КПК

Показати повну версію : Всі люди рівні?!

RockerША
17.06.2006, 23:59
Я гадаю, що всі люди рівні. Просто в когось більше грошей, а в когось меньше. Кожен може народитись розумним, кожен може народитись дурником. Кожен може заробити і кожен може програти. Життя кожної людини безцінне - людину не можна купити чи продати (не говоріть про рабство). Чи ви гадаєте інакше? Всі люди пішли від двох людей, від Адама і Єви, а не з якогось крутого родоводу... То лише заморочки. Всі ми рівні. Принайні, перед Богом точно.

Prim
18.06.2006, 00:12
Кожна людина народжується на цю планету з певною місією. Лише за цією ознаою ми всі рівні. У всіх людей рівні можливості для досягнення тієї чи іншої мети.

RockerША
18.06.2006, 00:15
Prim, ти як завжди небагатослівний, але правий. Саме про це я і казала.

Gray
18.06.2006, 00:24
Всі люди пішли від двох людей, від Адама і ЄвиНаведеш факти? Я, наприклад, так не вважаю.

Всі ми рівні. Принайні, перед Богом точно.А хто це?

RockerША
18.06.2006, 00:28
Можна подумати. Не все треба сприймати буквально. А взагалі кажу про рівність людей, бо є текі, які звіздять багато, що вони такі класні і круті, а всі інші непотріб. Таких людей я не поважаю тому і зробила тему щоб обговорити. Чи тебе щось не влаштовує? Вислухаю побажання.

RockerША
18.06.2006, 00:33
Питання "А хто це?" то ти про Бога? А я не знаю хто це, бо ніколи не бачила. А про те що я не бачила я можу тільки здогадуватись.

Gray
18.06.2006, 01:36
Я не є фаталістом, тому не вважаю, що у людини є якесь "вище призначення". Людина живе в першу чергу для себе. Як би то не було, ми народжуємся не з рівними можливостями. Таке припущення можуть робити лише ті, хто не стикався з якимись значними проблемами. І навряд з ним погодяться народжені з фізичними вадами, наприклад. Чи рівні можливості у неї для самореалізації порівняно з іншими?

RockerША
18.06.2006, 11:11
А чому б ні? Є знаходяться каліки, які вміють малювати, писати і плавати. А люди не обмежені цього робити не вміють. Так що всі ми рівні, бо кожен слідкує за життям сам.

X_EMO_I'mOFucknK
18.06.2006, 11:27
"Всі люди пішли від двох людей, від Адама і Єви, а не з якогось крутого родоводу... То лише заморочки. Всі ми рівні. Принайні, перед Богом точно."
Скажи це атеістам, чи генетикам!
Я посміюся як вони будуть розбивати твої мрії про бога, і про твою маячню про те що всі рівні, всі рівні в поняті права на життя - не більше!

X_EMO_I'mOFucknK
18.06.2006, 11:29
А чому б ні? Є знаходяться каліки, які вміють малювати, писати і плавати. А люди не обмежені цього робити не вміють. Так що всі ми рівні, бо кожен слідкує за життям сам.
Знаеш що таке ГЕНИИИИИИ!!! чи ти школу не закінчила, так от, якщо твої батьки вміли щось робити ідеально, то це й тобі передастся!!!
Тож до чого тут каліки!!!
Просто є дурні люди які забувають такий фактор як успадкована професія! :bu:

Aureliano
18.06.2006, 13:00
Ну разумеется люди не равны - кто рождается более умным, кто-то более наглым, кто-то более красивым и т.д. поэтому при одинаковых стартовых условиях разные люди достигают в жизни разных высот. Человек рождается в этот мир без всякой миссии и цели - биологический организм наделенный разумом он ищет смысла бытия дабы оправдать свое существование. Природа же не обладает разумом - все в ней лишь смесь случайности и необходимости.

Gray
18.06.2006, 13:22
Ти б поміняла здатність ходити чи бачити на якийсь талант? Ти впевнена, що йому хочеться саме вірші писати, а не побігати у футбола надворі? Він шукає виходу у тих рамках, які може досягти, але це ще не означає, що він реалізує мрію свого життя.

