Показати повну версію : Список авторів для прочитання мною...
Пишу перелік імен літератів світового масштабу, з творчістю яких я збираюся ознайомитися. Якщо хто що про них знає і розповість, буду рада. Можна, також спробувати мене і відмовити від прочитання когось чи чогось.
Так-от:
Селінджер, Гемінгвей, Міллер, Пруст, Фолкнер, Джойс, Керол, Гобрович.
Ну, і Муракамі. Але це - окрема тема.
А ще хочу ’’Піаністку’’ Ельфріди Елінек та Даніела Кіза про ’’Множественные миры (когось там)’’ прочитати.
Може, хтось щось ще порадить? :cool:
Фентезі та детективи не пропонувати! :confused:
Лу, Маркес, Кізі, Кафка, Борхес, Кортасар, Павіч, Місіма, Зюскінд, Фаулз, Бредбері, Еко, Кафка, Сартр..
та купа їх, хороших! =)
Кізі, Кафка, Кортасар, Місіма, Зюскінд, Фаулз, Кафка, Сартр - читала.
Лу, Маркес, Борхес, Павіч, Бредбері, Еко - дякую, що нагадав про них. Матиму на оці. І занесу в свій список...
tysovska
22.07.2005, 12:49
Маркес, Павич - красиві, звісно, імена, да-а-а. І мене свого часу привабили. Тепер силюся згадати, про що там ішлося... Щось таке, таке... Все, як у тумані. А КНИГА має лишати слід на все життя.
Ви перша знайома мені людина, в душі якої Маркес не залишив сліду. Я здивована. Один з найулюбленіших моїх письменників. Раджу дуже.
А Павич мені страшенно подобався спочатку, але десь на 5 романі неймовірно набрид, і тепер особливих емоцій не викликає.
Може, Камю?
Обов'язково треба почитати Віана - шикарно!
Гессе.
Та багато їх! Цих прочитаєш - ще ідей підкинемо ;)
tysovska
25.07.2005, 13:41
Гессе - ТАК! Повністю згодна! І "Сіддхартха", і "Вовк" - слід в серці на все життя :)
Філософію і "Високий замок"!!! Лема, Ніцше, Вольтер, Маркес...
Философию, да?
Канта, Шлейермахера, Вольфа, Франко, Гегеля, бл. Августина, Честертона,
Бердяева, Тюбинга, Кураева и т. д. и т. п....
Ну, скажімо, Гессівські ’’Вовка’’ і ’’Сідхарху’’ я читала.
Враження фантастичні. Схожі на Коельївського ЗАЇРА.
Ням-ням. Мізкам було дуже смачно.
А Маркеса моя мама читала, коли була вагітна мною. ;)
То ж на ньому я й зекономила, тобто не читала його.
Нє асіліла :D
Але обов’язково почитаю!
Дякую за пораду. :)
Ну от, опустила Гессе... Теж, порівняла...
Маркес, Камю, Ніцше..
Селінджера навіит до рук не бери, дарма протрачений час в туалеті:)
А Ныцше зачем? Просто потому что Ницше? Читать не советую. Бред вонючей
кучи экскрементов.
Clever, а Ніцше поганий лише тим, що його світогляд йде у розріз із твоїм? Дожили... :-/
"Так казав Заратустра".. Хм, знаєте, мені аж страшно стало наскільки схоже моє оповідання до цього.
Якщо читати Льюїса Керола, то заодно вже можна почитати і фентезі Клайва Льюїса. :-)
я б ще порадила Айріс Мердок
Сюзерен Усталий
09.08.2005, 20:08
Взагалі-то, з перелічинех авторів, я знаю хіба-що несповнарозуму нитіка Ніцше та ще декількох. А оситати порадив би щось, але це може не вписатися в формат вище згаданих авторів)))))
Ну то порадь, бо тут обмежень нема. Може, смаки Алі співпадуть з твоїми...
sunny_girl
11.08.2005, 22:29
Могу посоветовать Стейнбека "О мышах и людях", "Консервный ряд", "Зима тревоги нашей", Харпер Ли "Убить пересмешника", Хэмингуэй чем больше, тем лучше :), можешь попробовать Курт Воннегут "Колыбель для кошки", Джон Апдайк - трилогию про Кролика.
Если нравиться Коэльо, попробуй "Чайку" и "Иллюзии" Ричарда Баха
Зверни особливу увагу на французів!Цинік,меркантильний збочинецьФ.Бегбедер не відірвешся, Марк Леві "Де ти" - соплі та сльози,але у кращих традиціях постмодерну,вимагають окрім 40грн на сам твір ще десь 20 на паперові хустинки,плакати будеш з початку до кінця! Цинік і неологіст швейцарка Агота Крістофф(суперпопулярна у франкомовних країнах)"Товстий зошит" прочитаеш за вечір і матимеш фізичну відразу до життя і світу,зачепить так,що десь тиждень ходитимеш чумна,головне не одразу починати продовження роману("Третя брехня" - різка зміна стилю і світосприйняття героїв)! Золотий хлопчик фр.літ-ри Флоріан Зеллер( мутант Кундери і Уелльбека),володар Гонкурівської премії,роман "Случайніе связи" - поки що лише росюмовою!Обов"язково жіноче письмо - С.Жермен,Е.Ерно,М.Дюрас,М.Кардіналь(образ сучасної жінки - закам"яніла медуза(від Горгони) і вічне дитя(від Аліси)). Читати боляче, але можна впізнати себе!Покинуту,розбиту,вічно голячу ноги і купуючу тампони,щоб сподобатись йому одному...маю бігти!Задавай питання напишу ще:):):)
Сюзерен Усталий
12.08.2005, 18:44
Рей Бребері "Марсіанські хроніки".А так тут і так багато авторів перечислено.Хай преше їх прочитає.
