Показати повну версію : Краса врятує світ?
Чи під силу красі врятувати наш божевільний світ? А як не красі, тоді кому? Чи this world is too last to be save? :(
А, може, спочатку світ має врятувати красу?
LanceloT
15.03.2006, 13:50
Чи Вітер може сонце обійняти?
Чи може Красота той світ маленький зігрівати?
Це вічне філософське запитання, і "розвязується" для кожного індивідуально!!! ТІльки індивідуально
oddysseus
15.03.2006, 13:56
Один мій колега у свій час написав цілу роботу про можливість порятунку світу красою. Якщо я правильно запам`ятав, він узагалі висловив сумнів щодо потреби його рятувати. А головна думка була така: краса наявними в неї засобами врятувати світ не зможе.
Загалом - біс його знає... У Достоєвського цей афоризм, здається, має продовження: "...а некрасивість уб`є його". Ось це, як на мене, точно: потворність морально вбиває.
Яка краса мається на увазі?
oddysseus
15.03.2006, 14:49
Яка краса мається на увазі?
У Федора Михайловича б запитати...
Біда в тому, що для кожного "краса" - поняття надто індивідуальне. Мабуть, для мухи купа лайна виглядає дуже красивою! А для ластівки привабливою є саме муха. А от дивитись за ластівками, що ширяють у літньому повітрі (насправді просто ловлячи мух, що летять на лайно) - це вже "кр-р-расота" для людини!
Тож на повірку це речення - просто "красивий" (ги-ги!!! :D ) вислів класика. А так - все це надто індивідуальне. Тож для обгрунтування поняття "краса" варто пошукати не суб’єктивні, а об’єктивні критерії... Але так можна дійти хіба що до Бога і Його поняття про красу. Але в нас же світський форум, а не релігійний!..
:cool: :cool: :cool:
Краса у будь-яких проявах може врятувати світ. Якщо ми їй допоможемо.
Ну, раз не кажете, що мається на увазі під "красою", і так відповім: ні, не врятує.
(Видимо, взагалі нічого не врятує) :(
Ну, раз не кажете, що мається на увазі під "красою", і так відповім: ні, не врятує.
Мається на увазі абстрактне поняття краси як категорії, що виражає високу художню цінність природнього чи культурного явища і приносить моральне та естетичне задоволення
Мається на увазі абстрактне поняття краси як категорії, що виражає високу художню цінність природнього чи культурного явища і приносить моральне та естетичне задоволенняНе буду повторюватись. Спробую лише відіслати Вас до однієї з казок Віталія Біанкі. Там Куріпці дуже подобалось, як цвірінькає її самець: вона щиро вважала - це значно красивіше від співу Жайворонка. :D
Або до дитячого мультика про гіпопотамчика Гіпопотута: там теж є кумедна ситуація, коли Гіпопотутику показують фійну жінку, але він наполягає, що його мама красивіша! Самиця гіпопотама... :D
Або загалом не будемо далеко ходити: за моїми внутрішніми стандартами, красива жінка має тягнути мінімум на 6 пудів живої ваги. Бо чоловік має, за що триматися... І загалом чоловік - не пес, на кістки не кидається. :D Так що "спиці" типу Кейт Мосс мене аж ніяк не надихають!
Хоча модні журнали пропагують виключно худих, а знайти одяг пристойний розміру XXXL - величезна проблема. Не кажучи вже про повну відсутність білизни еротичної... :8
P.S. Отже, "абстрактної краси" просто не існує. Про абстрактну красу можна говорити лише як про "красу Божу", оскільки Бог є об’єктивним. Але там - зовсім інші критерії й виміри... Та й знов-таки повторюсь, наш форум світський, а не релігійний. Тож розвивати дискус в цьому напрямі немає жодного сенсу.
До Тim-Lit'a
Навпаки, саме тому, що для кожного краса є індивідуальною, її можна розглядати лише в абстрактній площині як узагальнене поняття естетичної довершенності.
За таким визначенням, моя відповідь - НІ, точно не може і не врятує, і навіть питання під таким кутом зору є абсурдним.
LanceloT
17.03.2006, 17:15
Краса у будь-яких проявах може врятувати світ. Якщо ми їй допоможемо.
ПІДТРИМУЮ
Aureliano
18.03.2006, 09:22
Ф.М. оговорился, он должно быть хотел сказать "Доброта спасет мир".
Вспоминается князь Мышкин разглядывающий портрет Настасьи Филипповны:
"-Это удивительное, прекрасное лицо, но ужасно гордое, и вот не знаю, добра ли она? Ах, кабы добра! Все было бы спасено!"
А від чого рятувати світ?
Від війн? Від забрдненя? Від деградації?
