КПК

Показати повну версію : Favourite кінострічки

ALee
22.07.2005, 12:33
А давайте про улюблені фільми поговоримо...
Я наприклад дуже ДОГВІЛЬ свого часу вподобала. АМЕЛІ. БЛИЗОСТЬ. В ДВИЖЕНИИ. 11 И 12 ДРУЗЕЙ ОУШЕНА. ГЕРОЙ. МЕЧТАТЕЛИ. НЕВЕРНАЯ. 2046. ОЛДБОЙ. К ЧЕРТУ ЛЮБОВЬ...
І ще багато різного за життя своє передивилась.
З останім часом баченого, сподобались ’’Містер та Місіз СМІТ’’.
Хіт - ’’Автостопом по галактике’’!!! СІН СІТІ (місто гріхів) теж яскрава та оригінальна стрічка.

Улюблені актори: Хабенский, Бред Питт, Джонні Депп, Чулпан Хаматова, Ева Грін, Одри Тоту..................

ovr
22.07.2005, 22:43
Away With Words (Chris Doyle)
Rozencrantz and Guildenstern are Dead (Tom Stoppard)
Der Himmel Ueber Berlin (Wim Wenders)
Fallen Angels / Chungking Express (Kar-Wai Wong)
Coffee and Cigarettes / Night on Earth (Jim Jarmusch)
Ten Minutes Older: the Trumpet (Jarmusсh, Lee, Erice, Herzog, Wenders, Kaurismäki, Chen)
Last Life in the Universe (Pen-Ek Ratanaruang)
Fear and Loathing in Las Vegas (Terry Gilliam)
Six-String Samurai (Lance Mungia)
і т.д.

взагалі люблю Вендерса, Кар-Вая Вонга, Кітано, Тарковського, Стоппарда, Гільяма, Антоніоні, Бунюеля, фон Трієра, Жене, Кустурицю, Коенів, Бертолуччо, Фелліні... і т.д. %)

Prim
23.07.2005, 18:53
Equilibrium
Saving private Ryan
War of the Worlds
Gladiator
Black Hawk Down

Тол
23.07.2005, 23:12
Harry Potter
Back to the future 1,2,3
Yamakasi
Shrek 1,2
Star Wars 1,6
Spiderman 1,2
Lord of the Rings 1,2,3
Indiana Djons
Shcool of Rock
І взагалі їх дуже багато... :) Потім ще якісь впишу, коли пригадаю... ;)

Gray
24.07.2005, 00:46
Brave Heart
Interstate 60
Stigmata
Green Mile
Kingdom of Heaven
Butterfly Effect
I, Robot
Matrix-1
В бой идут одни "старики"

Аніме:
Wolf's Rain
Haibane Renmei
Spirited Away

ovr
24.07.2005, 11:15
о! аніме!

Cowboy Bebop
Full Metal Alchemist
Hoshi no Koe
майже любий, що зняв Міядзакі

Gray
24.07.2005, 12:54
ovr
майже любий, що зняв Міядзакі
Я б тут сказав: багато чого зі студії "Ghibli", де заправляє Міядзакі ;) Тому що мені особисто далеко не все власне міядзаковське подобається (наприклад "Kiki's delivery service" та "Neko no onageshi" не пішли абсолютно), зате є речі не власне його, але зроблені в його студії, які вельми і вельми сподобались (напр. "Mononoke Hime").

Тол
24.07.2005, 18:28
Brave Heart забув вписати! Мені цей теж дуже подобається. А з аніме єдине, що для мене справді варте уваги (бо я аніме не особливо захоплююсь) - це Dragonball, Dragonball Z і ще якесь там продовження від Акіри Торіями... Оце справді класне! Бачив хтось???

Prophet
25.07.2005, 14:50
Дуже мало дивлюся фільмів, рідко запам'ятовую назву, але свого часу дуже пройняв "Танцующая в темноте" (даруйте, не можу адекватно перекласти).

Gray
01.08.2005, 18:43
До улюбленого:

+ Elfen Lied (аніме)
+ Serial Experiments Lain (аніме) - як людину, що з ІТ працює все своє життя вельми зачепило

А от фільмів наразі гарних не побачив...

Prophet
01.08.2005, 18:51
Не розумію, як вам не бридко взагалі те аніме дивитись.... Звісно, кожному своє, але.

Gray
01.08.2005, 19:23
Проф, я близько двох місяців тому заявляв те ж саме. Можу навіть знайти на десь на форумах як я його хаяв :) Але... Добрі люди мені відкрили очі. Раніше моє знання аніме базувалося на Покемонах, Сейлормунах та інших дурницях, які транслювали по телебаченню. Але мені дуже радили подивитись "Віднесених привидами" (як виявилося, його робив один з найкращих аніме-режисерів - Міядзакі). І от воно реально зачепило. Можливо не стільки ідеями, скільки емоціями. Це аніме вважається одним з найкращих і дуже популярне серед людей мого віку, людей, які вже достатньо дорослі, щоб не стидатися дитини в собі, але ще не втратили повністю цю дитину, на відміну від більшості людей, яким вже за 40. Ну а далі пішло-поїхало. Аніме буває різним. Як спрямованим на розваги, так і філософським. Буває середнячком, буває шедевром. Абсолютно як і фільми. Фактично це і є фільми, так як в японії кінематограф не дуже й розвинений - їм багато чого заміняє аніме. Щоб дивитись аніме також непогано б сприймати японську культуру, як таку, бо інакше багато речей просто будуть незрозумілими.

ovr
01.08.2005, 22:52
Раніше моє знання аніме базувалося на Покемонах, Сейлормунах та інших дурницях, які транслювали по телебаченню.
і моє

заявляв те ж саме
я просто терпіти не міг

Фактично це і є фільми
аха
тільки намальовані

Щоб дивитись аніме також непогано б сприймати японську культуру, як таку, бо інакше багато речей просто будуть незрозумілими.
люди іноді питають, чому персонажі в аніме такі дивні. просто не знають, що такі - японці, для них це норма.

