КПК

Показати повну версію : Те, що ми хочемо прочитати

Isidora
15.04.2006, 10:15
А яку кому книжку най-найбільше хочеться зараз прочитати? :) :o :)

дзвінка
15.04.2006, 13:50
Фредерік Бегбеде "Романтичний егоїст"
Женя Галяс "Пісьма братана"

Aureliano
15.04.2006, 17:09
А яку кому книжку най-найбільше хочеться зараз прочитати? :) :o :)

Уэльбек "Возможность острова"
Эко "Волшебное пламя королевы Лоаны"
Памук "Стамбул"

kvitka
16.04.2006, 18:02
"Опасные связи" и "Мемуары гейши",
оч интересно насколько фильмы отличаються от письменных вариантов.
и ещё очень много мегабайт всякой херни, что у мя на компе лежит...
только времени не хватает:(

Дзвінка-Рутенка
27.04.2006, 17:49
Хочу прочитати "Українську націологію" Олега Гриніва. Але є одна проблемка...
Книжка... Книжка? Ні, це 500-сторінковий талмуд, який коштує 126 гривень 26 копійок :(
В Інтернеті знайти не можу. На жаль... :(
Тож звертаюсь до літфорумчан::::::
Якщо знайдете бодай натяки на цю роботу, порадуте цією новиною мене.
Я буду вдячна :)

Prophet
27.04.2006, 21:53
Та майже всі книжки світу! А якщо реалістично - то теж кільа десятків набереться.

JAA
28.04.2006, 12:15
Кортасар "Гра в класи"

JAA
28.04.2006, 13:56
А ще більше - щось дитячонастроєве: Ліндгрен усю, "нефантастику" Бредбері (у стилі "Вина з кульбаб"), дитячі оповідання Вінграновського, Андерсена перечитала би. Порадьте ще щось такого плану.

Iryska
15.05.2006, 11:38
а от я настроєна в майбутнє. десь в інтернетрях вичитала, що Любко Дереш новий роман Намір наміряється випустити. а ще хочу сьомий том Гаррі Потера прочитати, щоб знати, чим усе закінчиться....
от, а ще мені порадили почитати Фредерік Бегбедер "Історійки під екстазі". треба понишпорити по інету - пошукати, може є електронна книга.
а щодо дитячо настроєного - то люблю перечитивувати "Стальная крыса" Гаррісона. воно не те щоб для дітей, але я його читала саме в дитинстві... тепер як перечитую, то так само тішуся як і тоді.

кошеня
15.05.2006, 15:38
те, що зараз найбільше хочеться прочитати, те і читається - "Дім на горі" Валерія Шевчука
а загалом я звикла свої забаганки в літературі одразу задовольняти))

Olha Klipkova
18.05.2006, 18:00
Будь-що з Керуака.

Isidora
19.05.2006, 16:18
А ще більше - щось дитячонастроєве: Ліндгрен усю, "нефантастику" Бредбері (у стилі "Вина з кульбаб"), дитячі оповідання Вінграновського, Андерсена перечитала би. Порадьте ще щось такого плану.

Чарльза Діккенса почитай, -- він завжди доречний.

Sun_4ever
19.05.2006, 18:04
А я хочу хоч трошки часу, і мрію про свою власну шикарну затишну і тиху бібліотеку... З полицями, що аж прогинаються від книг...
Що хочеться почитати? Щось дійсно якісне, психологічне(сама не знаю що саме), або ж праці філософів...

acid drinker
19.05.2006, 20:21
хочу прочитати багато мірча еліаде... і багато книжок з північної магії. але блін... шо далі, то більше переконуюся в тому, шо на гарні речі зазвичай ні часу, ні натхнення не вистачає

LanceloT
20.05.2006, 14:38
Не люблю перечитувати, а відважитись на нове завжди вперед.
Хоч, мабуть інколи "особливі" куски люблю перечитнути

Iryska
27.05.2006, 00:22
хочу, дуже хочу прочитати бегбедера - але саме український переклад, а також переса-реверте. а ще дали грема гріна на кілька днів, теж треба прочитати... радили "путешествия с тетушкой"
а ще на мене стефан цвейг скачаний чекає... ніяк не дочекається...
ну от чому в мене зараз стільки роботи, що не вистачає часу читати це все? :(

