КПК

Показати повну версію : Улюблені фентезі автори і книги!

Тол
22.07.2005, 22:25
Що читали? Що можете порадити??? Мені особисто дуже подобається Пратчетт "Ведьми за границей", "Мор, ученик Смерти", Сальваторе"Темний Ельф", Толкін, Роулінг, Лукяненко (про цих трьох авторів ви і самі догадаєтесь! :) )... А ви? Порадьте щось! Напишіть своє улюблене... Спілкуємось!

Gray
01.08.2005, 18:09
Так, щоб реально сподобалось - "Чорний загін" Глен Кука. Так би мовити, сувора правда життя на фентезійний манер. Дуже колоритны герої. Причому не тільки головні. Чого один Каштан Шед з друого тому вартий. Вельми повчальна історія життя і внутрішніх змін у нього...

Сальваторе... Така собі казочка. Такого типу твори терпіти взагалі-то не можу, але автор все гарно описував, що я навіть осилив десяток книжок - дуже дивно :) Хоча це, можливо, із-за ностальгії по Neverwinter Nights :)

Liet
01.08.2005, 21:13
Звичайно в першу чергу це Толкін і його твори (особливо Сільмаріліон). Далі це Урсула ле Гуін і її Чарівник Земномор'я. Мабуть це все. Більш нічого кращого за це ще не бачив. :(

Девор
05.08.2005, 09:33
Ед Грінвуд. Настирливо раджу тобі. Якщо "Чарівник" спдобався. Респект!

Liet
05.08.2005, 13:38
Ед Грінвуд. Настирливо раджу тобі. Якщо "Чарівник" спдобався. Респект!
Дякую за пораду. Обов'язково прочитаю.

Девор
05.08.2005, 20:31
а саме : "Ельмінстер"

Тол
05.08.2005, 22:09
Лаєту: Кажуть, що Сільмаріліон - фігня! Набагато гірше за Володаря Перснів. Наскільки це правда???
Девору: Ай з твоїм Грінвудом! Чув як тебе Рома сьогодні попускав! Читав би ти щось нормальне типу Сальваторе і Пратчетта! А то навіть "Ведьми за границей" загубити зумів... ги-ги!

Liet
05.08.2005, 23:22
Ну якщо ти справді до мене звертався (моє ім'я все-таки Лієт), то відповім (а відповів би я все одно :p ):
Сільмаріліон не гірший. Він просто... Не заню. Можливо трохи важче написаний. Можливо більш нудний. Але це спостерігається лише на самому початку. В усякому разі, все що сталось після появи ельфів читалось мною нормально і було для мене доволі чікавим.

Тол
06.08.2005, 17:43
Ясно! Вибачаюсь, що ім'я неправильно написав! :( просто читав його англійською і вирішив, що саме так правильно ;)

Оксі
06.08.2005, 19:34
"Чарівник Земномор'я " - тільки перша книга з циклу про Земномор'я. Ще є 3 книги. Цікаво, що останню діти б мабуть не зрозуміли.
Найбільше в пам'яті залишилися перші дві.

Девор
06.08.2005, 20:52
я саме про цикл і казав.
от, ще одна нормальна людина.
Тол -- ти зі своїми ідіотами вже задрав!!!!!!!!!!

Тол
08.08.2005, 20:36
Девор! Тобі навіть Рома казав, що остання книжка з циклу Чарівника Земноморя вважається фігньою! Кажуть, що це навіть не Ле Ґуїн писала! Такшо облом!
Оксі: Ахіба такі книжки для дітей пишуться? Сумніваюсь, що діти б її читали! ;)

Девор
08.08.2005, 21:50
Так! Тол! Ще один наїзд на Ле Гуін - і не буде в тебе "Дами і Господа" Пратчетта!

Тол
08.08.2005, 23:20
Це шантаж! Девор знай! За таке садять від 15 років! Попереджаю!

Mercenary
11.08.2005, 22:27
Джордж Мартін: "Буря мечів", "Гра престолів", "Битва королів"
С.та М. Дяченко "Відьомська доба"("Ведьмин век")

Тол
12.08.2005, 21:22
Хочу почитати Мартіна! Але ніде не можу його дістати. У нас у Львові з цим троха туго. Ще б хотів Відьмака почитати...
Щодо Дяченків, то кажуть, що вони не дуже добре пишуть. Це справді так? Бо я думав Скітальци почитати

Mercenary
14.08.2005, 15:56
Хочу почитати Мартіна! Але ніде не можу його дістати. У нас у Львові з цим троха туго. Ще б хотів Відьмака почитати...
Щодо Дяченків, то кажуть, що вони не дуже добре пишуть. Це справді так? Бо я думав Скітальци почитати
У мене на роботі є Мартін в ел. вигляді. Якщо я потраплю туди (бо саме пішов у відпустку) до середини вересня - якось скину. Чи - привезу на Форум, там-то я точно буду.
"Скитальці" - беріть і читайте (порада). Сподобається чи ні - предрікати не можу, але це стовідсотково якісна проза. У Вас буде своя визначена думка.

Оксі
18.08.2005, 13:31
Ахіба такі книжки для дітей пишуться? Сумніваюсь, що діти б її читали! ;)
Я знаю 12-літніх, які читали і можуть адекватно осмислити.Усяке ж трапляється.

монах
18.08.2005, 14:09
А мені подобається в першу чергу те, що дехто називає "слов'янським фентезі". На перше місце поставив би "Вовкодава" (перші дві частини, бо решта це вже заробляння грошей) М. Семенової, на друге "Відьмака" Сапковського, а на третє взагалі - Дяченків. Про українське фентезі говорити поки рано, оскільки нічого толкового немає. Ті самі Дяченки не сприймаються як представники української культури. Нам потрібно формувати свою "відповідь Чемберлену". Зайдіть в майстерню креативу - почитайте "Сім джерел". На відповідь закордонним товаришам це ще не тягне, але це вже принаймі перша спроба (в крайньому випадку з того що доводилось бачити і робити)

Liet
18.08.2005, 19:38
Поясніть мені дурню чому Вовкодава відносять до слов'янського фентезі? Лише через, що авторка живе на етнічній території слов'ян. Все одно дурня це якась.

Девор
18.08.2005, 20:26
Є багато аспектів, які ти, нажаль, не помітив читаючи цю афігітєльгу книгу:) :8 :rolleyes: :p

Nobody
19.08.2005, 20:44
Та хоча б просто із врєдності. Знаєш, так: "було ваше - стало наше".

