КПК

Показати повну версію : "Золотой Теленок"

Prim
14.05.2006, 22:49
Геніальна книга. Якщо брати до уваги те, що написана вона була у радянські часи і хоч трошки дивитись поміж рядків, то буде ще смішніше, ніж від оригіналу.
я на всі 999999% впевнений, що якби писалося це не в радянські часи, то кінець був би значно кращим і очікуванішим.
"Лед тронулся"

RockerША
14.05.2006, 23:00
Можливо...але на то воно тепер і класіка....книги Ільфа та Пєтрова відрізняються від багатьох, написаних у радянські часи. І цитат звідти -море.

Prim
14.05.2006, 23:09
А давайте згадувати цитати, які найбільше припали до душі.
Ось кілька з ходу:
"... и геркулесовцы вернулись к работе. Хотя к коллективу Геркулеса такое словосочетание было неприменимо".
"... немого кино уже нету, а звуковое не снимают" - це про наше кіно.

Дзвінка-Рутенка
16.05.2006, 01:30
Це просто классна книжка!!! Кожна людина, що принаймні вважає себе освіченою, повинна її прочитати!!! Адже так часто в інтелігентних колах цитують Ільфа і Петрова, що ой як не хочеться відчувати себе дибілом. Цілком підтримую ідею згадування цитат!!! (Але сама поки що утримаюсь)

Ящірка
06.07.2007, 07:14
Да-м "Остапа понесло"
Хоча мені чомусь більше сподобалось "Двананцять стільців"

KorrectOlya
19.07.2007, 16:26
мне тоже больше понравились "12 стульев". экранизацию вобще обожаю. Остап Бендер forever!

Cleric_Preston
19.07.2007, 19:24
Щодо цих двох книг, то кілька років тому виявилося, що їх гарно урізали через "несумісність з поглядами радянської людини". На www.fictoinbook.ru лежать тексти з доданими "вирізками" комуняк.

AnastasiUA
21.07.2007, 10:25
Якщо вже порівнювати "12 стільців" і "Золотой теленок" (що, в принципі, непорівнюване, бо і те, й те по-своєму геніальне), то мені більше подобається "З. т." Коли читала, насолоджувалася по-повній)

Улюблені цитати обов'язково викладу)
Проте їх досить багато)