КПК

Показати повну версію : Остання Варта (Последний Дозор)

Prim
30.01.2006, 21:12
Учора почав читати нову книгу від Сергія Лук*яненка.
Вчора ж половину і прочитав. Історія надзвичайно захоплива. У цій книзі автор навіть торкнувся фільму "Нічна Варта". Моє резюме з першої історії цієї книги: найкраще з варт.

Iryska
31.01.2006, 11:18
я теж читала останній дозорю саме дозор, а не варту, бо варта - загін, група людей, що охороняють кого-небудь чи що-небудь. дозор - група осіб, що виставляється дл перевірки, охорони чи з метою спостереження(!), розвідки. спеціально залазила в тлумачний словник української мови. а то всі пишуть варта, а це ж слово вужче за значенням і не підходить...
мені страшенно сподобалося. особливо останні рядки... так автор все задумав, закрутив і закінчив, що в мене аж дух перехопило. я десь читала, що права на третій дозор голівуду продали... а що ж буде з четвертим?
і чи буде він стравді ОСТАННІМ?!!!!

стронґовський
31.01.2006, 14:02
Четвертий разом із автором-українофобом пропоную відіслати на Місяць...

Prim
31.01.2006, 18:24
Не думаю, що вони екранізують останній.
А Голівуд буде перезнімати всі серії (включно з тими, що вже було екранізовано)

Snowman
07.03.2006, 13:20
Прочитав іще перед новим роком, чим благополучно споганив його святкування. Такого маразму світ не переживе. Пропоную:
а) Змусити Лукьяна самого прочитати цей "шедевр".
б) Зібрати весь тираж (приблизно чверть мільйона), та влаштувати автору аутодафе.
в) Закинути його в США - це буде найуспішніша наша ідеологічна диверсія.
Постскриптум: прочитайте краще Спектр, а Варту підвість на кілочку, самі знаєте де. Це не література, а тупе збивання бабок.

Liet
08.03.2006, 00:40
Прочитав іще перед новим роком, чим благополучно споганив його святкування. Такого маразму світ не переживе. Пропоную:
а) Змусити Лукьяна самого прочитати цей "шедевр".
б) Зібрати весь тираж (приблизно чверть мільйона), та влаштувати автору аутодафе.
в) Закинути його в США - це буде найуспішніша наша ідеологічна диверсія.
Постскриптум: прочитайте краще Спектр, а Варту підвість на кілочку, самі знаєте де. Це не література, а тупе збивання бабок.
+1
Найбільш тупа книга котру я колись читав. аФФтар аЦЦкой юмАрист. Щоб йому весь час чхалося. Мерліна він притяг до сюжету......
ЗІ. Препрошам панове за удафф.

Ящірка
16.04.2007, 06:31
Мене від неї нудить, треба мати хоч трішки совісті і не паплюжити так, відносно непаганий сюжет, заради заробляння грошей, або хоч не робити це так відверто.

Reytar
16.04.2007, 14:39
Спробував читати, так би мовити "понадкусював" після чого виплюнув і сказав що таку гидь я читати відмовляюся.
Як мені здається, логічним завершенням циклу "Дозорів" була третя книга - тобто "Дозор Сутінок". А четверта, нажаль, - просто зароблення трошечки грошенят на хліб із маслом на розкрученному бренді.

Андрон Кобила
16.04.2007, 16:52
Повторення епізодів фільму - верх садизму над вірними читачами. Хоча я й читав 'Последний Дозор' десь місяців 6 тому.
Найкращий дозор+єдина 'книга' у всій серії - Нічний (2 і 3 частини ледве-ледве тягнуть на звання книжок).
Кому подобається Лук'яненко - Лабиринт отражений, ось що дійсно треба прочитати(та навіть якщо Лук не подобається, все їдно раджу)

Mary_Leo
16.04.2007, 19:31
у свій час я так "навартувалась", що мало не почала жити подвійним життям. Зачепило! Але тільки перші книги. Далі - просто не хотілось читати! Але погодтесь - чіпляє!

