Показати повну версію : Фільм(и), який(і) вас змінив(ли)
Власне, сабж.
Equilibrium - Курт Уіммер
Gladiator - Рідлі Скотт
Black Hawk Down - Рідлі Скотт
War of the Worlds - Спілберг
Saving Private Ryan - Спілберг
З останнього - Glory (1989) Едвард Цвік
acid drinker
07.06.2006, 22:27
хм... а ти, виявляється, психологічно неврівноважена особистість, якшо на тебе аж так неважко вплинути ;)
єдине, в чому певна - догвіль, великий ларс фон трієр. воздасться усім...
Еквілібріум, Джонні Мнемонік
Сталкер -- Тарковського
Форест Гамп
Ще щось згадаю напишу
acid drinker,
до твого відому, люди постійно змінюються.
Я вказав ті фільми, після перегляду яких я відчув у собі суттєві зміни.
acid drinker
08.06.2006, 01:07
як казав шоу, не змінюють своїх переконань тільки мертві і дурні? але він казав про переконання... а не про суттєві внутрішні зміни. тут два варіанти - або питання некоректно поставлене, або ти справді вразлива особистість.
і переконання також.
якщо змінюються вони, то і внутрішній світ змінюється.
а я справді вразлива особистість. я цього і не приховую :)
а тепер по темі.
Фільми? Мабуть поки-що жодний... Хоча я ще практично не дивився фільмів які теоретично мали б це зробити (Кустуріци там, чи того ж Трієра...). Інше діло аніме (хоча то не зміни, а скоріше навпаки бетонування світогляду+обробка напилком)... Але то офтоп :)
До речі, Прім, міг би і описати оча б в загальних рисах однією фразою чим саме, бо деякі "шедври" типу "Війни світів", "Гладіатора" та інших на таку роль, ІМХО, аж ніяк не катять.
Ок.
Війна Світів змінила ставлення до інших людей. В тому сенсі, що пора усім об*єднуватися і т.п.
Гладіатор довів, що людина може все. Абсолютно.
Падіння Чорного Яструба допоміг мені зрозуміти, що не всі однаково ставляться до того, що ти робиш. Але є люди, яким це потрібно. Варто знати межу.
Ну от. Це моє ІМХО.
"Коли ми були солдатами"
"Амелі" 1 і 2
"Еквілібріум"
"Патріот"
ну і...
"Леон"
acid drinker
09.06.2006, 00:38
ну.. тоді так. догвіль, вже зазначений, подарував відчуття всемогутності - смішно, але таки воно. і справді долучився до формування мене як особистості.
інші речі. не ті, які мене змінили - ті, які мене "забетонували" (цитуючи грея). достукатися до неба, який тільки довів, шо моє сприйняття світу - саме те, яке мені потрібне. чарлі і шоколадна фабрика у поєднанні з книжкою - здається, речі дитячі, але шось вони зрушили. причому більше проперла книга. олд бой - переконав, шо не буває речей безнаказаних. і так далі...
Хроніки Нарнії. Головне - вірити і все вийде.
acid drinker
09.06.2006, 22:02
цікаві враження від хронік =)
едвард руки-ножиці. не можна хотіти добра для всіх.
Ще згадалось...
"Іронія долі..."
"Леон кілер"
Ну якже я міг забути...
"Ігла"
"Асса"
acid drinker
09.06.2006, 23:22
Ну якже я міг забути...
"Ігла"
"Асса"
про таке не можна забувати.. правда, я надто пізно їх подивилася - на мене вже не вплинули, просто ше раз мене самоствердили. хочу аварию, дочь мента подивитися...
acid drinker
09.06.2006, 23:55
але з цієї трійці мені його саме до повного щастя не вистачає. втім, поки я його знайду, то тричі передумаю...
Ще згадав...
"Рок"
"Свій серед чужих, чужий серед своїх"
Мммм... Згадав таки один фільм. Dead Poets Society. Заставив по іншому подивитись на поезію (більш позитивно :) ).
Olha Klipkova
13.06.2006, 01:11
Игры разума, Реквием по мечте - з собою можливо боротися і себе реально перемогти.
Ляльки, Такеші Кітано - мій погляд на речі не тільки мій.
П1ятий елемент - життя прекрасне.
"Мольба", "Древо бажань" і "Каяття" - кінотрилогія Тенгіза Абуладзе про співвідношення індивідууму та людської маси (племені, натовпу, народу).
