Показати повну версію : Яка користь автору від майстерні?Дискусія.
Хочу запитати: чи хто із форумчан , розмістивши свій твір у "майстерні креативу", мав потім із того якусь матеріальну або ж просто "інформаційну" користь(вигоду)?
Чи можливо потім опублікувати такий твір у журналі, запропонувати до конкурсу (як неоприлюднений), отримати за нього гонорар (згідно умов договору)?
Чи був у кого такий досвід, що твір прочитали на форумі, звязалися із автором та й взяли до друку??? Прошу поділитися.
Black3012
06.08.2010, 16:36
Хе, тепер можу сказати, що завдяки "Майстерні" моє оповідання "Брамники" потрапило до журналу "УФО". Мабуть щось із того, що лежить в "Майстерні" таки читають, навіть якщо не коментують.
Хоча останнім часом не видно ніякої цікавості до творів початківців. Завсідники мало цікавляться креативом, вони більше слідкують за перепетіями словесних баталій, а самі початківці не роблять ніяких спроб привернути до себе увагу.
Взагалі чомусь складається враження, що ніхто з присутніх давно нічого не читав, бо дискусії благополучно вмерли, а новини Книгарні взагалі не викликають ніякого інтересу. Літфорум стає місцем спілкування за звичкою, ніж профільним ресурсом.
Я Вас щиро із тим вітаю, Bleck3012!
Та - дякую за відповідь.
Скоріш за все, Ви праві, не читають, і ми - не читаємо. Поміркувала - чому? Та тому що (особисто я теж) - краще читати із паперу. Ну, звичайно, є люди, професійний обовязок яких є читання креативів. Але, певно, немає нагальної потреби вишукувати у цім форумі "першодруки", немає із того зиску, або ж рукописи великою лавиною і так ллються на цих "тружеників чтива". Я й сама увійшла у форум насамперед із надією "десь засвітитися". Але воно так є: коли немає результату довго і зовсім ніякого, то й інтерес падає.
Але - із Вашого досвіду бачу, що не все так є. Отож Ваш результат - то є стимул писати на форумі.
samnasam
20.04.2011, 20:50
Спроба реанімації теми. Поки не з'являться літературні агенти, які будуть нишпорити укрсучлітом, нічого не зміниться принципово. Для кого вони будуть шукати цікаві твори для "забугорья" чи аборигенних "жирних котів" - не принципово. В не останню чергу і Андрухович і Курков є перекладачами, що і допомогло їм бути почутими за межами України. Мало хто зараз усвідомлює, що письменницьке визнання до них прийшло зовсім не з України, а навпаки - ззовні в Україну. За суттю своєю, вони самі для себе стали літературними агентами. Писати і одночасно "штовхати" власні твори - це ще туди-сюди, але жодний з них не зможе фізично бути ще й літагентом для когось (виключення - просування Андруховичем власної доньки чи Фридляндом - власної дружини Карпи). А вітчизняним "жирним котам", що "морозяться" час від часу на форумі, треба, аби до них повзли на колінах, бо вони є монополістами. Можна безборонно "гнати" літературну "ліверку" з рідким включенням чогось дійсно цікавого і не перейматися результатом.
Поки що. Те, що іноді твори з форуму з'являються десь надрукованими, лише ще більше підтверджує правило "щасливого збігу обставин".
vic.tor.doc
23.04.2011, 22:10
Особисто я завдяки цьому форуму (і майстерні креативу в т. ч.) зміг познайомитися з досить цікавими людьми, ну й відповідно отримати певну інформацію. Стосовно ж матеріального, то - "під лежачий камінь вода не тече". А те, що на твори маловідомих (чи взагалі невідомих) людей не звертають уваги - проблема тих, хто мав би цікавитися чимось креативним. Адже матеріальне може мати на цьому не тільки автор. Стосовно критики - це теж дуже чудово, навіть якщо вона й недолуга сама по собі - бо в суперечках народжується істина.
samnasam
24.04.2011, 10:33
Куди Вас поцілювати, дорогенькій мій мудрогелику? А ще - "весною розпускається листя на деревах і тепліше, ніж зимою"!!! А ось ще - "коли йде дощ, то асфальт стає вологим". Ви випадково не родич спікера ВР Литвина? Той теж видає "на гора" випадково нікому невідомі факти з абетки. Напишіть ще щось подібне - вражає до глибини душі!!!
vic.tor.doc
24.04.2011, 15:34
Вельми втішений, шо Вам гвавт сподобався останній допис! На запитання куди мене цілювати - в бампер! бо я з поїзда! Що стосується родинних зв'язків зі спікером - дозволяю Вам (якщо не ліньки) зайнятись генетичними дослідженнями на цу тему. З повагою та гумором. Док.
P.S. Пробачте (дуже вже тішився сам Вашим дописом), мало не забув - З великодними св'ятами Вас!
samnasam
24.04.2011, 16:08
Ви не просто з поїзда - Ви з бронепоїзда, бо "рація працює на батарейках"! Менше з тим, щось не бачу слідів поцілунків тих, на кого Ви так розраховували своїм підлабузницьким дописом? Може бампер занадто брудний - протріть і нумо до бою - ще разок на приступ "відморожених"! І нижче, нижче землю то рийте, а то не помітять!!!
vic.tor.doc
24.04.2011, 22:15
Погано жити без почуття гумору... Співчуваю... Але:
1. Бронепоїзд - класна штука (як захист від дятлів)
2. Батарейки працюють довго, і ще довше будуть (новітні нанотехнології).
3. Бампер вже блищить від Ваших "лобзань".
4. Хоч і трохи бридко від телячих ніжностей, але - ПРИХОДЬТЕ ЩЕ!!!
samnasam
24.04.2011, 23:00
Оце так дивина! А чого б це теляті у Вашому віці ховатися від птахів за допомогою батарейок у бронепоїзді? Я вважала, що Ви розумієте той старезний воєнний анекдот про "рацію на бронепоїзді", але не судилося. Стосовно бампера - повісьте його собі на груди в якості нагороди. Ви чесно ii заслужили за вірну службу!!! Ані кроку назад! Так тримати!
vic.tor.doc
25.04.2011, 12:36
Теляті подобалося розважатися з коровою поки не з'ясувалося, що необхідне втручання ветиренара з психіатричним ухилом - тема зовсім не для взаємного приколювання. Бампер в якості ордена приб'ю цвиками-"соткою" і буду носити з гордістю! А Вас - відпускаю! Надобраніч...
samnasam
25.04.2011, 15:12
...Бампер в якості ордена приб'ю цвиками-"соткою" і буду носити з гордістю! А Вас - відпускаю!
І як, я раніше не второпала, з ким маю справу?
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008