Показати повну версію : Улюблене
І знову починаємо ділитись іменами наших улюблених українських письменників та обговорювати смаки одне одного... Запрошуються всі!
Григорій Сковорода
Зінаїда Тулуб
Іван Нечуй-Левицький
Остап Вишня (кумедні історії)
Митрополит Євгеній Болховітінов (історичні праці про слов'ян)
Петро Могила (требник)
Франко, Котляревський, Коцюбинський, Мирний!!!; сучасне: Андрухович, Дереш!!!, Покальчук, Подервянський.
...немає улюбленого...
Шукаю все, та ніяк не знайду...
Хочу сильної, відвертої, яскравої прози про ЖИТТЯ...
Та де її знайти?
tysovska
20.07.2005, 15:57
"Конотопська відьма"
"Лис Микита"
Стус, Стефанович, Антонич
"Тореадори з Васюківки"
"Яса" Мушкетика
з сучасного - Марина Меднікова, Андрухович
Та багато всього, хіба все напишеш!
Мерсенер
20.07.2005, 16:57
"Солодка Даруся", "Нація", "Жіночій аркан" Марії Матіос.
Alee
Мабуть, тобі сподобався б Іван Багряний. Особливо "Тигролови".
Митрополит Андрей Шептицький ( праця його життя)
Мар*ян Нищук ("Задуха")
Курков ("Пікнік на кризі" і прочєє)
Іван Багряний (особливо "Сад Гетсиманський), Стус, Симоненко
Василь Слапчук (особливо"Прокляття"), Покальчук,
Прохасько
Іван Багряний (особливо "Сад Гетсиманський), Стус, Симоненко
Згодна........
Mercenary
09.08.2005, 17:45
Ігор Римарук "Діва Обида".
silverfish
12.10.2005, 15:53
Анна Хома "Репетитор", "Провина". М. і С. Дяченки "Блукальці", "Відьмська доба", Андрухович - Усе.
Коцюбинський у будь-якому вигляді, але найбільш - в своїх італійських акварелях.
Хвильовий,
Загребельний,
Симоненко.
Ой, я тему цю вже давно зробила, а сама не написала.
Франко, Коцюбинський, Микола Хвильовий, Яновський, Леся Українка, Стус, Антонич, Ліна Костенко, Тичина, Маланюк...
Сучасних ще рано оцінювати, але Прохаська люблю безперечно, Андрухович теж потрапляє до списку.
Взагалі люблю українську літературу практично у всіх її формах і проявах.
Ющук. "Українська мова" для вищих навчальних закладів, студентам філологічних факультетів........................
Ага, ви ще Дончика згадайте :)
Ющук. "Українська мова" для вищих навчальних закладів, студентам філологічних факультетів........................
Книга цікава, але вже дуже багато помилок, претензії мабуть до видавця
По-моєму, Девор пожартував. Бо по його постах не скажеш, що він читав хоч якийсь підручник з української.
Ющук - хороший і поважний філолог, але, ІМХО, шкільні підручники йому вдаються краще, а ВУЗівські є й досконаліші.
Егегей!!!!
Не жартував, а перебивав тему:)! Раджу прочитать цю книгенцію на 600 сторінок усім . Позавчора дістав і дістаю досі масу вражень і задоволення:).
Посмію захистити свою негідну честь:).
Як я можу читать хоч якісь підручники з укр.мови, якщо видання 96-го року перевидаються у 98!!!! І затверджені міністерством!!!(це підручник "Укр. мова" 10-11, Бєлаєв, Симоненкова, Шелехова - маскалі!!!!) Хоча єдина користь з нього - це таблиці в кінці книжечки - види складних речень, чергування букв, групи розділових знаків за їхніми функціями...
Так, дійсно, шкільні підручники в Ющука кращі, хоча б тому, що у них вміщаються приклади з зарубіжної літератури.
Не знаю які у вас там видання, а у мене за 2004 рік "Либідь".
І ніби ніччьо..
