КПК

Показати повну версію : Фільм(и), який(і) вас змінив(ли)

Prim
07.06.2006, 18:59
Власне, сабж.
Equilibrium - Курт Уіммер
Gladiator - Рідлі Скотт
Black Hawk Down - Рідлі Скотт
War of the Worlds - Спілберг
Saving Private Ryan - Спілберг
З останнього - Glory (1989) Едвард Цвік

acid drinker
07.06.2006, 22:27
хм... а ти, виявляється, психологічно неврівноважена особистість, якшо на тебе аж так неважко вплинути ;)
єдине, в чому певна - догвіль, великий ларс фон трієр. воздасться усім...

Liet
07.06.2006, 22:45
Еквілібріум, Джонні Мнемонік

Masoret
07.06.2006, 23:21
Сталкер -- Тарковського
Форест Гамп

Ще щось згадаю напишу

Prim
07.06.2006, 23:34
acid drinker,
до твого відому, люди постійно змінюються.
Я вказав ті фільми, після перегляду яких я відчув у собі суттєві зміни.

acid drinker
08.06.2006, 01:07
як казав шоу, не змінюють своїх переконань тільки мертві і дурні? але він казав про переконання... а не про суттєві внутрішні зміни. тут два варіанти - або питання некоректно поставлене, або ти справді вразлива особистість.

Prim
08.06.2006, 12:03
і переконання також.
якщо змінюються вони, то і внутрішній світ змінюється.
а я справді вразлива особистість. я цього і не приховую :)
а тепер по темі.

Gray
08.06.2006, 13:52
Фільми? Мабуть поки-що жодний... Хоча я ще практично не дивився фільмів які теоретично мали б це зробити (Кустуріци там, чи того ж Трієра...). Інше діло аніме (хоча то не зміни, а скоріше навпаки бетонування світогляду+обробка напилком)... Але то офтоп :)

До речі, Прім, міг би і описати оча б в загальних рисах однією фразою чим саме, бо деякі "шедври" типу "Війни світів", "Гладіатора" та інших на таку роль, ІМХО, аж ніяк не катять.

Prim
08.06.2006, 20:02
Ок.
Війна Світів змінила ставлення до інших людей. В тому сенсі, що пора усім об*єднуватися і т.п.
Гладіатор довів, що людина може все. Абсолютно.
Падіння Чорного Яструба допоміг мені зрозуміти, що не всі однаково ставляться до того, що ти робиш. Але є люди, яким це потрібно. Варто знати межу.
Ну от. Це моє ІМХО.

Девор
08.06.2006, 20:22
"Коли ми були солдатами"
"Амелі" 1 і 2
"Еквілібріум"
"Патріот"
ну і...
"Леон"

acid drinker
09.06.2006, 00:38
ну.. тоді так. догвіль, вже зазначений, подарував відчуття всемогутності - смішно, але таки воно. і справді долучився до формування мене як особистості.
інші речі. не ті, які мене змінили - ті, які мене "забетонували" (цитуючи грея). достукатися до неба, який тільки довів, шо моє сприйняття світу - саме те, яке мені потрібне. чарлі і шоколадна фабрика у поєднанні з книжкою - здається, речі дитячі, але шось вони зрушили. причому більше проперла книга. олд бой - переконав, шо не буває речей безнаказаних. і так далі...

Prim
09.06.2006, 17:08
Хроніки Нарнії. Головне - вірити і все вийде.

acid drinker
09.06.2006, 22:02
цікаві враження від хронік =)
едвард руки-ножиці. не можна хотіти добра для всіх.

Masoret
09.06.2006, 23:19
Ще згадалось...
"Іронія долі..."
"Леон кілер"

Masoret
09.06.2006, 23:20
Ну якже я міг забути...
"Ігла"
"Асса"

acid drinker
09.06.2006, 23:22
Ну якже я міг забути...
"Ігла"
"Асса"
про таке не можна забувати.. правда, я надто пізно їх подивилася - на мене вже не вплинули, просто ше раз мене самоствердили. хочу аварию, дочь мента подивитися...

Masoret
09.06.2006, 23:38
Тупий фільм. Не раджу.

acid drinker
09.06.2006, 23:55
але з цієї трійці мені його саме до повного щастя не вистачає. втім, поки я його знайду, то тричі передумаю...

Masoret
11.06.2006, 14:02
Ще згадав...
"Рок"
"Свій серед чужих, чужий серед своїх"

Gray
11.06.2006, 14:10
Мммм... Згадав таки один фільм. Dead Poets Society. Заставив по іншому подивитись на поезію (більш позитивно :) ).

Olha Klipkova
13.06.2006, 01:11
Игры разума, Реквием по мечте - з собою можливо боротися і себе реально перемогти.
Ляльки, Такеші Кітано - мій погляд на речі не тільки мій.
П1ятий елемент - життя прекрасне.