То чому краса нічого не робіть? га? а я знаю відповідь!
Бо головна логіка, це те що, ти робиш усе щоб твоему задові було тепліше. І всі хотіли плювати на інших.
LanceloT
26.04.2006, 17:24
А від чого рятувати світ?
Від війн? Від забрдненя? Від деградації?
То чому краса нічого не робіть? га? а я знаю відповідь!
Бо головна логіка, це те що, ти робиш усе щоб твоему задові було тепліше. І всі хотіли плювати на інших.
Власне "хтось" про свій зад, а до чого тут зад взагалі?
От якраз і потрібно світ рятувати,!
Взагалі я погоджуюсь з твердженням, що краса врятує світ, але є одне АЛЕ:) :
ЯКЩО КРАСА БУДЕ ГОЛА!!! :D
Навпаки: краса погубить світ!!! :D
Ось аналогія, або й логіка настання неминучої трагедії:
1. Краса - завжди бажана. Чи не так?
2. Жінка, як Найкрасивіше на світі створіння, завжди бажана.
3. Не одного мужика жіноцтво погубило! :eek:
Отже, якщо красиве жіноцтво губить ніжне й наївне чоловіцтво, то й, як тенденція, і краса загалом погубить світ загалом :)
На всяк випадок завжди присутній чоловічий "нарцисизм":)
LanceloT
06.05.2006, 12:24
Взагалі я погоджуюсь з твердженням, що краса врятує світ, але є одне АЛЕ:) :
ЯКЩО КРАСА БУДЕ ГОЛА!!! :D
ГОЛА! Гола! ГОЛА!
Наші мусять забити Гола! ;-)
Що Маєш на увазі ГолА?
oddysseus
06.05.2006, 16:56
ГОЛА! Гола! ГОЛА!
Наші мусять забити Гола! ;-)
Що Маєш на увазі ГолА?
Перші думки, звичайно, похабні лізуть у голову... :8 А зараз згадав відому фразу з казки "А король-то голий!". Так і краса... Нема в неї ніякого арсеналу, окрім того, що вона - КРАСА. :)
Sun_4ever
06.05.2006, 19:24
ГОЛА! Гола! ГОЛА!
Для мене гола краса асоціюється з роздягненим хворим до чи після операції. Операції розуму, який вічно все розкладає на полиці і аналізує, роздрібнючи і вбиваючи саме поняття КРАСА. Тому повністю підтримуюНема в неї ніякого арсеналу, окрім того, що вона - КРАСА.
І на що так закручувати? Вона повинна бути голою і все :rolleyes:
До того ж краса річ набувна. Вам би сподобався *** в кольоровій обгортці де на писано цукерка? :eek:
acid drinker
08.05.2006, 02:14
девор, ну звідки така впевненість? краса, котра мала би рятувати світ, повинна мати хоч якісь шмотки зовні - ну, шоб не так сильно калічитися, коли вона візьме до рук кулемета і кільо дусту, аби могти таки світ порятувати.
а крім того, не все голе краще, аніж одягнене - шо ше раз підтверджує твій приклад з **єм у гарній обгортці.
RockerША
08.05.2006, 12:20
Що саме для Вас означає краса? Про яку ви говорите? Про внутрішню чи зовнішню? Блондинка з довгими ногами та 42 біленькими зубками не здатна врятувати світ, якщо в її мізках лише нова помада від "Лореаль Париж" (адже вона цього варта...). А дівчина, що розумна та здатна розуміти проблеми інших людей - варта пошани. Звичайно, приємніше дивитись на Анджеліну Джолі, ніж на своєрідну Катю Пушкарьову, та все ж таки постає питання: чия краса справжня.
acid drinker
08.05.2006, 12:38
приємніше дивитись на Анджеліну Джолі, ніж на своєрідну Катю Пушкарьову, та все ж таки постає питання: чия краса справжня.
ніколи себе особливо гарною не вважала, але мушу розповісти про маленьке спостереження - дівчатка на кшталт пушкарьової часто всередині не небагато симпатичніші. ну, то вже, мабуть, генетичні викривлення якісь, чи шо...
а взагалі мені здоється, шо тут ми мали б говорити про красу не стільки жіночо-чоловічу, а про неї ж у глобальному розумінні. про останніх романтиків, які вміють її бачити. про то, шо світ не зовсім здох, поки у ньому є шось, шо можна назвати красою. чи не так?
з.і. але знаєте... якшо шось може воятувати світ, то хіба любов. наша з вами.
форуми всієї України єднаймося!
