Показати повну версію : Сучасний українська фантастика - є чи нема?
Сучасний українська фантастика - є чи нема?
Semelena
04.06.2006, 19:09
Теек. Іду до тумби. З десятка книжечок за ступенем потріпаності виявляю, що мені вдалося дочитати:
О. і В. Авраменки "Сутінки великих",
О. Авраменко "Жменя вічності",
О. Корепанов "Знайти Едем",
І. Хоменко, В. Фоменко "Казки для бабусі",
щось вибірково з якоїсь збірки Дяченок.
Є.
Якщо навіть на нашому форумі є два розділи, присвячених фантастиці...
Якщо навіть на нашому форумі є два розділи, присвячених фантастиці...І якщо туди періодично навідуються реальні українські письменники-фантасти:
- Валерій Верховський;
- Олексій Кацай;
- Олександр Левченко;
- Тимур Литовченко;
- Радій Радутний...
Якщо згадати тих, хто не ходить:
- Володимир Аренєв;
- Ігор Желем;
- Ігор Сокол;
- Веле Штилвелд...
Або не сидить в Інтернеті:
- Наталка Гайдамака;
- Володимир Гусєв;
- Сусанна Черненко...
Так що, мабуть - все ж є!..
LanceloT
06.06.2006, 11:58
Оце було б - їх усіх зібрати "живими" до купки і послухати що вони скажуть про сучасну Українську фантастику!?
Оце було б - їх усіх зібрати "живими" до купки і послухати що вони скажуть про сучасну Українську фантастику!?Шановний добродію! Ми вже збирались до купки двічі - навесні 2005 і 2006 року в Києві, на "КиївШашлиКОНи". І меншою купкою - восени торік на "ЛьвівКурКОН". Ми всіх запрошували - але ніхто з гостей носа не показував. Тож не пропустіть "ЛьвівКурКОН-2006": ми будемо раді побачити Вас - Ви зможете послухати, що ми всією "купкою" скажемо про українську фантастику!
До речі, десь там до "ліворуції", ще у ХІХ ст. в Росії існувала "могучая кучка" - чули про таку?! Отже, вважайте, що ми - "могутня купка" української фантастики!.. :D :D :D :D
LanceloT
06.06.2006, 16:15
Шановний добродію! Ми вже збирались до купки двічі - навесні 2005 і 2006 року в Києві, на "КиївШашлиКОНи". І меншою купкою - восени торік на "ЛьвівКурКОН". Ми всіх запрошували - але ніхто з гостей носа не показував. Тож не пропустіть "ЛьвівКурКОН-2006": ми будемо раді побачити Вас - Ви зможете послухати, що ми всією "купкою" скажемо про українську фантастику!
До речі, десь там до "ліворуції", ще у ХІХ ст. в Росії існувала "могучая кучка" - чули про таку?! Отже, вважайте, що ми - "могутня купка" української фантастики!.. :D :D :D :D
"ЛьвівКурКОН-2006":
А можна точніше локалізацію зустрічі?
"ЛьвівКурКОН-2006":
А можна точніше локалізацію зустрічі?Очевидно - субота тижня, коли у вересні відбуватиметься традиційний Львівський книжковий ярмарок. Спочатку визначимось, хто туди приїде, потім - де будемо зустрічатись. Гроші кожен привозить (приносить) із собою, далі зустрічаємось, відвідуємо ярмарок, львів’яни визначаються, де будемо "сидіти". А там - "сидимо" й балакаємо за фантастику й літературу, доки поїзди не під’їдуть, аби розвезти всіх за місцем проживання.
Приблизно так відбуваються і "КиївШашлиКОНи" - тільки в суботу на тижні, коли проводиться "Портал".
P.S.
Та чого там патякати! Ось посилання:
КиївШашлиКОН-2005 - http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/KShKON-2005-photo.htm
ЛьвівКурКОН-2005 - http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/LvivKurKON-2005-text.htm
Фотозвіт звідти - http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/LvivKurKON-2005-photo.htm
КиївШашлиКОН-2006 - http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/KShKon-2006.htm
Заходьте й дивіться! Нам ховати нема чого!..
:D :D :D :D
LanceloT
06.06.2006, 17:32
Коли відбудеться не має!
Мені це принципово! Дуже!
Коли відбудеться не має!
Мені це принципово! Дуже!Бліннн!.. Не знаю я, коли буде ярмарок цього року - ну, не знаю!..
