КПК

Показати повну версію : Сучасний українська фантастика - є чи нема?

Рабат
04.06.2006, 15:57
Сучасний українська фантастика - є чи нема?

Semelena
04.06.2006, 19:09
Теек. Іду до тумби. З десятка книжечок за ступенем потріпаності виявляю, що мені вдалося дочитати:
О. і В. Авраменки "Сутінки великих",
О. Авраменко "Жменя вічності",
О. Корепанов "Знайти Едем",
І. Хоменко, В. Фоменко "Казки для бабусі",
щось вибірково з якоїсь збірки Дяченок.

Prim
04.06.2006, 21:48
Є.
Якщо навіть на нашому форумі є два розділи, присвячених фантастиці...

Tim-Lit
05.06.2006, 16:02
Якщо навіть на нашому форумі є два розділи, присвячених фантастиці...І якщо туди періодично навідуються реальні українські письменники-фантасти:
- Валерій Верховський;
- Олексій Кацай;
- Олександр Левченко;
- Тимур Литовченко;
- Радій Радутний...

Якщо згадати тих, хто не ходить:
- Володимир Аренєв;
- Ігор Желем;
- Ігор Сокол;
- Веле Штилвелд...

Або не сидить в Інтернеті:
- Наталка Гайдамака;
- Володимир Гусєв;
- Сусанна Черненко...

Так що, мабуть - все ж є!..

LanceloT
06.06.2006, 11:58
Оце було б - їх усіх зібрати "живими" до купки і послухати що вони скажуть про сучасну Українську фантастику!?

Tim-Lit
06.06.2006, 14:03
Оце було б - їх усіх зібрати "живими" до купки і послухати що вони скажуть про сучасну Українську фантастику!?Шановний добродію! Ми вже збирались до купки двічі - навесні 2005 і 2006 року в Києві, на "КиївШашлиКОНи". І меншою купкою - восени торік на "ЛьвівКурКОН". Ми всіх запрошували - але ніхто з гостей носа не показував. Тож не пропустіть "ЛьвівКурКОН-2006": ми будемо раді побачити Вас - Ви зможете послухати, що ми всією "купкою" скажемо про українську фантастику!

До речі, десь там до "ліворуції", ще у ХІХ ст. в Росії існувала "могучая кучка" - чули про таку?! Отже, вважайте, що ми - "могутня купка" української фантастики!.. :D :D :D :D

LanceloT
06.06.2006, 16:15
Шановний добродію! Ми вже збирались до купки двічі - навесні 2005 і 2006 року в Києві, на "КиївШашлиКОНи". І меншою купкою - восени торік на "ЛьвівКурКОН". Ми всіх запрошували - але ніхто з гостей носа не показував. Тож не пропустіть "ЛьвівКурКОН-2006": ми будемо раді побачити Вас - Ви зможете послухати, що ми всією "купкою" скажемо про українську фантастику!

До речі, десь там до "ліворуції", ще у ХІХ ст. в Росії існувала "могучая кучка" - чули про таку?! Отже, вважайте, що ми - "могутня купка" української фантастики!.. :D :D :D :D

"ЛьвівКурКОН-2006":
А можна точніше локалізацію зустрічі?

Tim-Lit
06.06.2006, 16:29
"ЛьвівКурКОН-2006":
А можна точніше локалізацію зустрічі?Очевидно - субота тижня, коли у вересні відбуватиметься традиційний Львівський книжковий ярмарок. Спочатку визначимось, хто туди приїде, потім - де будемо зустрічатись. Гроші кожен привозить (приносить) із собою, далі зустрічаємось, відвідуємо ярмарок, львів’яни визначаються, де будемо "сидіти". А там - "сидимо" й балакаємо за фантастику й літературу, доки поїзди не під’їдуть, аби розвезти всіх за місцем проживання.

Приблизно так відбуваються і "КиївШашлиКОНи" - тільки в суботу на тижні, коли проводиться "Портал".