аніме це добре
слава Марксу за ту випадковість, завдяки якій я прилучився до цієї культури

bodzjo
02.08.2005, 17:54
Аніме буває різним. от тоніс недавно вночі крутив повнометражне аніме, так то просто жах був.
так само, як і худфільми.
чому, наприклад, в прокат поступають щоразу дорожчі і прибутковіші фільми, а культових або справді мистецьких - майже немає? (ну хіба що екранізація коміксу sin sity Міллера).

останній фільм, який мене згвалтував - "Реквієм за мрією". останній фільм, який мене вразив - "Місто загублених дітей". стосовно цього "Міста...", які у вас враження, хто бачив, і де його можна знайти в мережі?!!

Viking
03.08.2005, 00:55
Ось мій список фільмів які свого часу мене "згвалутвали":
Batterfly effect
28 days
Vanilla Sky
Im Juli
А ще подобаються майже всі фільми Тарантіно.

ovr
03.08.2005, 04:59
чому, наприклад, в прокат поступають щоразу дорожчі і прибутковіші фільми
самі відповіли

до того ж, Ви, певно, мали на увазі широкий прокат.
в кожному більш-менш великому місті є кінотеатр, де показуть т.з. "клубне" кіно.
не кажу вже про розвиненіші країни, де є величезні мережі кінотеатрів, що спеціалізуються на такому. а в Азії фільми Кіма Кі-Дука, Такеші Кітано або Карвая Вонга користуються успіхом і у звичайних, мейнстрімових кіношках.
(воно й не дивно - сучасне азійське інтелектуальне кіно страшенно зарулює і мерканське, і европейське, і російське)

ну хіба що екранізація коміксу sin sity Міллера
екранізація це Spiderman
Sin City це власне і є комікс, тільки з рухливими малюнками. прогрес на місці не стоїть.. =)

Liet
03.08.2005, 11:59
Не розумію, як вам не бридко взагалі те аніме дивитись.... Звісно, кожному своє, але.
Ну аніме буває різне. Я в принципі теж не дуже полюбляю аніме, але це восновному ті серіали, які часто крутять по телевізору. Повір навіть серед аніме є чудові речі.

Взагалі мені подобаються (вибачте, що назви російською ;) ):
Звездные войны
Властелин колец
Матрица
Джони-мнемоник
Ночной дозор (в принципе фильм ничего)
Бельфегор
Вабанк (обе части)
Ледниковый период

Взагалі мені подобається дивиться екшени. Саме в них відображається сучастний розвиток комп'ютерної графіки. Але дуже не люблю коли починають знімати сіквели (наприклад, перший Шрек мені сподобався, а другий не дуже. Думаю третій навіть не буду дивитись. Хоча...).

gala
05.08.2005, 01:01
Можливо, я ще зовсім мале дитя, але мені сподобався "Мадагаскар". Не кажу, що це мій улюблений фільм, але принаймні під час перегляду нудно мені точно не було:)

Девор
05.08.2005, 10:36
Пінгвіни РЕСПЕКТ!!!:)

Liet
05.08.2005, 11:52
Ні з Девором згодний - РЕСПЕКТ ПІНГВІНАМ!!!
Але у ДрімВоркс Пікчерс Шрек вийшов краще. Я не кажу, що Мадагаскар повна фігня. Просто, IMHO, найкращі моменти в мультику - це моменти з пінгвінами.

Sauron
06.08.2005, 23:07
Улюблені кінострічки:
Мадагаскар
Шрек
Шрек 2
Дюплекс (ДВД)
Ночной дозор
Бельфегор
Ізноугуд
Зоряні війні
Таксі (усі)

Ві також спитаєте чого тут нема Володаря кілець?
А тому-що фільм не дуже. З книгою не дуже співпадає.

Liet
07.08.2005, 00:11
О Дюплекс чудова комедія. Особливо сподобалась мені бабуся. Так дурити людей зможе лише справжній актор. :D

2 Саурон
Згоден. Володар перснів вийшов гіршим. Так думають всі, хто закоханий в цей твір Толкіна. Бо кожен читаючи книгу по-своєму уявляв собі Арагорна, Гендальфа і інших героїв. Саурон, доречі, у фільмі вийшов найгірше. :8 А так, IMHO, фільм - це зовсім інша історія.

