Показати повну версію : Нове обличчя України
Особисто мені набридля ситуація, коли у людей питають "Які у вас асоціації з назвою Україна?", а вони у відповідь "шаровари, вишиванки, горілка, бандіти...". Треба щось нове, цікаве. Таке, що відповідає дійсності.
Мені було би цікаво взнати те, що ви думаєте з цього приводу.
Згадаймо ,товариші, що гамериканці взагалі не мали зеленого поняття про місцезнаходження України! " Біля Росії? --- питали вони --- Сибір? Ведмеді?"
От поляки молодці. Після відкриття Личаківського меморіалу (цвинтар в нас є такий у Львові , а там могили польским і українським військовим) в нас склались дружні, теплі стосунки. А те, що знаходиться за Німеччиною(яка до недавнього часу також про нас ніц не знала) нас не цікавить:)
Не знаю що і сказати. Руслана і Ющенко вирвали Україну в світ! Тепер про нас знають! А те що думають буває по різному... "шаровари, вишиванки, горілка, бандіти..." - щодо цього то "горілка, бандіти" плютають часто з Росією. А про Україну частіше позитивні думки бувають.
А про Україну частіше позитивні думки бувають
Так, тільки у руслі "ну нехай, вони ще маленькі..."
Хто таке каже?! Нас всі бояться.. особливо нашу армію(хі-хі)
Так, тільки у руслі "ну нехай, вони ще маленькі..."
Та пішли вони! блін! А самі в лайні через Путіна плавають! Ми хоч помале, але випливаєм з лайна Кучми, а вони на дно йдуть!
Я не про Росію, а про тих, хто про нас "хорошої" думки.
І не факт що м вилазимо з лайна. Ми вже взяли курс в таке ж лайно (див. Кореспондент, стаття про сімейні зв*язки у владі).
ну якшо коились комусь казали "україна", то нам у відповідь - "це там де чорнобиль?". то тепер асоціації з "майданом", євробаченням. можливо колись про нас заговорять...
а от коли дивишся ламериканські фільми з участю росіян... :)
Алекс Пелагин
11.07.2005, 22:37
я думаю, що нового обличчя україни ми ще не побачили. тому можемо лиш поспілкуватися про те, яким воно буде, коли випливе. :) як ви, хлопці та дівчата, звісно знаєте, ми живемо в одній з країн, в яких вся їх історія - самі приниження і зльоти, боротьба за свободу та страждання... так що, давайте спробуємо намалювати це нове лице україни, якого ще ніхто не бачив, оскільки пройшло занадто мало часу, щоб воно зформувалося... фантазуймо, товарищі!
Тільки без товарищі!!! Бо це знову ж таки навіює ці жахливі спогади, які тримають в собі наші батьки.
Я би хотів при слові "Україна" уявляти високу культуру: як мейнстрім, так і не_як мейнстрім, хотів би бачити розвинену інфраструктуру кіновиробництва...
Нам потрібно негайно позбуватися російької мови. Я хочу йти по Хрещатику і бачити людей, що спілкуються українською...
Та. Української мови нам і справді дуже бракує!!! Особливо й Києві! Але я не можу собі уявити як з цим боротися...
tysovska
12.07.2005, 15:16
Я хочу йти по Хрещатику і бачити людей, що спілкуються українською...Ох і мрійник! Молодий, напевно... :)
Я би теж не проти...
А якщо серйозно: якщо нам вдасться протриматися рік (нам - і новій владі), то вже за рік будуть видні позитивні зрушення порівняно з попередніми 13-ма роками. Коли люди відчують ці зрушення, значною мірою зросте повага до нової влади, а оскільки ця влада - принаймні, значна її частина - проукраїнська, то і вага всього українського в суспільстві збільшуватиметься. І тоді можна буде говорити про спокійну, природну українізацію нашого суспільства.
Ні, теперішній владі ні в якому разі не можна залишатись принаймні на другий срок!
Інакше це стане тим-самим кучмізмом.
Подивіться тільки но на Тимошенко.
