Показати повну версію : Час. Як ви його використовуєте?
hellveen
04.03.2006, 01:25
Я от ніяк не можу зайнятися своїми справами, які весь час збираються, тому хотів би поцікавитися - як ви організовуєте свій час, щоб він марно не пропадав? Пишете записки, робите вузлики? Чи просто потрібно бути пунктуальним і не відкладати все на потім? ;)
Усьо роблю, як тіки прийде в голову, бо дуже швидко забуваю.
це майже нереально! в нашому динамічному світі ми ніколи не можемо з точністю сказати, що робитимемо в найближчому майбутньому. але дещо все ж таки владнати можна, якщо сильно цим не харитися. бо більше будеш замислюватися, про те, що ти щось там не встигаєш чи давно не можеш доробити , більше заплутаєшся і вже точно нічого не зробиш. а як будеш впевнений, що все під контролем, то і час додатковий зявиться, і плани сформуються
От я особисто перестала планувати свій час все виходить якось спонтанно, але я не говорю про справи які потрібно зробити обовязково. Просто переконалась на власному досвіді, якщо планувати якісь шалені плани, часто вони або не хочуть збуватися, або виходять якимось не такими як хотілось. В кінцевому результаті ми шкодуємо про втрачений нами час.
acid drinker
13.06.2006, 01:41
я... фігнею займаюся. поки шо я собі можу дозволити то щастя. шоб не шкодувати. бо якшо я шось роблю - значить, воно варте того, шоб його робити...
Olha Klipkova
13.06.2006, 01:59
Є така популярна штука - таймменеджмент. Розумні й організовані тітоньки й дядечки дають тобі відповідь саме на це запитання (або у книжках, яких зараз море, або на дорогих тренінгах). Поради усі ті самі, зводяться до "веди органайзер" і "усе розплановуй до хвилини і не відступай від плану, а коли маєш раптом вільний час - зроби щось наперед (і тоді вільного часу не лишиться взагалі навіть у перспективі)". Якщо на робочому місці такі речі ще хоч якось можна притулити, то поза роботою усі спроби організовувати таким чином свій час перетворюються у ще більше його марнування.
Тому - роби найневідкладніше. Що можна відкласти, відкладай на останній момент, і насолоджуйся тим, що зараз маєш вільну хвилинку :)
Я переконана, що вміння організувати себе - природне, якщо ти його не маєш, тобі ніщо не допоможе, а якщо воно у тебе є, ти не звертаєшся з цим запитанням :)
я... фігнею займаюся. поки шо я собі можу дозволити то щастя. шоб не шкодувати. бо якшо я шось роблю - значить, воно варте того, шоб його робити...
аналогічно
беру з собою щось невеликого формату почитати - раптом черга чи затори...
планую свій час. зайвого часу ніколи нема. все розписую і планую, в тому числі відпочинок, за рахунок якого можна встигнути доробити то, шо не встиг.
ДІЄ.
ги... ну я тоді похвалюся... час - штука субєктивна. от нам в день треба перекладати від двох до двох з половиною тисяч слів... приходжу я сьогодні на роботу - а в мене три тисячі висить до 18.00.
ну якось я так злякалася, що не встигну... ні на форум не заходила, ні скриньки не читала... все працювала і працювала... в мене такі темпи були - ого-го... якщо не зважати на очепатки (замість архітектура написала архітекутра), то все встигла... ще й час залишився... так що головне себе якось заставити працювати в шаленому режимі - тоді час минає не так швидко, коли сидиш і не знаєш, чим себе зайняти. ось такі спостереження сьогоднішнього дня.
а взагалі - треба отримувати насолоду, від того як проводиш час, щоб не робила...
Завжди все відтягую до останнього. І це завжди оброщує мене проблемами. Але я дивлюся в їх (проблем) бік, тільки коли "припре", і це обліплює мене ще більшими проблемами... Але "Я ЗАРАЗ" не хочу приносити жертви "Я МАЙБУТНій". Отака ось у мене біда... Але недавно чула про цікаву вправу: виділити якийсь день, вечір тощо, і в цей час робити ЗРАЗУ те, що приходить у голову. По ідеї, мозок після таких вправ має налаштуватися на такий спосіб життя, ну і з"явиться гордість за себе. Треба буде якось у цьому повправлятися (ну ось, знову відклала на потім :) ).
LanceloT
13.06.2006, 17:35
Все залежить від конкретної ситуації... Інколи буває доби мало щоб все зробити, як того вимагається по всім параметрам, а інколи секунди...
А начальство нікому не організовує час? :D
В мене є певні обовязки як щоденні, так і такі що я виконую рідше, які в силу їх стабільності виконюються, скажімо, в автоматичному режимі. Все інше я роблю в міру поступлення наказів від начальника. Організовувати щось при такій роботі просто зайве.
А вільний час: скільки там його лишається щоб ще його розподіляти. Що спаде на думку те і зроблю.