і взагалі москальки несимпатичні, вони противні, стервозні, і щось мають щось в собі вироджене американське. стоврюючи в собі недопрацьовану американську жіночу мрію - силіконовий грудак. тому навіть порівнювати велета жіноцтва Анжеліну Жолі:) з Катрьою Гарматною навіть не нада!! Геть пальці й очі!:)
А якщо бути серйозним то... а яка серйозність, блін, весною. :eek: Насолоджуйтесь красою. Весна після тяжкоїх хвороби вийшла на сцену, танцює вірші про прекрасну зраду і жахливу любов. Читає балет про брехливих героїв і про вірність щурів. ;)
acid drinker
08.05.2006, 15:31
Насолоджуйтесь красою. Весна після тяжкоїх хвороби вийшла на сцену, танцює вірші про прекрасну зраду і жахливу любов. Читає балет про брехливих героїв і про вірність щурів. ;)
девор, слухай... як тобі ідея взяти місію порятунку світу на свої плечі романтика? по-моєму, тобі мало б вдатися...
RockerША
08.05.2006, 20:21
А якщо бути серйозним то... а яка серйозність, блін, весною. :eek: Насолоджуйтесь красою. Весна після тяжкоїх хвороби вийшла на сцену, танцює вірші про прекрасну зраду і жахливу любов. Читає балет про брехливих героїв і про вірність щурів. ;)
А й справді... Світ врятує лише весна та кохання!!! Віват! :) Кохаймося? :p то справа кожного...
acid drinker
09.05.2006, 02:27
ага, рятуймо демографічну ситуацію, бо білій расі загрожує зникнення в найближчому столітті, а українці взагалі можуть як нація зникнути років через 50..:(
тому перш ніж рятувати світ, треба подумати про порятунок себе самих...
і взагалі ні в якому разі не можна допустити, щоб у китайців відмінили закон про народження не більш, ніж однієї дитини...бо тоді точно українців не залишиться...тим паче вони всі чогось сюди їдуть....так шо кохатися тре дуже активно, поки нас геть не перетворили на китайців :mad:
acid drinker
09.05.2006, 11:25
ррррррасисточка ти моя маленька.... цьомки тя...
китайці - то ше не найбільше зло, котику...
нє, ну то так здається...просто китайці становлять найбільшу загрозу...вони ж тут розмножуються!!!!бо дома їм, бачте, ніззя...того таки найстрашніше, певно..
(тебе теж цьом і хто б казав;))
acid drinker
10.05.2006, 10:50
але! китайці (як і японці, як і взагалі азіати) мають багату культуру - тому навіть при їхній експансії на світ виживе краса - хай у їхньому своєрідному розумінні, але виживе. тобто світ матиме менше шансів загнутися. до чого ми тут всі й прагнемо)) звичайно, такі розклади мені теж не надто до душі, читай тему про чупакабру на корпсах і допомагай мені вигадати найліпший спосіб встановлення гармонії;)
oddysseus
10.05.2006, 13:31
і взагалі москальки несимпатичні, вони противні, стервозні, і щось мають щось в собі вироджене американське.
Американське... воно-то вироджене. Але, чуваче, хто сказав, що стервозні - це те саме, що несимпатичні?
"Женщины те, что могли быть как сестры,
красят ядом рабочую плоскость ногтей.
И во всем, что движется, видят соперниц,
Хотя уверяют, что видят бл...ей", - є таке.
Але "другие здесь не вдохновляют ни на жизнь, ни на смерть, ни на несколько строк". Ось! Вибачте, що з причин власної ледачості (чи скудоумія) вдарився в широке цитування Гребєнщикова... :8
oddysseus
10.05.2006, 13:34
Ой, китайці, китайці... Рятуймося-кохаймося! Культура - це добре, але до шалених темпів розмноження наших азійських братів це не має ніякого стосунку. Можна подумати, що ці півтора мільярда (чи скільки їх там) УСІ є носіями високої культури і не вони гамселять наших у районі Політеха!
acid drinker
10.05.2006, 18:59
а ніхто й не каже, шо китайці - то добре... просто є ше гірше. якшо когось цікавить - запрошую в гості на одну непогану сайту:
http://www.thepaganfront.com/brangolf/main.html
/НЕ носіїв високої культури і НЕ виродків і у нас вистачає... тільки ж україна для українців - не просте гасло. зі своїми виродками, принаймні, можна розібратися, і ніхто тебе фашистом не обзиватиме./
Отже, світ врятує не краса, а КОХАННЯ:)
Справжня краса - це і є ЛИШЕ кохання:) Навіть китайське :)
ага, тільки якщо це кохання китайське в Китаї, а не в Україні...
acid drinker
16.05.2006, 00:58
блін, кошеня, ну не подумала б, шо расистськими поглядами аж так неважко заразитися;)
а от до міхала таке - ну не кохання врятує світ, кохання саме себе врятує навряд чи... світ врятує ЛЮБОВ!!!!!