Aureliano, +1

RockerША
18.06.2006, 15:11
Знаеш що таке ГЕНИИИИИИ!!! чи ти школу не закінчила, так от, якщо твої батьки вміли щось робити ідеально, то це й тобі передастся!!!
Тож до чого тут каліки!!!
Просто є дурні люди які забувають такий фактор як успадкована професія! :bu:
Я сміюся тобі в обличчя! Не треба ля-ля про гени - мій тато математику знає на відмінно, а я в ній повний дуб. Мій тато пов'язаний з економікою, а я йду по дорозі життя до професії журналіста.
Просто є дурні люди які забувають такий фактор, як НЕ успадкування всіх батьківських здібностей, або їх повне не успадкування. :bu:

RockerША
18.06.2006, 15:14
To Gray: а ти часто бачиш повноцінних людей, які досягають в житті того що хочуть? Я - ні. Тількі одиниці йдуть до кінця, а інші здаються на половині шляху.

Gray
18.06.2006, 15:31
Тількі одиниці йдуть до кінця, а інші здаються на половині шляху.
А от це відповідь на товє питання про те чи існує непотріб. Таки існує. Ось ти його і охарактеризувала. Але в них принаймні є можливість свої мрії реалізувати, а є такі, у кого і її немає.

X_EMO_I'mOFucknK
18.06.2006, 21:24
Я сміюся тобі в обличчя! Не треба ля-ля про гени - мій тато математику знає на відмінно, а я в ній повний дуб. Мій тато пов'язаний з економікою, а я йду по дорозі життя до професії журналіста.
Просто є дурні люди які забувають такий фактор, як НЕ успадкування всіх батьківських здібностей, або їх повне не успадкування. :bu:
Які ми амбиційні та "дурні",
я тобі шо кажу, ти гадаеш що всі гени перенимаються?
а мати хто в тебе, а чим займався твій прадд, прабабця, по обох лініях?
Ти шо з дуба? Ти хоч про гени у шкільній програмі вчила?
Ти кажиш дурниці :nono:

X_EMO_I'mOFucknK
18.06.2006, 21:25
To Gray: а ти часто бачиш повноцінних людей, які досягають в житті того що хочуть? Я - ні. Тількі одиниці йдуть до кінця, а інші здаються на половині шляху.
От саме що людей "можна" ділити лишень на два типи, на сильних духом і слабких!!!
Іншого не має!

X_EMO_I'mOFucknK
18.06.2006, 21:26
Ну разумеется люди не равны - кто рождается более умным, кто-то более наглым, кто-то более красивым и т.д. поэтому при одинаковых стартовых условиях разные люди достигают в жизни разных высот. Человек рождается в этот мир без всякой миссии и цели - биологический организм наделенный разумом он ищет смысла бытия дабы оправдать свое существование. Природа же не обладает разумом - все в ней лишь смесь случайности и необходимости.
Підтримую.

Prim
18.06.2006, 21:42
Человек рождается в этот мир без всякой миссии и цели - биологический организм наделенный разумом он ищет смысла бытия дабы оправдать свое существование. Природа же не обладает разумом - все в ней лишь смесь случайности и необходимости.
А навіщо ви живете? Таке от питання трошки не в тему? Щоби шукати своє призначення? Якщо ви його шукаєте, значить воно є. Якщо його немає, то ваше життя - безглузде. Щось тут не в*яжеться.

Gray
18.06.2006, 21:53
А навіщо ви живете?
Щоб отримувати задоволення від життя та залишити після себе слід - приємно порадувати своє его перед смертю радіючи з того, що після неї пам'ять про тебе буде жити і таким чином стати безсмертним в пам'яті людей. Таке собі: "Мене пам'ятають - отже я існую" (с) Rincefire про одну з ідей "Serial Experiments Lain".

Aureliano
18.06.2006, 22:04
А навіщо ви живете? Таке от питання трошки не в тему? Щоби шукати своє призначення? Якщо ви його шукаєте, значить воно є. Якщо його немає, то ваше життя - безглузде. Щось тут не в*яжеться.

Смысла жизни я не ищу, я его сам для себя придумываю и соответвенно стараюсь достигать(хотя и не всегда получается) поставленных перед собою целей. А вот вдаваться в иллюзии по поводу собственного предназанчения и поиска глобального смысла собственного существования - это напрасная трата времени ради утешения собственного самолюбия. Человек живет просто потому что он живет, для природы мы не больше чем придорожная пыль.

Prim
18.06.2006, 22:07
Смысла жизни я не ищу, я его сам для себя придумываю и соответвенно стараюсь достигать поставленных перед собою целей.
По-ідеї, правильно. Я також стараюсь так чинити, але трохи інакше пояснюю це.
Все, повертаємось до теми. Всі люди рівні. Peace.

