Показати повну версію : Улюблені фентезі автори і книги!
Що читали? Що можете порадити??? Мені особисто дуже подобається Пратчетт "Ведьми за границей", "Мор, ученик Смерти", Сальваторе"Темний Ельф", Толкін, Роулінг, Лукяненко (про цих трьох авторів ви і самі догадаєтесь! :) )... А ви? Порадьте щось! Напишіть своє улюблене... Спілкуємось!
Так, щоб реально сподобалось - "Чорний загін" Глен Кука. Так би мовити, сувора правда життя на фентезійний манер. Дуже колоритны герої. Причому не тільки головні. Чого один Каштан Шед з друого тому вартий. Вельми повчальна історія життя і внутрішніх змін у нього...
Сальваторе... Така собі казочка. Такого типу твори терпіти взагалі-то не можу, але автор все гарно описував, що я навіть осилив десяток книжок - дуже дивно :) Хоча це, можливо, із-за ностальгії по Neverwinter Nights :)
Звичайно в першу чергу це Толкін і його твори (особливо Сільмаріліон). Далі це Урсула ле Гуін і її Чарівник Земномор'я. Мабуть це все. Більш нічого кращого за це ще не бачив. :(
Ед Грінвуд. Настирливо раджу тобі. Якщо "Чарівник" спдобався. Респект!
Ед Грінвуд. Настирливо раджу тобі. Якщо "Чарівник" спдобався. Респект!
Дякую за пораду. Обов'язково прочитаю.
Лаєту: Кажуть, що Сільмаріліон - фігня! Набагато гірше за Володаря Перснів. Наскільки це правда???
Девору: Ай з твоїм Грінвудом! Чув як тебе Рома сьогодні попускав! Читав би ти щось нормальне типу Сальваторе і Пратчетта! А то навіть "Ведьми за границей" загубити зумів... ги-ги!
Ну якщо ти справді до мене звертався (моє ім'я все-таки Лієт), то відповім (а відповів би я все одно :p ):
Сільмаріліон не гірший. Він просто... Не заню. Можливо трохи важче написаний. Можливо більш нудний. Але це спостерігається лише на самому початку. В усякому разі, все що сталось після появи ельфів читалось мною нормально і було для мене доволі чікавим.
Ясно! Вибачаюсь, що ім'я неправильно написав! :( просто читав його англійською і вирішив, що саме так правильно ;)
"Чарівник Земномор'я " - тільки перша книга з циклу про Земномор'я. Ще є 3 книги. Цікаво, що останню діти б мабуть не зрозуміли.
Найбільше в пам'яті залишилися перші дві.
я саме про цикл і казав.
от, ще одна нормальна людина.
Тол -- ти зі своїми ідіотами вже задрав!!!!!!!!!!
Девор! Тобі навіть Рома казав, що остання книжка з циклу Чарівника Земноморя вважається фігньою! Кажуть, що це навіть не Ле Ґуїн писала! Такшо облом!
Оксі: Ахіба такі книжки для дітей пишуться? Сумніваюсь, що діти б її читали! ;)
Так! Тол! Ще один наїзд на Ле Гуін - і не буде в тебе "Дами і Господа" Пратчетта!
Це шантаж! Девор знай! За таке садять від 15 років! Попереджаю!
Mercenary
11.08.2005, 23:27
Джордж Мартін: "Буря мечів", "Гра престолів", "Битва королів"
С.та М. Дяченко "Відьомська доба"("Ведьмин век")
Хочу почитати Мартіна! Але ніде не можу його дістати. У нас у Львові з цим троха туго. Ще б хотів Відьмака почитати...
Щодо Дяченків, то кажуть, що вони не дуже добре пишуть. Це справді так? Бо я думав Скітальци почитати
Mercenary
14.08.2005, 16:56
Хочу почитати Мартіна! Але ніде не можу його дістати. У нас у Львові з цим троха туго. Ще б хотів Відьмака почитати...
Щодо Дяченків, то кажуть, що вони не дуже добре пишуть. Це справді так? Бо я думав Скітальци почитати
У мене на роботі є Мартін в ел. вигляді. Якщо я потраплю туди (бо саме пішов у відпустку) до середини вересня - якось скину. Чи - привезу на Форум, там-то я точно буду.
"Скитальці" - беріть і читайте (порада). Сподобається чи ні - предрікати не можу, але це стовідсотково якісна проза. У Вас буде своя визначена думка.
Ахіба такі книжки для дітей пишуться? Сумніваюсь, що діти б її читали! ;)
Я знаю 12-літніх, які читали і можуть адекватно осмислити.Усяке ж трапляється.
А мені подобається в першу чергу те, що дехто називає "слов'янським фентезі". На перше місце поставив би "Вовкодава" (перші дві частини, бо решта це вже заробляння грошей) М. Семенової, на друге "Відьмака" Сапковського, а на третє взагалі - Дяченків. Про українське фентезі говорити поки рано, оскільки нічого толкового немає. Ті самі Дяченки не сприймаються як представники української культури. Нам потрібно формувати свою "відповідь Чемберлену". Зайдіть в майстерню креативу - почитайте "Сім джерел". На відповідь закордонним товаришам це ще не тягне, але це вже принаймі перша спроба (в крайньому випадку з того що доводилось бачити і робити)
Поясніть мені дурню чому Вовкодава відносять до слов'янського фентезі? Лише через, що авторка живе на етнічній території слов'ян. Все одно дурня це якась.
Є багато аспектів, які ти, нажаль, не помітив читаючи цю афігітєльгу книгу:) :8 :rolleyes: :p
Та хоча б просто із врєдності. Знаєш, так: "було ваше - стало наше".
З.І. Написала аби шось написати, бо самого твору не читала)))
Тоді принесу тобі і Вовкодава, окрім обіцяних пригод лорда Скімінока. Будеш тепер на парах читати літературу. :p :D
Mercenary
01.09.2005, 12:26
Щодо Дяченків, то кажуть, що вони не дуже добре пишуть. Це справді так?