Любові без кохання не буває, а кохання без любові - бува :) Отже, воно універсальніше, всеохопливіше, значніше:) Світ врятує КОХАННЯ!!!!
acid drinker
18.05.2006, 16:14
Любові без кохання не буває, а кохання без любові - бува :) Отже, воно універсальніше, всеохопливіше, значніше:) Світ врятує КОХАННЯ!!!!
так, міхал, давай розберемося з визначеннями по суті:)
наскільки я розумію, любити можна шо завгодно - квіточки там, маму, яблука, батьківщину, джеймса хетфілда і чорну каву.
а кохати - чоловіка (ну, в чиємусь варіанті - жінку;)).
правильно?
тоді чого ти називаєш кохання всеохопнішим? нєа, навпаки...
LanceloT
23.05.2006, 09:42
так, міхал, давай розберемося з визначеннями по суті:)
наскільки я розумію, любити можна шо завгодно - квіточки там, маму, яблука, батьківщину, джеймса хетфілда і чорну каву.
правильно?
Кохання, любов - то все слова...
acid drinker кажеш, як усе разом то "тема", а ні то по частинах можна
acid drinker
23.05.2006, 09:45
не певна, чи правильно зрозуміла питання, але і все разом, і по шматочку - то кльово, по-моєму. перш за все почуття повинне бути абстрактним, отака любов всередині себе, а тоді все інше саме приходить;)
LanceloT
23.05.2006, 12:17
не певна, чи правильно зрозуміла питання, але і все разом, і по шматочку - то кльово, по-моєму. перш за все почуття повинне бути абстрактним, отака любов всередині себе, а тоді все інше саме приходить;)
А по моєму шматочками - то ..., а ось в купці це "ТАК"!
acid drinker
23.05.2006, 21:30
ну блін, а якшо я раптом не закохана у цей момент - мені шо, вмирати одразу, бо моя любов неповноцінна? чи там, припустимо, я-то закохана, але от зараз живу у місці, яке просто не люблю - ну, поки шо не випадає нагоди змитися, а тут моєї любові ніщо не викликає. невже все, капець? і, як було сказано, ...?
Еге ж :) Ну, ще Бітлз, Родіну і діаспору. О, кава-кавуся...
правильно?
Так точно. Але - любити теж! Справа в тому, що любов - омонім (пам"ятаєш зі школи?), або, що ближче до істини - багатозначне слово. Не знаю мови, але, здається, в англійській ці два поняття нашого "любов" розрізняються - love i like.
І загалом - кохання і любов - фактично одне й те саме. Єдина різниця - кохання має конкретніше значення, об"єктніше (кохатися з кимось). Тобто, приміром, я можу любити Мадонну - так собі, абстрактно, тіпа фетиш, - але якщо не можу кохати її (конкрєтно), то ця любов неповноцінна. Натомість, я можу кохати когось, абсолютно не люблячи.
Таким чином, поняття кохання універсальніше, точніше - менш залежне. Навіть Шевченко казав не "любітеся", а "кохайтеся, чорнобриві". Хто-хто, а він знав у цьому толк :D
ну блін, а якшо я раптом не закохана у цей момент - мені шо, вмирати одразу, бо моя любов неповноцінна?
Надіятися, що все-таки кохання прийде. Або краще - приїде на білому мерседесі ;)
acid drinker
24.05.2006, 23:28
ото загнув... шось схоже я читало тільки у записках кирпатого мефістофеля, здається.
ну, для себе я трошки по-іншому розрізняю ці поняття. і досить комфортно з тим почуваюся. коротше, на колір і смак фломастери різні;)
LanceloT
25.05.2006, 14:21
Ні! Ціле то є ціле, а по кускам то є по кускам!
acid drinker
25.05.2006, 23:42
ну як хош... але якшо кусків багато, то вони ціле і складають, правда?;)
LanceloT
26.05.2006, 10:43
ну як хош... але якшо кусків багато, то вони ціле і складають, правда?;)
Вони ніколи не зростуться без важкої "парці", яку наврядше ти будеш робити, а отже і ціле те ілюзорне - візіуально...
acid drinker
26.05.2006, 22:00
сьодні на історії містичних вчень нам розповідали про індійську містику - ну, тантра там, йоги всякі... так от, усе, шо навколо нас - просто ілюзія, то тільки наше особисте сприйняття, над яким потрібно піднятися, вірніше, яке треба зруйнувати, шоб досягнути абсолютної істини і абсолютної реальності. о. /капранов би мене застрелив за такий виклад тригодинної лекції.../
а взагалі я мала на увазі, шо мої частинки - то мої частинки, і якшо я хтю їх поскладати докупи, то я знайду спосіб їх поскладати - хай навіть то тільки для мене буде гармонійним цілим, але воно буде. от.