Тол
08.08.2005, 21:39
Ну чому??? Мені Володар кілець сподобався! Все-таки така широкомаштабна екранізація книжки у стилі фентезі є дуже важливою для світового кінематографу!
п.с. А ще мені сподобався гоблінський переклад Володаря Кілець... :) Всім хто не бачив - настирливо рекомендую! ;)

Liet
09.08.2005, 11:24
Goblin зробив чудовий переклад. З цим не посперечаєшся. Це треба вміти перекласти так, щоб і суть фільму залишилась, і щоб вставити замість діалогів жарти.
Але дуже погано, що Пітер Джексон викинув з фільму моменти з Томом Бомбаділом і могильники (перша частина). І переінакшив історію повернення клинка Арагорну. Ну не так усе було... От і виходить, що фільм - це зовсім інша історія. Нажаль...
ЗІ. Але енти зроблені чудово.

Dusk
26.09.2005, 22:23
1. Леон (реж. Люк Бессон)
2. Амелі (реж. Ж.П.Жене)
3. Місто загублених дітей (реж. Ж.П.Жене)
4. Володар Перснів
5. Принцеса і воїн (реж. Т.Тиквер)
6. Біжи, Лоло, біжи (реж. Т.Тиквер)
7. Осеам (корейське аніме)
8. Вигнанець (аніме-серіал)
9. Навсікая з Долини Вітрів (аніме, Міядзакі)
10. Жити своїм життям (реж. Жан-Люк Годар)

Prophet
27.09.2005, 12:49
найкращі моменти в мультику - це моменти з пінгвінами
А мені нещодавно розповіли історію, що ці пінгвіни малювалися для мультика про Бітлів, а потім вивилось, що в заповіті Леннона є заборона на зображення учасників гурту у вигляді тварин (а в переліку цих тварин навіть були пінгвіни!). От їх і всунули в "Мадагаскар", тому й вони виділяються...
Не знаю, правда чи ні.
Але пташки дійсно рульні :)

РАКОТ
29.09.2005, 22:39
Ні пінгвіни краще..

Але якщо казати насправді то найулюбленіші мультфільми, так то на українській мові -
Капітошко (тільки пліз без жартів)
Вовка-П'яточник ( мені здаєтьс, що мультфільм цей так називався...)

ну і із фільмів напевно "Посередник", "Людина дощу" і напевно все

Nevermore
24.10.2005, 00:51
1. Кофе и сигареты (Дж. Джармуш)
2. Голод (Т. Скотт)
3. Заводной апельсин (С. Кубрик)
4. Завтрак у Тиффани (Б. Эдвардс)
5. Леон (Л. Бессон)
6. м/ф Кошмары перед Рождеством (Т. Бартон)
7. Самаритянка (Ким Ки-дук)
и т. д.

Prim
24.10.2005, 13:42
"Ворог коло воріт" - приклад того, як чудово західний режисер зміг зрозуміти, відчути і відтворити атмосферу війни. Хоча реалізувати можна було дещо краще. Найбільший "+" цього фільму - саме атмосфера.

майк
26.10.2005, 12:06
Читаю, що ви пишете - і душа торжествує! Привіт братам по розуму! я люблю кіно. Але не все. Я не люблю сучасного кіно. Коли брати Пате купували кінопроектори і кінострічки, щоб демонструвати фільми для широкого загалу вони мріяли про те, щоб кіно стало новітнім і новаторським театром, надсучасною бібліотекою, газетою, школою... А кіно перетворилось на великий насос для викачування грошей з кишень глядачів. Коли запитуєш у людини, який фільм вона найбільше любить і хотіла б подивитись, зазвичай чуєш назви фільмів відзнятих 5-7 років тому. Сучасні фільми дивляться заради того, щоб не відставати від моди і бути в курсі кіноподій. Мені подобаються фільми "Реквієм за мрією", "Мрійники" Бертолуччі, "Догма" і "Гайд парк", "Заплямована репутація" (Ентоні Хопкінс просто бог та й Ніколь Кідман нарешті показала, що вона не тільки красуня, але й хороша акторка), "На гребені хвилі", "Адвокат Диявола", "Ванільне небо", "Покидаючи Лас Вегас"...

Prim
26.10.2005, 18:03
майк, тобі би сподобався Еквілібріум. Шедевр сучасного кіно. В Америці цей фільм було заборонено. Роби висновки і дивись. І навпаки. Особисто я цей фільм дивився разів з 20 (мовою оригіналу також).

майк
26.10.2005, 21:18
Я дивилась фільм "Еквілібріум", однак дякую за пораду. Щоправда на мене він несправив сильного враження, мабуть через те, що я спостерегла певні аналогії чи паралелі із творами Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом" і Джорджа Оруелла "1984". Я б радше подивилась би оригінальну стрічку за останнім твором... Дивіться кіно.

ovr
27.10.2005, 02:04
"Ворог коло воріт"
я б не сказав, що це outstanding фільм =/
у Анно, імхо, є кращі

суб'єктивно мені набагато більше подобається "7 років в Тібеті"

5-7 років тому
...
Я не люблю сучасного кіно.
...
Мені подобаються фільми "Реквієм за мрією", "Мрійники" Бертолуччі, "Догма" і "Гайд парк", "Заплямована репутація" (Ентоні Хопкінс просто бог та й Ніколь Кідман нарешті показала, що вона не тільки красуня, але й хороша акторка), "На гребені хвилі", "Адвокат Диявола", "Ванільне небо", "Покидаючи Лас Вегас"...
ееее.. шановна, більшість фільмів, шо ви їх записали в улюблені, зняті десь якраз 5-7 років назад, а пишете, шо не любите сучасне кіно )

Щоправда на мене він несправив сильного враження, мабуть через те, що я спостерегла певні аналогії чи паралелі із творами Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом" і Джорджа Оруелла "1984".
..з "Бразилією" Ґільяма, "Brave New World" Хакслі і т.д. =)
класичні (сказав би стандартні, але майже всі ці твори язик не повертається такими назвати) антиутопії, вони всі нагадують одне одного

Еквілібріум. Шедевр сучасного кіно.
Еквілібріум шедевр суч. кіно, а у Кафки неідеальна реалізація? %))
ну ти хоч би написав, шо це - твоя суб'єктивна думка.