Мені, в принципі, також дуже хочеться користуватись граматикою за 1883 рік, але Ющук в кожному новому виданні додає, щоразу, нові мовні явища!!!! І надіюсь... хоча сумніваюсь за мою лінь.. що детально буду працювати над своєю мовою... Занотуйте це десь, щоб згодом мене шантажувати:).
А! До речі дуже корисним є "словник синонімів української мови", за сприянням Національної Академії Наук України. Тільки от сам не звик зі словниками працювати... гірко та прикро...
Сюзерен Усталий
15.10.2005, 15:47
Багряний "Тигролови" - це дійсно першокласний прозовий твір.
І Тодось Осмачка (особливо вірш "хто") - раджу всім без винятку!
Mercenary
15.10.2005, 19:51
І затверджені міністерством!!!(це підручник "Укр. мова" 10-11, Бєлаєв, Симоненкова, Шелехова - маскалі!!!!)
А був ще "москаль" - Донцов...
Симоненкови - достатньо знана київська родина українських філологів.
З однією пані з цієї родини я колись працював у школі. І вдома ( що для Києва на той час було неймовірно) вони розмовляли українською.
Тих двох авторів я не знаю, але...
Ви мене прикро здивувавли поспішними оцінками і нагадали старого анекдота: "Диви, Куподрищенко, яке кумедне прізвище - Зайцев!"
Та я там погнав, пожартував, посмердів:). Проти прізвищ нічого немаю проти, окрім, звичайно ж змісту їхньої праці. Ну це треба побачити. Матеріал то в ній викладений..але дуже сутуло й не цікаво, а так, для пересидження уроку.
А от таблиці склали вони дійсно змістовні, мабуть таки перексерю їх на майбутнє.
До речі до свого улюбленого віднесу також Василя Стуса, а саме, недавньо видану, книжечку вибраного "Палімпсест".
Mercenary
17.10.2005, 13:01
Наталка Білоцерківець! Супер! :)
http://www.brama.com/art/bilots1.html
http://www.brama.com/art/bilots2.html
http://www.brama.com/art/bilots3.html
http://www.ji.lviv.ua/ji-library/pleroma/bilotserkiv.htm
ховрашок
30.10.2005, 22:39
Якщо поставити запитання ,хто мої улюбленіші поети я би відповів : Леся Українка,Максим Рильський,Богдан-Ігор Антонич,Олена Теліга,Євген Гуцало,Василь Симоненко та Юрій Андрухович.Щодо прози Олександр Довженко" Зачарована Десна" ,ессе Андруховича та його "12 обручів ".
Маю рожеву мрію - побачити фільм по "Тигроловам". Якісний, зі спецефектами.
З української літератури в пам'яті лише шкільна програма. Найбільше сподобались "Хіба реветь воли, як ясла повні..." і "Сто тисяч".
А ще моя одногрупниця давала почитати книги свого брата (Дністровий, чи Дніпровий - не згадаю), на українській мові з ненормативною лексикою. Книги про українську шпану. Називаються "Місто уповільненої дії" і "Пацики". Не сподобалось, але щось же треба згадати.
Порадьте сучасних українських авторів.
oddysseus
11.11.2005, 13:03
Треба й себе якось ідентифікувати в контексті смаку до української літератури (оце я сказонув, ну добре). Антонич (найоригінальніший, як на мене, наш поет), Хвильовий (класна модерна проза, вірші - краще не читати), Яновський, Леся Українка (так! маю на увазі драми). Сучасні... Не буду про них, профан я. ;) Хіба що Андрухович (це клас, я писав по його прозі дипломну роботу, копався страшенно в словах, але після цього смак до читання цього автора не зник; для мене це щось значить, а то були й інші випадки...).
Симоненка ледь не забув. Він - просто Поет.
Ігор Калинець. Ноу коментс, прочитайте.
Дивно що ніхто не згадав про Лесю Українку. Її драма-феєрія "Лісова пісня" - це просто щось надзвичайне! Такий сумний, зворушливий твір...мій улюблений з української літератури.
