Показати повну версію : Не стреляйте в русского националиста
из газеты "Аргументы и Факты"
Русских обвиняют в национализме. Громче всего шумят те, кто ещё
совсем недавно был нашими соседями по советской коммуналке и с
причмокиванием заглатывал то, что хозяева Кремля недальновидно
оставляли на общей куче.
РУССКИЕ строили заводы, дороги, порты в Прибалтике. А сегодня от
нас требуют миллиарды долларов за "окупационный режим". Украина,
не поперхнувшись, проглотила Крым, царские дворцы, построенные на
русские деньги, сотни здравниц, возведённых на профсоюзные взносы
русских работяг. Теперь оттуда вытесняется русский бизнес, русская
культура и русский язык.
В составе СССР Грузия была одной из самых процветающих республик.
Теперь обнищавшая без московских трансферов страна лижет пятки
США, изгоняет наших военных, натравливает на нас ОБСЕ.
А "малые народности"? Благодаря русским учёным они получили собственные буквари, грамотность и культуру. Поменяли шаманские бубны на корочки кандидатов наук. И теперь величают себя "титульной
нацией", присваивают прииски, открытые русскими геологами, и
изгоняют русских из местных органов власти и русских учителей из
школ...
Как нам, русским, не повторяя опыта американских расистов,
заявить о том, что у нас есть свои исторические права, свои
национальные интересы, своя гордость, сила? Свои границы терпения,
науонец.
Сегодня, глядя на другие народы - французов, англичан, итальянцев,
немцев, мы только-только начинаем обучаться трудной "профессии"
русского националиста. Думать о себе. О России.
Простые вопросы
МЫ ПЫТАЕМСЯ понять, как французы, уйдя из Марокко и Туниса
(где они "работали" колонизаторами), ухитрились сохранить там свой
бизнес и роль французского языка. Как англичане, заливавшие кровью
Индию, сохранили там свои финансовые интересы. Почему, наконец,
США, сбросившие атомные бомбы на Японию, сегодня занимают там
сильные дипломатические позиции. А мы, интернационалисты, чуть
ли не каждый день увёртываемся от плевков соседей.
Мы должны понять, почему после десятилетий жертв во имя "великой
дружбы", русские толпами бегут из Средней Азии, Казахстана. Почему
после 1991 года из Чечни были изгнаны 300 тысяч русских, живших
там с дореволюционных времён, а их дома захвачены чеченцами?
Как нам следует дружить с соседями, чтобы не оставаться в
убытке, в долгах, или в оккупантах? Чтобы нами не "тузлили".
Чтобы нашей дружбой не спекулировали. Чтобы соседи не воровали
у нас безнаказанно миллионы кубометров газа и не отнимали одновременно российскую собственность в Крыму.
Речь не идёт о примитивном, бытовом национализме. Когда
подвыпившие подростки избивают студента-африканца, когда убивают
таджикскую девочку - это не русский национализм. Тот, кто это
делает, негодяй и подонок.
Конечно, и у бытового национализма есть своя питательная почва.
Он растёт, когда процент "гостей" переходит определённую грань
и они начинают вести себя как доминирующая сила и не считаются
с интересами приютившего их населения. Когда, к примеру, на рынках
азербайджанцы теснят русских продавцов и бабушек, торговавших
подмосковной редиской, это, естественно, начинает раздражать
внуков тех самых бабушек.
Национализм "a la carte"
БЕДНОСТЬ является сильнейшим катализатором бытового национализма.
Это подтверждают социологи всех стран.
Россия не исключение. Около 60% опрошенных специалистами "Левада-
центра" утверждают, что за последние 10 лет националистические
взгляды среди русских росли на почве бедности, и прежде всего в
депрессивных регионах страны.
Если власть не в силах совладать з бедностью, если она не может
контролировать социальный протест, она непременно начнёт
выводить в своем политическом курятнике какую-нибудь партию
"народной защиты". Будет подсыпать жита, учить кудахтать.
И тогда обязательно появляются политики, которые начинают
впаривать людям, особенно молодёжи, разного рода "национальные
идеи" и поджигать опасный фитиль.