сьодні на історії містичних вчень нам розповідали про індійську містику - ну, тантра там, йоги всякі... так от, усе, шо навколо нас - просто ілюзія, то тільки наше особисте сприйняття
Тю, так це одне з класичних філософських вчень - суб"єктивний ідеалізм називається. Так сказатьь, протилежність діалектичному матеріалізму.
Що ж, отже, кохання - теж Велика Ілюзія ;)
LanceloT
29.05.2006, 15:25
Тю, так це одне з класичних філософських вчень - суб"єктивний ідеалізм називається. Так сказатьь, протилежність діалектичному матеріалізму.
Що ж, отже, кохання - теж Велика Ілюзія ;)
Виходить що так! :)
acid drinker
29.05.2006, 16:40
люди... а тепер до чого ми дійшли... світ врятує кохання, котре ілюзія, котра всередині нас... тобто - світ під силу врятувати тільки нам... так шо ноги в руки і вперед:)
LanceloT
29.05.2006, 17:15
люди... а тепер до чого ми дійшли... світ врятує кохання, котре ілюзія, котра всередині нас... тобто - світ під силу врятувати тільки нам... так шо ноги в руки і вперед:)
ТАК! До кого йдемо? ;-)
acid drinker
29.05.2006, 17:22
хм... якшо каву любите - можу до себе запросити, правда, у нас в общазі кімнатка малюсінька, зате кава смачна. будемо вигадувати стратегію врятування світу від... ну, від паганюк усяких))
LanceloT
29.05.2006, 17:36
хм... якшо каву любите - можу до себе запросити, правда, у нас в общазі кімнатка малюсінька, зате кава смачна. будемо вигадувати стратегію врятування світу від... ну, від паганюк усяких))
Дужезно дякую (якщо це стосувалось мене ;)!!! Каву справді люблю, але коли ми будемо у двох, це буде не зовсім зустріч, мо хто ще зголоситься?
І "внас в гуртожитку" це де? А то раптом я зовсім не з "Оттави" і летіти потрібно буде :-(
acid drinker
29.05.2006, 17:40
гуртожиток - то найзабитіша задниця троєщини, правда, радує те, шо поверх перший і на кухні відносно спокійно - якраз для готування кави атмосфера. кличу-то я всіх, але якшо буде тільки ланс, ображатися не прочну, я взагалі ображатися не вмію, я надто хороша, певно;)
а у зв'язку з тим, шо то троєщина, питання порятунку світу буде особливо актуальним - ну там, якою зброєю ліпше гопників винищувати, чи шось на кшталт...:)
люди... а тепер до чого ми дійшли... світ врятує кохання, котре ілюзія, котра всередині нас...
Ще драматичніше! І світ - ілюзорний - теж усередині нас! Власне - кохання і є світ, і воно ілюзорне:) У кожного своє уявлення про світ - навіть найближчих людей, мало того - у кожного своє, і то дуже відмінне, бачення його порятунку:)
Отже: рятуй себе - і ти врятуєш світ! Кохаймося!:)
тобто - світ під силу врятувати тільки нам... так шо ноги в руки і вперед!
Йой! Прошу пані, чиї ноги в руки? І - рятувати світ... :D
LanceloT
29.05.2006, 18:10
Основне щоб був вогонь, не заливала вода і не задув на"смерть вітер"
А красота врятує світ, себто ми ;-))))))))))))))))))))))))
згадується фільм "андромеда"
там була раса "ніцшеанці" - вони мають мету життя вдосконалитись і передати нащадкам тільки сильні гени. у них в прайді молоді самці ведуть ігри різні, але до ігор вони ставляться серйозно - бо хто виграє, того обирає більше жінок, а він в свою чергу обира сильних і гарних жінок.
а хто програє, не має жінки до кінця життя. отак вони стали повноцінними і завоювали половину всесвіту.
в той самий час вони були позбавлені емоцій..........
acid drinker
30.05.2006, 00:34
мрачняцьке кіно. чимось еквілібріум нагадує, але там перемогли хороші дядьки, у яких емоції все-таки були.. та нє, світ без емоцій безнадійний, вони ж, блін, теж за жінок змагалися - думаю, не тільки тому, шо діток хотілося, а тому, шо хотілося іншого трошки..;)
у них інстинктивний поклик народити дітей, досконаліших за них.
якщо постає питання боком, ніцшеанець не вагаючись вбиває.
