Показати повну версію : Помаранчеве небо
Якби це був американский фільм, то в його сторону я би і не подивився (для них це не рівень).
Але перший український більш-менш відносно нормальний фільм треба було би відмітити. Відмітити переглядом. Що я і зробив.
Як для українського кіно - дуже навіть нічого. Якість сподобалась.
Але після того, як я покинув зал перегляду, захотілось піти на американський фільм. Чогось цій історії не вистачає. Але мені сподобалось.
На Великих Екранах ми звикли бачити простори Америки і (у крайньому випадку) простори Росії. А тут - проспект Перемоги, Хрещатик, Поділ. Капєц. Круто.
Тільки от не ясно одне:
Режисером мав бути Алан Бадуєв. В титрах його я не побачив...
oddysseus
16.03.2006, 11:43
Є, безперечно, хороші моменти. У того, хто брав участь у помаранчевих подіях, як правило, приємно щемить серце під час перегляду... Щодо розгляду по суті... Найбільш ефектний персонаж, як на мене, - це "Ягуар" Марка :p (епізоди з дорогами - подорож до Львова й обгони БТРів дуже ефектні). Негативні герої - батьки-кучмісти у виконанні Чиндяйкіна й Масленнікова викликають симпатію. Дуже сподобалась Ксенія Бєлая в ролі подружки головного героя, яку він кидає заради дівчини з Майдану - сподобалась стервозністю своєї героїні.
Але загалом фільм - явно пропагандистський і багато в чому гівнячий. Від сцени з Морозом просто знудило. Такі моменти здатні просто відбити увесь смак від фільму. Ганьба!!!! Уся постановка епізоду з підкиданням пістолету "порашникам" просто ганебно зідрана з американських відповідників: мент у дурнуватому плащі а-ля Коломбо, боти в русі крупним планом (прийом широко застосовувся, скажімо, в "Матриці") й т. п. А зброю підкладають аж якось сором`язливо, по-нашинськи... Епізод, де Чиндяйкін і Масленніков киряють коньячок (марочку так ненав`язливо показують крупним планом - і це далеко не єдиний епізод такої реклами - добре хоча б те, що послуги й товари наші, українські) на бульварі Шевченка надуманий до краю. Вони що - гендель не могли знайти? А для чого це? А щоб вони, кучмісти кляті, пили із помаранчевих пластянок і закусували апельсинами! Ну й ще є усіляка фігня. Одним словом, іти в кінотеатр я б не радив. А взяти касетку або диск напрокат чи в друзів можна. Хороші моменти були. І не лише ті, про які я згадав...
Фыльм проклікала.
Якість і загальний рівень дуже непогані, як на мене.
Але взагалі я не люблю такого роду фільми... Ну, приємно, що в Україні підіймається кінематограф, але не більше.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008