Показати повну версію : Цікаві події (окрім ШАШЛИКОНів!)
Те-е-екс-с-с...
Щоб не валити все до купи, як рекомендував нам PRIM, пропоную винести в окрему тему цікаві події в літературному й навколокнижковому середовищі - а воно ж трапляється!
Для початку - ось посилання на міні-звіт про вчорашню зустріч Романа Фернези, Радія Радутного і мене у відомому нам подільському генделику "Міраж":
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Ferneza-2006-06-07.htm
Далі, сподіваюсь, буде...
:) :) :) :)
Олександр Левченко
09.06.2006, 11:42
Те-е-екс-с-с...
Щоб не валити все до купи, як рекомендував нам PRIM, пропоную винести в окрему тему цікаві події в літературному й навколокнижковому середовищі - а воно ж трапляється!Ну, можна було й доклеїти це до шашликонів, поки що подій не так уже й багато... :(Для початку - ось посилання на міні-звіт про вчорашню зустріч Романа Фернези, Радія Радутного і мене у відомому нам подільському генделику "Міраж"...Хлопці, я вам по-білому заздрю... Неформальна зустріч письменників з видавцем - що може бути краще? Хіба що зустріч з повнісіньким залом твоїх шанувальників... чи, краще, шанувальниць! ;) Пригадую "посиденьки у "Панорамі"" під час Львівського Форуму видавців... Цікаво, де у той час був шановний автор видавництва пан Роман Рабатко? ;) Далі, сподіваюсь, буде...Ну?.. Чи, як каже моя дочка: "Ну, і?.." :p Чи ти це про наступні зустрічі?
Під час спільного розпиття "рюмочки кави" видавець і письменники обмінялись невеселими думками щодо сучасного стану СУЧасної УКРаїнської ЛІТератури та райдужними планами на майбутнє. З-поміж іншого, від такої піар-акції, як "бійка на літературному ґрунті Радія Радутного і Тимура Литовченка" вирішено було відмовитись
Ще обговорювались варіанти деяких письменниць - але після деяких вагань було вирішено, що ці методи спрацюють навпаки...
Правда, на форумі є особи, що цілком, цілком можуть використати цю методу! :)
Привіт, ПЕРЕМОВНИКИ!!!
Я сьогодні став лауреатом VI "Коронації слова"!!!
:D :yahoo: :D
Подробиці - в понеділок...
Всіх обіймаю...
:friends:
kokacher
16.06.2006, 22:53
Привіт, ПЕРЕМОВНИКИ!!!
Всіх обіймаю...
вітаю.
А де про вас прочитати мона? :)
LanceloT
19.06.2006, 09:26
Привіт, ПЕРЕМОВНИКИ!!!
Всіх обіймаю...
Ха! Супер! Чекаємо твору! І вітаю! ;)
Vivisektor
19.06.2006, 10:02
Вітаю!
Привіт, ПЕРЕМОВНИКИ!..
Тут можна подивитись на фотозвіт:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/KC-2006.htm
Фотки робила моя донька - тож ракурси не завжди вдалі, ви вже вибачайте...
А де про вас прочитати мона?
Як це - де?!
:eek:
Ясно, що на моєму базовому сайті:
http://tim-lit.narod.ru
Він весь до Ваших послуг!!!
Я - персона відкрита для спілкування...
Олександр Левченко
19.06.2006, 12:33
Я сьогодні став лауреатом VI "Коронації слова"!!!Вітаю, дорогий друже, вітаю!!! :yahoo: Сподіваюся, що таке ж визнання невдовзі прийде й до твоїх фантастичних творів, і ти станеш тим локомотивом, який витягне УФ на належне їй місце!!! :victory:
Анекдот в тему:
Двоє п'яних друзів повертаються з кабачка додому: один іде, а інший повзе.
- Ти мене уважаєш? - запитує перший.
- Я тобою горджусь! - відказує другий.
:D
Тимуре, ми тобою гордимося!!! :friends:
Сподіваюся, що таке ж визнання невдовзі прийде й до твоїх фантастичних творів, і ти станеш тим локомотивом, який витягне УФ на належне їй місце!!!Я теж на таке сподіваюсь.
Для цього і працюю з усією можливою наполегливістю.
Сподіваюсь "Коронація" тут допоможе...
Хоча оскільки в 2001 році "КС" прокинула мій фантастичний твір, на цей раз я надіслав туди ІСТОРИЧНИЙ роман.
Як бачите, на історію вони таки клюнули!..
Привіт усім!
Мінізвіт про зустріч письменника тимура Литовченка з видавцями Зінаїдою Каменецькою (Київ) та Романом Фернезою (Львів) - ТУТ:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Books-Kyiv-Lviv-2006-06.htm
:D :D :D :D
Хлопці, от що я вам скажу: ця зустрч відбулась без фотографування - але ж яка цікава!..
Коротше, я сьогодні нарешті зустрівся з худруком "Театру на Подолі" Віталієм Малаховим. Якщо хто не в курсах - то його називають чи не найкращим нині київським режисером. Насправді ми знайомі аж із 1988 року, тільки він про це давно забув. Але свого часу я. ще зовсім "зеленка", з відчаю переробив одну свою повість на п’єсу і приніс йому - мовляв, чи не розгляните?.. Малахов сказав, що п’єса - нікудишня, зате повість, з якої я її зробив - класна. І відіслав мене до свого завліта Рафа Левчина, який і вивів мене на київську фен-тусівку. Після чого я став публікуватись у періодиці...
отже, я приніс Малахову три свої торішні книжки, подарував, розповів про свіжу "Коронацію слова" (до речі, він там працював в журі - але в частині п’єс) і про премію ім. олеся гончара. І Малахов розповів от що:
днів 10 тому до нього заїжджав у гості Олексій Леонов (той самий космонавт!) і закинув ідею - організувати в Києві театральний фестиваль фантастики.
Як вам?!
Малахов поскаржився, що нині немає фантастичних п’єс. Але він пропонує зробити фестиваль у формі ЧИТАНЬ: запросити акторів і прочитати уривки з творів. Я обіцяв закинути цю ідею вам на обдумування.
То як ви ставитесь до ідеї театрального фестивалю фантастики під керівництвом Олексія Леонова і Віталія Малахова?!?!?!
:eek:
Vivisektor
22.06.2006, 17:50
"Буду краток:" Позитивно. :)
"Буду краток:" Позитивно.А решта як ставиться?..
Алло-о-о, де ви поділися, хлопці?!?!?!
:scared:
Невже всі так в політику загрузли - вище маківки?!?!?!
Олександр Левченко
22.06.2006, 18:10
А решта як ставиться?..Ну та як можна ставитися?! :confused: Зрозуміло, як!!! :yahoo: Але потрібна деталізація: які твори, хто відбиратиме, хто читатиме, що, врешті-решт, потрібно від нас?! :eek:
Одразу можу надати 3 фантастичні сценарії, й оперативно переробити кілька оповідань.
Але потрібна деталізація: які твори, хто відбиратиме, хто читатиме, що, врешті-решт, потрібно від нас?!Малахов у фантастиці тямить слабко - сам зізнався. Тож на мою думку, потрібно:
1) визначитись в руслі "класики - сучасники";
2) скласти список перспективних письменників (для читань!) - причому не ображати й ФУ... :rolleyes:
3) відібрати твори, прийнятні для читань ("вантажити" публіку не варто - адже читання проходять в усній формі, тому відбирати "легке");
4) узгодити це між собою, а потім ми з Радієм (як кияни) або я один підійдемо до Малахова з пропозицією.
Просто він просив не затягувати, бо зараз верстаєьться план фестивальних заходів по Києву на наступний рік, і поки є можливість втиснутись у нього - треба це робити.
Куйом желєзо, хлопці!.. :D
Одразу можу надати 3 фантастичні сценарії, й оперативно переробити кілька оповідань.Радику, дорогенький!
Ти можеш - займись цим, прошу!
Бо в мене самого не виходять ні сценарії, ані п’єси.
Як в тебе вийде, гадаю, Малахов буде задоволений.
P.S. До того ж врахуй, що він входить до журі "Коронації слова" по п’єсах!..
Тоді один з сценаріїв, він, мабуть, читав. :)
Ok, звісно, займусь. Але щоб я не виявився самотнім донкіхотом. Хлопці, приєднуйтесь!
Може, давай я якесь твоє коротеньке оповідання перероблю? Копірайт постараюсь зберегти. :)
Тоді один з сценаріїв, він, мабуть, читав.
Ok, звісно, займусь. Але щоб я не виявився самотнім донкіхотом. Хлопці, приєднуйтесь!
Може, давай я якесь твоє коротеньке оповідання перероблю? Копірайт постараюсь зберегти.
Мабуть, читав ту п’єу, що ти надсилав на "КС". От заразом і поцікавишся його думкою! Бо раптом вона кардинально відрізняється від думки журі?! :D Таке теж буває...
"Самотнім донкіхотом" ти вже не лишишся - ми вже будемо у парі працювати, оскільки на Малахова першим вийшов я. :p
Щодо оповідання - а так, так! :thank_you Тільки вибери, яке саме...
Олександр Левченко
23.06.2006, 11:22
Але щоб я не виявився самотнім донкіхотом. Хлопці, приєднуйтесь!Я б із задоволенням приєднався, якби розумів, до чого! :p Це що, переробляю щось у п'єсу або сценарій (чого, признаюся, робити... може, й умію, але ще не пробував :D), а потім його забраковують? :bu: Може, краще так: нехай хтось із театралів вибере із нашого те, що, на його думку, може підійти, а вже потім це "щось" драматизувати? :aga:
Ну тоді легше все спихнути на театрала, то ж залишається надати щось таке, що можна вітлити на сцені..хоча б умовно:)
Олександр Левченко
23.06.2006, 11:57
Ну тоді легше все спихнути на театрала, то ж залишається надати щось таке, що можна вітлити на сцені..хоча б умовно:)Під театралом я мав на увазі одного з тих людей, які реалізовуватимуть це все на сцені. Раптом йому сподобається не те, що ти пропонуєш, а зовсім інше! :p Гадаю, у практиці кожного з нас траплялися подібні випадки, принаймні у моїй - неодноразово! :D
Може, краще так: нехай хтось із театралів вибере із нашого те, що, на його думку, може підійти, а вже потім це "щось" драматизувати?
Гадаю, у практиці кожного з нас траплялися подібні випадки, принаймні у моїй - неодноразово!
Ну-у-у... Свої книжки, випущені у 2005 році, я Малахову подарував. Тож "із мене" він щось-таки може вибрати. Але в ідеалі, звісно, кожен робить це на свій смак. Бо з рукописами так само: ти пишеш оповідання, повісті й романи - а вже хто їх видасть і коли, нікому невідомо! :D
Можливо, якби Сашко та інші охочі передали для Малахова свої книжки, я б їх вручив йому на наступному побаченні? Хай почитає і скаже свою думку.
Хоча в тому разі, якщо піти на театралізовані читання, цього варіанту можна уникнути: ми вибудуємо програму читань - театрали зреалізують. :D
Ще інформація. Щойно мав телефонну розмову із Сусанною Черненко. В неї теж є дещо з кіносценаріїв та п’єс - адже вона кіношниця!.. Тому на Малахова можна виводити її разом з Радієм. отже, в нашій команді є вже два перспективних автори п’єс! :D Так що не все настільки погано...
Олександр Левченко
23.06.2006, 14:05
Можливо, якби Сашко та інші охочі передали для Малахова свої книжки, я б їх вручив йому на наступному побаченні? Хай почитає і скаже свою думку...Хоч убий, хоч не вбивай, але я своїх книжок не маю, і купити їх у Львові неможливо... :( Все, що мав, відіслав у НСПУ... :( Як бути бєдному хрестьяніну?
Як бути бєдному хрестьяніну?Ну-у-у... Така твоя хрестьянська доля! Як тільки відкопаю вдома твою книжку (якщо відкопаю...) - спробую підкинути Малахову! А так... бажаю тобі нових книжок!
Або спробуй купити в "Зеленому псі" через Інтернет?!?!?!
Олександрова ідея мені подобається. Може, на читаннях зачитаємо або роздамо по 2-3 оповідання, й хай вони визначать? А тоді вже перекладати з людської на театральну. :)
Може, на читаннях зачитаємо або роздамо по 2-3 оповідання, й хай вони визначать? А тоді вже перекладати з людської на театральну.От я ж і кажу про ЧИТАННЯ!!! Тільки робитимуть це професійні актори, підтягнуті Малаховим, а не ми!..
Гм. А як - один усе, чи розберуть ролі?
Гм. А як - один усе, чи розберуть ролі?Гадаю, що друге. То вже справа режисера-постановника читань. В даному випадку - Малахова. Та то в будь-якому разі краще, оскільки в нас голоси не поставлені, дикція тощо...
Наприклад, я не люблю слухати, як Жванецький сам читає свої твори: по-перше, він "частить", мов кулемет, по-друге - інтонаційна палітра в нього біднувата. Зате слухати мініатюри Жванецького у виконанні Райкіна чи дуету Карцева та Ільченка - справжнє задоволення! Бо вони - актори, вони не просто читають моно- або діалоги, а ГРАЮТЬ текст.