России нужен социализм. Но он должен быть гражданским и созидательным.
Республиканский националист во Франции отстаивает ценности
республики - свободу, равенство и братство. Американский
националист гордится своей конституцией, судебной системой,
свободой прессы. Японский национализм по поражения во Второй
мировой войне помог стране встать на ноги, а населению - перенести
чрезвычайные тяготы модернизации. Мобилизация под национальными
лозунгами (с антирусской подкраской) помогла прибалтийским
странам провести очень болезненные для населения реформы.
Русский национализм - это не "Россия для русских", не "накажем
прибалтов" и не "вернём грузин на Кавказ". Такой национализм
криклив и разрушителен. Он бесполезен и опасен.
Созидательный национализм - это богатая и сильная Россия для
всех, кто её любит. Это защита русской культуры. Это разумное
само-ограничение новой буржуазии и правящей элиты в пользу
бедных слоев населения.
Глубокие реформы невозможны без национальной мобилизации. Но
люди хотят, чтобы вместе с ними мобилизовались и Абрамович, и
Потанин, и Фридман, и Алекперов, и Греф, и Зурабов... Если этого
не произойдёт, если одни будут мобилизовываться и затягивать
ремни, а другие кричать с трибуны "Челси", "Давай-давай!", то
никакого правильного, рационального национализма нам не видать.
А увидим мы национализм совсем другого замёса. Куда он ведёт,
история уже знает.
Вячеслав Костиков
Ну что, "слабо" опровергнуть? Да, сынки, это вам не "сюси-муси,
НАТО-СОТ" а реальные факты.
tysovska
21.07.2005, 11:41
"А "малые народности"? Благодаря русским учёным они получили собственные буквари, грамотность и культуру. Поменяли шаманские бубны на корочки кандидатов наук. И теперь величают себя "титульной нацией", присваивают прииски, открытые русскими геологами, и изгоняют русских из местных органов власти и русских учителей из школ..."Ну, що тут можна спростовувати? Відверту тупість автора? Так на це і життя не вистане... Хай собі москалі тішаться, як вони всіх за 300 років "ощасливили", а нам треба діло робити.
Мелькіадес
22.07.2005, 18:38
Приклад з життя: в лавах УПА поряд з українцями воювали росіяни, грузини і представники інших національностей. Хто не вірить - рекомендую книгу Михайла Андрусяка "Брати грому" (задокументовані факти періоду визвольних змагань). Українські націоналісти не зазіхають ні на права національних меншин, ні на території, які колись були заселені українцями. Російські - навпаки, прагнуть асимілювати всіх і вся, і якщо у них повертається язик називати ту ж Чечню (завойовану, до речі, силою зброї) "ісконно русскою землею", то про що можна взагалі говорити з подібними маньяками? Або про Крим, який був раніше татарським, а не російським. Якщо вони готові "захищати" російськомовних за межами своєї держави (не росіян, а тих же українців, у яких їхніми ж багаторічними стараннями було ВКРАДЕНО материнську мову!), то це фашизм чистої води. Великодержавний фашизм, як це було в Німеччині. Підкріплений маячнею про якусь особливу планетарну місію Росії та виняткове (себто, найближче до Бога?) становище російського православ"я. Хочете світового панування? Звикли вважати будь-яку територію, на яку вас занесла нечиста сила, частиною Росії? Звикли лізти в чужий храм зі своїми законами і ні з ким не рахуватись? Відповідне до вас і ставлення. А ваша історична перспектива - на смітнику історії разом з вашою імперією (незалежно від того, як вона називається тепер і як називатиметься через деякий час).
Особисто мені (українському націоналістові) глибоко начхати на те, хто людина по крові, - мені важливо, хто вона по духу. Я за те, щоби у вільній (!) Україні почували себе повноправними і повноцінними людьми ті ж росіяни, євреї, поляки і т.д., щоби вони могли навчати дітей і розмовляти мовами своїх народів, але при цьому поважали корінний народ, його мову й культуру, закони цієї держави. Не подобається - потяги в Московію (літаки в Тель-Авів тощо) курсують регулярно, попутногго вітру.
