Показати повну версію : Ден Браун-розкажіть щось про нього))))
Сюзерен Усталий
17.07.2005, 21:28
Недавно я гортав каталог "клуб сімейного досуга" і натрапив на книжку цього автора. На мій подив про нього було так розписано, що я одразу захотів прочитати його "останній бестселер"(кажись так воно пишеться:)) " Код Давінчі " .Однак я вперше чув про нього і про книгу, адже ніде не більше я його незустрічав.Так от , якщо хтось тай щось знає, то напишіть мені.Буду вельми дячний!
tysovska
18.07.2005, 11:54
Я читала "Код Да Вінчі" в оригіналі. Читається більш-менш цікаво, це детективне розслідування + псевдонаукова розповідь про таємниці перших християн, про Леонардо Да Вінчі, про Святий Грааль (який у книжці виявляється зовсім не таким, яким ми звикли його бачити) тощо. На любителя. Літературний рівень низький. Наскільки знаю, рос. переклад не дуже.
Схвальних відгуків не чула. Класною книгою цей твір називають хіба що у примітивних жіночих журналах...
Сюзерен, увы - счёт тогда у меня кончился, не мог тебе прислать СМС
на твой вопрос. Полностью согласен с товарищем Тисофской - книга
псевдо-интеллектуальная, детектив среднего пошиба. Этот Ден Браун
еще несколько "исторических изысканий" опубликовал - "Франки во времена Хлодвига" и тому подобное, но всё это выеденного яйца не стоит. Автор косит
под Дрюона, но... Плачевный результат. Читать этого бумагомарателя не
рекомендую.
Хе-хе. Наступної весни вийде екранізація ’’Коду...’’. Одри Тоту, Том Хенкс... Я от думаю, може краще просто фільм подивитись і не витрачати на марно 30 грн. на книгу... Хоча задля розширення ’’кругозору’’ може варто і прочитати. Зрештою, про цю книгу зараз багато мовиться по всьому світу, багато дискусій, то ж хочеться бути в курсі, чому так багато галасу здіймається.
Ясно, що тема епатажна, тому й теревенять про це всі.
Але ж, якщо книга дійсно нічого не варта, то навіть для аргументованої критики з текстом слід ознайомитись.
...Це я так, міркую вголос. Вирішую гамлетівську дилему. Блін, і 30 грн. шкода, і часу, і он ще скільки всяких гарних книжок існує довкола, вартих уваги... Але ж світовий бестселлер, про який мені один протестант-американець китайського походження сказав: ’’Не вір тому, що там написано. То неправдива книжка’’, після чого у нас з ним зав’язалась довга розмова про Бога. Таких дискусій увесь той час, що він був в Україні (понад рік) між нами ніколи не було. А наступного дня він полетів в Хьюстон (Техас)... :eek:
Сюзерен Усталий
19.07.2005, 22:24
Сlever,Prophet,tysovska - дякую за мінірецензію та поради.Мабуть прислухаюсь до ваших думок та не буду купляти книгу.Краще куплю собі книгу про масонів))) Хоч буду про них більше знати))))
ALee- в Львові я бачив цю книгу за 20 грн.
Ого! У Львові цю книжку в основному можна купити за 40-45 грн. Де це ти її за 20 бачив??? Книжки я не читав. Кажуть, що це цікава захоплююча книжка, яку можна почитати чисто для кругозору! Нічим особливим вона не є. Погоджуюсь з тусовкою, що літературний рівень повідгуках низький. Такшо якщо бажаєш прочитати її то краще позич в когось, але гроші тратити не варто! Такшо вибирай ;)
...Це я так, міркую вголос. Вирішує гамлетівську дилему. Блін, і 30 грн. шкода, і часу, і он ще скільки всяких гарних книжок існує довкола, вартих уваги... Але ж світовий бестселлер, про який мені один протестант-американець китайського походження сказав: ’’Не вір тому, що там написано. То неправдива книжка’’, після чого у нас з ним зав’язалась довга розмова про Бога. Таких дискусій увесь той час, що він був в Україні (понад рік) між нами ніколи не було. А наступного дня він полетів в Хьюстон (Техас)...
Ты хочешь сказать, что в то время когда протестант-китаец был
у тебя, ты никогда с ним не заговаривал про Бога? :confused:
==================
От имени форума Литфорум и всех химерцев я, Божиею милостию Экзарх всея Химеры, обьявляю еретику Дену Брауну анафему, его же книги подлежат сожжению и забвению в сердцах верных христиан.
Ні, ми з ним ніколи про Goda не розмовляли...
Він, тобто американець, був надто чемним, щоб говорити зі мною про таке... Ми переважно про США, про Україну, про друзів, про людей говорили... Ех, поїхав Джастін... Шкода. А такий файний хлопець!...