LanceloT
31.05.2006, 10:19
згадується фільм "андромеда"
там була раса "ніцшеанці" - вони мають мету життя вдосконалитись і передати нащадкам тільки сильні гени. у них в прайді молоді самці ведуть ігри різні, але до ігор вони ставляться серйозно - бо хто виграє, того обирає більше жінок, а він в свою чергу обира сильних і гарних жінок.
а хто програє, не має жінки до кінця життя. отак вони стали повноцінними і завоювали половину всесвіту.
в той самий час вони були позбавлені емоцій..........
Той хто виграє вибирає не "сильніших жінок" а тих які "йому хочеться"!!!!
А це принципово - і до вдосконалення, в тім випадку, як до неба тілом!
Desert_Eagle
17.09.2007, 19:27
А мені чомусь здається, що думаючим, мислячим, інтелектуально зрілим і передовсім по справжньому творчим людям цей світ нах... не потрібен.
І рятувати його самого від себе, теж, думаю сенсу нема.
Хоча можливо, я і не правий - в мене на цей погляд двояка позиція...надто серйозне питання, Ви, панове, зачепили...
Nice Gothic Girl
17.09.2007, 23:06
...надто серйозне питання, Ви, панове, зачепили...
саме такі питання і слід вирішувати....
краса врятує світ.якщо вона буде трошечки гіршою од ідеалу....
acid drinker
18.09.2007, 00:19
але оскільки ідеал у кожного свій, красі можна бути дуже різною. шо радує =)
блін. мусить же шось врятувати цей світ... чому б і не краса?
Desert_Eagle
18.09.2007, 01:12
саме такі питання і слід вирішувати....
краса врятує світ.якщо вона буде трошечки гіршою од ідеалу....
Абсолютно згідний, що саме такі питання і треба вирішувати, але, погодьтеся, панове, що це, навіть, ніяке не питання, а просто собі фраза така красіва на яку всі чомусь хором повелися.
Від чого, в біса, цей світ рятувати???
Не прийміть за особисте, але часами мені здається, що світ треба рятувати від таких маргіналів, як, оце, ми з Вами.
А про які-небуть ідеали, то я взагалі боюся говорити...Їх просто не існує в природі. Хіба що ідеально чистий спирт, або ідеально відпомпаний вакуум.)))))
acid drinker
18.09.2007, 11:23
просто собі фраза така красіва на яку всі чомусь хором повелися.
Від чого, в біса, цей світ рятувати???
були б охочі, а від чого - завше знайдеться. і хай краще перші до рятування світу дорвуться естети, які боротимуться проти залізобетонності, аніж цивілізатори, які боротимуться проти емоційності. звичайно, то тільки моя власна глюка, проте чомусь же виникають антиутопії...
Андрон Кобила
18.09.2007, 14:32
Хіба що ідеально чистий спирт, .)))))
Віва чистий спирт!))
Cleric_Preston
20.09.2007, 19:07
"Дайте мені точку опори..." Та в кожного своя опора і своє бачення цього світу - одним здаються прекрасними певні речі, які інші вважають звичайними, ба - навіть потворними. Єдине, що лишається майже константою, - рослини і нежива природа. Ще жодного разу не стрічалася мені людина, яка сказала би:"ненавиджу цей зелений ліс, ненавиджу засніжені гори, сонце і небо..."
А від емоцій прагнуть звільнитися ті, хто знаходиться у депресії.
Anatoliy
20.09.2007, 20:56
або ж ті, кому цих емоцій було вже задосить...
RockerША
20.09.2007, 21:28
от напишу те, що тілько що прийшло в голову, коли прочитала фразу "краса врятує світ":
усі ми, дівчата, коли небудь грали в таку гру з подружками: якби сталося лихо на всю планету, і ти б лишилася з якимось одним хлопцем (звичайно, щоб продовжувати потім рід людський), кого б ти обрала? приклади: Брєда Пітта чи Квентіна Тарантіно? звичайно обирався Пітт. тай завжди лише ті голівудські мучачікі, які гарні. Тож, висновок:краса врятує світ))))))
І ще дещо: не обов'язково має бути famous person - можна й коханого хлопця (адже для кожної коханий - найгарніший!).
Desert_Eagle
21.09.2007, 00:28
"Дайте мені точку опори..." Та в кожного своя опора і своє бачення цього світу - одним здаються прекрасними певні речі, які інші вважають звичайними, ба - навіть потворними.
Боюся, розумнику, що ця Архімедова фраза тут ні при чому... Мова тут, думаю, не про речі, а про поняття. Про тупе поняття естетики, а не про дикий суб"єктивізм...
Єдине, що лишається майже константою, - рослини і нежива природа. Ще жодного разу не стрічалася мені людина, яка сказала би:"ненавиджу цей зелений ліс, ненавиджу засніжені гори, сонце і небо..."