Торік було 17 вересня - 3 субота вересня.
Цього року 3 субота вересня - 16 число.
Тож, мабуть, 16 вересня у Львові, десь із 14:00 і до розвозу поїздами увечері!..
Добре що хоч Тімліт відгукнувся. :(
Я, перед тим як цю тему започаткувати, забрів на Перемовини УФ. Але всі перемовники, які, підозрюю самі пописують щось фантастичне :D , труться між собою, а на зовні лиш один Тімліт і виходить. Та й то проблем фантастичних не виносить на гора.
Я, від недавнього часу, знову зацікавився саме фантастикою. Але її у магазинах - катма (маю на увазі саме сучасну українську). Правда казочок для юнацтва (які чомусь називаються незрозумілим для мене словом "фентезі") ще надибати можна. І то в основному в інтернет магазинах.
А все таки, судячи з перемовин, хтось щось пише. :eek:
І видавництва напевне готові були б щось видати. Треба лиш попит створити :scared: Хоча б віртуальний
Я, перед тим як цю тему започаткувати, забрів на Перемовини УФ. Але всі перемовники, які, підозрюю самі пописують щось фантастичне , труться між собою, а на зовні лиш один Тімліт і виходить. Та й то проблем фантастичних не виносить на гора.
Я, від недавнього часу, знову зацікавився саме фантастикою. Але її у магазинах - катма (маю на увазі саме сучасну українську). Правда казочок для юнацтва (які чомусь називаються незрозумілим для мене словом "фентезі") ще надибати можна. І то в основному в інтернет магазинах.
А все таки, судячи з перемовин, хтось щось пише.
І видавництва напевне готові були б щось видати. Треба лиш попит створити Хоча б віртуальний
1) "Назовні" виринають частіше - Олексій Spacer Кацай, рідше - Радій Радутний (RADUS). А "виносити на-гора фантастичні проблеми"... ПРОБЛЕМАТИЧНО. Наприклад, для PROPHET проблеми сучасної української фантастики загалом нецікаві. SPARK з нею, мабуть, теж погодився би... Коротше - для того наша гілка й була утворена!
2) В інет-магазинах можна знайти також і мою фантастику, і Радія Радутного. Якщо Ви можете вважати нашу фантастику - фантастикою... ;)
3) Та й видавництва "на папері" на потроху видають: в Києві - "Джерела-М" та "Кий", у Львові - "Панорама". Так що - шукайте... А як буде бажання - можемо й без видавництва забезпечити Вас нашими книжками в індивідуальному порядку. ;)
LanceloT
07.06.2006, 09:35
Бліннн!.. Не знаю я, коли буде ярмарок цього року - ну, не знаю!..
Торік було 17 вересня - 3 субота вересня.
Цього року 3 субота вересня - 16 число.
Тож, мабуть, 16 вересня у Львові, десь із 14:00 і до розвозу поїздами увечері!..
Це вже щось цікавіше, "потутсторонніх" берете?
Якщо так, чекаю сигналу від Тім-Літ-а на "старт до зустрічі", домовились? ;)
Олександр Левченко
07.06.2006, 11:48
Сучасний українська фантастика - є чи нема?Цікаво, що саме з такого запитання у квітні 2003 року починалися автентичні "Перемовини" на сайті Ігоря Желема! Після трьох років запитання стало риторичним, шкода лише, що окрім самих українських фантастів, про це майже ніхто не знає... :( А все таки, судячи з перемовин, хтось щось пише. І видавництва напевне готові були б щось видати. Треба лиш попит створити Хоча б віртуальнийІ пише, і навіть видає! :p Про видані українською мовою книжки фантастики у нас є цілий розділ Бібліотека УФ: книжки (http://www.litforum.net.ua/showthread.php?t=201), причому серед них трапляється навіть УФ! :rolleyes: А про створення попиту - золоті слова! Яскравий приклад - феномен Любка Дереша! От як люди почали б купляти книжки нікому раніше не відомого студента, якби потужна інформаційна кампанія не переконала б їх, що це варто робити?! До речі, батько молодого генія - Андрій Дереш - живе в Пустомитах, неподалік від мене, і ми з ним знайомі ще зі школи (він на рік молодший). Слід також сказати, що майже всі мої знайомі ставляться до творчості Любка прохолодно, і книжку "Поклоніння ящірці" у місцевій бібліотеці мені давали зі словами "навряд чи вам сподобається", однак мені сподобалося!Це вже щось цікавіше, "потутсторонніх" берете? Якщо так, чекаю сигналу від Тім-Літ-а на "старт до зустрічі", домовились?Можна чекати сигналу, а краще просто на початку вересня почати активні відвідини розділу Наші шашликони (http://www.litforum.net.ua/showthread.php?t=418), де буде аглашон вєсь спіск. Оскільки 13 Форум видавців у Львові відбудеться 14-17 вересня 2006 (http://www.bookforum.com.ua/), то ЛьвівКурКОН-2006 проходитиме 16 вересня, причому за будь-якої погоди! :)
Оце було б - їх усіх зібрати "живими" до купки і послухати що вони скажуть про сучасну Українську фантастику!?
