Показати повну версію : Гарі Гарісон
от дійсно, хто на фоні нових ідей, писав захоплююче, так це - Гарі Гарісон.
зі всіх його творів мені найбільше сподобався "мораліст". В цьому творі майстерно поєднані наукові знання і фантастичний світ. просто супер.
а ще класна книжка "кінні варвари". Чудово виражений типовий розвиток агресивних цивілізацій.
пишіть, хто хоч щось читав з його книжок.
ще я чув, що класний "зима в едемі", але ніяк не можу дістати.
а ще є сталева криса...
а ще... ну ще щось в нього було...
згідна. гарно. як на свій час. і на той вік, коли я читала. зара перечитую з поваги до метра хвантастики і для занурення в спогади юності... сповнені ідеалізму, максималізму та жагучих бажань вивчити есперанто (про це багато є в сталевій крисі)
а ще гаррі гаррісон гарні пародії писав, зокрема про армію. Білл - герой галактики - у всесвіті українською в дитинстві читала. не зрозуміла тоді. а потім перечитала - повний стьоб, купа іронії та....
самі читайте!!!!
сталеву крису я б хотів прочитати, а от "Біл - герой галактики" мені здається занадто дитяче.
а ще в нього прикольна книжка "неукротимая планета". перша книжка Гарі Гарісона яку я прочитав, після неї в мене змінилось ставлення до фантастики.
здається мені, ти все наплутав... звісно і гулівера зробили дитячою книжкою, хоча це наспавді була жорстка алегорія тодішнього стану в Англії, де висміювалися порядки, політичний устрій і так далі. сатира, на все, що відбувалося. так от - біл - далеко не дитяча книга. а теж сатира. якщо вже брати по дитячості - то криса, саме те, що треба.
а можливо і дійсно помилився!
Доречі його твори написані дуже навіть грамотно з наукової точки зору. нажаль не цікавився його біографією, але цікаво чи він має якусь найкову степінь?
зайди на укр вікіпедію і введи в пошуку Гаррісон Гаррі Максвелл
там є гарна стаття про нього.
і бібліографія теж.
зі всіх його творів мені найбільше сподобався "мораліст". В цьому творі майстерно поєднані наукові знання і фантастичний світ. просто супер.
Ага. Мені теж. Але за ідею про відносність культури і моралі.
А ще дуже сподобалось оповідання "Смертні муки прибульця". Таке гуманістичне і антирелігійне...
Ой!!!! а я того оповідання не читала....
є десь в електронному вигляді???????
Звісно ;)
http://fictionbook.ru/author/harrison_harry/smertniye_muki_prishelca/garrison_smertniye_muki_prishelca.html
дякую. обовязкво почитаю!!!
а ще на фікшнбук.ру знайшла багато книжок англ. мовою.
кльово!!!!
читатиму!!!!
~Pick@chu!!!
03.10.2006, 14:03
Джек із ТІні )
й зараз пам"ятаю прийом , як різати вени в ванні )
Джек із ТІні )
й зараз пам"ятаю прийом , як різати вени в ванні )
то хіба від гарісона? а не желязни?
Крилатий Пес
03.10.2006, 19:04
Доречі його твори написані дуже навіть грамотно з наукової точки зору. нажаль не цікавився його біографією, але цікаво чи він має якусь найкову степінь?
Щодо ступеня не в курсі, але факт, що одного хлопаку я вражав своїм знанням Сорокіна (класика соціології), а саме про горизонтальну і вертикальну мобільність. Джерело - "Народження сталевого пацюка".
acid drinker
03.10.2006, 19:12
зараз читаю "молот и крест". в принципі, моє перше гарне знайомство з гаррісоном - колись, коли мені принесли шось із космічної його фантастики, мене не проперло нітрішечки. а ця річ непогана цілком... хоча, знову ж, для гарісона, наскільки мені пояснили, типова - маємо одного героя, який крізь усю книжку, і чомусь вже на сотій (з майже п'ятиста) сторінці ясно, шо цей герой там найхорошіший і шо він всіх перекоцає...
Крилатий Пес
03.10.2006, 19:33
для гарісона, наскільки мені пояснили, типова - маємо одного героя, який крізь усю книжку, і чомусь вже на сотій (з майже п'ятиста) сторінці ясно, шо цей герой там найхорошіший і шо він всіх перекоцає...
Ну а Гарісон не ставить собі за мету досягти реалістичності в плані здатності героя до смерті та невдач. Як на мене, то основне в нього - стьоб або сатира (соціальна переважно). Хоча в оповіданнях є і загиблі герої, до речі...
