КПК

Показати повну версію : Яку книжку ви зараз читаєте?

Сторінки : [1] 2 3 4 5 6

Isidora
27.12.2005, 16:52
Яку книжку ви зараз читаєте, або прочитали останньою? І чи є у вас найулюбленіший роман ( повість, оповідання, вірш...)? Пишіть враження. :o

Prophet
27.12.2005, 17:01
Богуміл Грабал "Вар'яти".

Gray
27.12.2005, 17:16
Зараз? Хм... Ю.В. Крак, О.Л. Левошич "Оптимальне керування" :D :D :D

Тол
27.12.2005, 23:43
Зараз читаю "Елрік із Мелнібоне" Марка Муркок. Таке прикольненьке фентезі про антигероя... :) Троха перечитував "Щоденник одного генія" Сальвадора Далі! Геніальний живописець!!! Не можу надивуватись його картинами і ідеологією!!!

Isidora
28.12.2005, 10:10
Не те, щоб я захоплювалася творчістю С. Далі, проте він дуже оригінальний, а я поважаю людей, здатних ламати стереотипи і вирізнятися з-поміж інших.

Isidora
28.12.2005, 18:21
То що, більше ніхто книжок не читає?

Девор
29.12.2005, 09:38
Банана Ёсимото - Moonlight shadow

Кобо Абэ - Четвертый ледниковый период
Кобо Абэ - Сожженная карта

Комацу Сакё - День луны
Комацу Сакё - Праздник цветов
Комацу Сакё - Сказка
Комацу Сакё - Черная эмблема сакуры
Комацу Сакё - Цветы из дыма
Комацу Сакё - Уничтожение чудовищ
Комацу Сакё - Гибель дракона

Рюноскэ Акутагава - Чудеса магии

дзвінка
04.01.2006, 18:27
Артуро Перес-Реверте "Корсарский патент"
Тих, що справили враження досить багато, а от кілька улюблених:
Фредерік Бегбеде "1,499 євро"
Фредерік Бегбеде "Windows on the world"
Стефан Цвайг новели
Михаил Булгаков "Мастер и Маргарита"
Анаис Нин "Маленькие пташки"
поезія Стуса, Маланюка, Воробйова
Антологія українського самвидаву 2000-2004 (читаю, як один великий анекдот)

Nobody
04.01.2006, 21:01
я Булгакова дуже люблю....особливо оповідання.....а взагалі майже від усіх прочитаних книжок залишалися приємні почутя....в іншому випадку я їх просто не дочитувала((

отакої. а зараз читаю класику)) Глінка "загальна та неорганічна хімія"

СССтаніслав
05.01.2006, 18:11
Далі "Дневник гения". цікава дотошна занудна книженція з екскрементами і фрау Гітлером

майк
06.01.2006, 17:19
"Платформа" Уельбека. Уже дочитала. Дуже розчарована.

Fredegonda
08.01.2006, 00:43
Айзек Азимов "Академия на краю гибели. Академия и Земля"
Рю Мураками "Дети из камеры хранения"

...А есть ли здесь поклонники Пауло Коэльо? Или же, возможно, Виктора Пелевина? (можете считать за оффтоп, но в таком случае прошу сильно не бить))

Dance
09.01.2006, 02:03
Г.Гаррiсон 50х50

дзвінка
13.01.2006, 15:39
"Платформа" Уельбека. Уже дочитала. Дуже розчарована.
Чому ти розчарована? Очікувала більшого? Чи не очікувала того, що у романі?

Iryska
13.01.2006, 15:57
зараз читаю теорію і практику перекладу Ілька Корунця. а читаю, щоб ще раз, уже з професійної, перекладацької, точки зору, отримати шалене задоволення від Гаррі Поттера українською.
Хто ще що читав українською, від чого можна теж так закохатись у книжку завдяки талановитому перекладу?

Mercenary
18.01.2006, 18:08
Зараз читаю "Елрік із Мелнібоне" Марка Муркок. Таке прикольненьке фентезі про антигероя... :)
От-от. У Муркока цілий цикл - "Вічний воїн". Елрік не видався мені таким вже антигероєм. А роман мені, пам"ятаю, сподобався... А цикл про те, як душа Вічного Воїна переселяється у різних осіб: Елріка, Обека, Ерекозе... І не усі з них люди.

Masoret
22.01.2006, 22:17
Можливо ви вжахаэтесь -- зараз читаю "Iсторiю психологii".

Prophet
23.01.2006, 16:08
Анатолій Дністровий "Патетичний блуд".

Liet
23.01.2006, 20:35
Брем Стокер "Граф Дракула, вампир" і ще дещо від цього автора...

Aureliano
26.01.2006, 23:56
Ремарк "Искра жизни"

Svarga
27.01.2006, 23:32
ЗАраз читаю Уелша "НА Игле", улюблений автор - Стівен Кінг. :)

Тол
28.01.2006, 23:55
Mercenery: Згідний щодо антигероя! Може Елрік і не дуже позитивний, але щоб аж негативний то він не є. :) А Муркок гарно пише! Мені сподобався його стиль написання і певна філософська суть у книзі стилю фентезі.
Liet: "Дракула" Брема Стокера суперова книжка! Читав минулого року! Було справді страшно!!!

Mercenary
29.01.2006, 00:13
А Муркок гарно пише!
Не дай тобі Боже прокинутись від поклику: "Ерекозе!"(Див. "Вічний воїн")...
Є ще один - Джордж Мартін.
І в Україні з"явилися...
Прокинулися від поклику...
вічні воїтелі...

Iruska
09.02.2006, 19:20
Останньою книгою були "Хроніки Нарнії" у викладі якогось дніпропетровського видавництва, жахливо перекручені і скорочені. Тепер буду читати старе-престаре видання російською. В планах також "Майстер і Маргарита". А ще почала і так і не закінчила читати "Архе" Любка Дереша. Раджу не вникати. Воно того не варте! Де ділись Мідні Буки і всі-всі знайомі морди? "Поклоніння ящірці" найкраще!

Aureliano
12.02.2006, 11:37
Вчера начал читал Акройда "Лодно. Биография города" - немного суховатое изложение, но сразу видно что автор хорошо поработал с архивами - в этой книге можно найти такие подробности об истории Лондона, которые известны далеко не каждому Лондонцу. Вобщем 900 страниц крайне информативного чтнения, пропитанного неподражаемой атмосферой старого доброго Лондона :-)
Отрывки из книги можно почитать здесь http://magazines.russ.ru/nov_yun/2005/71/ak1.html

Prim
14.02.2006, 21:53
Читаю Радія Радутного "Три Життя Про Запас"

Alehandro
14.02.2006, 23:51

Комацу Сакё - День луны
Комацу Сакё - Сказка

І що це все читаєте одночасно, чи це все що прочитали? не ображайтесь але мені здається що такий список -- це занадто!

стронґовський
15.02.2006, 14:04
Neil Gaiman - все, крім Американських Богів. Четверту книжку дочитую. До "богів" не дотягує нічого.

Masoret
15.02.2006, 22:56
Закінчив читати "Iсторiю психологii" берусь за Ремарка

Prophet
16.02.2006, 12:48
Проковтнула досі нечитані "Рекреації" Андруховича, почла "Сезонний розпродаж блондинок" Сняданко. Подобається.

radus
27.02.2006, 07:50
Читаю Радія Радутного "Три Життя Про Запас"
Мабуть, треба було назвати тему розширено "Яку книжку ви зараз читаєте і як враження?". Це натяк. :)

Isidora
27.02.2006, 17:18
Мабуть, треба було назвати тему розширено "Яку книжку ви зараз читаєте і як враження?". Це натяк. :)

Натяк зрозуміла :o

Aureliano
27.02.2006, 23:33
сегодня начал Салмана Рушди "Дети полуночи" - колоритная вестчь!

Prophet
28.02.2006, 13:28
Арто Паасилінна "Виючий мірошник".

Emdi
28.02.2006, 23:28
Брем Стокер "Граф Дракула, вампир" і ще дещо від цього автора...

дійсно класна книжка. Читала трошки давніше.
А зараз поки не подивилася фільму, читаю "Хроніки Нарнії".

дзвінка
02.03.2006, 20:16
дочитала "Generation икс" Коупленда (прикро, що в російському перекладі), за одну ніч проковтнула збірку новел Стефаника (важко, страшно, але захоплююче).
сьогодні читала тільки інструкцію до стартового пакету life :)
ввечері почну читати "историю Шотландии".

silverfish
03.03.2006, 13:13
"Всі_Наші" всіх_наших

Iryska
03.03.2006, 14:12
зараз я читаю любка дереша Культ. там якраз рок дискотека. дуже цікаво. єдине, що не дуже - доводиться з екрану читати. приїду в свій рідний тернопіль - обовязково книгу куплю.

Prophet
03.03.2006, 15:04
Дочитую кинуту колись на середині збірку оповідань Тараса Прохаська "Лексикон таємних знань".

Vivisektor
14.03.2006, 16:28
І я втикнуся. :) Блейлока "Исчезающий гном" (вголос вечорами для себе і дружини, а тому - довго).
М. і С. Дяченко, Г. Л. Олді, А. Валентинов "Пентакль".

Найулюбленіші - Дяченко (з того, що читав - все. Щось більше, щось менше - але ВСЕ). :)

Helluin
07.04.2006, 22:28
Закінчила читати Мірослава Нагача "Вісім Чотири". Досить специфічно. Але фінал викликає посмішку))

angel
12.04.2006, 11:24
Можу безліч разів перечитувати Ремарка. Не розумію, чому в шкільній (та й університетській, якщо говорити про філфак) програмах зациклилися на "Трьох товаришах" та "На західному фронті без змін".
Мені особисто до вподоби "Тріумфальна арка" та "Возлюби ближнього свого".

Aureliano
15.04.2006, 10:18
Мені особисто до вподоби "Тріумфальна арка" та "Возлюби ближнього свого".

