Показати повну версію : Расизм: чи має підстави для існування?
Тема виникла спонтанно - на основі інших тем у "Кахве". Хто проглядав їх - у багатьох так чи інакше торкається проблема нації, раси, потомства (мішаних шлюбів), навіть кольору волосся.
А й справді. Як то кажуть - немає диму без вогню. Й - народ завжди правий :) Я не стою на жодому боці барикади, але слів з пісні таки не викинеш:
- з одного боку, побутують численні "характеристики" націй (і рас теж) - про молдаван, чукчів (пригальмовані), прибалтійців (повільні), євреїв (гендлярі), болгари (скупі), українців (прагматично-романтичні), грузинів, армян, янкі і т.д і т.п... Чи мають вони під собою підстави? Адже вони давні, їх придумали (чи спостерегли?) не одиниці, а цілі народи!
- з іншого боку (теж спостереження історії): араби, негри, монголоїдна раса, європейська і дрібніші - кожна виплекала свій стиль життя, свою релігію, і кожна - особливо! - має свій рівень життя (порівняйте африканські країни і західноєвропейські) й світогляду (наприклад, ставлення до жінки, до інших націй).
Це передбачає, що люди можуть відрізнятися навіть на генетичному рівні, а отже, є причина для расової теорії. Тобто розрізнення світоглядного, інтелектуального, творчого, репродуктивного потенціалу. Хтось вищий - хтось, отже, нижчий... Хтось бере на себе право дискримінації.
ЩО ви про це думаєте?
acid drinker
18.05.2006, 17:04
міхал, дякую. так розумію, першої відповіді чекають від мене?
а її толком не буде. так, расизм має право на існування. так, україна для українців. так, я не хочу, шоб мої внуки були чорними. так, я толерантніше ставлюся до темношкірого студента, ніж до білого п'яниці, але... якби мені дали можливість, я тричі попередила б усіх, кого стосуються мої "расистські" погляди, про то, шо пора їм додомцю, а на четвертий раз почала б відстрілювати. бо нема іншого виходу...
oddysseus
18.05.2006, 18:11
Расизм, як і будь-яка дискримінація за фізичними ознаками, - дурня, як на мене.
Що ж до націй, то стереотипи часом мають під собою якусь основу (досить часто, до речі, взяти тих же євреїв), а часом - зовсім ні. Це від історії, мабуть, залежить. Недавно розказали фішку. Той стереотип, що існує в нас стосовно молдован, у франзузів існує стосовно бельгійців. Де там передумови - біс його знає. Але річ у тім, що стереотип може впливати на представників самих націй - якщо вас постійно "чмирити", то може розвинутися комплекс якийсь на грунті національності (цікаво, як себе молдовани в Україні чи Росії почувають?). Це вже етнопсихологія.
А щодо конкретних загроз: "почорніння" України, заполонення світу китайцями та інших - то щось у цьому є. І не звинувачуйте мене в расизмі: є ж іще й інші представники "жовтої" раси - японці, до яких я ставлюся з повагою, в`єтнамці й корейці, які мені відверто по цимбалах. Що ж до негрів в Україні, то: що вони тут забули? Ета зємля била нашей!
Одних ти, пнімаш, любиш.. інших непереносиш.. визначайтесь вже браття!
Створимо нац-соц. політичну партію і будемо шукати винних у особистих проблемах. От бачите, якась єврейка Гітлеру не дала і до чого то все призвело?
Спарюватись треба нацсвідомими. Скінхедс Львів 88. Heil! :scared:
Расизм, як і будь-яка дискримінація за фізичними ознаками, - дурня, як на мене.
Сприймати расизм, як примітивну дискримінацію надто просто і однобоко. Оскільки раси все таки існують, незалежно від того, як ми їх трактуємо. Навіть найбільш інтернаціональний і позакласово-позарасовий марксизм-ленінізм визнавав весь перелік кольорових рас. Правда, на кольорі шкіри все й завершувалося.
Але: Інтегрально кожна раса все ж має притаманні саме їй властивості. Наприклад: ті ж японці (жовта р.) прекрасні виконавці і фанатично виконуватимуть найзануднішу роботу. А от винайти щось нове, нестандартне - тут вже починаються проблеми. Усі їхні технологічні досягнення - не що інше, як викуплені, вивідані, викрадені, отримані у подарунок і тп технології, розроблені саме білою расою. Тобто, говорити про расові відмінності можна довго, але вони є і є достатньо глибокими, а не зациклюються лише на кольорі шкіри чи розрізі очей.
Тому їх слід сприймати, як об'єктивну реальність. А як її, оцю реальність, застосовувати у житті - це вже залежить від рівня культури...
oddysseus
19.05.2006, 14:36
Сприймати расизм, як примітивну дискримінацію надто просто і однобоко.
Може, й так :8
Наприклад: ті ж японці (жовта р.) прекрасні виконавці і фанатично виконуватимуть найзануднішу роботу. А от винайти щось нове, нестандартне - тут вже починаються проблеми. Усі їхні технологічні досягнення - не що інше, як викуплені, вивідані, викрадені, отримані у подарунок і тп технології, розроблені саме білою расою.
А може, японці усього лиш раціонально підходили - нащо вигадувати велосипед, якщо його вже вигадали за тебе й можна лише скористатися винаходом? ;) І зумовлене це не нездатністю до винахідництва?
Тому їх слід сприймати, як об'єктивну реальність. А як її, оцю реальність, застосовувати у житті - це вже залежить від рівня культури...
Згоден.
acid drinker, ти досить поміркована расистка, але зброї в руки я б тобі не дав :)
Сприймати расизм, як примітивну дискримінацію надто просто і однобоко.
Ніхто й не каже, що расизм - це дискримінація. Питання в іншому - якщо прийняти тезу, що нації відрізняються, і то сильно, - то логічно, що якісь є досконаліші, якісь - ні. А отже, виходить, що дискримінація - це логічний і обов"язковий наслідок расизму.
Інтегрально кожна раса все ж має притаманні саме їй властивості.
Ось бач, має властивості. І якісь із них - наприклад, войовничість, підступність (закладені на генетичному рівні раси, або нації, або народу) - можуть не подобатися толерантнішим расам. Перших починають виховувати. Ось тобі й дискримінація, причому на благородному грунті :)
расові відмінності ... слід сприймати, як об'єктивну реальність. А як її, оцю реальність, застосовувати у житті - це вже залежить від рівня культури...
Але ж культура - таки породження людини, точніше, певної раси... Для когось вирізати до коліна родину недруга або з"їсти богохульника - це вищий прояв культурності. Так що рівень культури - поняття дуже відносне.
Міфи щодо особливостей певних націй чи рас існуютьь не самі по собі, а на основі фактів. ЇХ не можна назвати стереотипами.
Є ще поняття, близькі за значенням до расизму або в одному ряду з ним:
фашизм,
націоналізм,
шовінізм,
ксенофобія.
ДО речі, те, що хтось проти, щоб у його країні жили представники інших рас - приміром, негри, китайці, - він не расист! Це прояви, мабуть, ксенофобії, і часто цілком виправдані. ПРигадайте, що араби натворили у Франції. Зрозуміло, що корінному французу не хочеться, щоб поруч жили такі "гості"...
Расизм - це поділ рас на вищі і нижчі. Скажем так - на людей і напівлюдей.
acid drinker ... Расизм - це поділ рас на вищі і нижчі. Скажем так - на людей і напівлюдей.
Отут якраз повністю не погоджуюсь!
Поділ на "вищі і нижчі" - це вже суто від фашизму, чи чогось подібного .
Раси відрізяються за своїми можливостями, схильностями, особливостями, до речі як і люди (цілі чи напів :scared: ). А це зовсім не означає вищості чи нижчості одних чи інших.
А може, японці усього лиш раціонально підходили - нащо вигадувати велосипед, якщо його вже вигадали за тебе й можна лише скористатися винаходом? І зумовлене це не нездатністю до винахідництва?
Про раціональність японців - цілком погоджуюсь.
А от про здатність чи не здатність:
Наприкінці ХХст кожне видання рябіло сенсаційними повідомленнями на кшталт; "Японці на порозі створення нового суперкомпютера..." "У Японії впритул підійшли до створення штучного інтелекту" "Японці до кінця століття готові створити універсального робота...".
Що вони створили?
[B]acid drinker[/....якісь із них - наприклад, войовничість, підступність (закладені на генетичному рівні раси, або нації, або народу) - можуть не подобатися толерантнішим расам. Перших починають виховувати. Ось тобі й дискримінація, причому на благородному грунті :)
Випадок:
Київ. Літо, спека, обід, переповнена потом і людьми маршрутка. Їде вона вуличними заторами вже добру годину. Пасажири всі на грані. Поряд стоїть негр і білий. Бусик різко шарпнувся, намагаючись проскочити на жовте. Негр штовхнув білого і пробує вибачитися: "Извините, пожалуйста". "Клятий москаль! Наїхало вас тут негрів паршивих" - випьовує зденервований білий, який до того розмовляв з сидячою блондинкою російською...
Запитання:
Це що: расизм, націоналізм чи дискримінація?
Поняття "расизм" слід розділити на два, діаметрально протилежних:
1. Расизм, як теорія виникнення, розвитку, ідентифікації і співіснування рас, як окремих частин людства в цілому.
2. Расизм, як обгрунтування зверхності одних верств людства (переважно меншості) над іншими.
Мене, осчобисто, більше цікавить 1.
Згодна з тим, що існують психологічні та біологічні відмінності між расами. Але концепції расизму щодо вищості однієї раси над іншою особисто для мене є неприйнятними. Існування відмінностей, на мою думку, говорить лише про історичну необхідність людини пристосовуватись до природніх умов. І набуті в про процесі адаптації якості свідчать якраз про те, що кожна раса є оптимально розвиненою для відповідних умов існування. А тому не може бути мови про домінування однієї раси над іншою.
Поділ на "вищі і нижчі" - це вже суто від фашизму, чи чогось подібного.
Не зовсім... Хоча ідея у фашизму й расизму однакова - вищі й нижчі люди. Але є суттєва різниця.
Фашизм базується суто на ідеології - на міфі про так звану божествену вищу расу. Тому фашисти пред"являли ідеологічні, філософські економічні претензії євреям як нації, що підступно завоювала світ, витіснивши "справжніх арійців".
А расизм базується на біології: на теорії про досконалі (біологічно) і недосконалі раси. Свого часу напівлюдьми вважалися негри (в Америці, приміром), а євреї себе доволі вольготно почували:)
Тому щодо фашизму говорять "нація" (арійська приміром), а щодо расизму - "раса".
acid drinker
20.05.2006, 14:27
міхал, ти там шось говорив про націоналізм, який близький до расизму... хочеш прикол - націоналізм зазвичай вважають просто активним патріотизмом - тобто якшо ти таки любиш свою державу, націю - і расу, до речі, - і намагаєшся шось для неї зробити, то обов'язково нарвешся на ярличок націоналіста => ксенофоба => расиста => і так далі... а якшо ти ше раптом любиш камуфло і носиш важку бєрцу - все, вважай, ти потенційний дискримінатор.
мені не подобається, шо при виїзді кудись в бік шулявки самотній дівчині (хм, самотній дівчині завше стрьомно, але раптом нема кому провести дитину додому?) необхідно відмовлятися від улюбленої футболки з тризубом, камуфла і бєрци тільки тому, шо вже були прецеденти, коли за банальний камуфляжний одяг на двох дівчат там наїхала шара ніггерів. не знаю, шо з дівчатками зараз, але одна з них валялася в реанімації - то факт. не даси мені зброю в руки? хм.. поки шо я на те й не претендую, але не приведіть боги, з'явиться причина...
Підстави, може, й має, а права на існування - ні.
acid drinker
21.05.2006, 01:57
профет... у тебе цікаві погляди...
підстави - є. тобто ти визнаєш, шо раси - неоднорідні, шо те, чого зараз добилися білі, в африці ше чорт зна скільки було б неможливим (це для прикладу). шо навіть банальна культурна межа, не говорячи вже про психологічну і звідти про проблему співіснування на одній обмеженій території, існує. і ти, мабуть, не дуже рада була б, якби твоя дочка сказала, шо виходить заміж за негра - блін, та навіть мінімальні генетичні відмінності існують...
але ти все одно заперечуєш право расизму на існування - мабуть шо так, ліпше називати то іншими іменами, ліберальнішими - ну там, мої естетичні смаки чи моє прагнення зберегти свій рід чисто українським... расизм має право існувати. це нормальний світогляд, як будь-який інший... а з вашою ліберальністю неважко буде дійти до думки, шо не має права на існування іслам, сіонізм чи купа інших релігій - тільки тому, шо вони проповідують очищення від "чужих". і якшо ми на власній території як мінімум не будемо спроможні від них захиститися - гріш ціна такій нації і таким горе-патріотам...
з.і. от ми говоримо про білий расизм... а як щодо ідейно чорного гурту онікс, який в одній, з дозволу сказати, пісень речитативить фразу "kill white people"? причому на території тих же білих людей???
Semelena
21.05.2006, 20:57
Я теж абсолютно впевнено кажу - расизм як теорія про вищість і нижчість не має права на існування ні згідно з кримінальним кодексом, ні в моральному аспекті, ні з точки зору простої логіки, ні в формі дискримінації чи публічної пропаганди. Єдине місце, де йому не можна відмовити у праві на існування - це побутові розмови. Захист теріторії від чужинців, як уже зазначили - це не расизм, а обов'язок держави. Те, що когось побили негри - це індивідуальний випадок, який жодним чином не веде до висновків, що саме негри погані усі, бо від наших місцевих бандюг, повірте, не одна і не дві людини попадали в реанімацію.