:(
До речі, АЛіі, себто я, це - дівчина. ;)
Алі, припини флудити.
Ану назви-но мені світовий бестселер, вартий уваги? Масова літ-ра є масова літ-ра й не несе Ідеї, від чого втрачає цінність.
Сюзерен Усталий
20.07.2005, 15:50
Ого! У Львові цю книжку в основному можна купити за 40-45 грн. Де це ти її за 20 бачив???
Біля "Арсеналу" є пам"ятник якоїсь видатної людини, я забув чий(((Там мужик з книгою у руках і у робочому фартуху)))).Там повно людей з різними старими книгами. ТАм я і бачив. А ти що зі Львова???
tysovska
20.07.2005, 17:06
Я от думаю, може краще просто фільм подивитись і не витрачати на марно 30 грн. на книгу... Краще скачати звідси:
"Код да Вінчі" (http://lib.aldebaran.ru/author/braun_dyen/braun_dyen_kod_da_vinchi/)
Ану назви-но мені світовий бестселер, вартий увагиНа початку 1900-х рр. Герберт Уелс був у списках світових бестселерів.
Алі, припини флудити.
Ану назви-но мені світовий бестселер, вартий уваги? Масова літ-ра є масова літ-ра й не несе Ідеї, від чого втрачає цінність.
А в чьом флуд-то?
;)
Стосовно ж світового бесту - то це "ЗАЇР" Коельївський. Та "11 хвилин".
ЗАЇР - це майже біблія моя віднедавна. Якщо хтосб колись мав з кимось якісь стосунки і думав, що то - любов, варто почитати Коельо.
А взагалі я думаю, що бестселерами стають і хороші, і погані книжки.
Перші - через свою легкість, простоту і глибину, а другі завдяки гарним піар-технологіям. :cool:
Біля "Арсеналу" є пам"ятник якоїсь видатної людини, я забув чий(((Там мужик з книгою у руках і у робочому фартуху)))).Там повно людей з різними старими книгами. ТАм я і бачив. А ти що зі Львова???
Це памятник Федорову! :) Можу навіть сказати, що цей Федоров зробив в Україні цікавого (кому цікаво: він був першим хто видрукував книжку, бо до того її писали вручну). А видання було старим чи новим??? Так, я зі Львова! :p :D А ти???
Тол, там еще костёл около скульптуры, так? Сюзерен, когда я
был во Львове, никто там книги не продавал!
Алі, припини флудити.
No, Профет, Алии не флудила.
Да сколько угодно. "Секс для чайников", "Гитара для чайников",
"Психология для чайников", "Чайник для чайников" и многое, многое
другое.
Там продають старі книжки. Але коли наприклад погана погода, то нікого може і не бути. Але книжки там продають і досить дешево. В основному це старі книги, тому я і дивуюсь, що там був Ден Браун...
Може... Не знаю. Але Маркс взагалі продається. Не знаю. Нічо тобі не підкажу.
Видно, что ты не очень большой книголюб. =) Ладно. Всё равно за книгами я туда не поеду.
Сюзерен Усталий
26.07.2005, 22:15
Я з Калуша(Франкывськ) , там я цю книгу бачив в якогось "хрона".Мабуть крадена. :mad:
а ти де вчишся???
Хм... Тут писали, що книжка не дуже. Я нещодавно скачав з інету, читаю, то враження наразі доволі приємні, написано професійною, впевненою рукою. ІМХО. Подивимось, що буде далі.
От у мене співробітниця читає - їй подобається. Але негативне ставлення вже склалося, його зламати може лише людина з ідентичним моєму смаком.
От у мене співробітниця читає - їй подобається. Але негативне ставлення вже склалося, його зламати може лише людина з ідентичним моєму смаком.Знеєте, Prophet! Я тут новачок і будь-чиї смаки мені, наразі, не відомі, але просуваючись далі по коридорам думок цієї, без перебільшення, дивної книжки, мені стає незрозумілим те ставлення до неї, яке я відчуваю у багатьох моїх знайомих. Воно (ставлення) - відверто вороже, при тому, що ніхто з них книжку цю ше не читав. Це Вам нічого не нагадує? (Я сам фильма не смотрел, но скажу!) :D
Я зараз десь на середині книжки і відчуття від неї дуже непогані, якщо Вам доводилось читати Маятник Фуко Умберто Еко, то моє порівняння можливо Вам буде зрозумілим — у цих книг є багато спільного, вони обидві торкаються теми ґерменевтики, проте, якщо Еко про неї пише складною, часом стилізованою, вибагливою до розумових здібностей читача, мовою, то Браун пише про найскладніші у світовій історії сторінки... е... мовою, ну, скажімо - Акуніна, хоча розумію, що будь-які порівняння хибні, але це моя власна думка. Можливо це й спричинило несприйняття його твору інтелектуалами. Але, мені здається, що інформація, до котрої звертається Ден Браун є важливою й необхідною для будь-якої людини, кора вважає себе просто освіченою.