Скоро подасть у відставку і буде балатуватись в крісло Самі-Знаєте-Кого:).
Мелькіадес
13.07.2005, 16:18
Україна тільки стає на ноги і тільки-но набуває свого обличчя. Не стільки як держава, скільки як колиска нового світогляду, який стане домінуючим у світі. Якщо влада Ющенка і Тимошенко це зрозуміє і зробить деякі нескладні кроки, то ЄС і НАТО матимуть за честь бути у близьких стосунках з Україною. Якщо влада не зрозуміє, то це трапиться трохи пізніше і вже без їхньої участі. В кожному разі, рано чи пізно, та земля, яка була колискою індо-європейської цивілізації, змінить Землю до кращого. І тоді українську мову можна буде почути не тільки на Хрещатику.
Чесно-кажучи, це сильно схоже на фантастику.
tysovska
13.07.2005, 16:21
Подивіться тільки но на Тимошенко.
Скоро подасть у відставку і буде балотуватись у крісло Самі-Знаєте-КогоА який їй сенс? Якщо значні повноваження політреформа забере?
Ні, теперішній владі ні в якому разі не можна залишатись принаймні на другий срок!
Інакше це стане тим-самим кучмізмом.
Ну не знаю, не знаю. Щось я не впевнений в цьому! Може навпаки треба іти на другий термін. А якщо не буде ліпших кандидатів? Що тоді? Крім того другий термін кучмізмом це ще не стане. Кучмізм буде тоді коли будуть робитися такі репресії з народом, коли не будуть думати про народу і робити для народу, а працювати для народу. Зараз немає сенсу говорити про це. Все покаже час
А я вважаю, що коли влада зза людьми залишається занадто довго, то відбувається реакція, що нагадує застій в унітазі.
Нехай вже Ющенко віддасть згодом свій голос на виборах за Тимошенко, аніж він залишиться ще далі.
Бабайчик
14.07.2005, 20:19
Якісь "кухонні балачки" про політику. Такі всі мудрі
Та до чого тут політика, ітіть!
Політика ні в якому разі не має бути обличчям держави!
Приму: Однозначно!
Девору: Ну так з Тимошенко було б цілком не погано! :)
Я бачу доволі-таки значні зрушення у розвитку української мови останнім часом. Й це радує.
Алекс Пелагин
19.07.2005, 13:23
Я бачу доволі-таки значні зрушення у розвитку української мови останнім часом. Й це радує.
А де ти ці зрушення бачиш??? Ну, окрім того, що я вже не знаю, якою мовою мені приємніше спілкуватися... :)
Мелькіадес
23.07.2005, 14:19
Блін, якби з "Химерою" не траплялись попередні перетурбації, ми б уже давно з"ясували, що й до чого. Головне - це духовність, і саме вона створює обличчя окремої людини, або народу, або країни. Подивіться на "ситі" й "благаполучні" Штати: з одного боку свобода (демократія), з другого - суцільний матеріалізм, коли товщина гаманця все обумовлює. Наше керівництво, до речі, у тому ж напрямку підштовхує нашого воза. Добре це чи погано? Без зусиль, направлених на відродження духовності (а таких зусиль я не бачу, хоча й дуже хочу побачити) це погано, бо рівень жлобства вже досягнув критичної позначки. Мене вразив один чоловік з діаспори, коли сказав, як про якийсь подвиг: "Я офірував на це СТО долярів!" А то був навряд чи винятковий чоловік, чорт забирай!
Інша крайність - ісламський світ, у якому матеріалізм начебто не відіграє особливої ролі. Тут панує ідея - але вона возведена в абсолют, і переважний загал людей не розуміє, що ніхто не може претендувати на абсолютну істину, а отже мусить бути толерантність до інших поглядів. Це теж обличчя людей і країн, ними заселених.