І взагалі, чистих рас немає і не може бути (це призвело б до виродження, тому й вибір інакшої пари може бути й заради здорового потомства), велика частина національностей - це комбінація трьох рас. Наприклад, нещодавно українські генетики вивчали геном українця задля боротьми зі спадковими хворобами, і встановили, що український етнос в цілому весь вже має негроїдний домішок, в той час як монголоїдний - вибірково (про нові генетичні дослідження був фільм, а про раси в геномі було написано в "Газеті по-українські"). Якщо Ви не вірите про домішки інших рас - подумайте, які чисто білі можуть тут бути після стількох переселень народів, просто міграцій, монголо-татарських навал, війн, колонізацій. Навіть якщо б ці чисто білі взагалі колись існували. ІМХО, це тільки чисто умовний розподіл.
Ті статті, де пишуть, що ксенофобія природня -згодна, вона природня, взагалі в людині відбувається багато природніх процесів, якими, проте, дещо дивно пишатися. А якщо хтось робить неналежне - то й собі треба, чи як?
підстави - є.
Я такого не говорила. Я сказала - може, є. І то ці "підстави" виражені у чиїхось окремо взятих бзіках і комплексах.
тобто ти визнаєш, шо раси - неоднорідні
ні
шо те, чого зараз добилися білі, в африці ше чорт зна скільки було б неможливим
Я дуже і дуже сумніваюся, що "те, чого добилися білі" є насправді досягненнями, а не регресом, що веде до виродження людства.
шо навіть банальна культурна межа, не говорячи вже про психологічну і звідти про проблему співіснування на одній обмеженій території, існує.
Подібна межа є між будь-якими націями, та навіть між соціальними прошарками однієї тощо, так що це зауваження зовсім не в тему.
мої естетичні смаки чи моє прагнення зберегти свій рід чисто українським...
Ти хоч трошки усвідомлюєш, що таким чином нація вимре, банально вимре,причому швидко?
неважко буде дійти до думки, шо не має права на існування іслам, сіонізм чи купа інших релігій - тільки тому, шо вони проповідують очищення від "чужих".
Ну, власне, десь так... Хоча міру їхнього "проповідування очищення від чужих" я не знаю.
якшо ми на власній території як мінімум не будемо спроможні від них захиститися
Ти спочатку спробуй захиститися від своїх же співвітчизничків. Громадяни України у своїй більшості нашу країну та націю не люблять, а частина й просто відверто ненавидить. От краще про це подумай.
Із Semelena згодна повністю.
РідкіснаПадлюка
22.05.2006, 00:00
От уявіть... Дехто на Сході України дедалі частіше підіймає питання щодо приєднання до Росії. Чи не легше під егідою Мінтранспорту і зв’язку повивозити їх до "матушкі", хай не морочаться? А хтось скаже, шо це расизм...
Ну ти i "РiдкiснаПадлюка"... :) :8
acid drinker
22.05.2006, 02:12
та нє, падлюка кльова))
а от у мене є кілька малесеньких зауважень, які, в принципі, вже набридло повторювати, але таки треба...
по-перше, білі покидьки - річ така ж поширена, як і чорні, жовті, зелені чи біс його зна які... але коли дати в морду білому, навіть з абсолютно суб'єктивних поглядів, нема великого ризику бути названим расистом. а як тільки шось таке відбувається з істотою іншого кольору шкіри - то вже політична некоректність (у найм'якшому формулюванні). тому я не соромлюся, коли мене називають расисткою - хоча так, то трошки інше виходить.
по-друге, нація не вимре, навіть якшо всі ми раптом захочемо одружуватися тільки з тими, хто в принципі (про абсолютну чистоту крові і я мовчу, так тепер не буває, сама на одну восьму татарка - і то мені не заважає) українцем народився і ним же готовий померти. звичайно, якшо не вважатимемо за сором бути "машиною для продукування арійців" (с). а от те, шо за статистикою питома вага УКРАЇНЦІВ в україні в найближчі 50 років може скоротитися до величини нацменшинської, мало б наводити на роздуми...
по-третє, тому я й антисіоністка, шо сіонізм проповідує винищення гоїв; тому я й расистка, шо серед ніггерів купа однодумців вже згадуваного мною онікса. ше раз повторюю - то все кльово, поки воно нас не чіпає. тобто особисто нас. і кльово буде, якшо воно нас і не зачепить - я теж сидітиму собі тихо і не битиму нікого бєрцою, бо бєрца у мене надто гарна і нова, шоб її без причин коцати, хє-хє. але - повторюся - не приведіть боги, причина буде...
по-четверте, на території україни більшість "кольорових" - нелегали, ну, або ті, кому вже зовсім нікуди було діватися... тобто не хочу ніц поганого сказати про нашу країну, але поки шо сюди не валять гуртами геніальні уми, здається. і то, чим вони тут займаються - аж ніяк нашій державі не необхідне. а то, шо вони ше й права качають, і таки неслабі права...
а ксенофобія... знаєте, я щиро поважаю інші народи... але до того часу, поки вони сидять у себе вдома. і краще було б, якби українці теж сиділи у себе вдома. не говорю про спеціалістів, якими йде світовий обмін - то таки необхідно, досвіду набратися, наприклад, - а про таких самих нелегалів, як ті, шо вище згадані. бо до них ставлення не набагато краще, ніж до чорноробочої сили... (не від того, шо робота чорна, хоча як ви думаєте, звідки сам вислів міг піти?;))
ех... готова до наступного випаду гуманістів і пацифістів...
Щодо "вимирання" замкнених націй, чи рас.
Останнім часом проведено ряд досліджень, результати яких заперечують "безумовну корисність" для нащадків міжрасових шлюбів...
Ще одне, чомусь у цій темі постійно відбувається перескакування з расизму на націоналізм. Але ж це абсолютно різні речі.
Націоналізм - це перш за все любов до своєї нації (далеко не раси). Це совєцькі інтернаціоналісти (читай російські шовіністи з імперськими замашками) звели поняття націоналізму до примітивного, містечкового шовінізму на кшталт чорносотенного руху (до речі, у тій же росії виплеканого), цим самим скинувши свою вину на тих, хто намагався вберегти свій народ від них же, у тому числі і зі зброєю у руках. Це ж так просто крикнути "лови злодія", сховавши у кишені щойно украдений гаманець...
Поняття "расизм" у його гіршому розумінні (зверхність однієї раси над іншою), взагалі ж мало звертає увагу на любов до своєї раси, зате активно пропагує ненависть до іншої.
acid drinker
22.05.2006, 12:49
рабат, дякую за підтримку. тобто не знаю, чи ти хотів мене підтримати, але твої думки солідарні з моїми багато в чому. шо радує.
отож... щодо націоналізму, на який постійно сповзає розмова - не без моєї вини. наскільки я з тим стрічалася, то праві ідеї дуже часто звинувачують у расизмі та інших не таких вже й великих гріхах людства - і то небезпідставно, звичайно, але й не зовсім відповідає правді. люди, які зазвичай висловлюють ідеї вкрай філантропічні і гуманістичні, часто поняття не мають ні про расологію, ні про ідеологію нацизму, ні про купу інших теоретичних речей, навіть історію зокрема. максимально, з чим вони стикалися - братство корчинського і гопо-скіни, яких правими назвати може хіба людина зовсім сліпа.
а те, шо расизм - це перш за все любов до своєї раси, як і націоналізм - перш за все любов до нації... про ці речі більшість народу схильна забувати. хоча б тому, шо на словах усі ми клові і сильні. і приємно говорити, шо от вони, кляті ніггери, падлюки таки, переповнили нашу країну... шо всі наші проблеми від того, шо тут іноземців купа. або - шо та нє, ми всіх любимо, хай живуть, чим гірший українець-негр за пересічного українця? навіть якшо мови не знає - ну ладно, вивчить, ми хороші, ми почекаємо... але неприємно - шо блін, скільки наших зараз там десь, чорт зна де, на правах чорної робочої сили. шо наші проблеми - то тільки наші проблеми. а ше неприємніше - робити шось для зміни ситуації. а тим більш неприємно - відчувати власне безсилля у цій не надто гарній ситуації. коротше, усі ми грішні, мене теж іноді заносить... але мабуть шо так, та правість, яку я сповідую, грунтована на любові більше, ніж на нелюбові. "поміркований расизм" (с), так воно звучало?
Не сперечаюсь із фанатиками.
acid drinker
22.05.2006, 23:29
мінус один.
Не сперечаюсь із фанатиками.
Якщо ми у цій темі сповземо ще й до фанатизму - взагалі буде атас...
Тим більше, що застосовувати це визначення ("фанатик") до acid drinker на основі її допису, взагалі недоцільно.
расизм як теорія про вищість і нижчість не має права на існування ні згідно з кримінальним кодексом, ні в моральному аспекті, ні з точки зору простої логіки, ні в формі дискримінації чи публічної пропаганди.
Ну, кодекс - це ще не закон і не об"єктивні обставини. Посилатися на постанови чи накази держадміністрації чи начальника ЖЕКу - у крайньому разі наївно... В талмуді теж записано, що всі крім євреїв - тварини. Як і мораль - це річ відносна, й у кожної раси (нації) своя.
Захист теріторії від чужинців, як уже зазначили - це не расизм, а обов'язок держави.
А що таке територія? Приміром, нігери побили дівчат-патріоток - чи можна національні переконання дівчат вважати територією? Таки не просто можна - а НУЖНО! Їх має захищати держава методом посадки надовго і згодом висилки забіяк.
Те, що когось побили негри - це індивідуальний випадок, який жодним чином не веде до висновків, що саме негри погані усі, бо від наших місцевих бандюг, повірте, не одна і не дві людини попадали в реанімацію.
Так, але негри скоїли злочин з расових переконань, а не суто меркантильних, для наживи. Це дві великі різниці...
І взагалі, чистих рас немає і не може бути (це призвело б до виродження, тому й вибір інакшої пари може бути й заради здорового потомства)
А хто таке сказав? Це теж в газєткє написано? Чиста раса може бути, і якщо така б була, то це була б ідеальна раса. Раса - настільки гігантський конгломерат, що є абсолютно достатнім і не потребує "допомоги" ззовні.
а про раси в геномі було написано в "Газеті по-українські"
Еге ж:) Я ще й не таке намалювати можу - аби сь читали газєтку. Геном - настільки складна штука, що вчені ще й не підозрюють, що там далі, за тою дещицею, що вони розкрили.
Про це не дуже пишуть у газетах, але вчених справді непокоїть незрозуміла схильність багатьох націй до підлості (обману), підступності, особливо - агресії. Сьогодні ти захищатимеш якогось абрека від расових зазіхань - і він тобі волатиме "Слава тобі, захиснику!!!". А завтра - виріже (бо цього вимагає його релігія, він за це на небо попаде; і його інстинкт збереження, розвитку ЙОГО раси) тебе й твою родину, причому зі сміхом на вустах від твоєї дитячої довірливості... Словом, мене дивує такий восторжений наївняк декого.
але поки шо сюди не валять гуртами геніальні уми, здається. і то, чим вони тут займаються - аж ніяк нашій державі не необхідне
Таки правда. Погодьтеся - зазвичай "гості" - далеко не кращі генетичні представники своєї раси. Якщо Профет обома руками "за", щоб цей зброд "вдосконалив" українську націю і її рід особисто, то може воно й правильно.. :D
міхал, ти там шось говорив про націоналізм, який близький до расизму... хочеш прикол - націоналізм зазвичай вважають просто активним патріотизмом - тобто якшо ти таки любиш свою державу, націю - і расу, до речі, - і намагаєшся шось для неї зробити, то обов'язково нарвешся на ярличок націоналіста
Знаю:) Але тре розрізняти поняття - націоналізм у значенні кінця ХІХ століття (зараз є інший термін - національний патріотизм) і нинішнє розуміння націоналізму - тобто вульгарний націоналізм. Згоден, що таке значення йому пришили більшовики - тобто матьорі шовінюги, - і нам хочеться його реабілітувати. Але - колесо історії не повернеш, багато слів з часом міняють своє значення. Цікаво, що більшість не може толком пояснити це слово, і в нас воно побутує у значенні націонал-фашизму.
а те, шо расизм - це перш за все любов до своєї раси, як і націоналізм - перш за все любов до нації... про ці речі більшість народу схильна забувати.
Расизм - насамперед ненависть до інших рас, і вже на цій основі будується любов до власної. У расиста не буває любові до своєї нації без ненависті до інших.
Отже, вимальовується така термінологічна картина (може, неточно):
расизм1 - ненависть до інших рас, базована на біологічних чинниках. До нього належать, зокрема, ку-клус-кланівці, які вважали негрів нижчою расою, напівлюдьми.
расизм2 - любов до своєї раси (хоча не згоден з acid drinker).
націоналізм1 (національний патріотизм) - любов до своєї нації і патріотизм за неї. Можна сказати, що це другий бік стандартного націоналізму.
націоналізм2 (стандартний) - ненависть до нації, що пригноблює (по суті - антишовінізм). А заодно - підозра до інших націй. Є тенденції "країни для країнців".
націоналізм (вульгарний націоналізм, ще побутувало - буржуазний націоналізм) - нелюбов до інших націй, нетерпимість. Основний лозунг - "країна для країнців".
націоналізм (націонал-фашизм) - нелюбов до інших націй, нетерпимість, базована на міфі про вищисть своєї нації. Теж "країна для країнців", але без претензій на інші території.
фашизм - ненависть до інших націй, базована на міфі про вибраність своєї нації. Але - прагнення до експансії всього світу. Яскраві представники - німецький фашизм.
ксенофобія - нелюбов до інших рас, націй, народів тощо загалом.
сіонізм - те саме, що й націонал-фашизм, тільки у єврейському середовищі.
антисемітизм - те саме, що й вульгарний націоналізм, тільки до єврейського народу.
Космополітизм - заперечення будь-якої відмінності між націями і расами, нехтування національними культурами.
Інтернаціоналізм - а хрін його зна що. Тіпа космополітизм, тільки в класовому плані - "всі народи (пролетарі, мабуть) рівні і єдині"
не даси мені зброю в руки? хм.. поки шо я на те й не претендую, але не приведіть боги, з'явиться причина...