З.І. Написала аби шось написати, бо самого твору не читала)))

Liet
20.08.2005, 23:49
Тоді принесу тобі і Вовкодава, окрім обіцяних пригод лорда Скімінока. Будеш тепер на парах читати літературу. :p :D

Mercenary
01.09.2005, 11:26
Щодо Дяченків, то кажуть, що вони не дуже добре пишуть. Це справді так?
Ви вже знаєте, що цього року їх визнано найліпшими фантастами Європи?
От Вам і відповідь. Хоча б за це - варті прочитання!
Проте, одне застереження: якщо Ви володієте російською ( я знаю, що на Галичині вже є покоління, яке ніколи її у школі не вивчало), то краще читати в оригіналі. Бо переклад - лише переклад, хай би хто його зробив! А російською вони пишуть класно. Я достеменно знаю, що вони володіють українською, а от чому нею принципово ніколи не пишуть - для мене незбагненна загадка!

Evil_flower
01.09.2005, 20:12
Я б порадила прочитати крім Вовкодава, ще Валькірію і Вікінгів. Саме з Валькірії я починала читати М.Семенівну, і протягом тривалого періоду часу Валькірія залишалася моїм найулюбленішим твором, котрий я ставила хоч і не на рівень Вовкодава, проте близько... Пам"ятаю, було дуже шкода, коли одна знайома нарікла її "примитивнейшим любовным романом", а деякі друзі так і не дочитали книгу до кінця. Вікінгів можна почитати, якщо Ви цікавитесь Скандинавією - самі по собі оповідання не дуже цікаві.
Спробуйте відшукати серію Енна Макефрі "Всадники Перна" - вона рідкісна :( , але книги дуже цікаві.
Найкращий гумористичний твір, що я колись читала - це Ольга Громико "Профессия - ведьма". Наскільки я пам"ятаю, цей роман зайняв 3-е місце на Європейському фестивалі фантастики 2003р. Далі письменниця написала ще три книги, але можу запевнити, що вони ні в чому не поступаються першій.
Бєлянін теж непогано пише, але "Меч без имени", безумовно, найкращий його твір.(це той Скімінок, про якого розповідає Лієт :rolleyes: )

монах
02.09.2005, 10:06
Слухай, Квітко, мені не зовсім зрозуміло що тобі більше сподобалось - "Валькірія" чи "Вовкодав"? Тобі взагалі, ця тематика подобається? Є досить цікаві книги по варязькій тематиці. Це серія "Мужской клуб". Мені найбільше сподобались Олександр Вітковський і Олександр Мазін. Відповідно поки що дилогія "Вітязь" і "Варяг". По жанрах це альтернативна історія. Гарно москалі пишуть. А ще краще у них виходить у цьому руслі підміна понять. Доречі, її майже ніжто не помічає. Наприклад у крайній книзі Мазіна "Князь" є репліка "Вєлікая, Бєлая і Малая Россія". Ось так повільно вони міняють історію у свідомості читачів. Багато хто скаже, що це нічого не означає, адже книга художня. Але москалі крім того випускають і популярні енциклопедії, в яких роблять те ж саме. Проблема полягає в тому, що книги є цікавими.

tysovska
02.09.2005, 10:47
Я достеменно знаю, що вони володіють українською, а от чому нею принципово ніколи не пишуть - для мене незбагненна загадка!
Володіти вони, може й володіють, а от чи на достатньому рівні, щоб писати художню прозу? Тут на іншому форумі один із дописувачів не полінувався прогнати одну з книжок Дяченків (рос. мовою) через аналізатор, і вийшло, що в них у цій книзі словник - близько 5000 слів. В принципі, непогано. Але університетський курс іноземної мови гарантує студентам словниковий запас на рівні 5000 слів. (Насправді виходить на кілька тисяч більше - для гарних студентів, звісно). Тобто, якщо Дяченки рідною так пишуть, то що вже говорити про не-надто-рідну? (Не вельми пасує для порівняння, але ж: словниковий запас Пушкіна - понад 40 тис. слів. Звісно, не всі в одному творі, але я певна, що і в межах одного твору у нього значно більше, ніж звичайний школярський запас у 5 тис. слів).

Mercenary
03.09.2005, 01:48
А у Моцарта було всього 7 нот.
Для Сергія українська - рідна!
А французи у 70-і рахували на комп-і, чи Шолохов написав свої книжки!
Я не побачив якихось особливих вад їхньої (Дяченків) прози, а отримав, як каже Поваляєва, "культурний шок",
а конкретно: шалене емоційне і художнє враження від "Відьомської доби" та "Скитальців"!
Перепрошую, але це некоректно: Пушкіна рахувати по "ПСС", а Дяченків - по одному творові, які у них рідко бувають більшими, ніж 100 аркушів машинопису.
Такі рахівники - недоброзичливі копрофаги літературного процесу! Хай свій словник порахує, взявши за основу те повідомлення!
А Ви, колего, читали "Відомську добу"? А "Скитальців"?
І смію нагадати, що і в Лариси Петрівни Косач українська була не надто рідною! Проте...
Пропоную пишатися Дяченками. А також почитати їхні інтервью. Вони - суперпатріоти!

tysovska
06.09.2005, 13:27
Мені сказали, що Дяченки писали сценарій до "Украденого щастя". Сценарій, на мій смак, класний. От за це я ними можу пишатися.
А от що стосується "Відьомської доби" (яку я читала в рос. оригіналі - "Ведьмин век"), то книжка напрочуд нудна й сумна. Кілька несмішних, напівпристойних жартів тільки погіршують її. Можливо, укр. переклад набагато кращий, адже Дяченки самі зізналися, що їхній укр. перекладач має тенденцію не до перекладу, а до переписування тексту. Але на мене Дяченки не справили враження, вибачайте. Я не здатна співпереживати їхнім героям. (До слова: Гаррі Поттеру я - дивна річ - співпереживати здатна, хоч це і дитяча книжка. Наших нікого не наводжу, адже зараз ми говоримо про фентезійний напрямок).

tysovska
07.09.2005, 13:59
Ще на доповнення, щоб завершити про "Відьомську добу": якщо автори на початку книжки ставлять голобальну задачу (протистояння людей і відьом, співіснування двох непримиренних світів), а наприкінці все це зводить до вузької задачі "помиряться одна відьма і одна людина" (навряд чи можна брати до уваги, що йдеться про відьму-мати й верховного інквізитора - все одно це недостатній масштаб), то така кінцівка свідчить про неспроможність авторів вирішити взяту на себе задачу. Навіщо тоді було за неї братися? Адже такий відкритий кінець, як у цій книжці, лишає читача не замисленим - а розчарованим. Ми так сподівалися... а ви нас "киданули". Мені не цікаво, що було з відьмою і з інквізитором. Мені цікаво, що було зі світом. Чи спромоглися герої подолати протиріччя між світами - чи все ганебно повторилося, як чотириста років тому? Відповіді я не отримала.