Фактично, все залежить від вибору між матеріальним і духовним. Від ОСОБИСТОГО вибору кожної конкретної людини, але на цей вибір впливають фактори, частина яких належить до традицій, а іншу створюють самі люди...влада, наприклад, яка намагається тупо нагодувати голодних і перетворює їх на невиліковних жлобів (інший варіант: яка намагається заразити всіх абсолютизованими ідеями і прирікає людей на фізичне вимирання). Має бути золота середина. Такий стан речей, коли жоден матеріальний добробут не буде перешкодою для духовного зростання і для наближення людини до Бога, причому людина має знати, що її погляди на Бога неповні і неточні.
Чи є в Україні передумови для такого розвитку подій? Я вважаю, що є. Кажуть, що в українців нема національної ідеї, а є тільки принцип "Моя хата скраю". Можливо, але це непоганий принцип. Він означає, що українець хоче бути господарем у власній хаті, а отже визнає таке ж право за іншими. Тут - джерело нашої толерантності, а це є необхідним елементом Буття. На жаль, тут же - джерело нашої байдужості, але з цим можна боротись. Було б бажання. І ще: тут, в Україні, співіснують різні народи, різні культури та різні погляди, різні релігії та конфесії. Це ідеальне місце для формування нової доктрини людського співжиття в межах планети. І тому перед Україною є два шляхи: або виконати своє призначення і змінити світ до кращого - або відійти у сите, але беззмістовне, небуття.
Алекс Пелагин
23.07.2005, 14:35
Кажуть, що в українців нема національної ідеї, а є тільки принцип "Моя хата скраю". Можливо, але це непоганий принцип. Він означає, що українець хоче бути господарем у власній хаті, а отже визнає таке ж право за іншими.
Цікавий вивод, Мелькіадесе. Поясни, будь ласка, цій логічний ланцюг, розгорни його детальніше. Бо я, чесно кажучи, не бачу зв"язку між "моя хата скраю" і бажанням бути господарем у своїй хаті...
На Майдані був такий плакт з написом "Моя хата вже не з краю, моя хата на Майдані". Мабуть після Революції український народ почав перебудовуватись "з краю" в центр, у Європу! Дивлячись на такий плакат ви не думаєте, що це так???
Дивлячись на такий плакат ви не думаєте, що це так???
Зовсім. А чому? Поки ми докорінно не змінимо наш СОВКОВИЙ світогляд, не тільки наша хата буде скраю, а і ми будемо звисати з обриву історії.
Твоя відповідь така... "оптимістична"...!
Знаете притчу про слепого с фонарём? Думаете, выбрали
оранжевого президента, так уже и в Европе? Думаете, как
Саакашвили в Грузии модным стал, народу лучше стало?
Ах, как хочется ругнутся! Европу им надо! Нато! А они даже
не знают, чи то будет добре, чи полний поц - всё равно - в Европу!
А що ж ти тоді пропонуєш Клевере???
Я пропоную не "Європу", яка сама собі не може дати раду, тим більше
не НАТО, бо це кидання з однієї недоречності (Варшавський пакт) у
іншу недоречність. Якщо волання про незалежність і самостійність
України - не пустий звук, то їй і треба бути незалежною і самостійною.
Погано, коли власті забувають національні інтереси, а вони зараз лежать
не в СОТ і не в НАТО, котрі тількі поневолять нас і викинуть національного
виробника з його і без того шаткого положення. Пропоную ж послідовну
політику в ЄЕП і СНГ, без протирічь і недоречностей. Як Білорусь.
Білорусь - кажете ви. Держава під спудом маньяка, її призирають по
всій Європі. Геть ту Європу, кажу я вам - ату її! Навіщо ви лижете їй
п'яти як покірні песики, рівняєтесь на її стандарти? Краще зробіть
свої, що доведе, що ви нація будівників а не нація бовдурів. Я вже
якось писав і довів, що ЄС не заінтересований фінансувати Україну, він
цілком зайнятий своїми проблемами. Але що Ющенку робити, як він
ляпав направо й наліво "Будем у ЄС!" Тож він туди й переться.
Краще б він вигнав американське і європейське фуфло з ринків, захистив
нац. виробника меркантильними методами, а він такси понижає. Що
це за політика?