класифікації "хороше - погане" і "мені подобається - мені не подобається" коректніше тримати в різних площинах. імхо.

майк
27.10.2005, 11:49
От я й кажу: "Нелюблю сучасного кіно". Всі фільми, перераховані мною зняті 5-7 років тому. це кіно для багатьох людей вже втратило і сучасність . і актуальність. Які претензії? Мені ще подобаються "Достучатся до небес", "Талановитий містер Ріплі", "Розсікаючи хвилі"... Ви бачили "Олександра", "Ночной дозор" ("Ночной позор"), "Зоряні війни. Помста сикхів", "Авіатора", "Війну свтів"?... Гарна картинка, велика масовка, касові актори, відомі сценаристи і продюсери, а дивитись нема на що. Здається, що великі гроші, вкладені у фільм не роблять його кращим, а навпаки - псують, зводячи його до примітивного матеріалізму...
Дивіться Кіно.

Liet
27.10.2005, 15:03
...мабуть через те, що я спостерегла певні аналогії чи паралелі із творами Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом" і Джорджа Оруелла "1984". Я б радше подивилась би оригінальну стрічку за останнім твором.
Якщо живеш в Києві можу закинути на диск фільм 1984 і передати.

майк
27.10.2005, 18:31
Я не з Києва і навіть рідко там буваю. Але цікаво, чи ти бачив(ла) цю стрічку особисто? Цікаво було б дізнатись враження.

Prim
27.10.2005, 20:18
Еквілібріум шедевр суч. кіно, а у Кафки неідеальна реалізація? %))
ну ти хоч би написав, шо це - твоя суб'єктивна думка.
Так. Це моя суб*єктивна думка.
ЗІ. Так ти подивився Еквілібріум?

Prophet
27.10.2005, 20:32
Якщо живеш в Києві можу закинути на диск фільм 1984 і передати.

Щось мені підказує... ти ж мені його записував?
Усьо, стрічаємось на тижні (наступному)! :p

ovr
27.10.2005, 23:41
йа, йа бачив 1984!
сьогодні, до речі, дивився, бо вчора книжку дочитав. ну, шо сказати.. цікаво. з книжкою порівнювати, звичайно, не можна.. але.. все-таки.. фільм якось поверхневіше від книги.

Проф, а я тобі свій список кінів засилав?

а, про сучасне кіно. ось десяток фільмів, які вийшли у 2004-2005 роках:
Zivot je cudo - Emir Kusturica
2046 - Kar-Wai Wong
Broken Flowers - Jim Jarmush
Invisible Waves - Pen-Ek Ratanaruang
Land of Plenty і ше якись фільм - Вім Вендерс
Такешіс - Такеші Кітано
Мандерлей - Ланс фон Трієр
непамятаюякназивається, але памятаю шо з Одрі Тату - Жан-П'єр Жене (трибуни підказують:"Так жене, шо аж загоняється")
Ледікілерс - брати Коени

і це тільки фільми деяких з моїх улюблених режисерів, всі вони - дуже відомі =)

не розумію, за що не любити сучасне кіно. комерційний мейнстрім знімають і сьогодні, знімали 5-7 років тому, знімали 50-70 років тому. і зніматимуть огого скільки. як і класне, авторське, мистецьке, клубне, фестивальне, елітарне, просто хороше - називайте як хочте - кіно.

майк
28.10.2005, 11:18
Так, зараз теж знімають хороше кіно, я тільки хочу сказати, що гроші - це влада, великі гроші - велика влада. Фразу про те, влада псує, а абсолютна влада псує абсолютно здається знають всі. Класно коли кіно знімають не заради того, щоб уславитись, нарубати капусточки і спокійно жити у променях своєї слави, а заради того, щоб перевернути уявлення про світ...
Але все одно дивіться кіно.

Prophet
28.10.2005, 12:36
з книжкою порівнювати, звичайно, не можна
Ніколи не можна. Хіба що наведеш приклад?

Проф, а я тобі свій список кінів засилав?
Ні. Я ж його дешифрувати буду півроку. (Вихід: береш список, приїжджаєш до мене, ми його дивимось і ти коментуєш. Хоча, теж не вихід, я ж так усе вибрати можу ;)).

А хіба те, що створене 5-7 років тому, не вважається сучасним?

Prim
28.10.2005, 14:02
По-моєму вважається...

ovr
28.10.2005, 15:42
Так ти подивився Еквілібріум?
так, фрагментарно

Достоевского не читал, но мнение имею(ц)
(ну трошки читав, брешу =)))

людина, якій повністю довіряю в смаках, дивилась.

ovr
28.10.2005, 15:51
Ніколи не можна. Хіба що наведеш приклад?
та я до того й веду, шо книги і фильми не можна. вони ж совсім на різні штуки в мозку діють.