дзвінка
27.05.2006, 00:32
хочу, дуже хочу прочитати бегбедера - але саме український переклад, а також переса-реверте. ну от чому в мене зараз стільки роботи, що не вистачає часу читати це все? :(
Беґбеде є українською, правда, не весь. Точно знаю, що переклали "99 франків", правда "обізвали" "1, 499 євро", а також "Історійки під екстазі". Обидві книжки харківського Фоліо, серія Література. Оскільки я читала FB спершу в оригіналі, а потім вже переклади, то скажу, що враження від перекладу досить позитивне, хоча не з усім погоджуюсь.
А Перес-Реверте є українською? Якщо є, то де можна придбати?
P.S.: А роботи завжди багато й на прочитання книжок часу не вистачає. Таке воно життя...

Iryska
27.05.2006, 01:08
Беґбеде є українською, правда, не весь. Точно знаю, що переклали "99 франків", правда "обізвали" "1, 499 євро", а також "Історійки під екстазі". Обидві книжки харківського Фоліо, серія Література. Оскільки я читала FB спершу в оригіналі, а потім вже переклади, то скажу, що враження від перекладу досить позитивне, хоча не з усім погоджуюсь.
А Перес-Реверте є українською? Якщо є, то де можна придбати?
P.S.: А роботи завжди багато й на прочитання книжок часу не вистачає. Таке воно життя...
а мені казали, що як європа перейшла на євро, то він свій роман переназвав. а в інтернеті ти цього автора не бачила? мені потрібні електронні видання... бо в україну приїду не скоро, а значить і прочитаю не скоро. а хочеться ВЖЕ!!!
а з чим саме в перекладі не погоджуєшся... було б цікаво прочитати про цк в темі переклади художньої літератури на цьому форумі. може поділишся?
А перес-реверте я бачила поки що тільки російською... втім, для москви воно і не дивно... ;)
а ще в мене на роботі недавно були періоди, коли я спокійно іроботу робила, і книги читала... Дереша, наприклад. а тепер - завали проектів... не встигаю або працювати, або читати... ;)

дзвінка
27.05.2006, 01:15
так, я знаю. він назвав це "конвертував у євро". але в оригіналі роман названо "14, 99 Є", а не "1, 499 Є", як в укр. перекладі.
в неті бачила тільки уривки з творів французькою на неофіційному сайті автора.
без книжок важко говорити про те, з чим не погодилася.
в двох словах: українські перекладачі взяли на себе сміливість "додати" трохи гумору в роман - доліпили жартів туди, де їх не було в творі.

Iryska
27.05.2006, 01:19
доліпили? при перекладі? оригінально... чого ж вони хотіли цим добитися?

дзвінка
27.05.2006, 01:57
не знаю, чого вони хотіли й чи хотіли, взагалі.
просто деякі фрази, які у фреда сприймаються цілком нормально, в перекладі викликають дикий сміх (це не суб"єктивне враження). особливо це стосується "історійок...". ті ж уривки, в які автор вкладав дійсно якийсь заряд гумору, перекладені без жодного натяку на те, що тут треба було б посміятися. отакі от враження від перекладів. а загалом беґбеде я дуже люблю. якщо є щось цікаве мені сказати - пиши: wik.vik@gmail.com

oberon
29.05.2006, 20:40
хочу нарешті дочитати "когнітивну психологію" і почати "диференційну психологію чоловіка і жінки", але поки що нема часу - треба дочитати "бідний тато, багатий тато" роберта Кіосакі, вункціонально-вартісний аналіз і так далі - по заробітку. отака дилема.

Iryska
29.05.2006, 20:45
когнітивна психологія навіює на мене пекельні роздуми про мою мрію отримати другу вищу освіту... ну наприклад з психології... тому я кинула читати грема гріна - комедіанти (все рівно, подорож з тітонькою - краще) і тепер сиджу, дивлюсь в стінку і намагаюсь зрозуміти6 тре чи не тре мріяти про другу вищу далі?