Tim-Lit
13.06.2006, 14:05
"Мольба", "Древо бажань" і "Каяття" - кінотрилогія Тенгіза Абуладзе про співвідношення індивідууму та людської маси (племені, натовпу, народу).

X_EMO_I'mOFucknK
13.06.2006, 19:03
Реквием по мечте, Ефект бабочки. Мабуть усе...

X_EMO_I'mOFucknK
13.06.2006, 19:04
А ше у глубокому дитинстві Жанна Д"арк.=)

acid drinker
14.06.2006, 11:08
не те шоб змінив, але вразив і довів, шо я теж маю право на шизофренію - ігри розуму.

Viking
16.06.2006, 23:39
"Реквієм за мрією", "Форест Гамп", "Краса по-американськи".

Liet
17.06.2006, 10:39
Додам мабуть іще фільм Авалон...

Aureliano
18.06.2006, 14:12
Врядли фильм может изменить человека, скорее впечатлить.
"Свидетель" (Eye of Beholder), "Голубая бездна", "Подземка", "Весна, лето, осень, зима... и снова весна", "Слезы капали", "Бегство мистера МакКинли", "Солярис" (Тарковского), "Конец Вечности", "13-й этаж"

Mercenary
19.06.2006, 11:56
"Життя як диво"

JAA
19.06.2006, 14:51
Можна приткнути сюди мультфільм? Бо таки трохи змінив. "Ель" Андерсена. Просто я цю казку не читала, а мультфільм такий! Про цінність і важливість теперішнього, того, що маємо.

Tim-Lit
21.06.2006, 19:27
Врядли фильм может изменить человека, скорее впечатлить.Ну, фільм "Каяття" мені точно допоміг змінитись - як наочний приклад, що підтверджує просте правило: не бійся казати те, що думаєш! :victory: Адже майже всі оточуючі навчали саме навпаки...

Tantro
23.06.2006, 10:33
Каяття - перший фільм (на той час), який показав природу і корені тоталітаризму. І як висновок - не треба мовчати.
Трієр - справжнє життя, без прикрас. Рівень самопожертви.
Ігри розуму - найважче перемогти ворога в собі і це можливо.
Не можу сказати, що відразу щось змінилося в мені. Але ловлю себе на тому, що періодично згадую ці фільми в різних критичних ситуаціях і думаю що вони певним чином впливають на мій подальший вибір.

Оса
14.08.2006, 05:38
Фільми мене не змінювали, а виховували "з чистого аркуша". Росла на кращих взірцях вітчизняного кіно. Казки дивилася і дивлюся.
Зарубіжні - також.
А "Едвард Руки-ножиці" - мабуть один з найкращих. Але й він мене не змінив. Хіба можна змінитись, коли всі почуття - ніби мої власні?...

Vivisektor
16.08.2006, 16:26
"Тариф на місячне світло" - чимось ну дуууже мене чіпляє. Дивився вже разів десять і не набридає. Хоча чомусь вганяє в депресію після кожного перегляду. Хоч там і хеппі-енд в кінці (сорьки за двомовну тавтологію). Але, напевно, я просто люблю депресії? ;)
А з мультів найбільше вразив "Унесенные призраками".

Оса
17.08.2006, 03:30
Щойно подивилася мульт "Труп нареченої". Ну, як завжди... Бартон - супер!

Anatoliy
19.08.2006, 03:17
дивився "еквілібріум". досить цікавий фільм, він дуже сподобався... але, щоб так говорити, що якийсь фільм змінив мене, - таких, мабуть, не було. є, звісно, фільми, які подобаються, наприклад, "скарби нації", "мамай", "віл хантінг", "амелі", "велика риба"... ще один, не можу пригадати назви... а... "beautiful mind" - це класний фільм... та багато їх є... ще дуже сподобалися "пірати карибського моря" :) це взагалі супер.

Бен адар
23.08.2006, 00:45
Володар Кілець...може для когось і банально але післю цього фільму я почав цінувати дружбу...ось так...

