Показати повну версію : Они скоро вымрут, от деградации
Они скоро вымрут. От деградации
Комитет по подготовке школьников штата Калифорния принял решение требовать при поступлении в университеты штата следующего стандарта знаний по математике: школьники должны уметь делить 111 на 3 без компьютера. Этот уровень требований оказался для американских школьников непосильным, и вашингтонские федеральные власти потребовали отменить эти «антиконституционные» и «расистские» стандарты. Один из сенаторов заявил, что он никогда не позволит, чтобы кто бы то ни было в какой бы то ни было части США учил кого-либо чему-либо, чего этот сенатор не понимает (например, делить 111 на З). Другой сенатор объяснил, что целью калифорнийских стандартов (требовавших, например, в курсе физики знакомства с тремя состояниями воды) является расистское препятствование поступлению в университеты черных, ибо «ни один из них никогда не поймет, что такое этот водяной пар, не имеющий ни цвета, ни запаха, ни вкуса».
По статистике Американского математического общества в сегодняшних Штатах разделить число 11/2 на число 1/4 может, в зависимости от штата, от одного до двух процентов школьных учителей математики. Из «стандартов» простые дроби давно у них исчезли, поскольку компьютеры считают только десятичные. Большинство американских университетских студентов складывают числители с числителями и знаменатели со знаменателями складываемых дробей: 1/2 + 1/3 есть, по их мнению, 2/5.
Все это делается не по невежеству, а сознательно, просто по экономическим причинам: приобретение населением культуры (например, склонности читать книги) плохо влияет на покупательную способность в их обществе потребителей, и вместо того, чтобы ежедневно покупать новые стиральные машины или автомобили, испорченные культурой граждане начинают интересоваться стихами или музыкой, картинами и теоремами и не приносят хозяевам общества ожидаемого дохода.
Не лучше считают французы. Французский министр образования возмущался неумением лучших школьников Парижа сложить 2 и 3 (по его словам, они отвечали: «Это будет 3+2, так как сложение коммутативно», а сосчитать ответ не могли).
Во Франции 20% новобранцев полностью неграмотны, не понимают письменных приказов начальства и способны поэтому направить свои ракеты не в ту сторону.
А ти емігрувати збираєшся... Нести науку в маси?
Насправді, не вимруть. Навпаки, чудово собі існуватимуть із своїми примітивними знаннями, на відміну від висококультурних і освічених етносів.
Клевер, ти ніби не дитина - міг би вже й помітити, що американці в базових наука може й не дуже, але гроші до них просто липнуть. 111 на 3 ділити їм будеш ти за пару "зелених", а вони на цьому будуть колотити мільйонні капітали. Це раз. І не порівнюй рівень практичної освіти наших універів. Принаймні в технічних науках американські Масачусетський, Берклі та інші універи затикають КПІ, КНУ, МГУ, МФТИ та ін. разом взяті. І ще інформація для роздумів: порівняй кількість патентів на винаходи в тій же Росії і США. Різниця між практикою і теорією, на жаль, вельми і вельми значна.
Если учесть, что все изобретатели США - эммигранты с России и Украины,
то да, Грей, так оно и есть. И не надо гнать беса, ты тоже вроде уже
слюни не пускаешь. Украинские универы блестяще подготавливают
своих студентов, именно из-за того, что на них валют всякую муть
что потом никогда не понадобится. Твое преклонение перед США меня
умиляет.
А ти емігрувати збираєшся... Нести науку в маси?
Насправді, не вимруть. Навпаки, чудово собі існуватимуть із своїми примітивними знаннями, на відміну від висококультурних і освічених етносів.
Нет, чтобы заработать денег. В нашей стране дают знания, но их
носителей не больно ценят. И с тобой, кстати, тоже самое. Преклонение
перед янками, неведомо за какие заслуги. Оттого что они - наиболее
прагматичная, циничная и меркантильная нация в мире, надо перед
ними преклонятся? Что ж, теперь я увидел ваш "национальный" идеал,
господа патриоты.
Преклонение
перед янками
Ти тупий чи прикидаєшся? Я їх ненавиджу!
Если учесть, что все изобретатели США - эммигранты с России и Украины, то да, Грей, так оно и есть.
Не льсти себе. Ты не замечал, что у подавляющего большинства "наших" ученых еврейские фамилии?
И не надо гнать беса, ты тоже вроде уже слюни не пускаешь. Украинские универы блестяще подготавливают своих студентов, именно из-за того, что на них валют всякую муть что потом никогда не понадобится.
Блестяще?!? Практически все то, что я мне необходимо для рабоыт я учил сам. И тот весь бред а-ля матан, функан, матмодилирование, теория программирования и прочий бред на РЕАЛЬНОЙ работе не нужен. Если уходишь в науку - да. Но смысла в нее идти с нашим финансированием? Делать изобретения "в ящик"? Да и не лежат лично у меня мозги к научной деятельности. У нас одни из самых толковых преподов в асистентах ходят как раз потому, что они отличные практики, а не теоретики. Хотя лично для меня это уже достаточная причина чтобы пойти в универ. У таких преподов можно реально многому научиться. У нас с моим соседом по общаге сейчас даже прикол такой появился. Приходит он с работы, а я и спрашиваю что-то на манер: "Ну как там тебе сегодня множество лебеговой меры ноль приходилость использовать? А математическое доказательство корректности программ? Нет? Как так? Не знаю они своего счастья...".А теперь посмотрим на штаты. О! Самая стабильная в мире серверная ОС создана студентами университета Беркли. Вот незадача. А если посмотреть чем занимается Массачусетский технологический так вообще слюнки текут.