Мелькіадес
22.07.2005, 18:43
Забув спитати: "Клевер" означає "розумний", чи я щось плутаю?
Украина, не поперхнувшись, проглотила Крым, царские дворцы, построенные на русские деньги, сотни здравниц, возведённых на профсоюзные взносы русских работяг.
Клевер, я с тебя просто умиляюсь :))) Потому что верить в этот бред...
Проглотили Крым? Мы?!? Во-первых, нам его "подарили" так как попечение и дотации тогда перекладывались с РСФСР на УССР. Во-вторых, не говори мне, что Крым - исконно русская територия. Сперва выгнали татар, а потом оккупировали и посадили на иждивение Украины.
Царские дворцы? Этих дворцов от поляков больше осталось и ниче - не выпендриваются. У меня весь родной город в свое время польским поместьем был. Но поляки ни разу не сказали: "Мы же вам высадили второй по величине и краосе в Украине дендропарк, а вы, подоноки!". Они строиди их для себя. И те деньги, на которые они их строили, извинте, стоили крови и пота наших людей.
Профсоюзные взносы русских работях. Щас слезу пущу. А русские, наверное, только и работали... Знаешь этот прикол: "Говорит и показывает Москва. Все остальные работают." Это, увы, распространяется не только на Москву, хоть и в меньшей мере.
Приклад з життя: в лавах УПА поряд з українцями воювали росіяни, грузини і представники інших національностей. Хто не вірить - рекомендую книгу Михайла Андрусяка "Брати грому" (задокументовані факти періоду визвольних змагань). Українські націоналісти не зазіхають ні на права національних меншин, ні на території, які колись були заселені українцями. Російські - навпаки, прагнуть асимілювати всіх і вся, і якщо у них повертається язик називати ту ж Чечню (завойовану, до речі, силою зброї) "ісконно русскою землею", то про що можна взагалі говорити з подібними маньяками? Або про Крим, який був раніше татарським, а не російським. Якщо вони готові "захищати" російськомовних за межами своєї держави (не росіян, а тих же українців, у яких їхніми ж багаторічними стараннями було ВКРАДЕНО материнську мову!), то це фашизм чистої води. Великодержавний фашизм, як це було в Німеччині. Підкріплений маячнею про якусь особливу планетарну місію Росії та виняткове (себто, найближче до Бога?) становище російського православ"я. Хочете світового панування? Звикли вважати будь-яку територію, на яку вас занесла нечиста сила, частиною Росії? Звикли лізти в чужий храм зі своїми законами і ні з ким не рахуватись? Відповідне до вас і ставлення. А ваша історична перспектива - на смітнику історії разом з вашою імперією (незалежно від того, як вона називається тепер і як називатиметься через деякий час).
О нет, сэр, тут вы, дражайший сэр, патриот родной неньки, выставитель
тендеров, просчитались. Россия - разве она русская? Россия - государство настолько огромное и много-национальное, что называть
народ, и делить народ, который когда-то простирался от Новгорода до
Тавриды - "русским" и "украинским" - историческое и этнографическое кощунство. Это славянский народ. Доведу заодно до памяти сэра,
что Московское княжество было приглашено в альянс Гетьманом Богданом Хмельницким, как союзника против иноплеменников поляков
и турков.
И речь идёт не о самой России, если еще никто не заметил, а об отношении бывших советских республик к ней. Когда новое украинское правительство торжественно ругает Россию и "лижет пятки" НАТО и США,
продавая свой народ в капиталистический гнёт западного образца - это измена, а не здоровое строительство страны.
Я не буду повторять о том, что во времена СССР люди (в поздний период)
и жили лучше, и чувствовали себя увереннее. Все равно как-то все об этом забыли, погребая нашу историю под гребнем нахальных "обличений"
и откровенного презрения.
tysovska
25.07.2005, 17:27
Я не буду повторять о том, что во времена СССР люди (в поздний период) и жили лучше, и чувствовали себя увереннее. Все равно как-то все об этом забыли, погребая нашу историю под гребнем нахальных "обличений" и откровенного презрения.
