Показати повну версію : Те, що ми хочемо прочитати
А яку кому книжку най-найбільше хочеться зараз прочитати? :) :o :)
Фредерік Бегбеде "Романтичний егоїст"
Женя Галяс "Пісьма братана"
Aureliano
15.04.2006, 18:09
А яку кому книжку най-найбільше хочеться зараз прочитати? :) :o :)
Уэльбек "Возможность острова"
Эко "Волшебное пламя королевы Лоаны"
Памук "Стамбул"
"Опасные связи" и "Мемуары гейши",
оч интересно насколько фильмы отличаються от письменных вариантов.
и ещё очень много мегабайт всякой херни, что у мя на компе лежит...
только времени не хватает:(
Дзвінка-Рутенка
27.04.2006, 18:49
Хочу прочитати "Українську націологію" Олега Гриніва. Але є одна проблемка...
Книжка... Книжка? Ні, це 500-сторінковий талмуд, який коштує 126 гривень 26 копійок :(
В Інтернеті знайти не можу. На жаль... :(
Тож звертаюсь до літфорумчан::::::
Якщо знайдете бодай натяки на цю роботу, порадуте цією новиною мене.
Я буду вдячна :)
Та майже всі книжки світу! А якщо реалістично - то теж кільа десятків набереться.
А ще більше - щось дитячонастроєве: Ліндгрен усю, "нефантастику" Бредбері (у стилі "Вина з кульбаб"), дитячі оповідання Вінграновського, Андерсена перечитала би. Порадьте ще щось такого плану.
а от я настроєна в майбутнє. десь в інтернетрях вичитала, що Любко Дереш новий роман Намір наміряється випустити. а ще хочу сьомий том Гаррі Потера прочитати, щоб знати, чим усе закінчиться....
от, а ще мені порадили почитати Фредерік Бегбедер "Історійки під екстазі". треба понишпорити по інету - пошукати, може є електронна книга.
а щодо дитячо настроєного - то люблю перечитивувати "Стальная крыса" Гаррісона. воно не те щоб для дітей, але я його читала саме в дитинстві... тепер як перечитую, то так само тішуся як і тоді.
те, що зараз найбільше хочеться прочитати, те і читається - "Дім на горі" Валерія Шевчука
а загалом я звикла свої забаганки в літературі одразу задовольняти))
Olha Klipkova
18.05.2006, 19:00
Будь-що з Керуака.
А ще більше - щось дитячонастроєве: Ліндгрен усю, "нефантастику" Бредбері (у стилі "Вина з кульбаб"), дитячі оповідання Вінграновського, Андерсена перечитала би. Порадьте ще щось такого плану.
Чарльза Діккенса почитай, -- він завжди доречний.
Sun_4ever
19.05.2006, 19:04
А я хочу хоч трошки часу, і мрію про свою власну шикарну затишну і тиху бібліотеку... З полицями, що аж прогинаються від книг...
Що хочеться почитати? Щось дійсно якісне, психологічне(сама не знаю що саме), або ж праці філософів...
acid drinker
19.05.2006, 21:21
хочу прочитати багато мірча еліаде... і багато книжок з північної магії. але блін... шо далі, то більше переконуюся в тому, шо на гарні речі зазвичай ні часу, ні натхнення не вистачає
LanceloT
20.05.2006, 15:38
Не люблю перечитувати, а відважитись на нове завжди вперед.
Хоч, мабуть інколи "особливі" куски люблю перечитнути
хочу, дуже хочу прочитати бегбедера - але саме український переклад, а також переса-реверте. а ще дали грема гріна на кілька днів, теж треба прочитати... радили "путешествия с тетушкой"
а ще на мене стефан цвейг скачаний чекає... ніяк не дочекається...
ну от чому в мене зараз стільки роботи, що не вистачає часу читати це все? :(
хочу, дуже хочу прочитати бегбедера - але саме український переклад, а також переса-реверте. ну от чому в мене зараз стільки роботи, що не вистачає часу читати це все? :(
Беґбеде є українською, правда, не весь. Точно знаю, що переклали "99 франків", правда "обізвали" "1, 499 євро", а також "Історійки під екстазі". Обидві книжки харківського Фоліо, серія Література. Оскільки я читала FB спершу в оригіналі, а потім вже переклади, то скажу, що враження від перекладу досить позитивне, хоча не з усім погоджуюсь.