Aureliano
18.06.2006, 22:09
Всі люди рівні. Peace.
Равенство, свобода, братство - лозунги всех революций, погубившие миллионы людей...

Prim
18.06.2006, 22:23
Те, що люди не вміють користуватися своєю рівністю - їхня проблема.

Gray
18.06.2006, 23:03
Що ти під цим розумієш?

Aureliano
18.06.2006, 23:10

Если не все люди умеют в равной мере пользоваться своим равенством, значит уже в этом они не равны, стало быть равенства не существует.

X_EMO_I'mOFucknK
18.06.2006, 23:51
Равенство, свобода, братство - лозунги всех революций, погубившие миллионы людей...Але здобувших своеї перемоги, чи ти мав на увазі більшовиків, просто у мене в голові одні шотландці....

Prim
19.06.2006, 00:43
Если не все люди умеют в равной мере пользоваться своим равенством, значит уже в этом они не равны, стало быть равенства не существует.
Є різні рівні рівності. Я думав, ми говоримо про "перший" рівень. Якщо людина не вміє користвуватися її рівністю - це, ще раз, її ж проблема.

JAA
19.06.2006, 12:11
Щоб отримувати задоволення від життя та залишити після себе слід - приємно порадувати своє его перед смертю радіючи з того, що після неї пам'ять про тебе буде жити і таким чином стати безсмертним в пам'яті людей.

За такою логікою, ми живемо для моменту, коли вмиратимемо - щоб тоді прийшло "велике щастя" і гордість за себе. Але ж більшість із нас не знає, як то - вмирати. Ми лише знаємо, що таке є. Ото й усе. Нам живеться, щоб вмерти (от у цьому ми рівні), але ми не живемо, щоб вмерти (а в цьому не рівні).

Liet
19.06.2006, 13:30
Є різні рівні рівності. Я думав, ми говоримо про "перший" рівень. Якщо людина не вміє користвуватися її рівністю - це, ще раз, її ж проблема.
Якщо є рівні - рівності вже нема, ІМХО...

LanceloT
19.06.2006, 15:52
РІвності не має В ЖИТТІ

RockerША
19.06.2006, 20:24
Звичайно що ні, адже існує така штука як майнова нерівність, а це веде за собою багато ланцюжків.

X_EMO_I'mOFucknK
19.06.2006, 22:23
Угу, давайте ще про комунізм побалакаемо тоді!

Liet
19.06.2006, 22:40
Угу, давайте ще про комунізм побалакаемо тоді!
а давайте... :friends:

Девор
19.06.2006, 22:47
Комунізм не така й погана штука, ти уточни про який: по Марксу чи по Леніну?Сьогодні класна серія "Друзів" крутилась - Джо шукав собі акторський псевдонім і Чендлер "невинно" порадив йому взяти Джозеф Сталін =).
Зрештою Джо обрадували в тому що таке ім*я дехто собі вже взяв=)
Ну, а в кінці він виходить на сцену і представляється як Петро Устінов =)

Gray
19.06.2006, 22:49
Комунізм у будь-якому випадку утопія. Людський фактор.

X_EMO_I'mOFucknK
19.06.2006, 23:43
Тоє не утопія, а остані хвилина перед апокаліпсисом=)))
як ми дійшли висновку із друзями, або доречі дуже цікава думка, с приводу к.ф.Матрица, що там, у реальному світі, якщо б не відбулося такого збою, як там, то б у їхньому світі панував комунізм, адже за них вже всю роботу робили роботи!=)

Sun_4ever
20.06.2006, 00:55
Для мене рівність, це щось на кшталт клонованих агентів Смітів з матриці, такий собі пережиток цивілізації, техногенний парадокс. Люди "рівні" асоціюється зазвичай з сірою масою, опосередкованою, з певними бар"єрами і можливостями.
(тобто з однаковістю).
Це не так, бо у кожного є таланти, нехай ще нерозриті, у декого превалює індивідуальність...

Liet
20.06.2006, 01:08
Комунізм у будь-якому випадку утопія. Людський фактор.
Ладен посперечатися. Найкращий приклад комунізму, котрий пропонували Маркс і Енгельс - тюрьма... ;)

X_EMO_I'mOFucknK
20.06.2006, 01:27
Хмм, дуже страно, а де ж там бажана воля, хоча в цьому щось є=))
пора усіх комуністів відправити на батьківщину!!!=))))))

Liet
20.06.2006, 01:53
Хмм, дуже страно, а де ж там бажана воля, хоча в цьому щось є=))
пора усіх комуністів відправити на батьківщину!!!=))))))
Читаємо праці Маркса і Енгельса та паралельно порівнюємо... :rolleyes:
Всі рівні за соціальним статусом. Всі рівні за вибором.