І взагалі те, що ти можеш зробити сьогодні, зроби післязавтра - будеш мати два вихідні :yahoo:
останнім часом я взагалі думаю, що начальство (принаймні моє) погано володіє тайм менеджментом. бо шось вони то роботою завалюють, :mad: то мовчать всі як партизани... :aga:
ось зараз я роботою завалена... але для форуму ЧАС знайшла... :p
Якщо на роботі не знаєш що робити сиди тихо і чекай зарплати :D
Якщо на роботі не знаєш що робити сиди тихо і чекай зарплати :D
ага. згідна. але на моїй роботі завжди є що робити. :) типу проект низького пріоритету - ну вже як ніц для мене не знайшли, то сиди і роби його. але - дзуськи - перепрацювати я завжди встигну. та й до того проекту руки не доходять, то те пришлють, то те.
але організовувати себе я навчилася. і час таки можна приборкати. перед тим, як робити щось велике і обємне - завжди переглядаю, прикидаю, коли приблизно я здам переклад... а ще корисно ставити собі терміни на 10 відсотків раніше, ніж треба здати. бо тоді залишається час для того, щоб все переглянути, прийти до тями... :aga:
Час - просто марно проводжу. Ніяк не можу заставити себе займатись чимось корисним...
Мені головне, щоб не було кінцевого терміну виконання роботи. Якщо я знаю, що результат скоріше ніж в певний час від мене вимагати не будуть, я не почну її виконувати поки не стане надто пізно. За інших умов я роботу скоріш всього зроблю наперед, щоб забезпечити тили.
Я сьогодні подарувала собі 2 години. Прокинулася на 2 годинки!!!! раніше звичайного. Хоча ліжко й спокушало:" Та ще поспи...та 5 хвилинок... та куди поспішати...відпочинь ще трохи..." Та я встояла. Швидко застелила його й потім сиділа та милувалася розмазаним по небу рожевим сонечком. Та взагалі такий класний ранок видався. Все таке білосніжне й оптимістичне...а ще блиску-у-у-че...:) Сьогодні в одній книжці читала главу "Твое самое драгоценное достояние" Ось з неї й цитати.1...свободное время есть только у самых занятых людей.
2.Хорошо организованное время- это верный признак хорошо организованного умаВзагалі-то, щоб якомога краще організувати власний час, складаю списки справ, при чому пишу їх кожен день на різного кольору папірцях і клею на блокнот, виконавши певну роботу закреслюю її...А потім вже ввечері переглядаю результати. Особливо допомагає, коли багато різноманітних справ в різних місцях. Ще допомагає організатор в мобільному. Нагадування не дасть ні про що забути. Головне самій не забути поставити на той день дзвіночок.:)
acid drinker
01.02.2007, 00:02
обожнюю займатися нічого-не-робінням.
просто коли можна почитати, а можне не почитати. можна з'їсти шоколадку, а можна не з'їсти. можна поспати (хто сказав, шо сон - поганий спосб проведення часу?), а можна послухати музику. можна зробити шось взагалі корисне-корисне для людства - ну, написати оповідання там, - але, якшо раптом не хочеться, можна його не писати.
сьогодні прочитала прекрасну річ... мабуть, я збочено розумію даосів - я дуже багато речей неправильно розумію - та й хофф не ставив собі за завдання чітко розповісти про їх вчення, але...
Одним из наиболее ярких примеров, демонстрирующих ценность Ничто, может служить эпизод из жизни японского императора Хирохито. А надо сказать, что пост императора в стране, преданной конфуцианству до самозабвения, — далеко не синекура. Вся жизнь императора, с раннего утра и до позднего вечера, расписана буквально по минутам. Встречи, аудиенции, инспекции, поездки и так далее, и тому подобное. Император, наподобие большого океанского лайнера, должен уверенно скользить по гребню всех этих больших и малых дел, столь плотно нанизанных одно на другое, что по сравнению с ними каменная стена и та кажется не такой уж непроницаемой.
В один из особенно загруженных дней у императора была назначена аудиенция. Но когда он прибыл в назначенное время в аудиенц зал, там никого не оказалось. Постояв посреди огромного зала, император молча поклонился пустому месту и с улыбкой сказал приближенным:
— Надо почаще устраивать подобные аудиенции. Давно уже я не получал от них такого удовольствия.
Anatoliy
01.02.2007, 20:40
ну, час намагаюся використовувати якомога раціональніше, хоча бувають періоди, коли хочеться зайнятися, як каже acid drinker, нічого-не-робінням. взагалі ніколи не відтягую роботу. завжди хочеться спочатку намучитися, зробити щось якомога швидше і сумлінніше, а вже тоді насолоджуватися відпочинком. отаке я відповідальне... але, якщо відверто, то вільного часу ніколи немає, його просто не залишається. а якщо хочеться, щоб таки залишився, треба йти проти своїх принципів та халявити, чого я ніколи не робив, але дуже-дуже хочеться :) хоча, зараз я халявлю - хворію (болить горло, кашель, навіть очі болять... паршиво), тому й сплю майже цілий день.
Последнее время за компом: пополняю запас музыки.
Деградирую с одной стороны, а с другой розвиваюсь, в чемто даже по профилю.
Mercenary
02.02.2007, 19:05
Я за ним (за часом) женуся. Але люблю його марнувати. Як це може бути?
НЕНАЮ
acid drinker
02.02.2007, 19:11
мені сподобалося хворіти =)
трошки нудно, зате є можливість дочитати усі початі книжки...
а зараз просто насолоджуюся своїми годинами...
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008