Від емоцій прагнуть звільнитися по справжньому думаючі... Емоції це окуляри, це вуаль...
Краса врятує світ, якщо кожен зможе її спочатку вберегти у собі, для себе і для близьких...
Та в кожного своя опора і своє бачення цього світу....
От власне, що у кожного своя точка зору і світові "погано" не від того, що мало красивого в ньому, а від того, що дуже багато негативізму. Навіщо проводити антивоєнний мітинг, якщо можна провести мітинг за мир. Відчуваєте різницю? Вірю в те, що думка може матеріалізуватися, тому, коли людина навчиться думати про позитивне і не ненавидіти подумки всіх і вся тоді, думаю, і жити стане краще.
Cleric_Preston
21.09.2007, 19:39
Боюся, розумнику, що ця Архімедова фраза тут ні при чому... Мова тут, думаю, не про речі, а про поняття. Про тупе поняття естетики, а не про дикий суб"єктивізм...
Насправді не треба мислити занадто вузько. Кожну фразу можна інтерпритувати по-різному, залежно від ситуації, і прив`язати навіть до протилежних на - перший погляд - речей. Адже у світі абсолютно все пов`язано.
Від емоцій прагнуть звільнитися по справжньому думаючі... Емоції це окуляри, це вуаль...
У справді думаючих людей емоція не забігає попереду думки, тому жодних потреб від неї звільнитися немає. Крім того емоції часто викликають потребу у вдосконаленні - радість відкриття чи сум поразки.
А щодо звертання "розумнику", шалених вигуків "тупе поняття естетики", "дикий суб`єктивізм", то краще бути менш емоційним, коли на те немає причини і не переходити на особистості.
Desert_Eagle
23.09.2007, 13:26
Насправді не треба мислити занадто вузько. Кожну фразу можна інтерпритувати по-різному, залежно від ситуації, і прив`язати навіть до протилежних на - перший погляд - речей. Адже у світі абсолютно все пов`язано.
Абсолютно не згідний... Виходить що кожну фразу, цитату чи репліку можна присобачити аби куди, головне тільки якось не так її розуміти...
Згідний, що все пов"язано, але механіку пов"язувати з питанням врятування світу, тим більше в контексті такого обговорення, як на мене трохи недоречно...
У справді думаючих людей емоція не забігає попереду думки, тому жодних потреб від неї звільнитися немає. Крім того емоції часто викликають потребу у вдосконаленні - радість відкриття чи сум поразки.
А щодо звертання "розумнику", шалених вигуків "тупе поняття естетики", "дикий суб`єктивізм", то краще бути менш емоційним, коли на те немає причини і не переходити на особистості.[/QUOTE]
Даруй, якщо чим образив, просто не люблю такого штибу висловлювань...
Не емоційний, і на особистості не переходжу, просто надто борзий))
Cleric_Preston
26.09.2007, 17:47
Маю на увазі не те, що фразу можна втулити у будь-який текст, а трошки інше. Справа в тому, що геніальні люди (так-так, саме без лапок, а в буквальному сенсі) часто "кидаються" такими фразами, які мають далеко не одне значення в різних контекстах і ситуаціях. Іноді навіть стверджують: він ще не розумів тоді, наскільки його слова були пророчими. Тому зараз так багато "шукачів прихованого змісту" в сказаному і написаному.
А про присобачити, то якщо добре покопатися навіть на цьому форумі - є особи, які вмудряються так покришити твої дописи, що ти навіть не впізнаєш свого власного! Так і на допитах роблять - видирають фразу, а потім кажуть, що ти - вбивця.
Desert_Eagle
05.10.2007, 02:39
Шановне Панство!
В мене до вас велике прохання! До всіх!
А давайте кожен напише, від чого на його думку, цей fucking світ треба рятувати.
Ваші версії, Панове!
acid drinker
05.10.2007, 10:06
від бидлоти (врятує кілька нейтронних бомб)
від надміру техногенності (врятує невеличкий саботаж енергетичних центрів і, припускаю, камікадзе - активісти грінпіса)
а головне - від байдужості, яка дозволяє з'явитися й бидлоті, і цивілізаційним монстрам, і багатьом іншим бякам. чи допоможе тут краса? та певно... не допоможе - завжди можна вдатися до дратичніших методів, головне тільки взяти на себе відповідальність.
від чого цей fucking світ треба рятувати
від людства.
acid drinker
05.10.2007, 14:27
тада краса не допоможе... терміново треба нейтронні бомбочки. але від них тваринки теж дохнуть =(
і камарікі, нещасні камарікі!
біозброю треба...