Дуже небезпечно. Один терорист з гранатою - і вся українська фантастика знищена. :)
P.S.
До речі, шановний LanceloT, а чому це ви висунули таку цікаву ідею?
:confused:
LanceloT
07.06.2006, 13:19
Дуже небезпечно. Один терорист з гранатою - і вся українська фантастика знищена. :)
P.S.
До речі, шановний LanceloT, а чому це ви висунули таку цікаву ідею?
:confused:
Я зконфужений таким запитанням!!!!
В першу чергу люблю фантастику. З дитинства...
В мене навіть розділ Фантастики в бібліотеці і домашній і електронній найбільший!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тім-Літ мене трішки засмутив, але він автор і має право. ТОМУ-
Цікаво подивитись і поспілкуватись з живими "творцями" сучасної української фантастики.
Коли люди творять - це особливий стан (я так думаю), і коли там купаєшся, теж приємно...збагачуєшся..ги-ги...може
Взагалі то є ідей багато, дуже багато,
і з гранатою і без ;))))))))))
як буде нагода розповім в живу ;-)
Тім-Літ мене трішки засмутив, але він автор і має право.Цікаво, чим?! :eek:
LanceloT
23.08.2006, 14:59
Тощо, коли там зустріч у Львові?!
LanceloT
23.08.2006, 17:28
Якщо не можна все викласти на загал, тоді більш точну інфу прошу надіслати мені приватно.
Якщо не можна все викласти на загал, тоді більш точну інфу прошу надіслати мені приватно.Все можна. Просто воно буде відомо ближче до події. Зараз можу сказати лише одне: наші шашликони влаштовуються в суботу під час "багатоденних заходів" - київського "Порталу" (третій тиждень квітня, четвер-неділя) та львівського Форуму видавців (третій тиждень вересня, з четверга по неділю).
Третя неділя вересня - 16 число. Зранку всі, хто може і хоче, приїздять до Львова, там зповзаємося на Форум, перетинаємось, оглядаємо територію ярмарку - і йдемо "львівкурконити". А увечері роз’їжджаємось додому.
От і вся програма! Але буде цікаво - обіцяю... :) ;) :)
LanceloT
23.08.2006, 18:11
Супер.
Дякую!
так все таки: є фантастика, як явище, чи тільки фантасти?
краще коли буде ще й фантастика, бо тоді, якщо якийсь терорадуст гранатою усіх фантастів (і чого мене понесло на цей кур(ковбас)кон, та ще й у присутності потенційного бомбіста)... то хоч вона одна й залишиться.... :)
так все таки: є фантастика, як явище, чи тільки фантасти?
краще коли буде ще й фантастика, бо тоді, якщо якийсь терорадуст гранатою усіх фантастів (і чого мене понесло на цей кур(ковбас)кон, та ще й у присутності потенційного бомбіста)... то хоч вона одна й залишиться.... :)
Гадаю, українська фантастика як явище все-таки є! Не кажу про нас, красивих, розумних і талановитих - проте той же Олесь Бердник лишився жити у творах, і однією гранатою його пам’ять не знищити!.. Наші твори післ нас теж вже лишилися. Як продаватимуться наші книжки (а отже, як міцнітиме УФ як явище) - то вже залежить від видавців та рекламістів!
:p
...то вже залежить від видавців та рекламістів!
Ну не скажіть, не скажіть... Загляньте на свій же сайтик. Там є фотки де молоді та гарні на форумі свої книжки продають... Тобто, якщо молоді та гарні підключаються то й читач на зустріч з їхніми книгами якось веселіше йде. :8
Ну не скажіть, не скажіть... Загляньте на свій же сайтик. Там є фотки де молоді та гарні на форумі свої книжки продають... Тобто, якщо молоді та гарні підключаються то й читач на зустріч з їхніми книгами якось веселіше йде. :8
Ну, то це ж факт, що ми, письменники, розуміємо всі труднощі поточного моменту для видавців і допомагаємо їм усіляко!