кошеня
31.05.2006, 22:54
друга вища може виявитися корисною...особливо, якшо відчуваєш, що то дійсно твоє) а головне - в чому проблема?;)

Iryska
01.06.2006, 13:14
ну для початку треба чітко окреслити де і яку другу вищу я хочу отримати. ну тобто я для себе вже дещо чітко окреслила, але поки що не вистачає коштів для цього. другу вищу зараз можна отримати і в україні, але знову ж... див. початок допису.
а я поки що стільки всього хочу... тому продовжує займатися самоосвітою та сомовдосконаленням... сумую за універом... за атмосферою сесії і шаленими темпами засвоєння матеріалу...

acid drinker
01.06.2006, 18:33
хочу прочитати всю варраксівську бібліотеку. а ше - всю бібліотеку паганфронту. /до речі, десь вони перетинаються))/. і взагалі я стільки хочу...

кошеня
02.06.2006, 17:11
зараз я хочу не заснути під читання монографії "Повертаючи стиль" пані Наталі Чечель про театр...а то важко..мене чогось всі монографії на сон дуже хилять:(

Olha Klipkova
02.06.2006, 17:48
Хочу, щоб найближчим часом перед мої очі не потрапила жодна книжка. Іноді не читати - це прекрасно.

Verba2006
08.07.2006, 23:41

Спробуй "Казки старого Лева", сучасні автори. Цікаво, чи є Ліндгрен в українському перекладі, крім "*Карлсона*" і "*Пеппі*"? Це те, що я дуже хочу прочитати...
А ще можу дати рецепт справжнього вина з кульбаб - пила минулого літа у тети з Надвірни. :)

JAA
11.07.2006, 16:59
А ще можу дати рецепт справжнього вина з кульбаб - пила минулого літа у тети з Надвірни. :)

Справді? Давай :)

Alximik
14.07.2006, 16:43
Скиньте на мило Дереша Намір!!! ПЛІЗЗЗ!!! Бо капець))а бабло є хіба на Інет))

Iryska
21.08.2006, 20:59
хочу прочитати... відразу кидаю програму максимум
Амі Тан КЛУБ ВЕСЕЛОЩІВ І УДАЧІ- переклад (http://www.vsesvit-journal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=41/) нашого форумчанина SS.
з фантастики
Анджей Сапковський ВЕЖА БЛАЗНІВ
Роберт Хайнлайн ЗОРЯНИЙ ЗВІР
будь що, що належить перу Буджолд - володарці премії Небюла за найкращий роман 2004 року
Олесь Бердник - усе, що зможу знайти... у мене взяли книгу почитати, а повернуть не скоро
за рекомендацією Aureliano (докладніше див. http://litforum.net.ua/showthread.php?t=671)
Рансмайр ОСТАННІЙ СВІТ
Том Пауерс ВРАТА АНУБИСА
а ще натрапила на такий цікавий список книг для прочитання за адресою (http://ostriv.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=2951&Itemid=1054&ft=0/)
з перелічених там - Шевчук, Віан,
а також Лайош Мештергазі ЗАГАДКА ПРОМЕТЕЯ. також хочу перечитати Гессе - СТЕПОВИЙ ВОВК
о, ніби все...

Agasfer
22.08.2006, 14:10
а ще натрапила на такий цікавий список книг для прочитання за адресою (http://ostriv.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=2951&Itemid=1054&ft=0/)

Список для прочитання "за адресою" писав я. Вже є 2 частини, в яких навіть не чутно душку фентезі, натомість широко репрезентовано серйозне чтиво (кожен автор доповнений посиланням на електронні тексти). І буде ще. Ю велкам!

Iryska
22.08.2006, 14:36
а для тебе душок фентезі - то так погано? дарма...