Mercenary
09.09.2005, 20:19
Відповіді я не отримала.
Як на мене, у тому весь кайф. Я сам часто застосовую відкриту кінцівку.
Бо це - колодязь без дна!
Ну вбив би інквізитор відьму-матку, і що? А так - кохання перемагає її відьомську сутність. Але крапку у конфлікті не поставлено.

Mercenary
09.09.2005, 20:27
2 tysovska. І ще одне. А у мене Гаррі Поттер не йде.
І "Володар каблучок" також. Хоча Поттера я не намагався подолати: просто відклав.А з "Володарем..." воював-воював, і - здався. Не йде. Може, не моє, хоча я ще підозрюю переклад.

Liet
09.09.2005, 20:34
Ага. Все іще залежить від перекладу. Наприклад, я в різних перекладах Фродо називають або Торбінсом, або Бегінсом. А це в принципі одне і те саме. Це так, невеличкий приклад. Але насправді деякі переклади неможливо читати.

Mercenary
10.09.2005, 00:46
У мене був Торбінс.

Korwin
11.09.2005, 23:22
Мої улюблені цикли:
1. Р. Желязні "Дев'ять принців Амбера" (цікаво, а чому ніхто його не згадав - невже ніхто не читав чи нікому не сподобався);
2. Толкієн "Володарь перстнів"
3. Джордж Мартін цикл "Полум'я та лід" (хтось його вже згадував, доповню лише, що в мене він є в електронному вигляд - якщо треба можу вислати)
4. Енн Макефрі "Всадники Перна"
5. Глен Кук "Чорний загін"
Цей список далеко не повний - улюблених книжок залишилось ще дуже багато :)

Gray
12.09.2005, 00:06
Бо назвати першу частину (Корвінський цикл) фентезі в мене особисто язик не повертається.

tysovska
12.09.2005, 09:51
Як на мене, у тому весь кайф. Я сам часто застосовую відкриту кінцівку.
Бо це - колодязь без дна!
У них не відкрита кінцівка. Я сказала спершу - занадто відкрита, тепер скажу ще жорсткіше: відсутність розв'язки. Такої розв'язки, що відповідала б заявленій темі книжки. Знаєте, як Цветаєва колись написала про Ахматову? Що у її віршів закінчення, "сходящие и сводящие на нет". І це був не комплімент. Те саме - у "Відьомській добі". Бігли, бігли марафонську дистанцію, пробігли чверть - впали і читача за собою потягли.

Mercenary
13.09.2005, 22:25
2 tysovska.
А мені так не здалося.

монах
17.09.2005, 10:53
Замість тріщати від нічим зайнятись, зайдіть на www.gak.com.ua - там люди намагаються щось робити, на відміну від вашої нікому не потрібної розмови. Якщо вважаєте себе такими великими знавцями та цінителями літератури, причому національносвідомими - то зайдіть і допоможіть. А ні - то заткніться, бо ваші розмови не варті виї деного яйця. Працювати потрібно. Тоді щось буде.

Тол
17.09.2005, 17:52
Народ! Загрузіть хтось монах! Бо мене вже цей... тип... за... харив! Фу, втримався від матів!

Liet
17.09.2005, 18:04
Я згоден з обома: і з Монахом - так, треба все ж не тыльки балачки розводити, і з Толом - все ж таки треба висловлюватись не так різько......

РАКОТ
29.09.2005, 21:43
монах - вибачте, але писати самі ми не вміємо, і допомогти вам нічим не зможем, окрім невеликої суми грошей, бо ваш сайт і ваша програма дійсно потрібні для української літератури...

Але, якщо ближче до теми, то я надрукую тут так

МОЇ НАЙУЛЮБЛЕНІШИ КНИГИ[I][U]
вибачте за російську мову, але я невпевнений за точний переклад на українську

Айзек Азимов "Мечты роботов"
"Хроники Нарнии" Льюиса
Саймон Грин "Победитель забирает все"
"Мессия очищает диск" Олдей
все книжки Дж.Р.Р. Толкиена
все книжки Веры Камши
------------------------

А з українського фентезі подобається пара МіС Дяченко - також всі книжки обожнюю

Yara
30.09.2005, 11:03
Улюблені книги: "Володар перстнів" Толкіен, "Хроніки Амбера" Желязни, цикл "Дюна" Френка Герберта, "Алмазный меч, деревянный меч" Ніка Перумова, "Хроніки Перна" Єн Маккефрі

РАКОТ
30.09.2005, 17:15
"Алмазный меч, деревянный меч" Ніка Перумова

а далі ви читали??? "Народженння мага", "Подорож мага" і т.д.

Девор
01.10.2005, 18:15
А попередні книги? Хроніки Херварда.. вибачте за грубість:)? "Загибель богів" і бла-бла-бла?...

РАКОТ
01.10.2005, 18:49
Так звичайно читав! Всього Перумова окрім циклу "Я-Всеслав"...
Книги його мені не дуже подобаються (окрім "ГИБЕЛИ бОГОВ" та "Кольцо Тьмы")..

Чи це недо мене питання???

Yara
03.10.2005, 17:25
а далі ви читали??? "Народженння мага", "Подорож мага" і т.д.
Весь цикл читала, принаймні те що видано

РАКОТ
03.10.2005, 18:03
ООО так як вам пан Перумов????

А ось мені все подобалось до того моменту, коли я почав читати "Народження мага", до цього було досить непогане бойове фентезі, а ось потім....

Хоча його книга "загибель богів" мені дуже сподобалась!

Reytar
03.10.2005, 22:25
Так... "Загибель Богів", "Літопис Лідаелі й Артарна" доволі цікаві твори. "Діамантовий Меч" та "Деревьяній Меч" теж приємно було читати, але всі наступні твори шановного пана Перумова почали присмакувати сексуальними фобіями все більше й більше... :rolleyes:
Піком цьго на мою думку стала книжка "Дозволені Чари"... Згадати іі чомусь вдається лише нецензурними висловами... :mad:

Доволі дивно, але в цій темі чомусь ніхто не згадав пана Анджея, котрий навесні був приїздив до Киева. :) Тому згадаю добрим словом його цикл "Відьмак" та першу книгу нового циклу "Башта Блазнів".
А що на цю тему думає шановна компанія?

Prim
04.10.2005, 17:05
Анджей Саковський - майстер. Його можна (і треба) записувати в світову класику.
Але у нього є одна проблема: він занадто серйозно все описує.
Написання ним книги "Башня Шутов", на мою думку - намагання автора "відійти" від серйозності.