Ви вже знаєте, що цього року їх визнано найліпшими фантастами Європи?
От Вам і відповідь. Хоча б за це - варті прочитання!
Проте, одне застереження: якщо Ви володієте російською ( я знаю, що на Галичині вже є покоління, яке ніколи її у школі не вивчало), то краще читати в оригіналі. Бо переклад - лише переклад, хай би хто його зробив! А російською вони пишуть класно. Я достеменно знаю, що вони володіють українською, а от чому нею принципово ніколи не пишуть - для мене незбагненна загадка!
Evil_flower
01.09.2005, 21:12
Я б порадила прочитати крім Вовкодава, ще Валькірію і Вікінгів. Саме з Валькірії я починала читати М.Семенівну, і протягом тривалого періоду часу Валькірія залишалася моїм найулюбленішим твором, котрий я ставила хоч і не на рівень Вовкодава, проте близько... Пам"ятаю, було дуже шкода, коли одна знайома нарікла її "примитивнейшим любовным романом", а деякі друзі так і не дочитали книгу до кінця. Вікінгів можна почитати, якщо Ви цікавитесь Скандинавією - самі по собі оповідання не дуже цікаві.
Спробуйте відшукати серію Енна Макефрі "Всадники Перна" - вона рідкісна :( , але книги дуже цікаві.
Найкращий гумористичний твір, що я колись читала - це Ольга Громико "Профессия - ведьма". Наскільки я пам"ятаю, цей роман зайняв 3-е місце на Європейському фестивалі фантастики 2003р. Далі письменниця написала ще три книги, але можу запевнити, що вони ні в чому не поступаються першій.
Бєлянін теж непогано пише, але "Меч без имени", безумовно, найкращий його твір.(це той Скімінок, про якого розповідає Лієт :rolleyes: )
Слухай, Квітко, мені не зовсім зрозуміло що тобі більше сподобалось - "Валькірія" чи "Вовкодав"? Тобі взагалі, ця тематика подобається? Є досить цікаві книги по варязькій тематиці. Це серія "Мужской клуб". Мені найбільше сподобались Олександр Вітковський і Олександр Мазін. Відповідно поки що дилогія "Вітязь" і "Варяг". По жанрах це альтернативна історія. Гарно москалі пишуть. А ще краще у них виходить у цьому руслі підміна понять. Доречі, її майже ніжто не помічає. Наприклад у крайній книзі Мазіна "Князь" є репліка "Вєлікая, Бєлая і Малая Россія". Ось так повільно вони міняють історію у свідомості читачів. Багато хто скаже, що це нічого не означає, адже книга художня. Але москалі крім того випускають і популярні енциклопедії, в яких роблять те ж саме. Проблема полягає в тому, що книги є цікавими.
tysovska
02.09.2005, 11:47
Я достеменно знаю, що вони володіють українською, а от чому нею принципово ніколи не пишуть - для мене незбагненна загадка!
Володіти вони, може й володіють, а от чи на достатньому рівні, щоб писати художню прозу? Тут на іншому форумі один із дописувачів не полінувався прогнати одну з книжок Дяченків (рос. мовою) через аналізатор, і вийшло, що в них у цій книзі словник - близько 5000 слів. В принципі, непогано. Але університетський курс іноземної мови гарантує студентам словниковий запас на рівні 5000 слів. (Насправді виходить на кілька тисяч більше - для гарних студентів, звісно). Тобто, якщо Дяченки рідною так пишуть, то що вже говорити про не-надто-рідну? (Не вельми пасує для порівняння, але ж: словниковий запас Пушкіна - понад 40 тис. слів. Звісно, не всі в одному творі, але я певна, що і в межах одного твору у нього значно більше, ніж звичайний школярський запас у 5 тис. слів).
Mercenary
03.09.2005, 02:48
А у Моцарта було всього 7 нот.
Для Сергія українська - рідна!
А французи у 70-і рахували на комп-і, чи Шолохов написав свої книжки!
Я не побачив якихось особливих вад їхньої (Дяченків) прози, а отримав, як каже Поваляєва, "культурний шок",
а конкретно: шалене емоційне і художнє враження від "Відьомської доби" та "Скитальців"!
Перепрошую, але це некоректно: Пушкіна рахувати по "ПСС", а Дяченків - по одному творові, які у них рідко бувають більшими, ніж 100 аркушів машинопису.
Такі рахівники - недоброзичливі копрофаги літературного процесу! Хай свій словник порахує, взявши за основу те повідомлення!
А Ви, колего, читали "Відомську добу"? А "Скитальців"?
І смію нагадати, що і в Лариси Петрівни Косач українська була не надто рідною! Проте...
Пропоную пишатися Дяченками. А також почитати їхні інтервью. Вони - суперпатріоти!
tysovska
06.09.2005, 14:27
Мені сказали, що Дяченки писали сценарій до "Украденого щастя". Сценарій, на мій смак, класний. От за це я ними можу пишатися.
А от що стосується "Відьомської доби" (яку я читала в рос. оригіналі - "Ведьмин век"), то книжка напрочуд нудна й сумна. Кілька несмішних, напівпристойних жартів тільки погіршують її. Можливо, укр. переклад набагато кращий, адже Дяченки самі зізналися, що їхній укр. перекладач має тенденцію не до перекладу, а до переписування тексту. Але на мене Дяченки не справили враження, вибачайте. Я не здатна співпереживати їхнім героям. (До слова: Гаррі Поттеру я - дивна річ - співпереживати здатна, хоч це і дитяча книжка. Наших нікого не наводжу, адже зараз ми говоримо про фентезійний напрямок).
tysovska
07.09.2005, 14:59
Ще на доповнення, щоб завершити про "Відьомську добу": якщо автори на початку книжки ставлять голобальну задачу (протистояння людей і відьом, співіснування двох непримиренних світів), а наприкінці все це зводить до вузької задачі "помиряться одна відьма і одна людина" (навряд чи можна брати до уваги, що йдеться про відьму-мати й верховного інквізитора - все одно це недостатній масштаб), то така кінцівка свідчить про неспроможність авторів вирішити взяту на себе задачу. Навіщо тоді було за неї братися? Адже такий відкритий кінець, як у цій книжці, лишає читача не замисленим - а розчарованим. Ми так сподівалися... а ви нас "киданули". Мені не цікаво, що було з відьмою і з інквізитором. Мені цікаво, що було зі світом. Чи спромоглися герої подолати протиріччя між світами - чи все ганебно повторилося, як чотириста років тому? Відповіді я не отримала.