А Перес-Реверте є українською? Якщо є, то де можна придбати?
P.S.: А роботи завжди багато й на прочитання книжок часу не вистачає. Таке воно життя...
Беґбеде є українською, правда, не весь. Точно знаю, що переклали "99 франків", правда "обізвали" "1, 499 євро", а також "Історійки під екстазі". Обидві книжки харківського Фоліо, серія Література. Оскільки я читала FB спершу в оригіналі, а потім вже переклади, то скажу, що враження від перекладу досить позитивне, хоча не з усім погоджуюсь.
А Перес-Реверте є українською? Якщо є, то де можна придбати?
P.S.: А роботи завжди багато й на прочитання книжок часу не вистачає. Таке воно життя...
а мені казали, що як європа перейшла на євро, то він свій роман переназвав. а в інтернеті ти цього автора не бачила? мені потрібні електронні видання... бо в україну приїду не скоро, а значить і прочитаю не скоро. а хочеться ВЖЕ!!!
а з чим саме в перекладі не погоджуєшся... було б цікаво прочитати про цк в темі переклади художньої літератури на цьому форумі. може поділишся?
А перес-реверте я бачила поки що тільки російською... втім, для москви воно і не дивно... ;)
а ще в мене на роботі недавно були періоди, коли я спокійно іроботу робила, і книги читала... Дереша, наприклад. а тепер - завали проектів... не встигаю або працювати, або читати... ;)
так, я знаю. він назвав це "конвертував у євро". але в оригіналі роман названо "14, 99 Є", а не "1, 499 Є", як в укр. перекладі.
в неті бачила тільки уривки з творів французькою на неофіційному сайті автора.
без книжок важко говорити про те, з чим не погодилася.
в двох словах: українські перекладачі взяли на себе сміливість "додати" трохи гумору в роман - доліпили жартів туди, де їх не було в творі.
доліпили? при перекладі? оригінально... чого ж вони хотіли цим добитися?
не знаю, чого вони хотіли й чи хотіли, взагалі.
просто деякі фрази, які у фреда сприймаються цілком нормально, в перекладі викликають дикий сміх (це не суб"єктивне враження). особливо це стосується "історійок...". ті ж уривки, в які автор вкладав дійсно якийсь заряд гумору, перекладені без жодного натяку на те, що тут треба було б посміятися. отакі от враження від перекладів. а загалом беґбеде я дуже люблю. якщо є щось цікаве мені сказати - пиши: wik.vik@gmail.com
хочу нарешті дочитати "когнітивну психологію" і почати "диференційну психологію чоловіка і жінки", але поки що нема часу - треба дочитати "бідний тато, багатий тато" роберта Кіосакі, вункціонально-вартісний аналіз і так далі - по заробітку. отака дилема.
когнітивна психологія навіює на мене пекельні роздуми про мою мрію отримати другу вищу освіту... ну наприклад з психології... тому я кинула читати грема гріна - комедіанти (все рівно, подорож з тітонькою - краще) і тепер сиджу, дивлюсь в стінку і намагаюсь зрозуміти6 тре чи не тре мріяти про другу вищу далі?
друга вища може виявитися корисною...особливо, якшо відчуваєш, що то дійсно твоє) а головне - в чому проблема?;)
ну для початку треба чітко окреслити де і яку другу вищу я хочу отримати. ну тобто я для себе вже дещо чітко окреслила, але поки що не вистачає коштів для цього. другу вищу зараз можна отримати і в україні, але знову ж... див. початок допису.
а я поки що стільки всього хочу... тому продовжує займатися самоосвітою та сомовдосконаленням... сумую за універом... за атмосферою сесії і шаленими темпами засвоєння матеріалу...
acid drinker
01.06.2006, 19:33
хочу прочитати всю варраксівську бібліотеку. а ше - всю бібліотеку паганфронту. /до речі, десь вони перетинаються))/. і взагалі я стільки хочу...