Отже, за нами смислове і текстуальне наповнення читань (бо Малахов у фантастиці не розбирається!), за режисером - організація (Олексій Леонов же до нього звернувся, а не до мене...) + режисура, підбір акторів тощо.
Тож давайте вирішувати, кого рекомендувати: класиків або (та) сучасників, УФ або (та) ФУ?.. Тощо. Наступного року виповниться 60 від дня народження Бориса Штерна - можна згадати його веселий цикл про Інспектора Бел-Амора та Робота Стабілізатора, "Короткий курс розвененого соцреалізму" або ж "Ефіопа". Можна підібрати щось із Бердника, Тесленка. Можна дати себе, красивих. А можна - ОЛДІ, Дяченків, Аренєва... Можна сумістити все це в розумних пропорціях. Наприклад:
1-й вечір - класики,
2-й вечір - УФ,
3-й вечір - ФУ.
До речі, про Дяченків... Малахов мені зізнався, що свого часу ознайомився зі сценарієм про Дон Кіхота (я не знавець їхньої творчості, але вони то ніби для Хостікоєва писали) - і в особливому захваті від того не був... Ну, це так, для інформації. Просто я до того, що Дяченків варто пропонувати дещо обережно і не мені: може, хтось в курсі їхнього "Дон Кіхота" - то на цю річ орієнтуватись не варто. А от "Дика енергія" нібито дістає скрізь схвальні відгуки.
Я до того, хлопці, що давайте думати. Й не варто баритись - доки залізо гаряче... та й план заходів на 2007 рік не зверстано!..
P.S. Є ще одна причина не баритиь - суто з моїх власних "технічних" міркувань. Річ у тім, що я халтурю ще на 2-3 видання. Одне з них - "Аргументы и факты в Украине. Киевский выпуск". Щотижня за мною - афіша культурних подій у Києві для "АиФ". Зараз настає мертвий сезон в театрі й на концертах, культурних подій - обмаль. І саме з 6 липня стартує Булгаківський фестиваль, зініційований Малаховим. Мені треба здавати в "АиФ" наступного четверга афішу на 6-12 липня - саме туди й потрапляє Булгаков-фест! Інфу можна дістати тільки особисто в Малахова, тож у понеділок-вівторок я йому потелефоную на цей предмет. Було б бажано, щоби я промугикав щось зв’язне про результати наших розумувань на тему фестиваля фантастики.
Тож не підкачайте, друзяки!..
:thank_you :friends: :thank_you
P.P.S. До речі, у цій мульці є ще один цікавий нюанс... Хто бував на шашликонах, не дасть збрехати: ми весь час мріємо про можливість перейти від таких тусівочних міжсобуйчиків до серйозних заходів рівня "Порталу" - тільки на основі УФ. Проте для цього потрібні серйозні гроші й авторитет, більший нашого. Так от, якщо ми спрацюємося з Малаховим (саме МИ!!!), то гіпотетични театральний фестиваль фантастики стане чудовою нагодою для проведення свого конвента - але УКРАЇНСЬКОЇ ФАНТАСТИКИ! Причому не в "постсовковій" формі й без переваги налаштованих на відродження "совка" діячів, які по-хамськи ставляться до України.
Коротше, є можливість зорганізувати збіговисько любителів фантастики, як його бачимо МИ. Мені так здається, заради цього варто піднапружитись!..
Блін, ніяк не можу думати, все історія в голові, завтра іспит.. на смикалку:)
Я б пропонував ставити Олді "Шлях проклятих", про вампірчиків в сучасному мегаполісі.
Можна Шеклі "Злочинна цивілізація"....
Та і взагалі, я щось слабо уявляю як шановний Малахов собі уявляє, що він уявляє те, як може ставити то на сцені:)
То на мене так усьо сильно впливає, що я таки незабаром візьмусь за читання УФ, ура!:)
До речі, до класиків зараховуємо тих що відкинули... ой, тобто не живих?
Блін, ніяк не можу думати, все історія в голові, завтра іспит.. на смикалкуДруже! Займайся сьогодні підготовкою до іспиту - даси свої пропозиції в неділю!
Можна Шеклі "Злочинна цивілізація"...Як казав один старий єврей: "Можно". І додавав після тривалої паузи: "Но не нужно". :D Шеклі - це не УКРАЇНСЬКА фантастика...
Та і взагалі, я щось слабо уявляю як шановний Малахов собі уявляє, що він уявляє те, як може ставити то на сценіТи не уявляєш - тому ти й не режисер. Поки що... :p Не ображайся... Коротше - ми рекомендуємо, а він вже прийме ідею. Або відкине...
До речі, до класиків зараховуємо тих що відкинули... ой, тобто не живих?Пропоную: мухи - отдельно, котлеты - отдельно! Тобто, поки я живий, мене в класики не зараховувати! :p Інших - не знаю.
А може, блін, зробити окремо "Вечір живих класиків"? :eek:
До речі, про Дяченків... Малахов мені зізнався, що свого часу ознайомився зі сценарієм про Дон Кіхота (я не знавець їхньої творчості, але вони то ніби для Хостікоєва писали) - і в особливому захваті від того не був... Ну, це так, для інформації. Просто я до того, що Дяченків варто пропонувати дещо обережно і не мені: може, хтось в курсі їхнього "Дон Кіхота" - то на цю річ орієнтуватись не варто. А от "Дика енергія" нібито дістає скрізь схвальні відгуки.
Ага... Багато хто з тобою не згодився б. :)
http://lib.aldebaran.ru/author/dyachenko_marina/dyachenko_marina_dikaya_yenergiya_lana/
Я до того, хлопці, що давайте думати. Й не варто баритись - доки залізо гаряче... та й план заходів на 2007 рік не зверстано!..
Ok, то які терміни? І яке з твоїх оповідань перекладати? Мені подобається Дульсінея... але воно величеньке, й суржик, суржик... а я, коли чую суржик, "хапаюсь за пістолет". (с) :)
kokacher
25.06.2006, 20:16
Привіт, ПЕРЕМОВНИКИ!!!
Всіх обіймаю...
[20.06.2006 22:20]
”Коронація слова” дає по дві премії в одні руки
16 червня у Києві відбулася урочиста церемонія оголошення лауреатів та переможців шостого Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п’єс «Коронація слова».
Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН координатор конкурсу Тарас ФЕДЮК, під час оголошення переможців у номінації «Роман» сталася унікальна подія: першу і другу премію отримав один і той самий автор Андрій КОКОТЮХА за романи «Темна вода» і «Зоопарк або Діти до 16-ти». Третю премію здобув Роман КОСТЕНКО за роман «Міф».
У номінації “Кіносценарії” першу премію отримав Ігор НЕГРЕСКО «Вечірняя». Друга премія - в Ігорю КОЗИРА «Не бити свого Президента». Третю премію отримав у цій номінації Валентин ТАРАСОВ за кіносценарій «Бранець».
У номінації «П’єса» першу премію було присуджено Сергію КИСЕЛЬОВУ та Андрію РУШКОВСЬКОМУ за «Європейський годинник». Друге місце посіла Лариса ДІДЕНКО за п’єсу «Стежечка Святого Миколая». Третю премію отримав Артем ВИШНЕВСЬКИЙ за п’єсу «Про потяг, валізи, мотлох та дещо більше».
постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-158259.html
Vivisektor
26.06.2006, 10:04
Хоч убий, хоч не вбивай, але я своїх книжок не маю, і купити їх у Львові неможливо... :( Все, що мав, відіслав у НСПУ... :( Як бути бєдному хрестьяніну?
Тимур слушно порадив. http://www.greenpes.com/kn.shtml Скільки треба і по місцю проживання цим... як його... наложним платєжом :)
Vivisektor
26.06.2006, 10:08
Або ще - багато чого з Алфізики водиться у "Буквах" і "Літерах". Або - завтра мою бути в Києві, якщо встигну на Пєтровку - можу пару примірників придбати...
Трохи не второпав ???
постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-158259.html
Ну, і що ж ти не второпав?!
Адже на "Коронації слова", окрім І, ІІ та ІІІ премій, визначаються 7 лауреатів в номінації "РОМАНИ" та по 5 лауреатів в номінаціях "КІНОСЦЕНАРІЇ" та "П’ЄСИ". В статті йдеться виключно про призові місця, лауреати ж згадувались в прес-релізі. Прес-реліз наведено в іншій темі цього ж форуму.
Ще питання є?..
Олександр Левченко
26.06.2006, 11:53
Тимур слушно порадив. http://www.greenpes.com/kn.shtml Скільки треба і по місцю проживання цим... як його... наложним платєжом...
Або ще - багато чого з Алфізики водиться у "Буквах" і "Літерах". Або - завтра мою бути в Києві, якщо встигну на Пєтровку - можу пару примірників придбати...Сподіваюся, це не Пєтровка, 36? :p Може, у Києві в "Буквах" та "Літерах" Алфізика й водиться, але у Львові вся вже вивелась...
А взагалі-то справа не в тому, що я не можу стати власником своїх же книжок у принципі, а в тому, що неможливо зробити це оперативно. Адже поки замовлю їх у "Книгоноші", поки вони прийдуть по пошті до мене, поки відправлю їх назад у Київ і поки їх одержить Тимур, то він може й не згадати, навіщо вони потрібні... :( Але якби ти зміг якось провернути таку комбінацію, щоб мої книжки завтра опинилися в Тимура, то, звісно, у Львові на тебе чекало б велике пиво... чи навіть щось міцніше! ;) Чи Тимур вже відшукав їх у себе?
Ну а восени під час львівського Форуму видавців я сподіваюся домовитися з видавництвом і розв'язати це питання кардинально! :)
Vivisektor
26.06.2006, 12:23
Ну то нема питань... Сашко, оперативно я взагалі може це вирішити так - взяти з собою _свої_ примірники _твоїх_ книжок. І завтра передати їх Тимуру.
Тимуре, питання до вас - ви протягом дня зможете зі мною десь перестрітись? Бо ввечері я пас - літак назад чекати не буде...
kokacher
26.06.2006, 15:45
Ну, і що ж ти не второпав?!
Адже на "Коронації слова", окрім І, ІІ та ІІІ премій, визначаються 7 лауреатів в номінації "РОМАНИ" та по 5 лауреатів в номінаціях "КІНОСЦЕНАРІЇ" та "П’ЄСИ". В статті йдеться виключно про призові місця, лауреати ж згадувались в прес-релізі. Прес-реліз наведено в іншій темі цього ж форуму.
Ще питання є?..
Та якщо вже почали писати про лауреатство в Коронації у цій гілці, то навіщо ж цитувати прес-релізи в інших ?
Я й не второпав, чому у цитованій статті немає згадки про Тимура Литовченка.
НМД, лауреат - то і є якраз власник 1, 2 або 3 місця. Що ж то за "лауреат" без місця ? Це вже не лауреат, а дипломант.
Лауреат Нобелівської премії - це людина, котра власне і отримала премію, а не диплом за видатні потуги на здобуття премії.
От, відшукав прес-реліз, там так і написано, чорним по білому :
"Дипломи „Коронації слова” і винагороду 1000 грн. отримали романи „Формула” Ігоря Бузька, „Puzzle” Олени Шапаренко, „Білий слон” Марії Римар, „Дабл Ю або Двійник” Володимира Бедзира, „На лезі радості” Валентини Михайленко”, „Ігри Sublime Ilusion” Ярослави Литвин, „Помститися імператору” Тимура Литовченка. "
Тобто, все-таки не "лауреат". а "дипломант".
Олександр Левченко
26.06.2006, 16:36
Ще питання є?..Та якщо вже почали писати про лауреатство в Коронації у цій гілці, то навіщо ж цитувати прес-релізи в інших ?Хлопці, якесь таке дурне враження, ніби ви сваритесь... :bu: Переконайте мене у протилежному! :friends:
Хлопці, якесь таке дурне враження, ніби ви сваритесь... Переконайте мене у протилежному!Ото було б з-за чого сваритись!.. просто Кока не зрозумів деяких речей:
1)
Та якщо вже почали писати про лауреатство в Коронації у цій гілці, то навіщо ж цитувати прес-релізи в інших ?Писати про "КС" почали (і давно!) якраз в іншій гілці - а тут я лише спеціально повідомив про результати ПЕРЕМОВНИКІВ. Бо не всі визирають за межі гілки "Українська фантастика"... :(
2)
НМД, лауреат - то і є якраз власник 1, 2 або 3 місця. Що ж то за "лауреат" без місця ? Це вже не лауреат, а дипломант.
Лауреат Нобелівської премії - це людина, котра власне і отримала премію, а не диплом за видатні потуги на здобуття премії.
Все майже вірно. Градація така:
- ПЕРЕМОЖЕЦЬ - це І місце;
- ПРИЗЕР - це зазвичай ІІ та ІІІ місця (якщо передбачені саме вони);
- ЛАУРЕАТ (від "лаврів" - лаврового вінку) - це інші "файні" місця (перша п’ятірка, перша десятка);
- ДИПЛОМАНТ - це нагороджений дипломом.