Mercenary
09.09.2005, 21:19
Відповіді я не отримала.
Як на мене, у тому весь кайф. Я сам часто застосовую відкриту кінцівку.
Бо це - колодязь без дна!
Ну вбив би інквізитор відьму-матку, і що? А так - кохання перемагає її відьомську сутність. Але крапку у конфлікті не поставлено.
Mercenary
09.09.2005, 21:27
2 tysovska. І ще одне. А у мене Гаррі Поттер не йде.
І "Володар каблучок" також. Хоча Поттера я не намагався подолати: просто відклав.А з "Володарем..." воював-воював, і - здався. Не йде. Може, не моє, хоча я ще підозрюю переклад.
Ага. Все іще залежить від перекладу. Наприклад, я в різних перекладах Фродо називають або Торбінсом, або Бегінсом. А це в принципі одне і те саме. Це так, невеличкий приклад. Але насправді деякі переклади неможливо читати.
Mercenary
10.09.2005, 01:46
У мене був Торбінс.
Мої улюблені цикли:
1. Р. Желязні "Дев'ять принців Амбера" (цікаво, а чому ніхто його не згадав - невже ніхто не читав чи нікому не сподобався);
2. Толкієн "Володарь перстнів"
3. Джордж Мартін цикл "Полум'я та лід" (хтось його вже згадував, доповню лише, що в мене він є в електронному вигляд - якщо треба можу вислати)
4. Енн Макефрі "Всадники Перна"
5. Глен Кук "Чорний загін"
Цей список далеко не повний - улюблених книжок залишилось ще дуже багато :)
Бо назвати першу частину (Корвінський цикл) фентезі в мене особисто язик не повертається.
tysovska
12.09.2005, 10:51
Як на мене, у тому весь кайф. Я сам часто застосовую відкриту кінцівку.
Бо це - колодязь без дна!
У них не відкрита кінцівка. Я сказала спершу - занадто відкрита, тепер скажу ще жорсткіше: відсутність розв'язки. Такої розв'язки, що відповідала б заявленій темі книжки. Знаєте, як Цветаєва колись написала про Ахматову? Що у її віршів закінчення, "сходящие и сводящие на нет". І це був не комплімент. Те саме - у "Відьомській добі". Бігли, бігли марафонську дистанцію, пробігли чверть - впали і читача за собою потягли.
Mercenary
13.09.2005, 23:25
2 tysovska.
А мені так не здалося.
Замість тріщати від нічим зайнятись, зайдіть на www.gak.com.ua - там люди намагаються щось робити, на відміну від вашої нікому не потрібної розмови. Якщо вважаєте себе такими великими знавцями та цінителями літератури, причому національносвідомими - то зайдіть і допоможіть. А ні - то заткніться, бо ваші розмови не варті виї деного яйця. Працювати потрібно. Тоді щось буде.
Народ! Загрузіть хтось монах! Бо мене вже цей... тип... за... харив! Фу, втримався від матів!
Я згоден з обома: і з Монахом - так, треба все ж не тыльки балачки розводити, і з Толом - все ж таки треба висловлюватись не так різько......
монах - вибачте, але писати самі ми не вміємо, і допомогти вам нічим не зможем, окрім невеликої суми грошей, бо ваш сайт і ваша програма дійсно потрібні для української літератури...
Але, якщо ближче до теми, то я надрукую тут так
МОЇ НАЙУЛЮБЛЕНІШИ КНИГИ[I][U]
вибачте за російську мову, але я невпевнений за точний переклад на українську
Айзек Азимов "Мечты роботов"
"Хроники Нарнии" Льюиса
Саймон Грин "Победитель забирает все"
"Мессия очищает диск" Олдей
все книжки Дж.Р.Р. Толкиена
все книжки Веры Камши
------------------------
А з українського фентезі подобається пара МіС Дяченко - також всі книжки обожнюю
Улюблені книги: "Володар перстнів" Толкіен, "Хроніки Амбера" Желязни, цикл "Дюна" Френка Герберта, "Алмазный меч, деревянный меч" Ніка Перумова, "Хроніки Перна" Єн Маккефрі
"Алмазный меч, деревянный меч" Ніка Перумова
а далі ви читали??? "Народженння мага", "Подорож мага" і т.д.
А попередні книги? Хроніки Херварда.. вибачте за грубість:)? "Загибель богів" і бла-бла-бла?...
Так звичайно читав! Всього Перумова окрім циклу "Я-Всеслав"...
Книги його мені не дуже подобаються (окрім "ГИБЕЛИ бОГОВ" та "Кольцо Тьмы")..
Чи це недо мене питання???
а далі ви читали??? "Народженння мага", "Подорож мага" і т.д.
Весь цикл читала, принаймні те що видано
ООО так як вам пан Перумов????
А ось мені все подобалось до того моменту, коли я почав читати "Народження мага", до цього було досить непогане бойове фентезі, а ось потім....
Хоча його книга "загибель богів" мені дуже сподобалась!