зараз я хочу не заснути під читання монографії "Повертаючи стиль" пані Наталі Чечель про театр...а то важко..мене чогось всі монографії на сон дуже хилять:(
Olha Klipkova
02.06.2006, 18:48
Хочу, щоб найближчим часом перед мої очі не потрапила жодна книжка. Іноді не читати - це прекрасно.
Verba2006
09.07.2006, 00:41
Спробуй "Казки старого Лева", сучасні автори. Цікаво, чи є Ліндгрен в українському перекладі, крім "*Карлсона*" і "*Пеппі*"? Це те, що я дуже хочу прочитати...
А ще можу дати рецепт справжнього вина з кульбаб - пила минулого літа у тети з Надвірни. :)
А ще можу дати рецепт справжнього вина з кульбаб - пила минулого літа у тети з Надвірни. :)
Справді? Давай :)
Скиньте на мило Дереша Намір!!! ПЛІЗЗЗ!!! Бо капець))а бабло є хіба на Інет))
хочу прочитати... відразу кидаю програму максимум
Амі Тан КЛУБ ВЕСЕЛОЩІВ І УДАЧІ- переклад (http://www.vsesvit-journal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=41/) нашого форумчанина SS.
з фантастики
Анджей Сапковський ВЕЖА БЛАЗНІВ
Роберт Хайнлайн ЗОРЯНИЙ ЗВІР
будь що, що належить перу Буджолд - володарці премії Небюла за найкращий роман 2004 року
Олесь Бердник - усе, що зможу знайти... у мене взяли книгу почитати, а повернуть не скоро
за рекомендацією Aureliano (докладніше див. http://litforum.net.ua/showthread.php?t=671)
Рансмайр ОСТАННІЙ СВІТ
Том Пауерс ВРАТА АНУБИСА
а ще натрапила на такий цікавий список книг для прочитання за адресою (http://ostriv.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=2951&Itemid=1054&ft=0/)
з перелічених там - Шевчук, Віан,
а також Лайош Мештергазі ЗАГАДКА ПРОМЕТЕЯ. також хочу перечитати Гессе - СТЕПОВИЙ ВОВК
о, ніби все...
а ще натрапила на такий цікавий список книг для прочитання за адресою (http://ostriv.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=2951&Itemid=1054&ft=0/)
Список для прочитання "за адресою" писав я. Вже є 2 частини, в яких навіть не чутно душку фентезі, натомість широко репрезентовано серйозне чтиво (кожен автор доповнений посиланням на електронні тексти). І буде ще. Ю велкам!
а для тебе душок фентезі - то так погано? дарма...
хочу прочитати...
Олесь Бердник - усе, що зможу знайти...
Донька Бердника, Громовиця, видає твори батька в серії "Всесвіт Олеся Бердника". Бачив вже чотири томи, маю один з них, в ньому Зоряний корсар і Камертон Дажбога, 570 стор, 39 грв. Книжки можна замовити за адресою gromovytsya@bulava.org
дякую за повідомлення про Всесвіт Олеся Бердника... але поки почитаю в інеті, а потім те, що маю, як книжку віддадуть. бо я і так купу книг купила... треба трошки спинитися - фінансова ситуація потребує покращення...
а як тобі книги?
а як тобі книги?
Нормальні, не кічеві тверді палітурки, добрий папір, корінець не клеєний, а прошитий - книжки не розсипаються. А якщо ти про зміст, то я починав Бердника читати в школі, зі Стріли часу, книжка ще 1960 р видання - видана після його першого і перед другим ув'язненням. Добрий український романтизм, але без сопель, пише, як художник - сміливими енергійними мазками, гарна мова, впевненість у всепереможності добра. І відмінність від сучасної фантастики в тому, що в його книжках немає ефектів заради ефектів, щоб продатися, вони глибоко ідеологічні, але це ідеологія Людини. Він не втратив віри в людину, хоча не раз пройшов через совєтські лаґєря і це вражає. Щось таке.
а для тебе душок фентезі - то так погано? дарма...
Не погано, але розвага є розвага...
