Показати повну версію : А хто видавався за кордоном? Які умови вважаються добрими?
наклад 10 000 і 3% це ок чи не дуже?
Наперед дякую тим, хто поділиться досвідом, знаннями чи корисними лінками.
Уточнення, пліз: за яким кордоном? Але 3% - то вже не дуже ОК.
Ні, там я поки що не видавалася. А як це практично: різні видавництва в різних країнах пропонують однакові умови? Чи це умови агента? Перепрошую за, можливо, зайву цікавість, але тема захопила :).
2 агентів (посередників),а може їх там і більше :))
Все одно незрозуміло. Агент сам отримує відсоток від умов видавництва. Наклад - це взагалі не те, про що домовляються в першу чергу (починають з гонорару та терміну ексклюзиву). Ти впевнена, що це контора, якій можна довіряти?
LanceloT
31.01.2006, 19:14
Перепрошую, що втручусь. Я не є видавцем, чи то автором.
Та згідно теоретичних і історичних знань, авторство однозначно має бути оцінено вище за кордоном!
Авторська ставка там в межах 5-9%. Якщо відсотки менші, тоді правовласник збільшує суму одноразової виплати готівкою.
Бо якщо взяти галузь наукову, та рахують для винаходу - 20%, і 30% з виплатами.
Все одно незрозуміло. Агент сам отримує відсоток від умов видавництва. Наклад - це взагалі не те, про що домовляються в першу чергу (починають з гонорару та терміну ексклюзиву). Ти впевнена, що це контора, якій можна довіряти?
абсолютно не впевнена
Перепрошую, що втручусь. Я не є видавцем, чи то автором.
Та згідно теоретичних і історичних знань, авторство однозначно має бути оцінено вище за кордоном!
Авторська ставка там в межах 5-9%. Якщо відсотки менші, тоді правовласник збільшує суму одноразової виплати готівкою.
Бо якщо взяти галузь наукову, та рахують для винаходу - 20%, і 30% з виплатами.
тож мене не проглючило :))
LanceloT
02.02.2006, 17:44
тож мене не проглючило :))
Тобто?
тобто мені здалося, що тут не все гаразд. так воно ймовірніше за все і є :))
Мені на скриньку впав такий лист:
Шановний Tim-Lit!
Звертаюся до Вас із приватним проханням!
У мене невеличкі проблеми з реєстрацією на litforum.net.ua (POST requests from foreign hosts are not allowed), але не в цім річ. Бо я маю лише одне питаннячко до форумного товариства. Тому звертаюся по допомогу і дуже прошу розмістити цього листа у форумі, коли є така можливість.
--------
На сайті ІМІ (Інститут Масової Інформації) зустрів таке оголошення:
"Французьке видавництво шукає театральні п’єси українських авторів з метою надрукувати їх у Франції. Бажаючим прохання надсилати свої тексти, незважаючи на те, чи вони виходили друком в Україні, чи ні, на адресу ІМІ, поштою, або електронною поштою, обов’язково з позначкою “До уваги Алена Гіймоля”. Тексти розглядатиме видавництво “L’espace d’un instant”. П’єси, які видавці не відберуть, авторам не повертатимуть."
Пошукав у Гуглі, нічого не знайшов. Чому ж ніде немає обговорення такої, як на мене, привабливої для нашіх драматургів пропозиції? Чи я помиляюсь, і щось усім давно відомо про цей конкурс? Цікаво було б почути відповідь компетентних форумчан.
Може, когось на цій гілці таке зацікавить?..
LanceloT
03.02.2006, 16:14
тобто мені здалося, що тут не все гаразд. так воно ймовірніше за все і є :))
Я теж, гальманув каплю :-)
LanceloT
13.02.2006, 19:25
На сайті ІМІ (Інститут Масової Інформації) зустрів таке оголошення:
"Французьке видавництво шукає театральні п’єси українських авторів з метою надрукувати їх у Франції. Бажаючим прохання надсилати свої тексти, незважаючи на те, чи вони виходили друком в Україні, чи ні, на адресу ІМІ, поштою, або електронною поштою, обов’язково з позначкою “До уваги Алена Гіймоля”. Тексти розглядатиме видавництво “L’espace d’un instant”. П’єси, які видавці не відберуть, авторам не повертатимуть."
-----------------
Трішки такими питаннями цікавлюсь - але такого не знаю, не чув і ніхто не говорив ( http://www.biblos.ternopil.net/links/sampubANDgrand/ )
Більше того, пробував знайти таке видавництво у Франції, чомусь не знайшов!?
10000 примірників це добре, навіть дуже добре, а от 3% не дуже... Восновному мова зазвичай йде від 6 до 11%. Але вирішувати вам...
Пораджу звернутися на сторіночку fresie.web-box.ru і там знайти 100% відповідей на ваші запитання. Або ще краще почути це від А. Куркова він на цьому зуби зїв, зате тепер у нього золоті коронки:)) Якщо зацікавить, то спробую віднайти його e-mail
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008