Gray
20.06.2006, 10:59
Ладен посперечатися. Найкращий приклад комунізму, котрий пропонували Маркс і Енгельс - тюрьма... ;)
Але де тут тоді: "Від кожного по можливостям, кожному по потребам"? Це тоді не комунізм, якщо він не задовольняє потреб людей.

Tim-Lit
20.06.2006, 12:37
Ну, а в кінці він виходить на сцену і представляється як Петро Устінов =)Пітер Устінофф - це актор, знаменитий неодноразовим виконанням ролі сищика Еркюля Пуаро.
:D :D :D

Liet
20.06.2006, 12:47
Але де тут тоді: "Від кожного по можливостям, кожному по потребам"? Це тоді не комунізм, якщо він не задовольняє потреб людей.
Так чому ж ні? Всі працють стільки, скільки можуть і отримують те, що їм треба :)

Девор
20.06.2006, 12:47
Ну то я на укр. лад не будьте такими жорстокими:)

Gray
20.06.2006, 13:02
Так чому ж ні? Всі працють стільки, скільки можуть і отримують те, що їм треба :)
А хто цим всим керує? У нього будуть всі можливості залізти в загальну скарбничку і реалізувати пару додаткових потреб. І ти не знайдеш чесного лідера. От тут система і руйнується із-за людського фактору, про що я і писав.

acid drinker
20.06.2006, 15:13
"всі звірі рівні, проте одні рівніші за інших..." оруелл, здається?;)
рівності в принципі не повинно бути - інакше стане нецікаво жити... не буде до чого прагнути, імхо.

X_EMO_I'mOFucknK
20.06.2006, 19:52
А хто цим всим керує? У нього будуть всі можливості залізти в загальну скарбничку і реалізувати пару додаткових потреб. І ти не знайдеш чесного лідера. От тут система і руйнується із-за людського фактору, про що я і писав.
Яка скарбничя??
Комунізм настане тоді, коли усе за нас будуть робити машини, а ми бедем чай, або водку пити,
це ОООСТАНННЯ ступінь розвитку!!
і грошей доречі немає!!! Томуі красти особливо нема чого, нашо тобі красти торбу, якщо ти можеш прийти на завод і набрати собі скільки тобі треба!!!
Але комунізм повинен панувати на всій землі, тому тоді й думки зайвої не буде у людей що може бути інакше, корочше кажучи, нам ього не зрозуміти, просто тому що ми звикли вже до системи, і ми дня не проживем без неї!!!
*знов згадав про тюрячку: от якщо людину посадять у років 15 на років едак 40, то коли вона вийде, вона не зможе жити на волі, просто тому що вже звикла до режиму!*

acid drinker
21.06.2006, 11:42
Комунізм настане тоді, коли усе за нас будуть робити машини, а ми бедем чай, або водку пити,
це ОООСТАНННЯ ступінь розвитку!!

а по-моєму, тоді не комунізм настане, а бардак абсолютний... бо перемога людської ліні - то ніц гарного. та й набридне воно скоро. а до мистецтва далеко не всі хист мають, шо ше раз доводить не зовсім рівність - тому добрих дев'ять десятих людства якраз і займатимуться тим, шо питимуть водку (в ситуацію з чаєм не надто віриться). таки останній ступінь - після нього людство загнеться...

oberon
21.06.2006, 12:17
у БГ є таке (спершу почулося):
"я достал всё
у нас больше нет проблем
что я могу ещё?
что я могу ещё?"
тобто коли досягаєш того, про що мрієш і маєш достаток, все одно цього недостатньо. тому і рівність людей - то не є коректно. кожен прагне свого досягти. і кожному - своє.
а коли тобі вказуватимуть, що ти маєш любити, кого, що тобі має подобатись, то це вступає в психолгічне протиріччъа з людською сутністю бути собою.