Оса
23.08.2006, 05:54
Володар Кілець - взагалі, по-за конкуренцією, як на мене...;)

Бен адар
23.08.2006, 11:39
2оса
вот іменно)) :friends:

Бен адар
23.08.2006, 11:44
Памятаю книгу 3 частини я прочитав ше в 1999 коли про фільм і мови не було)) такшо я не "жертва моди" уявіть моє офігіння коли вийшов фільм по моїй улюбленій книзі...вже після фільму почав читати Сільмаріліон, Хоббіта,трохи не логічно...але тепер чекаю на екрані хоббіта піду з друзями в кінотеатр,рідко ходимо бо толком і нема на що а тут таке як буле то свято з великої літери :)

Didych
23.08.2006, 17:46
Є фільми, які викликають якісь небуденні стани. Зокрема, в мене. А є просто фільми, які критика оголошує культовими. До будь-якого арт-хаузу поспішають почепити ярлика: культовий фільм.
Отже, назву кілька найулюбленіших фільмів, які є витворами справжнього мистецтва: "На останньому подиху", "Механічний апельсин", "Той, що біжить лезом" (найкращий фантастичний фільм усіх часів і народів :aga: ), "Три дні Кондора", "Мрець" , "Якось на дикому Заході", подобається сцена знайомства Ромео і Джульєти під музику Ніно Рота в однойменному фільмі Дзефіреллі, "Міміно", "Пропала грамота", "Вавилон ХХ", а ще – "Арізонські мрії", "Андерґраунд", "Золоте теля" ("на кожного громадянина, навіть на партійного, тисне атмосферний стовп...")

Оса
27.08.2006, 06:02
Памятаю книгу 3 частини я прочитав ше в 1999 коли про фільм і мови не було)) такшо я не "жертва моди" уявіть моє офігіння коли вийшов фільм по моїй улюбленій книзі...вже після фільму почав читати Сільмаріліон, Хоббіта,трохи не логічно...але тепер чекаю на екрані хоббіта піду з друзями в кінотеатр,рідко ходимо бо толком і нема на що а тут таке як буле то свято з великої літери :)...А якщо ще з 93-го малюєш ілюстрації за перекладом Муравйова, а потім дивишся фільм на початку нового століття, а там майже все збігається з тим, як ти собі малював - ото потрясіння!

До речі, нік ваш, Бен адар, напряму вказує на ваше щире захоплення! ;) У мене з цим героєм пов"язані дуже приємні асоціації! Шкода, що його з фільму викинули...

Бен адар
28.08.2006, 12:04
дядько Том)) один із маяр)) якшо не помиляюсь одного розливу з лорієном здається а може і ні не помню))

Оса
28.08.2006, 18:41
дядько Том)) один із маяр)) якшо не помиляюсь одного розливу з лорієном здається а може і ні не помню))Угум-с, симпатичний дядечко! Малювала його з лілеями. :) І кінь у нього такий...Товстенький Хопкін-Бобкін. :D

Andrij.7
05.10.2006, 12:08
"Сьома печатка" Інґмара Берґмана
"Муки Христові" Мела Гібсона

AnimeCrainaMF
05.10.2006, 15:25
Monsters inc.
Requiem for a dream
Fight club
The libertine
Bedazzled

Валік Воробйов
05.10.2006, 23:04
Не пригадую, щоб після перегляду фільму я якось по іншому став дивитися на світ. Якщо пригадаю, обовязково напишу.
Але два останні фільми які мене змусили задуматися це:
"Зіткнення" і "33 нещасття". Реально душевні фільми.
Хтось мені казав що "Зіткнення" - фільм ні про що! Непогоджуюся. Це фільм про життя! Про те як чужі люди можуть зміти твою долю. Ти можеш їх навіть не знати, як і вони тебе. Але випадкова зустріч ... і все. Ви вже повністтю різні люди. Фільм який варто подивитися. Подивитися і подумати. А потім щераз подивитися.

acid drinker
06.10.2006, 01:26
ше одне кіно, яке мене вразило і яке варто дивитися - інгмара бергмана "сьома печать". обожнюю чорно-білі фільми, хоча все-таки найбільше купують німі. той же "кабінет доктора калігарі", наприклад, пропри всю свою примітивність - мистецтво. чого не скажеш про багато сучасних.

Авітенцій
08.10.2006, 14:25
Як казав Prim:Хроніки Нарнії. Головне - вірити і все вийде.
.....Схожий висновок отримав від перегляду фільму "Автострада 60": ЯКщо чогось хочеш - тримайся свого бажання "і все вийде".
.....Цікава полеміка виникла під враженнями від перегляду "Автостради 60": Чому усілякі "дурні"(Буратіно, ...) не думаючи отримують перемогу(гроші, ...), а ті хто розмірковують залишаються з "носом"? -- Тому що, "дурні" роблять, а ті хто розмірковує - тільки в думках літає(прорахувати усе неможливо).

Також, вразив фільм Beautiful Mind:
.....Силою думки розрізняти та розмежовувати шизофренічні явища в світобаченні і реальності - це сильно. Як порівняння на власному досвіді: коли людина хворіє, у більшості, погіршується настрій і збільшується нервовість; от і чудовий настрій, коли тобі погано - сильно!