Ще подобається "Хто ти?" Є. Гуцала і "Тигролови" Багряного і "Собор" Олеся Гончара.
МЕні дуже подобається Вишня, Коцюбинський, Нечуй-Левицький, Кононович, Стус, Симоненко...=)і так до посиніння :D
Я люблю:
Ольгу Кобилянську (вся)
Прохасько (!!!)
Софійку Андрухович (Старі Люди)
все інше для мене: тексти-тексти-тексти
...немає улюбленого...
Та де її знайти?
Дуже реалістична проза Н.Снядалко "Пригоди молодої українки". Але думаю, дівчатам більше сподобається. Їм це ближче до душі.
Mercenary
28.01.2006, 22:40
А хлопцям і Наталка сподобається. Така симпатична...
У нас останнім часом багато нових учасників на форумі. Пропоную їм (та усім!) поділитися своїми вподобаннями в українській літературі всіх часів.
Дуже люблю Роздобудько - усі книжки.
Зараз дочитую Дереша "Намір!", сподобалось, хочу й інші прочитати.
А от Сняданко зі своєю "Колекцією пристрастей..." не спобалася взагалі.
Andrij.7
01.02.2007, 20:09
Вподобаю:) Котляревського за "Енеїду", Шевченка за "Гайдамаки", Хвильвого - особливо і практично за все що читав, трохе - Підмогильного, Семенка за його футуристичні спроби, Сосюру за карколомну біографію і політичний конформізм ;), Остапа Вишню за "Усмішки", Стуса за "Курдському брату" і за життєву позицію, Леся Подервянського за "літературознавців" і "митців", Жадана, бо багато з того про що пише близьке, пережите і зрозуміле.
Mercenary
02.02.2007, 17:50
Дуже люблю Роздобудько - усі книжки.
Ірен - класна.:aga: :aga:
Ірен - класна.:aga: :aga:
Я вчора їхала додому в маршрутці, і поряд зі сною сидів чоловік і читав "Гудзик" :) Я була приємно вражена.
Взагалі мені цікава думка чоловіків стосовно їх погляду, наскільки влучно і правдиво написала жінка розповідь від імені чоловіка.
Сказкіна
02.02.2007, 21:50
Василь Симоненко та Ліна Костенко. Надзвичайно близькі мені поезії.
Людмила Скирда, Ганна Світлична, Ліна Костенко... Особливо цікавий мені Василь Стус: рокові балади можна було б створювати, де в ролі текстів були б його вірші...
Добродій Юрко
08.02.2007, 01:22
Правду кажете!
На мою особисту думку це кращий її твір.
А ще можна додати Франка, Котляревського, а з сучасних мені до душі Оксана Забужко, Ірен Роздобудько та згаданий вже тут Василь Слапчук.
Думаю ще прочитати усі твори Дереша, які знайшов у електронному вигляді, користуючись викладеними тут посиланнями. Залюбки придбав би його книжки, але ж у Харкові не надибав поки що.
Добродій Юрко
08.02.2007, 01:32
Мою думку про "Гудзик" у декілька рядків не вкласти.
Але якщо скоротити до мінімуму - твір про те, як людина у гонитві за примарним втрачає справжне і помічає це лише коли втрата очевидна.
Залюбки придбав би його книжки, але ж у Харкові не надибав поки що.
Я у Києві Дереша нічого крім "Наміру!" не можу знайти.
А читатит в електронному вигляді не хочу...
Добродій Юрко
09.02.2007, 20:26
"Намір" придбав учора, виявивши, що українською літературою люди таки цікавляться. Поличка з нею досить невеличка, але підходять і обирають.
Книжки треба читати саме у традиційному вигляді, а мережею користуватися тільки якщо нема іншого виходу. Ці письменники різні. Вони можуть подобатись або ні. Але з кожним роком їх все більше, з*являється вибір, а з ним і можливість підтримати їх і водночас отримати насолоду від читання. Цілком підтримую вашу позицію.