Твое преклонение перед США меня умиляет.
Не преклонение, а уважение. Это принципиально разные вещи. И не США вообще, а их системой университетского образования. По тому, что рассказывали наши преподы в западных ВУЗах студентов учат думать, а в наших - зубрить и списывать. Увы.
З.Ы.
наиболее прагматичная
Это плохо? :-/
Freelancer
27.07.2005, 18:01
Суха статистика:
169 Нобелівських лауреатів станом на 1999 рік з США! З СРСР - 11 + 2 з Росії (до того ж один з 1933 року, а тоді щось не пригадую, щоб Росія була на карті!?)
Як не крути, а більшість янкі тупі. Просто рідкі виключення добре фінансуються.
Тупі... Типовий приклад - їх президент :)))
З.І. Але все ж у них все, що варте того фінансується. Але тих, хто фінансує, і тих, хто отримує ці фінанси, тупими не назвеш... В свойї сфері я можу назвати кучу імен, як правило американців, але й інших національностей, які зробили значний вклад у розвиток інформаційних технологій. А в нас... А в нас зі смертю Глушкова все накрилося мідним тазом. В нас крім нього імен просто нема.
Мелькіадес
25.08.2005, 17:28
Як не крути, а більшість янкі тупі. Просто рідкі виключення добре фінансуються.
Їхня тупість (на яку я особисто надивився донесхочу) обумовлена двома чинниками - заматеріалізованістю та оснащеністю. Їхній хімік, якому не потрібно синтезувати що-небудь у 8-10 стадій, виходячи з тривіального бензолу, тому що можна КУПИТИ ГОТОВЕ, не спроможний самостійно здолати жодної неприємності, яка для українського хіміка елементарна і не варта особливої уваги. Даруйте, що зіскочив на хімію, - просто, це дуже близька для мене стихія.
В свойї сфері я можу назвати кучу імен, як правило американців, але й інших національностей, які зробили значний вклад у розвиток інформаційних технологій. А в нас... А в нас зі смертю Глушкова все накрилося мідним тазом. В нас крім нього імен просто нема.
В принципі згоден. В інформаційних технологіях головним чином засвітились американці. Але ж що б вони робили без нас? В нас зовсім інше ставлення до життя. Наприклад, мені дуже подобаються OpenSource операційні системи (нажаль ніяк не виходило нормально попрацювати з ними). В принципі в нас створюють софт ентузіасти, яким цікаво це. А американці цим лише користуються. Набагато легше використати вже готове, аніж писати код програми самому.
СССтаніслав
26.08.2005, 01:19
ви що, все лайно в дупах американців перенюхали? хтось із вас коли-небудь був у штатах? і чому ми маємо мірятися піпіськами з іншими націями?
У мене дуже багато знайомих там було. Достатньо, щоб робити висновки. Та й тут доводилось із ними спілкуватись. Хоч, звісно, є і там особистості, але.
Згоден. Особистості є. Але в більшості американці - це люди занадто матеріалістичні. Для них головне прибуток.
А дівчата в нас кращі. :D Я от подивився передачу Фабрика краси по ICTV. Таких дуреп я ще не бачив.
В принципі в нас створюють софт ентузіасти, яким цікаво це. А американці цим лише користуються. Набагато легше використати вже готове, аніж писати код програми самому.
Помиляєшся. OpenSource придумали в Америці і геть не для того, щоб збивати прибутки. Уважно читай біографію Річарда Столмена та ліцензію GPL, наприклад. Вони створені, щоб не стримувати розвиток ІТ винаходженням велосипеда знову і знову. Коли я був малим батько бувало приносив додому так звані СофтПанорами - набори прог, які поширювались через ФІДО та просто на дискетках. Там можна було знайти багато чого корисного і цікавого. Це був початок 90-х... Гарний був час А потім пішла тотальна комерціалізація і OS фактично повернуло дух цього колишнього программістського товариства. До речі, використувати ОупенСорс у корисних цілях можеш і ти не гірше за американців. Одна наша українська компанія вже "прославилася" ліцензуванням марки OpenOffice на території України та випусканням його комерційної версії. Так що...
Добре. Погоджусь. В мене просто велика проблема: я не вмію читати якісь інструкції та мануали.
Звичайно можу. Але для мене OpenSource -це те, що не повнно використовуватись в користливих цілях.
Але для мене OpenSource -це те, що не повнно використовуватись в користливих цілях.
Ну а взагалі то OpenSource - це те, що має відкриті вихідні коди. Ліцензія GNU, наприклад дуже добре підходить в тому числі і для продаж ПЗ. Наприклад ти розробив якусь супер бібліотеку (типовий приклад - Qt). Якщо ти викладаєш її коди під GPL, то це означає, що ті, хто не будуть отримувати за свою програму прибутки нічого не платять, а ті що будуть створювати комерційне ПЗ мають за неї заплатити. Чим погано?
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008