Я жила в пізній період СРСР і щось не пригадую, щоб почувала себе краще, ніж зараз. Пам'ятаю тільки, що для того, щоб светр купити за 50 руб., мені довелося півміста об'їхати - і слава Богу, що хоч один знайшовся, а щоб купити мені чоботи, батько мав три години битися в черзі - направду битися, ліктями розштовхуючи конкурентів. Про те, що наша родина жодного разу не була допущена до годівниці, щоб отримати хоч одну санаторну путівку, я взагалі мовчу. І ви мені хочете сказати, що їхати на море "дикуном" і жити в бараці на 5 і більше ліжок - це краще, ніж зараз вибирати собі - Крим, Болгарія, Туреччина, Єгипет тощо???
Мелькіадес
25.07.2005, 17:42
О нет, сэр, тут вы, дражайший сэр, патриот родной неньки, выставитель
тендеров, просчитались. Россия - разве она русская? Россия - государство настолько огромное и много-национальное, что называть
народ, и делить народ, который когда-то простирался от Новгорода до
Тавриды - "русским" и "украинским" - историческое и этнографическое кощунство. Это славянский народ. Доведу заодно до памяти сэра,
что Московское княжество было приглашено в альянс Гетьманом Богданом Хмельницким, как союзника против иноплеменников поляков
и турков.
Хіба я говорив, що Росія "русская"? Росія - це конгломерат багатьох територій, на яких проживають (поки їх не асимілювали повністю) багато народів, і деякі з них мають законне бажання на своїй землі бути вільними. А тепер подивіться, хто проти подібного відокремлення виступає і бризкає слиною. Це - російські шовіністи (не обов"язково росіяни за корінням, але люди, заражені вірусом власної винятковості, власної вибраності та уявлень про якусь особливу місію). Російський шовініст мріє про світове панування, і це є однією з причин а)асиміляції національних меншин, б)витіснення національних мов і галас на підтримку російськомовних за межами РФ, в)територіальних претензій до сусідів, г)тупе невизнання того факту, що давньоруського народу давно нема і що повернення до того стану вже неможливе. Як немає і не було єдиного слов"янського народу (самі ж написали, сер, що поляки - це "іноплеменнікі", але ж вони таки слов"яни!). Щодо "альянсу", на який згодився Хмельницький, подробиць я не знаю, але чим той "альянс" обернувся, видно неозброєним оком: великоруські царі перетворили союзницьку Україну в колонію (насаджуючи "своїх" і свою мову - для увіковічнення такого становища), і так тривало аж до розвалу СССР. А тепер РФ, як спадкоємиця великих амбіцій минулого, виглядає лякачкою в очах цивілізованих країн і джерелом постійної небезпеки.
И речь идёт не о самой России, если еще никто не заметил, а об отношении бывших советских республик к ней.
Без коментарів: який прівєт - такий і отвєт.
Когда новое украинское правительство торжественно ругает Россию и "лижет пятки" НАТО и США,
продавая свой народ в капиталистический гнёт западного образца - это измена, а не здоровое строительство страны.
Частково можу з цим погодитись: Україна не повинна лизати п"ятки ні НАТО, ні США, ні тим паче Росії. Чому тим паче? Бо смак і запах тих п"яток нам давно стоїть поперек горла.
Я не буду повторять о том, что во времена СССР люди (в поздний период)
и жили лучше, и чувствовали себя увереннее. Все равно как-то все об этом забыли, погребая нашу историю под гребнем нахальных "обличений"
и откровенного презрения.
В сенсі дешевої ковбаси та наявності не особливо оплачуваної праці було, безперечно, краще. В сенсі дотриання прав людини - незрівнянно гірше. Хоча навряд чи для всіх, бо ви й часи СССР могли щось таке писати, як оце зараз, а коли б я написав свої думки, то загримів би під фанфари. Мені приємніше бути вільним і голодним, аніж невільним і ситий, причому я навряд чи самотній щодо такого вибору.
