Показати повну версію : Фільм "Код да Вінчі" і церква. Відродження інквізиції?
Ну от. Фільм йде в кінотеатрах, а на вулицях священики правлять Служби Божі, відганяючи дух сатани. Чи варто забороняти фільм чи книгу як антирелігійні? Згадую собі, як деякі конфесії забороняли свого часу книги і фільми про Гаррі Поттера, а авторку відлучали від церкви.
Ну це ідиотизм. Хто може мені щось заборонити. Не подобається їм -- хай не дивляться. Або хай пікитують місця зібрань сатаністів.
Хоча мені особисто, Браун не подобається, з його не підтвердженими теоріями (хоча, які вони його?.. Вар'ятів у світі багато...) А "Ангели і демони" і "Цифровая крепость" -- як твір школяра...
чим більше священники кричатимуть, що Брауна слід заборонити, тим вигідніша йому реклама...
так що варто забороняти, щоб ще більше народу прочитало!!! в мене на роботі коротку переповідь вже разів пять питали, бо цікаво, що там такого, що забороняється... розповіла... великого бажання почитати брауна, здається мені, у нікого не виникло. всі думали там незнати яка таємниця...
P.S. а фільм я таки подивлюся. для розваги. книжечка така легенька для мізків... от і фільм напевно такий же.
побутує думка, що ватикан замовив Брауну його "Код..." для підняття свого рейтингу
фільм отримав низьку оцінку журналюг.
думаю, ліпше почитати книгу.
повір, книга навряд чи буде ліпша. я чекала від неї не знати чого.. а то так, історійка на одну ніч...
я за ніч прочитала. відріватися важко - зізнаюся, бо заманює як детектив. і ідея, що Христос був простою людиною, що мав жінку та дітей, заворожує мені сподобалася. тобто його особистість стала ще харихматичнішою... для мене.
ну ще пару загадок, не таких важких, бо про Ньютона я відразу здогадалася... тобто книгу перечитувати я не буду.
а ще кажуть, там багато ляпів в книжці, що стосується географії парижа та всяких життєвих подробиць.
за що Брауна поважаю - зміг створити бест-селер на рівному місці. кажуть, не знаю, чи то правда, що він писав книгу, не вилазячи з інету... тобто от зміг так підібрати факти і так їх звязати, що всі зараз лиш про нього і торочать.
Від "Коду да Вінчі" мене нудить. Докладніше я написав своє "фе" тут:
http://www.otherside.com.ua/news/detail.php?lang=1&id=5067
Євреї очима неєвреїв. Частина 3. Нащадки Вчителя
Що це замовлення Ватикану... Так вчиняти - повна дурня! Я розумію, що люди можуть "зімкнути ряди" у боротьбі з ЯКІСНИМ антиклерикальним твором - та де тут якість?!?!?! "Код..." просто дратує. Тому я навмисно не читав книги, а тільки на фільм сходив. Ідея від початку - ідіотична, тож на кіно я гарантовано витратив 2,5 години, а не купу часу на пошук книги та читання.
Що ж до "бестселера"... Я тут ніякого "бестселера" не бачу. За визначенням, бестселер - "гарне чтиво". Якщо книгу не тягне почитати апріорі - Боже, збав мене від таких "бестселерів"! Як казала Фаїна Раневська, "знятись у поганому кіно - все одно що плюнути у вічність".
Ден Браун плюнув - отже, він ідіот. А "брудні" гроші, назбирані за отакі "бестселери", добра в житті не приносять. Вірити мені чи не вірити - ваша молода справа...
о ж до "бестселера"... Я тут ніякого "бестселера" не бачу. За визначенням, бестселер - "гарне чтиво".
sorry, я мабуть неправильно виразилася... для мене бестселер, це книга, що гарно продається. її розкуповують незалежно від вмісту і змісту. чи через скандал, чи через якість твору, чи через вдалий піар... всяке буває... і всякі книги бувають бестселерами... деякі нічогенькі...
Від "Коду да Вінчі" мене нудить. Докладніше я написав своє "фе" тут:
http://www.otherside.com.ua/news/de...?lang=1&id=5067
Євреї очима неєвреїв. Частина 3. Нащадки Вчителя
а фе я обовязково почитаю!!!
Забороняти не варто.
Церква показує понти.
Релігійні люди не повірять.
Нерелігійні все-дно підуть.
І всьо тут.
acid drinker
05.06.2006, 23:25
2 оберон: книгу теж читати не так вже й варто. слабенько як на одкровення...
