КПК

Показати повну версію : Хто читав "Зброя вогню" Тараса Завітайла?

Iryska
04.08.2006, 11:23
наткнулась в інтернеті на статтю про книгу "Зброя вогню" Тараса Завітайла.
докладніше http://observer.sd.org.ua/news.php?id=9287
хто вже читав?
коротенький уривочок зі статті
В книзі діють характерник Андрій, закохана в нього відьма Агрипина, водяний Никодим (що тривалий час був на Січі у складі війська Запорізького, але запив, і тепер знаходиться “у зав’язці”), чесний упир Мефодій, а також вовкулаки, вурдалаки, вампіри, козодої, лісовики, запорожці, хуторяни тощо.

Iryska
10.08.2006, 19:52
отак, ні тобі відгуків, ні книги в магазині...
ніц нема. може таки хтось щось чув????????

монах
11.08.2006, 22:51
Цікаво, а яке видавництво - пошукаю у нас

Iryska
11.08.2006, 23:12
у статті про видавництво нічого немає. я вчора в магазині питала, але сказали, що в дім книги (Тернопіль) ще не завозили :(
і саме цікаве, незнаю, чи варто шукати... тобто, чи справді твір такий гарний, як в статті описано? чи ще кращий? чи взагалі ніякий...

Наш Час
10.11.2006, 18:02
Цікаво, а яке видавництво - пошукаю у нас

Друзі, якщо ви хочете придбати цю книжку, зайдіть будь ласка на сайт www.nash-chas.com.ua
вартість книжки 7,00 грн.
або зверніться до відділу продаж за адресою nc_prodaja@mail.ru
(044) 581-21-31

Iryska
10.11.2006, 18:25
Друзі, якщо ви хочете придбати цю книжку, зайдіть будь ласка на сайт www.nash-chas.com.ua
вартість книжки 7,00 грн.
або зверніться до відділу продаж за адресою nc_prodaja@mail.ru
(044) 581-21-31
ну, придбати я може і не проти.. але ж навіть не знаю, чи варто.
а Ви, випадково, не сам Тарас Завітайло? :rolleyes:
може, розкажете трошки про книжку?
:8

Наш Час
10.11.2006, 18:35
ну, придбати я може і не проти.. але ж навіть не знаю, чи варто.
а Ви, випадково, не сам Тарас Завітайло? :rolleyes:
може, розкажете трошки про книжку?
:8
Ні, я не Тарас, але безпосередьо працюю у видавництві.
Я робила копм"ютерний набір циєї книжки і мені дуже сподобалося! Акщо всас цікавлять твори такого типу, то вам буде цікаво. Там є історичні факти. Захоплююча книжка! Я хоч і доросла жінка, але мені дуже сподобалося!
Я просто рекомендую, як людина, яка особисто ознайомлена з твором и автором твору!

Snowman
13.11.2006, 12:33
Придбав недавно, читаю.
Чесно кажучи покищо не вражає - так як літ. стиль автора явно шкандибає. Проте в кінці подано маленький глоссарій і рекомендована література - наприклад Хведір Вовк і "Язычество Древних Славян". До всього вона була презентована ще весною на євроконі, але тільки російською.
На виставці автор сказав, що скоро буде друга книга (якщо так можна назвати брошуру в півтори сотні листів).

Stalker
14.11.2006, 13:29
а де її мона скачати?

Iryska
14.11.2006, 16:32
та якби скачати можна, я б вже прочитала.
ніби поки не виклали в бібліотеки
:(

Stalker
15.11.2006, 13:10
будемо чекати...

Валік
16.01.2007, 19:26
Ги, спеціально для землячки:D вот найшов рецензію. Звісно, якщо ця тема ще тебе цікавить. Матеріал опублікований в журналі "Мир фантастики".

Казачьи байки

У писателя, который задумывает написать «национальное» фэнтези, есть два пути. Первый — тщательно изучить историю, культуру, мифологию того или иного народа, переработать накопленный материал и полученными красками написать роман или повесть. За примерами далеко ходить не надо — взять хотя бы «Волкодава» или «Ведьмака». Украинский писатель Тарас Завитайло поступил иначе. Обе повести, вошедшие в сборник «Оружие огня», скроены по типовым фэнтезийным лекалам, а от национальной специфики взят только внешний антураж.

Главный герой повестей — запорожский казак Андрей — характерник, знаток нечисти и методов ее истребления. Не ведьмак Геральт, скорее гоголевский Пацюк из «Ночи перед Рождеством». Православный христианин, но колдовством не брезгует — разумеется, во благо, а не во вред человечеству. Ортодоксы взметают брови: им-то известно, что всякое чародейство — от лукавого. Но ортодоксальным бровям грозит взлететь и выше: бок о бок с характерником действуют не только бравые казаки, но и ведьма, лешие, водяной и даже упырь! Правда, всё это нечисть белая, незлобная, а существует и черная, предводительствуемая Антихристом. Антрихрист, как водится, стремится покорить мир, и прежде всего Запорожье, а характерник сотоварищи этим планам успешно противодействуют.

Итог: будь культура фэнтези на Украине столь же популярна, как, скажем, в Штатах или в Японии, книжку Завитайло можно было бы отнести в категорию покетов для чтения в дороге. Но на роль лица украинского фэнтези «Оружие огня» никак не годится. Будем надеяться, что неплохая задумка получит в будущем более качественное воплощение.Украинское фэнтези

На «Евроконе 2006» киевское издательство «Наш час» представляло книгу «Оружие огня» как первый образец украинского фэнтези (даже буклеты были отпечатаны на украинском). Тем не менее, неплохие фантастические произведения с национальным колоритом уже существуют: взять, например, повесть В. Аренева «Заклятый клад» или некоторые новеллы «Пентакля» Г. Л. Олди, А. Валентинова и супругов Дяченко.

Імхо: сам я книжку не читав, хоча тема мені дуже і дуже сподобалася. Може хто-то вже її закінчив?

Iryska
17.01.2007, 12:37
о, дякую земляку!!!!
хм, я так і не знайшла книги цієї в магазині. так шо ше не читала. :)