Раджу всім: Густав Водічка, "Родина дремлющих ангелов". Есе про Україну, про світ, про любов і про людину. Справжнє імя автора - юрій Топчій, випускник КНУ... Виключний талант гадити людям на голови. У нього вчуся, але до Водічки - як до неба рачки....
До слова: Густав Водічка - герой "Швейка", який любив повторювати "а все воно г*вна варте!"
чергове продовження списку книг на острові знань.
http://ostriv.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=3063&Itemid=1054&ft=0
раджу заглянути. зручно - бо відразу є посилання на електронні тексти.
цікаво. корисно.
Хочу почитати Гессе Гра в бісер, відкопати собі Алісу Керола мовою оригіналу, в кінці кінців купити собі Замок Кафки і ще хочу Хобіта теж в оригналі
AnastasiUA
09.07.2007, 23:36
Хочу почитати К. Абе... Бо на тесті в МОгилі було аж два його твори. А я жодного навіть не бачила... Соромно, але що робити... Так що найближчим часом це, 20 останніх сторінок "Гри в бісер", "Маятник Фуко" і ще багато чого цікавого)))
RockerША
10.07.2007, 10:55
А я хочу прочитати книгу Тіффані де Бартоло (не пам'ятаю, як вона правильно пишеться) "Як вбити рок-зірку". Про журналістку))))))
я хочу почитати праці Фрейда.але не знаю де пошукати.хочу знайти якісний переклад,бо,на жаль, моя нім.не дає можливості читати в оригіналі.є такі переклади,що можуть відвернути від творчості письменника..........можливо,попрошу подругу піти до бібліотеки Богомольця і щось цікаве знайти........
untitled
14.07.2007, 21:20
та його валом в магазинах, і всюди де хочеш...навіть в дешевих м'яких варіантах:)
AnastasiUA
19.07.2007, 10:28
та його валом в магазинах, і всюди де хочеш...навіть в дешевих м'яких варіантах:)
Мені здається, Sisil це розуміє... Але хоче саме ЯКІСНІ переклади... У мене теж така проблема:(
А їх, на жаль, не завжди можна знайти...
mandrivnyk
21.07.2007, 12:59
"Біси","Брати Карамазови" Достоєвського, оповідання Леоніда Андрєєва..
Sonyacat
09.09.2007, 18:26
Оксану Забужко
дуже хочу прочитати якнайбільше класики, але тої яку справді варто прочитати. тільки от би час був... :( аще хочу поситати щось філософське і побільше новітньої української літератури (Дереш, Андрухович, Жадан, Забужко, Поваляєва і т.д.)...
acid drinker
10.09.2007, 00:38
антологію зубрицької =(
untitled
10.09.2007, 11:19
дістав три романа Кобо Абе...такий важкий чомусь дуже хочу прочитати, а воно таке зло))) може справа в перекладі, бо це ще радянський за 78рік)
4esterfielter
10.09.2007, 12:39
Леона Фейхтвангера "Лис і виноградники" ("Зброя для Америки"), Стругацьких "Хромая судьба"... це на полиці на черзі прочитання...
може справа в перекладі, бо це ще радянський за 78рік)
радянські переклади на порядок ліпші за сучасні... так що, може, просто не йде поки що...
а які саме романи? (ой, а Ви ж не в Києві живете все одно?)
4esterfielter
10.09.2007, 14:49
радянські переклади на порядок ліпші за сучасні... так що, може, просто не йде поки що...
а які саме романи? (ой, а Ви ж не в Києві живете все одно?)
радянські російською мовою??? не сперечаюсь... але українською - просто жах!
Павутинка
10.09.2007, 18:07
чи не "чужое лицо" "сожженная карта" и "человек-ящик" ?
нещодавно знайшла дома його книгу з цими романами. але усе ніяк не дійду до неї...
untitled
10.09.2007, 18:33
ага...якраз ці романи)
а читав жінку в пісках, укр. перекладу, видавництва основа...то теж трохи важковато було...занадто він багато інформації накладає)
А в цій темі в рамках постфорумної ейфорії можна зайнятися традиційним уже для українського "культурно свідомого" інтернету викладанням списку книжок, привезених зі Львова. Цікаво жжж...