Мені приємніше бути вільним і голодним, аніж невільним і ситий, причому я навряд чи самотній щодо такого вибору.
Угу. Так ще й аби ж ситим! Мені мати розповідала, що навіть ковбаса була на столі великим святом та й до того ж за нею часто доводилось їздити в Київ (сам я родом з Білої Церкви Київської обл.).
І ви мені хочете сказати, що їхати на море "дикуном" і жити в бараці на 5 і більше ліжок - це краще, ніж зараз вибирати собі - Крим, Болгарія, Туреччина, Єгипет тощо???
я конєшно ізвіняюсь..(ц)
..за оффтоп, але я хочу сказати!
тільки не в бараці =)
дикуном, імхо(sic!), краще
tysovska
27.07.2005, 13:05
А я й думаю - і чого всі міліонери "дикуном" у Крим їздять?..
Freelancer
27.07.2005, 17:01
Украина, не поперхнувшись, проглотила Крым, царские дворцы, построенные на русские деньги, сотни здравниц, возведённых на профсоюзные взносы русских работяг. Теперь оттуда вытесняется русский бизнес, русская культура и русский язык.
Брехня та ще й з наїздами!
А "малые народности"? Благодаря русским учёным они получили собственные буквари, грамотность и культуру. Поменяли шаманские бубны на корочки кандидатов наук.
А вони просили Вас допомагати їм?
Брехня... підла!
В составе СССР Грузия была одной из самых процветающих республик.
Теперь обнищавшая без московских трансферов страна лижет пятки
США, изгоняет наших военных, натравливает на нас ОБСЕ.
Грузія має право вирішувати за себе :)
А мы, интернационалисты, чуть
ли не каждый день увёртываемся от плевков соседей.
А скільки інші ухилялись від Росії не подумали?
Чтобы нами не "тузлили".
Чтобы нашей дружбой не спекулировали. Чтобы соседи не воровали
у нас безнаказанно миллионы кубометров газа и не отнимали одновременно российскую собственность в Крыму.
Хто б таке казав? Не стидно?
А я й думаю - і чого всі міліонери "дикуном" у Крим їздять?..
Ваше право, шановна
Як це все по-дитячому смішно... встановлюючи межі для себе заради підтверждення своєї значущості...
Надоели национолисты со своим украинским языком та мне пох.... где я живу и каким языком разговариваю главное штом мне это было удобно и комфортно чтоб страна была для народа а ни народ для сша, надоело работать на западную украину а они потом решают твоё будущее zzzzZZZZZzzzzZZZZ.!
НАШ: Попередження за неповагу до учасників форуму, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, неаргументовані образи.
------------
Тепер від мене як від простого учасника: якщо ти людина, а не зазомбований дибіл, то ніхто тебе не зможе змусити на себе працювати.
А якщо тобі в нашій країні не подобається, збирай грошенятка і емігруй. Але якщо ти не здатен бути толерантним до інших етносів, то націоналісти (не важливо, якої нації) будуть тобі "набридати" усюди й завжди.
Не нада мне писать такое "(то ніхто тебе не зможе змусити на себе працювати.)" я живу в Харькове и работаю тамже. А как деньги распредиляются в украине что на восточную украину вобще не выдиляется денег на ремонт дорог и тд., что регионы пытаются жить на остатки. Все деньги идут на разстроивание западной украины, хотя 70-80% поступлений денежной массы идёт с восточной украины.
Чувак, ти крутий! Peace вам, діти мої...
По-перше, наскільки я оцінюю ситуацію, то легше переконати в чомусь стінку, аніж тебе. Тому не буду займатися цією невдячною справою.
По-друге, хто тобі сказав такі дані? Може, скажеш ще, що ці шалені гроші до бюджету постачають шахти?
По-третє, звісно, є можливість, шо ти виганяєшся. Не дуже гарна тема для жартів, проте на неї реагують. Якщо так, то щасти тобі в цьому.
По-четверте, ти хоч однією мовою володієш повноцінно? Бо, наскільки я зрозуміла зі стилю твого посту, ти пропагуєш російську. Спробуй купити орфографічний словник. З власного досвіду скажу - допомагає. Щоправда доведеться над цим попрацювати.