По-моему как раз "Три товарища" и "На западном фронте без перемен" наиболее яркие произведения Ремарка, к этому списку я впрочем добавил бы еще "Искру жизни", "Возвращение" и "Черный обелиск", а вот "Триумфальная арка" не впечатлила, и даже пожалуй в какой-то степени разочаровала.

Prim
15.04.2006, 11:57
Зараз читаю "Золотой Теленок".
Дуже навіть подобається.

замазура
18.04.2006, 11:07
нещодавно прочитав вірджинію вулф "місіс делловей" - чудова книженція,
зараз читаю марселя пруста "в сторону свана" - незвичайно,цікаво

раджу почитати оповідання джеймса джойса "мертві" (зі збірки "дублінці")

кошеня
05.05.2006, 05:47
на даний момент дочитую Дяченків..Лана...намагаюся себе переконати, шо то є література..слабо виходить(((
після читатиму Шевчука "Дім на горі"))

acid drinker
05.05.2006, 12:27
на даний момент дочитую Дяченків..Лана...намагаюся себе переконати, шо то є література..слабо виходить(((

нюк, то я її ліпше не читатиму - шоб не розчаруватися. ех, дяченки у комерції - трагічно. :(
маркес. сто років самотності. поряд з тим - багато поезії.

ALee
05.05.2006, 13:08
А як на мене, "ДИКУ ЕНЕРГІЮ" варто почитати. То ідеологічна книжка в хорошому розумінні цього слова. У неї таке призначення. І досить гарне призначення і ідеї, що в неї закладені. Хоча й справді книга більше схожа на кіносценарій з детальним описом усього, що відбувається.

Крім того, варто почитати ще й тому, що це початок грандіозного проекту, безпрецедентного як для нашої країни сплаву музики-кіно-літератури-моди... Впевнена, що це буде ГУЧНИЙ шоу-бізнесовий проект, при чому в даному випадку слово шоу-біз вжито у позитивному сенсі.

Може, якось розрожуся для "Книжника" (www.review.kiev.ua) рецензією на "ЛАНУ", то кину лінк...

ALee
05.05.2006, 13:16
Дочитую публіцистику Костянтина Родика 2000-го року написання - "Невивчені уроки Ситіна". Головред "Книжника" здійснив аналіз-дослідження стану нашу книжкової галузі. Грандіозно. І сумно...

А паралельно читаю книжку "Соломія" - про Соломію Павличко. В "Основах" кажуть, що ця книжка йде у книгарнях на розхват. І таки є чому. Книжка фантастична. Спогади різних цікавих людей про СОЛОМІЮ... При чому не сопливо-банальні, а якісь... якісь такі, що мозаїчно витворюють портрет Солі. Місцями зворушливо, місцями дуже відверто, місцями інтригуюче.

angel
05.05.2006, 14:34
Іноді люблю перечитувати Улицкую "Казус Кукоцкого", під настрій гарно читається. А ще Ромена Ролана, Франсуазу Саган, Мілана Кундеру. Завжди під руками поезії Бродського та Пауля Целана.
Зараз читаю антологію "Незнайома".

кошеня
06.05.2006, 11:55
2 Alee
насправді Дяченки дуже гарно пишуть, але "Дика енергія" просто схожа на такий собі перепис сценарію якогось Русланиного кліпу..тому я оте не можу заставити себе вважати літературою...
якшо хтось нейтрально ставиться до творчості Дяченків, книжка не принесе ні розчарування, ні захоплення, але якшо на форумі є люди, які від їхньої творчості плачуть...тоді "Лану" їм дійсно читати не варто :)

acid drinker
08.05.2006, 02:42
таксь... починаю читати гарну річ з расології - "Расовая женская красота" карла штратца. непогано, і фотоальбом яскравий. але не раджу людям, яких від расизму тіпає, бо річ написана націонал-соціалістом для своїх

RockerША
08.05.2006, 11:46
Я щас читаю Ремарка "Земля обетованная" - про 2-ю мировую войну. Актуально) До этого прочитала Хэмингуэя "Фиеста (И восходит солнце)". Оттуда отличные цытатки повытаскивала.

Prophet
08.05.2006, 14:48
А що спільного між націонал-соціалізмом і расизмом?!

Зараз читаю останнього Жадана і Бруно Шульца, але все дуже повільно, бо сесія скоро.

Helen
08.05.2006, 15:17
Усім мої вітання! Я тут вперше, і ось з якого приводу! Хотілося б підробити перекладами з англійської! Порадьте, що такого почитати, щоб проапгрейдити свої так би мовити skills з тех. перекладу, та взагалі будь-якого, адже я цим ніколи не займалася. Мій рівень - advanced.Pls!!!
P.S.Sorry за off-top

Helen
08.05.2006, 15:32
Буквально вчора дочитала "Колекціонер" Джона Фаулза. Просто в захваті! Вразило те, як геніально автор передає контраст між духовним світом різних людей, просто починаєш замислюватися над елементарними речами, на які раніше ніколи не звертав уваги.

acid drinker
08.05.2006, 15:42
А що спільного між націонал-соціалізмом і расизмом?!

хм.. кхм... /прокашлялося.../
ну як тобі пояснити... гітлерівці - расисти? відчуваю, шо відповідь тяжіє до "так"... а неофаші - расисти? однозначно. тепер ти логічно зауважиш, шо то ж неофаші, а не нацисти... а я логічно відповім, шо і гітлер, і так званий німецький фашизм, і сучасна скінота, яка скінота розумна, насправді сповідують нац-соц... про то ж і в школі розповідали - фашизм був в італії, де правив дуче, а на території німеччини був нацизм. то вже потім відбулася своєрідна заміна понять...

Isidora
08.05.2006, 16:53
нещодавно прочитав вірджинію вулф "місіс делловей" - чудова книженція,
зараз читаю марселя пруста "в сторону свана" - незвичайно,цікаво

раджу почитати оповідання джеймса джойса "мертві" (зі збірки "дублінці")

Усе в стилі "потоку свідомості" читаєш. Хм... Я теж перші два твори читала, особливо з "Місіс..." спдобався опис дзвону Біг-Бена, який там напротязі всього роману зустрічається:"Свинцовые круги побежали по воздуху". Справді чудова книжка.

oleksus
08.05.2006, 23:38
Шевчук "Срібне молоко"

Олена Курило "Уваги до сучасної української літературної мови"

Salman Rushdie "The Ground Beneath Her Feet"

China Mieville "Perdido Street Station"

Каляндрук "Таємниці українських характерників"

Prim
08.05.2006, 23:47
Не важко стільки одночасно читати?
Я поки однк книгу не дочитав, до іншої не берся (буваються виключення, але рідко)

acid drinker
09.05.2006, 00:44
Я поки однк книгу не дочитав, до іншої не берся (буваються виключення, але рідко)
а для мене читання однієї речі - то радше виняток... намагаюся комбінувати абсолютно різні стилі - зараз у мене живуть ота сама робота з расології і желязни. ну, час від часу відволікаюся на поезію - цього разу твори РідкісногоПадлюки - і на дяченків, бо вони таки кльові...

кошеня
09.05.2006, 03:29
читати одночасно як мінімум дві речі - то дуже природно..наприклад, культурологічну працю того ж таки Сеннета і разом з нею романи Селінджера)))
а взагалі - зараз читаю роман "Нічні Сонця", автор григорій Штонь..досить цікаво)))

Sun_4ever
09.05.2006, 14:35
читати одночасно як мінімум дві речі - то дуже природно
Я у дитинстві читала одночасно 3-4 книги... Доходила до нецікавого місця в одній книзі-переходила на іншу... Всі дуже дивувалися як так можна і як в голові нічого не плутається )))

Aureliano
09.05.2006, 18:23
я обычно всегда читаю две книги одновременно - по дороге на работу что-нибудь художественное, чтобы не таким тягостным казался будний день, и какой-нибудь non-fiction перед сном в качестве снотворного, сейчас например такие книги - Орхан Памук "Снег" и Александр Генис "Беседы о новой словестности"

Prophet
10.05.2006, 19:34
ну як тобі пояснити... гітлерівці - расисти? відчуваю, шо відповідь тяжіє до "так"... а неофаші - расисти? однозначно. тепер ти логічно зауважиш, шо то ж неофаші, а не нацисти... а я логічно відповім, шо і гітлер, і так званий німецький фашизм, і сучасна скінота, яка скінота розумна, насправді сповідують нац-соц... про то ж і в школі розповідали - фашизм був в італії, де правив дуче, а на території німеччини був нацизм. то вже потім відбулася своєрідна заміна понять...

Видимо, я неправильно розумію термін "націонал-соціалізм". Що то є конкретно, я не в курсі, але, знаючи, що таке "соціалізм" і "націоналізм", можу скласти певну картину. А націоналізм і нацизм - дуже далекі речі, дуже різні.

Aureliano
11.05.2006, 09:20
А націоналізм і нацизм - дуже далекі речі, дуже різні.

Эти термины конечно не тождествены, но они гораздо ближе друг другу чем может показаться на первый взгляд

acid drinker
11.05.2006, 22:46
ауреліано діло каже:)
блін, не люблю сперечатися на такі теми - все одно усі лишаються при власній думці. сьогодні близько години розмовляла з істотою, для якої естетичне невдоволення ніггером є значно важливішою причиною бити ніггерів, аніж те, шо вони чужі на цій території і мали б сидіти вдома... кожен то називає по-своєму. може, йому приємно не вважати себе нацистом. до речі, я вже давно націоналістка, але поки шо не нацистка... але то, шо нацизм - то скорочення від довгого слова націонал-соціалізм, а націонал-соціалізм поєднує в собі то, чиїм наймення названий - то таки факт. і хто його зна, в який бік відбуватиметься становлення мене як пацифістки і філантропки;)

Prophet
12.05.2006, 05:19
Я не погоджуюсь щодо близькості понять націоналізм і нацизм, але сперечатись не буду. Принаймні у цій гілці.