SS.
23.08.2006, 05:37
хочу прочитати...
Олесь Бердник - усе, що зможу знайти...
Донька Бердника, Громовиця, видає твори батька в серії "Всесвіт Олеся Бердника". Бачив вже чотири томи, маю один з них, в ньому Зоряний корсар і Камертон Дажбога, 570 стор, 39 грв. Книжки можна замовити за адресою gromovytsya@bulava.org

Iryska
23.08.2006, 23:06
дякую за повідомлення про Всесвіт Олеся Бердника... але поки почитаю в інеті, а потім те, що маю, як книжку віддадуть. бо я і так купу книг купила... треба трошки спинитися - фінансова ситуація потребує покращення...
а як тобі книги?

SS.
24.08.2006, 01:37
а як тобі книги?
Нормальні, не кічеві тверді палітурки, добрий папір, корінець не клеєний, а прошитий - книжки не розсипаються. А якщо ти про зміст, то я починав Бердника читати в школі, зі Стріли часу, книжка ще 1960 р видання - видана після його першого і перед другим ув'язненням. Добрий український романтизм, але без сопель, пише, як художник - сміливими енергійними мазками, гарна мова, впевненість у всепереможності добра. І відмінність від сучасної фантастики в тому, що в його книжках немає ефектів заради ефектів, щоб продатися, вони глибоко ідеологічні, але це ідеологія Людини. Він не втратив віри в людину, хоча не раз пройшов через совєтські лаґєря і це вражає. Щось таке.

Agasfer
28.08.2006, 19:16
а для тебе душок фентезі - то так погано? дарма...

Не погано, але розвага є розвага...

Раджу всім: Густав Водічка, "Родина дремлющих ангелов". Есе про Україну, про світ, про любов і про людину. Справжнє імя автора - юрій Топчій, випускник КНУ... Виключний талант гадити людям на голови. У нього вчуся, але до Водічки - як до неба рачки....

До слова: Густав Водічка - герой "Швейка", який любив повторювати "а все воно г*вна варте!"

Iryska
29.08.2006, 22:01
чергове продовження списку книг на острові знань.
http://ostriv.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=3063&Itemid=1054&ft=0
раджу заглянути. зручно - бо відразу є посилання на електронні тексти.
цікаво. корисно.

Ящірка
07.07.2007, 21:38
Хочу почитати Гессе Гра в бісер, відкопати собі Алісу Керола мовою оригіналу, в кінці кінців купити собі Замок Кафки і ще хочу Хобіта теж в оригналі

AnastasiUA
09.07.2007, 22:36
Хочу почитати К. Абе... Бо на тесті в МОгилі було аж два його твори. А я жодного навіть не бачила... Соромно, але що робити... Так що найближчим часом це, 20 останніх сторінок "Гри в бісер", "Маятник Фуко" і ще багато чого цікавого)))

RockerША
10.07.2007, 09:55
А я хочу прочитати книгу Тіффані де Бартоло (не пам'ятаю, як вона правильно пишеться) "Як вбити рок-зірку". Про журналістку))))))

Sisil
14.07.2007, 20:14
я хочу почитати праці Фрейда.але не знаю де пошукати.хочу знайти якісний переклад,бо,на жаль, моя нім.не дає можливості читати в оригіналі.є такі переклади,що можуть відвернути від творчості письменника..........можливо,попрошу подругу піти до бібліотеки Богомольця і щось цікаве знайти........

untitled
14.07.2007, 20:20
та його валом в магазинах, і всюди де хочеш...навіть в дешевих м'яких варіантах:)

AnastasiUA
19.07.2007, 09:28
та його валом в магазинах, і всюди де хочеш...навіть в дешевих м'яких варіантах:)

Мені здається, Sisil це розуміє... Але хоче саме ЯКІСНІ переклади... У мене теж така проблема:(
А їх, на жаль, не завжди можна знайти...

mandrivnyk
21.07.2007, 11:59
"Біси","Брати Карамазови" Достоєвського, оповідання Леоніда Андрєєва..