Княжич
17.04.2007, 06:14
.
Кому подобається Лук'яненко - Лабиринт отражений, ось що дійсно треба прочитати(та навіть якщо Лук не подобається, все їдно раджу)
+1 чувак
лабіринт то є гут хоча трошки попахує матрицею
цікаво шо він зробить з книжкою потім напено також зпопсить
Щодо самих дозорів то вважайте мене тупим консюмером але мене пре ось так

Андрон Кобила
18.04.2007, 15:20
+1 чувак
лабіринт то є гут хоча трошки попахує матрицею
цікаво шо він зробить з книжкою потім напено також зпопсить
Щодо самих дозорів то вважайте мене тупим консюмером але мене пре ось так

Він таки зпопсив у "Фальшивих зеркалах".
А я теж, все-таки, фанат дозорів.

Княжич
28.04.2007, 03:47
Він таки зпопсив у "Фальшивих зеркалах".
А я теж, все-таки, фанат дозорів.
то що далі навіть не варта читати?(((

PERCEPTOR
02.05.2007, 14:59
Лабіринт був написаний задовго до Матриці
Вачовскі нєрвна курять в кутку
А тим більше матриця була написана ще в ХVІІ солітті Декартом
А Лук`яненко дядько хоч і негарний але майнд в нього потужний в доску
писати в діапазоні від "Нє время для драконов" до "Императоры Илюзий" квайтвайд..

Prim
02.05.2007, 18:27
матриця була написана ще в ХVІІ солітті Декартом
Я щось від життя відстав )

Княжич
04.05.2007, 14:06
Вачовскі нєрвна курять в кутку
А тим більше матриця була написана ще в ХVІІ солітті Декартом
А Лук`яненко дядько хоч і негарний але майнд в нього потужний в доску
писати в діапазоні від "Нє время для драконов" до "Императоры Илюзий" квайтвайд..

п1 я не мав на увазі що це плагіат просто сказав що в чомусь подібні....
п2 при чому тут Декарт, 17ст., і діапозон всіх фантастичних творів Лук'яненка?

ЗІ ти коли небудь чув про такий пприкол як генератор фентезі? таек от такіс дядьки як перумов, лук'яненко і іже з ними користуються такою штукою,судячи з усього, вже давно такщо не так вже і квайтвайд

Black3012
05.03.2008, 17:36
Затупив Сергійко з останнім дозором. Взяв та й закільцював усе, як слон хоботом в дупу...

Black3012
05.03.2008, 17:39
А "Лабіринт" він майстерно зваяв! Не став лізти в залізо, взяв та й переклав усе на плечі підсвідомості! Ніяких роз"ємів на руках-ногах-голові, ніякої супертехніки, тільки уява...

Diva Dii
30.03.2008, 21:23
То Ви справді думаєте, що це є останній дозор? ;)

Не знаю, чомусь усі тут так критикують Дозори...
А як на мене, то Лук'яненко - молодець! Він з кожним разом свою "планку" підвищує.

StarWolf
31.03.2008, 08:48
А як на мене, то Лук'яненко - молодець! Він з кожним разом свою "планку" підвищує.

:yahoo:

Кожен його твір - нова, унікальна чи просто гарно подана ідея і тут з Вами неможливо не погодитися.

Затупив Сергійко з останнім дозором. Взяв та й закільцював усе, як слон хоботом в дупу...

