Показати повну версію : Зрадливість і недолугість української еліти як історично-ментальна риса
У світлі останніх подій пригадався Грушевський і Винниченко, які перед загрозою більшовицької навали розпустили трьохмільйонне військо, традиційна для козацьких антипольських повстань видачача близькими соратниками ворогу ватажків, тощо.
Традиційно, у критичні моменти, у точках історичних зламів на чолі української держави стоять люди, не гідні епохи.
Невже ми не втомилися від поразок?
Эт ты про Мороза, дам тот еще придурок. зато люди перестанут его изберать, ведь кому нужна продажная шлюха?.
Тут проблема не тільки в курві Морозові, а й у бездарності попередньої влади, що зробила усе для реваншу. А ті сплять і бачать аншлюз і соітіє з сопрєдєльним государством.
Наступні вибори можуть стати лише декоративною машкарою тоталітарної системи. Показово як голосували у ВР. Самі правильні донєцкі пацани пред'являли заповнені бюлетені пахану, що стояв біля урни. Якже ж тоді ми голосуватимемо?
Якже ж тоді ми голосуватимемо?Плюючи в обличчя всім данєцкім пацанам - якщо ми люди.
Я підтримою одну думку яку почула від когось по телебаченню, всіх треба звільнити і посадити в парламент нових людей які в силі будуть шось робити. А то одні старі звідти йдуть інші залишаються і шо з того виходить, ніхто нікому недає нічого зробити. от так і будемо ждити поки хтось мудрий не візьметься за це все дійсно серйозно. А то в тій ВР як в зоопарку :mad:
Я підтримою одну думку яку почула від когось по телебаченню, всіх треба звільнити і посадити в парламент нових людей які в силі будуть шось робити. А то одні старі звідти йдуть інші залишаються і шо з того виходить, ніхто нікому недає нічого зробити. от так і будемо ждити поки хтось мудрий не візьметься за це все дійсно серйозно. А то в тій ВР як в зоопарку :mad:А ви напевне будете знати, що ті нові, не такі самі, як старі?... Вже історія знала "Весь мир насилья мі разрушим до основанья, а за тем, мі наш, мі новій мир построим, кто біл никем, тот станет всем". Один лисий дядечко уже так зробив. І що?... "кухарка" стала управлять государством, себто вона тільки думала, що "управляєт", а насправді... Знаєте, ідеального уряду не буває. Зараз мені абсолютно все рівно, які кругом кольори, мені важливо, що конкретна людина робить. Але я знаю ще одну річ. Пам"ятаєте таку старе добре прислів"я: "Допоможіть мені зайняти посаду, а сволотою я стану вже сам". Ото-то воно й є. Як попадає людина на "казенні харчі", я дістається до годівнички, так одразу й посилає нас і свої принципи далеко й назавжди...
Вихід тут один. От якби зробити так, щоб добробут депутата напряму залежив від того, як він працює. Щоб жив депутат не у державній хаті, а був би таким же бідним, як пересічний українець. От нема у будинку гарячої води - нема і в депутата. Добився підключення для людей - дали воду і йому. Отримує батько робітник на підприємстві 300 гривень - отримує стільки й депутат. Хоче отримувати більше - хай добиваеться підвищення зарплатні для робітника. Тобто, добуваючи блага для народу, він збагачується сам. Як попрацював - так і отримав.
А то, хнаєте скільки коштує обід депутата, при його статках? усього 10 гривень!!! А меня, наприклад, у кафешку сходити, не меньше 20ти коштує...Що називається, "почувствуйтє разніцу" :p
Я підтримою одну думку яку почула від когось по телебаченню, всіх треба звільнити і посадити в парламент нових людей які в силі будуть шось робити. А то одні старі звідти йдуть інші залишаються і шо з того виходить, ніхто нікому недає нічого зробити.Вся проблема в тому, хто ж вони - "нові люди"?! Повірте мені, який 3 роки пропрацював у республіканському міністерстві, з них 1,5 роки - в Мінвуглепромі України. (Просто серед чиновників йде поголос, що хто з честю пройшов Мінвуглепром, той витримає будь-де; а я вийшов з цього міністерства з цінним подарунком від міністра + із пропозицією йти на підвищення в Адміністрацію Президента Кучми... хоча й відхилив останню "честь".) Так от, повірте: в міністерствах повно клерків, які ні в кого далі вже не розв’ються, а все життя строчитимуть і носитимуть папірці. Але повірте, то є велике мистецтво - "правильно приделать бумаге ноги"!