Девор
04.10.2005, 20:19
До Рейтара: особливо ці фобії(сексуальні) виявились в "Земля без радости":)

РАКОТ
06.10.2005, 18:34
До Рейтара: особливо ці фобії(сексуальні) виявились в "Земля без радости"

Відома книга... Перумов, як письменник перестав писати нормальну літературу десь на кінці 90-х, бо всі ті книжки, що мені подобаються з його творчості "раннього періоду".

Щодо Анджея - його книги мені подобаються, хоча в них не має такого дуже суперового! Мені більш до вподоби наша сімейна пара фантастів - М. та С. Дяченко! Ото фентезі - я десь неділю після того, як прочитав книгу "Варан" перебува під впливом від прочитаного!

Гриж
24.10.2005, 12:04
Тема майже вмерла. Нічого, реанімуємо. Згадаю молодого автора Олексія Пєхова, а саме "Хроніки Сіали", про крадія Гарета. Просто дуже якісна книга, нема до чого причепитись. Особливо яскраво описуються баталії і двобої. А таке не завжди знайдеш. Якби я не любив "Вовкодава", але складається враження, що Семенова зовсім не розуміється на єдиноборствах і фехтуванні.
До речі, чим там і Костоправа і компанії завершилось? А то я обламався на 5-ій книжці (у такому червоненькому форматі, так десь частина десята)

Reytar
01.11.2005, 19:47
До Рейтара: особливо ці фобії(сексуальні) виявились в "Земля без радости"

Чесно кажучи, "Земля без радости" - не найбільше сповнена фобіями книга Перумова. Був у нього такий-собі цикл з двох повістей - "Техномагия", ось у ціх творах сексуальні фобії автора виросли й розквітли! Цілковито згоден із РАКОТ - так, Перумов поступово змінював стиль своєї творчості, можливо під впливом західної публіки... Як то кажуть - хто дівчину годує, той її і танцює.

lazyDog
04.11.2005, 16:52
А як вам Гаррі Тертлдав з відесійським циклом? Фентезі на тему Візантійської імперії. Автор візантолог - тому пише зі знанням справи. Економіка, політика, військова справа, релігія, магія також є. Дуже раджу.

Олександр Левченко
12.12.2005, 11:21
Шановне товариство,
оскільки живий класик новочасної УФ Тимур Литовченко напружено готується до зустрічі із самим собою :p, нагадаю важливу інформацію:Мій творчий вечір відбудеться в НСПУ (Київ, вул. Банкова, 2) цього понеділка, 12 грудня, о 17:30. Запрошую всіх, хто зможе дістатись до Києва, а конкретніше - до Спілки! :DОтож, приходьте, щоб не було мучітєльно больно за бєсцельно проведений вечір! ;)

Девор
12.12.2005, 22:26
Во Львово столицю гародов Галіцькіх:), знаєте, коли в останнє відбувався літ.вечір взагалі фантастів... ого-гог-го..:)
Лише поети, поети, поети, поети, поети..

Tim-Lit
13.12.2005, 10:35
Привіт усім!
Творчий вечір в НСПУ пройшов успішно, звіт можна подивитись тут:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/NSPU-2005-12-12.htm
Трохи про церемонію мого нагородження орденом Архистратига Михаїла - тут:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Mihajil-V.htm
Особлива подяка - SILVERFISH'у за фотки! :D :D :D :D

oddysseus
13.12.2005, 16:08
Анджей Саковський - майстер. Його можна (і треба) записувати в світову класику.
Але у нього є одна проблема: він занадто серйозно все описує.

Абсолютно згоден із першою частиною допису. А от щодо серйозності - в чому ж тут недолік? Як на мене, саме серйозні книжки - це ті, які хочеться перечитувати, бо після кожного прочитання, відчуваєш, ще щось залишилося поза тобою. Чи може ти мав на увазі стиль опису, а не зміст? Так мене й від стилю пре... :o

Dance
09.01.2006, 00:55
Всiм раджу почитати Раймонда Фейста. Особливо його "Браму Вiйни"

Tim-Lit
11.01.2006, 11:08
Повторюю повідомлення про Савченківські читання (див. розділ цього форуму "Українська фантастика"):

Вельмишановне панство!
Повідомляю, що вчора мав розмову з Миколою Славинським на предмет проведення Савченківських читань у січні ц.р. Микола Борисович люб’язно повідомив, що січневе засідання комісії НСПУ з пригодницької та фантастичної літератури відбудеться 24 січня о 18:00 годині в Будинку літераторів (традиційно - Київ, вул. Банкова, 2). В рамках цього засідання й відбуватимуться нинішні (перші, пробні) читання. До них поки що готуються 3 десятихвилинні (приблизно за часом і тематикою) доповіді:
1. Тимур Литовченко: "Початок шляху - книга "Черные звезды";
2. Сусанна Черненко: "Зустрічі з Майстром";
3. Радій Радутний: "Пізній період творчості Володимира Савченка".

Втім, це не означає, що коло обговорюваних питань на цьому вичерпується. До розмови про Володимира Савченка запрошуються всі охочі! З особливою вдячністю розглядатимуться твори (бажано - короткі), присвячені пам’яті видатного фантаста. :D :D

Хоча зараз очевидно, що перші Савченківські читання все-таки пройдуть у форматі "доповідей", вже зараз вважатимемо, що це - лише "перший млинець". Надалі видозміни лише вітатимуться! :) :)

Tim-Lit
02.02.2006, 16:28
Всім, всім, всім!!!
Повідомляю ТЕРМІНОВО: "Савченківські читання" відбудуться в понеділок, 6 лютого о 18:00 - це була єдина можливість для Миколи Славинського всунути засідання нашої комісії у розклад роботи НСПУ! Минулого разу читання не відбулись з-за несприятливих погодних умов (морози - щоб люди не застудились).

Tim-Lit
08.02.2006, 10:22
Вчора весь день провів на конференції щодо налагодження зв’язків між громадянськими суспільствами України та ЄС, а тому матеріали щодо Савченківських читань вивісив на свій сайт тільки сьогодні. Можете подивитись за адресою:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/SavChit-2006.htm

Крім того, в мережу вивішено лист-привітання учасникам читань від сестри письменника - Зінаїди Медведєвої:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Savchenko-Letter.htm

P.S. Чекайте на додаткові матеріали!..

kvitka
16.04.2006, 18:02
обожнюю Кліффорда Саймака!!! його книги просто супер!!!! скільки читаю, покищо не було жодної якаб не сподобалась.
Толкієна теж люблю, більше нічого з фентезі не читала:(

Оса
17.04.2006, 06:19
Ну якщо ти справді до мене звертався (моє ім'я все-таки Лієт), то відповім (а відповів би я все одно :p ):
Сільмаріліон не гірший. Він просто... Не заню. Можливо трохи важче написаний. Можливо більш нудний. Але це спостерігається лише на самому початку. В усякому разі, все що сталось після появи ельфів читалось мною нормально і було для мене доволі чікавим.