Що ж. Залишилось лише одне: спробуй сприйняти це як пораду, а не як образу.
Гроші на західну Україну? офффф.
Якби ж мені ці інвестиції, я б тут клуби АD&D зробив, пару хмарочосів у Львові збудував би, метро викопав...
Бздури... Наш, не розказуй жильцям заходу, як нам тут живеться.
Ремонт доріг? У вас не ремонтується?! Ти катався навколо Львова, якщо катався то зрозумів б, що ВСЯ УКРАЇНА в занедбаному стані і ніякий Ющенко нічого не зробить і Янік тим більше краще б не зробив.
Все залежить і залежатиме ввід людей, які обожнюють класти відповідальність за щось на чужі плечі.
Да самый простой способ переконатысь в цому это сделать региональный устрой штоб все деньги оставались в регионе, а выделялись только на обеспечение безопасности, тогабы я посмотрел на те харомы которые растраивают в разжирелом киеве. Киев ваще не отвичает реальному положению в Украине. А нащот шахт это ваще уже кто вам такую лапшу навешал что шахты когда нибудь давали большие деньги. На восточной Украине очень сильно развит бизнес и фабрики, заводы дают эти 70-80% денежной массы.
Деворе, я з тобою повністю згодний. Від себе додам, що дороги, навіть місцями в Києві, не кажучи вже про міжміські шляхи в дуже занедбаному стані. Я, коли їздив в Росію бачив ДУЖЕ мало нормальних шляхів. З цим справді мало хто зможе щось зробити. Адже на Русі дві проблеми: дурні та дороги.
НАШ, велике прохання: пишіть якоюсь однією мовою (навіть староруською), але не тим суржиком, яким написані ваші пости. Мені їх читати не важко. Але це не можна назвати мовою. Набирайте повідомлення спочатку в Ворді, а потім вже публікуйте їх.
Доречі про "разжирелый Киев". Я там живу. І чомусь не в тих хоромах про які ви говорите. Я не кажу, що всі живуть погано. Але не треба відноситись так катигорично лише до одного міста. Так ми столиця. Але не всі в цій столиці живуть так добре, як Вам здається.
Шахти можуть давати значні кошти в державний бюджет, але ними просто треба нормально керувати, оновлювати періодично обладнання.
До шахт додам. Та й ті шахти всі приватизовані і більшість прибутку не йде у регіон, а у регіональну кишеню.
Треба щось робити нам усім, а не шукати когось або щось, хто винен у наших бідах, які самі створюємо..
Чи я не правий? Знаю, що правий:), тільки от лінь за це все братись..
Може Liet, а?:)
Вибач Деворе, але я на цю посаду не піду. Я всього-навсього спостерігач. :cool:
А взагалі ти правий. Не переклайдуйте проблеми з хворої голови на здорову. Спробуйте вирішувати їх самі.
Мелькіадес
23.08.2005, 17:58
Йопересете! Про Що ви, тричі вельмишановні, базікаєте? Я в шоці... Справа ЗОВСІМ НЕ В ТОМУ, куди, звідки і як йдуть кошти ("НАШ", який насправді зовсім не наш, це все фігня, що східна Україна годує Західну і що ваші шахти чогось варті, - ти, до речі, кумекаєш по-українському?). Справа в тому, кого що хвилює у першу чергу. Якщо так званий Наш переймається бабками, то у нього жидівський менталітет (євреї, не ображайтесь: я маю претензії не до вашої нації, яка нічим не гірша від усіх інших, а до певного світогляду, який ставить гроші понад усе і який я називаю жидівською філософією), а це вже діагноз. Я вважаю, і раджу вважати так всім іншим, що: 1)людина має зробити свій власний свідомий вибір між Богом (тобто чимось духовним) і матеріальним (тобто, цілковитою відсутністю Бога), 2)поділ людей на своїх і чужих має базуватись виключно на тому, який вибір (із зазначеного вище!) зробив ближній,а не на національній, релігійній, конфесійній, "західній" чи "східній" належності, 3)кожен із нас має бути не пасивним спостерігачем (мудаком, іншими словами), а людиною, яка активно пропагує свої погляди і МОЖЕ сприймати протилежні, а за наявності вагомих аргументів змінювати на протилежне свої дотеперішні погляди. Тобто, толерантність повинна бути, а не тупе бризкання слиною. Тому я пропоную НАШОМУ змінити або нік, або свої погляди, бо це параша. Головне не в грошах, не в їх кількості, а в тому, хто твій внутрішній порадник, і рецензент.