з вашого дозволу поділюся своїми враженнями від укр. літ. сподобався Домонтович "Дівчинка з ведмедиком", усім раджу "Майстер корабля" Яновського, чудова річ. :p із творчого доробку ненаглядного Андруховича я б виділила "12 обручів". із дитячих вражень - "Тореадори з Васюківки" Нестайка. також недавно прочитала "Лицар тихого полювання" Конончука (дуже сподіваюся, що не надто перебрехала прізвище). це хороша книжка...
не розділяю захоплення багатьох форумчан Дерешом та Роздобудько. але критикувати не буду - не та тема.
Матіос.
Жадан.
Малярчук.
Набоков:)
Добродій Юрко
11.02.2007, 12:29
до maris
дякую за поради. З перелічених вами авторів читав лише Нестайка у дитинстві. В творах Роздобудько перш за все звернув увагу на форму викладу, на мову. А сюжети доволі простенькі. Твори сучасних українських авторів допомагають мені збагатити власну лексику.
Читаю зараз "Намір". Герой поринув у дивний химерний простір і ризикує втратити щось найцінніше. У Пєлєвіна на першому місці теж глюки героїв. Ну і що? Подивимось що... Ось дочитаю і тоді вже поділюся враженнями.
Блукаюча Вода
17.02.2007, 01:32
Добродій Юрко , якщо вже взялися за Дереша, - обов'язково читайте "Архе"!:aga:
до maris
Читаю зараз "Намір". Герой поринув у дивний химерний простір і ризикує втратити щось найцінніше. У Пєлєвіна на першому місці теж глюки героїв. Ну і що? Подивимось що... Ось дочитаю і тоді вже поділюся враженнями.
У Пєлєвіна виходить якось переконливіше. а так більше нічого.
"намір" читала досить давно, враження особливого не залишилося, тому й ділитися особливо нічим. пам"ятаю, що петрик п"яточкін не викликав абсолютно ніякого співчуття і вже дуже "грузили" внутрішні та невнутрішні монологи героя, в яких автор намагався пояснити "правила гри", за якими діє г.г. (головний герой). ці правила особисто мені розуміти не хотілося... крім того, мені здалося, що композиційно "намір" просто розпадається на шматки і держиться разом тільки формально й завдяки палітурці.
ну що ж, про смаки не сперечаються. але їх обговорюють.
Добродій Юрко
17.02.2007, 23:09
Петрик - це такий хлоп, що побачив десяте слоненя.
(дев*ять слоненят! Де-е-е-сять!).
А взагалі то він втратив кохання, а знайшов чергові глюки.
Так і не стало зрозуміло мені, що отримує герой, пізнаючи нові глюко-світи. А от що втратив - ясно. Все зіпсував телепень. І то через те, що повірив у фатальність смерті. Банально злякався, що не встигне від неї втекти за життя і поспішав звільнитись від людей, витираючи себе з їх спогадів. Боягуз. І до того ж максималіст незрілий. Або кохана людина (Гоца оця) йде за ним до кінця, або ну її взвагалі під трамвай. А вона ж таки хтіла бути з ним. Не зрозумів я героя, слонофіла Петрика П*яточкіна...
Я була у захваті після прочитання "Дива" Загребельного та "Мальв" Іваничука
Вишенський, Українка (драм.), Стефаник, М.Куліш, Антонич, Григір Тютюнник, Костенко, Жиленко, Шевчук, Пагутяк, Роздобудько (дещо)...
Ромка Позаяк
28.10.2008, 19:57
Матіос.
Жадан.
Малярчук.
Набоков:)
Дозвольте натякнути Вам на мій респект щодо гарного та вимогливого смаку! Від себе додам: української прози, кращої, ніж від Марії Матіос, я не читав останні 20 років... Я схиляюся перед талантом цієї людини - це справжній дар. Слова тут зайві...
Вишенський, Українка (драм.), Стефаник, М.Куліш, Антонич, Григір Тютюнник, Костенко, Жиленко, Шевчук, Пагутяк, Роздобудько (дещо)...