Так і з парламентом. Ми зараз перейшли до чистої партійної системи, всі сліди "мажоритарки" викинули. Яка партія перемогла, та й опинилась у Верховній (з)Раді. Нинішній розклад цілком закономірний: БЮТ, НСНУ, ПР - це буржуїни різних мастей, масштабів, територій тощо; КПУ збереглась ще від радянських часів; СПУ - її ж модернізований "шматок".
Особисто мені нхто з них не симпатичний: я - парламентський кореспондент з 1997 року, тож спостерігаю цю "кухню" не один рік. Бачив і як Суркіс в кулуарах матюкався відкритим текстом; був присутній при тому, як прем’єр Ющенко в тих же кулуарах зізнавався, що дійшов до грані своїх біологічних можливостей; ловив за полу піджака Кравчука; бесідував по душам зі Шкілем; фотографував Звягільського, який ховався від мого об’єктива; пив шампанське з соціалістами на чолі з Морозом на початку роботи ВРУ IV скликання... і те де, і те пе.
І скажу відверто: серед депутатів було буквально 2-3 персони, яких я справді поважав як людей і законотворців. Та й ті зараз опинились "за бортом" або сидять у відомствах, делеговані партіями. І що страшніше - "новачки" брудняться дуже швидко. "Зразки для наслідування" у всіх на очах. Той же Мороз: хіба забув народ, хто саме розвалив "канівську четвірку"?! То чого від Мороза можна було чекати, як не зради?!
З іншого боку, викинути за борт ВРУ всіх старих - не вихід. Бо ВСІМ новачкам треба дати депутатські квартири, машини, дачі. Новачки ще не нахапались. І найгірше - в новачків немає досвіду створення законів! Старі кадри це ще вміють - новим треба вчитись. На таке "навчання" піде пару років - що, Україна може ці пару років зачекати?! Нема в нас такої розкоші!..
Висновок: вигнати з парламента всіх старих с**ною мітлою - ідея непогана; але вона тягне за собою купу проблем. А тому це нереально.
Ото-то воно й є. Як попадає людина на "казенні харчі", я дістається до годівнички, так одразу й посилає нас і свої принципи далеко й назавжди...
Браво, ОСА! Але вихід з ситуації зовсім не той, що Ви пропонуєте:
Вихід тут один. От якби зробити так, щоб добробут депутата напряму залежив від того, як він працює. Щоб жив депутат не у державній хаті, а був би таким же бідним, як пересічний українець. От нема у будинку гарячої води - нема і в депутата. Добився підключення для людей - дали воду і йому. Отримує батько робітник на підприємстві 300 гривень - отримує стільки й депутат. Хоче отримувати більше - хай добиваеться підвищення зарплатні для робітника. Тобто, добуваючи блага для народу, він збагачується сам. Як попрацював - так і отримав.Знов-таки пошлюсь на власний міністерський досвід. Я працював прес-секретарем міністра вугільної промисловості 1,5 року. Мій робочий день розпочинався в середньому о 8:30, завершувався о 23:30. Працював так перший рік з понеділка по суботу, в недлю - з 9:00 до 16:00. На останні півроку стало легше: в неділю я відпочивав, у суботу працював з 9:00 до 16:00. Іноді бувало й так, що працював до 3:00 ранку, потім йшов пішки додому (чергова міністерська розвозка везла 1 годину, а пішки я йшов вночі за 35 хвилин), а о 8:30 - знов на роботі.