Sonyacat
09.09.2007, 17:26
Оксану Забужко

Nazar
09.09.2007, 22:45
дуже хочу прочитати якнайбільше класики, але тої яку справді варто прочитати. тільки от би час був... :( аще хочу поситати щось філософське і побільше новітньої української літератури (Дереш, Андрухович, Жадан, Забужко, Поваляєва і т.д.)...

acid drinker
09.09.2007, 23:38
антологію зубрицької =(

untitled
10.09.2007, 10:19
дістав три романа Кобо Абе...такий важкий чомусь дуже хочу прочитати, а воно таке зло))) може справа в перекладі, бо це ще радянський за 78рік)

4esterfielter
10.09.2007, 11:39
Леона Фейхтвангера "Лис і виноградники" ("Зброя для Америки"), Стругацьких "Хромая судьба"... це на полиці на черзі прочитання...

Prophet
10.09.2007, 13:26
може справа в перекладі, бо це ще радянський за 78рік)
радянські переклади на порядок ліпші за сучасні... так що, може, просто не йде поки що...
а які саме романи? (ой, а Ви ж не в Києві живете все одно?)

4esterfielter
10.09.2007, 13:49
радянські переклади на порядок ліпші за сучасні... так що, може, просто не йде поки що...
а які саме романи? (ой, а Ви ж не в Києві живете все одно?)

радянські російською мовою??? не сперечаюсь... але українською - просто жах!

Павутинка
10.09.2007, 17:07
чи не "чужое лицо" "сожженная карта" и "человек-ящик" ?
нещодавно знайшла дома його книгу з цими романами. але усе ніяк не дійду до неї...

untitled
10.09.2007, 17:33
ага...якраз ці романи)
а читав жінку в пісках, укр. перекладу, видавництва основа...то теж трохи важковато було...занадто він багато інформації накладає)

Prophet
18.09.2007, 14:16
А в цій темі в рамках постфорумної ейфорії можна зайнятися традиційним уже для українського "культурно свідомого" інтернету викладанням списку книжок, привезених зі Львова. Цікаво жжж...

Свої напишу, коли додому доберуся, а ще коли заберу ті книжки, що випадково поїхали до Ейсід додому)

Prophet
18.09.2007, 22:08
Ось що я привезла. Небагацько. І все це, звісно, хочу прочитати:

Анджей Стасюк «Дев’ять»
Йозеф Рот «Тріумф краси»
Йозеф Рот «Готель «Савой»
Йозеф Рот «Фальшива вага»
Богдана Матіяш «Розмови з Богом»
Володимир Єшкілєв «Інше ґроно проникнень і свідчень»
Юрій Андрухович «Дезорієнтація на місцевості»
Юрій Андрухович «Пісні для Мертвого півня»
Олег Ущенко «Барменцаль»
Олена Захарченко «Брат-і-сестра»
Артем Захарченко «Чумацька траса»
Олег Ільницький «Український футуризм 1914-1930»
«12 польських есеїв»
«Калевала»
Віталій Жайворонок «Знаки української етнокультури. Словник-довідник»
Віталій Жайворонок «Українська етнолінгвістика. Нариси»
«Дорогий Аркадію. Листування і архівація літературного середовища України 1922-1945 рр.»
Журнал «Київська Русь», число «Proчуття»
Літературно-мистецький альманах «Золота доба», презентаційний випуск
Альманах ІІ міжнародного літературного фестивалю в рамках 14 Форуму видавців у Львові

Soul
12.03.2008, 04:17
Гессе- він мені вперто не дається! Гончарова. от з Кафкою б познайомитися.. і маю ще списочок від друга, але зараз- що мають вдома рідні- а це переважно польською... о! Сенкевича в оригіналі!!! буде( для мене) круто!

Soul
22.04.2008, 14:48
Генрі Бергсон "Творча еволюція"

Uncle Creepy
22.04.2008, 16:16
Хотел бы забыть все хорошее, что читал.
Вот взять бы, составить список лучших вещей, а потом стереть их из памяти.
А потом прочитать снова.:)

NUMO
16.05.2008, 13:51
Привіт. Ще влітку прочитала "Тінь вітру" Карлоса Руїза Сафона. Чи відомо комусь про інші його твори?

Maha2009
24.05.2008, 12:02
Олеся Бердника, Івана Білика, Глена Кука, Еко ще не читала.
Хочу почитати Макса Фрая, бо слухаючи аудіокнигу я зрозуміла, що він хотів сказати, що в нього є почуття гумору і все. Може, оченятками інакше сприймаються його твори?