Щодо ступеня не в курсі, але факт, що одного хлопаку я вражав своїм знанням Сорокіна (класика соціології), а саме про горизонтальну і вертикальну мобільність. Джерело - "Народження сталевого пацюка".
памятаю про ті мобільності.
доступно все розклав.
ітаніум, пацюк сталевий - у мене на полицях, де вся РФ-ка стоїть.
пошукай, якщо захочеш читати.
зараз читаю "молот и крест". в принципі, моє перше гарне знайомство з гаррісоном - колись, коли мені принесли шось із космічної його фантастики, мене не проперло нітрішечки. а ця річ непогана цілком... хоча, знову ж, для гарісона, наскільки мені пояснили, типова - маємо одного героя, який крізь усю книжку, і чомусь вже на сотій (з майже п'ятиста) сторінці ясно, шо цей герой там найхорошіший і шо він всіх перекоцає...
Почитай "Мораліста" (або в іншому перекладі "Спеціаліст з етики") - це друга книжка з трьотомника "Світ смерті". Одна з моїх найулюбленіших книжок.
~Pick@chu!!!
04.10.2006, 09:36
ой дісно )))))а ааааааааааааааааааааа паніка.
Желязні. во блін.
тоді Гарісона - ""ЕДЕМ"" - трилогія. проя ящурів, як представників паралельної гілки розвитку з людьми. зараз хочу перечитати.
ой дісно )))))а ааааааааааааааааааааа паніка.
Желязні. во блін.
тоді Гарісона - ""ЕДЕМ"" - трилогія. проя ящурів, як представників паралельної гілки розвитку з людьми. зараз хочу перечитати.
ото те, що Ітаніум хотів читати... про що в перших дописах згадував.
кажеш, варто?
acid drinker
04.10.2006, 10:14
йой... почуваюся роздертою на багато шматків - стільки всього треба проштудіювати, а часу в обріз.
порадою грея спробую скористатися, правда, спочатку подивлюся оповідання, яке він раніше радив - про смертні муки прибульця...
acid drinker
04.10.2006, 11:11
воно неймовірне...
забила на лукача і прочитала тільки що. з мене поганий, мабуть, літературний теоретик, бо висловлюватися зараз можу хіба вигуками захвату.
а щось схоже є?
~Pick@chu!!!
04.10.2006, 20:15
варто. я 2 книги знайшов - а третю не читав.
о. на днях піду шукати.
~Pick@chu!!!
05.10.2006, 13:50
1. зАПАД эДЕМА (http://www.fictionbook.ru/author/harrison_harry/yedem_1_zapad_yedema/garrison_yedem_1_zapad_yedema.html)
2. зИМА В эДЕМЕ (http://www.fictionbook.ru/author/harrison_harry/yedem_2_zima_v_yedeme/garrison_yedem_2_zima_v_yedeme.html)
3. вОЗВРАЩЕНИЕ В эДЕМ (http://www.fictionbook.ru/author/harrison_harry/yedem_3_vozvrashenie_v_yedem/garrison_yedem_3_vozvrashenie_v_yedem.html)
вже друкую )
зы - ось ще (http://www.odessa.net/moshkow/koi/GARRISON/)
Мораліста, я ж кажу. Але його краще вже читати після першої книжки - просто так, щоб органічно другий томик читався :) Там ніяких таких дуже вже крутих ідей нема, але як нам мене перший том просто для відпочинку можна прочитати.
До речі, цікава деталь: можу помилятись, але "Смертні муки прибульця" була перша книга Гаррісона, яку дозволили видавати в СРСР (антирелігійна все-таки). А "Мораліст" - одною з останніх (принаймні з серії "Світ смерті" - так точно, хоч вона йшла другою по сюжетній лінії), тому що вона якраз про відносність моралі. Якщо коротко: головний герой з одним дуже моральним фанатиком падають на планеті, яка не контактує з зовнішнім світом. На планеті процвітають різні нищі форми устрою типу рабовласництва, тощо... Ну і от пригоди цієї парочки там і описуються. Читав запоєм.
До речі, третя книжка серіїї "Кінні варвари" теж непогана. Таке собі дослідження однієї цікавої особливості людського суспільства. Але коефіцієнт ідея/екшн тут не дуже... Воно все ж більше розважальне.
acid drinker
06.10.2006, 00:59
дякую, вовченя. спробую якось. просто мені зараз легше з короткою прозою - її і роздруковувати легше, і від навчання менше відволікає...