Мені, наприклад, як людині, котра по роботі майже кожного дня має справу з "золотим перетином" дуже приємно, що є книга, котра серед иншого цікавого, пояснює, хоча й похапцем, сутність цього, без перебільшення ключа до брами світової гармонії.
А Ангели і Демони, блін, не блиснули оригінальністю..
Знову той самий початок - його зривають з ліжка.. тепер вже у раннішню годину:).
Та ну. Мені підлітку, ця книга після Маркеса здається дитячим фантасмагорним гелготанням. В кождного свої смаки... ик..
Ну на кижковому форумі буде видно які саме.
tysovska
12.09.2005, 14:40
Історики Майкл Бейджент і Ричард Лі, автори книги “Свята кров і Святий Грааль”, подали до суду на видавців “Коду да Вінчі” за використання свого твору.
Успіх роману “Код да Вінчі” підтвердив істину, що все нове – це давно забуте старе. 1980 року світ побачила книга “Свята кров і Святий Грааль”. Її автори, відомі історики Майкл Бейджент і Ричард Лі, досліджують братство Сіону та справжню історію Христа. Властиво, Ден Браун переписав зазначену книгу у формі детектива. В історичному дослідженні “Свята кров і Святий Грааль” йдеться про всі ті речі, на яких Браун закрутив свій роман: шлюб Христа та Магдалини, Грааль, який символізує святу кров нащадків Христа, які живуть у наш час, походження династії Меровінгів, таємне братство Сіону, яке зберігає цю таємницю, тут навіть присутні Ньютон і Леонардо да Вінчі як члени братства.
Відверте використання Брауном чужого твору обурило наукове середовище, а Бейджент і Лі, як повідомила “Дейлі Телеграф”, подали на видавців “Коду да Вінчі” до суду. В самому тексті роману Ден Браун згадує про відому книгу:
Софі прочитала назву: “Свята кров і Святий Грааль. Світовий бестселер”. Софі здивовано підняла очі:
– Світовий бестселер? Дивно, але я про нього ніколи не чула. – Ви були занадто молоді. У вісімдесятих роках ця книга зробила справжній фурор.
У “Коді да Вінчі”, щоправда, є речі, про які в книзі “Свята кров і Святий Грааль” не йдеться. Найяскравішою з них є опис обряду Hieros Gamos, у якому бере участь Соньєр. Ця “родзинка”, вочевидь, мала значення для комерційного успіху роману.
Конфлікт між Брауном і Бейджентом із Лі тільки починається. Таким чином, знову порушують тему, якій, здається, не судилося вичерпатись. Тим паче, що саме тепер розпочинається робота над екранізацією “Коду да Вінчі”, де в головних ролях постануть Одрі Тоту, Том Хенкс і Жан Рено. Тож будь-які розмови довкола книги лише підкидають хмизу до багаття її популярності.
Галина Гевків
Джерело Львівська газета (http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2005/09/02/8445/)
Спостереження: Ден Браун продається у кожній з центральних львівських книгарень.
І на більшості лотків на Петрівці - навіть там, де жіночі романи, де езотерика і де підручники!
Що б це значило? :)
--------------------------------------------------------------------------
Люди, а як називається та книга Дена Брауна, яка стала літературною містифікацією і насправді не належить перу автора "Кода Давінчі"?
Це значить... попса. Мабуть, так і називається.
А що ти маєш на увазі під книгою Дена Брауна, яка не належить перу Дена Брауна? :)
Чесно кажучи, "Код да Вінчі" - це справді попса, пародія на багато-багато книжок. Якщо читаючи книгу я на 10 сторінці можу передбачити, що буде на 20, 30, 40 і т.д., то це вже не книга, це голівудське кіно (але не те, за які дають Оскари, а те, яке кожного вечора десятками на наших екранах).
Сюжет наче б то закручений, але в своїй "закрученості" однаково примітивний.
Щодо тематики - взято міф і ніби то "сенсанційно" розвінчали. Але, як на мене, абсолютно неправдоподібно.
А щодо семіотики, то просто смішно. Суміш символів, окремі з них потрактовані дуже однозначно, категорично. А суть символу, до-речі, в тому і полягає, що в нього може бути безліч відтінків значень, навіть безліч самих значень.
Ден Браун - примітивний натяк на Умберто Єко. В останньому присутня глибина - тому настійливо рекомендую для тих, хто шукає в літературі саме глибини.
Хто знає, хто знає...
Можливо, Дена Баруна вважатимуть світовим класиком. Десь так років з 100-150...