Ще не час - надто гаряча, ще своїх перестріляєш. Але бачу, що перочинний ножик носити вже можеш :D
acid drinker
24.05.2006, 23:39
хм.. цікавий такий списочок... не можу з усім погодитися, але принципи викладені непогано. а тепер... мій словничок;) подарований правим другом - якшо розглядати його стереотипно, то такий собі патлатий скінхед...
Негожі терміни - "Політкоректні терміни"
Чорний, чорномазий, негр, негроїд - "Украинец африканского происхождения".
Чурка, хач, кавказець, турок, азіат, розкосий, гук - "Украинец азиатского происхождения"
Жид, іудей, іуда, єврей - "Украинец ближневосточного неарабского происхождения"
Циган - "Украинец с традиционной склонностью к кочевому образу жизни"
Корінний українець - "Украинец с явной (или латентной) склонностью к нацизму, фашизму, расизму, шовинизму, сексизму, гомофобии, ксенофобии, антисемитизму, консерватизму, ультраправому национализму, этническому и религиозному мракобесию, угнетатель этнических культур”
Біла людина - "Явный нацист, фашист, расист, шовинист, сексист, гомофоб, ксенофоб, антисемит, ретроград, консерватор, реакционер, мракобес, ультраправый националист"
Білий чоловік - "Явный сексист, активный сторонник мужского шовинизма, угнетатель женщин, нацист, фашист, расист, гомофоб, ксенофоб, антисемит, ретроград, консерватор, реакционер, мракобес, ультраправый националист"
Біла дитина (підліток) - "Ребенок (подросток), подвергшийся разрушительному воздействию пропаганды идей нацизма, фашизма, расизма, шовинизма, сексизма, расового сепаратизма, расового превосходства, гомофобии, ксенофобии, антисемитизма, консерватизма, ультраправого национализма, этнического и религиозного мракобесия; склонный к антиобщественным действиям и насилию"
Біла дівчина (жінка) - "Политически некорректный термин, используемый исключительно в пропаганде идей нацизма, фашизма, расизма, шовинизма, сексизма, расового сепаратизма, расового превосходства, гомофобии, ксенофобии, антисемитизма, консерватизма, ультраправого национализма, этнического и религиозного мракобесия"
Напівкровка, півжидок, метис, мулат - "Украинец комплексного происхождения; украинец с улучшенным генотипом"
Злочинець-іммігрант з третього світу - "Потенциальный украинец; студент, изучающий украинскую культуру, разнообразие которой он призван пополнить"
Нелегальний іммігрант-чужинець - "Украинец в процессе становления"
Легальний іммігрант-чужинець - "Интегрированный украинец"
і так далі...
Semelena
24.05.2006, 23:48
Теж не полінуюся...
Приміром, нігери побили
Цитата:
Допис від Semelena
"Те, що когось побили негри - це індивідуальний випадок, який жодним чином не веде до висновків, що саме негри погані усі."
Так, але негри скоїли злочин з расових переконань
Ви допустилися аж трьох логічних помилок у своїх доказах. Ви приписуєте якісь переконання неграм, яких узяли з невідомої Вам ситуації- і яких до того ж навели як вигаданий приклад. Потім - расові переконання конкретної групи негрів все одно не дає картини щодо всіх негрів в цілому. А про масове і систематичне побиття неграми наших патріотів я, на щастя, не чула.
До того ж - у Вас же он які расові переконання - а я за них (Ваші переконання тобто), слава богу, ні перед ким відповідати не збираюся.
чи можна національні переконання дівчат вважати територією? Таки не просто можна - а НУЖНО!
Гм...
Раса - настільки гігантський конгломерат, що є абсолютно достатнім і не потребує "допомоги" ззовні.
раси (нації)
А Вам не здається, що Ви протирічите самі собі? Якщо ще взяти до уваги, що за традиційним визначенням в раса - це ще конкретніша відносно невелика група - народність.
Чи Ви хочете сказати, що раса - це політична нація?
вчених справді непокоїть незрозуміла схильність багатьох націй до підлості (обману), підступності, особливо - агресії
Ви таки йдете в ногу з наукою.
Сьогодні ти захищатимеш якогось абрека від расових зазіхань - і він тобі волатиме "Слава тобі, захиснику!!!". А завтра - виріже (бо цього вимагає його релігія, він за це на небо попаде; і його інстинкт збереження, розвитку ЙОГО раси) тебе й твою родину, причому зі сміхом на вустах від твоєї дитячої довірливості... Словом, мене дивує такий восторжений наївняк декого.
Що характерно, ніякого абрека я не захищаю, та й восторгів у мене жодних не виникає. Особливо з приводу організованості й пристойності нашого україномовного інтернету і оцінки будь-яких ідейних позицій жінки як "восторжений наївняк" . А оцей образ кровожери мене чомусь заставив згадати чиюсь думку, що коли людина дивиться на світ, то в першу чергу бачить трішки себе.
Ще не час.. Але бачу, що перочинний ножик носити вже можеш :D
Короче, успіхів на літературному поприщі...
P.S. Доречі. А процент розумово відсталих в єврейських поселеннях (на фоні дуже обдаровних одиниць)? А процент даунів в ізольованих французьких селах? Про це можна дізнатись не з написаного, а з розповідей очевидців, з документального ще довоєнного кіно. Я розумію, що в примітивно організованому суспільстві ці спадково хворі елементарно висіювались з генофонду. Мені не принципово і навіть дуже добре, якщо одним з батьків дитини обирається українець, але людина інстинктивно обирає собі пару. Я припускаю, що це взагалі одна з причин і війн, і переселень. І ніхто через ідею не піде на те, щоб мати своїх хворих нащадків, аби десь в країні народилися геніальні.
acid drinker
25.05.2006, 00:39
селемено, ви говорите про "ізольовані" території - тобто триста жителів французького гірського села без питань доводитимуться одне одному двоюрідними вже через кілька поколінь... і не буде там ше через кілька поколінь геніїв - попросту від постійного кровозмішання люд там більше нагадуватиме зомбаків. і не лише від кровозмішань, а й банально від того, шо в ізольованих селах зазвичай набір продуктів одинаковий, освіта нерозвинена, культури ніякої, якшо у когось заразна болячка - хворіє половина села...
але ж ми обговорюємо не трьохсот жителів ізольованого села, а мільойонну націю, ситуація з якою дещо відрізняється, тобі не здається?
Semelena
25.05.2006, 03:10
Ейсід дрінкер, я згодна з різницею в масштабі. Є мала сім'я, є наша велика генетично споріднена спільна сім'я. Є строки в кілька десятиліть - є значно більші, хоча не думаю, що будь-який політичний режим може настільки затягнутися. Я навіть не дуже хочу і можу оперувати оцими всіма речами про генні хвороби. Просто я не бачу принципової різниці, чи буде зараз наша багатомільйонна й різнорідна політична спільнота перемішуватись всередині себе, чи буде певний (з процедурами отримання громадянства і т.п.) приток ззовні. Мені особисто воно ні до чого, як розібратися, мені просто вже цікаво знайти логіку.
Цей потік "з далеких країн" - це або нелегали (так звинувачуйте чиновників чи випадок, що вони сюди потрапили), або студенти, які допомагають нашій вищій освіті триматися на плаву, або якісь заробітчани, яких сюди хтось місцевий зве. Погроми і заворушення псують імідж держави - крім вітчизняного кримінального кодексу є ще європейські документи з прав людини, і зайве діло, я думаю, намагатися "відкрити очі" європейській цивілізації на "кольорові" загрози.
Знаєте, у мене особисто стискається серце, коли я чую історії типа того, що українка, зараз уже похилого віку й одинока, в 70-ті роки вийшла заміж за студента-монгола, виростила з ним дорослого сина, і обох - батька й сина - зарізали з різницею в декілька років. Може Ви, пробачте, ще не вникаєте в такі питання, проте, як і мені вони колись були байдужі. Ну що в цьому справедливого - тоді ж логічно взагалі у кожного українця етнічні домішки шукати? Адже коли група молоді налітає бити якогось негра (як-от повідомлюють про непоодинокі випадки вже у нас) тощо, то вони ж не знають, хто це взагалі.
Ви приписуєте якісь переконання неграм, яких узяли з невідомої Вам ситуації- і яких до того ж навели як вигаданий приклад. Потім - расові переконання конкретної групи негрів все одно не дає картини щодо всіх негрів в цілому. А про масове і систематичне побиття неграми наших патріотів я, на щастя, не чула.
Який приклад навели, такий і використав. Це дозволено в дискусії - не я ж його вигадував. ОК.
Тоді можна не помічати й не чути, що сьогодні фактично цілі країни - той самий Афган, Ірак, Іран, приміром, - негласно виступають за очищення світу від "невірних". Тероризм проти інших націй (не з політичних мотивів, ось у чому суть!), підтримуваний на державному рівні; пропаганда релігійного фанатизму (з ухилом знову ж таки нетерпимості до "невірних"), підтримувана на державному рівні - це не масовість? Відразу зазначу, що в цьому контексті політичні чи економічні чинники, типу експансія азійської нафти тощо - лише ширма, за якою приховуються справжні причини расової нетерпимості щодо білої раси.
Звичайно, і з боку "білих" купа злочинів щодо індіанців в Америці, негрів. Але сьогодні - це усвідомлено й уникнено.
А Вам не здається, що Ви протирічите самі собі? Якщо ще взяти до уваги, що за традиційним визначенням в раса - це ще конкретніша відносно невелика група - народність.
Чи Ви хочете сказати, що раса - це політична нація?
Ні. Раса базується винятково на біологічних чинниках, на фізіологічній різниці. Народність - це, швидше, певне угрупування представників однієї раси, яке проживає на території історичного розселення іншої раси. Наприклад, думаю, караїми - народність, яка мешкає серед слов"ян у Криму (хоча колись вони там переважали).
Що характерно, ніякого абрека я не захищаю, та й восторгів у мене жодних не виникає. Особливо з приводу організованості й пристойності нашого україномовного інтернету і оцінки будь-яких ідейних позицій жінки як "восторжений наївняк"
ПРошу вибачення, я не тебе конкретно мав на увазі. А швидше тих бідолаг з червоного хреста та інших благодійних організацій, які щиро їхали помагати бідним і нещасним арабам, і яким ті ж араби повідрізали голови, бо кольором волосся не вийшли.
Доречі. А процент розумово відсталих в єврейських поселеннях (на фоні дуже обдаровних одиниць)? А процент даунів в ізольованих французьких селах?
Ну це несерйозно... Раса, нація десятимільйонна - і зануждане село з кількох сотень, з яких кілька десятків ще здатні на репродуктивність... Може, ще старовірів із сибірських глибинок за приклад ставитемо?:)
Просто я не бачу принципової різниці, чи буде зараз наша багатомільйонна й різнорідна політична спільнота перемішуватись всередині себе, чи буде певний (з процедурами отримання громадянства і т.п.) приток ззовні.
Різниця є, і то гігантська. Варто всього лиш зрозуміти, що жодні кодекси, правила і закони, навіть Євросоюзу і самого Папи Римського :D , не замінять об"єктивних законів. Наведу приклад: у вашій квартирі мешкає ваша сім"я - родина велика, з певними протиріччями, конфліктами, компромісами, радощами і проблемами. Так, ви різні, але є певні константи, яких ви притримуєтеся - це і культурні, і етичні, і моральні. І ось - у вас поселяється групка з іншої квартири. А в них, приміром, прийнято ходити в туалет не туди, куди звикли ви, а на підвіконник. І прийнято в них, що жінки мають бути спільними - такі закони в них. Нормальні закони, але - в них. І прийнято в них, що поклонятися треба кільком богам, а хто не поклоняється їм - той не людина... І т.д. Може, я утрірую дещо, але це так, для зрозумілості. І загалом, ну прийнято в них, що крім них - інші недосконалі люди, не богом створені...
Тобто: попри всі закони і кримінальні кодекси, навіть справки з ЖЕКів, кожен представник іншої раси, нації, народу, "привозить" із собою свій житейський статут. Він приїжджає не сам, а у своєму інформаційному просторі, яке інстинктивно прагне розповсюдити там, де починає жити. Так само й ми, коли їдемо в іншу країну... Але ми живемо переважно серед собі подібних - європ. країни, Канада тощо. Тому міжрасових конфліктів не виникає.
І ось такий "мешканець" починає виживати вас - бо ви йому зайві, заважаєте, ви йому, як родина, абсолютно байдужі. Він спочатку займає окрему кімнату (квартал), де влаштовує свої порядки. Потім кухню, коридор.... З іншого боку, ви в нєгодованії - квартира то ж ваша...
А чи багато європейців - приміром, як арабів у Франції, - живе в Афганістані, Замбії чи Іраку? Ніколи не задумувалися? Якби ми там жили - то було б лише питання часу, чи нас за тиждень, чи за два, всіх виріжуть. ПРОСТО ще не було прецедентів - білі там масово й постійно не живуть. І - ніколи не житимуть, їм просто не дозволить тамошня раса! Ніколи не задумувалися, врешті, чому так складається? Натомість - арабів у Європі - чи не більше, ніж самих європейців... І права вони качають похлєще місцевих. БО впевнені, що мають право. І грандіозний конфлікт за територію виживання раси - лише питання часу, тобто поки араби не набули високого економічного базису.
Адже коли група молоді налітає бити якогось негра (як-от повідомлюють про непоодинокі випадки вже у нас) тощо, то вони ж не знають, хто це взагалі.
Я проти такого бандитизму. Треба поважати всі нації й раси. Але НАСАМПЕРЕД - себе. І берегти свою ментальну територію Не забувати, що кожна тварюка відстоює своє болото, скажем так, свої болотні особливості, бо нам там жити. А то прийде китаєць якийсь (моє шанування, хороша нація), але він звик жити в пустелі, не в болоті...:)
О, людоньки, я вам темку витягла)
Мої погляди, чесно кажучи, з моменту її створення дещо змінилися.