Кажу вам - моє серце не за Януковича, і не за Ющенка, не за політику
"європейську" і не за "олігархічну". А за "слов'янську" і меркантильну.
Тільки так Україна дійде дійсної незалежності, бо вона ще капіталістична
колонія.
А хіба ми здатні зробити своє після стількох років лежання, перепрошую, в повному і глибокому лайні, щоб не казати грубше...?! Якби ж ми могли...! Але ми не зможем. Бо в нас надто мало розвинена культура, техніка і все решта для цього! Я поважаю і трошечки в десому згідний з твоєю думкою Клевере, але цей варіант здається мені мало реальним... :(
Если ты так думаешь, то твоя Украина - как евреи в Египте.
Мелькіадес
26.07.2005, 17:30
Щоби не займати тут багато місця (і часу шановних відвідувачів), пропоную переглянути тему "Не стреляйте в русского националиста"... вона тут, недалечко, в межах КАХВЕ. Сподіваюсь, це допоможе дійти логічного висновку, що на слов"янське братерство ми наразі не можемо орієнтуватись: ні в Росії, ні в Білорусі нема й невеликої частки тієї демократії, яка є в Україні (це раз), а крім того РФ має свої великоімперські плани стосовно України (це два). Я сказав "наразі", бо теоретично не виключаю, що обидві названі країни стануть колись нормальними і з ними можна буде спілкуватись, як рівний з рівним і вільний з вільним. Далі. Європа і НАТО нам теж не допоможуть (відсилаю бажаючих до моєї репліки в темі "Нове обличчя України" та у рубрику Філософська містика на сайті http.://indept.narod.ru/
Хорошо что хоть один понял, что НАТО и ЕС - обман народа.
В ідеалі треба було б з усіма співпацювати (на рівних умовах!), але не входити в жодні об'єднання...
Freelancer
27.07.2005, 17:23
Я пропоную не "Європу", яка сама собі не може дати раду, тим більше
не НАТО, бо це кидання з однієї недоречності (Варшавський пакт) у
іншу недоречність. Якщо волання про незалежність і самостійність
України - не пустий звук, то їй і треба бути незалежною і самостійною.
Погано, коли власті забувають національні інтереси, а вони зараз лежать
не в СОТ і не в НАТО, котрі тількі поневолять нас і викинуть національного
виробника з його і без того шаткого положення. Пропоную ж послідовну
політику в ЄЕП і СНГ, без протирічь і недоречностей. Як Білорусь.
Білорусь - кажете ви. Держава під спудом маньяка, її призирають по
всій Європі. Геть ту Європу, кажу я вам - ату її! Навіщо ви лижете їй
п'яти як покірні песики, рівняєтесь на її стандарти? Краще зробіть
свої, що доведе, що ви нація будівників а не нація бовдурів. Я вже
якось писав і довів, що ЄС не заінтересований фінансувати Україну, він
цілком зайнятий своїми проблемами. Але що Ющенку робити, як він
ляпав направо й наліво "Будем у ЄС!" Тож він туди й переться.
Краще б він вигнав американське і європейське фуфло з ринків, захистив
нац. виробника меркантильними методами, а він такси понижає. Що
це за політика?
Кажу вам - моє серце не за Януковича, і не за Ющенка, не за політику
"європейську" і не за "олігархічну". А за "слов'янську" і меркантильну.
Тільки так Україна дійде дійсної незалежності, бо вона ще капіталістична
колонія.
Ви задрали своїми ЄЕПами, СНД і т.д.
Що втратили Україну, а руки ще сверблять? Дзуськи, не буде більше Україна під Росією, не буде!
Ми вже б мали знати ціну таких "братніх" об*єднань!
Ага не буде "братніх" об*єднань теперь будет межнациональный конфликт западн и восточн украины а руки вже сверблять! :mad: :mad: :mad: :mad:
ви кажете, конфлікт? я цього літа декілька раз був на західній. жодної упередженості, ворожості або чого-небудь такого до російськомовних людей не помічав. нашого друга з Пітеру взагалі чудово зустрічали.