Iryska
12.05.2006, 13:51
Уже дочитала Культ. давно вже ;). встигла прочитати поклоніння ящірці - теж з монітора, бо книжки не дістала. А добрі люди привезли тепер Архе. Так що можна сказати - присіла на твори Любка Дереша. Враження - просто фантастичні. Поки що на першому місці Поклоніння ящірці. Чомусь сильно вона мені з власними враженнямим від Карпат перегукується. І взагалі - дуже класно написана. Архе поки що в процесі дочитування... цікавий експеримент з свідомістю читача. Ніби ти і автор на рівних правах берету участь в створенні дійства. В реальності ТОЩО... одним словом - я в захваті!!!! раджу Всім.
а ще невеличке проханнячко - хотілось би насправді більше про враження читати, а то просто перечислення книг без вражень - якось не надихає на читання. а так думку прочитаєш - і вже шукаєш в інеті....

Helen
13.05.2006, 01:37
Народ, як ставитеся до Перес-Реверте?Зараз читаю "Учитель фехтования".

кошеня
13.05.2006, 15:13
зараз читаю "дім на горі" валерія шевчука..просили про враження - воно захоплює...я сьогодні на зустріч на двадцять хвилин спізнилася)))взагалі Шевчук вміє писати і то дійсно-таки література...дуже раджу

дзвінка
18.05.2006, 02:03
Перес-Реверте - це дуже гарний автор (суб"єктивна думка). Подобається його "Фламандська дошка", "Клуб Дюма або тінь Рішельє". А іще раджу почитати його есе, котрі він писав до іспанського тижневика "El semenal" (збірка "Корсарський патент").

Helen
19.05.2006, 14:32
По-моему как раз "Три товарища" и "На западном фронте без перемен" наиболее яркие произведения Ремарка, к этому списку я впрочем добавил бы еще "Искру жизни", "Возвращение" и "Черный обелиск", а вот "Триумфальная арка" не впечатлила, и даже пожалуй в какой-то степени разочаровала.
"Чорний обеліск" навіть не змогла дочитати до половини, а от від"Тріумфальної арки" залишилась у захваті.Ще дуже цікавий твір "Жизнь взаймы".Всім раджу почитати.

Prim
19.05.2006, 17:21
Читаю Пауло Коельо "Алхімік"...
Достатньо цікаво.

acid drinker
19.05.2006, 21:35
лавкрафт. гуру))

Aureliano
19.05.2006, 23:26

Перес-Реверте не слишком нравится - слишком однообразные у него произведения, буд-то построены по единому шаблону, Учитель фехтования - единственное приятное исключение... Жаль что я его не прочел лет в 15, тогда бы я точно влюбился в эту книгу :)

СиніСвині
20.05.2006, 00:02
Зараз читаю Любко Дереш Культ файна книга і файний автор :rolleyes:

anaxios
24.05.2006, 21:30
Мілан Кундера "Невыносимая легкость бытия".Спочатку подобалось,але чим ближче до кінця тим нудніше.

Девор
24.05.2006, 22:43
Михайло Яворський "Поцілунок лева"

acid drinker
24.05.2006, 23:22
російське видання некрономікона і біблію антона лавея. ги-ги)))

Soulko
27.05.2006, 18:19
О, я теж читала "Невыносимая легкость бытия". Зовсім не сподобалося, зараз читаю "Вітри" Сен-Жон Перса, то це ще нудніше Кундера.

Девор
27.05.2006, 18:57
"Таро" - фіг зна хто написав:)

Ян Братенник
28.05.2006, 18:08
лавкрафт. гуру))
Ги...
Я якраз нині збірку "Shadow out of time" перечитую. Краса та й годі!
Особливо радію хрестоматійним "Shadow upon Innsmouth" та "Mountains of madness"!

acid drinker
28.05.2006, 18:16
ех... у мене лишень два томи російського шеститомного видання зараз лежать - правда, решта ше не видані, здається;)
тінь над інсмутом - так нічо, хоча мене більше таки хребти божевілля вразили. а мою котячу природу покорило маленьке оповіданнячко про кицьок ултара. до речі, гарна у лавкрафта фундаментальна праця "жах і надприродне в літературі" - вона мене на світ. літ. так колись виручила... та й просто цікаво.
зараз пишу есе про "того, хто шепоче у мороку" (кострубатий якийся переклад назви вийшов...). до теми перечитую біографію дядька говарда, некрономікон і примітки, "сатанинські ритуали" антона шандора лавея (там, до речі, лавкрафту і його колл оф ктулу присвячений цілий розділ) і ше купу різних праць...

Iryska
28.05.2006, 22:32
потягло на класику... Грем Грін - подорожі з тітонькою. все ніяк не віриться, що книга написана в 1969 році - там описується літня тітонька з дуже широкими розкомплексованими поглядами... цікаво. і класно написано.

oberon
29.05.2006, 22:49
рей бредбері - життя тривалістю 8 днів.
дуже життєво.

кошеня
31.05.2006, 01:18
Бел Кауфман "вгору по сходах, що ведуть вниз"...
про досвід викладання в одній з американських шкіл, причому роман автобіографічний, через що складається враження, ніби ти усіх тих дітей і викладачів знаєш і вчився навіть колись із ними)
перечитую вдруге)))

Iryska
31.05.2006, 01:25
я мабуть всім обридла своїми питаннями, де взяти електронний варіант тої чи іншої книжки, але все ж поцікавлюсь в Кошеня де можна в інеті (якщо є) книгу Бел Кауфман знайти... зацікавило... як педагога за освітою... та ще й сумую за викладанням.

acid drinker
31.05.2006, 02:02
а у неї паперова версія... така з гарною білою обкладинкою))
але вона обіцяла пошукати;)

Iryska
31.05.2006, 13:31
От прийшла я сьогодні на роботу, мені порадили нову книгу прочитати... Клайва Льюіса. після хронік нарній я його дуже люблю читати. але цього ще не читала: письма баламута. http://www.lib.ru/LEWISCL/screwtape.txt
поки що тільки почала. цікавенько.
переписка між чортиками... гм, я потім цей прийом використання переписки між різними створіннями ще десь зустрічала... в антології фантастики одній є таке оповідання про інопланетянина, що намагався уникнути кари і втік на землю, де умудрився вляпатися в історію з розповсюдження порно-фоток, що насправді були фотографіями розщеплення клітин (сам інопланетянин теж одноклітинне створіння)... цікава така оповідь... і розповідь ведеться з доповідних записок поліцейського, який його вистежує...

acid drinker
31.05.2006, 13:41
кошеня мені тут порадило...
іриско, у темі про хроніки нарнії є всі лінки на льюіса, які вдалося повідкопувати... насолоджуйся:)

Iryska
31.05.2006, 14:31
ага, спасибі велике... скористаюся обов'язково

quibble
31.05.2006, 23:29
"Сад Гетсиманськи". і чого в мене до неї руки раніше не дійшли??

Iryska
04.06.2006, 00:18
з києва передали Фредеріка Бегбеде!!! велике спасибі Юрі, який координував цей процес... саме він своїм приїздом з києва та постійними обіцянками "от бегбеде тобі точно сподобається" призвів до того, що за сьогодні я осилила історійки під екстазі та половину 1,499 євро.
гарний переклад. цікаво написано. дочитаю - поділюся враженнями.

дзвінка
07.06.2006, 01:24
з києва передали Фредеріка Бегбеде!!! гарний переклад. цікаво написано. дочитаю - поділюся враженнями.
ой! ура! коли дочитаєш - напиши! ОБОВ"ЯЗКОВО. а якщо можна, мені на мейл багато й з роздумами :)

Iryska
07.06.2006, 10:22
Книги супер!!!!
мене трохи, правда, штормило від того, що в нашому існуванні немає жодного сенсу (за Бегбеде, звісно ж). але в іншому дуже цікаво, життєво. роман мені більше сподобався. як філолог і перекладач, розумію, що таке півроку шукати потрібний прислівник, як писав Октав.
на мило обовязково напишу :) не знаю чи багато, якщо роботою не завалять - то так. і з роздумами. це у будь-якому випадку.

Iryska
07.06.2006, 22:27
закінчила письма баламута. раджу. є багато суперових цитат. не зі всім погоджуюся... але написано, мені здається саме для того, щоб сподвигнути на роздуми. і не тільки про релігію, а про те, як впливати на людей... навіть би сказала маніпулювати ними...
цікаво буде, думаю, тим хто цікавиться психологією (вплив та маніпуляція людьми), філософіює (для лиспутів про смисл життя, роль науки та логіки в глобальному смислі через призму сприйняття людьми навколишнього світу) та для релігієзнавців (спроба обійти, чи навпаки - пояснити, слабкі сторони християнства).

acid drinker
07.06.2006, 22:55
а мені цю книжку подарувала одна істота... чарівна істота, яка мене розкусила у перший же вечір. ага, таки листи баламута - для природжених психіаторів.
зараз читаю мумі-тролів. ідея давня, нарешті дійшли руки до того, шоб її здійснити. весело. хоча б цитатка:
- привіт! - гукнув чмих. - я знайшов цілком незнану стежину. вона видається небезпечною.
- наскільки небезпечною? - поцікавився мумі-троль.
- я б сказав, жахливо небезпечною, - поважно відказав чмих.
- що ж, беремо тоді канапки, - вирішив мумі-троль. - і морс.
вони підійшли до вікна кухні:
- послухай, мамо. ми сьогодні не обідатимемо вдома.
- он як! чудово.
а тітка з гумором, виявляється =)

Lykoska
10.06.2006, 02:06
Знайшла "Помаранчеву дівчинку" Юстена Гордера - дуже раджу![B]

Helen
10.06.2006, 20:59
Знайшла "Помаранчеву дівчинку" Юстена Гордера - дуже раджу![B]
Цікаво, але, на жаль, банально. Сьогодні люди, повні надмінності й цинізму, просто не сприймають.
Зараз читаю Е.-М. Ремарк "Черный обелиск".

Девор
11.06.2006, 12:26
Читаю Умберто Еко "Маятник Фуко" і шукаю його ж "Ім*я рози"

acid drinker
11.06.2006, 12:31
якшо можеш читати з компа - http://lib.ru/UMBEKO/umbekoro.txt. гарна штука, я колись, зачитавшись нею, примудрялася їхати в метро в бік, протилежний потрібному, та ше й думати, чого до моєї зупинки так довго...

oberon
11.06.2006, 13:03
тьфу ти, а я подумав, то про фізику!!!