А про тему згадала, власне, бо вчора був Міжнародний день мігрантів. І Світовий банк оприлюднив дослідження, згідно з якими Україна посідає четверте місце у світі за кількістю прийнятих іммігрантів. Хоча це не надто об'єктивні дані.
То от. Час перейнятися?
Aureliano
19.12.2007, 23:30
Для меня эта тема как раз актуальна - в ближайшие месяцы я наверное буду ощущать себя астронавтом из фильма "Планета обезьян" :)
acid drinker
22.01.2008, 17:08
о, до речі, недалеко втекли від того шматка розмови.
ще раз про расово-змішані шлюби.
стаття з книги Мазуркевич С. А. "Полная иллюстрированная энциклопедия наших заблуждений". Москва: Изд-во «ЭКСМО-Пресс», 2001.— 704 с. (переклад українською - на сайті perehid.org.ua)
Існує думка, що в змішаних шлюбах народжуються більш здорові, великі, більш здібні й талановиті діти. Частково це так. Якщо мова йде про дуже різних за походженням наречених, то дійсно, їхні діти можуть бути більші й більш життєздатні. Однак цей ефект не успадковується, він проявляється тільки в першому поколінні й надалі загасає. До того ж у таких шлюбах з ґенетично дуже різними лініями може виникнути внутрішньоутробний конфлікт дитини з матір'ю за рахунок присутності в ґенотипі дитини ґенів батька. У цьому випадку діти не тільки не будуть крупніше та життєздатніше, але й можливі всі негативні сторони в розвитку плоду аж до хвороб нервової системи й розумової відсталості.
Добре відомо, що шлюби між родичами несприятливі, однак те ж саме можна сказати й про занадто ґенетично віддалені. Це показали спеціальні дослідження, проведені в селищах, де проживали разом американські індіанці й нинішні мешканці континенту, у поселеннях для чорних і білих переселенців... Діти в таких родинах мали більше число спадкоємних захворювань, в 1,5 рази частіше відставали в розвитку, чим їхні однолітки.
Завідувач катедрою педіатрії Московської медичної академії ім. І.М. Сєченова доктор медичних наук, професор O.K. Ботвіньєв пояснює цей феномен тим, що в змішаних шлюбах усталений комплекс ґенів руйнується, а новий комплекс виявляється біолоґічно слабкіше - адже він не пройшов тисячолітнє обкатування. У результаті ростуть захворюваність, дитяча смертність, зменшується тривалість життя. Причому чим більше розходжень між расами, чим далі перебувають одна від одної їхні гісторичні території, тим більші ускладнення принесуть шлюби між їхніми представниками.
Чорні й білі - найвибухонебезпечніша суміш різних хвороб...
А тому найбільш сприятливі шлюби, у яких чоловік і дружина належать до близьких народів.
Що ж стосується більш високих розумових здатностей або талановитості дітей у змішаних шлюбах - це міфи. В ґенетиці які-небудь ґени, які б шляхом змішання давали ефект особистісного характеру, невідомі.
acid drinker
12.02.2008, 12:55
далі про расизм і толєрантність.
для "заповідника гоблінів" це, як на мене, занадто.
а тепер я уважно вислухаю ваші роздуми на тему, шо всі люде - браття...
/дякую прімові за наводку =)/
http://img231.imageshack.us/img231/6827/004bk0.jpg
10 лютого, біля посольства України в Тель-Авіві групою активістів було проведено акцію протесту. Організатор цієї акції Авігдор Ескін, повідомляє портал "Евразия".
За даними "євразійців", мета акції "звернути увагу ізраїльського уряду до переслідування антифашистів, котра панує в Україні, зокрема громадян Ізраїлю".
Повідомляється, що Ескін, який встиг викрикнути "ні помаранчевому фашизму в Україні!" і підпалити національний український прапор, був "заарештований" поліцією.
NEWSru.co.il повідомляє, що представник поліції Ізраїлю капітан Алєксєй Кагальський розповів, що "вчора біля посольства України, дійсно, було затримано двох громадян".
Також він зазначив, що секретар посольства викликав поліцію після того, як один з учасників акції протесту "підпалив і почав топтати ногами прапор України".
За даними прес-служби поліції, біля українського посольства були затримані "житель Єрусалиму, 60-го року народження, і житель Хеврона, 76-го року народження". Імена затриманих поки не розголошуються.
Підкреслюється, що мова йшла саме про затримання (до 3 годин), а не про арешт (до 24 годин).
Поліцейські розповіли, що на допиті затримані заявили, що вони протестували проти того, що на Україні заперечується Холокост.
Прес-служба посольства України прокоментувала цей інцидент: "Посольство підтверджує факт проведення 10 лютого 2008 року провокаційної акції біля будівлі посольства".
За даними прес-служби, "після того, як учасники акції спробували прикріпити до огорожі посольства гасла з образливими написами і поганили державний прапор України, співробітники посольства викликали поліцію, яка діяла оперативно і не упереджено".
Також посольство України зазначило, що "вигадки правопорушників з приводу нібито "заперечення в Україні голокосту" не мають нічого спільного з дійсністю і можуть викликати тільки подив".
acid drinker
12.02.2008, 12:58
ван море стаття. про те ж. з цікавими подробицями.
http://www.ljplus.ru/img4/m/m/mmmoriarty/IMG_13891.jpg
У неділю під посольством України в Ізраїлі активісти ЄСМ та їхні ізраїльські соратники спаплюжили національний прапор України. Таким чином вони протестували проти присудження звання Герой України Головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу. Демонстрантів затримала поліція. Про це повідомляє сайт ізраїльської російськомовної газети Седьмой канал. Члени забороненого в Україні Євразійського союзу молоді під українським посольством у Тель-Авіві тримали у руках символіку своєї організації та плакати із написами російською мовою «Нацистские лизоблюды вон» та іншими наклепницькими і образливими для держави України і всього українського народу гаслами. Вони розірвали, топталися ногами та спалили жовто-блакитний стяг. Серед демонстрантів були громадяни Ізраїлю, серед них Авігдор Ескін та Ітамар Бен-Гвір, що їх і затримала поліція. Згодом Бен-Гвіра було відпущено, натомість Авігдора Ескіна взято під арешт. Ізраїльтянину інкримінують "порушення громадського порядку" та «наругу над українським прапором». Учасники акції стверджують, що протестували проти визнання вояків Української повстанської армії воюючою стороною і проти присудження звання Герой України провіднику УПА Романові Шухевичу.
За даними послідовників Дугіна-Заріфулліна, метою акції було "залучення уваги ізраїльського уряду до переслідування антифашистів, що панує в Україні, зокрема громадян Ізраїлю".
Повідомляється, що євразієць-дегенерат Ескін, що встиг викрикнути "немає оранжевому фашизму в Україні!" і підпалити національний український прапор, був "арештований" поліцією.
Підкреслюється, що мова йшла саме про затримання (до 3 годин), а не про арешт (до 24 годин).
Поліцейські розповіли, що на допиті затримані заявили, що вони протестували проти того, що в Україні заперечується т.зв. "голокост".
Прес-секретар посольства України хоча і підтвердив, що вчора була проведена акція протесту, але коментувати інцидент не став.
Ага... Я в шоці була.
Але для мене, наприклад, така жахлива ситуація не є аргументом на користь обгрунтування радикального расизму. Бо неадекватні фанатики є всюди, незалежно від раси. І заними судити про решту представників їхньої нації - нерозумно й примітивно.
Але капєц... Російські жиди проти українських національних героїв... За таке дуже боляче бити. Або відрізати щось - повільно так, повільно...
acid drinker
12.02.2008, 15:00
найвеселіший момент - ця штука називається "міжнародним єврейським рухом". і якими б не були наші неадеквати, вони до такого ше не додумалися.
Ейсід, це Євразійський рух на чолі з Дугіним. Психічнохворі кацапські шовіністи.
А євреїв я б у цьому питанні особливо не зачіпала.
4esterfielter
12.02.2008, 15:13
ой, спалили прапор... стільки балаканини... неприємно звісно, але... навіщо говорити про погане?
Ееее... Я аж розгубилася, що на таке можна відповісти.
Мені от сьогодні гіберболізовані аналогії весь час напрошуються. "Ой, згвалтували дитину... Ну, неприємно... Але нащо про те говорити..."
Або трошки буденніше. Ти так відреагував би (типу що про то говорити... неприємно, але не варте уваги), якби якийсь гопнік ображав би твою дівчину? А якщо не словами, а поліз би до неї?
Тут уже питання національної гордості і самоповаги. Прапор - це символ недоторканний. І коли якісь виродки на нього посягають - це плювок в обличчя Україні й її незалежності.
Якщо не говорити і не зважати, то й не помітиш, як ці паскуди близько-близько підберуться до рідного і святого та потягнуть своїми брудними лапами.
4esterfielter
12.02.2008, 15:43
Ееее... Я аж розгубилася, що на таке можна відповісти.
Ти так відреагував би (типу що про то говорити... неприємно, але не варте уваги), якби якийсь гопнік ображав би твою дівчину? А якщо не словами, а поліз би до неї?
1) не питай чому - гопник не поліз би. є така штука як влада над світом - позитивне мислення.
а якби й поліз (хоча ймовірність тутка наближається до нуля), повір, я не з тих, хто стоїть з роззявленим ротом.
2) стосовно прапора - ти не подумай, що я безнадійна сволота. я його люблю і поважаю. просто я проти ефекту стадного інстинкту. знаєш, мітити територію кожен може, а от насправді щось робити, щоб під тою калюжкою виросло дерево - одиниці. коли іґнорувати такі БЕЗГЛУЗДІ акції, що фінансуються ВІДОМО ким, які зумисне ЗОРІЄНТОВАНІ НА ТЕ, ЩОБ МИ БУЛИ ОБУРЕНІ Й ІШЛИ ОБОРОНЯТИСЯ, ніхто б нас не чіпав і не провокації припинилися б. елементарна схема стосунків між людьми: тебе ображають - реагуєш - тебе ображають дужче. ображають - включаєш іґнор - від тебе йдуть геть, якщо не подають руку. подумайте, кому це потрібно? дія породжує протидію. це провокація. а на них не треба піддаватись. розмова - це вже реакція на провокацію.
3) стосовно ґвалту дитини - ой-ой. це що - плакати на кожному кроці? на свої трабли сліз не вистачить.
acid drinker
12.02.2008, 16:16
ладно. повне хрєнассє - це все, на шо мене зараз вистачає.
мдя. расизм таки не мусить стояти в першому пункті програми очищення держави - є справи трошки важливіші... бо з таким баченням недовго дочекатися, як лапи різних психічнохворих (і хто їх такими тоді назове?) топтатимуть не тільки прапор, а й черепи. обалдєнний підхід. позитивне мислення править світом, ага... особливо, коли тебе починають бити по нирках.
4esterfielter
12.02.2008, 17:15
отожбо. варто починати з себе. якщо когось б'ють по нирках - то його проблеми. якщо він б'є по нирках - його битимуть. якщо він боїться - його битимуть. якщо він зеневажає - його зневажають. якщо хтось плюндрує твій прапор - варто хоча б зі свого боку виявляти до нього повагу. зводити користування ним не лише на мітингах і футбольних матчах. американців тут можна ставити в приклад. у них у кожному домі прапор висить, кожен знає гімн напам"ять і знає, що ЦЕ для НЬОГО значить. якщо ви хочете нормального ставлення - проявіть любов. якщо говорите про расизм, людоньки, скажіть, хто з вас може сказати. що в нього кров чиста? ге? хто з вас чистий, без домішків? дай боже 10000 з усієї країни набереться, та й ті будуть татари чи євреї. давайте не зводити проблеми двох-трьох заінтересованих осіб до проблем цілого народу чи цілої раси. якщо це зрозуміє кожен... якщо захоче зрозуміти. цілком відповідаю за висловлену тут точку зору.
питання: 1) ейсід, хто тебе б'є по нирках?
2) профет, ЧОМУ ґвалтують дітей? варіанти типу "погана робота органів" та "повно маніяків" не приймаються.
підказка: все залежить від психіки потенційної жертви, ставлення її до потенційної загрози, від чого залежить чи ймовірна подія стане насправді фактом. перевірено.
сорі за оффтоп.
Ех, Честере, передумаєш ти колись... А доти нема сенсу говорити - не сперечаюся з фанатичними прихильниками будь-яких ідей.
Desert_Eagle
13.02.2008, 01:34
ой, спалили прапор... стільки балаканини... неприємно звісно, але... навіщо говорити про погане?
Тобі пощастило що ми не в державі Ізраїль! Бо це вже тягне на кримінальний злочин!!!
Наплодив же цей лібералізм....
І ще одне - дуже би я хотів побачити як би це ти такий вселюблячий і всерозуміючий ігнорував би того хто б тебе, не дай, Боже, по писку товк. Ге?
А стосовно расизму, націоналізму і брудної політики скажу таке - є речі на які дійсно можна просто не реагувати, є ті, на які треба не сильно жорстко реагувати, а є ті за які просто треба ноги висмикувати без зайвих розборок і словесного пороносу.
Як ти думаєш, як би на таку акцію з прапором відреагували згадані тобою американці??? Невже оце так як ти???
Між іншим, у державі Ізраїль наш прапор і порвали.
Desert_Eagle
13.02.2008, 02:18
Ну тому я про неї і згадав!)
4esterfielter
13.02.2008, 11:05
я не рву прапорів. не плюю нікому в обличчя. => мене ніхто не чіпає на вулиці. і не треба мене називати фанатиком, я таким себе не вважаю... я просто висловився, що, мовляв, подумаєш. а ви тут як доги на цепу гавкаєте, от-от зірветеся. якби американці агресивно зважали на кожне спалення чи плюндрування свого прапора - а цей прапор палять, рвуть і топчуть найчастіше в світі - не знаю, чи було б на планеті живе місце.