Чим же він так затупив?:dash: Останній рівень сутінків Вам не сподобався? Мені здається, юначе, що кінець таки став для Вас несподіваним.:)
:thank_you

merev
01.07.2008, 19:20
І правильно робите, що радите. Я б радив ци книгу тим, хто ще не читав Лук'яненко, бо саме з неї я почав (і зразу ж закінчив) знайомство в цим письменнком.
Начитавшись анекдотів типу "Серія книг Лук'яненко: Вечірній дозор, вранішній дозор, смерковий дозор, осінній дозор, зимовий дозор, весняний дозор, літній дозор, останній дозор, дозор живий і дозор повертаєтся", вирішив дізнатись, чи дійсно автор такий шанований і водночас такий попсист.
Отже, ІМХО, ідея "либіринту" хороша, хороший і початок, але друга половина... книга ж мала бути фантастикою або кіберпанком. Так до чого тут такі старі як світ розмови про любов, моральність, а опис, бачте, "красивих" пейзажів гір чи річки? Попса, просто любовний роман якийсь. А ще в цього твору є продовження!
З.І. в Лук'яненко на сайті бачив статті типу "письменництво для чайників" і "як стати письменником за 21 день" - реальний попсовик і навіть не приховує. Але ж гроші то блін заробляє на тій попсі (на то вона й попса :) )!

Diva Dii
01.07.2008, 21:45
2 Merev:
Кгм... То для Вас фантастика - це абсолютна протилежність описам моральних проблем, гуманітарних?..
Для мене такий підхід - дуже дивний.
Бо я найбільше люблю філософську і гуманітарну фантастику, а не ту, де крім навороченого сюжету, крутих розборок і супер-пупер-бластерів-шмастерів-прібамбасів-штукенцій нічого немає.

Ну ось "Матриця" (перша) - там же і філософії доста! Та ще й якої! Оце сила! (вибачте за оф-топ, але це тільки приклад якісної різнопланової фантастики - з кіберпанківским сюжетом і значною філософською наповненістю)

І Лук'яненко - теж дуже сильний - і як "крутий" письменник, тобто вміє "завернути" сюжет, і як філософ, гуманітарій, що підіймає серйозні проблеми у своїх творах. Саме за це я його і ціную!

(Ні в якому разі не беріться читати Саймака - Вам точно не сподобається) :)

Ще раз повертаючись до "Лабиринта отражений" - описи гір та пейзажів там до того, що описується віртуальна, тобто намальована реальність - робота web-дизайнера. Хіба це незрозуміло? І якщо поглянути на ці гори з точки зору дизайнера... - то все правильно, логічно і зрозуміло.
А взагалі-то цю книжку треба було читати років 8-10 тому, коли Інтернет був суцільною "екзотикою". Це зараз він такий звичний - графічно навантажений, з купою анімації...

merev
02.07.2008, 00:09
ні-ні, боюсь ви неправильно мене зрозуміли. я ні в якому разі не вважаю, що у фантастиці мають бути відсутня філософія. я сам любитель філософської фантастики і абсолютно погоджуюсь з вами на рахунок матриці (2 та 3 частини я так і не зміг заставити себе додивитися). та Лук'яненко перетворив свою книгу у романс. мене дуже захопили моменти, в яких відтворювались події та роздуми, але коли доходило до "я тебе люблю, ти мене любиш, ми одини одного любим, давай завжди будемо разом...". щодо кінцівки, то він дійсно закрутив. я спочатку не вірив, що такий хороший сюжет (а сам сюжет і ідея дійсно цікаві) можна так спортити. ну чим закінчився твір? виявилось, що людство ще не готове прийняти "великої науки ЗЗОВНІ". та хіба не це нам товчуть щодня в моралях, як би все було добре, якщо б не ми, такі погані.
а ще він навіть до містики зі снами вдався! а це ж мала бути реальна наукова фантастика, насичена науковими фактами і ідеями, адже на палітурці книги написано "настольная книга русских хакеров", а до комп'ютерів книга має таке ж відношення, як я до бальних танців!