А знаєте, скільки мені за цю роботу платили? Офіційно - $60 на місяць. І це при тому, що треба організовувати PR міністрові та міністерству, працювати з центральною і галузевою пресою (із засобів комунікації в мене були телефон і факс, але не Інтернет!), робити прес-релізи, готувати статті міністра, тримати на контакті інформагенції, ТБ, радіо, газети й журнали, готувати щось в Адманастрацію Президента, вести базу данних по всіх напрямках роботи міністерства... І багато-багато іншого. Плюс - окремого кабінету в мене не було, службової машини - теж. Плюс "представницьких" не видавали - а гостей хоч би чаєм-кавою треба напоїти: ввічливість елементарна... Плюс вдома дружина, дочка-школярка, батько-інвалід і мати-пенсіонерка. І головне - височенна відповідальність за кожен крок.
Скажу по секрету: свої $60 зарплатні я пускав на представницькі витрати, папір і канцтовари для своєї ж прес-служби, а жив на те, що мені давали в конверті. Хто і скільки давав - не скажу. Але за таку роботу і в такому режимі - дуже скромно, повірте. Спираючись на свій же досвід, скажу чесно: я б із задоволенням отримував ті ж гроші офіційно, і я був їх вартий. І відпрацьовував я їх на 200% - бо коли я звільнився (вже з Мінпаливенерго), то на моєму місці створили відділ з 3-х осіб, але ті троє, за загальним визнанням колег-журналістів, робили лише половину від того, що встигав я один.
Тому оплата депутата нарівні з робітником - це не вихід. Якщо робітник не вийде на роботу - від цього постраждає лише одне підприємство. Якщо ж депутат напише поганий закон - від цього може загнутись вся Україна! В депутата на декілька порядків більша ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, тому він МУСИТЬ отримувати високу зарплатню, мати службову машину і т.п.
Нам же потрібно інше - створити нормальне ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО, яке буде контролювати владу. Прос**ли газ? Винних за вуха, головою об коліно - працюйте, сучі діти! "Свій" Президент дозволяє собі обманювати народ, який його обрав? Під дих його! Так, щоб очухався і пахав, як Папа Карло! Не хоче пахати? Ногами поміж ніг йому - і хай пахає!!! Хоч це й "улюблений" Президент свого народу.
Не буває доброї влади - всяка влада погана. Буває безвідповідальний народ, який свою владу розбещує.
Взагалі то, в нас немає партій, у яких би ідея хоча б була присутня, всі ті партіїї, безідейні!
І це жахливо, бо люди голосують зазвичай за ідею, а благополучя то вже ясна справа прийде з розвитком.
У нас майже всі партії "Ліві" і зовсім трошки правих, та й ті право-центристи.
Загалом, де наші консерватори, де наші ліберали?
Нічого геть нема, а ідеї загалом грунтуются на дитячих скандалах.
ЗІ: Мене чомусь останім часом обурюе пасивність нашої влди, в той час як опазиція наче вшпарені літають по країні і пропагандують свою ТУПУ політику.
Навіть пригадаймо конфлікт у Криму з військами, що був недавно, от стоїть народ, так, нечо не знає, і тут зьявляется шановний політмайстер Вітренко, і починає гнати пургу, мов влада наша продажна, і нас вже наче захоплють. Отож бо питання одне, чому першими не були представники тоїж Нашої України???
Де Ющенко був у цей час, чом би не дати інтервью ввечері, мов так воно і так, не треба хвилюватися.
Дякую за увагу.
Взагалі то, в нас немає партій, у яких би ідея хоча б була присутня, всі ті партіїї, безідейні!
Одна є. Cumуністи. Сіманєнка навть кожне інтерв*ю починає зі слів "Ми, камуністи..."
Де Ющенко був у цей час, чом би не дати інтервью ввечері, мов так воно і так, не треба хвилюватися.