Усі, окрім Роздобудько (нічого особистого, не ображайтеся!) - мої НАЙУЛЮБЛЕНІШІ автори, але, звісно, без Марії Матіос шерег неповний :-) Взагалі дивно: вперше в житті відразу натрапив на пости, в яких майже один в один (і майже в тій самій послідовності!) висловлені преференції моїм кумірам! Приємно усвідомлювати, що я не такий вже й виродок. Колегам за смаком - втіх та щастя! Ви - СПРАВЖНІ, знайте й цінуйте це в собі!
ха-ха, а люди з іншими смаками - несправжні) ми всі вам снимося))
Demetrios
16.11.2008, 01:38
А я не люблю українську літературу, хоча, точніше, трохи люблю (бо, все ж таки, рідна), але вона мені в цілому не подобається і ніякого захвату не викликає. У світовому і навіть європейському контексті вона знаходиться на дуже далекій периферії. Єдиний письменник європейського рівня і значення - Гоголь, та й той писав російською. Шевченко, Франко і т.д. письменники регіональні, в кращому разі східноєвропейського рівня... хоч навіть з вершинами польської літератури чи празької (а якщо рахувати німецькомовну то взагалі) їх важко рівняти. Серед "розстріляного відродження" були цікаві персоналії і твори, але чогось унікального я там не стрічав. Читав колись багато і за шкільною, і за універською програмою, пробував щось сучасних читати (вистачало максимум на пару сторінок), але загальне відчуття - розчарування. Це ставлення ще в університеті сформувалось. Зараз, можливо, я б менш критично їх оцінював.
Єдине, що безперечно сподобалось - "Цвіт яблуні" Коцюбинського. Але й цей твір не унікальний, дуже вже багато паралелей з Гамсуном, може є й якісь прямі запозичення... Бувало, що мені подобався якийсь твір, а потім я зустрічав зарубіжний твір, звідки все слово в слово було передерто... Це теж закріпило скептичне ставлення до укрліт.
Maha2009
04.12.2008, 12:52
А мені дуже сподобався Панас Мирний, Нечуй-Левицький та Остап Вишня ( це в школі). А зараз - Любко Дереш, Андрухович, Іван Багряний.
Дуже захопили мене фантастичні твори Олеся Бердника та історична повість "Дике поле".
А ще Галина Пагутяк гарно пише для дітей.
Джен Єйр
05.12.2008, 00:11
...немає улюбленого...
Та де її знайти?
Ти не читав Любка Дереша?
Джен Єйр
05.12.2008, 00:15
Ще зі школи люблю українських письменників,не знаю чому,але коли чую "Реве та стогне Дніпр..."хочеться підспівати... "ностальжі".
Джен Єйр
05.12.2008, 00:31
"Намір" придбав учора, виявивши, що українською літературою люди таки цікавляться. Поличка з нею досить невеличка, але підходять і обирають.
Книжки треба читати саме у традиційному вигляді, а мережею користуватися тільки якщо нема іншого виходу. Ці письменники різні. Вони можуть подобатись або ні. Але з кожним роком їх все більше, з*являється вибір, а з ним і можливість підтримати їх і водночас отримати насолоду від читання. Цілком підтримую вашу позицію.
Ці письменники різні.Так.Сьгодні людина виринула з тенет кокона,вона вільна,може подорожувати,знайомитись з іншими культурами і спілкуватись з іншими від Півдня до Півночі,від Східу до Західу!Ми різні і стаємо ще різноманітнішими у думках,мріях,мистецтві!
Богдан-Ігор Антонич, Максим Рильський, Михайль Семенко, Микола Вінграновський, Тарас Мельничук, Грицько Чубай, Олег Лишега, Василь Голобородько, Іван Малкович, Віктор Неборак, Юрій Андрухович, Юрко Позаяк, Остап Сливинський
визначитися важко, хоч стрель.
Придбала врешті Листи до сина Василя Стуса. Він для мене- маяк.
Ліну Костенко можу зарахувати до тих, кого перечитую часто.