Наприклад, я саме ЛАУРЕАТ І Всеукраїнського конкурсу гостросюжетного роману "Золотий Бабай" (1999) - оскільки за форматом конкурсу, там вручався один "Гранд-Бабай" (Василю Шкляру - ПЕРЕМОЖЦЕВІ), решта дев’ятка фіналістів називалась "лауреатами" й отримала "маленьких бабайчиків".
Але...
3)
"Дипломи „Коронації слова” і винагороду 1000 грн. отримали романи „Формула” Ігоря Бузька, „Puzzle” Олени Шапаренко, „Білий слон” Марії Римар, „Дабл Ю або Двійник” Володимира Бедзира, „На лезі радості” Валентини Михайленко”, „Ігри Sublime Ilusion” Ярослави Литвин, „Помститися імператору” Тимура Литовченка. "
Тобто, все-таки не "лауреат". а "дипломант".
Але досить зазирнути хоч би на адресу:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/KC-2006.htm
- щоб переконатись: на моєму дипломі чітко написано червоним по білому:
"ДИПЛОМ лауреата конкурсу..."
Тож питання не до мене, а до організаторів "Коронації слова". Це їхнє визначення, не моє. А от чому саме вони так зробили?..
Від себе спробую пояснити: вони максимально "тягнули інтригу" - тому всіх фіналістів назвали "лауреатами", але насамкінець одним видали дипломи, іншим - премії. Але оскільки в дипломі я названий "лауреатом" - отже, так і буде. Така особисто моя гіпотеза.
Хоча, за гамбурським рахунком, я насправді "дипломант"... :)
Ага... Багато хто з тобою не згодився б.А чому зі мною?! Я загалом ніяк про "Дику енергію" не висловлювався - ні позитивно, ані негативно. Я просто не бачив негативних відгуків. Дякую, що показав мені цей форум...
Ok, то які терміни? І яке з твоїх оповідань перекладати? Мені подобається Дульсінея... але воно величеньке, й суржик, суржик...Терміни такі. Мабуть, я завтра зателефоную Малахову, зніму інфу по Булгаков-фесту для "АиФ", а заразом скажу, що ми обговорили ідею фестивалю фантастики. І що наступного разу я готовий привести до нього окрім себе ще тебе і Сусанну Черненко. Якщо захоче - нехай призначить зустріч. Спробую на післязавтра - День Конституції, вихідний...
Я був би щасливий, якби ти взявся за інсценізацію "До комунізму..." - враховуючи твоє ставлення до суржика (ги-ги!.. :D ), за "Дульцінею" спробую принагідно взятись самотужки.
P.S. По мобільному телефону ми обговорили ситуацію зі Спейсером. Йому ідея триденних читань за схемою "класики-УФ-ФУ" дуже сподобалась. Тож спробую запропонувати Малахову саме цю схему!..
kokacher
26.06.2006, 18:04
Від себе спробую пояснити: вони максимально "тягнули інтригу" - тому всіх фіналістів назвали "лауреатами", але насамкінець одним видали дипломи, іншим - премії. Але оскільки в дипломі я названий "лауреатом" - отже, так і буде. Така особисто моя гіпотеза.
Хоча, за гамбурським рахунком, я насправді "дипломант"...
:)
"Диплом лауреата" - це вони круто замутили.
Це все одно, аби замість 1000 гривень вони тобі видали ксерокопію цих банкнот :)
Просто я сам неоднократно був "дипломантом" - це коли перші місця лауреатів треба було роздати "любим друзям", але якби водночас і не гарно було пройти мимо "талановитої молоді" :) ТОді "талановитій молоді" дають отакенний диплом з мордою Ілліча і гарною печаткою, а також говорять з трибуни "большоє чєловєчєскоє спасіба".
Ну і одного разу довелося стати лауреатом. Це коли всі думають, що ти є "любим другом" організаторів конкурсу :)
kokacher
26.06.2006, 18:09
Аби я брався рекомендувати щось із Тимурового до екранізації, я би порекомендував , насамперед, "три квітки" , чи як воно там називається ( друга річ у книжечці)
А "До комунізму" - це дуже складна і дорога річ для екранізації. Дуже багато спецефектів треба, щоб добре хавалося. А як ні - то вийде щось на кшталт "Чарджоу", ні бе, ні ме.
Аби я брався рекомендувати щось із Тимурового до екранізації, я би порекомендував , насамперед, "три квітки" , чи як воно там називається ( друга річ у книжечці)Воно називається "Повість про чотири квітки". Як на мене, для НАШИХ умов кінозйомок це складно - бо саме тут потрібні будуть тонни гриму та комп’ютерні спецефекти - сумніваюсь, що в нас є висококласні фахівці цього напряму. (Добре, якщо я помиляюсь... :) )
А "До комунізму" - це дуже складна і дорога річ для екранізації. Дуже багато спецефектів треба, щоб добре хавалося.Що ж стосується "До комунізму", то за виключенням сцени Куренівської катастрофи, тут навпаки навряд чи будуть серйозні спецефекти. Сцени "з того світу" можна вирішити за рахунок декорацій. Отже якщо знімати, то саме "До комунізму...".
Хоча Кока, як на мене, все-таки трішки ухилився від теми: адже у випадку з Малаховим йдеться про ІНСЦЕНІЗАЦІЮ, а не про написання КІНОСЦЕНАРІЮ! Бо кіносценарій - то окрема річ. Окрема мрія... :D Тільки дуже-дуже дорога, попри моє небачення складних спецефектів... :(
Втім, все-таки головне - це добрий режисер. Але хто візьметься?! Та ще й при відсутності грошей...
"Чотири квітки" - чудова штука для... гм... не знаю, чи є такий жанр - музикальна трагікомедія. Бурлеск, карнавал, трагедія... уявити можу, але поставити й навіть перегнати на сценарну мову - точно не зможу.
"Комунізм"... для постановки або сценарію - міг би й перегнати. Непоспіхом. Але для читань він однозначно завеликий.
"Чотири квітки" - чудова штука для... гм... не знаю, чи є такий жанр - музикальна трагікомедія. Бурлеск, карнавал, трагедія... уявити можу, але поставити й навіть перегнати на сценарну мову - точно не зможу.
"Комунізм"... для постановки або сценарію - міг би й перегнати. Непоспіхом. Але для читань він однозначно завеликий.Згоден на 100%. "До комунізму..." можна перегняти - непоспіхом. Куди поспішати, загалом?! Перед письменниками - вічність!..
А тепер до справи. Вчора телефонував Малахову. Вчора-сьогодні він зайнятий, просив перетелефонувати йому завтра - 28.06.2006, об 11:00. Це і є "година Ч". Сьогодні чекаю пропозицій на форумі, завтра до 11:00 - телеоном. Далі дзвоню Малахову. І... дай, Боже, нашому теляті вовка з’їсти!
Пропозиція проста - у четвер або п'ятницю ввечері.
Приймається - бачив таку саму SMS від тебе.
VIVISECTOR привіз книжки Сашка Левченка - з цим гаразд, передам Малахову.
Перепрошую з затримкою відповіді - сьогодні весь день на ногах, оце тільки-но добіг до роботи.
Vivisektor
28.06.2006, 12:57
Воно називається "Повість про чотири квітки". Як на мене, для НАШИХ умов кінозйомок це складно - бо саме тут потрібні будуть тонни гриму та комп’ютерні спецефекти - сумніваюсь, що в нас є висококласні фахівці цього напряму. (Добре, якщо я помиляюсь... :) )
Якщо знову ж таки повернутися до тих самих Дяченок і Руслани - ви русланин кліп на "Дику енергію" бачили? Музика цього разу, може і г., та це пофігу. А от відеоряд... Спецефекти - пальчики проковтнеш! :) Так що можуть таки...
Щойно поговорив з Малаховим щодо наших справ. Він погодився зустрітись завтра ввечері. Час уточню й повідомлю Радія та Сусанну.
:) :) :) :)
Олександр Левченко
29.06.2006, 12:15
...VIVISECTOR привіз книжки Сашка Левченка - з цим гаразд, передам Малахову.Максу Вівісектору - слава!!! :cool: Є привід зібрати -0,5-те мінізасідання ЛКЛФ! ;)
А поки що набираю повітря і готуюся дякувати Тимурові! :)
В п’ятницю у Малахова спектакль, тож ПОПЕРЕДНЬО він призначив зустріч на понеділок, опісля роботи. Ранком в понеділок попросив перетелефонувати й уточнити інформацію. Такі справи... :)
Привіт, ПЕРЕМОВНИКИ!
Як і було заплановано, в понедлок о 19:00 (трохи з затримкою) таки відбулась зустріч письменників-фантастів Тимура Литовченка, Радія Радутного і Сусанни Черненко з худруком "Театра-на-Подолі" Віталієм Малаховим. Маестро ми висмикнули з-за столика у кав’ярні проти театру, де він вечеряв. Маестро повів нас до себе негайно - і це, як на мене, добра ознака. Бо зайвий раз демонструє, що духовне вище від матеріального! З театрального вікна всі оглянули новобудову по сусідству - нове приміщення "Театру-на-Подолі" (його планується завершити десь за півроку). І перейшли до діла.
Насамперед, маестро повторив присутнім історію виникнення ідеї театрального фестивалю фантастики в Україні (зустріч космонавта Олексія Леонова з Віталієм Малаховим у театрі). Далі, маестро дещо конкретизував своє бачення форми майбутнього фестивалю: не чисті читання, а все-таки читання з елементами театральних постановок. Додав, що вже подав заявку на включення фестивалю до списку загальнокиївських культурних заходів приблизно на лютий 2007 року. Далі поприсив висловитись письменників.
Тимур Литовченко, Радій Радутний і Сусанна Черненко поділилися своїми думками з приводу...
Але закінчу згодом: зараз зайшов шеф, ми терміново їдемо на пресуху. Бай-бай!
Vivisektor
04.07.2006, 11:08
Кльово... :)
ПиСи. Більше нікому нічого в Київ передати не треба? Наприкінці тижня поїду...
Продовжую.
Отже, Тимур Литовченко, Радій Радутний і Сусанна Черненко поділилися своїми думками з приводу почутого. Литовченко запропонував дві схеми читань на вибір:
- 2-денну (класики + сучасники);
- 3-денну (класики + УФ + ФУ).
В якості класика для прикладу запропонував покійного Бориса Штерна, який свого часу створив цикл гуморних оповідань про інспектора Бел Амора та робота Стабілізатора. (2007 рік - 60-річчя від дня народження Штерна, народився в Одесі, жив і помер у Києві.)
Радутний і Чернерко також запропонували ряд кандидатур на читання. Крім того, зосередились на питанні написання синопсису фестивалю та знайомстві маестро Малахова зі сценарно-драматургійним наробком УФ.
Малахов уточнив бажану схему фестивалю (максимум - 3 дні, по 2 заходи 3-годинної тривалості на день; отже, 18 годин максимум). Висловои готовність підтягнути під фестиваль спонсорів, акторські колективи, виконати іншу організаційну роботу.
Учасники зустрічі домовились зустрітися повторно днів за 10, щоб тоді конкретизувати свої ідеї щодо фестивалю. Координатором акції на цьому етапі було обрано Тимура Литовченка.
Після того письменники пішли в "Кофе хауз" на каву. (Фото - за Радієм Радутним, вимагайте в нього!..) Там була висунута перша (але можливо, не єдина...) концептуальна ідея майбутнього фестивалю фантастики на рівні слогана "Київ. Україна. Всесвіт" або "Київ. Україна. Космос" (на вибір). Також були уточнені перші прикидки по кандидатурам, вирішено обговорити проблему "перегонки" прозових творів у п’єси з родичами померлих класиків та живими сучасниками. На тому розійшлися.
Отже, "дев’ять днів одного року" (назва старого радянського фільму про фізиків-ядерників!) попереду - до роботи! Чекаємо на пропозиції!!!
:D :D :D
Всім, всім всім!!!
В гостьовусі мого базового "народного" веб-сайту
( http://tim-lit.narod.ru )
сьогодні з’явилась така об’ява:
2006-07-18 18:10:35
E-mail: tryagaine@ukr.net
Albina Чи не могли б ви розмістити на сайті інформацію про фестиваль...
Літературний фестиваль
"наЛІТ"
у Львові
Коли: вересень 2006
Де: Музей ідей
Хто: літератори зі Львова, Івано-Франківська, Києва, Луганська, Черкаси, Вінниця, Миколаїв, Запоріжжя, Дніпропетровська, Росії, Білорусії та Польщі.
Гості: художники, фотографи, танці, музиканти.
Основна ідея - поєднати інші види мистецтва з літературою, зокрема поезією. Назва "наЛІТ", не як бруд, а як культурні нашарування. Місце проведення - Музей ідей (Дзиндра), в якій протягом вересня святкуватиметься день міста Лева (покази нового укр кіно, виставки скульптур і світлин, літній майданчик з живою музикою).