Aureliano
16.06.2006, 00:26
больше всего понравилось у Умберто Эко "Остров накануне",
к концу года на русском выйдет "Волшебное пламя королевы Лоаны"

acid drinker
16.06.2006, 00:46
алістер кроулі, Liber CVI [Книга 106]...
яке ж воно мені все дороге, маму його розтак...

juzefa
16.06.2006, 10:35
:yahoo: "Дика енергія. Лана" Дяченків, хоч після "Солодкої Дарусі" Марічки Матіос іще не оговталася. Тепер усюди за інерцією прагну видіти щось стрррашенно шедевральне.
найчастіше доводиться читати усе ж своє :friends:

Девор
16.06.2006, 12:28
Тебе заставили отого Лана прочитати? Чи ти таки аж так сильно після Дарусі не оговталась?

Tim-Lit
16.06.2006, 12:31
"Дика енергія. Лана" Дяченків, хоч після "Солодкої Дарусі" Марічки Матіос іще не оговталася.А що, Дяченки та Матіос - це хіба СВІТОВА література?! Тут же, здається, є окрема гілка для УКРАЇНСЬКОЇ літератури!..
:eek:
Оффтоп!..

acid drinker
16.06.2006, 12:41
по-моєму, тут занадто прониклися ідеєю модерування... людоньки, розслабтеся :) то, шо людина зараз, от блін, яка халепа, читає твори літератури української, а не світової, не повинно заважати їй писати про це на форумі, правда ж? не треба так сильно, а то ж до смерті замодеруєте...
на тему - статті православних християн про антропософію штайнера. ото бугага... зацініть Примечательны суждения Штайнера о стремлении к истине: «Нельзя говорить: что пользы мне в намерении всецело следовать законам истины, если быть может, я заблуждаюсь относительно этой истины? Все дело в стремлении, в образе мыслей. Даже тот, кто заблуждается, в своем стремлении к истине обладает силой, которая отклоняет его от неверного пути» . Как видим, Штайнер принципиально не признавал в себе способность ошибаться. Христиане же отнюдь не считают, что само по себе стремление к истине – гарант безошибочности, Священное Писание говорит о лжеучителях, которые, возможно, искренне заблуждаются в своих воззрениях, но конец их, тем не менее – погибель... Духовная жизнь христианина основана на Божественном Откровении , личный духовный опыт тоже важен, но его истинность проверяется соответствием содержанию Священного Писания и Священного Предания Православной Церкви. А как можно удостовериться в истинности духовного опыта Рудольфа Штайнера? Никак! Антропософы вынуждены слепо верить Штайнеру, опираясь только на авторитет своего учителя и на его слова . шо одне, шо інше...

Prophet
16.06.2006, 19:51
Пане Тимуре, по-перше, не Вам слід перейматись офтопом, я ще нікуди не щезла. По-друге, якщо, по-Вашому, українська не належить до світової - про що далі говорити? :(

Prophet
16.06.2006, 19:53
А я читаю Бруно Шульца ("Цинамонові крамниці", "Санаторій під клепсидрою"). Повільно і з насолодою.

Aureliano
18.06.2006, 13:17
Кора Ландау "Как мы жили", мемуары супруги академика Льва Ландау, изобилующие весьма пикантными подробностями бытовой жизни, о которых обычно в интеллегнтном обществе распротраняться не принято.
Интересно узнать об этом гениальном человеке, который в 14 лет поступил в университет, а в 20 уже стал физиком мировой величины, опубликовав свою работу о движении элетронов в магнитном поле. Вот уж действительно человек был не от мира сего, а чего стоят его взгляды на свободную любовь! Например когда он приходил с Корой (еще невестой) в театр то говорил:
-Корочка посиди пока, а я пока не начался спектакль, пройдусь по фойе, может быть удастся познкаомиться с какой-нибудь красивой девушкой.
А уже создав семью, частенько приводил домой любовниц прося при этом супругу пару часиков погулять, дабы не смущать его новых дам сердца. И жена все это терпела!!!

Tim-Lit
19.06.2006, 11:10
По-друге, якщо, по-Вашому, українська не належить до світової - про що далі говорити?Українська література до світової належить, проте для української літератури тут виділена окрема гілка. Свого часу PRIM робив нам зауваження, щоб ми не валили все до купи в тему "ПЕРЕМОВИНИ", як звикли раніше, а робили "гиллясті" розгалуження. PRIM - він теж не модератор, тому я думав, що такі зауваження дозволено робити всім, але ДІЯТИ повинні вже модератори... Вибачте, що втрутився не в свою справу. :(

IRENKA
19.06.2006, 13:19
От зараз читаю Пауло Куельо "Книга воина света", просто супер :yahoo:

Iryska
19.06.2006, 13:26
От зараз читаю Пауло Куельо "Книга воина света", просто супер :yahoo:
справді? а мені категорично не пішло... я навіть не дочитала.

Liet мені нарадив цілий список книг для прочитання... але зара читаю зовсім інше - інструкцію з використання... читаю, перекладаю... чим швидше я це зроблю, тим швидше в мене буде змога почитати щось значно цікавіше....

LanceloT
19.06.2006, 19:26
РЕЙ БРЕДБЕРІ

Olha Klipkova
19.06.2006, 19:39
Нарешті - ніяку! Таке щастя :yahoo:

Девор
19.06.2006, 22:50
Вітаю! Більше книг нема, підтримуйте мою кампанію по їх знищенню! ;)

Prophet
20.06.2006, 12:55
Tim-Lit, тут справа така: на те у нас і є розділ "Світова" (а не "зарубіжна"), щоб у ньому можна було створювати загальні теми. А інакше як, коли читаєш українську книгу - писати в одну гілку, а зарубіжну - в іншу?
Прім адміністратор, повноважень у нього найбільше.
Сподіваюсь, усе зрозуміло і без образ ;)

Tim-Lit
20.06.2006, 12:59
Сподіваюсь, усе зрозуміло і без образ Абсолютно! :D

Gray
20.06.2006, 15:07
Брэм Стокер - Скорбь Сатаны

Olha Klipkova
20.06.2006, 16:24
Вітаю! Більше книг нема, підтримуйте мою кампанію по їх знищенню! ;)

Їх не треба знищувати, від них треба відпочивати. Вони ще колись обов1язково знадобляться :victory:

Mercenary
20.06.2006, 23:54
, якщо українська не належить до світової - про що далі говорити? :(
Профет, поважаю (смайлика з великим пальцем догори поки що не маємо) :friends:

oberon
21.06.2006, 12:55
Брэм Стокер - Скорбь Сатаны
жжжооошшш!!! поважаю.

Aureliano
01.07.2006, 21:41
разрекламированный роман Сюзанны Кларк "Джонатан Стрендж и мистер Норрел" - странная смесь викторианского романа в стиле Джейн Остин и фэнтези

Prophet
02.07.2006, 02:22
Закінчила "Згори вниз" Тані Малярчук і взялась за "Намір" Дереша.

Tantro
03.07.2006, 13:01
Паралельно: Винничук "Ги-ги-и", Бегбеде "Оповідання під екстазі" і "Воспоминания необразумившегося человека", Дереш "Поклоніння ящірці". Перше весело, решта трохи шокуюче, але все смачно.

Vivisektor
03.07.2006, 16:44
Г. Л. Олді. "Шмагія". Перечитую, бо хоцца "Приют героев" почитати, а вони у зв"язці, але я вже "Шмагію" трохи підзабув...

acid drinker
04.07.2006, 21:47
другий том мумі-тролів... синенький;)
до речі, знає хтось, де то щастя купити можна?

Prophet
04.07.2006, 23:21
Я колись у "Науковій думці" бачила. І навіть у "Фуршеті" (але там дорого).
Думаю, на Петрівці також має бути.

acid drinker
04.07.2006, 23:37
шалено дякую...
мене моя керівничка відпрацювання вже замучила, хоче своєму внукові - чи то внучці - книжечки купити... просто я їх на петрівці шось не бачила, може, просто дивилася так;)
і взагалі, реакція на цю книжку настільки позитивна... люди починають пригадувати, шо в дитинстві мульт дивилися, чи шо читали російське видання, чи просто посміхаються, коли я їм пояснюю, шо книжка про отаких собі маленьких блакитних, рожевих і взагалі кольорових бегемотиків))) мені подобається... хтось може порадити шось таке ж безпосереднє і гарне? бо цю я скоро дочитаю...

Mercenary
05.07.2006, 10:54
Тимур Литовченко, "Приречений жити". Прочитав десь третину. Про перші враження поки не говоритиму.

JAA
05.07.2006, 13:32
... хтось може порадити шось таке ж безпосереднє і гарне? бо цю я скоро дочитаю...
Обожнюю дитячу літературу :) "Пригоди Муфтика, Півчеревичка і Мохобородька" читала?

acid drinker
05.07.2006, 22:43
нє... :(
а воно є в неті чи його так десь паперове шукати доведеться?

Iryska
06.07.2006, 01:43
Обожнюю дитячу літературу :) "Пригоди Муфтика, Півчеревичка і Мохобородька" читала?
автор хто? я в дитинстві читала, але так щоб в память врізатися - то не зовсім....

веселка
06.07.2006, 03:16
Оповідання Харукі Муракамі.

Iryska
06.07.2006, 13:15
Зюскінд - Парфумер.
довго шукала. знайшла російською. шукала укр. - а як переїжджала - книга заблукала в тенетах чумаданів.
приїхала. знайдла рос переклад. читаю.
непогано, але не те, чого я сподівалася. я чогось думала воно більш... ну навіть не знаю. ще не дочитала. десь посередині зупинилася...