Сюзерен Усталий
23.10.2005, 16:24
[/QUOTE]
Браун - примітивний натяк на Умберто Єко. В останньому присутня глибина - тому настійливо рекомендую для тих, хто шукає в літературі саме глибини.[/QUOTE]
Глибина є в "улісі". Ось де справжня глибина!
Згодна. І щоб її (глибину) хоча б частково пізнати - треба добряче готувати обладнання (інтелект).
Mari Ana
24.10.2005, 23:22
Чесно кажучи, "Код да Вінчі" - це справді попса, пародія на багато-багато книжок.
Якби ж це була пародія. Я до останнього чекала, що автор ось-ось іронічно підморгне. Та де. Він все це на повному серйозі.
Ден Браун - примітивний натяк на Умберто Єко. В останньому присутня глибина - тому настійливо рекомендую для тих, хто шукає в літературі саме глибини.
Я б сказала інакше: Ден Браун написав одну з тих книжок, над якими задовго до нього насміявся Умберто Еко, зокрема в "Маятнику Фуко".
Хто знає, хто знає...
Можливо, Дена Баруна вважатимуть світовим класиком. Десь так років з 100-150... Ну це навряд. Хіба світ зовсім зідіотіє.
~Pick@chu!!!
09.11.2005, 18:52
купили. дружина каже , що слабо. їй вірю.
oddysseus
16.05.2006, 12:37
"Код да Вінчі" - це СЮЖЕТ, мене він затягнув, від першої ж сторінки. І потім уже не мало значення, що інтрига створюється занадто прямолінійно (одна-дві недомовленності - це нормально, але ж не постійно!), що деякі розгадки знаходиш раніше за персонажів, що вбивцю знаєш за декілька розділів до його викриття. Так що книга сподобалась, та й перегляд історії Христа, байдуже, чи сам Браун розробив концепцію, чи "передрав" у когось, був для мене новий, а тому - знов-таки цікаво. Хоча, звичайно, поціновувачам семіотики справді, мабуть, краще читати Еко.
acid drinker
16.05.2006, 12:52
а чого тільки про код така гаряча розмова? от ангели і демони - річ краща, там до останнього важко взагалі будь-шо передбачити.. ну, крім того, шо світ таки буде врятовано і шо вони таки пересплять.. але ж по-іншому й не могло бути;)
Брауна читала лише "Ангели і демони". Acid Drinker права, передбачити майже нічого неможливо, жанр в принципі не мій, але захоплює і інтелектуальне навантаження в принципі досить непогане.отже, раджу почитати. "Код да Вінчі" читати навіть не збираюсь саме через весь цей жахливий pr!!!!
oddysseus
16.05.2006, 13:32
"Ангели й Демони"... Хм, цікаво.
Aureliano
16.05.2006, 22:48
Код да Винчи - самая обычная тупая попса, которую очень хорошо раскрутили. А если уж говорить о жанре "криптоистории" и историческом постмодернистском детективе то здесь есть несколько очень хороших романов, например:
"Имя розы", "Маятник Фуко" Умберто Эко
"Меня зовут красный" Орхан Памук (один из самых ярких и удивительных романов последних лет)
"Арабский кошмар" Роберт Ирвин
"Записки придворного карлика, гностика по убеждению" Дэвид Мэдсен
"Непогребенный", "Квинанкс" Чарльз Паллисер
по-моєму, "Код да Вінчі" - це іще й самодурство. індивідуальною творчістю там і не пахне. усе це давно десь чуте і категорично не прийняте. думаю, ті, хто про Бога знають не лише із книжок, погодяться, що браунівська історія Христа виглядає щонайменше профанно. йому треба покаятися ;)
Aureliano
17.05.2006, 22:18
йому треба покаятися ;)
да, ладно, в чем ему каяться? в том что он плохой писатель или в том что у него хорошие лит. агенты? а что до женатого христа - так это такой же старый сюжет, как само христианство - Браун просто использовал существующую идею. Тут все дело в том как вы рассматриваете Христа - как историческую личность со всеми человеческими слабостями и грехами или же как сына Божьего - некую трансцендентную сущность.
Я читала "Код да Вінчі", "Ангели и демоны", "Цифровая крепость". Ну що сказати... Сюжет слабенький, навіть дуже. Що в мене дійсно викликало захват - це піар-компанія навколо книжок Цьому треба вчитися. Книги активно обговорють, їх забороняють, їх масово купують - а в результаті - нікому не подобається те, що там написано.
Тепер про позитивний момент. Що мені дійсно сподобалося в творах "Код да Вінчі" і "Ангели и демоны" - це опис різних церков, пам'ятників видатним людям, розповіді хто де похований і як виглядають ці склепи, підземеля, різні таємні ходи... І про все написано легко, цікаво і невимушено. Принаймні немає враження, ніби студіюєш підручник.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008