Наразі просто запрошую прийняти участь і погукати знайомі самвидави або цікавих митців різних калібрів і спрямувань.
хочу поєднати все з текстами, тобто люди щось малюватимуть, фотографуватимуть, співатимуть, гратимуть, танцюватимуть під вірші
кліпи до віршів, відеоряди
бойові мистецтва
так, можна під якісь агресивні вірші або навпаки + показ мод, одяг спроектований згідно з текстом
презентації літ угрупувань і самвидавів (Форум літературного самвидаву на противагу форуму видавців із короткими презентаціями видань)
вистави
конкурс дрбаматичних творів (надркукуємо переможців)
інсталяції, виставки, екскурсії
їжа до творів – дегустації
боді-арт
Оскільки тут міститься прохання розмістити повідомлення на сайті, а "Літфорум" відвідується краще (до того ж, тут тусуються і львів’яни!) - заливаю інфу насамперед сюди!!!
:D :friends: :D
Те-е-е-екс...
Ми тут мало не щодня передзвонюємося з Малаховим. І поки що вирішили: в зв’язку з періодом літніх відпусток відкласти нашу зустріч одразу на 14 серпня. Справу він все одно потроху рухає, від проекту не відмовиться... :aga:
У неділю побував на книжковій виставці Всесвітнього форуму українців. Короткий фотозвіт - тут:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/IV-Ukrforum-books.htm
P.S. До речі, дуже мила ALEE - на останній фотці...
kokacher
21.08.2006, 17:31
Дата проведення 14.09.2006 - 17.09.2006
Адреса Україна, м. Львів, вул. Коперника, 17 (Палац Мистецтв)
Телефони +38 (0322) 76-46-94; +38 (0322) 76-41-52
Форум видавців – це національна книжкова виставка-ярмарок, яку відвідують понад 50 тисяч львів’ян та гостей міста. В ній беруть участь понад 700 учасників, серед яких – видавництва, книготорговельні фірми, книгарні, бібліотеки, громадські організації, фонди, представництва в Україні іноземних видавництв.
Форум видавців – це унікальна нагода для Вас та Вашої організації представити себе та налагодити нові контакти для плідної співпраці.
Місце проведення урочистого відкриття буде повідомлено додатково.
Детальні умови проведення виставки Ви можете переглянути за адресою: www.bookforum.com.ua/
Форум видавців – це національна книжкова виставка-ярмарок, яку відвідують понад 50 тисяч львів’ян та гостей міста. В ній беруть участь понад 700 учасників, серед яких – видавництва, книготорговельні фірми, книгарні, бібліотеки, громадські організації, фонди, представництва в Україні іноземних видавництв.Коко! Ми це знаємо, і оскільки в рамках Форуму видавців проводитиметься "ЛьвівКурКОН-2006", запрошуємо: приїхай, друже!!!
Vivisektor
29.08.2006, 10:21
Вище, у цій гілці фігурувало повідомлення від Tim-Lit'а щодо літературного фестивалю "наЛІТ":
Продовжуючи цю тему:
Усім привіт.
Мені потрібно до 1 вересня зібрати усю інформацію про учасників фестивалю. Потім ваші анкету уже в жодній формі не прийматимуться. Тому, будь-ласка, надсилаєйте їх мені якомога швидше.
Наголошую Вашу увагу на тому, що мені потрібно знати точну кількість учасників (вкажіть, чи всі вони потребуть забезпечення житлом. Житло коштуватиме приблизно 20-30 грн.)
Додатково прошу надіслати:
Коротку біографію або опис організації, електронного чи паперового видання, яке Ви презентуєте, До осіб, причетних до випуску самвидаву та електронних видань – велике прохання мати з собою їх паперові чи електронні примірники,
Твори, які будуть читатися,
Твори, картини та інші відематеріли, які будуть використані у Вашій програмі,
Сценарій програми.
За поданою інформацією будуть вибрані учасники фестивалю, бо час обмежений, а бажаючих досить багато. Результати будуть вам повідомлені протягом 1 тижня вересня.
Альбіна
Анкета виглядає наступним чином:
Умови участі
Гасло: «Література + … музика, живопис, скульптура, танець, театр, кіно, фото + …»
Ідея: поєднання літератури з іншими видами мистецтва
Тривалість: до 40 хв.
NO LIMITS… в мові, інтерпретаціях, ідеях, візіях, постановці, баченні...
Анкета
Як вас називати:
Місто:
Конкретна акція фестивалю в якій плануєте взяти участь (потрібне підкреслити):
1. Навколопоетична імпреза.
2. Літ”проект Довге читання (мистецьке читання творів українських класиків).
3. Форум-презентація українського ЛітСамвидаву.
4. Виставка ексклюзивних Самвидав-видань.
5. Презентації (автора, авторів, книг тощо).
Назва проекту:
Ідея:
Кількість та склад учасників:
Тривалість:
Мова:
Короткий опис проекту (до 10 речень):
Для реалізації проекту вам необхідно:
Відповідальна особа:
Контакти:
Пропозиції, побажання, питання:
+ тексти
Подавати анкети слід на адресу: apozdnyakova(пес)lohika.lviv.ua
Приношу вибачення за не надто своєчасне інформування, втім, до першого вересня ще можна встигнути.
Хай хтось із львів’ян (наприклад, Сашко Левченко - живий класик Пустомитівщини) презентує там наше товариство. Адже львів’яни забезпечення житлом не потребують! І їм легше - бо часові рамки не такі обмежені, як для іногородніх... :)
Vivisektor
29.08.2006, 12:20
Хай. Вирішувати йому.
увага!
в останньому числі газети "друг читача", присвяченому львівському форуму видавців, щойно прочитав оголошення про початок прийому творів на vii "коронацію слова"! твори приймаються до 1 березня 2007 року - таким чином, порівняно з минулим роком "фінішна" дата зсунута ще на місяць. (на минулу "кс" твори приймалися до 1 лютого 2006 року.)
отже, готуйтеся, панове добродії!..
;) ;) ;) ;)
Вчора нарешті відбулася чергова робоча зустріч з Віталієм Малаховим у "троїстому" форматі з нашого боку (Литовченко, Радутний, Черненко). Про наслідки - згодом дізнаєтеся...
Попередні результати переговорів такі.
Час проведення - два дні, у лютому 2007 р, по три години денно, ідеально - 12 авторів, можна трохи відхилятися у менший бік. Попередній список авторів... давайте складати.
1. Л.Українка, "Касандра".
2. Бердник (що саме, зараз думає Громовиця)
3. Савченко (Тимуре!...агов! а я б запропонував щось з "Посади у Всесвіті. Але якщо твій знайомий бібліограф, нарешті, скаже, що було написано оригінально українською, то це краще).
4. Олді (що саме - вирішуємо)
5. Литовченко ( Комунізм, сцена з Доводовим)
6. Черненко ( ага, а що саме? )
7. Радутний (або "Ти мій", або "Вічно живий", або "Гра в солдатики". Думаю. Може, хтось проголосує за чи проти?)
8-11 - позиції вільні. Приєднуйтесь.
12. Запасна позиція.
Список вільний, давайте редагувати.
3. Савченко (Тимуре!...агов! а я б запропонував щось з "Посади у Всесвіті. Але якщо твій знайомий бібліограф, нарешті, скаже, що було написано оригінально українською, то це краще).
<...>
5. Литовченко ( Комунізм, сцена з Доводовим)
<...>
8-11 - позиції вільні. Приєднуйтесь.
12. Запасна позиція.
Список вільний, давайте редагувати.
3) Я зв’язався з Гусєвим. Він обіцяв переслати наш запит родичам Савченка - з цього приводу сьогодні ж напишу йому листа. Гусєв вважає, що заперечень не буде. "Посаду у Всесвіті" я не читав - якщо не облом, вибери ти фрагмент для читання - і узгодимо то з родичами. Я вже напишу, що будемо брати з цього роману. Чув на нього скрізь добрі відгуки - правильно.
5) Литовченко, "До коммунізму...": вчора передивився текст роману ще раз. У сцені з Доводовим зав’язані діти. Для спектаклю то можливо, для читань... Все-таки давай тоді фінал роману: аби не брати весь епілог - від того моменту, як Світлана починає прати брудні пелюшки, і до неї з’являється "просвітлений" гітарист Мишко. Тут всього дві дійові особи (плюс на ліжку - "муляж" дитини в пелюшках).
8) Олександр Левченко - нехай щось сам визначить.
9) Може, Пузій?..
Олександр Левченко
10.10.2006, 12:42
8) Олександр Левченко - нехай щось сам визначить.Я б дав фінальну сцену з оповідання "Я, Володар" - розмову Провідника зі Спостерігачем. Але що це має бути: просте зачитування чи, можливо, діалог двох акторів? Тоді треба було б усе оформити у вигляді діалогу. Це, до речі, стосується, напевно, більшості, якщо не всіх творів. Крім того, якось же треба підвести слухачів до розуміння смислу читаних чи зіграних фрагментів. Короткий переказ попередньої частини чи що?..
9) Може, Пузій?..Я б підтримав! :)
Просвітлений гітарист майже весь час говорить суржиком. Ти певен, що готовий позиціонуватися як суржиковий автор? :)
А не згадаєш автора того оповідання про череп та енцефалограф?
Діалог, можливо зі вставками авторського тексту. Це Малахов запропонував - перемішати постановки з читанням.
А, забув. Можна ж ще паралельно просто короткі оповідання - для читання акторами. Але мають бути free, бо все це буде записуватись й потім викладатися в інет.
Просвітлений гітарист майже весь час говорить суржиком. Ти певен, що готовий позиціонуватися як суржиковий автор? :)
А не згадаєш автора того оповідання про череп та енцефалограф?
1) Мені здавалося, що "під київську книгу" текст все-таки почистили: і я, і особливо літредактор. Сподіваюся, книгу маєш?..
Втім, якщо ти так не вважаєш, скажу от що:
1.1) Спеціально для читань вважатиму за честь, аби ти виправив суржик! Навіть у книжці "Апокаліпсис по-київськи".
1.2) Можна просто на читаннях влаштувати літературний шкандаль "Радутний versus Литовченко" - з приводу суржика.
1.3) Я готовий позиціонуватися таким, яким я є.
2) Навскидку не пригадаю. Треба вдома пошукати...
Перебалакали тільки-но з Сусанною Черненко. Є ще дві пропозиції по кандидатурах:
10) Моя - Людмила Козинець, "Полеты на метле". Маю текст, злитий з Інета. Книга є у Наталки Гайдамаки, вона з Сусанною може зайнятися вибором фрагмента для читання. Дістатися до її родичів можна спробувати через Юрія Шевелу.
11) Сусаннина - Любко Дереш. Вийти на нього може спробувати хтось із львів’ян. Може, Сашко?..
На "№12" автоматично лишаються Дяченки. Хоча я, як і досі, побоююся, що вони перетворять читання в суцільну рекламу "Дикої енергії" - тим не менш... Прямого виходу на Дяченків у мене немає: я намагаюся не "перетинатися" з ними. Але ж Сергій лишив Малахову візитівку... Для солідняка можна попросити його самого вийти на Дяченків і запропонувати їм загальні умови: один з 12-ти авторів... А може, зробити тристоронню розмову за моєю участю? Мене-то Сергій наочно знає...
Олександр Левченко
10.10.2006, 14:14
11) Сусаннина - Любко Дереш. Вийти на нього може спробувати хтось із львів’ян. Може, Сашко?..??? :eek: Боюся, це зовсім інший жанр - не фантастика і навіть не з тих, що називають популярними... Та й контактів у мене немає, а ще кажуть, що його легше зустріти у Києві. Зрештою, можна звернутися до Мерсенері, це швидше його парафія. :)
??? :eek: Боюся, це зовсім інший жанр - не фантастика і навіть не з тих, що називають популярними... Та й контактів у мене немає, а ще кажуть, що його легше зустріти у Києві. Зрештою, можна звернутися до Мерсенері, це швидше його парафія. :)
Ню-у-у... Ні, то й ні! Пропонуйте ще когось.
P.S.
Романчук?..
Желем?..
Кацай?..
Олександр Левченко
10.10.2006, 15:11
Кацай?..Йо-майо!!! :yahoo: Звичайно!!! :victory: Причому у нього є готові кіносценарії, це ж майже п'єси! :D А його УФ-вірші?! Бери та й читай!!! :cool:
Кацай! Кацай! Кацай!
Хай йому чорт, я ж ще й ввечері думав, що треба його штовхнути!
І на постановку, й ОСОБЛИВО на читання фантастичної поезії.
Агов, Спейсере!
Отже, попередньо маємо (з урахуванням абетки і навіть регіонів):
Київ:
1) Володимир Аренєв (Пузій);
2) Олесь Бердник;
3) Марина і Сергій Дяченки;
4) Тимур Литовченко;
5) Радій Радутний;
6) Сусанна Черненко;
Київ-Крим:
7) Людмила Козинець;
Волинь:
8) Леся Українка (Косач-Квітка);
Львів:
9) Олександр Левченко;
Полтава:
10) Олексій Кацай;
11) Володимир Савченко;
Харків:
12) Г.Л. Олді (Громов і Ладиженський).