Tim-Lit
06.06.2006, 16:35
P.S.
Та чого там патякати! Ось посилання:
КиївШашлиКОН-2005 - http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/KShKON-2005-photo.htm
ЛьвівКурКОН-2005 - http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/LvivKurKON-2005-text.htm
Фотозвіт звідти - http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/LvivKurKON-2005-photo.htm
КиївШашлиКОН-2006 - http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/KShKon-2006.htm
Заходьте й дивіться! Нам ховати нема чого!..
:D :D :D :D

LanceloT
06.06.2006, 17:32
Коли відбудеться не має!
Мені це принципово! Дуже!

Tim-Lit
06.06.2006, 18:33
Коли відбудеться не має!
Мені це принципово! Дуже!Бліннн!.. Не знаю я, коли буде ярмарок цього року - ну, не знаю!..
Торік було 17 вересня - 3 субота вересня.
Цього року 3 субота вересня - 16 число.
Тож, мабуть, 16 вересня у Львові, десь із 14:00 і до розвозу поїздами увечері!..

Рабат
06.06.2006, 19:19
Добре що хоч Тімліт відгукнувся. :(
Я, перед тим як цю тему започаткувати, забрів на Перемовини УФ. Але всі перемовники, які, підозрюю самі пописують щось фантастичне :D , труться між собою, а на зовні лиш один Тімліт і виходить. Та й то проблем фантастичних не виносить на гора.
Я, від недавнього часу, знову зацікавився саме фантастикою. Але її у магазинах - катма (маю на увазі саме сучасну українську). Правда казочок для юнацтва (які чомусь називаються незрозумілим для мене словом "фентезі") ще надибати можна. І то в основному в інтернет магазинах.
А все таки, судячи з перемовин, хтось щось пише. :eek:
І видавництва напевне готові були б щось видати. Треба лиш попит створити :scared: Хоча б віртуальний

Tim-Lit
06.06.2006, 19:30
Я, перед тим як цю тему започаткувати, забрів на Перемовини УФ. Але всі перемовники, які, підозрюю самі пописують щось фантастичне , труться між собою, а на зовні лиш один Тімліт і виходить. Та й то проблем фантастичних не виносить на гора.
Я, від недавнього часу, знову зацікавився саме фантастикою. Але її у магазинах - катма (маю на увазі саме сучасну українську). Правда казочок для юнацтва (які чомусь називаються незрозумілим для мене словом "фентезі") ще надибати можна. І то в основному в інтернет магазинах.
А все таки, судячи з перемовин, хтось щось пише.
І видавництва напевне готові були б щось видати. Треба лиш попит створити Хоча б віртуальний
1) "Назовні" виринають частіше - Олексій Spacer Кацай, рідше - Радій Радутний (RADUS). А "виносити на-гора фантастичні проблеми"... ПРОБЛЕМАТИЧНО. Наприклад, для PROPHET проблеми сучасної української фантастики загалом нецікаві. SPARK з нею, мабуть, теж погодився би... Коротше - для того наша гілка й була утворена!

2) В інет-магазинах можна знайти також і мою фантастику, і Радія Радутного. Якщо Ви можете вважати нашу фантастику - фантастикою... ;)

3) Та й видавництва "на папері" на потроху видають: в Києві - "Джерела-М" та "Кий", у Львові - "Панорама". Так що - шукайте... А як буде бажання - можемо й без видавництва забезпечити Вас нашими книжками в індивідуальному порядку. ;)

LanceloT
07.06.2006, 09:35
Бліннн!.. Не знаю я, коли буде ярмарок цього року - ну, не знаю!..
Торік було 17 вересня - 3 субота вересня.
Цього року 3 субота вересня - 16 число.
Тож, мабуть, 16 вересня у Львові, десь із 14:00 і до розвозу поїздами увечері!..