береш список, приїжджаєш до мене, ми його дивимось і ти коментуєш. Хоча, теж не вихід, я ж так усе вибрати можу. Хоча, теж не вихід, я ж так усе вибрати можу
ну, якось розберемось =)

майк
28.10.2005, 17:09
А хіба те, що створене 5-7 років тому, не вважається сучасним?[/QUOTE]

Ну, одяг, який носився 5 - 7 років тому назад був модним, навряд хтось назве сучасним, але якщо це ексклюзивна модель, яка виражає не моду, а стиль - то це звичайно РІЧ. РІЧ сама в собі....

Prophet
28.10.2005, 17:59
Сучасне і модне - це різні поняття. Він може бути й не модним, але так чи інакше сучасний (я про одяг 7-річної давності).

майк
28.10.2005, 18:13
Сучасне і модне - це різні поняття. Він може бути й не модним, але так чи інакше сучасний (я про одяг 7-річної давності).
Це якраз той випадок, коли створюється щось якісне, щось , що не виражає масової потреби бути "в струї", коли ти знаєш це ТВОЄ (теж про одяг).

А щодо favourite кінострічок, то я люблю ті фільми, які можна подивитись не лише один раз, такі які беруть за серце, зворушують, хвилюють... І щоразу знаходити нову глибину. Я коли дивилась фільм "Ліля" думала: "Я Ж ЗНАЮ, ЩО ЦЕ Є! Таке відбувається мало не щодня! Але це було якось все одно, я навіть не думала про такі речі. А мабуть варто було б..."
Дивіться Кіно.

Prim
28.10.2005, 23:02
людина, якій повністю довіряю в смаках, дивилась.
з приводу кіно можна довіряти лише своєму смаку.

ovr
28.10.2005, 23:16
з приводу кіно можна довіряти лише своєму смаку.
це не аксіома

звичайно, не факт, що всі відчуття від фільму співпадуть на 100%

але якшо грубо класифікувати типу шедевр-хороший-такий собі-ніякий-неманашодивитись, завжди збігається

майк
31.10.2005, 23:31
але якшо грубо класифікувати типу шедевр-хороший-такий собі-ніякий-неманашодивитись, завжди збігається[/QUOTE]
Цього разу не погоджусь з тобою. Частенько фільми, що завоювали численні нагороди і премії не знаходять розуміння у рядового глядача, навпаки - фільми, перегляд яких викликає шлункові спазми у критиків проходить наура у публіки. Якщо взяти фільми Гая Річі, то у Великій Британії кінознавці досить прохолодно сприйняли його творчість, зате публіці сподобалось. У штатах же - зворотній ефект. Навряд чи щоб у США публіка була витонченіша, ніж у Британії. :D Уподобання в кіно, як і в будь-якому іншому виді мистецтва - справа смаку. Або повної його відсутності.
Але все одно дивіться кіно.

ovr
01.11.2005, 00:56
е-е-е-е..

ну, я взагалі-то мав на увазі конкретно себе і людину, про яку писав вище.
звичайно що завжди знайдуться люди, які діаметрально протилежно оцінять фільм =)

Гай Річі, до речі, кльовий. імхо.

майк
02.11.2005, 22:19
Супер. Якби ще не знімав свою дружиноньку у своєму ж таки кіно, то був би непервершеним. Своєрідний гумор, тонка іронія, актори, що вирізняються блискучою грою... Майстер. Погоджуюсь.
Я несхвально ставлюсь до насилля на кіноекранах, вважаю його цілком достатньо і навіть більш. ніж достатньо в реальному житті. Але в кіно, яке знімає Річі постріли, бризки крові, бандиттські розборки, жорстокість і бандити виглядають як пародія на самих себе. Джонні Куля В Зубах - прикол, а Бенісіо дель Торо вролі жидка та Бред Пітт в ролі цигана - це ЩОСЬ. А собачку - шкода. :(
Нещодавно Гай Річі зняв новий фільм "Револьвер". Я ще не дивилась, але мій друг-кіноман каже, що круто. Дивіться кіно.

Prophet
02.11.2005, 23:39
Бачила я "Револьвер"... Скоріше не сподобалось, ніж сподобалось. Як і всім моїм знайомим. Вони там перегнули з філософією (чи псевдофілософією). Таке враження, що намагались поєднати масове з інтелектульним (а з цього, само собою, нічого хорошого вийти не може). Коли там п'ятнадцяту хвилину підряд усіх мочили (ми в кінотеатрі дивились), довелось притулитися до співробітника :8 , ткунитись носом йому в плече і проситись наступного разу піти на мультик - так, психіка вмене ніжна... :scared:
Я не кажу, що фільм поганий. Цілком пристойний, подивитись не завадить. Але не те, що може бути шедевром й від чого я могла б бути у захваті.

ovr
03.11.2005, 00:52
ооо, я хочу Револьвер подивитись

я зараз, мабуть, подивлюсь шось з Річі, бо хочеться підняти настрій, а дивлячись який-небудь Lock, Stock and Two Smoking Barrels чи той же Snatch, я просто не можу не сміятись!