Cleric_Preston
06.10.2007, 11:45
Ні від чого не треба цей світ рятувати. Він сам врятується.
untitled
06.10.2007, 12:46
ага...врятується, самознищенням)
Phoenix_Ukraine
06.10.2007, 17:43
Важко сказати, що йому допоможе.
Деякі друзі вважають, що ядерна зима, але я з ними не згоден, бо знаю, що сам не виживу.
Щодо краси, то куди ж без неї?
Андрон Кобила
06.10.2007, 17:49
Ні від чого не треба цей світ рятувати. Він сам врятується.
+1
не пісяймо у компот панове, ше не все втрачено
А давайте кожен напише, від чого на його думку, цей fucking світ треба рятувати.
Від тих, хто вважає, що світові потрібен порятунок...
Desert_Eagle
07.10.2007, 23:44
Від тих, хто вважає, що світові потрібен порятунок...
Підтримую на всі 200!
Бо дорога до пекла, як відомо, вимощена добрими намірами!
Mademoiselle
08.10.2007, 18:57
Краса у будь-яких її виявах може врятувати світ, тому що від насолоди красою ми отримуємо свою порцію щастя, а від цього усім стає трохи тепліше і легше.
Desert_Eagle
08.10.2007, 20:00
Краса у будь-яких її виявах може врятувати світ, тому що від насолоди красою ми отримуємо свою порцію щастя, а від цього усім стає трохи тепліше і легше.
А по-моєму дурня це все....))))
Mademoiselle
09.10.2007, 14:12
А по-моєму дурня це все....))))
Ну то вже для кого і як. Проте ті ж більше надєш перевагу красивим речам більше, ніж непривабливим, я впевнена. І отримуєш від цього задоволення, а задоволена людина не може біти злою, як і закохана.
acid drinker
09.10.2007, 14:40
задоволена людина може бути не тільки злою, а й до біса жорстокою =)
як і закохана...
Desert_Eagle
09.10.2007, 15:16
Ну то вже для кого і як. Проте ті ж більше надєш перевагу красивим речам більше, ніж непривабливим, я впевнена. І отримуєш від цього задоволення, а задоволена людина не може біти злою, як і закохана.
Ну Ок! Визнаю! З приводу дурні я, можливо, надто різко виразився.
Згідний в дечому з тобою, але поняття краси, як і естетичного задоволення дуже відносне - на початку цієї теми дуже добре з цього приводу виразився Tim_Lit - рекомендую глянути....
БЕЗЗАПЕРЕЧНО ЗГІДНИЙ З Acid Drinker!!!!
Велекий тобі Респект за такі слова!
Mademoiselle
09.10.2007, 16:38
задоволена людина може бути не тільки злою, а й до біса жорстокою =)
як і закохана...Закохана - можливо, проте, це вже в кого яке кохання, і кохати не кожен вміє, хоча, мабуть це не вміння і немає чіткого терміну кохання, просто в кожного любов різна. Проте задоволена людина, чому вона може бути злою, якщо вона отримала те, чого хотіла, якщо вона й справді хотіла саме цього, вона може бути спустошеною, проте, чому ж злою?
Desert_Eagle
09.10.2007, 17:24
Закохана - можливо, проте, це вже в кого яке кохання, і кохати не кожен вміє, хоча, мабуть це не вміння і немає чіткого терміну кохання, просто в кожного любов різна. Проте задоволена людина, чому вона може бути злою, якщо вона отримала те, чого хотіла, якщо вона й справді хотіла саме цього, вона може бути спустошеною, проте, чому ж злою?
Яка ж ти, Сонечко, наївна.....але це прикольно.....
(даруйте за такі звертання - просто звучить - нічого особистого:))
Mademoiselle
09.10.2007, 17:50
Яка ж ти, Сонечко, наївна.....але це прикольно.....
(даруйте за такі звертання - просто звучить - нічого особистого:))
Чому? Це ж логічно. Просто поясни мені, чому?
Desert_Eagle
09.10.2007, 18:06
Чому? Це ж логічно. Просто поясни мені, чому?
Ок!
Я поясню!
Якщо говорити просто, то є різні категорії людей - одна з яких це моральні виродки, які злі і незадоволені завжди і завжди бажають зла іншим...В нашій державі таких, здається мені, повно...це не залежить від того закохані вони чи які (а якщо не дай Бог у таких людей кохання не взаємне, що буває найчастіше, то тоді "ховайтеся в дрова всі"). Відповідно у таких людей поняття краси і естетичного задоволення трохи зміщені....
Розумієш про що я?
Якщо цього не досить, то щоб не спамити тему, пиши у приват - спробую пояснити на власному прикладі...бо питання дійсно дуже цікаве...
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008