Так... "Загибель Богів", "Літопис Лідаелі й Артарна" доволі цікаві твори. "Діамантовий Меч" та "Деревьяній Меч" теж приємно було читати, але всі наступні твори шановного пана Перумова почали присмакувати сексуальними фобіями все більше й більше... :rolleyes:
Піком цьго на мою думку стала книжка "Дозволені Чари"... Згадати іі чомусь вдається лише нецензурними висловами... :mad:
Доволі дивно, але в цій темі чомусь ніхто не згадав пана Анджея, котрий навесні був приїздив до Киева. :) Тому згадаю добрим словом його цикл "Відьмак" та першу книгу нового циклу "Башта Блазнів".
А що на цю тему думає шановна компанія?
Анджей Саковський - майстер. Його можна (і треба) записувати в світову класику.
Але у нього є одна проблема: він занадто серйозно все описує.
Написання ним книги "Башня Шутов", на мою думку - намагання автора "відійти" від серйозності.
До Рейтара: особливо ці фобії(сексуальні) виявились в "Земля без радости":)
До Рейтара: особливо ці фобії(сексуальні) виявились в "Земля без радости"
Відома книга... Перумов, як письменник перестав писати нормальну літературу десь на кінці 90-х, бо всі ті книжки, що мені подобаються з його творчості "раннього періоду".
Щодо Анджея - його книги мені подобаються, хоча в них не має такого дуже суперового! Мені більш до вподоби наша сімейна пара фантастів - М. та С. Дяченко! Ото фентезі - я десь неділю після того, як прочитав книгу "Варан" перебува під впливом від прочитаного!
Тема майже вмерла. Нічого, реанімуємо. Згадаю молодого автора Олексія Пєхова, а саме "Хроніки Сіали", про крадія Гарета. Просто дуже якісна книга, нема до чого причепитись. Особливо яскраво описуються баталії і двобої. А таке не завжди знайдеш. Якби я не любив "Вовкодава", але складається враження, що Семенова зовсім не розуміється на єдиноборствах і фехтуванні.
До речі, чим там і Костоправа і компанії завершилось? А то я обламався на 5-ій книжці (у такому червоненькому форматі, так десь частина десята)
До Рейтара: особливо ці фобії(сексуальні) виявились в "Земля без радости"
Чесно кажучи, "Земля без радости" - не найбільше сповнена фобіями книга Перумова. Був у нього такий-собі цикл з двох повістей - "Техномагия", ось у ціх творах сексуальні фобії автора виросли й розквітли! Цілковито згоден із РАКОТ - так, Перумов поступово змінював стиль своєї творчості, можливо під впливом західної публіки... Як то кажуть - хто дівчину годує, той її і танцює.
А як вам Гаррі Тертлдав з відесійським циклом? Фентезі на тему Візантійської імперії. Автор візантолог - тому пише зі знанням справи. Економіка, політика, військова справа, релігія, магія також є. Дуже раджу.
Олександр Левченко
12.12.2005, 12:21
Шановне товариство,
оскільки живий класик новочасної УФ Тимур Литовченко напружено готується до зустрічі із самим собою :p, нагадаю важливу інформацію:Мій творчий вечір відбудеться в НСПУ (Київ, вул. Банкова, 2) цього понеділка, 12 грудня, о 17:30. Запрошую всіх, хто зможе дістатись до Києва, а конкретніше - до Спілки! :DОтож, приходьте, щоб не було мучітєльно больно за бєсцельно проведений вечір! ;)
Во Львово столицю гародов Галіцькіх:), знаєте, коли в останнє відбувався літ.вечір взагалі фантастів... ого-гог-го..:)
Лише поети, поети, поети, поети, поети..
Привіт усім!
Творчий вечір в НСПУ пройшов успішно, звіт можна подивитись тут:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/NSPU-2005-12-12.htm
Трохи про церемонію мого нагородження орденом Архистратига Михаїла - тут:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Mihajil-V.htm
Особлива подяка - SILVERFISH'у за фотки! :D :D :D :D
oddysseus
13.12.2005, 17:08
Анджей Саковський - майстер. Його можна (і треба) записувати в світову класику.
Але у нього є одна проблема: він занадто серйозно все описує.
Абсолютно згоден із першою частиною допису. А от щодо серйозності - в чому ж тут недолік? Як на мене, саме серйозні книжки - це ті, які хочеться перечитувати, бо після кожного прочитання, відчуваєш, ще щось залишилося поза тобою. Чи може ти мав на увазі стиль опису, а не зміст? Так мене й від стилю пре... :o
Всiм раджу почитати Раймонда Фейста. Особливо його "Браму Вiйни"
Повторюю повідомлення про Савченківські читання (див. розділ цього форуму "Українська фантастика"):
Вельмишановне панство!
Повідомляю, що вчора мав розмову з Миколою Славинським на предмет проведення Савченківських читань у січні ц.р. Микола Борисович люб’язно повідомив, що січневе засідання комісії НСПУ з пригодницької та фантастичної літератури відбудеться 24 січня о 18:00 годині в Будинку літераторів (традиційно - Київ, вул. Банкова, 2). В рамках цього засідання й відбуватимуться нинішні (перші, пробні) читання. До них поки що готуються 3 десятихвилинні (приблизно за часом і тематикою) доповіді:
1. Тимур Литовченко: "Початок шляху - книга "Черные звезды";
2. Сусанна Черненко: "Зустрічі з Майстром";
3. Радій Радутний: "Пізній період творчості Володимира Савченка".
Втім, це не означає, що коло обговорюваних питань на цьому вичерпується. До розмови про Володимира Савченка запрошуються всі охочі! З особливою вдячністю розглядатимуться твори (бажано - короткі), присвячені пам’яті видатного фантаста. :D :D
Хоча зараз очевидно, що перші Савченківські читання все-таки пройдуть у форматі "доповідей", вже зараз вважатимемо, що це - лише "перший млинець". Надалі видозміни лише вітатимуться! :) :)
Всім, всім, всім!!!