майк
03.11.2005, 01:21
Ти це кажеш навмисне. Не може бути, щоб наші смаки щодо кіно АЖ НАСТІЛЬКИ співпадали. А щодо Snetch ти правий на сто пудів. Прикольне кіно, якщо треба підняти собі настрій.
Дивіться кіно.

ovr
03.11.2005, 22:35
ееее..
це ти мені?

Гая Річі любить більшість моїх приятелів, він популярний, модний режисер.

майк
04.11.2005, 12:15
У мене теж віднедавна з'явилось кілька друзів, яким подобається те ж кіно і ті ж режисери, що й мені. Але вони переважно немісцеві і я їх ще ніколи не бачила. Але прикольні, дуже прикольні.... Особливо один з них. Просто гурман. ТАКЕ СМАЧНЮЧЕ КІНО СПОЖИВАЄ.

Prophet
14.11.2005, 12:39
"Ляльки" Такеши Кітано - супер! Звісно, не для масового глядача фільм...
Красиво, надзвичайно красиво і зворушливо.

Mirra
28.11.2005, 10:55
Якщо говорити саме про фільми, то це Герой (той, що китайський).
Далі ще подобаються Острів (Кім Кі Дук), Ляльки (Такесі Кітано), Весна, Літо, Осінь, Зима і знову Весна (Кім Кі Дук), Амелі, Місто загублених дітей.

Але я все більше аніме дивлюся останнім часом ^_^
Найулюбленіше: Cowboy Bebop та Сен то Тіхіро но камікусі, відоме у нас під назвою Віднесенні привидами. Просто перекладати його буквально - для назви надто довго вийде - Загадкове зникнення Сен та Тіхіро.
Улюблених аніме, правда, ще дуже багато, просто це найулюбленіші. Хіба що ще можу згадати Вовчу бригаду та Ідеальну блакить.

ovr
02.12.2005, 00:57
о, Бібоп!
теж улюблене

якраз кілька днів назад захотілось задивитись серію-другу для підвищення бойового духу, то так вже й вирішив передивитись все.

http://www.ljplus.ru/img/o/v/overk1ll/Ed.gif

(звернути увагу на голову Айна за плечима Ед - саме вона мене надихнула)

який серіалище, ух! з середині серіалу ніби живеш з героями. ці намальовані лінії справляють таке враження, яке далеко не кожен, шоб не сказати гірше, фільм з живими акторами здатен. "Samurai Champloo", який той же режисер зняв шістьма роками пізніше, і який зроблено набагато якісніше (він і намальований поякісніше), мені подобається не так, хоча теж чудовий серіал.

і саундтрек, саундтрек який!!
/закидує в плейліст саундтрек, слухає, отримує неймовірну насолоду

Mcmortygreen
03.12.2005, 01:26
багатенько в мене улюбленого кіно, тому трохи легше говорити про режисерів аніж про якісь конкретні фільми.
З найкращих - Ларс фон Трієр, Девід Лінч, Емір Кустуріца, Кім кі дук...
з класики: Інгмар Бергман, Акіра Куросава, Луїс Бонуель..
Також дуже-дуже люблю Амелі (реж. Жан-Пєр ЖЕНЕ), "Ляльки" (Такеші Кітано)..
приємне враження справили: "Книги Просперо"(Гріневей), "Реквієм за мрією", "ПІ"(Арановскі), "Біжи Лола", "Принцеса і воїн"(Тиквера) "Поговори з нею"(Альмадовар)..
Варто відзначити також стьобний і дуже веселий мультфільм "Команда-Америка".
Ну, і "Герой" - зйомка красива - фільм про який уже йшла мова..

ovr
03.12.2005, 03:27
"Герой" - зйомка красива
мій улюблений оператор знімав! =)
я про нього вже тут писав, здається.
але у нього не було особливої свободи в Герої. він взагалі часто "знімає" молодих азійських режисерів, відчутно впливає на них під час зйомок. от там задоволення! а ше він всі фільми Кар-Вай Вонга зняв, там теж він має повну свободу.

і його власний фільм, де він сценарист, режисер і оператор, теж прекрасний!

його за стиль називають "п’яний майстер". він пиво дуже любить =)

Кріс Дойл

майк
05.12.2005, 15:09
У мене віднедавна з'явилось дивне відчуття всередині. Якесь просвітлення і легке сп'яніння від повітря і ще якесь відчуття нереальності. Я щось подібне почувала лише тоді, коли була закохана. Або коли читала якусь супер-цікаву книгу.
Тепер я дивлюсь суперове Кіно. Я відкрила для себе Куштуріцу, Ное, Жене...І від цього мені хороше і тепло.
Будьте закохані. Дивіться кіно.

Маленька
18.12.2005, 01:49
Тепер я дивлюсь суперове Кіно. Я відкрила для себе Куштуріцу, Ное, Жене...І від цього мені хороше і тепло.
Будьте закохані. Дивіться кіно.
Ага. Кльове кіно дивишся. Я теж таке люблю :D

isabell
21.12.2005, 19:28
" Констянтин"
" Спіймай мене,якщо зможеш"
" Містер і місіс Сміт"
"Дім літаючих кинджалів"
"Велика риба"
" Ван Хелсінг"
"Ванільне небо"
"Фантастична четвірка"
"Щоденник памяті"
"До біса любов"
"Пірати Карибського моря"
" Усмішка Мона-Лізи"
"Метод Хітча"
"Шокодад"
і ще дуже багато різних за жанрами фільмів.