Юрій Тарнавський став свого часу відкриттям, і досі із подиво-захватом його читаю.
... Оце в мене пробіли тут( в сенсі- улюбленого)...
замазура
19.02.2009, 01:51
українська література в своїй більшості для мене terra incognita. я не читав Франка, не знаю драм Л. Українки (за винятком хіба що Лісової пісні)… ((((((((доречі поки не забув, О. Олесь написав класну п*єсу – Ніч на полонині, дуже перегукується з Лісовою піснею Лесі Українки (не знаю хто там в кого шо підглянув, чи раніше написав – а почитати раджу всім – весела і барвиста романтична поема)))))))) …для мене також досі не відкритий Коцюбинський, Винниченко… Довженко... (далі трохи помовчу; читати я почав лиш після школи).
не скажу звідки, але я майже на сто відсотків впевнений що Василь Стефаник і Грицько Чубай – безпрецедентні явища не тільки в українській, а й у світовій культурі. :-)
Marichka
26.02.2009, 19:33
Люблю Лесю Українку, Стефаника, Загребельного, Коцюбинського.
З сучасних, прочитаних останнім часом, сподобалась дуже книга Олексія Кацая "Пекло".
Вітаю, дуже потрібно знайти роман Домонтовича "дівчинка з ведмедиком" та "без грунту" у електронному варіанті, допоможіть хто може... Заздалегіть дякую...
на сьогоднішній день це Богдан Бойчук "Над сакральним озером". шо раджу-то раджу...обов*язково подарую коханому...нехай репетирує)))
RockerША
04.05.2009, 21:49
Веже давно прочитала, але тільки зараз надумала поділитись. Якось на літературі нам задали прочитати Ірину Вільде, три її твори: "Метелики на шпильках", "Б'є восьма", "Повнолітні діти".
Знаєте, я вже давно не читала чогось такого прекрасного в українській літературі. Можливо, це значно контрастувало з Шевченком, якого мені довелось читати перед цим (а, вже вибачте, я його не люблю).
В цих творах прекрасна мова, цікавий сюжет. Я читала, і просто не могла спинитись. Це не схоже на щось інше. Це може бути тільки Вільде. Тільки її твори.
Journalist_N
10.07.2009, 20:21
Колись мене зачепили Загребельний (Диво), Підмогильний, Ліна Костенко. Із сучасних дуже вразив роман "Майже ніколи не буває навпаки" Матіос. Залюбки читаю Роздобудько
Останнє, що мене вразило з укрліт - це "Майстри часу" Кочерги. Дуже цікава філософська пєса! Я була в захваті від думок, викладених у ній)))) і сюжет прикольний, щоправда, під кінець трошки натягнутий з антифашистськими закликами, але це не змінює загального позитивного враження про твір)))))
Обожнюю Марину Гримич, щоправда не всі твори. „Егоїст”, „Варфоломіїва ніч”, „Фріда” – щось неймовірне! Я перечитувала ці книжки разів з десять і кожного разу отримувала неймовірне задоволення! Ця письменниця унікальна, бо всі її книжки абсолютно різні і ніколи не знаешь, чого чекати у наступній.
Що стосується решти сучасних авторів, то я в пошуку „свого”. Читала досить відомих нині Іздрика, Дереша, Роздобудько. Щось є, але чогось і бракує у їхніх творах, такого, щоб зачепило. Придбала книжку „Депеш мод” С.Жадана, але там через слово матюки – відклала. От, Люба Клименко подобається, але з деякими зауваженнями, хоча маю всю підбірку її книжок
Сподобались „Маска” В. Лиса, „Чижик-Пижик” Чижевської, „Андріївський узвіз” В. Доброти.
З класичних творів найулюбленішим є "Кайдашева сім*я" Нечуя-Левицького, перечитувала стільки разів і не втрачала бажання перечитати твір знову й знову!
