Показати повну версію : Шукаю книжку/твір - допоможіть!
Десь у середині 90-х років почув по радіо "Свобода"
казку І. Франка з приблизною назвою "ЯК РУСИН У ПЕКЛІ ПОБУВАВ".
До цих пір не можу знайти її текст. Якщо хто знає - допоможіть!
Цього року влітку у Дрогобичі вийшла у світ повна збірка казок Франка (біля 50 ). Упорядник - Галина Сабат.
Lotuseater
19.09.2009, 16:50
Чи хто знає, де можна завантажити в електронному вигляді або придбати (в Києві або замовленням поштою по Україні) твори Роберта Вальзера? Переглянув фільм "Інститут Бенджамента" за мотивами. Дуже хотів би почитати.
LanceloT
19.01.2010, 13:54
А ви перепрошую де шукали?
Ну, казка називається "Як русин товкся по тім світі". Належить до циклу літературно опрацьованих народних казок. А шукати - хіба що в друкованих виданнях. В неті немає.
LanceloT
21.01.2010, 01:03
Ну, казка називається "Як русин товкся по тім світі". Належить до циклу літературно опрацьованих народних казок. А шукати - хіба що в друкованих виданнях. В неті немає.
Хто шукає, той знайде. Я наших лібраристів завантажив, у них такого не має. Ще спробую Універ педагогів, мо хто відізветься :)
Хто шукає, той знайде. Я наших лібраристів завантажив, у них такого не має. Ще спробую Універ педагогів, мо хто відізветься :)
Надибав посилання, що казка є в паперовому вигляді у бібліотеці ім.Стефаника (Львів) і в бібліотеці університету ім.Франка (Львів). Можливо у їхніх базах є і електронна версія...
Надибав посилання, що казка є в паперовому вигляді у бібліотеці ім.Стефаника (Львів) і в бібліотеці університету ім.Франка (Львів). Можливо у їхніх базах є і електронна версія...
Львівський університет (Франка) деякі книги таки оцифровує, але у громадський доступ чомусь викладає далеко не усі.
Львівський університет (Франка) деякі книги таки оцифровує, але у громадський доступ чомусь викладає далеко не усі.
Там, здається, діє така система: при вході на сайт бібліотеки необхідно вказати номер свого читацького квитка (чи студентського?). І тоді відкрито доступ до усіх ресурсів. А квиток коштує грошей (від студентів - символічно, за виготовлення картки; нестуденти стратяться гривень так на 30-70), які затрачаються на оцифрування книг.
Я б з радістю потратився, щоб мати доступ до їх електронного архіву :)
LanceloT
24.01.2010, 14:59
Я теж! Може знайдемо студента який нам допоможе?
Цікава тема (стосовно університету)... Є якісь подвижки? Може є хтось зі Львова, щоб деталі з*ясував? Ціна питання та механізм отримання доступу...
LanceloT
18.03.2010, 01:05
Нажаль відомі мені універівці не знайшли цю казку :(
Ця оповідка є тут "Іван Франко. Зібрання творів у 50 томах"(яких усі не
надрукували здається:( ) Т.16 Видавництво "Наукова думка" Київ-1978
Наклад 46 000пр. Як русин товкся по тім світі стр.245-255
Знайду час відсканую:victory:
Доможіть знайти книгу Трублаїні "Шхуна Колумб". Російський переклад мається, але шукаю оригінал. Дякую за будь-яку інформацію.
Чи не пам'ятає хто автора й назви оповідання про те, як німецький вчений винайшов апарат для активації спогадів та з моральних причин його знищив? Щось радянське, може, Дашкієв, чи хтось з того покоління.
"Як Русин товкся по тім світі" (Іван Франко)
У мене є ця казка в електронному варіанті, і тим, кому вона потрібна, можу відправити.
vitalij.if@gmail.com
Може хто підкаже чи викладе в бібліотеці повний текст роману Лонга "Давнис і Хлоя" українською.
Спасибі.
Може хто підкаже чи викладе в бібліотеці повний текст роману Лонга "Давнис і Хлоя" українською.
Спасибі.
Дуже прошу читати в AeLib (http://www.ae-lib.org.ua/texts/long__daphnis__ua.htm).
СПАСИБІ за швидку відповідь, але то лиш уривочок, витяг з роману :(
Може ще хто знає де надибати РОМАН "Дафнис і Хлоя" ЛОНГА (в перекладі В. Державина, або іще когось українською). дЯКУЮ.
Цікава дендрологія / С.І. Івченко. - К : Молодь, 1964. - 144 с.
(Спасибі всім, хто спробує допомогти)
воїн-скіф
02.12.2010, 01:39
друзяко,півроку назад в одній з книгарень Львова чи Тернополя бачив книгу Дафніс і Хлоя українською мовою -хотів купити,та тільки грошей тоді не мав з собою.якщо хочеш , то попрошу знайомих хай і там і там пошукають????
andreusDADA
17.04.2012, 14:10
Хотілося б знайти електронний варіянт книги
Іван Світличний "Серце для куль і для рим"
(К.: Рад. письменник, 1990).
Дякую усім, хто спробує допомогти.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008