Svarga
28.01.2006, 00:00
Мій улюблений фільм - "Реквием по мечте".РЕжисерові цього фільму треба памятник поставити!!!

Liet
29.01.2006, 12:39
Додам до свого списку мабуть і Еквілібріум. Дуже сподобався...

Prim
29.01.2006, 13:03
Додам до свого списку мабуть і Еквілібріум. Дуже сподобався...
100%
Цей фільм краще дивитись мовою оригіналу...

oddysseus
31.01.2006, 12:45
На вихідних подивився "Мерця" з Джонні Деппом (скільки шукав цей фільм по друзях і знайомих, а подивився по ТБ). Оце класний фільм! Дивився одним оком, уже лежачи в ліжку, поставивши телевізор на автоматичне вимкнення, голова розколювалась, але воно того було варте. Є подібність до "Пса-привида" (той же режисер і, підозрюю, сценарист): просто, жорстоко й глибоко.

Sofia
31.01.2006, 22:27
Ой, нарешті хтось написав про справжні фільми (вибачайте поціновувачі аніме).
Мені також дуже сподобались "Ефект метелика" та "28 днів" (не "28 днів потому", а просто "28 днів" з Сандрою Баллок). А ще "Wicker park" і нещодавно випадково знайшла "Гіркоту кохання" з Едріаном Броуді. Список, звичайно, можна продовжувати і далі, але зупинимось. До речі, в кінотеатрі "Жовтень" на цих вихідних знову вирішили показати "Хористів" - французька стрічка з чудовою музикою, за яку вона до речі номінувалась на Оскар. Раджу переглянути, бо вона того варта.

Liet
02.02.2006, 12:16
Ні, ВаБанк - найкраще...........

Передивився вчора обидві частини. Це щось........

майк
17.02.2006, 14:03
Сьогодні подивилась "Голова у хмарах". Цей фільм варто перегеглянути лише для того, щоб помилуватись Шарліз Терон і витонченими сукнями. Я б не сказала, що картина вражає блискучою грою акторів, але картинка красива :). Щодо "Уікер парку", то мені він теж сподобався - цікаві актори і достатньо заплутаний сюжет, щоб хотілось дивитися ще раз.
"Ой, нарешті хтось написав про справжні фільми".
Про смаки не сперечаються. Як казав Станіслав Єжи Лец "У літературі і в коханні нас дивує те, що вибирають інші". Думаю ці слова можна так само застосувати і до кіно. У будь якому випадку приємно, що є з чого обирати.

Aureliano
21.02.2006, 09:51
очень сильное впечатление произвели "Eye Of Beholder" ("Свидетель")- вообще по-моему самый лучший фильм о любви и самая лучшая роль Эвана МакГрегора, ранние фильмы Люка Бессона - "Subway" ("Подземка"), "Grand Blue" ("Голубая бездна"), а последнее время радует Ким-Ки-Дук "Весна, лето, осень, зима... и снова весна", "Пустой дом"

Gray
21.02.2006, 19:17
последнее время радует Ким-Ки-Дук "Весна, лето, осень, зима... и снова весна", "Пустой дом"Дай лапу :) Тільки до цього списку я б ще дописав Самаритянку та Острів (найдивніший і найпротирічніший фільм який я бачив ^_^ ).

Isidora
03.03.2006, 18:46
"Години"
"Де завгодно, тільки не тут"
"Весілля найкращого друга"
"Чарівна країна"
"Поки ти спав"
"Посмішка Мона-Лізи"
"Зачарування буднів"
"Гордість і упередженість"
"Вибір Грейсі"
"Давайте потанцюємо"
...............

LanceloT
22.03.2006, 14:33
Матриця
Пірати карибського моря
Практично майже всі фільми Джекі Чана
Брудні танці
Голубая лагуна
ВІДВАЖНЕ СЕРЦЕ
ВанХелсінг
і ще буде час напишу

Nevermore
27.03.2006, 17:02
Нарешті подивилась "Механічний апельсин", він у мене мовою оригіналу.
Неперевершений фільм, хоча від книги там не дуже багато.
Але все одно дуже сподобалось.

Ще на черзі лежить "Місто загублених дітей", сподіваюсь теж не поганий.

очень сильное впечатление произвели "Eye Of Beholder" ("Свидетель")
А я цей фільм шукаю вже давно, але от знайти ніяк не можу...

Маленька
30.03.2006, 00:46
Андерграунд Еміра Кустуріци

дзвінка
07.04.2006, 17:09
Жанна і чудовий хлопець
Небезпечна краса
Вбий мене пізніше
Найкращий вік
Тринадцятий округ
Халтура
Амелі
Шоколад

JAA
28.04.2006, 13:31
"АМЕЛІ" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
"Ефект метелика"
Після "Мамая" Саніна аж перечитала думи
А можна про мультфільми? "Ель" ("Ялинка" тобто) за Андерсеном - чудово

acid drinker
08.05.2006, 02:52
так.. якшо все-таки можна про мультфільми, то однозначно труп нареченої. красива річ, дещо несхожа на типові америкосівські.
а якщо кіно - то фон трієрівський догвіль. у ньому є свій шарм - навіть незважаючи на дикий операторський підхід:)

кошеня
10.05.2006, 01:13
ну все-таки як би не шукалася альтернатива - не виходить...
knocking on heaven"s door - просто воно дуже гарне і життєве)))
правда однойменну пісню ганзів я після того спокійно слухати не можу...