acid drinker
21.06.2006, 12:25
у БГ є таке:
"я достал всё
у нас больше нет проблем
что я могу ещё?
что я могу ещё?"
ну ти шо, ну як можна??? класичний текст - "джа даст нам все, у нас больше нет проблем, когда я с тобой, ты - мой единственный дом..." і потім про "что я могу еще". мабуть, трошки не те логічне навантаження, про яке ти говориш. /а я не люблю планокурів. і ескейпізм у план як ото пропонує наведений текст дядька боба, мене не влаштовує. тому я сто пудів не така, як ті, кого влаштовує. не знаю, хто гірший - але блін, навіть на цьому рівні про яку рівність можна говорити? і даруйте мимовільний каламбур.../

oberon
21.06.2006, 12:51
та я читав тексти... але спочатку мені почулося саме так, як написав. і сам текст того, що мені почулося, мені сподобалося більше, бо прикольні роздуми приходять...
тому іноді добре щось не так розуміти як воно є... :eek:

acid drinker
21.06.2006, 13:11
але не треба приписувати своє розуміння бобові;)

oberon
21.06.2006, 13:22
гаразд, вибачаюсь

Aureliano
24.06.2006, 01:00
Коммунизм - это величайшая утопия, ведь лозунг "От каждого по способности, каждому по потребности" невозможен уже в силу того что у разных людей разные способности и разные потребности. В общем говоря о равенстве надо уточнять "равенство в чем?" если речь идет о социальном или биологическом равенстве то его несомненно не существует.

Prim
24.06.2006, 09:20
Так, треба уточнити - в чому саме люди рівні?
Бо на початку життя всі люди абсолютно рівні.

acid drinker
24.06.2006, 13:30
хм... кажеш, абсолютно? ну не можна аж так узагальнювати... а дитинка з вродженим даунізмом або віл-інфікована - теж абсолютно рівна? чи все-таки не зовсім?

Prim
24.06.2006, 14:32
Рівна. Адже немає такої хвороби, яку не миожна перемогти.
Людство ще просто цього не навчилось робити.
Завдання кожної такої людини - знайти спосіб вилікуватися.
У них є мета, як і у всіх інших.

Aureliano
24.06.2006, 18:39
Рівна. Адже немає такої хвороби, яку не миожна перемогти.
Людство ще просто цього не навчилось робити.
Завдання кожної такої людини - знайти спосіб вилікуватися.
У них є мета, як і у всіх інших.

К сожалению это не так. Есть болезни которые впринципе невозможно выличить - например связанные с генетическими мутациями.

Prophet
26.06.2006, 18:51
Ейсід, а віл-інфоковані чому не рівні з іншимми, по-твоєму?

acid drinker
26.06.2006, 19:16
а тому шо розмножуватися таким краще не треба. та й не живуть вони довго... хто його зна, шо гірше - бути дауном і про то не знати чи усвідомлювати свою неповноцінність, причому не з власної провини.

LanceloT
26.06.2006, 19:27
Ейсід, а віл-інфоковані чому не рівні з іншимми, по-твоєму?

Коли 90% відсотків з них інфікувались, вони теж не думали про рівність!!!
А шкода...

acid drinker
26.06.2006, 19:36
ланс, ми про віл-інфікованих дітей, котрі з таким народилися... вони про то взагалі не думали.

RockerША
26.06.2006, 21:59
Такі дітлахи ні в чому нвинні. І у цьому випадку вони дійсно не рівні іншим. Вони "особливі" з народження. І то жахливо!!!

acid drinker
26.06.2006, 22:00
ну от... про рівність говорити не можна. світ жорстокий, але то таки реальність. рівності НЕ існує =)

JAA
27.06.2006, 10:56
Ну чого ж, он з космосу які ми всі рівні! :)
А так... Як на мене, то рівність - поняття дуууууже відносне.
Але можна, звичайно, узагальнювати, шукати спільне, відмінне. Всі в якийсь час і в чомусь рівні. Але життя настільки багатогранне, що безглуздо робити якийсь підсумок: рівні - нерівні... Все завжди по-різному. Все щосекунди інше. Щосекунди в кожного з нас з"являються інші можливості, ніж мить тому. То що таке рівність? Біологічно-класове поняття, чи як?

LanceloT
27.06.2006, 15:19
"Дітей не трогати, то наші квіти"!
Я не про дітей, хоч і тут є так званий причинно-наслідковий звязок...

acid drinker
28.06.2006, 00:16
рівність - то суб'єктивне бачення кожної істоти у зв'язку з власними особливостями психіки. рівність вигадують зазвичай зверху - згадайте комунізм, християнство (усіх однаково судитимуть), причому вигадують здебільша для заспокоєння своїх (чиїхось, бо вигадують-то сильні...) слабкостей. тому... біс його зна, чи рівні люди, але себе рівною з усіма я вважати чогось не хочу.