P.S. Сьогодні "ночую" в редакції - верстаємо журнал, на ранок повезу до друкарні. Але вдома подивлюся збірку української дожовтневої фантастики, про яку говорив у Малахова. Або підніму "Антологію українського жаху" - там ці оповідання передруковані. Щось отой Хома Купрієнко з голови не йде... Може, замість Дяченків?..
Мені соромно, не читав нічого Козинець й Купрієнка. Де ?
А що ВДВ мовчить?
Мені соромно, не читав нічого Козинець й Купрієнка. Де ?
А що ВДВ мовчить?
Тексти Людмили Козинець можна знайти в Інтернеті. Наприклад:
http://www.rusf.ru/books/091.htm
http://books.rusf.ru/unzip/xussr_gk/kozinl24.htm
http://sf.hikarigaoka.gr.jp/books/091.htm
http://kozinec-lyudmila.viv.ru/index.htm
http://www.fantasy.kiev.ua/K/Kozinl/rar/Broomfly.htm
І таке інше.
Хома Купрієнко - особа загадкова. Я в Малахова розповідав, що він "виник" у С-Петербурзі "нізвідки", лишив у видавництві книгу й обіцянку принести матеріали на ще три... й більше там не з’являвся. Його твори передруковані в "Антології українського жаху" зі збірки української дожовтневої фантастики "Огненний змій", яку я виловив на Петрівці.
По Козинець - назви цікаві, але не знайшов жодного українського тексту. ?
По Купрієнку - щось я незрозумів. Якщо його передрукували з дожовтневої фантастики, то як він міг заходитиу сучасне видавництво? Якась фантастика... :)
По Козинець - назви цікаві, але не знайшов жодного українського тексту. ?
По Купрієнку - щось я незрозумів. Якщо його передрукували з дожовтневої фантастики, то як він міг заходитиу сучасне видавництво? Якась фантастика... :)
1) Людмила Козинець і справді друкувалася російською - як і Володимир Савченко. Зваж на те, що все те видавалося в основному років 10-15 назад...
2) Хома Купрієнко заходив у Санкт-Петербурзьке видавництво років сто тому, "до революції"! Не Помаранчевої, а Жовтневої! Ти що, і справді не зрозумів, що "Огненний змій" - то збірка української дожовтневої фантастики?!
га-га-га, ти так жваво оповідав, що я подумав, ніби це при тобі було! :)
Чудово, українській літературі якраз і не вистачало загадкового зникнення автора. На кшалт Бірса. Чудово, тягни його до нас. Тобто, твори.
До речі, про Хому Купрієнка є тут... хоч би на рівні згадок:
http://www.artvertep.dp.ua/shop/books/194/3494.html
http://www.artvertep.dp.ua/shop/books/194/799.html
Трішки про Хому Купрієнка є тут...
http://litopys.org.ua/chyzh/chy17.htm
Там небагато, тож процитую повністю "Ніби пов’язує свої оповідання з народними переказами із свого села Хома Купрієнко, що видав 1840 р. «Малороссийские повести и рассказы». Стилістично та тематично вони дуже безпорадно наслідують Гоголя: «Недобрий віщун» — історія відьми-упириці, «Втоплениця» — нагадує «Майскую ночь» Гоголя. Утоплениця-панночка допомагає одруженню двох закоханих селян; «Як нажито, так і прожито» — варіант «Ночі під Івана Купала» Гоголя, це історія селянина, що за скарб продав душу чортові «Ні! не втечеш...» — оповідання про відьмака, що по смерті ходить з могили до своєї жінки. Літературно ця фантастично-етнографічна романтика дуже примітивна."
Трішки про Хому Купрієнка є тут...
http://litopys.org.ua/chyzh/chy17.htm
Там небагато, тож процитую повністю "Ніби пов’язує свої оповідання з народними переказами із свого села Хома Купрієнко, що видав 1840 р. «Малороссийские повести и рассказы». Стилістично та тематично вони дуже безпорадно наслідують Гоголя: «Недобрий віщун» — історія відьми-упириці, «Втоплениця» — нагадує «Майскую ночь» Гоголя. Утоплениця-панночка допомагає одруженню двох закоханих селян; «Як нажито, так і прожито» — варіант «Ночі під Івана Купала» Гоголя, це історія селянина, що за скарб продав душу чортові «Ні! не втечеш...» — оповідання про відьмака, що по смерті ходить з могили до своєї жінки. Літературно ця фантастично-етнографічна романтика дуже примітивна."
Гоголь теж не на голому місці писав свої "Вечори на хуторі поблизу Диканьки". Може, вони просто користувалися схожими фольклорними джерелами?.. І не знаю, як кому, але "літературно" мені сподобалося.
На вкус и цвет...
"Медвінська" фотосесія (без останньої фотки - забув, блін!):
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Medvin-Aut-06.htm
Про театр.
Тимуре, й взагалі, усі хто хоче бути причетним.
Про музичний ряд не подумали!
Я б рекомендував "Вінки" (якраз лінк добра людина виклала у розділі "Музика"), але воно дуже вже своєрідне. Не до всього підійде. Може, ще хтось має якісь пропозиції?
kokacher
03.12.2006, 01:04
Відкрито літфорум Гоголівської Академії http://koka.pp.net.ua/forum/
Про театр.
Тимуре, й взагалі, усі хто хоче бути причетним.
Про музичний ряд не подумали!
Про музряд Сусанна каже постійно.
Але мені!..
А треба би - Малахову...
;)
Олександр Левченко
26.01.2007, 13:47
Чи відбудеться ПАРТАЛ-2007? Сайт http://www.interportal.info/index.jsp давно мертвий...
Хтось щось знає? Бо ми завжди прив'язували до цієї акції КиївШашлиКони... :bu: Відв'язувати, чи що? :p
Хтось щось знає? Бо ми завжди прив'язували до цієї акції КиївШашлиКони... :bu: Відв'язувати, чи що? :p
А що, слабо відв'язати?! Як треба - підемо на це!.. Ну, а можемо і під осінній "Медвін" перенести також.
P.S. минулого разу вони сайт теж не оновлювали...
Вчора, 30 січня у Парламентській бібліотеці (Київ) відкрилася книжкова виставка "Літературного форуму" Романа Кухарука, що працюватиме місяць (до кінця лютого). На виставці представлені, зокрема, усі три книги видатного укріїнського фантаста :p Тимура Литовченка, які вийшли друком у 2005 році. Якщо видавництво "Кий" спроможеться випустити чергову книжку живого класика УФ :p найближчим часом, вона неодмінно з'явиться на виставці також.
http://otherside.com.ua/users/photos/1170160394_104.jpg
Фотосесія з відкриття виставки з'явиться, очевидно, завтра. Інформація у моєму блозі:
http://www.otherside.com.ua/journal/detail.php?id=94&user_id=104&lang=1
P.S. Оскільки це з українського ресурсу, а не з "народного" російського - спробую вставити фотку. Видно?..
Олександр Левченко
31.01.2007, 17:14
"Молоді вівторки" для творчої молоді (http://nspu.org.ua/news_one.php?n=109)
Для лінтюхів:6 лютого 2007 року о 16-00 в Національній Спілці письменників України відбудеться відкриття нового літературного проекту "Молоді вівторки".
...
У програмі найближчого засідання (відкриття): привітальний виступ голови НСПУ Володимира Яворівського; обговорення теми «Майбутня книжка: паперова чи електронна?» за участю керівників видавництва «Зелений Пес», письменників Віталія та Дмитра Капранових, представників інших видавництв, письменників різних поколінь та літературних течій; розповідь про літературні студії Києва; презентація імен молодих авторів; творче змагання.
Олександр Левченко
05.02.2007, 19:21
ПАРТАЛ-2007 таки відбудеться! :)
Із http://irakliy.livejournal.com/36611.html:Осталось чуть больше двух месяцев до знаменательного события — международной фантастической ассамблеи «Портал», которая пройдет в Киеве с 19 по 22 апреля этого года.Отож, маємо де заякорити свій Шашликон! :yahoo: Чи, може, намічаються інші події і дати? ;)
11 лютого 2007 року, 13:00
Відбудеться засідання Українського клубу
Автограф-сесія
відомого письменника-фантаста
Тимура Литовченка
Адреса: вул. Ярославів вал, 9
Тел.: 80672202523
Олександр Левченко
12.02.2007, 12:25
11 лютого 2007 року, 13:00
Відбудеться засідання Українського клубу
Автограф-сесія
відомого письменника-фантаста
Тимура Литовченка
Адреса: вул. Ярославів вал, 9
Тел.: 80672202523Ну і?!! :confused:
Ну і?!! :confused:
Ну, і... висить на моєму сайті з самого ранку:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Ukr-Club-2007-02-11.htm
Просто з незрозумілих причин у мене заблоковано вихід на центральну сторінку "Літфоруму". Про причину нічого сказати не можу... :bu: Тому я розіслав повідомлення з гіперпосиланнями поштою, а твого "мила" в мене на роботі немає - тільки вдома
Ось, прорвався через прямий вхід у нашу гілку!.. :eek:
Олександр Левченко
12.02.2007, 16:15
Вхід не заблоковано, просто на першій сторінці нічого не відображається! :bu: А навіщо через неї заходити?
А твою сесію я теж бачив ще зранку - взяв і сходив на дружній сайт живого класика! (Дехто :p міг би зробити так само...) І таке враження, що це автограф сесія іншого типу: не письменник ставить свої автографи на своїх же книжках, а відвідувачі на якійсь картонці! :D
P.S. Щось молодого класика УФ на фотографіях не видать... :(
Вхід не заблоковано, просто на першій сторінці нічого не відображається! :bu: А навіщо через неї заходити?
А щоб інші теми бачити!!!
А твою сесію я теж бачив ще зранку - взяв і сходив на дружній сайт живого класика! (Дехто :p міг би зробити так само...) І таке враження, що це автограф сесія іншого типу: не письменник ставить свої автографи на своїх же книжках, а відвідувачі на якійсь картонці!
Ну, так фотоапарат же в мене був!.. Інші фотографувати не хотіли - тільки мене слухати!..
P.S. Щось молодого класика УФ на фотографіях не видать... :(
Кого це маєш на увазі?! :eek:
Олександр Левченко
12.02.2007, 16:51
Кого-кого... Звісно кого - Радія!
Кого-кого... Звісно кого - Радія!
Ич чого захотів!.. Радій живе не у Києві, а під Києвом, тому на вихідні намагається до столиці не їздити. Я на його присутність і не розраховував...
P.S.
І таке враження, що це автограф сесія іншого типу: не письменник ставить свої автографи на своїх же книжках, а відвідувачі на якійсь картонці!
До речі, забув пояснити: то в "Українському Клубі" традиція така - писати побажання головному фігуранту зустрічі на тильному боці афішки, а потім вручати колективний "автограф" наприкінці зустрічі.
:aga:
16 лютого, п’ятниця. Літературний чай на тему „Французька наукова фантастика”. Доповідач - Наталія Кирюшко –викладач Університету ім. Т. Шевченка. Представлення книг цього жанру, що є в медіатеці. Французький культурний центр, вул. Горького 104, тел.: 529 2759, 529 4157. Початок о 19.00.
Олександр Левченко
14.02.2007, 19:28
Ну, може, сходи? :friends: Зав'яжи контакти з французами. Можеш навіть продати, що я франкомовний українець... :8
Я б краще - з француженками. Французськоязичними.
16 лютого, п’ятниця. Літературний чай на тему „Французька наукова фантастика”. Доповідач - Наталія Кирюшко –викладач Університету ім. Т. Шевченка. Представлення книг цього жанру, що є в медіатеці. Французький культурний центр, вул. Горького 104, тел.: 529 2759, 529 4157. Початок о 19.00.
Я ще з Дніпропетровська не встигну повернутися... Тож уся надія - на Радія!!!
Французськоязичними.
І так приколюється наша юна парость, яка тільки-но (в історичному масштабі) розмножилася?!
:(
:p
Караюсь, мучусь - але не каюсь.
І хто я такий, щоб іти проти цих слів?
Караюсь, мучусь - але не каюсь.
Краще вже:
"Каюсь, Парасю - але не каюсь!.."
Олександр Левченко
15.02.2007, 12:15
Украинская литература решит, нужен ли ей оргазм (http://www.korrespondent.net/main/179365/)В четверг, 15 февраля, в книжной кофейне Купидон состоится литературная дискуссия на тему Нужен ли оргазм украинской литературе?
...
Начало дискуссии в 18:30 в кофейне Купидон по ул. Пушкинской 1-3/5. Вход свободный Можливо, ця тема зацікавить Радія більше? :D
І взагалі, Чи потрібен оргазм УФ? :p
І взагалі, Чи потрібен оргазм УФ? :p
УФ потрібен фантастичний оргазм!!! Обов'язково!!!