дзвінка
07.07.2006, 14:06
Ерленд Лу "Допплер". Десь на середині, враження поки не дуже. "Наївно. Супер" сподобалося значно більше. :confused:

JAA
07.07.2006, 18:26
автор хто? я в дитинстві читала, але так щоб в память врізатися - то не зовсім....
Автор - Ено Рауд.
Це була така величезна книжка з великими буквами і смішними кольоровими малюнками (пам"ятаю: Півчеревичок - з синюватим носом і пальцями, які стирчать з кумедних черевиків, та й решта малюнків веселі). Та книжка була з бібліотеки у бабусиному селі. Потім вона (книжка) кудись таємничо зникла. Не виключено, що моя покійна бабця випадково взяла її на розпал... А тепер у племінниці "муфтики" зі звичайними чорнобілими малюнками. Але все одно весело і настрій піднімає :)

acid drinker
07.07.2006, 20:57
ЗНААААЙШЛА!!!!
лежить на ліб.ру, в російському перекладі і з кольоровими ілюстраціями :) дякую...

Iryska
08.07.2006, 00:24
а я памятаю, у Ено Рауда була книга про відьму якусь... так мені та книга більше подобалася, ніж муфтики і решта... хоча, визнаю, малюнки там гарні... не виключено, що діти мої цю книгу любитимуть... в мене є та частина, де вони всіх кицьок збирають на якомусь острові, щоб ... навіщо - не памятаю....

Verba2006
09.07.2006, 00:15
Привіт усім! Зараз читаю Сомерсета Моема - відірватись важко. Давно шукала Даниїла Хармса - може хтось підкаже, де знайти?

Tim-Lit
09.07.2006, 18:53
Давно шукала Даниїла Хармса - може хтось підкаже, де знайти?Тоненьку книжку "ненормальних" оповідань Хармса (від якої я свого часу протащився!), випустила дуже рання "А-ба-ба-га-ла-ма-га". Але то був ще кінець 80-х років... Вдома десь вона в нас є, проте оскільки моя 5-річна (тоді) донька заучувала на пам’ять, зі слуху цілі оповідання Хармса, що у вустах маленької дівчинки виглядали особливо недоречно, ми з дружиною десь її добряче сховали. Коли-то ще знайдемо...
P.S. Втім, це було років 15 тому, видавництво міг і переплутати. Пам’ятаю тільки, що це була тонюсінька книжечка в паперовій обкладинці - і все. Втім, ще з малюнками - наприклад, як муха пролітає крізь голову "господина Дернятина", який висунувся з вікна автобусу.

Mercenary
10.07.2006, 12:29
Тимур Литовченко, "Приречений жити".
Днями дочитав. Враження в цілому позитивні, але "Апокаліпсис по-київськи" справив сильніше враження. Наріжним каменем у творах Тимура Литовченка (які я читав) завжди є складна моральна проблема, яку читач вирішує разом з героями. І необов"язково так, як герой. Є глибокі думки, індивідуальна життєва філософія.
Стиль Литовченка специфічний, певний час треба звикати (принаймні, так було зі мною).
Автора не цікавлять технічні деталі машин і механізмів майбутнього, предмет його дослідження - внутрішній світ героя.
Отакі мої враження.
А хто ще читав цю книгу? Що скажете?

ЗІ Почав "Фенікс в обсидані" М.Муркока.

Iryska
10.07.2006, 17:27
Днями дочитав. Враження в цілому позитивні, але "Апокаліпсис по-київськи" справив сильніше враження. Наріжним каменем у творах Тимура Литовченка (які я читав) завжди є складна моральна проблема, яку читач вирішує разом з героями. І необов"язково так, як герой. Є глибокі думки, індивідуальна життєва філософія.
Стиль Литовченка специфічний, певний час треба звикати (принаймні, так було зі мною).
Автора не цікавлять технічні деталі машин і механізмів майбутнього, предмет його дослідження - внутрішній світ героя.

Апокаліпсис ще не читала... а щодо Приречений жити, то таки зара зроблю тему в химерній...
бо книжка класна.
мені в ній найбільше сподобався образ моралізатора. ну не те, щоб сподобався - але класно виписано. дуже. все, біжу в химерну писати нову тему...
З.І. раджу читати всім!!!
а сама візьмуся за апокаліпсис

Mercenary
11.07.2006, 10:40
мені в ній найбільше сподобався образ моралізатора. ну не те, щоб сподобався - але класно виписано.
Моралізатор мене не вразив : такий собі штучний кібернетичний дяченківський Пандем...
Поблема вибору: Демін може відвернути велику біду скоєнням меншої, вбивши кілька тисяч людей, врятувати людство. Але серед тих жертв - його родина. І слабка людина, здавалося, зламана тортурами - зважується!

Iryska
11.07.2006, 10:56
ну людина то якраз - не слабка.
пандем - не читала. буду мати на увазі.
шанобливо запрошую на обговорення у тему про цю книгу в химерній... а то нас звідси попросять...
до речі, зараз читаю Солодка Даруся... застряла на першому абзаці... роботи купа:(

Verba2006
12.07.2006, 00:41
Тоненьку книжку "ненормальних" оповідань Хармса (від якої я свого часу протащився!), випустила дуже рання "А-ба-ба-га-ла-ма-га". Але то був ще кінець 80-х років... Вдома десь вона в нас є, проте оскільки моя 5-річна (тоді) донька заучувала на пам’ять, зі слуху цілі оповідання Хармса, що у вустах маленької дівчинки виглядали особливо недоречно, ми з дружиною десь її добряче сховали. Коли-то ще знайдемо...
P.S. Втім, це було років 15 тому, видавництво міг і переплутати. Пам’ятаю тільки, що це була тонюсінька книжечка в паперовій обкладинці - і все. Втім, ще з малюнками - наприклад, як муха пролітає крізь голову "господина Дернятина", який висунувся з вікна автобусу.
Все одно велике дякую, вже знайти буде значо легше... :thank_you

Verba2006
12.07.2006, 00:49
шанобливо запрошую на обговорення у тему про цю книгу в химерній... а то нас звідси попросять...
до речі, зараз читаю Солодка Даруся... застряла на першому абзаці... роботи купа:(

"Солодка Даруся" це щось... Я плакала, коли читала. Неймовірно правдиво...

Mercenary
12.07.2006, 10:28
(
:nono: Це ще з якого дива? Там написано - пишіть враження.
Ми оце їх і пишемо, прочитавши щойно книгу. Нову книгу нашого форумчанина.

Iryska
13.07.2006, 17:31
зара читаю Юрій Винничук, Щуроград
http://vesna.org.ua/txt/vynnychuk/shchurograd.html

Tim-Lit
13.07.2006, 18:48
зара читаю Юрій Винничук, Щуроград
Наскільки пам’ятаю по "Антології українського жаху", "Щуроград" - це не книга, а не надто великий твір. От якби ж Ви ВСЮ "Антологію..." дістали!.. Щоправда, її випустили аж у 2000 році накладом 1,5 тис. примірників. Ото можна читати тижнями!

P.S. Але мені особисто більше сподобалось "Ги-ги-и-и!"

Оса
13.07.2006, 19:02
А мені зараз потрапив на орчі збірничок радянської фантастики "Полёты на метле". Колись його читала, але давно...От тепер відриваюся по повній.

Iryska
13.07.2006, 21:18
2 тім-літ
просто адреса електронного видання на очі потрапила, я глянула і мене затягло з перших рядків... так що добре, що то невеликий твір, бо з екрана великі романи важко читати :)
2 оса
а що в тій збірці? радянські фантасти?
бо я вдома знайшла класну раритетну збірку перекладів зарубіжних фантастів укр мовою - колиска на орбіті, ніби так... теж перечитувала... так гарно :)

Tim-Lit
14.07.2006, 11:51
бо я вдома знайшла класну раритетну збірку перекладів зарубіжних фантастів укр мовою - колиска на орбіті, ніби так... теж перечитувала... так гарноО-о-о, класна збірочка! :aga: Згадую молодість... :)

Iryska
14.07.2006, 12:25
:aga: Ага, в ній є оповідання Карсака "Гори долі". (за точність назви не ручаюся). я потім цього французького фантаста і російською читала. дуже гарно. а ідея з інтелектуально мутованими левами - моя улюблена фішка. я в дитинстві про такого мріяла!!!

Tim-Lit
14.07.2006, 12:45
Ага, в ній є оповідання Карсака "Гори долі".І там є, між іншим отой-таки лиховісний біоелектронний мозок, що згубив цілу цивілізацію!.. :aga:

Iryska
14.07.2006, 13:52
ги.. то точно...
тра про карсака тему в химерній теж відкривати. я ще читала і може перечитаю його повість про те, як людей закинуло дивною силою на іншу планету. отак просто кусок суходолу з будинками і жителями відірвало і перенесло на іншу планету. там дуже цікаво не тільки вся бутність планети, раса кентаврів, а саме відносини між людьми, боротьба за владу, реакція тих чи інших на такі дикі умови. гарна книжка!!!!

Agasfer
17.07.2006, 11:20
Василий Ян, "Чингисхан". Класна книга, що поєднує незлецький талант балансувати на межі історії і фікшн. А до того ж - писати про важкі події так, що не видно авторських симпатій до кого-небудь. Всі герої обємні і гарно виписані. До речі, це трилогія. Раджу всім.

Aureliano
18.07.2006, 23:49
І там є, між іншим отой-таки лиховісний біоелектронний мозок, що згубив цілу цивілізацію!.. :aga:

А не по этому ли произведению слуйчано Рене Лалу сделал свой знаменитый мультфильм "Light Years" - философско-фантастический шедевр о том как гигантский мозг Метаморфис уничтожил человечество?