годі вже балакати про гопів, бо це такий миролюбивий народ, що ховайся. про биття пики - це вже інше. якщо мене битимуть, я буду оборонятися силою - калікою ніхто не хоче зостатись і я втому числі. якщо на мене скажуть криве слово, я буду реготати в обличчя. отак і я раджу: реготати Москві чи там...іншим винахідникам цієї ідеї в лице. я регочу, коли мене називають хворим чи божевільним. бо це мені до біса приємно))) причому, щиро))) я себе не відношу до ЖОДНИХ із загальноприйнятих назв, течій, нахилів, не ношу на собі чужих облич і логотипів. я це я, а не я - країна, я - патріот. я ні до кого не є в опозиції. я ні до кого не є прихильним я сам за себе - хочете ви того, чи ні.
не хочу нікого образити, пані й панове, але ви належите, даруйте, можу помилятися, до найпершої когорти тих, хто може дременути за окіян за першої-ліпшої нагоди, щоб вас тут не принужували зарплатою, запльованими тротуарами і теде. потрібно будувати СВОЄ життя. отоді не буде потреби кричати на тих, хто ображає національну символіку. перша справа робити щось для себе, тим самим автоматично збагачуючи свою країну. країну, яку ви вибрали. країну, яку ви любите. країну вашої матері. а не ту країну, яка вибрала вас - ваш, перепрошую, підхід до ситуації... не будьте такими реалістими - жити стане легше. все. в цю тему по можливості не відписуюсь. не хочеться сваритися.
Та пізно, Честере, пізно не сваритися.
Ти сліпець. Крапка.
4esterfielter
13.02.2008, 13:18
пізно навіть після смерті не буває. я ні з ким не сварився. це ви сварилися. для вас я сліпець. для себе ж я бачу інше, те, що хочу бачити.
Desert_Eagle
13.02.2008, 14:44
Та пізно, Честере, пізно не сваритися.
Ти сліпець. Крапка.
РЕСПЕКТ!!!
фу, які негарні образи... видно, хто тут готовий прапор затоптати... спотворили тему.
і чому респект?!.. висловились- і добре, а ображати нікого не треба
(для цього десь є окрема тема))
Честере, називай як хочеш - сварився чи просто поплював у душу. З одного боку, мені пофіг. А з іншого - задумаюся, чи варто спілкуватися з людиною, чи варто її поважати, коли вона дозволяє собі озвучувати цілковито необгрунтовані й образливі висновки щодо моїх позицій у принципових питаннях, зокрема щодо мого патріотизму.
Це вже суцільний офтоп, але ще раз скажу (може, цього разу почуєш): можна мати який завгодно світогляд - радикальний, суб'єктивний, взагалі божевільний - на це в кожного є право. Але ти живеш у соціумі, і треба адекватно себе ставити у суспільстві, перебувати в ньому, а не протиставляти себе йому. Унікальність особистості виявляється не в тому, щоб казати, які всі лохи і який я просвітлений геній, а в якихось реальних діях, у взаємодії з людьми. Шлях же протиставлення (причому доволі надуманого) себе суспільству - пряма дорога до дурки, що, власне, й правильно. Якщо вимагаєш визнання свого права на самобутність, визнання твоїх світоглядних позицій - мусиш давати таке право й іншим, і не просто давати, а поважати загальне право на власне світобачення. Принаймні тоді, коли це світобачення бодай якось аргументовано, коли людина здатна хоча б спробувати довести свої погляди, на противагу сліпому фанатизму, коли є просто приватна певність у чомусь, щось аналогічне релігійній вірі плебсу, не підкріпленій власними міркуваннями.
Це я до чого: вперта переконаність у знанні істини та в незнанні інших - це смішно і бридко. Невміння спілкуватися на якісь інші теми поза своїми нав'язливими ідеями щодо світоустрою та свого місця в ньому позбавляє хороших і важливих речей, як спілкування з багатьма цікавими людьми, наприклад.
Це як бачити одну цеглинку й бути певним, що знаєш, як виглядає вся стіна. Уперто дивитися на цю однісіньку цеглинку й уявляти собі стіну, а коли відійдеш на кілька кроків і побачиш більше - усе може виявитися геть інакше.
4esterfielter
13.02.2008, 17:21
я когось образив? тю... а щодо дурки та геніальности - мені до біса приємно. чесслова))) ну що ж. ополчуйтесь проти мене. я навіть прошу урочисто: набийте мені пику й по нирках заодно. навіть дозволяю вбити насмерть. я нічого не боюся. тільки окуляри рожеві все одно не розіб"єте. вони в мене пластикові.
щодо цеглинок: в кожній нашій клітині, в кожному нашому мозку, в піщинці, в камінці є карта всесвіту... це ДНК всесвіту. хіба ви не бачите?
щодо расизму: а стіна хіба впаде, якщо чорна і біла цеглинки будуть лежати поряд? якщо вони однакової форми й пружности?
щодо сварки: нікого не мав особисто на увазі. говоріть собі про то, що хочете. я не втручаюся.
щодо існування соціуму/в соціумі: отак-от залежати від когось (роботодавця, президента, батюшки, перавоохороця чи гопника)я не збираюсь. останнім часом легко вдається.....
я регочу, коли мене називають хворим чи божевільним. бо це мені до біса приємно))) причому, щиро)))
Честере, ти не один! до речі, нас тут на форумі поназбиралося)) шизонутих і неврівноважених...
І прошу: давайте жити дружно!!! а расизм я не визнаю.
ШумІлінь
13.02.2008, 21:31
я громадянин Землі))
щодо статей і фото, прошу - відповідь від профет:
Якщо вимагаєш визнання свого права на самобутність, визнання твоїх світоглядних позицій - мусиш давати таке право й іншим, і не просто давати, а поважати загальне право на власне світобачення.
Я плескаю честера по плечу і кажу "ти не один":drinks:
Досить плескатись у водах власного розуму і запливати невідомо куди.
А ще, напевне, серед сліпих немає расистів.
acid drinker
13.02.2008, 23:24
хє-хє, а хєрити право інших на самобутність - це дуже прикольно, мабуть...
мдя. я розчаровуюся в людстві.
вас справді не ображають такі речі?
ШумІлінь
14.02.2008, 00:37
На які речі? І, доречі, як я зрозумів що вони виступали проти того, що укр. уряд не визнає холокост, чи щось подібне? Вас такі речі не ображають?
acid drinker
14.02.2008, 00:58
український уряд не визнає холокосту? /робить великі очі, намагається згадати, коли український уряд таке казав (з його-то толєрантністю до різних.. еммм...) і який взагалі стосунок міг мати український уряд до холокосту.../
з читанням у вас справді регулярні проблеми... вони протестують проти визнання шухевича національним героєм і надання воякам упа статусу ветеранів. там написано, буквочками такими... хоча - якшо ви не в курсі щодо української позиції в цьому питанні, чим вам допоможуть іще якісь буквочки?
ШумІлінь
14.02.2008, 01:06
12.02.2008, 11:55 #36
acid drinker
Girl from the Ebony Tower
"Поліцейські розповіли, що на допиті затримані заявили, що вони протестували проти того, що на Україні заперечується Холокост."
ку-ку.
"Поліцейські розповіли, що на допиті затримані заявили, що вони протестували проти того, що на Україні заперечується Холокост."
А якщо я тобі скажу, що Україна -- це країна на Американському континенті -- то буде правда?
Хай вони в Ізраїлі роблять все, що їм заманеться. То є їх право і їх країна. Головне -- щоби ми висновки зробили. І чинили відповідно до нашого світогляду, а не того, що нам хтось так століттями намагається нав'язувати.
ШумІлінь
14.02.2008, 01:14
...як Петро з конопель..
але байдуже, пишіть..а ця цитата суто стосується ейсід.
отож! хай роблять там що хочуть- ми свою позицiю висловили, дехто дуже об'ємно обгрунтував..
кожен зробив для себе висновки.. подумав "а я не такий- я..." i побив себе в груди...
по-моему, все демократично, тож далi логiчними будуть просто ще якiсь погляди, а не тикання пальцем: ти- поганий, бо не зi мною.
acid drinker
14.02.2008, 01:33
ну так от. прім, по ходу, вже висловився на цю тему. але чують ті, хто має вуха.
ше раз повторюю - ви спочатку запитайте в українського уряду, як він ставиться до холокосту. а потім беріть на віру слова різних неадекватів. тому шо я теж можу дуже багато чого нарозповідати (наприклад, розпочати протест проти масових вбивст християнських немовлят в ізраїлі перед світлим святом пурим), але дуже сумніваюся, шо ви мені повірите.
як заперечення холокосту в україні саме й потрактоване євразійським союзом визнання шухевича національним героєм. аналогічно воно могло бути потрактоване як заклик до третьої світової чи до легалізації кокаїну - біс його зна, шо їм могло би ше прийти до голови. ви це теж сприйняли б на віру (особливо, підкріплене фотками порваного українського прапора)?
сподіваюся, розжувала вже достатньо дрібно, шоб стало зрозуміло...
acid drinker
14.02.2008, 01:37
2 Soul - при всій повазі до вашої святої наївності... гггг. є речі, за якими не можна просто спостерігати, бо рано чи пізно (скоріше - рано) доспостерігаєшся до того, шо україни не лишиться. хоча, розумію, то проблеми тільки певних окремих індивідів, яким не подобається підхід "а я шо? а я в гастях!"
ну й... /цензоред бай майселф... але ви могли зрозуміти/
ШумІлінь
14.02.2008, 01:49
Якщо ви самі чудово розумієте, що їхні заклики - це все маячня, і люди просто не в курсі справ, а правда відома вам, чого так турбуватися. Ви не в силах щось змінити.
acid, добре. висловлююся в вашому дусі.
так, я не стоятиму на узбіччі, коли нашу Україну роздиратимуть- я цього не дозволю в принципі, й сама собі не дозволю( тобто робитиму все, щоб не допустити цього- своїми наївними методами)))
але якщо я перейматимусь діями різних реліг. фанатів- то чи не буде це просто від нема чого робити?..
до речі, я євреїв поважаю, і часом шкодую, що ніяк не віднайду їх в родослівній... але то таке...
часом шкодую, що ніяк не віднайду їх в родослівній...
кошерний підхід )
ні, це підхід що євреї- дуже талановита нація... хоч і українці теж нічого собі)))
вибачте, у мене настрій нахабний- завтра може і шкодуватиму- а зараз кажу все, що думаю... ще кажіть, що я зрадниця- приймається)) бо хочу, щоб на мене наїхали... оффтоплю по-чорному.. ще ж сьодні свято... вітаю))
acid drinker
14.02.2008, 11:09
2 ШумІлінь - ніц не може зробити той, хто ніц не хоче робити. думаєте, зараз мало э таких абіжених типу "ой, а в україні ж холокост не визнають, шо за ніпарядак?" ню-ню...
2 Soul - хм... я теж люблю євреїв - але тільки в тому разі, коли вони сидять у себе в ізраїлі і про них не чути. і коли вони зі свого ізраїля ніц не рявкають. так само люблю негрів, коли вони в африці - тільки й виключно. а ситуації, котрі стосуються також мене особисто (ви наївно думаєте, вони сюди не прийдуть прапор палити? а на говерлі шо було?), мене особисто й ображають. може, то у мене такий тарган в голові, але лікувати мені його не хочеться, бо якшо у всіх такі таргани позникають, ми як нація вимремо дуже скоро...
ШумІлінь
14.02.2008, 11:16
повторюся - Якщо ви самі чудово розумієте, що їхні заклики - це все маячня, і люди просто не в курсі справ, а правда відома вам, чого так турбуватися?
4esterfielter
14.02.2008, 13:54
ось і все... мирно можна поговорити... справді, не лізьте в чужий монастир зі своїм уставом - і буде вам мир у своєму монастирі))) можливо, я зарізко висловлювався, прошу вибачення...
acid drinker
14.02.2008, 14:15
мене - меншість. людей - більшість. ви би мали вміти якось логічно мислити ;)
хє-хє
ну й логіка у вас, людоньки.
усі гадають, що правда відома саме їм, а опоненти маячню кажуть... це й локально, і в масштабах націй. тільки от серед цих "знавців істини" є народи пригноблені чи вже й знищені, а є сильні та самодостатні. чого б то?
щодо миру у своєму монастирі - о так, уже бачу цей мир... щоб не описувати довго, наведу як приклад Париж, особливо околиці. це щодо расизму.
Ейсід, ми з тобою якісь таки нечистокровні українки. ось берімо приклад зі співфорумчан: наша хата скраю, якось-то воно буде і далі по тексту...
Наша хата не просто cкраю- вона за межами держави на сьогоднiший момент))
а обговорення наведеного ексцесу я не вважаю за прояв патрiотизму.
4esterfielter
14.02.2008, 14:51
ну... здається, ви самі наводили десь статистику про прийнятих Україною мігрантів... Поки що, ситуація ще прийнятна, як на мене. Трохи згодом, можна обмежити цей наплив, цілком резонно його аргументувавши. Торуючи шлях до керівництва великою компанією, українці можуть витіснити прибульців із сходу-заходу, натомість опиняються край дороги і кажуть, що не можуть, опускають руки, мовляв, нам не дали. Хто кому не дав? Держава? Проміжна ланка? Народ, який чекає на підвищення зарплат і пенсій? Свобода є в кожного, варто лиш спрямувати належним чином свій інтелект і прагнення. Мені, особисто, подобаються мулатки. То що ж, скажете україномовні мулати, які знають мову ліпше за нас і популяризують її вдаліше, бо вони помітніші, не мають права бути тут? Повірте, в нашому краї знайдеться місце під сонцем для всіх. Не забуваймо про себе. Робімо щось. І агресія тут не доречна. Стадні інстинкти треба притримати - заради особистих.
ШумІлінь
14.02.2008, 18:46
2Acid ой не лізте тільки у логіку, бо там отримаєте такого прочухана, що пожалкуєте. Виходить, що ви самотня україночка(меншість), а два дядьки євреї(більшість) спалили прапор. Бред! Але вам чомусь робиться страшно за цілу націю, і своєю новенькою берцою ви будете їх...
