КПК

Показати повну версію : Літературознавсто

Iryska
14.07.2006, 17:06
Не буду писати про предмет, об'єкт та методи даної науки.
колись при мені хтось сказав, що літературознавство, то взагалі не наука, а набір суб'єктивних вражень і води про ту чи іншу книгу, одним словом річ не те, щоб непотрібна, але наукою важко назвати. я спалахнула і довго билася головою об стіну нерозуміння, намагаючись довести, що це все ж наука.
для мене особисто - цікава... хочу вищу другу освіту в цій галузі. правда мене завжди вишибає, коли питають мене, навіщо це мені і яка з цього користь...
літературознавці за фахом і за покликом, відгукніться... поділіться. для чого це вам? і яка вам користь? чи хоча б задоволення??? :p

MEOW
12.09.2006, 11:04
іриско!!!
потрібні твої літературні знання!
виходь на зв"язок! ;) :d

Iryska
12.09.2006, 13:49
от чого чого - а такого в мене - нема. є уподобання - є.
ги. може колись таки поступлю в магістратуру. тоді - О, так!!!
а поки. :(

Agasfer
12.09.2006, 16:18
колись при мені хтось сказав, що літературознавство, то взагалі не наука, а набір суб'єктивних вражень і води про ту чи іншу книгу

сказав, як в лужу пшукнув. хор жаб'ячих голосів "просто шанувальників" літератури треба чимось обламувати і наставляти на путь істинний, бо буде біда і скрежет зубовний. от для того й існує літературознаство. критика для книги - як оправа для діаманта.

Iryska
12.09.2006, 16:25
ти мене, мене наставляй на путь істинний...
буду вдячна
:)

acid drinker
03.10.2006, 17:55
критика не для книги, а сама по собі :)
люблю критику за то, шо вона схожа на постмодерний літературний твір - цілком інтертекстуальна, цілком рефлексивна, і - що найвеселіше - часто мистецьки самодостатня. літературознавець з мене поки шо такий собі, але читати компаньона мені вже майже так само гарно, як дяченків. а це шось значить;)

Bobua
14.09.2007, 18:33
Еріус багато книжок нам надав :thank_you :
Філологія:
- Історія літератури
- Бібліографія
- Лінгвістика
http://ae-lib.org.ua/

мені чомусь здається,:8 що там і не лише Філологія, а й Літературознавсто добре висвітлене...

Iryska
15.09.2007, 01:58
так, я шалено рада, шо цю бібліотеку відновили. я сама нею часто послуговувалась.