Свої напишу, коли додому доберуся, а ще коли заберу ті книжки, що випадково поїхали до Ейсід додому)
Ось що я привезла. Небагацько. І все це, звісно, хочу прочитати:
Анджей Стасюк «Дев’ять»
Йозеф Рот «Тріумф краси»
Йозеф Рот «Готель «Савой»
Йозеф Рот «Фальшива вага»
Богдана Матіяш «Розмови з Богом»
Володимир Єшкілєв «Інше ґроно проникнень і свідчень»
Юрій Андрухович «Дезорієнтація на місцевості»
Юрій Андрухович «Пісні для Мертвого півня»
Олег Ущенко «Барменцаль»
Олена Захарченко «Брат-і-сестра»
Артем Захарченко «Чумацька траса»
Олег Ільницький «Український футуризм 1914-1930»
«12 польських есеїв»
«Калевала»
Віталій Жайворонок «Знаки української етнокультури. Словник-довідник»
Віталій Жайворонок «Українська етнолінгвістика. Нариси»
«Дорогий Аркадію. Листування і архівація літературного середовища України 1922-1945 рр.»
Журнал «Київська Русь», число «Proчуття»
Літературно-мистецький альманах «Золота доба», презентаційний випуск
Альманах ІІ міжнародного літературного фестивалю в рамках 14 Форуму видавців у Львові
Загублена дитина
12.03.2008, 05:08
Хочу прочитати "Лоліту" Набокова. Просто ходила на виставу. Сподобалось.
А ще подружка пообіцяла принести "Гордость и предубеждение". Хочу перечитати "Майстра і Маргариту". Бо в перший раз - просто набір літер. Вдруге -містика. Тепер хочу знайти там щось інше.
Хочу почитати Стівена Кінга (на цю думку мене наштовхнула одна з тутешніх темок)))
Гессе- він мені вперто не дається! Гончарова. от з Кафкою б познайомитися.. і маю ще списочок від друга, але зараз- що мають вдома рідні- а це переважно польською... о! Сенкевича в оригіналі!!! буде( для мене) круто!
Генрі Бергсон "Творча еволюція"
Uncle Creepy
22.04.2008, 17:16
Хотел бы забыть все хорошее, что читал.
Вот взять бы, составить список лучших вещей, а потом стереть их из памяти.
А потом прочитать снова.:)
Привіт. Ще влітку прочитала "Тінь вітру" Карлоса Руїза Сафона. Чи відомо комусь про інші його твори?
Maha2009
24.05.2008, 13:02
Олеся Бердника, Івана Білика, Глена Кука, Еко ще не читала.
Хочу почитати Макса Фрая, бо слухаючи аудіокнигу я зрозуміла, що він хотів сказати, що в нього є почуття гумору і все. Може, оченятками інакше сприймаються його твори?
Джен Ейр
30.05.2008, 02:15
От буває ж таке, хочеться прочитати усе на світі, а іноді настає якийсь ступор. Такий ступор і в мене зараз. Та всеж- таки, хотіла би прочитати " Гордість і Упередження" Остен, ну і ще її " Емму". Зацікавилась М. Метчел " Розвіяні вітром", хто читав, напишіть відгуки:). А ще Дяченків, те, що нарадили у тій темі. Багато є книг, які хотіла б перечитати. Наприклад, перші частини ГП- уже давно не читала.:)
acid drinker
30.05.2008, 02:34
вадим руднєв і славой жижек. усе. ох, допадуся...
Загублена дитина
25.06.2008, 05:05
щось таке англійське... ну от ту ж "Джейн Ейр"... а ще - всю Цвєтаєву і шось Матіос крім "Солодкої Дарусі".
Ближчим часом хочу Домонтовича і Дюренмата. Те, в якості чого не сумніваюся.
Загублена дитина
25.06.2008, 16:18
я теж хочу Домонтовича....
Anatoliy
23.07.2008, 01:47
НЕ ХОЧУ читати ще два томи філософії (ну бо це марта трата часу - воно мені зовсім без толку). хочу прочитати "маятник фуко" еко. а ще "ім'я рози".