Власне, не можна порівнювати Сильм з Володарем Перснів, бо одне виникло з іншого. ВП - це готовий продукт, книжка про "реальне життя" у досить реально вибудованому світі, а Сильм - це міфологія цоьго життя, тобто...Як би це точніше сказати...штучно створене автором міфологічне, епічне, етнічне підгрунтя для світу Середзем"я... Тобто, Сильм - це "наукова єтнографічна експедиція" у світогляд середземців, точніше - їхнії пращурів. От таке. Тми більше, кожна оповідь Сильму має кілька варіантів...Кристофер Толкін, готуючи до видання Сильмарілліон, вібирав найдовершеніші, найясніші, найменш заплутані саги...А насправді їх набагато більше. Є ще "Книга втрачених сказань Нуменора й Середзем"я"... Я не знаю, чи видана вона в Росії, але в Україні - ні.

Liet
18.04.2006, 08:03
2 Оса
Я розумію. Але нічого з собою не можу зробити... :8

СиніСвині
18.05.2006, 20:22
Раджу тобі прочитати Перумова "Гибель богов" моя улюблена книга

Оса
20.05.2006, 03:20
2 Оса
Я розумію. Але нічого з собою не можу зробити... :8А нічого робити й не треба. Не йде, то й не йде... :)

Оса
20.05.2006, 03:26
Раджу тобі прочитати Перумова "Гибель богов" моя улюблена книга у мене з Перумовим проблемс...Не люблю його. ВІн здається мені якимось вторинним... Я читала його досить давно, маю три книги на хобітську тему про Фолко Булкінса...Ледве дотягнула до кінця "Адаманта Хенни" жахливо втомилася від баталій, і тепер перечитувати й читати його щось нове якось не тягне... Шкода, звичайно, та що вдієш...

Дзвінка-Рутенка
15.06.2006, 22:08
Я читала не дуже багато фентезійних творів, лише те, що потрібно для гри. І з усього того найбільше сподобався Пол Андерсон "Три серця, три лева".
Тут ще десь є моя тема Про "Фонд" Азімова. І хоча це не фентезі, але все одна - дуже класно!!!

Anatoliy
16.06.2006, 22:24
особисто мені подобалося читати все, що написав євгеній гуляковський. (щоправда, здається, що вже все його прочитав). гарно пише, навіть є дуже прикольні думки. є щось особливе. першою була книга "ігри шостого кола". останні сторінки дуже сподобалися. раджу прочитати.

Бен адар
24.10.2006, 18:40
я от читав ельфійський кинжал...і чуть цікаво було а чуть скучно ...особливо коли вони в Анумінасі за тримались... в мене от питання чому перумов свої гномів назвав легендарними іменами гномів ну там двалін торін дорі і тд...якось не орігнально зготьтеся ,я б так не називав їх то точно)))

Бен адар
24.10.2006, 18:41
хто знає чи є ще якісь продовження володаря перстнів крім КОЛЬЦА ТЬМЫ ??

AnimeCrainaMF
25.10.2006, 10:19
"Волшебник поневоле" Евы Джонс
Саги о Конане Говарда
Желязны, кроме хроник

Бен адар
28.10.2006, 18:10
а хто щось знає про товариша Толкіена - Клайва С.Льюіса?? розкажіть хто шо знає

Iryska
28.10.2006, 19:20
є відповідні теми про цього та іншого автора - якщо там інфи мало - задай чітку тему - типу біографія Льюіса чи вплив лінгвістичної освіти на творчість Толкіена - і тоді скидадимуть відповідну інфу.
:)

Бен адар
28.10.2006, 20:01
ух як тут все серйозно))

Iryska
28.10.2006, 20:52
а мені здавалося - не дуже
:p :p :p

Ole-Gunnar
28.10.2006, 21:23
З усього фентезі що читав, найбільше сподобалося "Заповедник гоблинов" Саймака. Вся інша фентезі не зачіпає ніяким чином - напевне тому, що там ніц нема наукової складової :D

Пам"ятаю як за браком НФ читав "Сага о Джандаре" і ще щось подібне - не сподобалося. А от "Заповедник гоблинов" - суміш НФ та фентезі - дуже припало до душі. Напевне, саме завдяки даній суміші.

Хоча, якщо пригадати "Гобіт, або подорож за Імлисті гори" - це-ж фентезі ? - то саме даний твір є найліпшим з фентезі, що читав - дуже і дуже красива казка.

Бен адар
29.10.2006, 09:08
2Ole-Gunnar цілком справедливо

BOPOH
27.11.2006, 11:08
Ну я більше Sci-Fi полюбляю, ніж Фентезі. Але з того, що читав дуже сподобалось саме:
"Хроніки Амбера" - Роджер Желязни :)
"Хроніки Корума" - Майкл Муркок ;)
теж дуже цікаво виявилося прочитати "Ржавое зарево" Федора Чешко.
Хоча в мене все фентезі ще попереду. Прочитав кілька книг Олді, на черзі Нік Перумов :)

Iryska
27.11.2006, 13:07
Ну я більше Sci-Fi полюбляю, ніж Фентезі. Але з того, що читав дуже сподобалось саме:
"Хроніки Амбера" - Роджер Желязни :)
"Хроніки Корума" - Майкл Муркок ;)

а для мене наукова та фентезі - такі різні. ніяк не виберу, що з них більше подобається. :confused:

BOPOH
27.11.2006, 22:20
Мені важливо, щоб була якась цікава ідя в книзі, а не просто дивовижні пригоди когось, у якомусь світі. Це також цікаво, але просто читати, щоб убити час, нажаль, нема можливості поки.

bandiy
24.12.2006, 21:21
Гаррі Потер - дуже захоплююча книга (Прочитав шість книг приблизно 2200 ст.). Я настільки захоплювався що прочитував 300-500 ст. за 3-5 днів. Раджу прочитати. До речі чекаю 7-му книжку можите продивитися тему "7-ма книжка".

Девор
02.01.2007, 13:44
З усього фентезі що читав, найбільше сподобалося "Заповедник гоблинов" Саймака. Вся інша фентезі не зачіпає ніяким чином - напевне тому, що там ніц нема наукової складової.
Хто тобі казав, що "Заповідник гоблінів" фентезі? То довбана технологічна суміш, поєднання непоєднаного, і жахливо нудно, пародія на того ж діда Толкієна.:rolleyes:

І взагалі діти, схиляюсь вже до думки, що фентезі то чтиво, і винятками можна назвати авторів на пальцях.:cool:

Княжич
04.01.2007, 11:33
2Девор тааак інколи прозріння буває болючим але чи не те саме робиться зі всьою літературою?та і мистецтвом в цілому????