Tim-Lit
19.07.2006, 10:11
А не по этому ли произведению слуйчано Рене Лалу сделал свой знаменитый мультфильм "Light Years" - философско-фантастический шедевр о том как гигантский мозг Метаморфис уничтожил человечество?На жаль, цього мульта не бачив... :(

Tim-Lit
19.07.2006, 10:17
За вчорашні вечір і ніч нарешті прочитав "OST" Сергія Батурина. Враження двоїсті:
1) позитив:
- класно, на рівні шевченкової "Катерини" виписано трагічне кохання-конфлікт Марійки з "російським Іваном";
- дуже сподобалась "гра у сни" між Марійкою та Гітлером;
2) негатив - роман достойний перетворення в епопею, якщо тільки розгорнути долі "вторинних" персонажів, які автор чомусь "обрубає".
Сподіваюсь лише, що колись Батурин напише "OST. Повний варіант". :aga:

Agasfer
19.07.2006, 11:17
Лайош Мештергазі, "Загадка Прометея". Чтиво цікаве унікальним синтезом науки, фікшн, жанрів есе і роману.

Iryska
19.07.2006, 11:32
Лайош Мештергазі, "Загадка Прометея". Чтиво цікаве унікальним синтезом науки, фікшн, жанрів есе і роману.
люблю всілякі мікси... в електронному варіанті є?

Aureliano
19.07.2006, 14:15

Есть такой совершенно гениальный микс "Врата Анубиса" автор Тим Пауэрс - убойная смесь фантастики, фэнтези, исторического и интеллектуального романа. Пожалуй одна из самых лучших прочитанных за последнее время книг: http://lib.aldebaran.ru/author/pauyers_tim/pauyers_tim_vrata_anubisa/

Iryska
19.07.2006, 14:24
2 Aureliano
дуже дякую!!!!! обовязково буду читати!!!! потім кину допис про свої враження!!!!!
фантастики, фэнтези, исторического и интеллектуального романа - прикольна суміш!!!!

Agasfer
19.07.2006, 20:04

Читав з паперу 80х років. раджу почитати. попереджаю: фентезі і фантастикою там і не пахне. але дуже сміливо та оригінально

А електроніка єсть.. http://lib.ru/INPROZ/MESHTERHAZI/prometej.txt

Iryska
20.07.2006, 00:09
спасибі!!! хай і без фантастики.... якщо мене виженуть з роботи, то винні будете в цьому ви, саме ті, хто постачає нові, цікаві оригінальні книги... і ті, хто радить їх читати!!! :)

Agasfer
20.07.2006, 20:11
Нима за шо. На здоров'я. Прочитаэш - враження викинеш :)

Vivisektor
21.07.2006, 11:43
В. Васильєва. "Відьмак Великого Києва". Вже майже дочитав.
М-да... Васильєв точно письменник? :bu:

Iryska
21.07.2006, 12:27
васильєв на сапковського замахнувся своїм відьмаком?

Vivisektor
21.07.2006, 12:54
Тіпа, да. Пародія-не пародія, плагіат-не плагіат... Просто якість твору в цілому вбивча. Ні ідеї, ніфіга... Через абзац трпаляються конструкти на кшалт "звичайна людина не змогла б, але ж він відьмак", "інший такого б не зміг, але не він" ну і тому подібні нагадування, що Геральт (так-так, теж Геральт!) кращий, швидший, сильніший, спритніший, розумніший - най-най-най з-понад усіх. Оскомину набило. :( Я то вже з другої сторінки напам"ять вивчив, а мені усе нагадують. Я й купив книгу лише тому, що то Алфізика "Зеленого пса" - треба ж підтримати хорошу справу. Але Васильєва читати таки просто неможливо. :( Дешевка...

Iryska
21.07.2006, 13:37
фу.... за справжнього відьмака гірко... і сумно...
це не той васильєв, що писав про Лик Черной Пальмиры, типу продовження дозорів і приплів туди київський дозор????

Vivisektor
21.07.2006, 13:54
Не впевнений, але на нього схоже. Принаймні, частину дозорів саме він з Лук"яненком у співавторстві писав.

Iryska
26.07.2006, 17:52
Террі Пратчетт - Творці заклинань.
Алесандро Барікко - Новеченто.
йду паралельним курсом.

Tantro
26.07.2006, 18:42
Олекса Чинилук "Галичина - Terra Incognita". Реалістичний твір про події на Західній Украіні між війнами і після. Не так сильно як "Солодка Даруся", але читається легко і цікаво.

Prophet
26.07.2006, 18:44
Бегбеде "99 франків"
Тетяна Толстая "Кысь"
"Літопис Руський"

"Літопис Руський" випадково купила у Львові у букіністів, величезний фоліант у прекрасному стані всього за 30 гривень! Зацікавилась останнім часом такою тематикою. Ще цікаво було б щось почитати по дослов'янській історії, але нічого не можу знайти.
А до того ще у тих же букіністів придбала два томи з "Бібліотеки української літератури" по XVII i XVIII століттям. Українським бароко зацікавилась після написання контрольної на цю тему.

Iryska
27.07.2006, 16:22
Читатиму тепер паралельним курсом Солодку Дарусю (а то ніяк не візьмуся за неї, привезла з Тернополя книжку, а вона все лежить і лежить... починала читати - і от зара, сподіваюся, завершу) та ГИ-ГИ-и Винничука.
2 Prophet
хто саме є представником українського бароко? і які твори найцікавіші?

Tim-Lit
28.07.2006, 10:43
починала читати - і от зара, сподіваюся, завершу) та ГИ-ГИ-и Винничука.От саме з приводу Винничука що скажете? Цікаво. Але, мабуть, дізнаюсь про те вже після відпустки! :(

Iryska
28.07.2006, 10:59
зате я до того часу багацько напишу... вчора не вдалося почитати ніяк... але як тільки - то зразу в тему щирі щурі заглядайте...
гарного відпочинку... доброї погоди і купи хороших вражень!!!!
а ще я тепер читатиму переклад одного з наших форумчан, а саме твір Амі ТАН
"КЛУБ ВЕСЕЛОЩІВ І УДАЧІ"
докладніше див. тему Переклади художньої літератури.
от... Солодка Даруся ну ніяк не дочекається свого зоряного часу...

Tantro
28.07.2006, 14:13
переклад одного з наших форумчан, а саме твір Амі ТАН КЛУБ ВЕСЕЛОЩІВ І УДАЧІ
Докладніше див. тему Переклади художньої літератури.
А я вже прочитала :p :p. Рекомендую. І твір гарний і переклад добрий.

Prophet
04.08.2006, 02:09
Щойно прочитала:
Арто Паасилінна "Рік зайця"
Софія Андрухович "Жінки їхніх чоловіків"

І взялася за (увага!)... "Приреченого жити" Тимура Литовченка!!! /звучать фанфари/

:yahoo:

Stroberynka
10.08.2006, 05:03
Борхес "Алеф" - знайшла в Шешорах, казали, що єдине видання Борхеса українською

SS.
10.08.2006, 14:48
я ще читала і може перечитаю його повість про те, як людей закинуло дивною силою на іншу планету. отак просто кусок суходолу з будинками і жителями відірвало і перенесло на іншу планету. там дуже цікаво не тільки вся бутність планети, раса кентаврів, а саме відносини між людьми, боротьба за владу, реакція тих чи інших на такі дикі умови. гарна книжка!!!!

Рос переклад називається "Робинзоны космоса", кентаврів звали "свісси" :) я цю книжку прочитав класі в другому, пам'ятаю, як зараз: кишеньковий формат, на чорній обкладинці зображення кентаврів стилізовано під наскальні малюнки. Ще потім довго снилася. І повторно зміг її найти вже лише в універі.

Щойно прочитав книжку британського автора David Mitchell, number9dream, рекомендую. Може є рос пере-д, бо про укр я не чув.

Дія відбувається в Токіо куди з глибокої провінції, в пошуках свого батька, якого він ніколи не бачив, приїхав 20-річний хлопець. Книжковий час 8 тижнів, він знаходить батька, зустрічає кохання. Проблеми стосунків батьків-дітей (бажаність, залежність, потрібність одне одному); наскільки реальним є навколишній світ; відповідальність не лише за дії, але й за власні слова, висловлені бажання; що робити, після того, як мета (-начебто смисл життя) досягнута... Він не знає, як батька звуть і чим він займається, відомо лише, що він заможний і має іншу сім'ю. Випадково стає на шляху якудзи, але й там може бути його батько.

Автора часто порівнюють з Муракамі, але мені так не здається. Між іншим, один з критиків назвав його істеричним реалістом (hysterical realist) (Prophet, привіт :) )

Iryska
10.08.2006, 20:11
До комунізму залишалося років... Тимура литовченка.
перебуваю під враженням від Солодої Дарусі.
докладніше - див. відповідні теми. :)
а Робінзони космосу і гори долі від Карсака - перечитаю :)

Yara
11.08.2006, 11:36
Дочитала "Бійцівський клуб" Чака Паланіка. Сильна річ.
Під впливом однієї з тем форуму перечитую Буличова :rolleyes:

Imagine
11.08.2006, 11:53
Прочитала відразу дві книги Ірен Роздобудько, одна за одною: "Зів’ялі квіти викидають" та "Дванадцять або Виховання жінки в умовах, непридатних до життя". Кожна книга вразила по-своєму, але - приємно. Читаючи "Дванадцять...", плакала - не над сльозогінною сценою, а над тим, як майстерно, вражаюче тонко і красиво авторка передає найменші психологічні нюанси тих чи інших стресових ситуацій у житті. Мені завжди подобалося, як пише пані Ірен, а після "Гудзика" я стала вважати її справжньою гордістю сучасної української літератури, нарівні з Марією Матіос. І ці два романи закріпили мене в цьому переконанні.

Mercenary
14.08.2006, 12:54
Роздобудько - класний письменник, це точно.

Anatoliy
16.08.2006, 01:25
dan brown "Digital Fortres"
і ще паралельно "Роксолану"

Девор
16.08.2006, 11:45
Повернувся Джона Фаулза "Magus"

Viking
17.08.2006, 01:22
Зараз читаю Айзека Азімова. Захопився не на жарт. Не думав що буду настільки сильно зачитуватись фантастикою...

Iryska
17.08.2006, 01:27
viking, вітаю.... айзек азімов - то щось. я десь в класі третьому почала з ним знайомство твором про Лакі Старра - щасливчика. а потім були оповідання. але мій улюблений твыр - то фрнд. просто супер.
а ти що читаєш????