Їх заарештували, що ще ви хочете?
З.І. Вам на старості світить маразм!
4esterfielter
15.02.2008, 13:33
все, будьмо толєрантними. про маразм - то вже перегинання палиці...
ШумІлінь
15.02.2008, 18:57
Так...а як це тоді називається:
там написано, буквочками такими... хоча - якшо ви не в курсі щодо української позиції в цьому питанні, чим вам допоможуть іще якісь буквочки?
4esterfielter
15.02.2008, 20:12
Так...а як це тоді називається:
буквочками)
acid drinker
16.02.2008, 00:35
ШумІлінь, ми з вами тотально одне одного не розуміємо, кхм... конфлікт інтерпретацій, словом. може, воно й на краще =)
Desert_Eagle
18.02.2008, 01:37
2Acid ой не лізте тільки у логіку, бо там отримаєте такого прочухана, що пожалкуєте.
цікаво відки це такі самовпевнені понтовики беруться.....
Виходить, що ви самотня україночка(меншість), а два дядьки євреї(більшість) спалили прапор. Бред!
Їх заарештували, що ще ви хочете?
ВИЩОЇ МІРИ ПОКАРАННЯ! Яка на жаль в нашому надто гуманному світі вже не можлива.....
Ейсід, слава Богу що ми їх не розуміємо - коли ми почнемо цей плебс розуміти і толєрувати їх думку от тоді Українській Нації точно кінець....(пам"ятаєте мою тему про те чи має наша нація право на існування? Чи ж я тоді був не правий?))))
В мене просто нема слів....ненаю навіть як можна адекватно прореагувати на таке невігластво, та ще так щоб нікого не образити...
4esterfielter
18.02.2008, 15:20
ВИЩОЇ МІРИ ПОКАРАННЯ!
Невже смерті? По-моєму, смерть це найгуманніший спосіб покарання - квиток у спокій, принаймні екскурсія за лаштунки. Та й світ потім карає ката, а вбитий потрапляє не обов"язково в пекло... якщо людина достатньо відірвана від суспільства, то і суспільство не може на цю людину вплинути. блін. в мене надто прогресивні ідеї. щоб їх хтось зрозумів тут.коли ми почнемо цей плебс розуміти і толєрувати їх думку от тоді Українській Нації точно кінець
о, ви відколи це стали патриціями?
плебс - це люди, які поміщаються в рамках, які намальовані кимось згори, які свідомо підкоряються іншим. я вкінець розчаровуюсь в цій темі. перетворили національну ідею в казна-що. замість бити себе в груди й казати,пасть за флаг парву, а це звучить саме так, можна сісти й подумати, як зробити краще для України. Їй нітрохи не краще чи гірше від таких провокацій, як ото в Ізраїлі. Їй потрібно інше - добробут. А це справа, по-перше, індивідуально кожного, по-друге, часу. Люди метаються то до тих, то до тих - дай... і отримують облизня. Не краще прийти й узяти, нє?
Для мене виглядає смішно, як ви свято вірите в написане іншими. не хочете самі собі писати життя?
п.с. мене багато що непокоїть. тут, всередині країни, а не за її межами. коли ми почнемо адекватно, тобто спокійно реагуавати, знущальницьки ігнорувати такі закиди з боку відомих сил, а їх є три-чотири на планету, ми зможемо бути центральноєвропейськими тиграми в економіці та й культурі. забудьте про інших. думайте про себе. ви ж не хочете навічно погрузнути в стані або "за тих" або "за тих". будьмо "за нас"... і це може зробити кожен з нас, якщо щось робитиме.
Нє?
ШумІлінь
18.02.2008, 20:43
цікаво відки це такі самовпевнені понтовики беруться..... можете не вірити..бАйдуже
що ж, тему створено для викладання позицій. Я свою позицію висловив, а ви, хочете - вбивайте. Тільки ще декілька питань: як ви ставитесь до укр.націоналістичного руху? чи брали участь у їхніх акціях? і чи є членом якогось нац.об'єднання?
acid drinker
18.02.2008, 21:06
1) позитивно. 2) так. 3) ні (тому шо на акції можу ходити й так, і контактую з об'єднаннями й так, а входити до якогось конкретного - для назви, чи шо?).
а шо?
ШумІлінь
18.02.2008, 21:40
Треба ж знати, з ким говориш)
Просто, я був на останньому зібрані одного нац.угрупування і його голова порівнював їхні зббори з тими, що були у Мюнхені у 1914р.(ви зрозуміли кого він мав на увазі). Все ж лячно мені стало. І далеко він може піти зі своїм рухом.)
А загалом, я на позиції, що перш за все треба бачити людину, а не її колір шкіри, чи герб на спині. І мавпячі "розборки" завжди залишатимуться мавпячими. Слон іде і робить свою справу=)
Desert_Eagle
19.02.2008, 00:35
о, ви відколи це стали патриціями?
Рівно від тоді як ви почали надто прогресивні ідеї відстоювати!
Хоча погодитися, щоправда, в дуже незначній мірі, але маю з чим...
2 ШумІлінь - в організаціях не є. В акціях участі не беру. За переконаннями ультра правий націоналіст!
А ви, шановний, можливо не поділяєте Української Національної ідеї???
ШумІлінь
19.02.2008, 10:50
я поділяю нац ідею, але трохи ліберальніше, мені не подобаються оці неонацистські штучки і виховання у Денікінському стилі. А останній марш у Києві(я там був), щодо визнання Шухевича героєм України, був вщент переповнений цими "правими" організаціями.
Андрон Кобила
19.02.2008, 21:12
Української Національної ідеї???
Щиро перепрошую за втручання в дискусію, але, якщо Ваша ласка, і не тільки Ваша пане Ігл, а й інших учасників дискусії, прошу дуже дати посилання на той ресурс де ту національну ідею українську можна було б прочитати чорним по білому, фомулювання, визначення чи щось таке. Зарані дякую.
Змушений робити таке політкоректне забігання, бо (й це не моє переконяння) національної ідеї в Україні немає. Немає в сенсі чіткості, формулювання того, що ми хочемо. Незалежність? вже маємо. ЇЇ відстоювання, боротьба проти "зловорожих" держав? це нормальне бажання для кожної самостійної держави, яка хоче вижити.
і точно не формулювання вельмишановного пана Табачника, що наша націдея - це "Добробут".
Нажаль не можу підсумувати все вище сказане, бо дискусії з цього питання далекі навіть від кульнінації.
проте наостанок додам приклад сусідньої Польщі, де над подібного штибу питаннями ламало списи не одне покоління науковців, політиків, письменників, простих громадян. Висновку теж не було зроблено, але врешті прийшли до такої цікавої тези: "Польща - це Христос Європи".
чи є подібне у нас?
задумаймося...
ШумІлінь
20.02.2008, 00:55
я з Кобилою))
acid drinker
20.02.2008, 11:38
націдея - це праця на користь батьківщини. банальна така маленька націдея. і, до речі, в цю працю входить також захист - але я вже втомилася говорити, шо захист тільки своєї території (бо ніц не маю проти євреїв в ізраїлі, а негрів - в африці; росіян в росії - теж, до речі...). тому шо коли негри на шулявці збираються влаштовувати гето (з якогось інтерв'ю: "ета наша тєріторія і ми здєсь будєм ражать дєтєй") - це вже пряме посягання. дотолєрувалися. і якшо ми зараз будемо ігнорувати вибрики євразійців (які, між іншим, вже добралися до говерли і там спаплюжили пам'ятник - а, розумію, яка вам різниця, не у вас на подвір'ї ж, та й яким вас боком стосується пам'ятник якихось біс зна за шо загиблих воїнів... тю, і через шо шкандаль?), то потім вони дивним чином опиняться просто тут. і якшо ми й далі лишатимемося добрими й толєрантними, то потім ніц не зможемо зробити - тому шо закон починає захищати різні ущєрбні меншини, а не нормальну більшість (невже вас так пре американський варіант, коли нормальної орієнтації здоровий білий чоловік середнього віку - а якшо ше й не представник релігійної общини, то взагалі фанарь - на роботу влаштуватися просто не може? тут хтось нарікав на квоти для сільських студентів - дуже хочеться квот для чорних студентів чи для студентів-євреїв, га?)
закликати когось до читання не буду - марна справа, вже переконалася. втім, як і закликати до думання. якшо припече - самим доведеться. удачі.
4esterfielter
20.02.2008, 12:03
Рівно від тоді як ви почали надто прогресивні ідеї відстоювати!
Хоча погодитися, щоправда, в дуже незначній мірі, але маю з чим...
не знаю хто з нас надто... а надто консервативні, що аж рафіновані, ідеї теж, як на мене, "надто"...
ну що ж, точки дотику, пане Ігл, ми все-таки маємо, а це вже головне. Ще одне: ми маємо визначитись у функціях, особистій ролі, якщо вже йде мова про націю. я чітко знаю, ЩО я хочу робити для України і потроху йду в цьому напрямку. Але я робитиму це не для того, щоб держава цвіла, а для себе, при цьому приносячи користь державі. ось це - може чіткіше сформульоване те, що я хочу донести до вас. прапори берегти - завдання дипломатів. завдання ж громадян - цінувати прапор, повторюся, не лише на футбольних матчах. кесарю - кесареве.
ейсід, після твоїх слів, аж курити захотілося...
то покури...
як же ж просто вигадувати собі ілюзорні ідеї й на них приставати! зробити щось для держави (а ліпше - для нації) цілеспрямовано - то ж уже напрягатися треба. а так - сам себе запевнив, що воно саме собою зробиться, і всьо, патріот уже...
4esterfielter
20.02.2008, 16:09
курити не буду. жена, дєті, будуще, сама понімаш...
а так - сам себе запевнив, що воно саме собою зробиться, і всьо, патріот уже...
я запевнив себе, що воно зробиться? ні, я поставив ціль для себе: мене супроводжують тільки позитивні події і обставини складаються якнайкраще, а ще я знаю, що мене чекає там... тільки яким шляхом - не мені знати. а мій, голубонько, патріотизм - це святе. якщо моя ціль буде локалізована в Україні (а це має статися тільки тут), то поза сумнівом, умови мого успіху будуть саме в такій Україні, в якій я хочу, в такій, де цей успіх можливий, і в якій, напевно, хочете ви всі. от тільки расизм, прошу, не вляпувати в схему такої України. Швеція, Норвегія - країни резидентів, але це не заважає представникам інших рас займати високі пости. і там ніхто не скаржиться! там не тісно між арабів як у Німеччині чи Франції, та й тим між скандинавів нітрохи не тісно. про ціль свою не буду говорити. рано вам ще.
Андрон Кобила
20.02.2008, 20:31
націдея - це праця на користь батьківщини.
гарний приклад. додаємо до спику можливих варіантів)/до позитивних/. не дискутуємо))
хех, навіть у музеї природничої історвї у Лондоні є така версія зникнення/загибелі динозаврів - "сум". "Стало сумно" - от і зникли))
євразійців
чомусь зразу згадався Оруел: евразійці, востазійці, океанці...
(невже вас так пре американський варіант, коли нормальної орієнтації здоровий білий чоловік середнього віку - а якшо ше й не представник релігійної общини, то взагалі фанарь - на роботу влаштуватися просто не може? тут хтось нарікав на квоти для сільських студентів - дуже хочеться квот для чорних студентів чи для студентів-євреїв, га?)
Якшо ти нормальний, здоровий гетеросексуальний юнак - нічого і мріяти про універ! от якби ти був хворою негритянкою-калікою, лесбіянкою хворою на сифіліс - інша справа! ))
/жарт не мій. жодним чином не ображаю хворих на сифіліс негритянок-калік, якщо такі тут присутні. перепрошую/
закликати до думання.
ну тра хоч спробувати! )
acid drinker
21.02.2008, 00:59
чомусь зразу згадався Оруел: евразійці, востазійці, океанці...
вони себе так називають. власне, з їхніх чудових вчинків і почалася заново наша розмова.
а оруела передача не зовсім точна... ;)
Якшо ти нормальний, здоровий гетеросексуальний юнак - нічого і мріяти про універ! от якби ти був хворою негритянкою-калікою, лесбіянкою хворою на сифіліс - інша справа! ))
/жарт не мій. жодним чином не ображаю хворих на сифіліс негритянок-калік, якщо такі тут присутні. перепрошую/
найгірше, шо це ж ні фіга не іронія... найкраще, шо таки порозумілися :)
"патріотизм" - то святе, ага...
а Патріотизм - це те, що має адекватне обгрунтування і виражається в конкретних цілеспрямованих діях.
4esterfielter
21.02.2008, 13:53
найгірше, шо це ж ні фіга не іронія...
bullshit((( stop talking over that... я, чесно, не можу слухати, до якого маразму доходить вже малюсінький страх через малесеньку ймовірність чогось... ви мене перші і єдині розізлили. вперше за цей рік.
а Патріотизм - це те, що має адекватне обгрунтування і виражається в конкретних цілеспрямованих діях.
що таке адекватне обгрунтування? що таке патріотизм? хочу чути від вас визначення. чи знаєте ви про мої дії, що говорите, що вони не цілеспрямовані? чи мені ходити на акції протесту? чи мені носити футболку "дякую, що я не москаль"? а я не хочу!!! акції протесту проти чого? проти іншої ідеї, хоч і ворожої. перемога не здобувається на полі бою. патріотизм це не політика. патріотизм - це любов, а любов далека від політики. політика - це ревнощі=заздрощі, це помста. патріотизм - не помста, патріотизм - не нацизм. патріотизм - це любов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
знаєте, африканці цілком слушно завойовують території типу шулявки. це протидія колонізації, протидія колишньому рабству і нерівноправ'ю... може й України це стосується незначною мірою, але білі самі собі наробили бід. будемо розхльобувати. в нас вони в меншості. ви хочете, щоб стали в більшості? вперед! на майдани! малюйте плакати! кричіть "нігери, додому!", тоді через два роки буде справді так як писав пан Андрон Кобила...