JAA
10.05.2006, 15:33
"Життя прекрасне", "Дім дев"яти"

oberon
29.05.2006, 23:19
будинок літаючих кінджалів

майк
27.06.2006, 12:02
Шановний acid drinker правильно зауважив " дикий операторський підхід" у Трієрівському "Догвілі". Приємно, що глядачі цінують не лише акторську гру і режисерський задум, а й роботу операторів, гримерів і решти людей, що чаклують на знімальному майданчику і поза ним. Похвально. Втім прекрасну роботу оператора, яку неможливо описати інакше як словами "вищий пілотаж", можна спостерегти у фільмі "Незворотність" Гаспара Ное. Фільм жорсткий. Дуже жорсткий. Але "Догвіль" до певної міри має підготувати Вас до того, що Ви побачите. Власне саме операторська робота надає цій картині тієї цілісності і передає всю повноту задуму режисера.
Що ж до мого улюбленого відео, то до списку, який я наводила вище додалася робота Ф. Ф. Копполи "Хрещений батько". Неперевершено. В багатьох рейтингах цей фільм зайає провідні місця уже протягом багатьох років. Цілком заслужено.
Бажаю Вам приємного перегляду. Дивіться Кіно.

acid drinker
28.06.2006, 00:23
ну... скільки мона? шановнА ейсід =)
а після недавнього пере-перегляду фільму про дорз я зрозуміла, шо то ше одна стрічка, яку можна назвати улюбленою...

майк
28.06.2006, 12:01
Перепрошую шановну acid drinker, сподіваюсь моє звертання не завдало Вам настільки глибокої образи, щоб Ви не могли мені пробачити моєї помилки :).

Stroberynka
13.08.2006, 11:35
Дуже сподобався "Дещо про мою матір" Алмадовара і "Мрійники" Бертолуччі. Також "Розсікаючи хвилі" фон Трієра. Хоча напевне добре, що ці фільми у широкий прокат так і не потрапили...

Оса
14.08.2006, 05:22
"Едвард Руки-ножиці" Бартона...Взагалі, Бартона люблю, але цей - найбільше. Пару тижнів тому переглянула на Новому каналі - знову мені дах зірвало.
Чесно кажучи, я ні від чого не фанатію. Джонні Депп подобається, навіть дуже, слідкую за його фільмами завжди - поганих робіт нема. Але, на мою думку, Едвард - найяскравіша.
Ну що ще можу сказати!;)

серьожа
15.08.2006, 13:21
Смерть пана Лазареску - кльове румунське кіно в догматичному стилі. Без зайвого пафосу, точніше взагалі без пафосу - про смерть, але в депресію не вганяє, хоча й сумне трохи.

AnastasiUA
16.08.2006, 10:00
"Ефект метелика" - найяскравіші враження, ну а можна ще продовжувати список до нескінченності, однак, це вже буде рейтинг якийсь....

кошеня
21.08.2006, 21:55
буквально місяць тому побачила фільм "марш імператора" - про імператорського пінгвіна...то просто дух перехоплює...настільки гарна зйомка.і тепер для мене пінгвіни є ідеалом кохання, а згодом і батьківства)))

Iryska
21.08.2006, 22:00
пінгвіни самці - гарні батьки? ніколи б не подумала!!!

кошеня
21.08.2006, 22:06
просто неймовірно гарні...вони залишаються зі своїми малятами на 2 місяці(майже весь цей період -- пташа ще в яйці))а потім самка залишається з дитям, а самець іде в океан по їжу..то просто треба бачити..я плакало

Бен адар
23.08.2006, 00:46
Володар кілець
Випробувальний день
Казино
Алі джі ін да хаус)))

Оксі
30.10.2006, 16:45
"Назад у майбутнє 1,2,3"- оце ЧОМУСЬ мене по-справжньому захопило.А ще "Амелі","Володар перснів","Віднесені привидами" ,"Тигр підкрадається, дракон ховається" і "Весна,літо, осінь, зима і...знову весна".

Тол
Бачила Dragonbull i Dragonbull Z на мене враження не дуже справило, але мій брат від нього в захваті.

Ole-Gunnar
30.10.2006, 18:50
Додаю :
- - - - - -
1. "Список Шиндлера"
2. "Игры Разума"
3. "Побег из Шоушенка"
4. "Изгой"
5. "Аеропорт"

1. "Вспомнить всё"
2. "Контакт"
3. "Назад, в будущее"
4. "Апполо-13"
5. "Терминатор-2"

1. "Большая прогулка" ( Луї де Фюнес та Бурвіль )
2. Старі радянські комедії ( "Полосатый рейс", "Самогонщики" і т.д. )
3. "Пригород"
4. "В джазе только девушки" ( чарівна Мерилін + музика + сюжет )

1. "Инспектор Гаи"
2. "Старший брат"
3. "Гараж"

Відчуваю, що напевне дещо забув. З часом пригадається.

P.S. + Discovery Sience Channel :D