взагалі, шановний, не заполітизовуйте форум безпідставними заявами. або ж згадуйте, що маєте на увазі свою власну думку. я не про цей тред, а про весь форум - ви ж при кожній нагоді намагаєтесь донести до нас свої політпогляди.
якщо ви не помітили, форум тематичний. про літературу, ага.
Мелькіадес
23.08.2005, 18:06
Хорошо что хоть один понял, что НАТО и ЕС - обман народа.
"ОБМАН" у нас всередині - ми хочемо вірити, що існує в природі легке життя, але насправді легкого життя не існує. Єдине, що ми можемо і повинні зрозуміти, - що життя можна і потрібно зробити чистим (!!!). І тоді автоматично не буде балачок про ЄЕП, ЕС і всяку іншу фігню, тому що ВСЕ ми можемо зробити і розв"язати власними силами.
Ага, а найкраще в нас виходить розводити балачки...
Мелькіадес
25.08.2005, 17:12
Ага, а найкраще в нас виходить розводити балачки...
Все (взагалі все) можна вважати балачками, але як тільки людині стануть доступні факти (тобто, неспростовна інформація), то це здебільшого виглядає зовсім по-іншому. :eek:
Неспростовної інформації не буває і бути не може.
Мелькіадес
26.08.2005, 13:17
Безперечно, не буває, але це в загальному. Якщо мені стане відоме щось таке, чого я не зможу спростувати, то для мене це й буде неспростовною інформацією. Можливо, не назавжди такою буде, але протягом певного часу. Нарешті, критерієм того, що людині не ввижаються химери (на 100 відсотків, принаймні), є співставлення факту, або ж неспростовної для людини інформації, з існуючими реаліями на предмет відповідності факту тій системі знань, яка пояснює дійсність у максимальній кількості її проявів.
Розумію, що сторінка давно не відвідується... Проте прочитав ось таке...
ТОЛ написав:Тепер про нас знають! А те що думають буває по різному... "шаровари, вишиванки, горілка, бандіти..." - щодо цього то "горілка, бандіти" плютають часто з Росією. А про Україну частіше позитивні думки бувають. Коли я відпочивав у Єгипті, то переконався: там про Україну не знають. Навіть англійською слово "Юкрейн" тамтешні араби не розуміють, сприймають тільки "Укранія". Зате в Туреччині нас знають дуже навіть добре - всього лише "через море" живемо, а історичні контакти які бурхливі були!..
Що ж до США, то судячи за кіно (що масово впливає на свідомість у масштабах світу), тут еволюція понять, за моїми спостереженнями, проходила так. Почалося все з нерозуміння: в одній із серій СЕРІАЛУ "Горець" Україна вигулькнула на мить у вигляді лісостепу, де дядко рубає дрова. Далі був другий етап: ідіотизму - голівудські діячі створили "екшн-шедевр" про те, як виникла проблема з українською "ядерною валізкою", причому дія відбувається у підсобних приміщеннях Верховної Ради, з вікна якої видно... московський Кремль!!! І це при тому, що Україна вже давно добровільно відмовилась від ядерної зброї...
Але слава Богу, вже настав етап реалістичний. Десь торік дивився черговий голівудський бойовик, де у США діяла "українська мафія" з Одеси (спеціалізація - металобрухт), яка запхнула відомо куди мафію російську. Причому герої час від часу скрикували, що не бажають мати справу з "цими довбаними українцями"!
Тож хай краще так, аніж ніяк! Хай краще бояться - либонь поважати стануть... :D :D :D :D
Якщо ж так всі хочуть змінити обличчя України, то починати потрібно з низів. Незнаю як там у інших містах, проте за своє мені просто соромно :scared: , куди не підеш купа пияків, дикого люду, який, як ми говоримо показує приклад тим самим малим дітям, а які вони мають виростати, такі самі дикі яким чхати на все. А якби кожен зміг змінити в собі щось на краще, тим самим змінити своє місто і владу в ньому. От так би помаленько можна булоб щось змінювати. От правильно казали, зразу змінити нічого неможливо, то лайно в якому опинилась держава за Кучми, просто неможливо розгребти одним помахом лопати. А Україна і так має хороше обличчя і багацько своїх надбань, тільки вони занадто заплямовані і забуті. :(
Що ж зробиш. Люди століттями просиджували в мазанках і їм було наплювати, що роблять для них "уми". Ментальність українців одна - на все пофіг.