Не зацікавить. "Вікна" не дивлюсь.
Олександр Левченко
15.02.2007, 13:15
А що, "Падробнасті"? :p
У мене телевізора нема. Серйозно.
У мене телевізора нема. Серйозно.
Можна читати новини з веб-сайтів "Подробностей", "5 каналу", "СТБ" тощо!.. :p
Саме так я й роблю. Але ж ключовий момент - "читати".
Тоді знаємо, що дарувати тобі на наступний день народження!
Телевізор!!!
Телевізорик!..
Манюсінький...
Пластмасовий...
Який не можна вмикати - тільки дивитися на нього...
P.S. Все - побіг збиратися у відрядження...
Я збрехав - телевізор у мене є (маленький), але я вже з третій рік збираюсь його чи то викинути, чи то відремонтувати.
Ну, може, сходи?
Сашко, краще б тобі було сходити! Там все було на французській і я половину не зрозумів. Що здивувало - чомусь всі одностайно критикували граматику (особливо Вербера), й казали, що у перекладах краще.
Казали,що з наших перекладали Дяченків, Олді, та... (тримайся) Левченка. Але, боюсь, що то поплутали з Савченком. :)
Ком'юніті або форуму французських аматорів не підказали, натомість один дядько сказав урл пошукової машини (wanadoo чи то .com, чи .fr, я глянув - обидва відгукуються, перевір) й список сучасних письменників - можна пошукати за призвіщами, й через те вийти на якісь форуми. Тобі клаву в руки... а ще краще - підбий Рабата на авантюру - видати переклад. Є така культурна програма "Сковорода", згідно якої французський мінкульт башляє видання французських перекладів. Тобто, видавець платить лише перекладачеві, але тут, я гадаю, ви з Рабатом якось порозумієтесь :).
Привіт, хлопці!
В суботу був у Малахова з приводу нашого фестиваля. Останні ідеї (вибачте - про це трохи згодом) йому сподобалися. На наступну суботу (24 лютого) на 10:30 ми (я, Радій, Сусанна) записані у його щоденнику для творчого "мозкового штурму" з написання концепції феста.
Єдине, що можу сказати точніше: по фінансах виходить так, що перший фест фантастики краще прив'язати до вже розкрученого Булгаківського фестивалю (середина липня), а вже на наступний рік можна буде відділити літературно-театральний фестиваль фантастики у самостійний захід.
Радію, дорогенький! Попри всі труднощі твого перебування у вихідні в столиці, дуже прошу тебе приїхати! Бо якщо ми станемо писати документи самі, без участі маестро, буде таке, як і минулого разу: "гра паперами", що не закінчується жодним конструктивом...
P.S. У Радія крута аватарка!.. :p
Олександр Левченко
19.02.2007, 11:03
P.S. У Радія крута аватарка!.. :pВо-во! :victory: Правда, сорочку і плечі ще впізнаю, а ось обличчя і руку... ;)
у вихідні в столиці, дуже прошу тебе приїхати!
Ні, 24-го я далеко буду. Але певний список можу запроновати хоч зараз:
1. Гоголь "Вечори на хуторі"
2. Українка уривок з "Касандра" (це хай краще Сусанна підбере).
3. Виниченко "Сонячна машина" або "Лепрозорій" (що саме - треба подумати, може хтось підкаже)
4. Бердник "Всемогутні дурні" (зі слайдами Собчак, Хілтон, та іншого гламуру).
5. Савченко "Чому студент пітніє на іспити" (з "Відкриття себе"), еротична сцена на вежі "Посада у Всесвіті". (переклад Р.)"
6. Дашкієв, "Загибель Уранії", сцена продажу на конкурсі краси - зі слайдами з сучасного конкурсу, Шуфрич у президії.
7. Дяченко
8. Литовченко
9.Олді уривок з "Ваш вихід"
10. Радутний "Ти мій!"
11. Кацай
12. Черненко
Про театральний захід.
Ось вельми цікаві й цілком фантастичні фото дослідів з котушкою Тесла:
http://fishki.net/comment.php?id=17909
Може, хтось згадає, хто з наших писав щось таке, під що підходять ці ілюстрації?
Савченко... (чорт, він скрізь! :) ) писав, але зовсім трохи й побіжно. Бєляєв... але він трохи не наш. Ану, згадаймо.
Олександр Левченко
21.02.2007, 17:04
Із сайту НСПУ: Анонс на 19 - 28 лютого (http://nspu.org.ua/news_one.php?n=117)27.02 Творче об`єднання пригодників та фантастів “Біблія очима вчених і фантастів”. Розповідають Василь Кушерець та Юрій Канигін.
Веде Микола Славинський.
Початок о 17.00Фантастика!!! :victory:
Але хто ж тут Канигін: вчений чи фантаст? :p
Із сайту НСПУ: Анонс на 19 - 28 лютого (http://nspu.org.ua/news_one.php?n=117)Фантастика!!! :victory:
Але хто ж тут Канигін: вчений чи фантаст? :p
Якщо поглянути на історію, яку він пише - то напевно, як фантаст
Mercenary
26.02.2007, 23:01
Я все прогавив: що за 1-й фест фантастики?
Мене візьміть! Якщо, звісно, Литовченко не буде мені Пандемом дорікати :)
Я все прогавив: що за 1-й фест фантастики?
Мене візьміть! Якщо, звісно, Литовченко не буде мені Пандемом дорікати :)
Та просто влітку я зайшов у гості до Віталія Малахова ("Театр на Подолі") й подарував комплект своїх книжок 2005 року. Малахов колись, типу, благословив мене на літературну діяльність, хоча сам того не відав - за що я йому дуже вдячний. Результатом розмови стала ідея провести у 2007 році у Києві літературно-театральний фестиваль фантастики. З прицілом на щорічний... ;) З боку українських письменників-фантастів я підтягнув Радія Радутного (Radus) і Сусанну Черненко. Зараз ми вже виробили концепцію та перейшли до стадії конкретизації по авторах. Просто Малахов - людина дуже зайнята, кошти відшукав зовсім нещодавно - а без коштів не мало сенсу конкретизувати усе це. Тому зараз я не хочу багато патякати на цю тему, щоб не здаватися таким собі побрекіто. Тим паче, на перший раз (у перший рік) усі письменники з усіма творами ну ніяк не влізуть! Та й Малахов своє слово по кожній запропонованій нами кандидатурі скаже... Коротше, буде щось конкретніше - повідомлю додатково.
Олександр Левченко
21.03.2007, 13:21
Программа проведения международной ассамблеи фантастики “Портал-2007” (http://www.interportal.info/programme.jsp):19 апреля (четверг)
08.00 – 14.00. Заезд, регистрация, поселение (в “Пролиске”).
12.30 – 14.00 Автобус в Инфиз.
10.00 – 14.00. Регистрация участников “Портала” (без поселения, холл 1 этажа Инфиза).
14.00 –15.30. Торжественное открытие конвента.
15.30 –18.00. Автограф-сессии и презентации на стендах Второй книжной ярмарки “Медвин”.
15.30 – 17.30 Семинар “Вся правда о...”. Мария Галина, Владислав Гончаров, Ефрем Лихтенштейн, Григорий Панченко.
16.00 – 18.00. Встреча с Дмитрием Быковым.
16.00 – 18.00. Круглый стол по результатам конкурса “Детский Портал-2007” (Издательство “Тезис”).
18.00 – 18.30 Автобус в “Пролисок”.
19.30 – 20.30. Ужин.
21.00 – 24.00. Олдёвская дискотека для олдовых фэнов.
20 апреля (пятница)
В течение пятницы, начиная с завтрака, происходит сбор бюллетеней для голосования в номинации “Критика, литературоведение”.
09.00 – 10.00 Завтрак.
10.00 – 11.00 Автобус в Инфиз.
11.00 – 13.30. Литературная семинария.
12.00 – 14.00. Встреча с Анджеем Сапковским.
13.30 – 15.30. Круглый стол “Михаил Булгаков и современная фантастика”.
13.30 – 15.30. Мастер-класс Павла Амнуэля “НФ и жизнь (Вернем науку в НФ)”.
14.00 – 16.00. Встреча с Генри Лайоном Олди.
15.30 – 18.00. Литературная семинария.
16.00 – 18.00. Встреча со Святославом Логиновым.
17.45 – 19.30. Вечерний концерт Даниэля Клугера.
18.30 – 19.45. Автобус в “Пролисок”.
20.00 – 21.00. Ужин.
21 апреля (суббота)
09.00 – 10.00 Завтрак.
10.00 – 11.00 Автобус в Инфиз.
11.00 – 13.30. Литературная семинария.
11.00 – 13.00. Встреча с Мариной и Сергеем Дяченко.
13.00 – 14.30. Встреча с Джоном Краули.
13.30 – 15.30. Мастер-класс Даниэля Клугера “На перекрестке жанров: фантастический детектив”.
14.30 – 16.00. Встреча с Андреем Валентиновым.
15.30 – 18.00. Литературная семинария.
16.00 – 18.00. Поэтические чтения. Дмитрий Быков, Мария Галина, Генри Лайон Олди, Аркадий Штыпель.
18.30 – 19.30 Автобус в “Пролисок”.
20.30 – 24.00 Торжественный банкет.
22 апреля (воскресенье)
09.30 – 10.00 Завтрак.
10.00 – 12.00 Выселение из “Пролиска”.
12.00 – 13.00 Автобус из “Пролиска”.
13.00 – 15.00 Закрытие и вручение премий Международной Ассамблеи фантастики “Портал”.
16.00 – Экскурсии.То що, чергових обрізань шаблюкою не буде? :confused:
Программа проведения международной ассамблеи фантастики “Портал-2007” (http://www.interportal.info/programme.jsp):То що, чергових обрізань шаблюкою не буде? :confused:
Я вже десь казав, що Капранови поставили на фантастиці товстелезного хреста! Принаймні коли я запропонував їм перевидати "Приреченого жити" в "обрізаній" серії, вони відверто сказали, що вирішрли взяти з нею річний тайм-аут.
Тому гадаю, що "обрізаній" серії наступив повний аут!!! Що розчищає поле діяльності столичному видавництву "Кий" і львівському видавничому дому "Панорама". Віднині вони з серіями "Бібліотека Української Фантастики" та "Фантастика" відповідно автоматично займають монопольне становище на ринку видання УФ!!!
:aga: :yahoo: :victory:
Олександр Левченко
29.03.2007, 11:54
Щось ніяк не дочекаюся від нашого живого класика :victory: репортажу про невеличкого УФ-КОНика, якого ми учинили у вівторок після зустрічі з маестро Малаховим... Мене там ніби й фотографували у той момент, коли я скинув з обличчя вираз благородної задуми...
А щодо обговорюваної з паном Віталієм теми Фестивалю УФ, то якось несподівано я пригадав, що ми випустили з уваги важливу деталь - фантастичну поезію, яка мала б об'єднувати прозові блоки в одне ціле!!! :( Ет-та нєс-сєрьйо-озна! Тимуре, ти повинен про це не забути під час наступної зустрічі!
P.S. Випадково зазирнув у церковний календар, а завтра - Олексія! :friends: Мені трохи ніяково: так підбивав Спейсера до поїздки у Київ на Портал, але сам, напевно, не поїду, оскільки не бачу там чогось цікавого, та й ось нещодавно у столиці побував... Напевно, приїду аж на наш фестиваль.
P.P.S. Ми з Радієм вже у метро згадали про давню ідею Спейсера - "страшні" читання у Кременчуку! Оскільки головною проблемою тоді стала відсутність житла, то Радій запропонував... Ні, нехай сам скаже!!! Це щось із галузі фантастики!!! :yahoo:
Щось ніяк не дочекаюся від нашого живого класика :victory: репортажу про невеличкого УФ-КОНика, якого ми учинили у вівторок після зустрічі з маестро Малаховим... Мене там ніби й фотографували у той момент, коли я скинув з обличчя вираз благородної задуми...
Я чекаю п'ятниці, щоб і Наталку Гайдамаку заоазом згадати. А то просто вішати фотку про відвідання "Міражу"... Не хочу. Хоча можу!..
А щодо обговорюваної з паном Віталієм теми Фестивалю УФ, то якось несподівано я пригадав, що ми випустили з уваги важливу деталь - фантастичну поезію, яка мала б об'єднувати прозові блоки в одне ціле!!! :( Ет-та нєс-сєрьйо-озна! Тимуре, ти повинен про це не забути під час наступної зустрічі!
Зазирни у п.12 плану, якого ти запхав у сумку наостанок! Це - саме поезія Кацая.
P.P.S. Ми з Радієм вже у метро згадали про давню ідею Спейсера - "страшні" читання у Кременчуку! Оскільки головною проблемою тоді стала відсутність житла, то Радій запропонував... Ні, нехай сам скаже!!! Це щось із галузі фантастики!!! :yahoo:
Ми про цю ідею згадали вже давно - оскільки ті читання планувалося провести саме в ніч на Івана Купала.