:D
...ми, письменники, розуміємо всі труднощі поточного моменту для видавців ...
Нарешті зрозуміли... :victory:
Тобто (перефразовано з Жванєцкого) увійшли у наше стан, ще раз увійшли, а потім пішли, залишивши нас у нашому ж стані :yahoo:
Хоча, куди ми один від одного підемо? :friends:
Нарешті зрозуміли... :victory:
Йой! Нібито ми сам(себе)видавом не займалися ніколи!..
:(
Йой! Нібито ми сам(себе)видавом не займалися ніколи!..
Йой! Ніби й самі не знаєте шо то зовсім не те :p Просто тихо сам з собою :8
Йой! Ніби й самі не знаєте шо то зовсім не те :p Просто тихо сам з собою :8
Звісно, що не те...
Та коли ти позичив у "нового українця" $200 на видання книги, і ці гроші треба віддати, а не фукнути на вітер (бо за них і квартиру відібрати можуть!)... а віддати їх можна, лише продавши тираж книги...
Коротше, після такого життєвого вишколу краще розумієш видавця.
Коли перед тим сам верстаєш книгу, витягаєш плівки, робиш кольорову обкладинку... фальцювання-прошивання-обрізання...
Бо так можна "помацати" (буквально) весь видавничий процес.
Руками.
І трохи постукатися лобом у двері сучасної мережі книготоргівлі.
~Pick@chu!!!
03.10.2006, 13:35
УФ є і буде.
Mercenary
04.10.2006, 23:34
УФ є і буде.
Це точно :) :)
Згоден! Але не завадило б, щоб було трішки більше...
Згоден! Але не завадило б, щоб було трішки більше...
Вашими й нашими зусиллями...
;)
Цікавить Ваша думка, пане ТімЛіте: Що було першим: курка, чи яйце? :p
Цікавить Ваша думка, пане ТімЛіте: Що було першим: курка, чи яйце? :p
Динозавр, від якого веде родовід курка!
Динозавр, від якого веде родовід курка!
На Вашу вимогу перефразую запитання:
Що було перше: Динозавр чи яйце?
ПС Прошу тоді пояснити гносеологію слова "КУРкон"? :p Бо щось мені заздрісно стало до старосвіцьких фантастів :D
На Вашу вимогу перефразую запитання:
Що було перше: Динозавр чи яйце?
Тварюка, від якої пішли донозаври, від яких пішли курки, що несли яйця.
:mad: А звідки тварюка взялася? Ага, здогадався - Адам! :victory:
:mad: А звідки тварюка взялася? Ага, здогадався - Адам! :victory:
"Двійка" за знання Біблії!!!
:bu:
Зазирніть у 1-шу главу книги "Буття" і переконайтеся: звірі народилися зовсім не від Адама...
Бібліюю було написано через кілька тисяч років опісля того, як Адам певний час жив самотнім. Хтозна, шо там було... Кінець кінцем, термін "людиноподібні мавпи" виник не на порожньому місці. :)
"Двійка" за знання Біблії!!!
:bu:
Зазирніть у 1-шу главу книги "Буття" і переконайтеся: звірі народилися зовсім не від Адама...
Так це ж звірі, а то - тварюки! :p І де це ви чули, щоб звірі яйця носили? (птахи, ящірки і тп):p
І де це ви чули, щоб звірі яйця носили? (птахи, ящірки і тп):p
Я ж не про "ссавців" писав!..
:eek:
Не можу говорити за всіх ссавців, але я свої - ношу, ніде не лишаю.
Не можу говорити за всіх ссавців, але я свої - ношу, ніде не лишаю.
Ти шо, "Веселих яєць" надивився?!
;)
В них такий жартик є - про крокодилів...
Жодного веселого яйця не бачив.А де їх показують?
Жодного веселого яйця не бачив.А де їх показують?
http://eggs.net.ua
Конкретно "той" мульт про яйця крокодила:
http://eggs.net.ua/list/tape_anime.htm
Пацани, ви чьо? Це ж уже не хвантастика... :nono:
Пацани, ви чьо? Це ж уже не хвантастика... :nono:
Блін! Такий малесенький офф-топік вле не можна створити... :(
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008