СССтаніслав
26.08.2005, 01:36
а я от люблю наші старі занедбані електрички. з Києва до Харкова чи до Сум, з Сум до Львова і з Москви до Сімферополя. люблю дивитися у вікно потяга, не замислюючись над тим, схід це чи захід. я люблю наш Львів і не наш, але не менш рідний Пітер, хоча не був ні там, ні там. люблю дощі. байдуже, в Харкові, Києві чи Луцьку. люблю рок"н"ролл, який виключає будь-яку політику, бо і без неї вистачає лайна
НАШ
Мне вот интресно откуда такие данные. Уж не с листовочек-ли партии регионов? ;) Они любят лапшу на уши повешать. Так вот читаешь и веришь: елки-палки, да, блин, на вас вся Украина зиждется. А потом находишь статистику кабминовскую и... упс: а цифры-то другие. "Зажравшийся Киев" почему-то дает почти треть доходов... К чему бы это? Брешуть люди, наверное, а? ;)
Вам просто повезло, что ваш регион богат на природные ресурсы. Забери их и станете вы в один рост с Закарпатьем... (приеувеличиваю, конечно, но...)
И самое гланвное: того, кто измеряет патриотизм количеством денег, которые он положил в казну я бы просто растреливал или депортировал на крайняк.
Мелькіадес
Якщо так званий Наш переймається бабками,
Бабками переймаються всі, кому хочеться по-людськи жити. Я, наприклад, в майбутньому хочу квартиру в Києві купити. Але коштує вона стільки, що молитвами, на жаль, не назбираєш. Пахати треба... І вчитись...
хочу квартиру в Києві купити
ага, а ще дачку десь в Анталії і малееенький такий приватний літачок... :)
Мелькіадес
06.09.2005, 10:39
Мелькіадес
Бабками переймаються всі, кому хочеться по-людськи жити. Я, наприклад, в майбутньому хочу квартиру в Києві купити. Але коштує вона стільки, що молитвами, на жаль, не назбираєш. Пахати треба... І вчитись...[/QUOTE]
Так, усі переймаються, але треба мати міру або внутрішні гальма. І ще - гроші у переліку людських цінностей не повинні бути на першому місці. Квартира у Києві - це нормальне бажання, але не будь-якими методами. Працювати, звичайно, треба. І вчитись.
Freelancer
06.09.2005, 12:31
Надоели национолисты со своим украинским языком та мне пох.... где я живу и каким языком разговариваю главное штом мне это было удобно и комфортно чтоб страна была для народа а ни народ для сша, надоело работать на западную украину а они потом решают твоё будущее zzzzZZZZZzzzzZZZZ.!
Чого ви там такі злі всі на Сході, га?
Працюють всюди і податки платять всі! А ця казочка про те, що Донбас годує Зх. Україну - передвиборний піар і відверта брехня!
Невже ви думаєте, що кожен українець на Заході доларами вашими курей годує, бо просто нема куди розпихати?
Prophet
ага, а ще дачку десь в Анталії і малееенький такий приватний літачок...
"Шо занадто, то не здраво" (с)
Дачку і літачок точно не хочу. Але от від рівня життя середньостатистичного американця не відмовився б.
А від рівня інтелекту середньостатистичного америкоса? Нє? Не хочеться?
Нєа, не хочеться. :)
До речі, дещо дратує те, що дурні живуть краще.
Тому і живуть краще, бо дурні............... Дурням і новачкам завжди щастить.
Скоріше навпаки: дурні, бо розумними були їх предки і зробили їм все ;)
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008