Олександр Левченко
29.03.2007, 12:19
Зазирни у п.12 плану, якого ти запхав у сумку наостанок! Це - саме поезія Кацая.А ти згадай, як ми обговорювали загальну структуру виступів: виходить автор, розповідає щось про себе, потім короткий зміст того, що відбувалося перед уривком, потім сцена, потім автор завершує про себе і своє і АНОНСУЄ НАСТУПНОГО АВТОРА! Де ж тут місце для поезії?
А ти згадай, як ми обговорювали загальну структуру виступів: виходить автор, розповідає щось про себе, потім короткий зміст того, що відбувалося перед уривком, потім сцена, потім автор завершує про себе і своє і АНОНСУЄ НАСТУПНОГО АВТОРА! Де ж тут місце для поезії?
То є схема, яку можна і поламати. Наприклад, після Тимура Литовченка виходить Спейсер, читає якогось свого вірша (що може слугувати за своєоідний епіграф до Савченка) і каже: "А тепер поговоримо про Володимира Савченка..." :thank_you
Народи, іноді мені здається, що кожен обговорює свою концепцію. Цікаво намбе ван, чия то то недоробка?
Що стосується мене, то я, на прохання Радія, надав своє бачення сценарію. Цікаво намбе ту: її хтось бачив??
Тому вивішую тут підрізаний варіант того, що я надав Радію. Повна версія - в нього, ріднесенького :D
ПЛАН СЦЕНАРІЮ:
ВІРШІ РОЗПОЧИНАЮТЬ І ЗАКІНЧУЮТЬ :)))
(В перебивках використані вірші зі збірки поезій О.С.Кацая „Дзвони Атлантиди”)
* * *
Всесвіт — змій з пістрявою шкірою, який схопив себе за хвіст!.. Ось пружньо скрутились орбіти планет кільцями, раптово стиснувши низку куль, немов лещатами та й втягують її в нескінченний тунель свого замкнутого тіла. Пульсують на шкірі плями зірок в унісон з гіпнотичним рухом намиста світів, з’єднаних тулубом непорушного плазуна і залишаються на одному місці. Нема руху, нема! Але там, в глибинах, щось відбувається, бубнявіє вогненним пухирем і руйнує космічне безлуння, і якоюсь полум’яною шаблюкою розрубує зсередини навпіл невмирущу, здавалось, зміюку, і розсипає кульки-намистинки.
1. Л. Українка: переклад поеми Г.Гейне "Атта Троль"
.................................................. .................................................. .......
.................................................. .................................................. ......
О, життя — строката стрічка, зав’язана морським вузлом!.. Зачарована потвора застиглого часу вісімкою скручує цю стьожку і порцелянові ліліпути кудись йдуть, та ніяк не можуть прийти, заблукавши в сірій пустелі одновимірного простор...
2. Булгаков – сцени з "Маргарити"
.................................................. .................................................. ..........
.................................................. .................................................. ..........
Мов монстр предковічний
місто спить
а в його нутрощах
поплямлена очиськами юрма
а чи розквяцяна
обличчями пітьма
вивчає вулочок нудних
нудотні мудрощі...
3. Козинець, Гайдамака, Черненко –
…………………………………………………………………
.................................................. .................................................
Змикались міцно
чорні мацавки імли
крізь них точились ми
у небо
вони висмоктували нас
аж до нейронів дна
втекла злякавшись ошелешена луна
із неба ...
4. Дяченки –
……………………………………………………………
.................................................. .........................................
Незграбний вітер віхоли хвостом
гатив у хмаровища шкаралущу
а я плив навздогін за тим плотом
з якого впав у воду холоднющу ...
5. Гоголь "Ніч на Івана Купала"
.................................................. ....................................
.................................................. ....................................
Хтось робить барельєф хтось обеліск
я ж гупаючи сонцем по ланах
усе роблю роблю з планети диск
щоб був прямим навколосвітній шлях ...
6. Радутний "Ти мій!"
.................................................. ...............................
.................................................. ..............................
Навпіл розтято серця і осердя
здерто гримасами з лиць людські риси
вже не страшні ні хвороби ні списи
бо у скафандрах вийшовши з лісу
нам задарма пропонують безсмертя
наче голодному варево з дерті
вгору здійнявши скоцюблені пальці
чи то прибульці а чи то блукальці ...
7. Т. Литовченко
.................................................. .....................................
Вибухну мов Санторин
адже я напевне знаю —
вовкулаки всіх країн
знов єднаються у зграю...
8. В. Савченко - сцена з роману "Відкриття себе"
.................................................. .................................................. .
.................................................. .................................................. ..
Коли розчиняється ніч у прозорій росі
міжзоряне я викликаю для тебе таксі
Ми цілуємось довго прощаючись а мовчазний
водій нас чекає
і ховає за склом вигляд свій неземний...
9. Олді "Ваш вихід" – «Шутов хоронят за оградой»
.................................................. .................................................. ......
У венах кров застигла наче в дроті мідь
і мармуровим світлом лиця оповиті
завмерлі навіки по різні боки миті
себе знайшовши врешт у всесвіті століть...
10. Левченко –
.................................................. .......................
.................................................. ......................
Пропахнувши торішнім листям,
вкриває ультрафіолет
моє загублене князівство
на найзабутішій з планет.
Бузкові хмари видихає
заслаблий вітер зорь крихких.
Безгучно час перетерає
залізні клямри брам важких.
В степах зотліли хоругви…
Піском розсипалися гори…
Але серед розрив-трави
блищить магічне коло.
Ковзну я в нього у пітьмі
і з цим полине рухом
самотньо-гордий звук сурми
руїн тріумфом.
Бо знов до тебе, Давня Русь,
я з чорнопростору вернувсь
крізь галактичні таємниці.
Промінням вишиті зіниці
повільно обертаються:
вертаємось,
вертаємось…
HAPPY AND :yahoo:
Народи, іноді мені здається, що кожен обговорює свою концепцію. Цікаво намбе ван, чия то то недоробка?
Що стосується мене, то я, на прохання Радія, надав своє бачення сценарію. Цікаво намбе ту: її хтось бачив??
Тому вивішую тут підрізаний варіант того, що я надав Радію. Повна версія - в нього, ріднесенького :D
ПЛАН СЦЕНАРІЮ:
ВІРШІ РОЗПОЧИНАЮТЬ І ЗАКІНЧУЮТЬ :)))
(В перебивках використані вірші зі збірки поезій О.С.Кацая „Дзвони Атлантиди”)
...
...
...
HAPPY AND :yahoo:
Я цього не бачив. Зараз кину тобі поштою сценарій у його останньому вигляді - тобто, без Радієвого визначення твору ОЛДІ...
SPACER'е!
Я тобі надіслав електронкою на spacer3000@meta.ua останній варіант плану. Згідно з написаним, уточни, будь ласка, свої фрагменти. Тоді я включу їх у читання у вигляді "віршів-епіграфів".
У такому контексті бачу тебе таким собі "наскрізним" конферансьє вечора. Можливо, то надасть йому цілісності?.. Тоді якось вибереш день, підскочиш до Києва - познайомимо тебе з Малаховим. А поки що давай, уточни свої вірші, аби я міг передати йому виведені твої вірші.
Добре! На вихідних розберусь.
Якщо революції не буде...
Д.С. (тобто, "До Речі"; тобто, замість P.S. :)) В Плані написано, що я - "Полтава". Ніколи не не називайте кременчужанина полтавцем. Це все одне, що назвати мешканця Пітера москвічом. Кременчук є Кременчуком, Полтава - Полтавою, і (за Кіплінгом) разом їм не зійтись ніколи. :)
Випадково зазирнув у церковний календар, а завтра - Олексія! :friends: Мені трохи ніяково: так підбивав Спейсера до поїздки у Київ на Портал, але сам, напевно, не поїду, оскільки не бачу там чогось цікавого, та й ось нещодавно у столиці побував... Напевно, приїду аж на наш фестиваль.
...Ми з Радієм вже у метро згадали про давню ідею Спейсера - "страшні" читання у Кременчуку! Оскільки головною проблемою тоді стала відсутність житла, то Радій запропонував... Ні, нехай сам скаже!!! Це щось із галузі фантастики!!! :yahoo:
Спасибі, друже, за згадку про "теплого" Олексія! :thank_you А що він теплий не сумнівайся :yahoo: І тому прощаю все інше... (це я за Київ)
Ідея "страшних читань" не моя, а Ейсмонта. Чекаємо пропозицій від Радія. А то барон жахає влаштувати читання на археологічних розкопках, які, начебо, вестимуться влітку на місці розширення Комсомольського гірничозбагачувального (20 км від Кременчука). Кар'єр такий. Дійсно жахливо.
Втім, народ задоволений.
Д.С. (тобто, "До Речі"; тобто, замість P.S. :)) В Плані написано, що я - "Полтава". Ніколи не не називайте кременчужанина полтавцем. Це все одне, що назвати мешканця Пітера москвічом. Кременчук є Кременчуком, Полтава - Полтавою, і (за Кіплінгом) разом їм не зійтись ніколи. :)
Мається на увазі обласний центр. Написати у плані "Полтава" коротше, ніж "Полтавська область". Так що не ображайся, будь ласка...
Привіт усім!
Оскільки сконтактуватися з Радієм не вийшло, він на обумовлене місце зустрічі не прийшов. Тому до Малахова прийшли троє: я, Сусанна Черненко і Наталка Гайдамака. Обговорили все, що стосується покійної Люди Козинець. Сусанна принесла свою вступну промову на фрагменти Лесі Українки. Я передав добірку віршів Спейсера.
Малахов взяв усі тексти читати "концентровано" на великодні вихідні. Щодо Кацая, то він поки що не у захопленні від ідеї "віршованих епіграфів": вважає, що це може збити загальний ритм читань. Він радше за те, аби виділити поезію Кацая в окремий номер.
Тож прохання до Спейсера. Хоча Малахов прийматиме остаточне рішення, лише коли прочитає твою добірочку у спокійній обстановці, тим не менш, підготуй, будь ласка, пару-трійку своїх віршів, але фантастичних і ударних! Тобто, щоб їх можна було поставити окремим номером, але щоб у публіки щелепи відвалилися від захвату!.. І щоб народ не сумнівався6 так, це - фантастика!..
P.S. Фоторепортаж повішу днями... ;)
Ось фотки:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Fan-Fest-Job-2007-03.htm
Вчора зустрічався з Малаховим.
Він попросив тайм-аут на свята, запропонував вийти на наступну зустріч після 9 травня. Обіцяє, що тоді розпочнеться вже конкретна робота.
;)
Малахов пообіцяв, що ми зустрінемося у понеділок чи вівторок.
Вчора ввечері переговорив коротко з Малаховим... Очевидно, наші читання зсуваються десь на вересень. :( Але вони будуть!.. :)
Ми періодично моіяли зібратися на Івана Купала, влаштувати наші фантастичні читання... В ході прес-туру по Київщині (4-7 липня) я побував на Купальському святі у Богуславі. Ось запис у моєму блозі:
http://www.otherside.com.ua/journal/detail.php?id=307&user_id=104&lang=1
І деякі фотки (у блозі трохи більше):
http://otherside.com.ua/users/photos/1184058759_104.jpg
http://otherside.com.ua/users/photos/1184058792_104.jpg
http://otherside.com.ua/users/photos/1184058928_104.jpg
http://otherside.com.ua/users/photos/1184058990_104.jpg
Вчора ввечері переговорив коротко з Малаховим... Очевидно, наші читання зсуваються десь на вересень. :( Але вони будуть!.. :)
Вкотре розмовляв з Малаховим на вихідних. Він нарешті назвав нову точну дату читань:
перший тиждень жовтня
:aga:
І обгрунтував, чому. Аргументація слушна. Отже, зачекаємо!..
:rolleyes:
Сьогодні виповнюється рівно 50 років з часу запуску першого штучного супутника Землі :victory:
А також виповнилося 20 рокiв запуску "Вояджерiв".На апаратах послали зокрема звернення до братiв по розуму написане 55-ма мовами Землi.
Наші фантастичні читання у "Театрі на Подолі" поки що не відбулися: в ніч на суботу театр затопило зливою - там тільки-но дах зробили, очевидно, не встигли проконопатити усі шпарини... :( :( :(
Отже, читання перенесені на понеділок, 29 жовтня!..
Увага!
Понеділок, 29 жовтня, 19:00
У столичному "Театрі на Подолі" (сцена у Гостиному дворі - Контрактова площа) у рамках "БулгаковФесту" таки мають нарешті відбутися театралізовані читання української фантастики! Приходьте!
Олександр Левченко
30.10.2007, 10:27
Традиційні Булгаківські читання відбулися в Києві (http://5.ua/newsline/182/0/45169/)Другий день Міжнародного булгаківського фестивалю пройшов у Києві. У театрі на Подолі відбулися вже традиційні Булгаківські читання. Вперше за час існування фестивалю актори театру читали не лише уривки з творів майстра. Цього разу на сцену вийшли київські письменники-фантасти, які називають себе послідовниками Булгакова.
...