Джен Ейр
30.05.2008, 01:15
От буває ж таке, хочеться прочитати усе на світі, а іноді настає якийсь ступор. Такий ступор і в мене зараз. Та всеж- таки, хотіла би прочитати " Гордість і Упередження" Остен, ну і ще її " Емму". Зацікавилась М. Метчел " Розвіяні вітром", хто читав, напишіть відгуки:). А ще Дяченків, те, що нарадили у тій темі. Багато є книг, які хотіла б перечитати. Наприклад, перші частини ГП- уже давно не читала.:)

acid drinker
30.05.2008, 01:34
вадим руднєв і славой жижек. усе. ох, допадуся...

Prophet
25.06.2008, 15:12
Ближчим часом хочу Домонтовича і Дюренмата. Те, в якості чого не сумніваюся.

Anatoliy
23.07.2008, 00:47
НЕ ХОЧУ читати ще два томи філософії (ну бо це марта трата часу - воно мені зовсім без толку). хочу прочитати "маятник фуко" еко. а ще "ім'я рози".

Prophet
25.08.2008, 04:01
Придбала під Федоровим чудовий двотомник Хвильового. Сісти б і перечитати все те.

А ще "Українці: народні вірування, повір'я, демонологія".

Ех, таки зберу колись бібліотеку...

Anatoliy
25.08.2008, 11:52
хочу перечитати "тигролови" івана багряного. колись дуже любив цю книгу.

RockerША
31.08.2008, 11:27
хочу знайти та прочитати книгу "Сталкер". чомусь мені цікаво це зробити.... але спочатку Дереш...

Joghurt
31.08.2008, 12:13
Кр. Мур - Вампири е лав сторі

Mictuk
31.08.2008, 20:38
Джеймс Джойс - Улісс. Але все часу нема, а додавати ще одну почату книгу в чергу читання щось нема бажання:(

Prophet
06.10.2008, 23:32
о! зайшла написати таке:

хто би мені "Улісса" подарував...

Prophet
07.10.2008, 01:28
а мені все одно треба :)

acid drinker
07.10.2008, 09:23
якогось конкретного чи взагалі?
хочу прочитати нарешті "народження трагедії", але читаю "заратустру". подаруйте мені багато зайвих годин...

Prophet
07.10.2008, 14:59
якогось конкретного чи взагалі?

не зрозуміла питання...

RockerША
01.11.2008, 22:16
хочу почитати щось про вампірів... але не знаю вже, що б таке обрати...

Anatoliy
01.11.2008, 22:52
можна брема стокера про графа дракулу. я тиждень тому читав.

RockerША
02.11.2008, 09:12
Стокера вже прочитала. так само як Стефані Майер, Ольгу Громико і Алекса Коша. хотіла Ніла Джордена, але не знайшла. хотіла почитати "Відьмака", але також поки не знайшла. ех...

Малахай
02.11.2008, 11:38
хочу почитати щось про вампірів... але не знаю вже, що б таке обрати...

Енн Райс "Інтерв"ю з вампіром" http://lib.aldebaran.ru/author/rais_yenn/rais_yenn_intervyu_s_vampirom/

RockerША
02.11.2008, 11:56
дякую! думаю, це саме те, що потрібно)))))

Diva Dii
02.11.2008, 21:49
хочу знайти та прочитати книгу "Сталкер". чомусь мені цікаво це зробити...

Це Ви Стругацьких "Пікнік на узбіччі" маєте на увазі?

---------

А я хочу швидко-швидко дочитати останню (на сьогодні) книгу з циклу "Пісня криги і полум'я" Мартіна і доберусь до решти книг Бориса Крігера. (Ось тільки з часом _повсякчасні_ проблеми).

