуклала авторські угоди саме на таких умовах (повний комплекс прав, включно зі світовими, на довготривалий термін) з багатьма авторами, виданими в «Кальварії». Вже наприкінці того ж року це принесло перші результати: «Кальварія» змогла значно розширити перелік авторів, чиїми творами зацікавились закордонні видавці».

• ми створюємо культ української книжки в Україні та прагнемо зробити сучасну українську літературу світовим брендом, тому працюємо не лише з відомими українськими письменниками, а, передовсім, відкриваємо нові імена.

Ксенія Сладкевич, PR-директор видавництва: «15 лютого 2006 року в УНІАН «Кальварія» представила шість нових імен покоління «від 16 до 26», з якими вже підписані авторські угоди, чиї твори будуть виходити в Україні з весни по осінь 2006 року. А з березня цього ж року ці твори увійдуть до каталогу прав видавництва «Кальварія», який отримує більше ста авторитетних європейських видавництв».

spark
28.02.2006, 18:32
Мені дуже подобається, коли свої власні прес-релізи людоньки починають з "Культове українське видавництво..."

"Я гєній, Ігорь Сєвєрянін, своєй побєдой упойон..." :)