Повідомляю ТЕРМІНОВО: "Савченківські читання" відбудуться в понеділок, 6 лютого о 18:00 - це була єдина можливість для Миколи Славинського всунути засідання нашої комісії у розклад роботи НСПУ! Минулого разу читання не відбулись з-за несприятливих погодних умов (морози - щоб люди не застудились).
Вчора весь день провів на конференції щодо налагодження зв’язків між громадянськими суспільствами України та ЄС, а тому матеріали щодо Савченківських читань вивісив на свій сайт тільки сьогодні. Можете подивитись за адресою:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/SavChit-2006.htm
Крім того, в мережу вивішено лист-привітання учасникам читань від сестри письменника - Зінаїди Медведєвої:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Savchenko-Letter.htm
P.S. Чекайте на додаткові матеріали!..
обожнюю Кліффорда Саймака!!! його книги просто супер!!!! скільки читаю, покищо не було жодної якаб не сподобалась.
Толкієна теж люблю, більше нічого з фентезі не читала:(
Ну якщо ти справді до мене звертався (моє ім'я все-таки Лієт), то відповім (а відповів би я все одно :p ):
Сільмаріліон не гірший. Він просто... Не заню. Можливо трохи важче написаний. Можливо більш нудний. Але це спостерігається лише на самому початку. В усякому разі, все що сталось після появи ельфів читалось мною нормально і було для мене доволі чікавим.
Власне, не можна порівнювати Сильм з Володарем Перснів, бо одне виникло з іншого. ВП - це готовий продукт, книжка про "реальне життя" у досить реально вибудованому світі, а Сильм - це міфологія цоьго життя, тобто...Як би це точніше сказати...штучно створене автором міфологічне, епічне, етнічне підгрунтя для світу Середзем"я... Тобто, Сильм - це "наукова єтнографічна експедиція" у світогляд середземців, точніше - їхнії пращурів. От таке. Тми більше, кожна оповідь Сильму має кілька варіантів...Кристофер Толкін, готуючи до видання Сильмарілліон, вібирав найдовершеніші, найясніші, найменш заплутані саги...А насправді їх набагато більше. Є ще "Книга втрачених сказань Нуменора й Середзем"я"... Я не знаю, чи видана вона в Росії, але в Україні - ні.
2 Оса
Я розумію. Але нічого з собою не можу зробити... :8
СиніСвині
18.05.2006, 21:22
Раджу тобі прочитати Перумова "Гибель богов" моя улюблена книга
2 Оса
Я розумію. Але нічого з собою не можу зробити... :8А нічого робити й не треба. Не йде, то й не йде... :)
Раджу тобі прочитати Перумова "Гибель богов" моя улюблена книга у мене з Перумовим проблемс...Не люблю його. ВІн здається мені якимось вторинним... Я читала його досить давно, маю три книги на хобітську тему про Фолко Булкінса...Ледве дотягнула до кінця "Адаманта Хенни" жахливо втомилася від баталій, і тепер перечитувати й читати його щось нове якось не тягне... Шкода, звичайно, та що вдієш...
Дзвінка-Рутенка
15.06.2006, 23:08
Я читала не дуже багато фентезійних творів, лише те, що потрібно для гри. І з усього того найбільше сподобався Пол Андерсон "Три серця, три лева".
Тут ще десь є моя тема Про "Фонд" Азімова. І хоча це не фентезі, але все одна - дуже класно!!!
Anatoliy
16.06.2006, 23:24
особисто мені подобалося читати все, що написав євгеній гуляковський. (щоправда, здається, що вже все його прочитав). гарно пише, навіть є дуже прикольні думки. є щось особливе. першою була книга "ігри шостого кола". останні сторінки дуже сподобалися. раджу прочитати.
Бен адар
24.10.2006, 19:40
я от читав ельфійський кинжал...і чуть цікаво було а чуть скучно ...особливо коли вони в Анумінасі за тримались... в мене от питання чому перумов свої гномів назвав легендарними іменами гномів ну там двалін торін дорі і тд...якось не орігнально зготьтеся ,я б так не називав їх то точно)))
Бен адар
24.10.2006, 19:41
хто знає чи є ще якісь продовження володаря перстнів крім КОЛЬЦА ТЬМЫ ??
AnimeCrainaMF
25.10.2006, 11:19
"Волшебник поневоле" Евы Джонс
Саги о Конане Говарда
Желязны, кроме хроник
Бен адар
28.10.2006, 19:10
а хто щось знає про товариша Толкіена - Клайва С.Льюіса?? розкажіть хто шо знає
є відповідні теми про цього та іншого автора - якщо там інфи мало - задай чітку тему - типу біографія Льюіса чи вплив лінгвістичної освіти на творчість Толкіена - і тоді скидадимуть відповідну інфу.
:)
Бен адар
28.10.2006, 21:01
ух як тут все серйозно))
а мені здавалося - не дуже
:p :p :p
Ole-Gunnar
28.10.2006, 22:23
З усього фентезі що читав, найбільше сподобалося "Заповедник гоблинов" Саймака. Вся інша фентезі не зачіпає ніяким чином - напевне тому, що там ніц нема наукової складової :D
Пам"ятаю як за браком НФ читав "Сага о Джандаре" і ще щось подібне - не сподобалося. А от "Заповедник гоблинов" - суміш НФ та фентезі - дуже припало до душі. Напевне, саме завдяки даній суміші.
Хоча, якщо пригадати "Гобіт, або подорож за Імлисті гори" - це-ж фентезі ? - то саме даний твір є найліпшим з фентезі, що читав - дуже і дуже красива казка.
Бен адар
29.10.2006, 10:08
2Ole-Gunnar цілком справедливо
Ну я більше Sci-Fi полюбляю, ніж Фентезі. Але з того, що читав дуже сподобалось саме:
"Хроніки Амбера" - Роджер Желязни :)
"Хроніки Корума" - Майкл Муркок ;)
теж дуже цікаво виявилося прочитати "Ржавое зарево" Федора Чешко.