Такi люди ще є... я щаслива!!!!!!!!!!!!
Андрон Кобила
21.02.2008, 18:15
вперед! на майдани! малюйте плакати! кричіть "нігери, додому!", тоді через два роки буде справді так як писав пан Андрон Кобила...
Хей, хей!))
я не проповідник, не пророк апокаліпсису)))
4esterfielter
22.02.2008, 17:12
знаєте, я переписувався з одною наволоччю, саме тою, яка написала вірша з моїм прізвищем (див. мою тему в Майстерні креативу), ага-ага... от я й закипів... от з такими людьми всередимні України боротися варто. ну що ж. починаємо пошук імен в інтернеті. інтелектуальне листування перетворилося на матюки, першим зірвався я, назвавши його кацапом, попрохавши зголити бороду))) ну нічого, знатиме як ображати український дух... усе... крапки над " ї " тре розставити тут, в Україні, щоб за кордоном не сміли вже проводити таких акцій і не кричали так - свої ж. єдині акценти - єдина ідея. біполярність України мені потроху починає набридати. щедрий був комплімент на мою адресу від того пана: егоцентрична гнида))) боже, він навіть не уявляє ЯК мені приємно)))
StefanSS
28.02.2008, 18:45
Расизм - це дуже зле!
http://ua.korrespondent.net/ukraine/388165
Ото і світ на нас дивиться, як на дикунів. :(
Резюме: най расистів шляк трафит!
Ото і світ на нас дивиться, як на дикунів.
Якщо Вас більше хвилює що про нас буде думати світ, аніж те, що буде коїтись у нашій країні, то я не думаю, що я маю змогу вести з Вами дискусію.
Андрон Кобила
01.03.2008, 11:20
Якщо Вас більше хвилює що про нас буде думати світ, аніж те, що буде коїтись у нашій країні
Точно не згадаю звідки ця "мудрість" , але є такий вислів: "не важливо що з цього приводу думають інші, важливо як до цього ставишся ти"
+1)
StefanSS
04.03.2008, 16:18
Еге, за себе я вже базарив:
Расизм - це ганебно!
4esterfielter
04.03.2008, 16:35
Еге, за себе я вже базарив:
Расизм - це ганебно!
ганьбити (як і почуватися пригнобленим) - карний вирок самому собі, так само як будь-яке таврування людей. расизм в т.ч.
Aureliano
08.03.2008, 18:50
Мне хотелось бы вернуться к этой животрепещущей теме и поделиться некоторыми своими наблюдениями, так сказать из первых рук. Но дабы не быть неправильно понятым предупреждаю сразу - я не призываю к насилию или уничтожению иных рас, а просто делюсь своими впечатлениями и наблюдениями, которые имею возможность получать ежедневно вот уже почти два месяца.
Те кто считает что белые и негры отличаются лишь цветом кожи - неправы. Это не так - отличия имеют гораздо более сложную и глубокую природу. И дело даже в наличии или отсутсвия образования (негры с которыми я имею дело заканчивали в большинстве своем университеты). Дело в том что негры - довольно примтивны и ленивы - работают только из под палки и то кое как, своих обязанностей не выполняют, постоянно хитрят (причем совершенно по глупому). Эта их последняя привычка напрягает сильнее всего - в глаза они говорят одно а делают совершенно другое. Они не удосужились создать свою цивилизацию и не смогли воспользоваться тем что оставили им англичане, 90% африканских стран имеют авторитарного правителя, средние доходы населения в 80% африканский стран менее 100$ в год. Они не делают ничего для обустройства собственных городов - так например в столице Замбии Лусаке нет ни уличного освещения ни пешеходных тротуаров вдоль дорог. Единственная в городе пешеходная дорожка окаймлена колючей проволокой - чтобы не топтали газон. В Замбии один кинотеатр на всю страну (sic!), жуткая нищета везде кроме правительственных кварталов, зато по дорогам ездят такие машины что наши депутаты умерли бы от зависти. В соседнем Зимбабве инфляция достигла 100000% в год, 1$ соответсвует 25000000 Замбийских долларов, что в купюрах среднего достоинства соответсвует 20кг местной валюты за 100$ а на купюрах еще к тому же указывается дата до которой эти купюры действительны. Про Эфиопию, Либерю, Кот-д-Ивуар, Сомали, Лесото, Конго я вообще молчу. Единственные африканские страны где более-менее нормальные условия для жизни - это страны где у руля находится (или до недавнего времени находилось) белое население - ЮАР, Намибия, Ботсвана. В мире не существует ни одного видного негра-ученого или писателя, зато уровень криминала в среде негров в разы выше чем среди белого населения. Негры не стремятся получить образование - у большинства из них совершенно нет ни устремлений, ни идеалов, ни духовных ценностей.
Впрочем такое положение дел легко объяснить - люди в северных широтах чтобы пережить зиму, должны были делать запасы, научиться думать, торговать, мастерить какие-то приспособления, африканцам же ничего этого не надо - круглый год тепло, все растет и цветет - никакого стимула к развитю на протяжении тысячелетий существований человечества.
В Африке я каждый день воочию наблюдаю подтверждения дарвиновской теории о том что человек произошел от обезьяны, и белый человек все-таки ушел в своем развитии несколько дальше чем коренные африканцы. Может быть подобные взгляды в чем-то противоречат гуманистическим и либеральным ценностям, но факты говорят сами за себя - негры стоят в эволюции вида Хомо сапиенс несколько ниже нежели белые люди.
acid drinker
08.03.2008, 18:56
ммдя... на жаль, людей, які голосно кричать, шо всі люди рівні, в африку не завозять пожити рік-другий... =(
Андрон Кобила
08.03.2008, 21:48
Чесно скажу - лячно..
4esterfielter
11.03.2008, 18:17
ммдя... на жаль, людей, які голосно кричать, шо всі люди рівні, в африку не завозять пожити рік-другий... =(
ви не задавались питанням: навіщо відділяти мухи від котлет? вони одне одному не заважають, натомість заважають тільки людям. яким чомусь завжди незручно. в природі діє природній відбір - виживає найсильніший. в людей - виживає той, хто керує найсильнішими. що природньо - намагаються приспати, а що спричиняє деградацію - возводять у ранґ релігії - науковий прогрес. проблеми особистості маскуються під проблеми суспільства (хм, що це таке - суспільство?), якщо не іґноруються. коли людина стане владна над своїми думками і фантазіями - їй не потрібні будуть проблеми суспільства, їй не потрібно буде споживати зроблене іншими, їй не потрібно буде коритися чиїйсь волі. буде тільки одна воля - її. нам дали п'ять пальців на руках не для війни та мастурбації, не для будування, що супроводжується руйнацією, не для захоплення нових територій і повітря, не для знищення слабших. цей інструмент даний нам, щоб ми могли не допустити цього всього, що маємо сьогодні. натомість маємо картину перетягування простирадел. коли людина відчує солідарність душі та розуму - їй не потрібно буде забирати у інших те, чого вона не може досягти сама. вона просто досягатиме всього сама.
Расизм як апріорну розбіжність між расами я, безперечно, визнаю. На даному етапі життя. І підтримую поширену думку, висловлену Ауреліано, про залежність в даному випадку розвитку інтелекту (не ерудиції) від середовища. Тобто, якщо подолати всі етичні перешкоди і створити термін "науковий расизм", що позначатиме лише досліджені та обґрунтовані факти (а вони є), які доводять розумову та фізичну відмінність між расами, то можна вважати мене расисткою. І це не матиме нічого спільного з погордою.
Звичайно (досконалість недосяжна), люди таки мають тенденцію до зневаги та зверхньої поблажливості в стосунку е… менш кмітливих за себе. Я намагаюся це ганебне ставлення в собі викорінювати, бо воно є вираженням несвободи від прагнення вищого соціального статусу за рахунок слабшого, котрого я в такий спосіб (гіпотетично) принижую. А свободу я визначаю як повагу до свободи іншої людини. Отже, з етичної точки зору, будучи білою жінкою, я мушу почуватися рівнею чорній жінці -- біла самиця виду гомо розумного версус чорна самиця того ж виду. Однак це лише поверхня проблеми. Як шкіра. Треба від неї абстрагуватися. Меланін має непряму кореляцію з розумом.
Мені здається, якщо взяти до уваги менший інтелектуальний потенціал негроїдної раси, то й ставлення потрібно розвивати відповідне, інакше матимемо неадекватний підхід до відбору професіоналів. Біла людина свідомо обмежуватиме власну аксіологічну свободу, бо ж етика…
Негроїди звільняться (sic!) від власних комплексів лише тоді, коли визнають інтелектуальний пріоритет європеоїдів та монголоїдів і припинять, отже, злити їх (якщо так можна висловитися), бо ж останні давно визнали їхній фізичний пріоритет. Хай собі б'ють світові рекорди з бігу (комусь потрібно), а ми сидітимемо в бібліотеках і гаруватимемо над розвитком інтелекту та ерудиції (теж згодиться). Це, мабуть, баланс сил. І зневага тут притягнута за вуха. Навпаки, я поважаю їх за те, що вони вміють. Як бігунів. Джазменів. Баскетболістів.
Але темношкірий Нільс Бор? Навряд… Хоча у Джеймса Вотсона (той, що разом з колегою Френсисом Криком отримав Нобеля за модель просторової структури ДНК) намагалися і нібито знайшли негроїдні гени.
Ми, люди, так мало про себе знаємо.
Князь R.
11.03.2008, 23:11
на жаль не маю часу читати всі повідомлення
часто коли згадують расизм - говорять саме про білий расизм так наче тільки білі і бувають расистами.
насправді ж почитати старий заповіт (тору) біблії - це книга єврейський расистів
подивіться на негрів, "Нація Ісламу", чорний расизм в пост-колоніальній Африці та латиноамериканський расизм, цигане
тощо
4esterfielter
12.03.2008, 14:06
цікаво, от я цілком солідарний з Гізою.
якби Африку не намагалися колонізувати, якби негрів не перевозили на інші континенти в рабство і не примушували за два дні наздоганяти еволюцію. всьому совє місце і свій час. кожен, хто намагається його прискорити, порушити рівновагу - зрештою отримає по заслугам. от маєте - чорношкіра Франція, Голандія, Англія... Україна? припиніть, заради Бога! кримінальна ситуація серед негроїдного населення первищує таку серед білого... чому? бо білі порушили природний стан речей. негри - не дресировані мавпи, вони вміють думати і відчувати. генетична спонука, відчуття неповноцінності, нав"язане білою більшістю чи білою пануючою меншістю. якби ми не полізли в їхній город, вони б не крали нашу картоплю, чи не так?
... Україна?
Україна ніколи колоніальною державою не була.
Думаю, наводити приклад того, що ми робимо з іншорідними загарбниками не варто?
4esterfielter
12.03.2008, 14:57
Україна ніколи колоніальною державою не була.
Думаю, наводити приклад того, що ми робимо з іншорідними загарбниками не варто?
во-во. тому їй і не загрожує перенаселення чорношкірими, в разі, коли ми навіть миротворців у Африку не посилатимемо... їх буде троньки... рівень життя в нас вищий ніж в них на батьківщині. там же бо білі у руля...
ой, знаєте, подивилася я, залатвяючи візу, на негрів.. у них такі ротяки! що вирішила: заміж за негра ні- ні=)
4esterfielter
17.03.2008, 17:34
Трохи по-кхе-кхе-флудю. Короч, анігдот про негра-воїна та українського миротворця. Їдуть, значить, вони на джипіку по саванні чи по, блін, степу. Степан їде і всю дорогу проводить вказівним пальцем в себе під носом, шморгає, нюхає і примовляє: Оксана... Оксана... Мвена питає його: що це ти робиш? Та це, одказує Степан, з жінкою прощалися-кохалися і я ото пальця той-во їй... А, - каже Мвена, я-то думав... короч, спинились вони на ніч в якомусь селі. Мвена заночував в одній хижі,а Степан в сусідній. На ранок знову на джипік і в путь-дорогу. Степан дивиться на Мвену, а той з сонцесяйною усмішкою проводить рукою - від ліктя до кисті - і, вдихаючи, смакує: Матумба... Матумба...
Так шо, Соул, великі ротяки ще не привід панікувати ;)
Все, замовкаю, а то мене ще зараз будуть сварити за розпалювання міжрасового кохання;)
Desert_Eagle
18.03.2008, 10:57
ой, знаєте, подивилася я, залатвяючи візу, на негрів.. у них такі ротяки! що вирішила: заміж за негра ні- ні=)
Та ну???
"Всі люди це ж браття на землі..."))))
acid drinker
18.03.2008, 14:47
во-во. тому їй і не загрожує перенаселення чорношкірими, в разі, коли ми навіть миротворців у Африку не посилатимемо... їх буде троньки... рівень життя в нас вищий ніж в них на батьківщині. там же бо білі у руля...
честере, шо за дитяча наївність? всьому світові загрожує, а україні отак раз - і не загрожує =)
і ващє, де ви в україні бачили негрів? то, кажу вам, людоньки, зовсім-зовсім галюцинації... на шулявці? та ви шо? яке нафіх гето? :)
/кстатє, честере, а шо ви маєте на увазі під "там"? африку чи україну?/
4esterfielter
18.03.2008, 15:00
Африку-африку маю на увазі.
Чорношкірих у нас мало - всі переважно на телебаченні:)
На Шулявці один-два бордюри зайняті ними. а де решта? нєма)
Ну шо ж... читайте пости мої більш ранні. хто змусив негрів наздоганяти еволюцію - той сам розгрібатиме плоди свого "творіння"...
acid drinker
18.03.2008, 15:04
значить, ви недостатньо уважно читали ауреліановий пост. там написано про те, хто "у руля" і як то відбивається... африка для африканців, всьо, які білі?