Валік
16.01.2007, 18:34
Перше фентазі яке мене дійсно захопило, була трилогія "Хроніки драконів" авторів Маргарет Уейст і Терйсі Хікмена. Цікаво, сильно і яскраво. І безподобний герой - маг Рейстлін.
Наступним враженням було знайомство з Роджером Желязни. Ну, тут вже лишнє щось добавляти.
Приємні враження залишив російський фантаст-сучасник Олексій Пєхов, з трилогією про ворюшку Гарета ("Крадущийся в тени", "Джанга с тенями", "Вюга теней"). Веселий і добрий сарказм над стереотипами фентазі. Чого лише варті ельфи з іклами як у динозаврів:D

Cleric_Preston
10.03.2007, 15:43
А хто читав книгу "Хроніки одного хроніка"?
ЗІ І за що взагалі ви любите фентезі...

Андрон Кобила
10.03.2007, 17:51
Можливо це трохи банально, але прерша частина Темної башти Кінга - непогана. Хоча це хоррор, а не фентезі.
Праччет- супер!
Сільмаріліон - рекомендую.
Алекс Пехов "Хроники Сиалы" "Искатели ветра" - best of all

Joan72
10.03.2007, 18:18
Можливо це трохи банально, але перша частина Темної башти Кінга - непогана. Хоча це хоррор, а не фентезі.

А чому тільки перша? :eek: До речі, все-таки "вежі", а не "башти". Ну який би то був Кінг без свого хорору, але, думаю, все-таки це фентезі. Причому на прекрасному рівні. Всі ті Промені, світи, троянда, художник у кінці... А сам кінець!...

Андрон Кобила
10.03.2007, 21:12
А чому тільки перша? :eek: До речі, все-таки "вежі", а не "башти". Ну який би то був Кінг без свого хорору, але, думаю, все-таки це фентезі. Причому на прекрасному рівні. Всі ті Промені, світи, троянда, художник у кінці... А сам кінець!...

Точно, "вежі".
Просто далі першої не пішов:8 Порадиш?
Рекомендую Пехова

Joan72
10.03.2007, 21:25
Раджу. Я, щоправда, здається, пропустила передостанню частину. Бо коли взялася читати останню, довго в'їжджала в певні події. Може, десь є список що й за чим? Власне, можна попитати й на Петрівці, але як виберусь туди, як затоварюся Пратчетом і книжками для любих діточок (хотілося б їм читати так, як мені), то чоловік мене копняками звідти жене. А Пехова запам'ятаю.

Cleric_Preston
11.03.2007, 17:04
Кінг часто відступає від власного стилю. Наприклад, ще одна з його книг "Очі дракона" - справжнє фентезі. Напевно, виписується вже в хорорі дядько - занадто багато наклепав.

Андрон Кобила
11.03.2007, 17:27
Обов'язково почитаю.

Сумую за Петрівкою. Не був вже 2 місяці:(

Андрон Кобила
11.03.2007, 17:36
Кінг часто відступає від власного стилю. Наприклад, ще одна з його книг "Очі дракона" - справжнє фентезі. Напевно, виписується вже в хорорі дядько - занадто багато наклепав.

"Мертва зона" - його справжне фентезі.
Але, згоден, іноді він не тягне як на свє ім'я.
Кожуть, що все що він пише - робота декількох авторів.
Проте, те що я читав(особливо раннє) - respekt

Малахай
11.03.2007, 20:12
На мою думку найкраща фентезі, яка є зараз - це Сага про Рейневана Анджея Сапковського. Цікавішого і довершенішого, ніж "Вежа блазнів" і "Божі воїни" я дуже давно не читав. Рекомендую всім, хто ще не читав! Чекаю на завершення трилогії!

Андрон Кобила
12.03.2007, 18:04
На мою думку найкраща фентезі, яка є зараз - це Сага про Рейневана Анджея Сапковського. Цікавішого і довершенішого, ніж "Вежа блазнів" і "Божі воїни" я дуже давно не читав. Рекомендую всім, хто ще не читав! Чекаю на завершення трилогії!

Підтримую. Сам фанатію від Сапковського.
І всім раджу.

P.S. почитати;)

Benefaktor
18.03.2007, 21:41
щось я відстав від життя фентезійної літератури, але от Дивова, Перумова, інших письменнитків не далекого ЗАРУБіжжя можна почитати.

Benefaktor
18.03.2007, 21:44
А що з щирої української кто може порадити

Княжич
21.03.2007, 12:59
2Benefaktor почитай Батурина, досить прикольно пише хлопака

Nice Gothic Girl
24.03.2007, 12:08
Я особисто просто в захваті від Пратчетта.Дядько молодець.Цікаво,зухвало і до біса дотепно.

Ящірка
15.04.2007, 23:21
Мої улюблені фентазисти безумовно Толкієн і Ле Гуін. Про гобіта мені взагалі читали з глибокого дитинства а Ле Гуін освоювала сама з великим задоволенням. Люблю "Дюну" Герберта, Желязни дещо читала,
ще люблю Макса Фрая "Мой Рагнарек", Громико і Панкееву бо люблю посміятись...ось мабать і все...

Mercenary
26.04.2007, 23:32
2Benefaktor почитай Батурина, досить прикольно пише хлопака

Я - дядько.

Prim
27.04.2007, 03:23
Я - дядько.
Дядьку, я в кінці травня в Києві буду.
Про обіцянку сказати де книги можна придбати не забув? )

Cured
27.04.2007, 04:03
а для мене наукова та фентезі - такі різні. ніяк не виберу, що з них більше подобається. :confused:

Погоджуюсь, хоча на даний момент вже визначився - більше тяжію до фантастики. Але й подобаються книги, де є суміш як фентезі, так і фантастики. Ну, зокрема, "Талісман" Кінга/Страуба (хоча, мабуть, у творі більше превалює фентезі). Свого часу дуже зачитувався, переживав за протагоніста Джека Соєра десь так, як він за свою хвору матір. Думаю найближчим часом знову перечитати.

Mercenary
01.05.2007, 23:12
Дядьку, я в кінці травня в Києві буду.
Про обіцянку сказати де книги можна придбати не забув? )
Не забув. Дещо подарую.

Пухнаста хмаринка
02.05.2007, 00:05
Либонь мої симпатії не оригінальні. Дядько Толкієн, Макс Фрай (колись він буквально схопив за живе описом страждань бідолашної сови у жайворонковому світі, проте з того часу я відкрила в ньому ще багато чого), Тері Пратчетт, Кліфорд Саймак (хоча це скоріше суміш фентезі з фантастикою).