Це вже щось цікавіше, "потутсторонніх" берете?
Якщо так, чекаю сигналу від Тім-Літ-а на "старт до зустрічі", домовились? ;)

Олександр Левченко
07.06.2006, 11:48
Сучасний українська фантастика - є чи нема?Цікаво, що саме з такого запитання у квітні 2003 року починалися автентичні "Перемовини" на сайті Ігоря Желема! Після трьох років запитання стало риторичним, шкода лише, що окрім самих українських фантастів, про це майже ніхто не знає... :( А все таки, судячи з перемовин, хтось щось пише. І видавництва напевне готові були б щось видати. Треба лиш попит створити Хоча б віртуальнийІ пише, і навіть видає! :p Про видані українською мовою книжки фантастики у нас є цілий розділ Бібліотека УФ: книжки (http://www.litforum.net.ua/showthread.php?t=201), причому серед них трапляється навіть УФ! :rolleyes: А про створення попиту - золоті слова! Яскравий приклад - феномен Любка Дереша! От як люди почали б купляти книжки нікому раніше не відомого студента, якби потужна інформаційна кампанія не переконала б їх, що це варто робити?! До речі, батько молодого генія - Андрій Дереш - живе в Пустомитах, неподалік від мене, і ми з ним знайомі ще зі школи (він на рік молодший). Слід також сказати, що майже всі мої знайомі ставляться до творчості Любка прохолодно, і книжку "Поклоніння ящірці" у місцевій бібліотеці мені давали зі словами "навряд чи вам сподобається", однак мені сподобалося!Це вже щось цікавіше, "потутсторонніх" берете? Якщо так, чекаю сигналу від Тім-Літ-а на "старт до зустрічі", домовились?Можна чекати сигналу, а краще просто на початку вересня почати активні відвідини розділу Наші шашликони (http://www.litforum.net.ua/showthread.php?t=418), де буде аглашон вєсь спіск. Оскільки 13 Форум видавців у Львові відбудеться 14-17 вересня 2006 (http://www.bookforum.com.ua/), то ЛьвівКурКОН-2006 проходитиме 16 вересня, причому за будь-якої погоди! :)

radus
07.06.2006, 11:54
Оце було б - їх усіх зібрати "живими" до купки і послухати що вони скажуть про сучасну Українську фантастику!?
Дуже небезпечно. Один терорист з гранатою - і вся українська фантастика знищена. :)
P.S.
До речі, шановний LanceloT, а чому це ви висунули таку цікаву ідею?
:confused:

LanceloT
07.06.2006, 13:19
Дуже небезпечно. Один терорист з гранатою - і вся українська фантастика знищена. :)
P.S.
До речі, шановний LanceloT, а чому це ви висунули таку цікаву ідею?
:confused:

Я зконфужений таким запитанням!!!!

В першу чергу люблю фантастику. З дитинства...
В мене навіть розділ Фантастики в бібліотеці і домашній і електронній найбільший!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тім-Літ мене трішки засмутив, але він автор і має право. ТОМУ-
Цікаво подивитись і поспілкуватись з живими "творцями" сучасної української фантастики.
Коли люди творять - це особливий стан (я так думаю), і коли там купаєшся, теж приємно...збагачуєшся..ги-ги...може

Взагалі то є ідей багато, дуже багато,

і з гранатою і без ;))))))))))

як буде нагода розповім в живу ;-)

Tim-Lit
07.06.2006, 15:01
Тім-Літ мене трішки засмутив, але він автор і має право.Цікаво, чим?! :eek:

LanceloT
23.08.2006, 14:59
Тощо, коли там зустріч у Львові?!

Tim-Lit
23.08.2006, 16:17
16 вересня!

LanceloT
23.08.2006, 17:28
Якщо не можна все викласти на загал, тоді більш точну інфу прошу надіслати мені приватно.