нота бене. у якомусь 2003-ому році чи й трошки раніше на головній площі варшави представники християнських громад (і католики, і протестанти об'єдналися заради такої важливої і корисної для людства справи) спалили 90 000 (тисяч) томів стівена кінга як таких, шо шкідливо впливають на психіку і душу (хє-хє...). по-моєму, християнство іноді так заганяється, шо далі важко... і проблеми з кодом - ше один тому доказ. розумію, шо мусульмани теж би не зраділи, якби їх магомета звинуватили в гомосексуалізмі, наприклад... але й до ісламу моє ставлення не занадто позитивне. взагалі, таке враження, наче світові релігії зажралися банально... от тільки буддисти тихенько сидять - але то більше філософія, аніж шось інше.
про буддистів і кришнаїтів прошу промовчати...
принаймні не в цій темі.
acid drinker
06.06.2006, 00:28
ок, ніц не хотіла сказати нехорошого. та й про кришнаїтів наче ні слова не було ;)
але ж із заборонами різних гарних речей релігії таки гонять біса, чи може, у когось інші погляди?
Entelehyi
06.06.2006, 00:54
Самый обычный фильм для серийного показа.Фильм мне понравился, а особенно игра актеров. Мне понравилась критика одного священника-"Только человек с Микимаусным мышлением может поверить этому"
acid drinker
06.06.2006, 02:17
"Только человек с Микимаусным мышлением может поверить этому"
та ладно тобі, кіно зроблене американцями-глобалістами для глобалізованого світу.. скоро іншого мислення загрожує просто не лишитися...
надибала ось http://www.gak.com.ua/creatives/1/1509
acid drinker
07.06.2006, 10:46
а воно десь у відгуках на книгу лежить уже... таки схоже :)
Недавно подивилася. Фільм, як фільм. що в інших фільмах мало вигадують? Не сказала б, що там є щось аж настільки заборонене, просто припущення, але ж це не означає, що пропущення правдиві. До речі церква вже дозволила перегляд цього фільму.
От і я так кажу, шо там є такого шоб забороняти?
Фільм як фільм, для цікавості можна подивитися, в людях є така фішка, чим більше забороняють, тим більше хочеться. Таке ніби того ніхто не знає
http://kolobok.wrg.ru/smiles/standart/thank_you.gif
До речі церква вже дозволила перегляд цього фільму.
Вже дозволила? Ну ти подумай, а!!! А то якже ж я тай без дозволу.
acid drinker
12.06.2006, 00:22
ех... пам'ятаю хостел - заборонений для показу в україні міністерством культури... в могилі влаштували типу підпільний показ, куди скликали всіх охочих)) і шо ви думаєте? охочих набилося стільки, шо й на підлозі сидіти місця мало було, а фільм все одно посередній...
Vivisektor
04.07.2006, 19:24
Що ж до "бестселера"... Я тут ніякого "бестселера" не бачу. За визначенням, бестселер - "гарне чтиво".
За визначенням - бестселер - "найкращі продажі". Так що "Код..." - таки бестселер. На щастя, не все грошима можна виміряти...
підкажіть де фільм скачати можна! не екранку!
To Google
він завжди допоможе ;). Варто лише правильно попросити.
Пiсля книги фiльм нiяк не сприймається, хоч i люблю я Жана Рено...
Anatoliy
03.02.2008, 16:32
та він те не що не приймається, просто його зняли лайняно. страх і жахіття. я не зміг дивитися фільм. щось починав, але ніяк.... не йде... крижка однозначно краща. і то набагато.
Лєна ДАД
21.03.2008, 00:21
побутує думка, що ватикан замовив Брауну його "Код..." для підняття свого рейтингу
Не чула про цю думку, хоча все може бути )))
А фільм подивилась з принципу. Не люблю як щось забароняють.
Чого церковники його так посилено забороняли ? Нічого в ньому Аж такого не побачила. Фільм як фільм. Досить середній. І по ідеї, і по грі , одним словом по всьому.
Anatoliy
07.04.2008, 03:50
ага, може бути, що й для підняття рейтингу, тільки не самою книжкою, а її спростуванням. дивився недавно документальний фільм коротенький під назвою "спростування кода да вінчі". так собі. щось ніби схоже на пропаганду. але мене докази "спростування" зовсім не переконали (хоч і в книжку я не вірю). але й ці "докази спростування" теж можна спростувати.
Шановний
13.05.2008, 19:55
церкву давно вже час реформувати. Це факт.
Maha2009
27.05.2008, 13:08
підкажіть де фільм скачати можна! не екранку!
http://upload.com.ua/search.php?type=query&sq=%EB%CF%C4+%C4%C1+%F7%C9%CE%DE%C9&user=&x=0&y=0
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008