Хоча в мене все фентезі ще попереду. Прочитав кілька книг Олді, на черзі Нік Перумов :)
Ну я більше Sci-Fi полюбляю, ніж Фентезі. Але з того, що читав дуже сподобалось саме:
"Хроніки Амбера" - Роджер Желязни :)
"Хроніки Корума" - Майкл Муркок ;)
а для мене наукова та фентезі - такі різні. ніяк не виберу, що з них більше подобається. :confused:
Мені важливо, щоб була якась цікава ідя в книзі, а не просто дивовижні пригоди когось, у якомусь світі. Це також цікаво, але просто читати, щоб убити час, нажаль, нема можливості поки.
Гаррі Потер - дуже захоплююча книга (Прочитав шість книг приблизно 2200 ст.). Я настільки захоплювався що прочитував 300-500 ст. за 3-5 днів. Раджу прочитати. До речі чекаю 7-му книжку можите продивитися тему "7-ма книжка".
З усього фентезі що читав, найбільше сподобалося "Заповедник гоблинов" Саймака. Вся інша фентезі не зачіпає ніяким чином - напевне тому, що там ніц нема наукової складової.
Хто тобі казав, що "Заповідник гоблінів" фентезі? То довбана технологічна суміш, поєднання непоєднаного, і жахливо нудно, пародія на того ж діда Толкієна.:rolleyes:
І взагалі діти, схиляюсь вже до думки, що фентезі то чтиво, і винятками можна назвати авторів на пальцях.:cool:
2Девор тааак інколи прозріння буває болючим але чи не те саме робиться зі всьою літературою?та і мистецтвом в цілому????
Перше фентазі яке мене дійсно захопило, була трилогія "Хроніки драконів" авторів Маргарет Уейст і Терйсі Хікмена. Цікаво, сильно і яскраво. І безподобний герой - маг Рейстлін.
Наступним враженням було знайомство з Роджером Желязни. Ну, тут вже лишнє щось добавляти.
Приємні враження залишив російський фантаст-сучасник Олексій Пєхов, з трилогією про ворюшку Гарета ("Крадущийся в тени", "Джанга с тенями", "Вюга теней"). Веселий і добрий сарказм над стереотипами фентазі. Чого лише варті ельфи з іклами як у динозаврів:D
Cleric_Preston
10.03.2007, 16:43
А хто читав книгу "Хроніки одного хроніка"?
ЗІ І за що взагалі ви любите фентезі...
Андрон Кобила
10.03.2007, 18:51
Можливо це трохи банально, але прерша частина Темної башти Кінга - непогана. Хоча це хоррор, а не фентезі.
Праччет- супер!
Сільмаріліон - рекомендую.
Алекс Пехов "Хроники Сиалы" "Искатели ветра" - best of all
Можливо це трохи банально, але перша частина Темної башти Кінга - непогана. Хоча це хоррор, а не фентезі.
А чому тільки перша? :eek: До речі, все-таки "вежі", а не "башти". Ну який би то був Кінг без свого хорору, але, думаю, все-таки це фентезі. Причому на прекрасному рівні. Всі ті Промені, світи, троянда, художник у кінці... А сам кінець!...
Андрон Кобила
10.03.2007, 22:12
А чому тільки перша? :eek: До речі, все-таки "вежі", а не "башти". Ну який би то був Кінг без свого хорору, але, думаю, все-таки це фентезі. Причому на прекрасному рівні. Всі ті Промені, світи, троянда, художник у кінці... А сам кінець!...
Точно, "вежі".
Просто далі першої не пішов:8 Порадиш?
Рекомендую Пехова
Раджу. Я, щоправда, здається, пропустила передостанню частину. Бо коли взялася читати останню, довго в'їжджала в певні події. Може, десь є список що й за чим? Власне, можна попитати й на Петрівці, але як виберусь туди, як затоварюся Пратчетом і книжками для любих діточок (хотілося б їм читати так, як мені), то чоловік мене копняками звідти жене. А Пехова запам'ятаю.
Cleric_Preston
11.03.2007, 18:04
Кінг часто відступає від власного стилю. Наприклад, ще одна з його книг "Очі дракона" - справжнє фентезі. Напевно, виписується вже в хорорі дядько - занадто багато наклепав.
Андрон Кобила
11.03.2007, 18:27
Обов'язково почитаю.
Сумую за Петрівкою. Не був вже 2 місяці:(
Андрон Кобила
11.03.2007, 18:36
Кінг часто відступає від власного стилю. Наприклад, ще одна з його книг "Очі дракона" - справжнє фентезі. Напевно, виписується вже в хорорі дядько - занадто багато наклепав.
"Мертва зона" - його справжне фентезі.
Але, згоден, іноді він не тягне як на свє ім'я.
Кожуть, що все що він пише - робота декількох авторів.
Проте, те що я читав(особливо раннє) - respekt
На мою думку найкраща фентезі, яка є зараз - це Сага про Рейневана Анджея Сапковського. Цікавішого і довершенішого, ніж "Вежа блазнів" і "Божі воїни" я дуже давно не читав. Рекомендую всім, хто ще не читав! Чекаю на завершення трилогії!
Андрон Кобила
12.03.2007, 19:04
На мою думку найкраща фентезі, яка є зараз - це Сага про Рейневана Анджея Сапковського. Цікавішого і довершенішого, ніж "Вежа блазнів" і "Божі воїни" я дуже давно не читав. Рекомендую всім, хто ще не читав! Чекаю на завершення трилогії!
Підтримую. Сам фанатію від Сапковського.
І всім раджу.
P.S. почитати;)
Benefaktor
18.03.2007, 22:41
щось я відстав від життя фентезійної літератури, але от Дивова, Перумова, інших письменнитків не далекого ЗАРУБіжжя можна почитати.