люди, які інтегруються в певну культуру, мусять відповідати вимогам цієї культури. осилюють - добре. не осилюють - або доведеться з-під палки, або додомцю. африку ми не чіпаємо (поки світова громадськість не починає плакати про долю бідних голодних діток...), най там живуть і розвиваються. але тут?
4esterfielter
18.03.2008, 15:18
тю... люди, які інтегруються в певну культуру, мусять відповідати вимогам цієї культури. осилюють - добре. не осилюють - або доведеться з-під палки, або додомцю.а в нас є та культура, вимогам якої можна відповідати? чим вони гірші від троєщинських гопників? найдітє, как гріцца, десять отлічій.
/бачте, тут іще ніхто не догнав, що якщо хочеш привернути увагу - треба вступити в дисонанс із здоровим глуздом. називайте мене малим наївняком - мені ВИ не заважаєте, так само як не заважає мені партія регіонів і чорношкірі. от. я всесвітня розслабленість/
Та ну???
"Всі люди це ж браття на землі..."))))
так БРАТТЯ, а не замiж! а пiсля анекдоту 4естера я серйозно подумала, чи треба взагалi замiж iти: я жити хочу!!!
Anatoliy
19.03.2008, 13:18
Те кто считает что белые и негры отличаются лишь цветом кожи - неправы. Это не так - отличия имеют гораздо более сложную и глубокую природу. И дело даже в наличии или отсутсвия образования (негры с которыми я имею дело заканчивали в большинстве своем университеты). Дело в том что негры - довольно примтивны и ленивы - работают только из под палки и то кое как, своих обязанностей не выполняют, постоянно хитрят (причем совершенно по глупому). Эта их последняя привычка напрягает сильнее всего - в глаза они говорят одно а делают совершенно другое.
це помітив не лише Aureliano. але всьому є пояснення. наприклад, таке, хоч і дуже примітивне: от гріється в себе в африці негр на сонечку (а що йому треба? гроші? та навіщо - він усе має: тепло, їсти є що (поліз на дерево, зірвав банан, наївся - і знову на бокову). за газ не треба платити, одягу багато не треба, освіта - хоч часом і бажана, але зовсім не обов'язково - для чого, якщо жити можна спокійно і ні за що не турбуватися.... я далеко на расист, але не люблю лінивих. страшенно.
люди, які інтегруються в певну культуру, мусять відповідати вимогам цієї культури. осилюють - добре. не осилюють - або доведеться з-під палки, або додомцю. африку ми не чіпаємо (поки світова громадськість не починає плакати про долю бідних голодних діток...), най там живуть і розвиваються. але тут?
Так отож, тут... Навіть упевнений, Айсід, ти була б проти, якби якісь зайди захотіли переконати тебе і твоїх співвітчизників, що їхня культура вища, досконаліша і краща і треба відмовлятися від власної і сприйняти їхню.
Але з іншого боку: справді, об"єктивно існують культури, рівень яких нетільки не розвиває "свої" нації, а навпаки, спричиняє деградацію їх (приймемо, що не тыльки нація творить культуру, а й культура - націю). І з часом - зникнення (прикладів в історії безліч).
Я тут маю на увазі не культуру як мистецтво, а культуру як глобальний стиль життя - політичний рівень, ідеологічний, побутовий, прийняті звичаї (приміром, хабарництво, підкуп, шантаж, вбивство, право сильнішого, забобонність як норми співіснування).
Так от: чи виправдано іншим націям "вмішатися" у розвиток такої нації з метою вберегти її від зникнення? Наприклад, асимілювати до себе хороших:)
Desert_Eagle
21.03.2008, 13:11
...Так от: чи виправдано іншим націям "вмішатися" у розвиток такої нації з метою вберегти її від зникнення? Наприклад, асимілювати до себе хороших:)
Це не виправдано з точки зору такого ілюзорного людського поняття як "справедливість", але історія подібним не оперує. Для неї нема хорошого і поганого, більш чи менш справедливого - історія знає прсто факти, причому, факти цілком закономірні. Тобто вмішуватися одним націям в культурний розвиток інших, можливо, не виправдано, але зате історично закономірно.
Щойно прочитав той цікавенний і довжелезний пост Ауреліано!
БРАВО АУРЕЛІАНО!!!!!!!!!
Це не виправдано з точки зору такого ілюзорного людського поняття як "справедливість", але історія подібним не оперує.
А таки оперує. Власне, яка мета людського розвитку? Це виживання людства і його оптимальне існування. Скажемо так - прагнути життя максимально комфортного і мирного. А цей процес - і є історія.
Отже, з погляду (тобто точки зору) історії асиміляція відсталої нації розвиненішою - це шанс останній вижити, навіть з часом втративши власну ідентичність, духовність.
Отже, виправдано навіть історією.
Для неї нема хорошого і поганого, більш чи менш справедливого - історія знає прсто факти, причому, факти цілком закономірні.
Є хороше і погане. Адже історія - це все-таки витвір людських рук:) Для історії хороше все, що утверджує людство. А погане - що його, чи довкілля, нищить.
Ось тому ти й дійшов то такої дилеми:)) :
Тобто вмішуватися одним націям в культурний розвиток інших, можливо, не виправдано, але зате історично закономірно.
StefanSS
24.03.2008, 10:19
Намололи сім міхів гречаної полови!!!
Хто такий Барак Обама, Кондоліза Райз? Чи вони менш розвинуті і продвинуті, ніж Ауреліано чи Ігл? Вважаю, аж ніяк. Чи Ленокс Льюїс, Тайсон, Дрогба, Макелеле, Тьєрі Анрі і т.д не великі спортсмени? Такий "негр" як Льюїс на рингу мокрого б місця не залишив з нашого запального Ігла, що прагне комусь щось доводити в іншій суперечці. А їхні показники - хіба не результат величезної роботи? Такий перелік можна продовжити. Облиште расові упередження.
В кожному народі знайдуться ліниві, тупі, забіяки, брехуни, бандити, підлі, проститутки і т.д. Якщо глянути з точки зору Ауреліано, то українці - негри Європи. Живуть найбідніше в європі, святкують найбільше, влада корумпована, на вулицях, в під'їздах, біля річок - брудно. Найбрудніше, мабуть, і Європі. І шо тут робити. Зневажати українців? Витурювати усіх назагал з Європейського дому???
Так отож - що робити?:)
StefanSS , не варто оперувати лише кількома іменами, як ви наводите за приклад. Кілька продвинутих осіб - це ще не вся нація. Є особа, а є - національна тенденція.
Потім - я не стверджую жодної сторони диспуту, а лише наводжу аргументи кожної з них.
До речі, за всю історію людства щезло з лиця землі тисячі націй і народів. Це і погано, і добре. Мабуть:)
Але це 0 нації. А в нас йдеться - про раси...
Aureliano
26.03.2008, 20:33
Намололи сім міхів гречаної полови!!!
Хто такий Барак Обама, Кондоліза Райз?
мулаты, так что белая кровь сыграла свою роль...
Чи Ленокс Льюїс, Тайсон, Дрогба, Макелеле, Тьєрі Анрі і т.д не великі спортсмени? Такий "негр" як Льюїс на рингу мокрого б місця не залишив з нашого запального Ігла, що прагне комусь щось доводити в іншій суперечці.
знаете - любая африканская горила одним ударом лапы может проломить череп первоклассному боксеру, но этот факт ничего не говорит нам об интеллектуальных, моральных и человеческих качествах оной горилы. То что среди африканцев много хороших спортсменов, которые быстро бегают, хорошо дерутся и ловко лазают по канату, только лишний раз подтверждает то что они ближе к дикой природе. Конечно из любого правила бывают исключения и в Африке может родиться талантливый интеллектуал, только я пока о таких не слышал... Я также пока не встречал ни одного чистокровного негра, которому бы удалось чего-то достичь благодаря своим умственным способностям или усердию.
StefanSS
27.03.2008, 11:28
Я также пока не встречал ни одного чистокровного негра, которому бы удалось чего-то достичь благодаря своим умственным способностям или усердию.
А
Опра Вінфрі? :)
acid drinker
27.03.2008, 11:49
хи, приклади один від іншого ліпший.
чорношкіра феміністка - ето ж уже класіка... майже як подерв'янський :)
дякую, порадували.
Опра теж не чистокровна.
Але нехай. Ви, Стефане, дійсно вважаєте оте її шоу виявом бозна-якого інтелекту?
StefanSS
27.03.2008, 12:22
У мене нема часу особливо поширюватись. Однак. Спортивні досягнення не залежать в принципі від расової належності спортсмена – згадаймо Тайсона, Мохаммеда Алі і Кличків, Валуєва, кенійських стайєрів і Івана Гешка, китайських пінг-понгістів та німецьких легкоатлеток, Вірастюка і Писаренка-штангіста... Просто у декого із заздрісників чи (спортсменів)-невдах виникає думка, що для великих результатів потрібна тільки гарна генетика, а титанічна праця самовдосконалення не обов’язкові.
По-друге, сучасна „цивілізована” людина часто судить: бідний - бо дурний. Але нам українцям у цьому плані не варто надувати щоки, бо в народі у такому випадку кажуть - сміється грязь з болота. У негрів нема жодної Нобелівської премії з фізики, хімії, медицини, і в українців нема. Відсталість у науці зовсім не означає тупість, але й також кримінальний характер влади, яка не стимулює і фінансує чи дає гранти, дотації на наукові розробки. Легше розікрасти народне майно і ресурси, як стимулювати розвиток науки. Тут українці з неграми схожі.
StefanSS
27.03.2008, 12:35
Опра теж не чистокровна.
Але нехай. Ви, Стефане, дійсно вважаєте оте її шоу виявом бозна-якого інтелекту?
Є ще голівудські актори-негри. А Опра - чого ж? Інтелектуальну розмову здатна підтримати. Шоу здатна зробити, зібрати навколо себе цікавих людей. А в чому Ви, Гізо, бачити прояви інтелекту РАСИ? Бо тут треба звузити поле дискусії. (Я ж пишу про те, що негри, принаймні, не гірші, і Опра не гірша за Дану Борісову ;) )
Aureliano
27.03.2008, 13:33
У мене нема часу особливо поширюватись. Однак. Спортивні досягнення не залежать в принципі від расової належності спортсмена – згадаймо Тайсона, Мохаммеда Алі і Кличків, Валуєва, кенійських стайєрів і Івана Гешка, китайських пінг-понгістів та німецьких легкоатлеток, Вірастюка і Писаренка-штангіста... Просто у декого із заздрісників чи (спортсменів)-невдах виникає думка, що для великих результатів потрібна тільки гарна генетика, а титанічна праця самовдосконалення не обов’язкові.
безусловно в большом спорте генетика играет определяющую роль, не зря ведь при наборе детских спортивных команд для воспитания, будущих профессиональных спортсменов дети проходят очень жесткий отбор по физиологическим показателям. Так например при отборе детей для резерва ФК Реал-Мадрид стартовый отбор проходит один из примерно 20 тысяч.
По-друге, сучасна „цивілізована” людина часто судить: бідний - бо дурний. Але нам українцям у цьому плані не варто надувати щоки, бо в народі у такому випадку кажуть - сміється грязь з болота. У негрів нема жодної Нобелівської премії з фізики, хімії, медицини, і в українців нема. Відсталість у науці зовсім не означає тупість, але й також кримінальний характер влади, яка не стимулює і фінансує чи дає гранти, дотації на наукові розробки. Легше розікрасти народне майно і ресурси, як стимулювати розвиток науки. Тут українці з неграми схожі.
Среди украинцев были довольно известные ученые - Кондратюк, Полюй, Глушков, Патон, Прицак, деятели культуры - Довженко, Мурашко, Пимоненко, писатели и поэты - Гоголь, Франко, Шевченко и этот список можно продолжать и продолжать.
acid drinker
27.03.2008, 13:38
от тільки з борисової голосно виганяються, а опра - це вершинне досягнення :)
в сім'ї не без виродка, і те, хто цей виродок - бидлота чи інтелігенція, - багато каже про сім'ю.
Є ще голівудські актори-негри.
До чого тут інтелект? Чи ви акторів рівняєте до науковців?
Інтелектуальну розмову здатна підтримати.
Не була свідком. Пустопорожні теревені розводити -- так...
Шоу здатна зробити, зібрати навколо себе цікавих людей.
Ви яку авдиторію маєте на увазі? Я би так категорично не узагальнювала інтереси людства.
А в чому Ви, Гізо, бачити прояви інтелекту РАСИ?
Мені здалося, я вже про то писала.
Я ж пишу про те, що негри, принаймні, не гірші
Погано. Бо взагалі-то йдеться про інтелектуальний потенціал.
і Опра не гірша за Дану Борісову ;) )
Ви підтверджуєте мою думку. Бо нібито велику темношкіру інтелектуалку ставите поряд з дуже примітивною білою жінкою. Чи то просто кепський приклад?
StefanSS
27.03.2008, 13:57
безусловно в большом спорте генетика играет определяющую роль, не зря ведь при наборе детских спортивных команд для воспитания, будущих профессиональных спортсменов дети проходят очень жесткий отбор по физиологическим показателям. Так например при отборе детей для резерва ФК Реал-Мадрид стартовый отбор проходит один из примерно 20 тысяч.
То кого в ФК "Реалі" (Мадрид) більше - негрів чи білих? І що підтверджує цей приклад? Нмд, паритет.
Духовний, інтелектуальний потенціал... І де сидять білесенькі українці зі своїм потенціалом? Негри США чи Европи куди більше просунуті, ніж більша частина українців. Щодо лінивих і виродків, то я писав про це вище. Мають значення правила гри в державі, законодавство. І люди незалежно від раси розвиватимуться. Чи пані Гіза вважає, що в США нема чорношкірих професорів?
Духовний, інтелектуальний потенціал... І де сидять білесенькі українці зі своїм потенціалом? Негри США чи Европи куди більше просунуті, ніж більша части