Я щойно зареєструвався на форумі. Гаррісон подобається. Вперше перечитав у бутність студентську свою. А зараз почав знову. Проте, хотілося б перечитувати українською. Може хто має які зсилки на електронні бібліотеки, де є Гаррісон в укр. перекладі? Поможіть... Буду також вдячний, якщо хтось поділиться е-текстами.
ну самого гарісона українською я не бачила.
але якщо ще хтось цікавить, наприклад, Лем, то тра попорптаися в темах химерної.
я, якщо знаходжу посилання на укр переклад - то обовязково в теми відповідні кидаю.
останнім був джонні мнемонік десь... в укр перекладі.
Гарісон рулить. Хоча на мою думку цикл "Білл - герой галактики" стєб повний. Але "Світи смерті" захоплює. Особливо перші 3 книги.
Гарісон рулить. Хоча на мою думку цикл "Білл - герой галактики" стєб повний.
згідна, але зауваж - ЯК він постібався.
прикольно!!!! :aga:
Гарісон рулить. Хоча на мою думку цикл "Білл - герой галактики" стєб повний. Але "Світи смерті" захоплює. Особливо перші 3 книги.
А їх хіба більше ніж три? ;)
Гаррісон українською є. Здається, на Вікіпедії (сайт "Відкрита енциклопедія") знаходяться всі книжки серії "Біл ...".
to Iryska
То все відносно...
В 15 років мені було прикольно, а зараз, перечитуючи, я сприймаю це як примітив.
Така дивна людська природа... :)
А їх хіба більше ніж три? ;)
Так їх більше. Якщо я не помиляюсь то їх 7.
1. Билл — герой Галлактики
2. Билл, герой Галактики, отправляется в свой первый отпуск
3. Билл, герой Галактики, на планете роботов-рабов
4. Билл — Герой Галактики на планете Бутылочных мозгов
5. Билл — Герой Галактики, на планете зомби-вампиров
6. Билл, Герой Галактики, на планете десяти тысяч баров
http://lib.aldebaran.ru/author/garrison_garri/
Дякую. А хто ще підкаже, як змінити надпис "Спостерігач" на інший. І, якщо можна, дайте посилання на URL :thank_you
Так їх більше. Якщо я не помиляюсь то їх 7.
І як тоді називається наступна після "Кінних варварів" книга?
І як тоді називається наступна після "Кінних варварів" книга?
я думала ми про білла говоримо - цих книг - 6.
а там де смертоносный мир, Моралист та конные варвары - то їх всього три.
Дякую. А хто ще підкаже, як змінити надпис "Спостерігач" на інший. І, якщо можна, дайте посилання на URL :thank_you
статуси ці зміннються залежно від кількості дописів на орумі. змінити їх можна - якомога активніше та частіше пишучи. і урл тут не допоможе. :)
Я мав на увазі URL з аватарами (вичитав в панелі керування). А стосовно статусу, то все зрозумів: Спостерігач - то "чайник"
Взагалі, моє хоббі - палітурна справа. Іноді роздруковую з нету собі (або друзям) книжки і складаю бібліотечку. Тому думав, що є можливість підписатись відповідно.
статуси ці зміннються залежно від кількості дописів на орумі. змінити їх можна - якомога активніше та частіше пишучи.
...а ще можна сайт поламати... :)
1 НЕУКРОТИМАЯ ПЛАНЕТА
2 КОННЫЕ ВАРВАРЫ
3 ЭТИЧЕСКИЙ ИНЖЕНЕР
4 ЛИНКОР В НАФТАЛИНЕ
5 ВОЗВРАЩЕНИЕ В МИР СМЕРТИ
КНИГА ПЕРВАЯ
ВОЗВРАЩЕНИЕ В МИР СМЕРТИ
В соавторстве с Антом СКАЛАНДИСОМ
6 ВОЗВРАЩЕНИЕ В МИР СМЕРТИ
КНИГА ВТОРАЯ
МИР СМЕРТИ НА ПУТИ БОГОВ
7 МИР СМЕРТИ ПРОТИВ ФЛИБУСТЬЕРОВ
КНИГА ПЕРВАЯ
ФЛИБУСТЬЕРСКИЙ РАЙ
8 МИР СМЕРТИ ПРОТИВ ФЛИБУСТЬЕРОВ
КНИГА ВТОРАЯ
АД ДЛЯ ФЛИБУСТЬЕРОВ
9 МИР СМЕРТИ И ТВАРИ ИЗ ПРЕИСПОДНЕЙ
КНИГА ПЕРВАЯ
ЛЮДИ СТРАШНЕЕ МОНСТРОВ
10 МИР СМЕРТИ И ТВАРИ ИЗ ПРЕИСПОДНЕЙ
КНИГА ВТОРАЯ
ПАРАД ФЕНОМЕНОВ
11 НЕДРУГИ ПО РАЗУМУ
В соавторстве с Михаилом АХМАНОВЫМ
Будь ласка 11 книг. Данні книги можна скачати на http://www.litportal.ru
до речі на цьому порталі можна скачати багато фантастики http://www.litportal.ru
...а ще можна сайт поламати... :)
а я все Пріму розкажу :p :p :p
Да ну вас! Я не вмію сайт ломати. Скажіть, краще, де скачати нормальний аватар?