Black3012
02.07.2008, 16:54
Навіщо ж так!
Головне у цій книзі показати не перспективи розвитку комп"ютерної техніки, а вплив прогресу на людину і суспільство. І Лук"яненко досить вдало це зробив. зважте, що книгу було написано в ту пору, коли ІВМ 386-ий вважався хорошою машиною, а Пентіум був важкодоступною розкішшю.
До того ж, описувати техніку, коли йдеться про близьке майбутнє - невдячна справа. От придумаєш замість таксофона відеофон у кабінці, а тут з"являється мобілка з відеозв"язком))) Прогрес в електроніці рухається з вихилясами. Дуже часто на практиці речі, що були задумані, як суперзручні, поступаються якимось новинкам, а то й зовсім щезають, як самостійний виріб (взяти хоча б пейджери - хто про них згадує тепер, коли страшенно зручно відсилати СМС).
Я вважаю також, що Лук"яненко майстерно обійшов тему "влізання" у віртуальність. "Голь на відумку хитра!"))) Діп-програма - це дуже класна знахідка, з розряду "одного припущення", коли одна фантастична річ докорінно змінює світ. Так само, як і Сумрак в Дозорах.
Одне погано - що йому заради грошей довелось писати Дозор за Дозором. Можна було б обростити тему серією оповідань по будні Світлих і Темних, але то моя особиста думка. Коли відкриваєш таку золоту жилу, дуже тяжко впоратись із золотою лихоманкою...

Андрон Кобила
02.07.2008, 19:54
"Матриця" (перша) - там же і філософії доста

+1. Як і в Дозорі - першому. фільм - одні матюки. але то після книги, звісно)
все інше - не "підвищення Лук"яненком свого рівня", а збивання бабла /хоча Денну Варта теж варта уваги, бо співавтор влив свіжої крові/

а Саймака читати обов"язково,)

Diva Dii
02.07.2008, 20:40
матриці (2 та 3 частини я так і не зміг заставити себе додивитися). та Лук'яненко перетворив свою книгу у романс. мене дуже захопили моменти, в яких відтворювались події та роздуми, але коли доходило до "я тебе люблю, ти мене любиш, ми одини одного любим, давай завжди будемо разом...". щодо кінцівки, то він дійсно закрутив. я спочатку не вірив, що такий хороший сюжет (а сам сюжет і ідея дійсно цікаві) можна так спортити. ну чим закінчився твір? виявилось, що людство ще не готове прийняти "великої науки ЗЗОВНІ". ...
а ще він навіть до містики зі снами вдався! а це ж мала бути реальна наукова фантастика, насичена науковими фактами і ідеями, адже на палітурці книги написано "настольная книга русских хакеров", а до комп'ютерів книга має таке ж відношення, як я до бальних танців!

Щодо "матриць-2-3" - то теж повністю згодна.

Щодо того, щоб зрозуміти, навіщо у "Лабіринті..." у Лук'яненка "любов-морковь" - то треба читати продовження "Фальшивые зеркала". От тоді і стане зрозумілим...
Щодо того, що видавці пишуть на палітурках про "русских хакеров" - то це з галузі видавничих професійних анекдотів. І у тому нема вини автора.

Веб-дизайн він зобразив вдало і виразно - своїми художніми засобами.

Тож... Не треба лаяти, а треба читати далі... І насолоджуватись новою зустріччю з симпатичними героями. :)

У продовженні теж "хакери" діють.
Можливо, _справжнім хакерам середини 90-х років_ ця серія казала набагато більше, ніж мені зараз.

До речі, щодо того, чи готове людство зустріти знання "ззовні" - то там теж не все ясно. Адже кожний із героїв зрозумів щось своє щодо "прибульця" і пояснював його появу по-своєму. І мене ця недоказаність (недоговоренность) - теж цілком влаштовує. І навтіь подобається... Варіантів - багато. Який подобається читачу - він сам собі обере.
Мені найбільше сподобався варіант про самозародження інтелекту у глибинах Мережі.

Black3012
03.07.2008, 10:17
Самозародження - оце вже дійсно фантастика!)))