Tim-Lit
23.08.2006, 18:04
Якщо не можна все викласти на загал, тоді більш точну інфу прошу надіслати мені приватно.Все можна. Просто воно буде відомо ближче до події. Зараз можу сказати лише одне: наші шашликони влаштовуються в суботу під час "багатоденних заходів" - київського "Порталу" (третій тиждень квітня, четвер-неділя) та львівського Форуму видавців (третій тиждень вересня, з четверга по неділю).

Третя неділя вересня - 16 число. Зранку всі, хто може і хоче, приїздять до Львова, там зповзаємося на Форум, перетинаємось, оглядаємо територію ярмарку - і йдемо "львівкурконити". А увечері роз’їжджаємось додому.

От і вся програма! Але буде цікаво - обіцяю... :) ;) :)

LanceloT
23.08.2006, 18:11
Супер.
Дякую!

Рабат
26.09.2006, 23:58
так все таки: є фантастика, як явище, чи тільки фантасти?
краще коли буде ще й фантастика, бо тоді, якщо якийсь терорадуст гранатою усіх фантастів (і чого мене понесло на цей кур(ковбас)кон, та ще й у присутності потенційного бомбіста)... то хоч вона одна й залишиться.... :)

Tim-Lit
02.10.2006, 12:05
так все таки: є фантастика, як явище, чи тільки фантасти?
краще коли буде ще й фантастика, бо тоді, якщо якийсь терорадуст гранатою усіх фантастів (і чого мене понесло на цей кур(ковбас)кон, та ще й у присутності потенційного бомбіста)... то хоч вона одна й залишиться.... :)
Гадаю, українська фантастика як явище все-таки є! Не кажу про нас, красивих, розумних і талановитих - проте той же Олесь Бердник лишився жити у творах, і однією гранатою його пам’ять не знищити!.. Наші твори післ нас теж вже лишилися. Як продаватимуться наші книжки (а отже, як міцнітиме УФ як явище) - то вже залежить від видавців та рекламістів!
:p

Рабат
02.10.2006, 13:56
...то вже залежить від видавців та рекламістів!
Ну не скажіть, не скажіть... Загляньте на свій же сайтик. Там є фотки де молоді та гарні на форумі свої книжки продають... Тобто, якщо молоді та гарні підключаються то й читач на зустріч з їхніми книгами якось веселіше йде. :8

Tim-Lit
02.10.2006, 14:05
Ну не скажіть, не скажіть... Загляньте на свій же сайтик. Там є фотки де молоді та гарні на форумі свої книжки продають... Тобто, якщо молоді та гарні підключаються то й читач на зустріч з їхніми книгами якось веселіше йде. :8
Ну, то це ж факт, що ми, письменники, розуміємо всі труднощі поточного моменту для видавців і допомагаємо їм усіляко!
:D

Рабат
02.10.2006, 14:17
...ми, письменники, розуміємо всі труднощі поточного моменту для видавців ...
Нарешті зрозуміли... :victory:
Тобто (перефразовано з Жванєцкого) увійшли у наше стан, ще раз увійшли, а потім пішли, залишивши нас у нашому ж стані :yahoo:
Хоча, куди ми один від одного підемо? :friends:

Tim-Lit
02.10.2006, 15:16
Нарешті зрозуміли... :victory:
Йой! Нібито ми сам(себе)видавом не займалися ніколи!..
:(

Рабат
02.10.2006, 16:19
Йой! Нібито ми сам(себе)видавом не займалися ніколи!..

Йой! Ніби й самі не знаєте шо то зовсім не те :p Просто тихо сам з собою :8

Tim-Lit
02.10.2006, 16:39
Йой! Ніби й самі не знаєте шо то зовсім не те :p Просто тихо сам з собою :8
Звісно, що не те...
Та коли ти позичив у "нового українця" $200 на видання книги, і ці гроші треба віддати, а не фукнути на вітер (бо за них і квартиру відібрати можуть!)... а віддати їх можна, лише продавши тираж книги...
Коротше, після такого життєвого вишколу краще розумієш видавця.
Коли перед тим сам верстаєш книгу, витягаєш плівки, робиш кольорову обкладинку... фальцювання-прошивання-обрізання...
Бо так можна "помацати" (буквально) весь видавничий процес.
Руками.
І трохи постукатися лобом у двері сучасної мережі книготоргівлі.