ну дійсно, я сумніваюсь що хтось десь далеко асоціює з Україною шаровари! можу побитись об заклад що з нашою країною вних асоціюються імена людей таких як Кличко, Ющенко, Руслана, Шевченко! в тому то і проблема, ми думаєм тільки про минуле, замість того щоб подивитись в майбутнє! багато з нас навіть і не помічає які досягнення зробила україна за останіх 5 років, і які вона може зробити в наступні 5!
одним словом я наморозив а ви розбирайте!
я пішоф спати!
Во-во, знають боксера, співачку та футболіста. Чудовий імідж, нічого не скажеш.
Одна моя знайома колись у суперечці з голандцем (той спитав - а, це якась там дика область чи то в Росії, чи то в Азії) запитала:
- А скільки космічних запусків на рік робить Голандія?
- ?!...
- А ми - п'ять-шість!
Заткнувся. :)
Оце, я розумію - нове обличчя. А то все гопки-стрибки, ляляля, та геп по м'ячу або по пиці.
acid drinker
06.07.2006, 10:41
на цю тему згадується старий бородатий, але все одно гарний прикол. отож, ситуація - чоловік у нетверезому вигляді повертається додому, дружин починаэ його пиляти, а він видає:
- а давай я тобі тест проведу?
држина здивовано погоджується і чує перше питння:
- назови два засоби контрацепції.
- ну.. презервативи, таблетки...
- а тепер - дві валюти.
- долар там, марка...
- а тепер - дві річки у новій гвінеї.
- ?
- от бачиш, всі ви, баби, думаєте тільки про секс і про гроші...
мораль казки така... та ну. нема тут моралі, просто зазвичай знають то, шо цікаво або корисно... а оскільки цікавить зазвичай своє, а корисо - то поняття відносне, то маси зазвичай знають мло, і не треба їх звинувачувати... от як скажете мені без підгляданок, хто зараз президент канади;)
Не скажу. Але нагадаю, що президенти є майже у всіх країнах, а "Морський старт" - лише у п'яти. Одна з яких - Україна. І якби головний "нетакер" свого часу не злив все, що можна, то була б і ядерна зброя й не було б тузлинської проблеми. А от обличчя було б значно кращим та відомішим.
на рахунок ядерної зброї я згоден! Україна була 3 по ядерній зброї! зараз найсильніші держави нею володіють а ми... це єдиний фактор який не давав розгорітись війні між США і СРСР більш ніж 20 років! а нам тепер нема чим стримувати агресорів!
Anatoliy
08.07.2006, 12:02
не впевнений, що це залишиться надовго, зважаючи на останні події... :mad:
Люди, а ви просто говоріть УКРАЇНСЬКОЮ, пишіть УКРАЇНСЬКОЮ, думайте УКРАЇНСЬКОЮ... Україна мусить бути у кожного в середині...УКРАЇНА, а не політика чинного уряду. Уряди будуть мінятися, так завжди було і буде, і у нас, і всюди - сьогодня сині, завтра - зелені, післязавтра - фіолетові в крапки... А ми є завжди. От про це й треба самим дбати, щоб були й надалі... А як дбати - себе пильнувати, як людину, як українця. А справа влади - давати нам їсти, гріти, щоб не мерзли, й заробляти, щоб не охляли. НЕ ЗАВАЖАТИ нам жити. НЕ ПІДВИЩУВАТИ ЦІНИ, щоб старі й малі на плакали. Решту ми самі зробимо.
acid drinker
15.07.2006, 18:53
принаймні, спробуємо. чесно-чесно;)
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008