Загублена дитина
30.07.2008, 09:23
всьо, шо дасть Ейсід, але найбільше - її саму =)
Придбала під Федоровим чудовий двотомник Хвильового. Сісти б і перечитати все те.
А ще "Українці: народні вірування, повір'я, демонологія".
Ех, таки зберу колись бібліотеку...
Anatoliy
25.08.2008, 12:52
хочу перечитати "тигролови" івана багряного. колись дуже любив цю книгу.
RockerША
31.08.2008, 12:27
хочу знайти та прочитати книгу "Сталкер". чомусь мені цікаво це зробити.... але спочатку Дереш...
Загублена дитина
31.08.2008, 12:29
оу... дереш... поділисся потім враженнями =)
Кр. Мур - Вампири е лав сторі
Джеймс Джойс - Улісс. Але все часу нема, а додавати ще одну почату книгу в чергу читання щось нема бажання:(
о! зайшла написати таке:
хто би мені "Улісса" подарував...
Загублена дитина
07.10.2008, 02:01
я читала... в минулому році брала у друга книжку. на спір, шо не прочитаю. прочитала. не сподобалось =(
acid drinker
07.10.2008, 10:23
якогось конкретного чи взагалі?
хочу прочитати нарешті "народження трагедії", але читаю "заратустру". подаруйте мені багато зайвих годин...
якогось конкретного чи взагалі?
не зрозуміла питання...
RockerША
01.11.2008, 23:16
хочу почитати щось про вампірів... але не знаю вже, що б таке обрати...
Anatoliy
01.11.2008, 23:52
можна брема стокера про графа дракулу. я тиждень тому читав.
RockerША
02.11.2008, 10:12
Стокера вже прочитала. так само як Стефані Майер, Ольгу Громико і Алекса Коша. хотіла Ніла Джордена, але не знайшла. хотіла почитати "Відьмака", але також поки не знайшла. ех...
хочу почитати щось про вампірів... але не знаю вже, що б таке обрати...
Енн Райс "Інтерв"ю з вампіром" http://lib.aldebaran.ru/author/rais_yenn/rais_yenn_intervyu_s_vampirom/
RockerША
02.11.2008, 12:56
дякую! думаю, це саме те, що потрібно)))))
Diva Dii
02.11.2008, 22:49
хочу знайти та прочитати книгу "Сталкер". чомусь мені цікаво це зробити...
Це Ви Стругацьких "Пікнік на узбіччі" маєте на увазі?
---------
А я хочу швидко-швидко дочитати останню (на сьогодні) книгу з циклу "Пісня криги і полум'я" Мартіна і доберусь до решти книг Бориса Крігера. (Ось тільки з часом _повсякчасні_ проблеми).
Андрон Кобила
03.11.2008, 21:56
Ларошфуко.. тільки не пам"ятаю, що саме мені порекомендували)
На "Медвіні" вполювала таке:
Акутагава Рюноске "Павутинка"
Кавабата Ясунарі "Сплячі красуні"
Кобо Абе "Жінка в пісках; Чуже обличчя"
(так, я конкретно підсіла на японців)
Леопольд фон Захер-Мазох "Венера в хутрі"
Міхаель Енде "Нескінченна історія"
"Біла книга кохання: антологія української еротичної поезії"
Михайло Бриних "Шахмати для дибілів"
Антон Санченко "Баркароли"
Володимир Діброва "Андріївський узвіз"
Олег Романенко "Речовини"
Остап Сливинський "М'яч у пітьми" (на подарунок, неземної краси верлібри)
Загублена дитина
10.11.2008, 19:40
ииииии) кобо абе - це мега. обожнюю. читай-читай-читай.
баркароли - соу-соу.
хочу фон захер-мазоха і шахмати =)
Хочу, нарешті, прочитати "Таємниче полум'я цариці Лоани"! Замовлення зроблене місяць тому! Шо це таке за неподобство, га, з доставкою?
А ще сиджу зараз на англійському готичному романі та англійських же ghost stories. На черзі "Карміла" Дж. Шерідана ле Фаню.
І я хочу! Надійніше, мабуть, на Петрівку йти...
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008