Кам.Ю
17.08.2006, 10:59
Почав читати збірочку "Антологія себської постмодерної фантастики" Сави Дам'янова. Перші два оповідання Павіча, далі - мало знані у нас автори. Дивовижне переплетення реальності, містики та абсурду. Чудовий український переклад. Давно не читав нічого подібного.

MEOW
17.08.2006, 16:24
Ой, аж страшно таке писати.
Ну-с, почнемо.
Одночасно читаю:
Щоденник Т. Шевченка
Щоденник С. Далі
"Подвійний Леон" Іздрика
Довідник із психіатрії
О! ще пана Кастанеду
гм... гм... і ще щось лежить на столі вдома, наразі не пригадую... :8

мені якось не вдається читати ОДНУ книжку за ОДИН проміжок часу. все міксами, шейками :D :D

Mercenary
18.08.2006, 10:35
Отар Довженко "Квітослава" ("Факт", 2006)
Смачно пише, скажу я вам!

Iryska
18.08.2006, 16:04
Покальчук "Заборонені ігри"

jull
18.08.2006, 16:50
МАлярчук Троянда для Лизи

Viking
19.08.2006, 00:21
To Iryska: Перечитав "Кінець вічності", декілька оповідань з циклу "Я робот". Але з нету закачав собі всі твори Азімова, тепер треба тільки часу щоб то все перечитати. Найбільше подобаються твори про роботів. Азімова можна назвати Творцем робототехніки...

Девор
19.08.2006, 00:33
ну а чого ж так пізно почав читати? класику треба вкладати ще в раааанньому віці.

Iryska
19.08.2006, 04:34
2 viking
вітаю!!! Азімов таки є класнючим автором.
пиши тепер про враження у відповідній темі!!! дуже цікаво буде почитати. так що чекаю.

Tim-Lit
19.08.2006, 10:27
Найбільше подобаються твори про роботів. Азімова можна назвати Творцем робототехніки...Точніше, все-таки автором трьох законів робототехніки. Але мене тут все-таки засмучують дві речі:

1) що такі класні "мізки", як подвійний доктор Айзек Азімов, були втрачені для СРСР (він народився на Смоленщині) - хоча тут, в "совку" йому б не дали розвернутися, ясна річ;
:(
2) в одному з торішніх голівудських фантастичних блокбастерів про роботів творцем законів робототехніки був названий зовсім інший дядько - якийсь фантастичний персонаж з майбутнього, хоча закони ці "злизані" з Азімова... зі "свого" ж американця...
:eek:

Vivisektor
19.08.2006, 10:52
На Смоленщині-то на Смоленщині... Але коріння Ісаака Осімова з-під Одеси, між іншим. :)

А ще, окрім фантастичних книг, в нього ціла серія АБАЛДЄННИХ науково-популярних. Зараз їх Центрполіграф Московський перевидав - я цілу поличку закупив. Щоправда, усього кілька штук спромігся наразі прочитати... Але ще в далекому рожевому дитинстві прочитана Азимівська "Всєлєнная" дала вельми грунтовні знання в астрономії. Не досконалі, звісно, проте т.зв. науково-популярні передачі по усяким дискаверям, віасатам і нешинал джіографікам частенько ловив на відвертій лажі. (наприклад, одного разу прозвучала оцінка віку Землі у 5 мільйонів років :D :D Проблема перекладу, звісно, гамериканські більйони в уяві перекладача в мільярди не вклались. А на наукових редакторах, як завжди, економлять. Як і на будь-яких редакторах - мовних зокрема).

Блііін... :( Зловив себе на тому, ще вже другий тиждень ніц не читаю!!! Робота, ремонт, кошенята (до речі, нікому кошентка симпатичного не треба?). Все, піду вішатись.

radus
19.08.2006, 12:01
Але, між іншим, пізній Азімов свої ранні закони коригував. Вийшло погано, геть заплутано - на кшалт поправок до конституції, але ж сам факт про дещо говорить, чи не так?

Tim-Lit
19.08.2006, 12:46
до речі, нікому кошентка симпатичного не треба?Всіх твариничок люблю. Але алергія на шерсть тварин - моя невиліковна вада... :(

Vivisektor
19.08.2006, 12:47
Ну, ті закони з технічної точки зору повний нонсенс. Надто вони неформалізовані. Як та бідна машина буде визначатися - що шкода людині, що ні... Ну і т.д. Про це вже багато було сказано/написано. Блін, в оффтоп знову влізли. :)

Iryska
20.08.2006, 00:50
а я читаю Антологію світової літературно-критичної думки ХХ ст.
так гарно...
Олеся Бердника відібрали. сказали почитають і віддадуть. надіюсь, що таки віддадуть.

Viking
20.08.2006, 03:16
Вчора, тобто вже позавчора (з огляду на пізню годину :-)), закінчив читати Юстейна Гордера "Помаранчеву дівчину". Книжка просто супер, така добра і романтична, зараз таких майже не пишуть. Але хотілось б ще прочитати "Світ Софії", та інші книжки цього автора, але в неті не можу ніде знайти. Може хтось підкаже де шукати?

Iryska
20.08.2006, 15:25
неа, на альдебарані надибала тільку ту ж помаранчеву дівчину. а розкажи, що в ній доброго та романтичного.

jull
21.08.2006, 14:40
narazi chytau Alef-zbirka novel Borhesa, yakwo chesno, to b ne chytala yogo yakby ne bulo u nas Dereshivskoi Darci Borhes, hotilosia zrozumity cey natiak!

Vivisektor
21.08.2006, 15:16
А я взявся за Акуніна "Азазель". На роботі, у вільну хвилинку, в електронному вигляді. Бо скоро взагалі забуду, як букви виглядають. :)

Prophet
21.08.2006, 20:11
Дочитала Джонатана Сафрана Фоера "Все ясно". Книжка про те, як молодий американець (єврей за національністю) приїжджає в Україну, щоб знайти жінку, яка врятувала його діда під час другої світової. Сюжетні лінії: власне перебіг подорожі, написані від імені гіда - юного одесита; досить заплутана і дещо сюреалістична історія єврейського містечка на Волині. Нічого так, непогано, якщо зважити, що автор не є українцем. Щоправда, мені воно відгонить Павичем і Маркесом. Власне, не шкодую, що прочитала.

Учора стала щасливою власницею книжки Умберто Еко "Ім'я рози". Тепер її читатиму.

Iryska
21.08.2006, 21:20
справді, щаслива власниця... я колись на петрівці імя рози бачила... дорога книжка була... але все рівно шкодую, що її не купила. мені дали почитати, але позичена - не своя...

кошеня
21.08.2006, 21:24
тіки дочитала цикл оповідань Бредбері "Кицьчина піжама"...гарне воно...

Agasfer
28.08.2006, 20:00
Мілан Кундера, "Смешные любови". Як для Кундери, паскедно. "Неспешность. Подлинность" мене пре, а це таке собі.

Anatoliy
28.08.2006, 20:28
щойно дочитав "поселок" булычева. іриска казала правду, книга класна, особливо кінець. про сильних.

Iryska
28.08.2006, 23:05
щойно дочитав "поселок" булычева. іриска казала правду, книга класна, особливо кінець. про сильних.
а в химерній в темі відповідній відзвітуватися??? :nono:
:p ;) :aga:
а я зараз читаю Срібне молоко Шевчука. і просто млію... надзвичайно гарна мова... дуже цікава книжка....
тра буде ще книг купити цього автора. ОБОВ'ЯЗКОВО.

Anatoliy
28.08.2006, 23:17
гаразд :) створив я тему, але чомусь здалося, що таки дійсно тему, а в результаті - допис, і то ледве його знайшов. або це зі мною щось негаразд, або модератори :nono:

Aureliano
28.08.2006, 23:35
Дочитала Джонатана Сафрана Фоера "Все ясно". Щоправда, мені воно відгонить Павичем і Маркесом. Власне, не шкодую, що прочитала.
У Фоера гораздо больше общего с творчеством Иссака Башевиса Зингера, у того тоже своеобразный "местечковый" магический реализм. Кстати по произведению Зингера идет замечательная пьеса "Тойбеле и ее демон" в киевском театре русской драмы.

Aureliano
28.08.2006, 23:38
Учора стала щасливою власницею книжки Умберто Еко "Ім'я рози". Тепер її читатиму.
"Имя Розы" конечно замечательная книга, так сказать один из первых столпов литературного постмодернизма, и все же истинный и непревзойденный апогей творчества Умберто Эко как романиста - это его третий по времени написания роман "Остров накануне".

Iryska
28.08.2006, 23:40
а маятник фуко як оціниш?

Aureliano
28.08.2006, 23:46
а маятник фуко як оціниш?
Самое сложное произведение Эко, даже романом его назвать трудно... скорее это гимн агностицизму, такое себе литературное лекарство от предрассудков, тайных заговоров и т.п. Или говоря языком основоположника постмодернизма Дерриды - "деструкция иррационального". В общем читать надо скорее для приобретения интеллектульного иммунитета, нежели как развлечение.

Iryska
28.08.2006, 23:49
прочитати я прочитала... а от чи набула інтелектуальний імунітет - хтозна.
але - дуже сподобалося!!!
а чому вважаш апогеєм творчості саме остров накануне?

Aureliano
28.08.2006, 23:57
а чому вважаш апогеєм творчості саме остров накануне?
я вообще думаю примерно что каждым своим произведением Эко открывает читателю одну из граней своего таланта:
Имя Розы - Эко историк и блестящий рассказчик
Маятник Фуко - Эко философ и агностик
Остров накануне - Эко романист и лирик
Баудолино - Эко фантазер
Волшебное пламя королевы Лоаны - Эко мемуарист и архивариус
больше всего понравился Остров наверное потому что в нем есть что-то трогательное, что-то нечеловеческое - одиночество индивидуума перед бытием, перед границей человеческого познания, перед иррациональностью этого мира, и в то же время есть в Острове размышления и чувства которые порою приходят каждому человеку, и на которые невозможно найти ответа... Эта книга - вопрос, который рано или поздно должен задать Человек. И вместе с тем это роман, полный лиризма и сожаления о том что мир таков как он есть и человек, как впрочем и сама Земля - лишь камешек в небе, а могут ли на самом деле камни камнить своим камнением... Кстати этот роман во многом пересекается с Солярисом Лема...