~Pick@chu!!!
03.10.2006, 13:35
УФ є і буде.

Mercenary
04.10.2006, 23:34
УФ є і буде.
Це точно :) :)

Рабат
05.10.2006, 09:59
Згоден! Але не завадило б, щоб було трішки більше...

Tim-Lit
05.10.2006, 15:28
Згоден! Але не завадило б, щоб було трішки більше...
Вашими й нашими зусиллями...
;)

Рабат
05.10.2006, 19:23
Цікавить Ваша думка, пане ТімЛіте: Що було першим: курка, чи яйце? :p

Tim-Lit
05.10.2006, 19:50
Цікавить Ваша думка, пане ТімЛіте: Що було першим: курка, чи яйце? :p
Динозавр, від якого веде родовід курка!

Рабат
06.10.2006, 10:09
Динозавр, від якого веде родовід курка!
На Вашу вимогу перефразую запитання:
Що було перше: Динозавр чи яйце?

ПС Прошу тоді пояснити гносеологію слова "КУРкон"? :p Бо щось мені заздрісно стало до старосвіцьких фантастів :D

Tim-Lit
06.10.2006, 11:10
На Вашу вимогу перефразую запитання:
Що було перше: Динозавр чи яйце?
Тварюка, від якої пішли донозаври, від яких пішли курки, що несли яйця.

Рабат
06.10.2006, 11:15
:mad: А звідки тварюка взялася? Ага, здогадався - Адам! :victory:

Tim-Lit
06.10.2006, 13:18
:mad: А звідки тварюка взялася? Ага, здогадався - Адам! :victory:
"Двійка" за знання Біблії!!!
:bu:
Зазирніть у 1-шу главу книги "Буття" і переконайтеся: звірі народилися зовсім не від Адама...

radus
06.10.2006, 13:48
Бібліюю було написано через кілька тисяч років опісля того, як Адам певний час жив самотнім. Хтозна, шо там було... Кінець кінцем, термін "людиноподібні мавпи" виник не на порожньому місці. :)

Рабат
06.10.2006, 14:12
"Двійка" за знання Біблії!!!
:bu:
Зазирніть у 1-шу главу книги "Буття" і переконайтеся: звірі народилися зовсім не від Адама...
Так це ж звірі, а то - тварюки! :p І де це ви чули, щоб звірі яйця носили? (птахи, ящірки і тп):p

Tim-Lit
06.10.2006, 15:12
І де це ви чули, щоб звірі яйця носили? (птахи, ящірки і тп):p
Я ж не про "ссавців" писав!..
:eek:

radus
06.10.2006, 15:47
Не можу говорити за всіх ссавців, але я свої - ношу, ніде не лишаю.

Tim-Lit
06.10.2006, 16:00
Не можу говорити за всіх ссавців, але я свої - ношу, ніде не лишаю.
Ти шо, "Веселих яєць" надивився?!
;)
В них такий жартик є - про крокодилів...

radus
06.10.2006, 16:42
Жодного веселого яйця не бачив.А де їх показують?

Tim-Lit
06.10.2006, 17:15
Жодного веселого яйця не бачив.А де їх показують?
http://eggs.net.ua
Конкретно "той" мульт про яйця крокодила:
http://eggs.net.ua/list/tape_anime.htm

Рабат
07.10.2006, 11:29
Пацани, ви чьо? Це ж уже не хвантастика... :nono:

Tim-Lit
09.10.2006, 10:23
Пацани, ви чьо? Це ж уже не хвантастика... :nono:
Блін! Такий малесенький офф-топік вле не можна створити... :(