Така справа, що народ уже би не повірив. Особливо в Криму. Особливо бабки. Особливо з плакатами "НАТО геть". Вони побачили, що з корабля вивантажують хамиери і зброю... А уявіть собі яке враження на керівничцтво НАТО справила наша влада. Так що це ще ті "Шреки".
Просто ахтунг. Немає слів.
Одна є. Cumуністи. Сіманєнка навть кожне інтерв*ю починає зі слів "Ми, камуністи..."
Така справа, що народ уже би не повірив. Особливо в Криму. Особливо бабки. Особливо з плакатами "НАТО геть". Вони побачили, що з корабля вивантажують хамиери і зброю... А уявіть собі яке враження на керівничцтво НАТО справила наша влада. Так що це ще ті "Шреки".
Просто ахтунг. Немає слів.
Томущо немає якісної анти пропоганди про минулий режим.
Усі сидять і мовчки чогось ждуть.
А пр комуністів - не сміши людей, вони вже навіть нових законів скільки років не приймають, вони там сидять заради грошей за свої голоси.
Коли були вибори спікера, ті навіь не рівкнули, а сиділи по куточках і жували свої грощі.:bu:
Взагалі дивно очікувати кришталевої чесності від людей які витрачають сотні мільйонів на передвиборчу кампанію щоб отримати взамін мізерні відносно затрат зарплати депутатів, нехай навіть вкупі із усіма пільгами і маленькими радощами у бухфеті ВР.
Виходить - вони цілковиті філантропи? Сама система ідіотична і спонукає до тотальної корупції.
Сама система ідіотична і спонукає до тотальної корупції.Точно. Тільки ламати стару систему потрібно обережно. Бо зламавши старе й не побудувавши натомість нове, можна наробити ще більшої шкоди. В тім-то й проблема! Тому ламати стару систему краще не революційним, а еволюційним шляхом. Тільки от ми ще не винайшли "український" спосіб еволюційно перетворити нашу ринково-забюрократизовану систему на нормальну ринкову з нормальним громадянським суспільством.
:bu: :( :bu: :(
Біда у тому, що ми завжди боремося проти чогось, а не за щось. А хвиля гіву і обурення викидає до влади цілковито випадкових "серфінгістів". :mad: :bu:
Біда у тому, що ми завжди боремося проти чогось, а не за щось.Ну-у-у... :nono:
Теоретично - всі за Україну. Просто в кожного Україна - своя, особиста.
"Наша Україна".
"Нова Україна".
"Трудова Україна".
Або єдина - "За єдину Україну!"
І те де...
Тому ламати стару систему краще не революційним, а еволюційним шляхом. От із цим погоджуюсь на всі сто! Але поки не зрозуміємо ЯК це робити. нічого у нас не буде...Замкнене коло виходить...
Тема хронічної зрадливості української верхівки вічна і достойна серйозного і різнобічного наукового дослідження. Єдину цікаву річ, що читав на цю тему - історичний нарис Марка Алданова "Азеф". Але, нмсд, дрібний есерівський провокатор - просто пігмей у порівнянні із нашими національними титанами зради.
Anatoliy
17.08.2006, 00:44
Не буває доброї влади - всяка влада погана. Буває безвідповідальний народ, який свою владу розбещує.
може, ми й безвідповідальні, але хіба щось можна вдіяти. майдан був, я взагалі гадав, що це і є те, що ми мали робити, щоб їх не розбестити. а зараз що? купка політиків, яка допалася до влади, так довго ділила посати, що ту владу втратила... це взагалі якась комедія...
еліта в україні є, візьміть хоча б звичайну гімназію чи ліцей. це і є еліта. але до влади вона байдужа, бо влада - це бруд, зради і так далі... та й не пустять туди, хіба що пробиватися якимись радикальними способами... якщо головний принцип у житті - збагатитися, то тоді влада потрібна, а інакше - навіщо?
можливо, винна наша історична православна традиція, що полягає у тому, що багатим і успішним бути гріх. Навіть у межах невеликих колективів кар'єру, як правило, роблять люди із сумнівними моральними якостями. А у школах і лікарнях адміністративну роботу взагалі пропонують професійно непридатним людям, щоб уберегти від них пацієнта чи учня.