Mercenary
03.09.2005, 12:15
Джон Апдайк - трилогию про Кролика.
Його ж - "Кентавр"
Селінджера навіит до рук не бери
Ну, Девор, НЕРЕСПЕКТ,я був про тебе кращої думки :D
Викинь все те фуфло і читай Селінджера в першу чергу!!!! Самий рульний писака, нехай зірок з неба не хапає, але за душу бере (у кого та душа є, звичайно)!
А Рей Бредбері шо тут робить? Я думав мова про Малколма Бредбері йшла...
Для розвитку тебе як особистості, а не просто марнуваня часу вельми раджу читати французів XIX-XX ст., так Флобера, Стендаля, Бальзака - обов"язково (будь-який твір). Паралельно з цим читай російських авторів цієї ж доби - вони дуже гармонійно доповнюють одне одного. Великі твори (а вони всі переважно не дитячого формату) розбавляй поезією на твій смак, не стільки для просвітлення, скільки для відпочинку душі.
Ну, Девор, НЕРЕСПЕКТ,я був про тебе кращої думки :D
Викинь все те фуфло і читай Селінджера в першу чергу!!!! Самий рульний писака, нехай зірок з неба не хапає, але за душу бере (у кого та душа є, звичайно)!
А Рей Бредбері шо тут робить? Я думав мова про Малколма Бредбері йшла...
Кстаті, чого я так сказав... тому що Річард Бах його переплюнув.
А Селінджер це так... юнацька індустріальна література.
Хоча класна:) :8 ;)
"Майстер та Маргарита" Булгакова
Цікавить філософія та глибокі образи - візьми до рук Лаггерквіста.
А якщо ще й політика - антиутопії Оруела.
А ще сучасну українську літературу :)
Своя сорочка ближче до тіла :)
Я не можу зрозуміти, чому така тема приваблює так багато дописувачів? Всім хочеться написати декілька відомих і не дуже прізвищ? ALee, перечитай те, що задумала. Але я не втримаюсь і додам від себе - Амброз Бірс.
ховрашок
30.10.2005, 23:22
Пишу перелік імен літератів світового масштабу, з творчістю яких я збираюся ознайомитися. Якщо хто що про них знає і розповість, буду рада. Можна, також спробувати мене і відмовити від прочитання когось чи чогось.
Так-от:
Селінджер, Гемінгвей, Міллер, Пруст, Фолкнер, Джойс, Керол, Гобрович.
Ну, і Муракамі. Але це - окрема тема.
А ще хочу ’’Піаністку’’ Ельфріди Елінек та Даніела Кіза про ’’Множественные миры (когось там)’’ прочитати.
Може, хтось щось ще порадить? :cool:
Фентезі та детективи не пропонувати! :confused:
Жозе Сарамаго Євангіліє від Ісуса.
Гомбровича можу порадити, читала кілька його книжок (в т.ч. щоденники)--гарно, почитай "Фердидурке"
стронґовський
20.12.2005, 09:25
Ги... Чак Паланік (Палагнюк)... Ніл Ґейман "Американські Боги"... Решта тут:http://www.strongowski.iatp.org.ua/fiction/smaky_1.htm
Universo
26.12.2005, 01:01
Хав'єр Маріас "Білісіньке серце", "В час бою завтра ти згадай про мене".
Мануель Пуіґ "Поцілунок жінки-павука", "Фарбовані губоньки"
Вірджинію Вульф почитай. Її творчість, як і Джойса з Прустом, належить до "Потоку свідомості".
я б ще порадила Апдайка. а коли мені хочеться розслабитись я читаю "консервный ряд" Стейнбека. там такий гумор ... якщо фраза "прикольний гумор" не викличе супротиву у вельмишановного панства, то саме такий!!! прикольний гумор;)
Mercenary
20.01.2006, 20:50
Апдайк - це справді класно. Раджу роман "Кентавр"
Мені теж кентавр більше всього подобається. я, правда, всього Апдайка не читала. кролик, біжи навіяв на мене невеличкий і кволий депресняк. хоча, може по замислу автора так і треба.
а ще я нещодавно читала дяченків. невеличка така повість про кохання принцеси і дракона... з моїх уст... тобто літер це напевно звучить.. себто читається як банальна love-story, а от зовсім і не так. і принцеса там далеко не красуня і дракон якийсь не такий... а історія саме така як треба. така як треба для моєї цинічної душі, насправді бажаючої романтики і віри у справжнє кохання... єдина проблемка, так зачиталась, що забула назву твору. згадаю, допишу.
Aureliano
27.01.2006, 00:05
Дж. Кутзее "В ожидании варваров", "Жизнь и время Миахэла К."
Милан Кундера "Шутка", "Бессмертие", "Невыносимая легкость бытия"
Агота Кристоф "Толстая тетрадь"
Кристоф Рансмайр "Последний мир", "Болезнь Китахары"
замазура
17.04.2007, 19:07
непевен чи ще є потреба тобі щось радити
і все ж :
Марсель Пруст "В напрямку до Свана" (мені сподобався - густий, м'який, глибокий)
Вільям Фолкнер "Авессалом, Авессалом" або "Галас і шаленство" (обидві дуже хороші книги - навіть не можу сказати яка з них ліпша)
Андрон Кобила
17.04.2007, 19:36
Ремарк "Три товарища
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008