Iryska
29.08.2006, 00:04
больше всего понравился Остров наверное потому что в нем есть что-то трогательное, что-то нечеловеческое - одиночество индивидуума перед бытием, перед границей человеческого познания, перед иррациональностью этого мира, и в то же время есть в Острове размышления и чувства которые порою приходят каждому человеку, и на которые невозможно найти ответа... Эта книга - вопрос, который рано или поздно должен задать Человек. И вместе с тем это роман, полный лиризма и сожаления о том что мир таков как он есть и человек, как впрочем и сама Земля - лишь камешек в небе, а могут ли на самом деле камни камнить своим камнением... Кстати этот роман во многом пересекается с Солярисом Лема
справді??? тоді ХОЧУ прочитати.
гарні коментарі даєш, читати цікаво...

Aureliano
29.08.2006, 00:08
справді??? тоді ХОЧУ прочитати.
гарні коментарі даєш, читати цікаво...

:thank_you
читать Остров надо обязательно - масса впечатлений, мыслей и ощущений, а после прочтения легкая философская грусть...

Mercenary
29.08.2006, 14:49
Закінчив "Квітославу" Отара Довженка. Власне цей твір я чиав і раніше в ел.вигляді. Там є ще кілька новел. Особливо сподобалися "Я кохаю музику" та "Інерція". Враження від книги в цілому - позитивні. Довженко вміє спостерігати, і погляд з язиком у нього гострі.

Prophet
08.09.2006, 15:42
Прочитала Еко "Ім'я рози" - сподобалось! Навіть дуже. Такий неперевершений синтез середньовічного побуту, історії католіцизму, філософських міркувань, особистих переживань героя і, звісно, детективного сюжету.

Зараз читаю Анатолія Дністрового "Місто уповільненої дії".

FaceDancer
08.09.2006, 19:00
Гессе - "Степовий Вовк".

Бен адар
11.09.2006, 00:12
нині заледве купив перумова кольцо тьми 3 тома і шось там нове про мага якогось від перумова таки завтра привезуть

кошеня
12.09.2006, 01:39
зараз - от в цю хвилину - намагаюся збагнути, шо ж хотів сказати Івер Нойман...
взагалі - святослав логінов

FaceDancer
12.09.2006, 20:49
нині заледве купив перумова кольцо тьми 3 тома

...викинув гроші на мотлох - то ж спаплюжена трилогія Толкіна.

Iryska
13.09.2006, 10:45
...викинув гроші на мотлох - то ж спаплюжена трилогія Толкіна.
спаплюжена - то не то слово. на мою думку, просто понівечена.

замазура
13.09.2006, 15:56
Хто ще що читав українською, від чого можна теж так закохатись у книжку завдяки талановитому перекладу?

"Декамерон" Джованні Боккаччо (в перекладі Миколи Лукаша)
"Крадії" Вільяма Фолкнера (переклад Ростислава Доценка)

Iryska
13.09.2006, 18:05
"Декамерон" Джованні Боккаччо (в перекладі Миколи Лукаша)
"Крадії" Вільяма Фолкнера (переклад Ростислава Доценка)
дякую за пораду. пошукаю обов'язково. :aga:

Agasfer
13.09.2006, 20:08
Закінчив "Щоденник страченої" М.Матіос. Суб-думка: анріспект... "я марія матіОс, мати бжіл і мати ос"... Попса, суміш реально існуючого таланту і жіночо-диванного чтива не на користь першого.

Mercenary
14.09.2006, 14:37
Закінчив "Щоденник страченої" М.Матіос. Суб-думка: анріспект... "я марія матіОс, мати бжіл і мати ос"... Попса, суміш реально існуючого таланту і жіночо-диванного чтива не на користь першого.
Я прочитав цю книжку одразу, як вона вийшла. У мене було таке враження: творчій спад після "Солодкої Дарусі". Зважте на те, що ця книга була написана одразу після "Драми на три життя". Я знаю від Марії,що вона не вважає "Щоденник..." своєю найкращою книгою.
І ще: забажалося талантові написати жіночо-диванну книжку. Ну і що з того?
А Ви спробуйте написати дві книжки, важких тематично, поспіль! Я спробував : рік пройшов - досі не оговтався остаточно!
Отже, хоча "Щоденник..." мені не подобається, ваш "анріспект" я не підтримую. Неповага у данному випадку - не те слово.
Така моя думка.

Ircya
14.09.2006, 15:52
[QUOTE=Девор]

Привіт! Читала Кобо Абе "Женщина в песках" - враження неоднозначні, проте хороші. Як враження про твори Кобо Абе, які ти згадуєш?

Ircya
14.09.2006, 15:55
Анатолій Дністровий "Патетичний блуд".

Подобається? Усі друзі читають. А мені по анотації та по швидкому перегляду тексту не дуже. Та й тематика якась трошки заїжджена. Чи я помиляюсь?

Agasfer
14.09.2006, 18:15
Я прочитав цю книжку одразу, як вона вийшла. У мене було таке враження: творчій спад після "Солодкої Дарусі". Зважте на те, що ця книга була написана одразу після "Драми на три життя". Я знаю від Марії,що вона не вважає "Щоденник..." своєю найкращою книгою.
Отже, хоча "Щоденник..." мені не подобається, ваш "анріспект" я не підтримую. Неповага у данному випадку - не те слово.
Така моя думка.

Там написано: суб-думка, тобто особисто мене троха добило, що Матіос, форпост якісної української прози (як мистецтва слова, а не розмахування геніталіями) отаке створила. Псевдонім би взяла, чи шо :)))

Наведу паралелі - коли улюблений мною Віан почав писати чорні детективи, всі крутили пальцем біля виска. І досі крутять...

Aureliano
14.09.2006, 23:02
[QUOTE=Девор]

Привіт! Читала Кобо Абе "Женщина в песках" - враження неоднозначні, проте хороші. Як враження про твори Кобо Абе, які ти згадуєш?

у Кобо Абэ больше всего понравилось "Чужое лицо" - очень глубокая психологическая проза... Женщина в песках у меня тоже оставила весьма не однозначные впечатления, какой-то странный психологический эксперимент, впрочем как и его же "Человек-ящик", но что-то в этом пожалуй есть...

ГЕРА
19.09.2006, 21:36
Яку книжку ви зараз читаєте, або прочитали останньою? І чи є у вас найулюбленіший роман ( повість, оповідання, вірш...)? Пишіть враження. :o
почав дві та жодної не кінчив. "Янтарне скло" - цікаве, а "Червоне і чорне треба читати за шкільною програмою" - проте не йде воно мені ;(

ГЕРА
19.09.2006, 21:41

Комацу Сакё - День луны
Комацу Сакё - Сказка

Цікавитесь "макакайською" літературою?

Triniti
23.09.2006, 22:40
Троха перечитував "Щоденник одного генія" Сальвадора Далі! Геніальний живописець!!! Не можу надивуватись його картинами і ідеологією!!![/QUOTE]

Прошлым августом, будучи в Испании, посетила музей Дали в Фигейросе и замок Галы (Пуболь). До этого визита относилась к гению Дали с восхищением. Теперь я думаю, что весь эпатаж, вся его необычность, философия - все было направлено на привлечение внимания общественности с одной целью - как можно больше "слупить денег с лохов", при чем двигателем была Гала, Дали - исполнитель. :rolleyes:

Aureliano
24.09.2006, 00:03
а музей гауди в барселоне не случилось посетить? вот это действительно был гений, и даже погиб нелепо - задумался и попал под трамвай. он был первым кто привнес сюрреализм в архитектуру, его проекты - это поистине нечто удивительное, как например собор саграда фамилия. а дали может конечно и срубал деньги с доверчивых зрителей, да и гением в привычном понятии этого слова не был, но поистине великий мастер, главный популяризатор и законодатель сюрреализма!

Бен адар
25.09.2006, 08:58
прочитав ельфійський клинок-зразу виддно чим перумов різниться від професора
1.відсутність пісень віршів ну ви розумієте
2.толкіен вписував крилаті вирази і мудрі фрази типу:багато хто помер заслуговує на життя -багато з тих хто живе заслуговує на смерть більше такого нічо не помітив

Prophet
25.09.2006, 14:35
подобається? усі друзі читають. а мені по анотації та по швидкому перегляду тексту не дуже. та й тематика якась трошки заїжджена. чи я помиляюсь?
дністровий пише специфічно, на любителя. мені скоріше сподобалось. а от наступна прочитана книжка ("місто уповільненої дії") здалась надто вже схожою на "патетичний блуд". ким заїжджена тематика, не знаю - схожого не читала.

Imagine
26.09.2006, 12:47
Прочитала Ірен Роздобудько "Останній діамант міледі". Боже... треба робити перерву, бо від її щемливих книг у мене скоро серце стане. І відірватися неможливо, і читати боляче... :(

Iryska
26.09.2006, 19:48
"срібне молоко" валерія шевчука справило на мене таке враження! здається, що те, що читаю - просто не варте читання.
так що зараз перебуваю у невагомості читацького мікрокосму. щось десь на орбіті крутиться - читати читаю. але вражень - нуль.
:(

Tantro
27.09.2006, 10:24
Моє "Срібне молоко" ще чекає своєї черги. Вчора закінчила Дністрового "Патетичний блуд", а перед тим був Юрко Винничук "Весняні ігри в осінніх садах". Як виявилось, практично, про те саме. Письменник, його жінки, пошуки кохання і змісту життя та секс. Різниця у віці авторів і у Винничука більше гумору. Але висновок один - всі чоловіки сво..., вони щось шукають, а ми страждаєм. Читається легко, але страшно, особливо, якщо маєш доньку.

син миколи
09.10.2006, 21:50
а я зара читаю Засліплення еліаса канетті.
трохи навіть цікаво