Шості_двері
05.09.2009, 18:44
ах, я готова цілими днями оди співати нашим сучасним українським письменникам. Серед найулюбленіших Дереш "Намір", Жадан "Балада про Біла і Моніку", Карпа "Супермаркет самотності", Забужко "Дівчатка", Матіос "Майже ніколи не навпаки", Роздобудько "Він і вона". Думається, що це література нашого часу, покликана допомогти нам знайти самих себе...
Франко, Котляревський, Коцюбинський, Мирний!!!; сучасне: Андрухович, Дереш!!!, Покальчук, Подервянський.
щось не вловлюю звязку...))
в мене серед сучасних - Матіос
минулі-Стороженко-Марко Проклятий, Коцюбинський-Тіні забутих предків, Леся Українка-Лісова пісня, та багато інших...
hard-edu
26.09.2009, 18:50
люблю щось таке розумне, філософське...)))))
подобається творчість прохаська, місцями андруховича
останнє відкриття-найк велес-Свідки Абрахама. ніколи б не подумала, що література іноді може описувати надзвичайно складне так просто, так дотепно, так іронічно. доведення недосконалості бога -просто класика. я розрішила для себе кілька світоглядових задач - наприклад скептичне ставлення до гебрейських святих текстів, бога можна творити в собі, в подружній парі, в компанії однодумців etc.
з найка вийшов би непоганий письменник, тільки б менше він тусувався на форумах. не метав дик сказать бісер. щопрада, познайомилася я з його романом завдяки цьому форуму. спасибі що ви є.
тільки б менше він тусувався на форумах. не метав дик сказать бісер.
ви себе вважаєте свинею?
hard-edu
26.09.2009, 22:43
Ой, проїхала. Вибачте. Хотіла висловитися покрасівше, а вийшов ляп. Даруйте.
Книгоман
10.01.2010, 22:07
Дуже люблю читати Лесю Українку, В.Стефаника, Б.Грінченка, М.Стельмаха (зокрема "Гуси-лебеді летять" і "Щедрий вечір"),Люко Дашвар, І. Роздобудько, Н.Сняданко
В.Сосюра- поезія.
М.та С.Дяченки.
Найбільше люблю читати Євгена Гуцала. Просто колись потрапила на горищі його книга "Сльози Божої Матері", після чого відчитатися його не можу. А так ще читаю Загребельного, Кобилянську.
WhiteLips
29.07.2010, 14:03
Дереш, Роздобудько, Поваляєва... Любка Дереша взагалі спочатку не сприймала, а дізнавшись скільки йому років - стало цікаво. Захопилась...
через_скло
23.09.2010, 13:04
М.Коцюбинський - європейські імпресіоністи конвульсивно плачуть десь в сторонці.
І.Драч,Л.Костенко,Д.Павличко - вони надто класні)
ще мені подобається П.Мирний та І.Білик:люблю психологічну літературу)так-то
Люблю чиати сучасних авторів. Ось вичитала [спам] таких Сергій Русаков, Павло Юров та багато інших.Раджу з ними познайомитись (завдяки творам звичайно)
andreusDADA
20.10.2011, 01:47
Вітаю! Ото тілько тепер dslcnfkbq прочитав такий прегарний і вражаючий роман Марії Матіос "Солодка Даруся (Трояка ружа)". Одразу так і хочеться зізнатись. Неочікував. Насправді якісна література. Номер один (!) у мене з того небагато що я із сучасників читав. Велико вдячний пані Матіос (зараз казатиму як не менш шанована американка пані Дікінсон - з великих букв слова великі) за Правду, за Любов і за Життя... (в кінець вбиваю ще, на пам'ять, Вам доречно і сміливо улюблені цитати з Фолкнера) : "Людина вистоїть." і "Людяність - то творчости гаряча кров". Ще раз вітаю словом - Будьмо!
З класиків нашої літератури люблю Барку, Багряного, Самчука, Лесю Українку, Стефаника, Коцюбинського... А з сучасників: Ірен Роздобутько, Марію Дзюбу(доречі дуже цікава проза!), а останнім часом прочитала Винничука "Груші в тісті"(дуже сподобалось, тому напевне почну любити і його творчість :-))
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008