Тимур Литовченко, письменник: "Ми вважаємо себе його послідовниками. І хоча Булгаков робив це у Москві... ми будемо тут проводити його лінію".Сподіваюся, наш класик розповість детальніше. :)
А ось що знайшов Радій:
http://granata-rf.livejournal.com/81112.html#cutid1
P.S. Фотки почну вивішувати завтра, у моєї дружини ускладнення - ввечері маю бути у лікарні.
Тимуре, віпадково не займаєтеся написанням сценаріїв?Можливо хтось із Ваших друзів?
Strekoza
31.10.2007, 16:02
Тимуре, віпадково не займаєтеся написанням сценаріїв?Можливо хтось із Ваших друзів?
А до якого дійства? Цікаво просто.... Вибачайте, що вклинююсь.... Я теж колись писала....
Випадково саме зараз дещо роблю у цьому напрямі - проте там поки що все при(?)зупинилося.
Випадково цим займається наш Radus.
Випадково цим займається також письменниця і кінознавець Сусанна Черненко - але вона з Інтернетом не товаришує...
Є й інші люди. А що?.. :eek: :confused: :eek:
Олександр Левченко
31.10.2007, 17:30
Тимуре, ти нарешті розповіси, що там відбувалося на читаннях?!! :confused: Хто читав, кого читали, як читали, скільки читали etc?!! Бо вже два дні пройшло, а ніхто й не булькне... :bu:
Тимуре, ти нарешті розповіси, що там відбувалося на читаннях?!! :confused: Хто читав, кого читали, як читали, скільки читали etc?!! Бо вже два дні пройшло, а ніхто й не булькне... :bu:
Не все так одразу!..
Проте виконуючи побажання народу - ось частина 1:
http://www.otherside.com.ua/journal/detail.php?id=420&user_id=104&lang=1
http://otherside.com.ua/users/photos/1193839768_104.jpg
А щодо "ніхто не булькне" - не згоден категорично!!! Ось чудовий запис у ЖЖ:
http://granata-rf.livejournal.com/81112.html
Подивись каменти: як там лають Литовченка!!!
Навіть сама Громовиця Бердник!..
Олександр Левченко
31.10.2007, 19:13
А щодо "ніхто не булькне" - не згоден категорично!!! Радій же натрапив на оцей чудовий запис у ЖЖ:
http://granata-rf.livejournal.com/81112.html
Подивись каменти: як там лають Литовченка!!!
Навіть сама Громовиця Бердник!..Так це ж булькають... ці самі - бульки :) носові :p... А я про причетних! :friends:
Так це ж булькають... ці самі - бульки :) носові :p... А я про причетних! :friends:
Це - "погляд збоку" тусівки, яка так і не спромоглася зробити щось подібне.
;)
Шукаємо дуже талановитих сценаристів!!!! Я працюю у продакшн-компаніїї "Стар-Медіа Ентертеймент", тому і цікавлюся. Знімаємо богато фільмів, серіали та шоу.
http://www.telekritika.ua/news/2007-10-24/34540
http://tv.net.ua/news.php?id=2212
http://telekritika.kiev.ua/articles/131/0/8036/kokotiukha_sestry/
http://telekritika.kiev.ua/news/146/0/23846/jaroslava_barinova_productionua_pislja_prokatu_v_r osii_u_vlasnikiv_prav_na_film_/
ось деякі ссилки про нас.
Мене звати Катерина, teri@online.com.ua, 8-067-349-777-9
Друга частина репортажу з читань фантастики:
http://www.otherside.com.ua/journal/detail.php?id=421&user_id=104&lang=1
http://otherside.com.ua/users/photos/1193917462_104.jpg
http://otherside.com.ua/users/photos/1193917682_104.jpg
остання частина репортажу з читань фантастики:
http://www.otherside.com.ua/journal/detail.php?id=422&user_id=104&lang=1
http://otherside.com.ua/users/photos/1194015209_104.jpg
http://otherside.com.ua/users/photos/1194015262_104.jpg
http://otherside.com.ua/users/photos/1194015291_104.jpg
Післямова, присвячена нереалізованій частині читань та обговоренню заходу:
http://www.otherside.com.ua/journal/detail.php?id=423&user_id=104&lang=1
У сьогоднішньому київському випуску "Аргументов и фактов" (с.27) - трохи про читання фантастики у рамках БулгаковФеста вустами режисера-постановника Сергія Сипливого:
Задан "булгаковский вектор"
Киевским фантастам, наконец, предоставили сцену
;)
Шановні народи, вашій увазі повідомлення з http://community.livejournal.com/klf_portal/
Программа Дня Фантастики
Друзья и коллеги!
Появилась программа Дня Фантастики с разбивкой по времени:
10 ноября
11.30-19.00 Зустрічі з відомими письменниками-фантастами України та СНД. Проводить журнал «Реальность фантастики» (актовий зал, 5 поверх)
11.30 – 12.20
- Репортаж з Копенгагену про участь України на Євроконі 2007.
- Вручення премій «Єврокона 2007» українським лауреатам.
Ведучі: Борис та Марина Сидюк
12.30 – 13.50 Ювілей літературного журналу «Реальность Фантастики».
Урочиста презентація ювілейного 50-го номеру журналу «Реальность Фантастики». Історія створення та розвитку літературного журналу, зустріч з «Сірим кардиналом» видання - головним редактором Іраклієм Вахтангішвілі, сесія спілкування з аудиторією в режимі запитання-відповідь. Привітання редакції журналу письменниками, читачами, передплатниками.
Учасники: редакція журналу в повному складі, гості
Спеціальний гість - польський художник Вольдемар Сивек \Waldemar Siwek
15.00 – 15.50 Українська фантастика – 2007 очима сучасних письменників Іллі Новака, Володимира Пузія, Яни Дубинянської.
16.00 – 16.50 «Година поезії». Свої вірші читають автори Марія Галіна, Аркадій Штипель.
17.00 – 19.00 Зустріч з Мариною та Сергієм Дяченком.
11 ноября
12.00-14.00 Презентація нової книги Дяченків «Авантюрист», та нової книги Олді «Захребетник». (Видавництво «Зелений пес»). Відкрита першість з фантастичного багатоборства Що Де Коли. Граючі тренери команд С.та М.Дяченки та Генрі Лайон Олді (ауд. 209, 2 поверх)
Полная программа тут:
http://medvin.kiev.ua/page.php?128
А де ж лінк? Або текст.
Текст неодмінно буде...
Але в середині наступного тижні - не раніше.
Бо тільки-но приїхав . Яготина (відкриття нового центру зайнятості) - а у понеділок відрядження до Полтави з 7:00...
Отже, наступного разу вийду в ефір у четвер, 18 листопада - не раніше!
Олександр Левченко
25.01.2008, 12:51
На сайті Коки Черкаського (http://koka.pp.net.ua/) знайшов цікаву інформацію (http://koka.pp.net.ua/forum/27-139-1):20-23 березня ,Київ
Міжнародний фестиваль фантастики “Протал” (у рамках Третього Весняного міжнародного книжкового ярмарку). Міжнародна асамблея фантастики «Портал» починаючи з 2004-го проходить у Києві щорічно, від 2006 року ─ спільно з весняним міжнародним книжковим ярмарком. Почесними президентами фестивалю є Марина та Сергій Дяченки.Ранувато...
Ще цікавіше :p, що підтвердження в Мережі знайти не вдалося! :confused: Може, погано шукав...
Так чи інакше, а думати про КиївШашлиКон-2008 вже час починати. :drinks:
І це абсолютно вірно!!! Принаймні я сподіваюся, що ВД "Панорама" таки віддрукує №2-2007 "УФО" до КиївШашлиКОНу-2008...
:8 :rtfm: :scared:
Що протал - то протал...
+1
На сайті Коки Черкаського (http://koka.pp.net.ua/) знайшов цікаву інформацію (http://koka.pp.net.ua/forum/27-139-1):Ранувато...
Ще цікавіше :p, що підтвердження в Мережі знайти не вдалося! :confused: Може, погано шукав...
Сьогодні проходив повз Будинок письменників, подивився на тамтешньому стенді свіжу "Літературну Україну": весняний "Медвін" і справді заплановано на 20-23 березня! Отже, і "Портал" буде у березні, а не у квітні...
Це означає, що до нашого "КиївШашлиКОНу-2008" "УФО" №1-2008 може і не вийти: добродій видавець і досі не видрукував №2-2007... Погано!
:dash:
Олександр Левченко
18.02.2008, 12:04
Отже, все підтверджується.
Oldnews N 3/2008 (http://rusf.ru/oldnews/onews262.htm):МЕЖДУНАРОДНАЯ АССАМБЛЕЯ ФАНТАСТИКИ "ПОРТАЛ-2008" В КИЕВЕ.
С 20 по 23 марта 2008 г. в КИЕВЕ (Украина) пройдет Международная Ассамблея Фантастики "ПОРТАЛ-2008". Место проведения Ассамблеи: Выставочный центр "Спортивный", ул. Физкультуры, д. 1 (станция метро "Республиканский стадион").
...
Гости "Портала-2008": С. Лукьяненко, Д. Быков, С. Логинов, К. Еськов (Россия), Р. Квалия (Италия), Г. Л. Олди, А. Валентинов, А. Дашков, Ю. Винничук (Украина), кинорежиссер С. Маслобойщиков.Якщо Винничук буде в суботу, можна поговорити. :)
Якщо Винничук буде в суботу, можна поговорити. :)
Ти би Винничука на інтерв'ю для "УФО" підбив!.. І заразом взяв би те інтерв'ю...
;) ;) ;)
Олександр Левченко
19.02.2008, 10:50
Ти би Винничука на інтерв'ю для "УФО" підбив!.. І заразом взяв би те інтерв'юАга, спробуй його впіймати! :confused: Це ти, яко журналіст, спірвав би якогось видавця за... куди Луценко дав "ляпаса", і запитав би страшним голосом: "Так є УФ чи ні?!!!" :mad:
Наказ: радіти всім!..
За час, що минув після нашого "театрального прологу", я знайшов майбутнього продюсера нашого театрального фестивалю фантастики. Точніше - продюсершу... ;) Минулої суботи я зустрів її з Віталієм Малаховим (з третьої спроби, але таки зустрів!..). Мені здалося, обидва залишилися задоволені... Тепер на часі - регулярна співпраця продюсерші з Малаховим щодо влаштування і розкрутки нашого літературно-театрального фестивалю фантастики.
;)
Подробиці повідомлятиму по мірі появи інформаційних приводів...
Олександр Левченко
25.02.2008, 11:27
Наказ: радіти всім!..
За час, що минув після нашого "театрального прологу", я знайшов майбутнього продюсера нашого театрального фестивалю фантастики. Точніше - продюсершу... Наказ виконано:
Ура-а-а-а-а-а-а-а-а!!!!!!!!!!!!!!!! :yahoo:
А організаторові всіх наших перемог і... о! - тріумфів! -
слава-а-а-а-а-а-а!!!!!!!!!!! :yahoo:
Принагідно анекдот.
Поселили на безлюдному острові для експерименту по два чоловіки з однією жінкою різних національностей - англійців, французів та євреїв. Через півроку приїжджають дивитися.
Англійці живуть - пара і чоловік окремо. Чому? Бо одного джентльмена не представили жінці.
Французи живуть усі разом.
У євреїв - дві жінки!!!
- Де взяли другу?!
- Дістали! :D
P.S. Сподіваюся, ніхто не сприйме це як антисемітизм. Навпаки! :drinks:
Поселили на безлюдному острові для експерименту по два чоловіки з однією жінкою різних національностей - англійців, французів та євреїв. Через півроку приїжджають дивитися.
Англійці живуть - пара і чоловік окремо. Чому? Бо одного джентльмена не представили жінці.
Французи живуть усі разом.
У євреїв - дві жінки!!!
- Де взяли другу?!
- Дістали! :D
Євреї дістали другу жінку "по великому блату".
Окрім того, там були й інші варіанти:
- чоловіки-іспанці вбили один одного на дуелі, іспанка залишилася сама;
- кавказці вбили жінку й зажили самі;
- слов'яни... кгм-м-м... Іван став головою парторганізації, Петро - головою колгоспу, вони пиячили у хаті, доки Марія ("народ") ішачила у полі.
Запрацював сайт Наталки Лапіної :yahoo:
Всім - сюди: http://www.authors.biz.ua/
Наталя, до речі, ще пару місяців тому майже нічого не знала про Інтернет. Пішла на курси - і ось результат! :clapping:
Це до того, що деякі наші специ роблять Портал української фантастики вже декілька років, але нічого окрім галасу не виходить. Вчиться у дівчат, фантазери :rtfm:
Запрацював сайт Наталки Лапіної :yahoo:
Всім - сюди: http://www.authors.biz.ua/
Наталя, до речі, ще пару місяців тому майже нічого не знала про Інтернет. Пішла на курси - і ось результат! :clapping:
Нічогенько, нічогенько... Тільки поки відкривається, можна каву приготувати й випити. Отже, треба малюнок-заставку зменшити.
Це до того, що деякі наші специ роблять Портал укр