майдан був, я взагалі гадав, що це і є те, що ми мали робити, щоб їх не розбестити. а зараз що? купка політиків, яка допалася до влади, так довго ділила посати, що ту владу втратила... це взагалі якась комедія...На мій суб’єктивний погляд, Майдан був трішечки не тим, що треба було робити. :( Бо мета Майдану була - привести до влади конкретного хорошого, доброго, сумлінного, шляхетного... коротше, з усіх боків ідеального (хоч до болячки прикладай!) Ющенка на конкретну посаду Президента. А треба було - хряцати всіх можновладців пиками об коліна... В Миколи Гоголя описана церимонія "інавгурації" запорізького кошового - згадайте, як старі козаки клали йому на голову землю, вимазували в багнюці! Щоб пам’ятав, сучий син, що він - від землі, з народу!.. Приблизно такий "сигнал" треба було дати і помаранчевій владі, приведеній нагору Майданом. А такого "сигналу" не було - навпаки, суцільне одобрям-с і надії на те, що "добрий гетьман" усім зробить добре... :(
На мій суб’єктивний погляд, Майдан був трішечки не тим, що треба було робити. :( Бо мета Майдану була - привести до влади конкретного хорошого, доброго, сумлінного, шляхетного... коротше, з усіх боків ідеального (хоч до болячки прикладай!)
Нмсд, Майдан був не за Ющенка, а проти Кучмівського режиму. Ющенко - черговий серфер, що виринув на хвилі народного обурення на вершину влади. Ми не вміємо діяти позитивно. А Бжоляр потихеньку викину із влади усіх пасіонарних людей, що прагнули змін і знову занурив країну у тихе і затишне болітце неокучмізму. Адже у країні нічого суттєво не змінилося. Та ж хабарна освіта та медицина, ті ж "справедливі" суди, ті ж чинуші-бариги, та ж підкилимно-візантійська політика.
Саме тому він нак швидко зміг домовився із своїми колишніми опонентами - у них дуже багато спільного.
А більшість людей махнула рукою і віддала політику до рук професійних політиків. На память приходить цитатка: "війна настілький складна річ, що її не можна довіряти генералам"
Нмсд, Майдан був не за Ющенка, а проти Кучмівського режиму. Ющенко - черговий серфер, що виринув на хвилі народного обурення на вершину влади.Та ну?! Зараз багато хто саме так і говорить. Але ж я працював на Майдані як журналіст - тобто, спілкувався з багатьма-багатьма людьми в найрізноманітніших ситуаціях. Навіть у жорстких: коли намагався пройти через вул. Садову до обложеного "тулумбасами" Кабінету Міністрів, а чувак з оціплення зверхньо, через губу пояснював мені, що зараз революція, і всі чесні громадяни мусять кинути роботу та йти на революцію... А я йому намагався пояснити, що якщо я, журналіст кину свою роботу, світ ні хріна про нього ж, наївного, не дізнається...
Коротше, я багато розмовляв з багатьма революціонерами і знаю, що САМЕ ТОДІ вони були "за Ющенка". Це вже потім дехто з них (я зустрічав там і знайомих) переорієнтувався: ми, мовляв, були не за Юща, а ПРОТИ КУЧМИ...
Пам’ять людини - дивна штука! :( :( :(
Та ну?! Зараз багато хто саме так і говорить.
Ну, вибір тоді був дуже багатий... Три варіанти - Ющенко, Януковичм та Противсіх. Особисто мені зовсім не імпонувала позиція майбутнього гаранта під час акції "Україна без Кучми". Але ж альтернатив не було... :(
... а був би таким же бідним... :p
У одному анекдоті внучка декабриста питає: "Чєво хатят бальшєвікі?".
- Чтоби нє било багатих... - віповідає їй служанка
- А мой атєц хатєл, чтоби нє било бєдних :yahoo:
Може досить більшовизму?
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008