Benefaktor
18.03.2007, 22:44
А що з щирої української кто може порадити
2Benefaktor почитай Батурина, досить прикольно пише хлопака
Nice Gothic Girl
24.03.2007, 13:08
Я особисто просто в захваті від Пратчетта.Дядько молодець.Цікаво,зухвало і до біса дотепно.
Мої улюблені фентазисти безумовно Толкієн і Ле Гуін. Про гобіта мені взагалі читали з глибокого дитинства а Ле Гуін освоювала сама з великим задоволенням. Люблю "Дюну" Герберта, Желязни дещо читала,
ще люблю Макса Фрая "Мой Рагнарек", Громико і Панкееву бо люблю посміятись...ось мабать і все...
Mercenary
27.04.2007, 00:32
2Benefaktor почитай Батурина, досить прикольно пише хлопака
Я - дядько.
Я - дядько.
Дядьку, я в кінці травня в Києві буду.
Про обіцянку сказати де книги можна придбати не забув? )
а для мене наукова та фентезі - такі різні. ніяк не виберу, що з них більше подобається. :confused:
Погоджуюсь, хоча на даний момент вже визначився - більше тяжію до фантастики. Але й подобаються книги, де є суміш як фентезі, так і фантастики. Ну, зокрема, "Талісман" Кінга/Страуба (хоча, мабуть, у творі більше превалює фентезі). Свого часу дуже зачитувався, переживав за протагоніста Джека Соєра десь так, як він за свою хвору матір. Думаю найближчим часом знову перечитати.
Mercenary
02.05.2007, 00:12
Дядьку, я в кінці травня в Києві буду.
Про обіцянку сказати де книги можна придбати не забув? )
Не забув. Дещо подарую.
Пухнаста хмаринка
02.05.2007, 01:05
Либонь мої симпатії не оригінальні. Дядько Толкієн, Макс Фрай (колись він буквально схопив за живе описом страждань бідолашної сови у жайворонковому світі, проте з того часу я відкрила в ньому ще багато чого), Тері Пратчетт, Кліфорд Саймак (хоча це скоріше суміш фентезі з фантастикою).
Я б порадила прочитати крім Вовкодава, ще Спробуйте відшукати серію Енна Макефрі "Всадники Перна" - вона рідкісна :( , але книги дуже цікаві.
Найкращий гумористичний твір, що я колись читала - це Ольга Громико "Профессия - ведьма". Наскільки я пам"ятаю, цей роман зайняв 3-е місце на Європейському фестивалі фантастики 2003р. Далі письменниця написала ще три книги, але можу запевнити, що вони ні в чому не поступаються першій.
Бєлянін теж непогано пише, але "Меч без имени", безумовно, найкращий його твір.(це той Скімінок, про якого розповідає Лієт :rolleyes: )
Не сказала б, що Енн Маккефрі знайти важко, але згодна - книги нічого, проте вона під кінець заганяється так само, як Сапковський чи Перумов (останнього взагалі читати не раджу - початок та ідея більш-менш, а потім - брєд сівой кобили).Громико ніяк не може стулити докупи матрімоніальні та світозвільницькі плани своєї Вольхи (вже б або прибила того вомпера або заспокоїла відьму - ато самі соплі в суміші з тіпа "жіночим фентезі"). А взагалі читати щось таке довге, жити у тому світі, звикати до героїв, врешті з ними подружити і звикнути як до рідних - а потім не скоро зможеш перекинутись на щось інше
Пухнаста хмаринка
21.05.2007, 20:36
Чого це не може стулити? Чудово стулюється усе. Одружились...
Чого це не може стулити? Чудово стулюється усе. Одружились...
Наївна дитинко, шлюб - щасливий кінець любовних романчиків а-ля Бертріс Смолл, а в цій книзі доводиться зводити все самому і до того ще й кожного разу забивати на дивовижну схожість з іншими авторами
Пухнаста хмаринка
10.07.2007, 17:50
Наївна дитинко, шлюб - щасливий кінець любовних романчиків а-ля Бертріс Смолл, а в цій книзі доводиться зводити все самому і до того ще й кожного разу забивати на дивовижну схожість з іншими авторами
Я не наївна, і давно вже не дитинка. Просто дивлюсь на речі дещо інакше, ніж ви.
Пухнаста хмаринка
10.07.2007, 17:51
Я не наївна, і давно вже не дитинка. Просто дивлюсь на речі дещо інакше, ніж ви. І вони там справді одружились, і доречі ідея, як можна стулити рятування світу з матрімоніальними планами - там теж є. Літо - рятуємо світ, зима - повертаємось до коханого Льона.
Кейт Форсіт "Відьми Еліана" - це найулюбленіша фентезі книга, доволі просто та легко, але мені неймовірно сподобалось, це справжне жіноче фентезі, вірто почитати, я не пошкодувала..
Андрон Кобила
14.07.2007, 13:26
Т.Пратчет - посміятися, Азімов - подумати)
Катруська Лукіна
17.09.2007, 15:35
Катнер, Желязні- будь-які твори :)))
Н. Андреєв- Звездний взвод
Р. Хайнлайн-"Луна -Суровая хозяйка" перекладу Ал.Ал. Щербакова
Г.Л. Олди.
:)))
Кейт Форсіт "Відьми Еліана" - це найулюбленіша фентезі книга, доволі просто та легко, але мені неймовірно сподобалось, це справжне жіноче фентезі, вірто почитати, я не пошкодувала..
дякую за підказку книга сподобалась спочатку - потім домучувала...Але спроба непогана. раджу знайти і спробувати Сергея Малицкого "Миссия для чужеземца" - спочатку думала що сестричка молодша підкинула якусь фігню - ан ні, читаю покищо)))Спробуйте.
Мені сподобалась серія романів Роберта Джордана "Колесо часу" Може хто читав? Я ше кілька книг не дочитала
Пратчет - майже усе.
Пулман - "Бурштиновий телескоп" (найсильніша книга трилогії)
Толкін - без коментарів.