Djade
21.05.2007, 14:41
Я б порадила прочитати крім Вовкодава, ще Спробуйте відшукати серію Енна Макефрі "Всадники Перна" - вона рідкісна :( , але книги дуже цікаві.
Найкращий гумористичний твір, що я колись читала - це Ольга Громико "Профессия - ведьма". Наскільки я пам"ятаю, цей роман зайняв 3-е місце на Європейському фестивалі фантастики 2003р. Далі письменниця написала ще три книги, але можу запевнити, що вони ні в чому не поступаються першій.
Бєлянін теж непогано пише, але "Меч без имени", безумовно, найкращий його твір.(це той Скімінок, про якого розповідає Лієт :rolleyes: )

Не сказала б, що Енн Маккефрі знайти важко, але згодна - книги нічого, проте вона під кінець заганяється так само, як Сапковський чи Перумов (останнього взагалі читати не раджу - початок та ідея більш-менш, а потім - брєд сівой кобили).Громико ніяк не може стулити докупи матрімоніальні та світозвільницькі плани своєї Вольхи (вже б або прибила того вомпера або заспокоїла відьму - ато самі соплі в суміші з тіпа "жіночим фентезі"). А взагалі читати щось таке довге, жити у тому світі, звикати до героїв, врешті з ними подружити і звикнути як до рідних - а потім не скоро зможеш перекинутись на щось інше

Пухнаста хмаринка
21.05.2007, 19:36
Чого це не може стулити? Чудово стулюється усе. Одружились...

Djade
22.05.2007, 10:38
Чого це не може стулити? Чудово стулюється усе. Одружились...

Наївна дитинко, шлюб - щасливий кінець любовних романчиків а-ля Бертріс Смолл, а в цій книзі доводиться зводити все самому і до того ще й кожного разу забивати на дивовижну схожість з іншими авторами

Пухнаста хмаринка
10.07.2007, 16:50
Наївна дитинко, шлюб - щасливий кінець любовних романчиків а-ля Бертріс Смолл, а в цій книзі доводиться зводити все самому і до того ще й кожного разу забивати на дивовижну схожість з іншими авторами

Я не наївна, і давно вже не дитинка. Просто дивлюсь на речі дещо інакше, ніж ви.

Пухнаста хмаринка
10.07.2007, 16:51

Я не наївна, і давно вже не дитинка. Просто дивлюсь на речі дещо інакше, ніж ви. І вони там справді одружились, і доречі ідея, як можна стулити рятування світу з матрімоніальними планами - там теж є. Літо - рятуємо світ, зима - повертаємось до коханого Льона.

Vita
13.07.2007, 22:41
Кейт Форсіт "Відьми Еліана" - це найулюбленіша фентезі книга, доволі просто та легко, але мені неймовірно сподобалось, це справжне жіноче фентезі, вірто почитати, я не пошкодувала..

Андрон Кобила
14.07.2007, 12:26
Т.Пратчет - посміятися, Азімов - подумати)

Катруська Лукіна
17.09.2007, 14:35
Катнер, Желязні- будь-які твори :)))
Н. Андреєв- Звездний взвод
Р. Хайнлайн-"Луна -Суровая хозяйка" перекладу Ал.Ал. Щербакова
Г.Л. Олди.
:)))

Djade
17.09.2007, 20:27
Кейт Форсіт "Відьми Еліана" - це найулюбленіша фентезі книга, доволі просто та легко, але мені неймовірно сподобалось, це справжне жіноче фентезі, вірто почитати, я не пошкодувала..

дякую за підказку книга сподобалась спочатку - потім домучувала...Але спроба непогана. раджу знайти і спробувати Сергея Малицкого "Миссия для чужеземца" - спочатку думала що сестричка молодша підкинула якусь фігню - ан ні, читаю покищо)))Спробуйте.

Neofita
11.10.2007, 15:34
Мені сподобалась серія романів Роберта Джордана "Колесо часу" Може хто читав? Я ше кілька книг не дочитала

Looser
13.10.2007, 22:02
Пратчет - майже усе.
Пулман - "Бурштиновий телескоп" (найсильніша книга трилогії)
Толкін - без коментарів.
Ну і ще багато всякого :)

Phoenix_Ukraine
14.10.2007, 13:03
Толкін і тільки він. Особливо після знайомства із перекладачем «Володаря»!

Княжич
24.11.2007, 00:09
Сапковський рулить особливо з серією про Рейневана, Глен Кук зі своєю металевою серією... З українського дуже подобається Батурин з його "легендами іншої Тери"

Читач
15.12.2007, 15:53
Толкін, Ле гуін

Лєна ДАД
26.01.2008, 12:42
Любимі книги назвати важко, бо їх дуже багато.:)
Читаю все підряд.
В КПК.
Дуже подобається Желязни, Перумов, Пратчетт, Фрай, Саймак, Азімов.
Лема ще далеко не всього прочитала. Але теж дуже подобається.

Лєна ДАД
26.01.2008, 12:45
В Ехо сама би хотіла пожити ))), з Паачтєннійшим Нчальником Халлє познайомитись...
І помандрувати між світами, ех...

Black3012
28.01.2008, 17:48
Найкраще, що читав останнім часом - сага про відьмака від Сапковського. Хоча, підозрюю, переклад може виявитися кращим за оригінал. Цікаво, хтось читав його в оригіналі? І як воно?

Лєна ДАД
28.01.2008, 18:45
Замість тріщати від нічим зайнятись, зайдіть на www.gak.com.ua - там люди намагаються щось робити, на відміну від вашої нікому не потрібної розмови.Працювати потрібно. Тоді щось буде.
Була там. І не зрозуміла про що Ви пишете тут. Тобто що маєте на увазі...

meako
04.02.2008, 23:02
читаю в паралель:
Стівен Леві - Герої комп'ютерної революції
Лоуренс Лессінг - Вільна культура
Леонід Каганов - різні короткоформатні твори. Часом в перемішку зі Станіславом Лемом =)

meako
04.02.2008, 23:14
вибачте, недобрий глюк з форумом. Модератори, будьласка видаліть це повідомлення.

Nice Gothic Girl
09.02.2008, 01:34
вже в котре перечитую Толкіна. лав хім соу мач....)))

Княжич
15.02.2008, 21:07
сальваторе просто рулить великий респект дялькові

Black3012
03.03.2008, 12:24
Барбара Хемблі
"Ті, що полюють вночі", "Драконова загибель".
Динамічні сюжети, багато гумору, чудові характери, колоритні герої.
Роберт Аспрін.
"Корпорація МІФ"
Убивчий, до різі в животі, гумор, особливо вражають епіграфи.

Diva Dii
09.04.2008, 20:56
Десь на 1 чи 2-й сторінці обговорення підіймалася тема українського фентезі.
Чудова річ - "Озерний вітер" Юрія Покальчука.
Залишила дуже добре враження.