До речі у Михайла Ахманова є клоьва книга "В вихре времен". Дуже рекомендую.
До речі у Михайла Ахманова є клоьва книга "В вихре времен". Дуже рекомендую.
А є електронна зсилка на е-текст?
Я вибачаюсь. я невірно вказав автора. Олексій Махров. можна знайти на http://www.fenzin.org
А є електронна зсилка на е-текст?
Говорили про Гаррісона, закінчили Махровим... Взагалі, перед тим, як прочитати (Дякую за зсилку), я ознайомився з відгуками на тому ж сайті. Приєднуюсь до більшості, - слабенько. Ідея Звягінцева сильна сама по собі, а от розвиток ідеї у виконанні Махрова бездарний.
давайте Махрова, Звягінцева - в іншу тему. як треба - скажіть - я розділю ці дві теми, щоб дописи не втрачалися. гаразд?
Говорили про Гаррісона, закінчили Махровим... Взагалі, перед тим, як прочитати (Дякую за зсилку), я ознайомився з відгуками на тому ж сайті. Приєднуюсь до більшості, - слабенько. Ідея Звягінцева сильна сама по собі, а от розвиток ідеї у виконанні Махрова бездарний.
а мені сподобалось
kokacher
28.12.2006, 16:57
читав "сталевого щура", коли читаєш - затягує, але потім прочитав і забув. Гарно читати цю книгу під час їжі ( хоча це шкідливо !).
я для різних страв різні книги маю.
і навпаки - смак згущеного молока у мене стійко асоціюється з мері попінс, а смак калини в цукрі - з "Поселок" Кіра Буличова.
була ото дома на новорічні свята, ще раз перечитала сталевого щура. гарно так. занурення в дитинство. у пригодницько фантастично літературу. весело. :)
CanYouHearTheSilence
13.04.2012, 01:33
Гаррісон - хороший автор. Подобаються всі його речі, які читав окрім циклу "Білл - герой галактики". Сатира, гумор, але чомусь не смішний, а нудний.
samnasam
18.04.2012, 21:31
Прочитала із захватом свого часу "Білла...", проте численні "біллові" продовження, навіть у соавторстві з Р.Шеклі, не справили ніякого враження - не більше, ніж тупа експлуатація раніше знайдених цікавих сюжетних ходів. Так сталося, що цикл про "Сталевого пацюка" довелося читати після "Білла..." і стикнулася з неприємним відчуттям, що все, що Гаррісон свого часу потрошку порозкладав у кожному з продовжень "Пацюка", він потім у дещо зміненому вигляді сконцентрував у першій книжці про "Білла...", а тому багато чого потім у "Сталевому пацюку" можна було заздалегідь (і досить точно) прораховувати і передбачати, а це не є добре.
Невелика порада всім, хто вперше візьметься за читання Гаррісона - з двох циклів пригод про "Сталевого пацюка" чи "Білла - героя галактики" читати починайте саме з "Пацюка", а не навпаки.
Щось схоже і у мене стосовно цих двох гаррісонівських циклів. Може на Гаррісона натиснули його книговидавці зобов'язаннями по договорам, але перегукування сюжетних рішень у цих двох циклах відчутне неозброєним оком.
CanYouHearTheSilence
19.04.2012, 00:35
Мені пощастило більше. Я спочатку прочитав цикл про пацюка з нержавіючої сталі.
vic.tor.doc
20.04.2012, 10:03
Мені теж з цим поталанило. Крім того у проміжок між "пацюком" та "героєм" потрапило кілька інших речей, тому "Біла" читати було більш-менш нормально.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008