X_EMO_I'mOFucknK
13.06.2006, 19:03
Реквием по мечте, Ефект бабочки. Мабуть усе...
X_EMO_I'mOFucknK
13.06.2006, 19:04
А ше у глубокому дитинстві Жанна Д"арк.=)
acid drinker
14.06.2006, 11:08
не те шоб змінив, але вразив і довів, шо я теж маю право на шизофренію - ігри розуму.
"Реквієм за мрією", "Форест Гамп", "Краса по-американськи".
Додам мабуть іще фільм Авалон...
Aureliano
18.06.2006, 14:12
Врядли фильм может изменить человека, скорее впечатлить.
"Свидетель" (Eye of Beholder), "Голубая бездна", "Подземка", "Весна, лето, осень, зима... и снова весна", "Слезы капали", "Бегство мистера МакКинли", "Солярис" (Тарковского), "Конец Вечности", "13-й этаж"
Mercenary
19.06.2006, 11:56
"Життя як диво"
Можна приткнути сюди мультфільм? Бо таки трохи змінив. "Ель" Андерсена. Просто я цю казку не читала, а мультфільм такий! Про цінність і важливість теперішнього, того, що маємо.
Врядли фильм может изменить человека, скорее впечатлить.Ну, фільм "Каяття" мені точно допоміг змінитись - як наочний приклад, що підтверджує просте правило: не бійся казати те, що думаєш! :victory: Адже майже всі оточуючі навчали саме навпаки...
Каяття - перший фільм (на той час), який показав природу і корені тоталітаризму. І як висновок - не треба мовчати.
Трієр - справжнє життя, без прикрас. Рівень самопожертви.
Ігри розуму - найважче перемогти ворога в собі і це можливо.
Не можу сказати, що відразу щось змінилося в мені. Але ловлю себе на тому, що періодично згадую ці фільми в різних критичних ситуаціях і думаю що вони певним чином впливають на мій подальший вибір.
Фільми мене не змінювали, а виховували "з чистого аркуша". Росла на кращих взірцях вітчизняного кіно. Казки дивилася і дивлюся.
Зарубіжні - також.
А "Едвард Руки-ножиці" - мабуть один з найкращих. Але й він мене не змінив. Хіба можна змінитись, коли всі почуття - ніби мої власні?...
Vivisektor
16.08.2006, 16:26
"Тариф на місячне світло" - чимось ну дуууже мене чіпляє. Дивився вже разів десять і не набридає. Хоча чомусь вганяє в депресію після кожного перегляду. Хоч там і хеппі-енд в кінці (сорьки за двомовну тавтологію). Але, напевно, я просто люблю депресії? ;)
А з мультів найбільше вразив "Унесенные призраками".
Щойно подивилася мульт "Труп нареченої". Ну, як завжди... Бартон - супер!
Anatoliy
19.08.2006, 03:17
дивився "еквілібріум". досить цікавий фільм, він дуже сподобався... але, щоб так говорити, що якийсь фільм змінив мене, - таких, мабуть, не було. є, звісно, фільми, які подобаються, наприклад, "скарби нації", "мамай", "віл хантінг", "амелі", "велика риба"... ще один, не можу пригадати назви... а... "beautiful mind" - це класний фільм... та багато їх є... ще дуже сподобалися "пірати карибського моря" :) це взагалі супер.
Бен адар
23.08.2006, 00:45
Володар Кілець...може для когось і банально але післю цього фільму я почав цінувати дружбу...ось так...
Володар Кілець - взагалі, по-за конкуренцією, як на мене...;)
Бен адар
23.08.2006, 11:39
2оса
вот іменно)) :friends:
Бен адар
23.08.2006, 11:44
Памятаю книгу 3 частини я прочитав ше в 1999 коли про фільм і мови не було)) такшо я не "жертва моди" уявіть моє офігіння коли вийшов фільм по моїй улюбленій книзі...вже після фільму почав читати Сільмаріліон, Хоббіта,трохи не логічно...але тепер чекаю на екрані хоббіта піду з друзями в кінотеатр,рідко ходимо бо толком і нема на що а тут таке як буле то свято з великої літери :)
Є фільми, які викликають якісь небуденні стани. Зокрема, в мене. А є просто фільми, які критика оголошує культовими. До будь-якого арт-хаузу поспішають почепити ярлика: культовий фільм.
Отже, назву кілька найулюбленіших фільмів, які є витворами справжнього мистецтва: "На останньому подиху", "Механічний апельсин", "Той, що біжить лезом" (найкращий фантастичний фільм усіх часів і народів :aga: ), "Три дні Кондора", "Мрець" , "Якось на дикому Заході", подобається сцена знайомства Ромео і Джульєти під музику Ніно Рота в однойменному фільмі Дзефіреллі, "Міміно", "Пропала грамота", "Вавилон ХХ", а ще – "Арізонські мрії", "Андерґраунд", "Золоте теля" ("на кожного громадянина, навіть на партійного, тисне атмосферний стовп...")
Памятаю книгу 3 частини я прочитав ше в 1999 коли про фільм і мови не було)) такшо я не "жертва моди" уявіть моє офігіння коли вийшов фільм по моїй улюбленій книзі...вже після фільму почав читати Сільмаріліон, Хоббіта,трохи не логічно...але тепер чекаю на екрані хоббіта піду з друзями в кінотеатр,рідко ходимо бо толком і нема на що а тут таке як буле то свято з великої літери :)...А якщо ще з 93-го малюєш ілюстрації за перекладом Муравйова, а потім дивишся фільм на початку нового століття, а там майже все збігається з тим, як ти собі малював - ото потрясіння!
До речі, нік ваш, Бен адар, напряму вказує на ваше щире захоплення! ;) У мене з цим героєм пов"язані дуже приємні асоціації! Шкода, що його з фільму викинули...
Бен адар
28.08.2006, 12:04
дядько Том)) один із маяр)) якшо не помиляюсь одного розливу з лорієном здається а може і ні не помню))
дядько Том)) один із маяр)) якшо не помиляюсь одного розливу з лорієном здається а може і ні не помню))Угум-с, симпатичний дядечко! Малювала його з лілеями. :) І кінь у нього такий...Товстенький Хопкін-Бобкін. :D
Andrij.7
05.10.2006, 12:08
"Сьома печатка" Інґмара Берґмана
"Муки Христові" Мела Гібсона
AnimeCrainaMF
05.10.2006, 15:25
Monsters inc.
Requiem for a dream
Fight club
The libertine
Bedazzled
Валік Воробйов
05.10.2006, 23:04
Не пригадую, щоб після перегляду фільму я якось по іншому став дивитися на світ. Якщо пригадаю, обовязково напишу.
Але два останні фільми які мене змусили задуматися це:
"Зіткнення" і "33 нещасття". Реально душевні фільми.
Хтось мені казав що "Зіткнення" - фільм ні про що! Непогоджуюся. Це фільм про життя! Про те як чужі люди можуть зміти твою долю. Ти можеш їх навіть не знати, як і вони тебе. Але випадкова зустріч ... і все. Ви вже повністтю різні люди. Фільм який варто подивитися. Подивитися і подумати. А потім щераз подивитися.
acid drinker
06.10.2006, 01:26
ше одне кіно, яке мене вразило і яке варто дивитися - інгмара бергмана "сьома печать". обожнюю чорно-білі фільми, хоча все-таки найбільше купують німі. той же "кабінет доктора калігарі", наприклад, пропри всю свою примітивність - мистецтво. чого не скажеш про багато сучасних.
Авітенцій
08.10.2006, 14:25
Як казав Prim:Хроніки Нарнії. Головне - вірити і все вийде.
.....Схожий висновок отримав від перегляду фільму "Автострада 60": ЯКщо чогось хочеш - тримайся свого бажання "і все вийде".
.....Цікава полеміка виникла під враженнями від перегляду "Автостради 60": Чому усілякі "дурні"(Буратіно, ...) не думаючи отримують перемогу(гроші, ...), а ті хто розмірковують залишаються з "носом"? -- Тому що, "дурні" роблять, а ті хто розмірковує - тільки в думках літає(прорахувати усе неможливо).
Також, вразив фільм Beautiful Mind:
.....Силою думки розрізняти та розмежовувати шизофренічні явища в світобаченні і реальності - це сильно. Як порівняння на власному досвіді: коли людина хворіє, у більшості, погіршується настрій і збільшується нервовість; от і чудовий настрій, коли тобі погано - сильно!
син миколи
08.10.2006, 15:14
фільми що вразили:
Фріда,
Сталкер,
Реквієм за мрією,
Ліля 4евер-хоча з реклами сподівався більшого
Життя це чудо-костуріци
Шайтан-французький фільм автора не памятаю
Маю надію що вразить Парфумер, бо від книжки, памятаю в 10 класі так кайфував!!!, майже як від прохаська
але як відомо надії....
LanceloT
09.10.2006, 12:34
А як це фільм змінив людину? Хто може пояснити?!
+1
AnimeCrainaMF
09.10.2006, 15:02
думаю, имеется ввиду - "человек вынес из фильма мысль, которая немаловажна в последующем развитии".
Людина стала здатною на те, на що не була здатною до перегляду конкретного фільму. Я це собі мислю саме так.
Бен адар
09.10.2006, 20:28
фігня одним словом я в ніщо вже не вірю ні в які зміни...
Бен адар
09.10.2006, 20:29
але перше вірив...
"человек вынес из фильма мысль, которая немаловажна в последующем развитии".
Same tak!
Andrij.7
10.10.2006, 10:50
фігня одним словом я в ніщо вже не вірю ні в які зміни...
"В ніщо не вірити" - це теж віра ;)
Світ, такий яким ми його сприймаємо (як ми до нього ставимося).
"В ніщо не вірити" - це теж віра ;)
Самообман віруючих, що без віри не можна... Вам що, заздрісно, що деякі люди дійсно можуть не вірити у щось?
Andrij.7
10.10.2006, 11:43
Самообман віруючих, що без віри не можна...
Не хочу і не буду вступати в теологічні і філосовські диспути
Вам що, заздрісно, що деякі люди дійсно можуть не вірити у щось? Деякі лиди дійсно можуть не вірити у щось. Наприклад я не вірю в НЛО, життя після смерті, реінкарнацію, ринкову економіку, комунізм і багато дечого іще. Але "в ніщо не вірити" не можливо.
Andrij.7
10.10.2006, 11:44
Самообман віруючих, що без віри не можна...
Не хочу і не буду вступати в теологічні і філосовські диспути
Вам що, заздрісно, що деякі люди дійсно можуть не вірити у щось? Деякі люди дійсно можуть не вірити у щось. Наприклад, я не вірю в НЛО, життя після смерті, реінкарнацію, ринкову економіку, комунізм і багато дечого іще. Але "в ніщо не вірити" не можливо.
Як правило, під фразами типу "ні в що не вірю" мають на увазі щось не дослівно, а в контексті теми розмови...
"Мертві душі" та "Маленькі трагедії" Швейцера
"Той Самий Мюнхгаузен", "Вбити Дракона"
"Eternal Sunshine of the Spotless Mind"
"Baraka", "Nakoykatzi"
LanceloT
16.10.2006, 20:16
думаю, имеется ввиду - "человек вынес из фильма мысль, которая немаловажна в последующем развитии".
Це занадто просто, тому що кожен фільм містить мораль чи "місль", просто уважно потрібно дивитись. Від так ми переходим в філософську площину... і всяке таке.
Важко згадати, щоб якийсь фільм мене змінив.-От "бурю в стакані зробив"-це бувало. ;)
Бен адар
16.10.2006, 20:36
а наприклад у форсажах чи термінаторах є МІСЛЬ?))) фільми отстой..
а наприклад у форсажах чи термінаторах є МІСЛЬ?))) фільми отстой..
Перший не дивився, а другий показуэ що може виникнути, якщо при створенні штучного інтеллекту не закласти в нього три закони робототехніки. До речі, Білл Джой, засновник і до до не давньої пори голова ради директорів Sun Microsystems (http://www.sun.com/) застерігає від такого інтенсивного розвитку штучного інтеллекту, оскільки вважає, що війна людей і машин може тоді і справді стати нашим майбутнім ;)
AnimeCrainaMF
17.10.2006, 15:53
не буду вспоминать фильмы без идеи либо мысли, такие может и есть, но кто-то из них тоже что-то вынесет. Это от человека тоже зависит.
Не хотел, да вспомнил один юморной (в комедиях и боевиках, кстати, смысл далеко не всегда присутствует) фильм. Назывался Untitled. Эпилогом была фраза - "фильм - отражение жизни. А в жизни не все и не всегда имеет смысл".
Вобщем, остаюсь при своем. Замечания LanceloT'а не понял. К чему это..
LanceloT
23.10.2006, 18:19
"Відсутність думки, теж думка"! Старе філософське поняття...
Єдиний жанр фільмів "без змісту і мислі"-с...! Хоча і тут можна посперечатись...
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008