син миколи
08.10.2006, 15:14
фільми що вразили:
Фріда,
Сталкер,
Реквієм за мрією,
Ліля 4евер-хоча з реклами сподівався більшого
Життя це чудо-костуріци
Шайтан-французький фільм автора не памятаю

Маю надію що вразить Парфумер, бо від книжки, памятаю в 10 класі так кайфував!!!, майже як від прохаська
але як відомо надії....

LanceloT
09.10.2006, 12:34
А як це фільм змінив людину? Хто може пояснити?!

Gray
09.10.2006, 12:45
+1

AnimeCrainaMF
09.10.2006, 15:02
думаю, имеется ввиду - "человек вынес из фильма мысль, которая немаловажна в последующем развитии".

Tim-Lit
09.10.2006, 18:52
Людина стала здатною на те, на що не була здатною до перегляду конкретного фільму. Я це собі мислю саме так.

Бен адар
09.10.2006, 20:28
фігня одним словом я в ніщо вже не вірю ні в які зміни...

Бен адар
09.10.2006, 20:29
але перше вірив...

Prim
09.10.2006, 20:54
"человек вынес из фильма мысль, которая немаловажна в последующем развитии".
Same tak!

Andrij.7
10.10.2006, 10:50
фігня одним словом я в ніщо вже не вірю ні в які зміни...

"В ніщо не вірити" - це теж віра ;)
Світ, такий яким ми його сприймаємо (як ми до нього ставимося).

Gray
10.10.2006, 11:05
"В ніщо не вірити" - це теж віра ;)
Самообман віруючих, що без віри не можна... Вам що, заздрісно, що деякі люди дійсно можуть не вірити у щось?

Andrij.7
10.10.2006, 11:43
Самообман віруючих, що без віри не можна...
Не хочу і не буду вступати в теологічні і філосовські диспути

Вам що, заздрісно, що деякі люди дійсно можуть не вірити у щось? Деякі лиди дійсно можуть не вірити у щось. Наприклад я не вірю в НЛО, життя після смерті, реінкарнацію, ринкову економіку, комунізм і багато дечого іще. Але "в ніщо не вірити" не можливо.

Andrij.7
10.10.2006, 11:44
Самообман віруючих, що без віри не можна...
Не хочу і не буду вступати в теологічні і філосовські диспути

Вам що, заздрісно, що деякі люди дійсно можуть не вірити у щось? Деякі люди дійсно можуть не вірити у щось. Наприклад, я не вірю в НЛО, життя після смерті, реінкарнацію, ринкову економіку, комунізм і багато дечого іще. Але "в ніщо не вірити" не можливо.

Gray
10.10.2006, 12:11
Як правило, під фразами типу "ні в що не вірю" мають на увазі щось не дослівно, а в контексті теми розмови...

oleksus
16.10.2006, 14:20
"Мертві душі" та "Маленькі трагедії" Швейцера

"Той Самий Мюнхгаузен", "Вбити Дракона"

"Eternal Sunshine of the Spotless Mind"

"Baraka", "Nakoykatzi"

LanceloT
16.10.2006, 20:16
думаю, имеется ввиду - "человек вынес из фильма мысль, которая немаловажна в последующем развитии".

Це занадто просто, тому що кожен фільм містить мораль чи "місль", просто уважно потрібно дивитись. Від так ми переходим в філософську площину... і всяке таке.
Важко згадати, щоб якийсь фільм мене змінив.-От "бурю в стакані зробив"-це бувало. ;)

Бен адар
16.10.2006, 20:36
а наприклад у форсажах чи термінаторах є МІСЛЬ?))) фільми отстой..

Gray
16.10.2006, 21:39
а наприклад у форсажах чи термінаторах є МІСЛЬ?))) фільми отстой..
Перший не дивився, а другий показуэ що може виникнути, якщо при створенні штучного інтеллекту не закласти в нього три закони робототехніки. До речі, Білл Джой, засновник і до до не давньої пори голова ради директорів Sun Microsystems (http://www.sun.com/) застерігає від такого інтенсивного розвитку штучного інтеллекту, оскільки вважає, що війна людей і машин може тоді і справді стати нашим майбутнім ;)

AnimeCrainaMF
17.10.2006, 15:53
не буду вспоминать фильмы без идеи либо мысли, такие может и есть, но кто-то из них тоже что-то вынесет. Это от человека тоже зависит.
Не хотел, да вспомнил один юморной (в комедиях и боевиках, кстати, смысл далеко не всегда присутствует) фильм. Назывался Untitled. Эпилогом была фраза - "фильм - отражение жизни. А в жизни не все и не всегда имеет смысл".
Вобщем, остаюсь при своем. Замечания LanceloT'а не понял. К чему это..

LanceloT
23.10.2006, 18:19
"Відсутність думки, теж думка"! Старе філософське поняття...
Єдиний жанр фільмів "без змісту і мислі"-с...! Хоча і тут можна посперечатись...