Років ~надцять тому читала у якомусь товстому журналі. Здається, у "Дзвоні" (можу помилятися). Причому, як це бувало з "Иностранной литературой" - прочитала спочатку першу частину, а потім - цілий місяць з нетерпінням чекала продовження. :)
А не так давно знайшла і в Інтернеті. Посилання дати не можу (не пам'ятаю). Але пошук, гадаю, допоможе. Збираюся перечитати.

----

З більш "стандартних" (хоча і не дуже українських) люблю Дяченків (багато їхніх творів); (майже зовсім неукраїнську) Камшу; (абсолютно не українських) Саймака; звичайно, Толкієна.
А ще - Гудкайнд та Роберт Джордан.

Diva Dii
22.05.2008, 19:23
До речі... Щодо "Озерного вітра" Покальчука...
Схоже на те, що я колись скачала її саме у "Чтиві". :)

Але тоді я на цей форум ще не потрапила.

Ось нещодавно перечитала цю повість - із ВЕЛИЧЕЕЕЗНИМ задоволенням. :)

Maha2009
24.05.2008, 11:31
А я в захваті від Філіпа Пулмана про дівчинку з золотим компасом. Від відмака Сапковського я взагалі відірватись не могла. Зараз читаю "Чорний загін" Глена Кука- цікава, нетривіальна фентезі! Слухаю при всякій нагоді аудіокнигу "Шрам" Дяченків-теж класна психо-фентезі,якщо можна так сказати.

Джен Ейр
29.05.2008, 23:59
У дитинстві любила такі казочки О. Волкова як " Чарівник Смарагдового міста" та інші з цього циклу і Л.Ф. Баум" Чарівник країни Оз". Може це і не фентезі... А так, Поттік і Дяченки. А ну ще " Хроніки Нарнії" ледь не забула. Прочитала з 2 по4 частини. Досить цікаве. Решту хочу скачати з Нету, але усе тільки на російській. Може хто знає де є українською? Напишіть, будь- ласка.:)

Y_Zo
10.06.2008, 12:20
САПКОВСЬКИЙ ЦЕ ЗАШИБИСЬ. ЩЕ НЕПОГАНО бЄЛЯЄВ ТА ГРОМИКО - ОСОБЛИВО ОПІСЛЯ ПОГАНОГО РОБОЧОГО ДНЯ. ТОДІ ДУША СПІВАЄ.

Maha2009
10.06.2008, 13:54
Терри Прачетт "Ведьмы за границей" -аудиокнига.
Прикольна книженція. Озвучено російською мовою і дуже гарно озвучено. Знайти можна отут:
http://www.cwer.ru/

Joghurt
30.07.2008, 13:34
Марк Ентоні. Цикл "Остання руна"...Почитайте. Дуже цікаво, драматично, але не безу гумору....з соціальним ухилом.

Mictuk
07.08.2008, 22:54
З світових фантастів мені найбільше подобається Герберт Веллс, всі ті твори що я прочитав (Людина неведимка, Машина часу, Їжа богів) є просто геніальними.
З українських фантастів мені найбільше подобається Андрій Хащівський, два твори опубліковані у журналі "Нова проза", а також в інеті, то його твори реальний фантастичний жир.

Soul
23.02.2009, 01:04
Воннегут, Саймак. і Павєл Вєжинов (болгар.), та чомусь тут його не згадують...

Marichka
27.02.2009, 16:51
З іноземних - Толкієн (а як же без нього! :) )

З росіян - Віра Камша (тільки цикл "Намисто Етерни", "Хроніки Арції" мені зовсім не подобаються, таке враження, що їх з примусу писали). Хоча авторка народилася і довгий час жила у Львові. :aga:

З українців - поки нікого. :(

Tim-Lit
27.02.2009, 17:43
З українців - поки нікого. :(
Ось почитаєте журнал "УФО" :8 - може, знайдете там щось гідне уваги... :8 От шановний Містик, наприклад, Андрія Хащівського згадав - а одне його оповідання мало не вийшло в "УФО" №4(6)-09... З суто технічних обставин переповзло на найближчу перспективу - отже, невдовзі... невдовзі!.. :p

Joghurt
28.02.2009, 09:44
я не люблю толкієна. люблю марка твенса(цикл про 7рун) і російских деякий (рудазов, громико ітд)

Marichka
05.03.2009, 11:37
Ось почитаєте журнал "УФО"

Читаємо. Відповіла на вашому фантастичному форумі.
Та оповідання чи повісті мало, щоб потрапити в мій перелік. Треба хоча б невеликий роман. :)

$corpion
31.05.2010, 19:03
найкраща книга фентезі? напевно Гаррі Поттер...розумію, що коли підростаєш вона перестає бути настільки актуальною, але я почав читати фентезі саме з неї і впевнений що багато мільйонів також! Роллінг форевер!!!)

Black3012
06.08.2010, 16:07
Не те щоб мене поперло, але знову взявся за сагу Джорджа Мартіна "Пісня криги й полум"я". Попри багато за вуха притягнутих правил побудови фентезійного світу, цей серіал викликає повагу ретельно продуманими дрібницями. Скачав четверту частину, тільки з часом сутужно. Але читається легше, ніж "Колесо часу" Джордана, там якось все взагалі малологічне. Чи то мене просто лякають п"ятнадцять чималеньких томів :)

Антоша
28.04.2011, 16:51
В. Хольбайн Торстен Деві "Перстень Нібелунгів". Хтось читав?

CanYouHearTheSilence
13.04.2012, 01:13
Можна назвати досить багато хороших і цікавих авторів фентезі.
Окрім уже названих Урсули Ле Гуїн, Марини та Сергія Дяченків, Роджера Желязни, Енн МакКефрі, Марії СємьоновоїАнджея Сапковського, варто почитати фентезі "Хроніки Деріні" Кетрін Куртц, Фріца Лейбера, "Закляття для хамелеона" Пірса Ентоні, цикл "Король поневоле" Лайона Спрега де Кампа.
Дивно, що ніхто не згадав також про "Марсіанські історії" Едгара Райса Берроуза, "Конана" Роберта Говарда, "Чаклунський світ" Андре Нортон та твори Майкла Муркока.

Окрім того, варто звернути увагу на міжжанрові твори (тобто, фентезі із НФ-обґрунтуванням): дилогію про Йеро Стерлінга Ланьє, цикл "Пригоди Річарда Блейда" Джеффрі Лорда, цикл про Гора Джона Нормана, "Сагу про Джандара" Лін Картер, згадуваний вже "Заповідник гоблінів" Кліффорда Саймака, "Дорога доблесті" Роберта Хайнлайна.

А от Толкієна не люблю, хоча прочитав "Володаря кілець".