КПК

Показати повну версію : Єшкілєв

angel
23.05.2006, 13:23
Сьогодні у Володі Єшкілєва день народження. Цікаво, хто що думає про творчість цього автора?

Дзвінка-Рутенка
23.05.2006, 23:29
Так, кажу тільки пару слів. Ось його передмова до іздрикового "Острову КРК":

"ІЗДРИК Юрій (нар. 1962 р.). Прозаїк, поет, культуролог, автор концептуального журнального проекту “Четвер”. Живе і працює у Калуші. Автор повісті “Острів Крк” (1994), поетичної збірки “Станіслав і 11 його визволителів” (1996), романів “Воццек” (1996, 1997) і “Подвійний Леон” (2000), низки повістей, оповідань, статей з культурології та літературознавства. Іздрик – один із креаторів станіславського феномену. Творчість Іздрика-поета – це Numen, Торжество нюансованих доторків до буття, текстових тіней, з котрих вибудовується розгорнений простір-задля-уяви, необов’язковий і сповнений симпатичних ігрових монстрів. Іздрик-прозаїк тяжіє до ремінісцентної гри з читачем a la Nabokoff, коли зміст і суперзміст сховані у мікро- і макрошаради натяків та екстраполяцій, синонімічних рядів і псевдоцитат, гри у палімпсести та паліндромічне самоцитування. Нарцисизм творчості Іздрика створює достатню відстань між його іронічно-смаковою культурологічною нарацією та художніми текстами з їх нестримною пристрастю до рибної тематики та Цитати. Схильний до візуально-текстового синтезу, Іздрик знайшов у цій сфері мистецтва альтернативу традиційній візіопоезії: “первозданну каламуть” метапростору проекту “Четвер”, де синтез вербальних та візуальних практик відбувається в естетиці виставкових каталогів, афіш, шовкографій Воргола, зберігаючи при цьому значний потенціал атракційованої наративності. “За останні роки Іздрик перетворився на надзвичайно цікавого прозаїка, розгубивши дорогою значну частину марґінальних звичок, і увійшов до самого осердя власних “галіційських” страхів, що і робить його найглибшим, на мій погляд, автором школи станіславського феномену (він єдиний не орнаментує, не риторствує, не ідеологізує, але за допомогою письма шукає зміст і не боїться боятись, – хоча у довгому переліку різноманітних острахів з “Подвійного Леону” я не знайшов найголовнішого галіційського жаху – остраху протягів)” (І. Клех). остаточне перетворення Іздрика на культового письменника відбудеться, безперечно, завдяки “дев’яностикам”. На тлі їх креативної неспроможності деміургія Іздрика сприймається гіпертрофовано.
Володимир ЄШКІЛЄВ"

Подано повну версію.

Дзвінка-Рутенка
23.05.2006, 23:38
З чим пов"язана одна історійка.
Дуже часто я даю почитати матері щось таке екзотичне. Вона прогляне його очима, щось зрозуміє, а я ж із повною впевненістю, що вона навіть не прочитала давай її довбати: Ну що ти зрозуміла? Ану перекажи!!!"
І от дала я їй почитати цю штуку, яка вгорі висить. Читає вона, читає... Я забираю в ней книжку, і нічого не питаючи йду геть. Через 2 хвилини вона підходить до мене і каже: "Дзвінко, більш за все я боялась, що ти мене почнеш просити переказати почитане"....

Didych
12.09.2006, 19:04
А хто такий Єшкілєв? І шо це за журнал такий "Четвер"? Він виходить по четвергах? :rolleyes: