КПК

Показати повну версію : Фільм "Код да Вінчі" і церква. Відродження інквізиції?

angel
05.06.2006, 12:09
Ну от. Фільм йде в кінотеатрах, а на вулицях священики правлять Служби Божі, відганяючи дух сатани. Чи варто забороняти фільм чи книгу як антирелігійні? Згадую собі, як деякі конфесії забороняли свого часу книги і фільми про Гаррі Поттера, а авторку відлучали від церкви.

Masoret
05.06.2006, 13:25
Ну це ідиотизм. Хто може мені щось заборонити. Не подобається їм -- хай не дивляться. Або хай пікитують місця зібрань сатаністів.
Хоча мені особисто, Браун не подобається, з його не підтвердженими теоріями (хоча, які вони його?.. Вар'ятів у світі багато...) А "Ангели і демони" і "Цифровая крепость" -- як твір школяра...

Iryska
05.06.2006, 14:46
чим більше священники кричатимуть, що Брауна слід заборонити, тим вигідніша йому реклама...
так що варто забороняти, щоб ще більше народу прочитало!!! в мене на роботі коротку переповідь вже разів пять питали, бо цікаво, що там такого, що забороняється... розповіла... великого бажання почитати брауна, здається мені, у нікого не виникло. всі думали там незнати яка таємниця...
P.S. а фільм я таки подивлюся. для розваги. книжечка така легенька для мізків... от і фільм напевно такий же.

Masoret
05.06.2006, 16:10
побутує думка, що ватикан замовив Брауну його "Код..." для підняття свого рейтингу

oberon
05.06.2006, 17:49
фільм отримав низьку оцінку журналюг.
думаю, ліпше почитати книгу.

Iryska
05.06.2006, 17:57
повір, книга навряд чи буде ліпша. я чекала від неї не знати чого.. а то так, історійка на одну ніч...
я за ніч прочитала. відріватися важко - зізнаюся, бо заманює як детектив. і ідея, що Христос був простою людиною, що мав жінку та дітей, заворожує мені сподобалася. тобто його особистість стала ще харихматичнішою... для мене.
ну ще пару загадок, не таких важких, бо про Ньютона я відразу здогадалася... тобто книгу перечитувати я не буду.
а ще кажуть, там багато ляпів в книжці, що стосується географії парижа та всяких життєвих подробиць.
за що Брауна поважаю - зміг створити бест-селер на рівному місці. кажуть, не знаю, чи то правда, що він писав книгу, не вилазячи з інету... тобто от зміг так підібрати факти і так їх звязати, що всі зараз лиш про нього і торочать.

Tim-Lit
05.06.2006, 18:34
Від "Коду да Вінчі" мене нудить. Докладніше я написав своє "фе" тут:

http://www.otherside.com.ua/news/detail.php?lang=1&id=5067
Євреї очима неєвреїв. Частина 3. Нащадки Вчителя

Що це замовлення Ватикану... Так вчиняти - повна дурня! Я розумію, що люди можуть "зімкнути ряди" у боротьбі з ЯКІСНИМ антиклерикальним твором - та де тут якість?!?!?! "Код..." просто дратує. Тому я навмисно не читав книги, а тільки на фільм сходив. Ідея від початку - ідіотична, тож на кіно я гарантовано витратив 2,5 години, а не купу часу на пошук книги та читання.

Що ж до "бестселера"... Я тут ніякого "бестселера" не бачу. За визначенням, бестселер - "гарне чтиво". Якщо книгу не тягне почитати апріорі - Боже, збав мене від таких "бестселерів"! Як казала Фаїна Раневська, "знятись у поганому кіно - все одно що плюнути у вічність".

Ден Браун плюнув - отже, він ідіот. А "брудні" гроші, назбирані за отакі "бестселери", добра в житті не приносять. Вірити мені чи не вірити - ваша молода справа...

Iryska
05.06.2006, 19:29
о ж до "бестселера"... Я тут ніякого "бестселера" не бачу. За визначенням, бестселер - "гарне чтиво".
sorry, я мабуть неправильно виразилася... для мене бестселер, це книга, що гарно продається. її розкуповують незалежно від вмісту і змісту. чи через скандал, чи через якість твору, чи через вдалий піар... всяке буває... і всякі книги бувають бестселерами... деякі нічогенькі...
Від "Коду да Вінчі" мене нудить. Докладніше я написав своє "фе" тут:

http://www.otherside.com.ua/news/de...?lang=1&id=5067
Євреї очима неєвреїв. Частина 3. Нащадки Вчителя

а фе я обовязково почитаю!!!

Prim
05.06.2006, 23:11
Забороняти не варто.
Церква показує понти.
Релігійні люди не повірять.
Нерелігійні все-дно підуть.
І всьо тут.

acid drinker
05.06.2006, 23:25
2 оберон: книгу теж читати не так вже й варто. слабенько як на одкровення...
нота бене. у якомусь 2003-ому році чи й трошки раніше на головній площі варшави представники християнських громад (і католики, і протестанти об'єдналися заради такої важливої і корисної для людства справи) спалили 90 000 (тисяч) томів стівена кінга як таких, шо шкідливо впливають на психіку і душу (хє-хє...). по-моєму, християнство іноді так заганяється, шо далі важко... і проблеми з кодом - ше один тому доказ. розумію, шо мусульмани теж би не зраділи, якби їх магомета звинуватили в гомосексуалізмі, наприклад... але й до ісламу моє ставлення не занадто позитивне. взагалі, таке враження, наче світові релігії зажралися банально... от тільки буддисти тихенько сидять - але то більше філософія, аніж шось інше.

Prim
05.06.2006, 23:41
про буддистів і кришнаїтів прошу промовчати...
принаймні не в цій темі.

acid drinker
06.06.2006, 00:28
ок, ніц не хотіла сказати нехорошого. та й про кришнаїтів наче ні слова не було ;)
але ж із заборонами різних гарних речей релігії таки гонять біса, чи може, у когось інші погляди?

Entelehyi
06.06.2006, 00:54
Самый обычный фильм для серийного показа.Фильм мне понравился, а особенно игра актеров. Мне понравилась критика одного священника-"Только человек с Микимаусным мышлением может поверить этому"

acid drinker
06.06.2006, 02:17
"Только человек с Микимаусным мышлением может поверить этому"
та ладно тобі, кіно зроблене американцями-глобалістами для глобалізованого світу.. скоро іншого мислення загрожує просто не лишитися...

Iryska
06.06.2006, 17:40
надибала ось http://www.gak.com.ua/creatives/1/1509

acid drinker
07.06.2006, 10:46
а воно десь у відгуках на книгу лежить уже... таки схоже :)

Emdi
09.06.2006, 00:02
Недавно подивилася. Фільм, як фільм. що в інших фільмах мало вигадують? Не сказала б, що там є щось аж настільки заборонене, просто припущення, але ж це не означає, що пропущення правдиві. До речі церква вже дозволила перегляд цього фільму.

IRENKA
11.06.2006, 23:37
От і я так кажу, шо там є такого шоб забороняти?
Фільм як фільм, для цікавості можна подивитися, в людях є така фішка, чим більше забороняють, тим більше хочеться. Таке ніби того ніхто не знає
http://kolobok.wrg.ru/smiles/standart/thank_you.gif

Masoret
11.06.2006, 23:52
До речі церква вже дозволила перегляд цього фільму.
Вже дозволила? Ну ти подумай, а!!! А то якже ж я тай без дозволу.

acid drinker
12.06.2006, 00:22
ех... пам'ятаю хостел - заборонений для показу в україні міністерством культури... в могилі влаштували типу підпільний показ, куди скликали всіх охочих)) і шо ви думаєте? охочих набилося стільки, шо й на підлозі сидіти місця мало було, а фільм все одно посередній...

Vivisektor
04.07.2006, 19:24
Що ж до "бестселера"... Я тут ніякого "бестселера" не бачу. За визначенням, бестселер - "гарне чтиво".

За визначенням - бестселер - "найкращі продажі". Так що "Код..." - таки бестселер. На щастя, не все грошима можна виміряти...

Itanium
06.07.2006, 01:16
підкажіть де фільм скачати можна! не екранку!

Liet
06.07.2006, 01:50
To Google

він завжди допоможе ;). Варто лише правильно попросити.

Soul
03.02.2008, 15:15
Пiсля книги фiльм нiяк не сприймається, хоч i люблю я Жана Рено...

Anatoliy
03.02.2008, 16:32
та він те не що не приймається, просто його зняли лайняно. страх і жахіття. я не зміг дивитися фільм. щось починав, але ніяк.... не йде... крижка однозначно краща. і то набагато.

Лєна ДАД
21.03.2008, 00:21
побутує думка, що ватикан замовив Брауну його "Код..." для підняття свого рейтингу

Не чула про цю думку, хоча все може бути )))
А фільм подивилась з принципу. Не люблю як щось забароняють.
Чого церковники його так посилено забороняли ? Нічого в ньому Аж такого не побачила. Фільм як фільм. Досить середній. І по ідеї, і по грі , одним словом по всьому.

Anatoliy
07.04.2008, 03:50
ага, може бути, що й для підняття рейтингу, тільки не самою книжкою, а її спростуванням. дивився недавно документальний фільм коротенький під назвою "спростування кода да вінчі". так собі. щось ніби схоже на пропаганду. але мене докази "спростування" зовсім не переконали (хоч і в книжку я не вірю). але й ці "докази спростування" теж можна спростувати.

Шановний
13.05.2008, 19:55
церкву давно вже час реформувати. Це факт.

Maha2009
27.05.2008, 13:08
підкажіть де фільм скачати можна! не екранку!

http://upload.com.ua/search.php?type=query&sq=%EB%CF%C4+%C4%C1+%F7%C9%CE%DE%C9&user=&x=0&y=0