Ну і ще багато всякого :)
Phoenix_Ukraine
14.10.2007, 14:03
Толкін і тільки він. Особливо після знайомства із перекладачем «Володаря»!
Сапковський рулить особливо з серією про Рейневана, Глен Кук зі своєю металевою серією... З українського дуже подобається Батурин з його "легендами іншої Тери"
Лєна ДАД
26.01.2008, 13:42
Любимі книги назвати важко, бо їх дуже багато.:)
Читаю все підряд.
В КПК.
Дуже подобається Желязни, Перумов, Пратчетт, Фрай, Саймак, Азімов.
Лема ще далеко не всього прочитала. Але теж дуже подобається.
Лєна ДАД
26.01.2008, 13:45
В Ехо сама би хотіла пожити ))), з Паачтєннійшим Нчальником Халлє познайомитись...
І помандрувати між світами, ех...
Black3012
28.01.2008, 18:48
Найкраще, що читав останнім часом - сага про відьмака від Сапковського. Хоча, підозрюю, переклад може виявитися кращим за оригінал. Цікаво, хтось читав його в оригіналі? І як воно?
Лєна ДАД
28.01.2008, 19:45
Замість тріщати від нічим зайнятись, зайдіть на www.gak.com.ua - там люди намагаються щось робити, на відміну від вашої нікому не потрібної розмови.Працювати потрібно. Тоді щось буде.
Була там. І не зрозуміла про що Ви пишете тут. Тобто що маєте на увазі...
читаю в паралель:
Стівен Леві - Герої комп'ютерної революції
Лоуренс Лессінг - Вільна культура
Леонід Каганов - різні короткоформатні твори. Часом в перемішку зі Станіславом Лемом =)
вибачте, недобрий глюк з форумом. Модератори, будьласка видаліть це повідомлення.
Nice Gothic Girl
09.02.2008, 02:34
вже в котре перечитую Толкіна. лав хім соу мач....)))
сальваторе просто рулить великий респект дялькові
Black3012
03.03.2008, 13:24
Барбара Хемблі
"Ті, що полюють вночі", "Драконова загибель".
Динамічні сюжети, багато гумору, чудові характери, колоритні герої.
Роберт Аспрін.
"Корпорація МІФ"
Убивчий, до різі в животі, гумор, особливо вражають епіграфи.
Diva Dii
09.04.2008, 21:56
Десь на 1 чи 2-й сторінці обговорення підіймалася тема українського фентезі.
Чудова річ - "Озерний вітер" Юрія Покальчука.
Залишила дуже добре враження.
Років ~надцять тому читала у якомусь товстому журналі. Здається, у "Дзвоні" (можу помилятися). Причому, як це бувало з "Иностранной литературой" - прочитала спочатку першу частину, а потім - цілий місяць з нетерпінням чекала продовження. :)
А не так давно знайшла і в Інтернеті. Посилання дати не можу (не пам'ятаю). Але пошук, гадаю, допоможе. Збираюся перечитати.
----
З більш "стандартних" (хоча і не дуже українських) люблю Дяченків (багато їхніх творів); (майже зовсім неукраїнську) Камшу; (абсолютно не українських) Саймака; звичайно, Толкієна.
А ще - Гудкайнд та Роберт Джордан.
Diva Dii
22.05.2008, 20:23
До речі... Щодо "Озерного вітра" Покальчука...
Схоже на те, що я колись скачала її саме у "Чтиві". :)
Але тоді я на цей форум ще не потрапила.
Ось нещодавно перечитала цю повість - із ВЕЛИЧЕЕЕЗНИМ задоволенням. :)
Maha2009
24.05.2008, 12:31
А я в захваті від Філіпа Пулмана про дівчинку з золотим компасом. Від відмака Сапковського я взагалі відірватись не могла. Зараз читаю "Чорний загін" Глена Кука- цікава, нетривіальна фентезі! Слухаю при всякій нагоді аудіокнигу "Шрам" Дяченків-теж класна психо-фентезі,якщо можна так сказати.
Джен Ейр
30.05.2008, 00:59
У дитинстві любила такі казочки О. Волкова як " Чарівник Смарагдового міста" та інші з цього циклу і Л.Ф. Баум" Чарівник країни Оз". Може це і не фентезі... А так, Поттік і Дяченки. А ну ще " Хроніки Нарнії" ледь не забула. Прочитала з 2 по4 частини. Досить цікаве. Решту хочу скачати з Нету, але усе тільки на російській. Може хто знає де є українською? Напишіть, будь- ласка.:)
САПКОВСЬКИЙ ЦЕ ЗАШИБИСЬ. ЩЕ НЕПОГАНО бЄЛЯЄВ ТА ГРОМИКО - ОСОБЛИВО ОПІСЛЯ ПОГАНОГО РОБОЧОГО ДНЯ. ТОДІ ДУША СПІВАЄ.
Maha2009
10.06.2008, 14:54
Терри Прачетт "Ведьмы за границей" -аудиокнига.
Прикольна книженція. Озвучено російською мовою і дуже гарно озвучено. Знайти можна отут:
http://www.cwer.ru/
Загублена дитина
03.07.2008, 23:02
оу... не впевнена, шо за жанром воно - фентезі. але точно - химерне))
отже, Абрахам Мерріт і Джон Уіндем. абсолютно все. плюс Булгаков (а шо, там мало химерного?)
Марк Ентоні. Цикл "Остання руна"...Почитайте. Дуже цікаво, драматично, але не безу гумору....з соціальним ухилом.
З світових фантастів мені найбільше подобається Герберт Веллс, всі ті твори що я прочитав (Людина неведимка, Машина часу, Їжа богів) є просто геніальними.
З українських фантастів мені найбільше подобається Андрій Хащівський, два твори опубліковані у журналі "Нова проза", а також в інеті, то його твори реальний фантастичний жир.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008