Андрон Кобила
03.11.2008, 20:56
Ларошфуко.. тільки не пам"ятаю, що саме мені порекомендували)

Prophet
09.11.2008, 03:43
На "Медвіні" вполювала таке:

Акутагава Рюноске "Павутинка"
Кавабата Ясунарі "Сплячі красуні"
Кобо Абе "Жінка в пісках; Чуже обличчя"
(так, я конкретно підсіла на японців)
Леопольд фон Захер-Мазох "Венера в хутрі"
Міхаель Енде "Нескінченна історія"
"Біла книга кохання: антологія української еротичної поезії"
Михайло Бриних "Шахмати для дибілів"
Антон Санченко "Баркароли"
Володимир Діброва "Андріївський узвіз"
Олег Романенко "Речовини"
Остап Сливинський "М'яч у пітьми" (на подарунок, неземної краси верлібри)

Giza
10.11.2008, 20:41
Хочу, нарешті, прочитати "Таємниче полум'я цариці Лоани"! Замовлення зроблене місяць тому! Шо це таке за неподобство, га, з доставкою?
А ще сиджу зараз на англійському готичному романі та англійських же ghost stories. На черзі "Карміла" Дж. Шерідана ле Фаню.

Prophet
11.11.2008, 00:13
І я хочу! Надійніше, мабуть, на Петрівку йти...

finta
29.01.2009, 13:37
Хочу прочитати "Бесы"

acid drinker
29.01.2009, 15:55
свідзинського двотомник... нарешті куплений - і тепер лишилося сісти за читання. але шось підступне мені підказує, шо це буде страх як повільно.

*Di*
07.02.2009, 02:43
хочу Луї-Фердінан Селіна почитати... може хтось скинути ? Буду дууууууууууууже вдячний

Soul
29.06.2009, 00:06
Сумерки богов?)

а я хочу- "Розу мира" Д. Андреева. но она такая огромная! ещё и в электронном варианте (покупать дороговато...)

Soul
29.06.2009, 00:19
та я про таке кіно (й книгу) взагалі не чула. і шось на вампірів мене не тягне.
їх у житті вистачає)

Anatoliy
30.06.2009, 10:15
хочу дочитати "майн кампф". потім почитати дещо дядька ніцше, хоч він мені й не подобається, але цікаво.

SimAni
14.07.2009, 17:41
Джеймс Джойс "Улісс". Тілько нема де взяти((((

Marichka
19.08.2009, 15:26
- ті самі загадкові *сумєркі*, по яких усі так фанатіють.

Як на мене, не варті витраченого часу. З мене було досить і фільму.
А якщо вже так хочете дослідити цей "феномен", то раптом дізнаєтесь і ще, чому декому так подобаєтсья "Місто Ембер"?
Якщо з "Сутінками" ще можна зрозуміти: інфантильні герої, дуже схожі на сучасних підлітків, спільнота, де будеш не найгіршим (теж загальна мрія підлітків), то для "Ембера" навіть моєї фантазії не вистачає... Починаю сміятися, коли згадую.

Maha2009
20.08.2009, 08:49
Усе, що тут прочитали форумчане....:)))
А якшо серйозно, то твори Паасилінни - вже знайшла в тирнеті, потім твори Галини Пагутяк, Умберто Еко (поки що)...

acid drinker
25.08.2009, 10:15
хочу багато лема. і, схоже, буду. от дочитаю "маску" - візьмуся за "бібліотеку ХХІ століття". а далі подивимося.

Шості_двері
13.09.2009, 17:36
вже десь два роки читаю праці Фройда, і ніяк не дочитаю. Хоч страх як подобаються, вічно словечок таких понабираюсь цікавих. І ще Забужко мене чекає, її праця про Лесю Українку, теж десь рік збираюсь. Але її без словника не подужати. Ех, лінива я...

Альфочка
18.09.2009, 21:39
Порадили почитати Мураками "К западу от границі к востоку от солнца"
думаю почати знайомство з цим письменником з цього твору

Soul
12.02.2010, 16:25
Мірча Еліаде. "Майтрейя".
цікаво, хтось читав цього румунського автора?

Black3012
14.02.2010, 12:50
Огюст Шуазі - "Історія архітектури"
Якщо хтось знає, де можна скачати читабельний варіант - киньте посилання, пліз.

Marilyn
19.06.2010, 12:34
Карл Маркс- "Капітал"