Показати повну версію : Графологічний аналіз
Чули щось за такою назвою?
Це намагання за почерком визначити особистість людини писавшої...
Хтось щось пробував робити у цьому напрямі? Поділіться враженнями.
Для затравки: не має однозначної думки на цю тему серед освічених проФФесОрів
це цікаво. але не вірю я отим всяким зауваженням і глянцевих журналах, що коли д з хвостиком, то... та всякій отій графоло/графоманській писанині.
думаю, справжній аналіз потребує загальної картини, якихось принципів і спостережень, а не простих зауважень про характер тої чи іншої літери.
ділися своїми враженнями на рахунок графологічного аналізу.
а що профессори і проффесори кажуть цікавого?
і взагалі, як маєш посилання на якість праці чи книги на цю тематику - кидай.
маю дома, а от в НЕТі знайти ще не вдавалось... Хоча може я погано шукав.
А нарахунок того "що кажуть": Так я ж казав поділились на фанатів цієї дисципліни і противників
а сам мазорет що думає? сам він за чи проти? і як аналіз, виконував вже?
я згадала оповідання Чапека про такий графологічний аналіз. весело. тільки дружину шкода, розмазав її прохвесор так... доаналізувався
Я наприклад колись цілу книженцію на дану тему читала. досить повчально. але цілком покладатись на даний аналіз, думаю, не варто.
А я ще досі кінцево не пересвідчився в усіх твердженнях граф.аналізу. Хоча основні компоненти працюють як годинник. Поясню своє твердження:
Стан нервової системи і емоційний стан людини в момент написання знімається одразу і з великим ступенем вірогідності. А от сказати як би людина повелась у тій чи іншій ситуації...
Класично вважається що написання букви "р" відзеркалює бойові якості особистості, а "д" ділові якості. І почасти воно відповідає, але є випадки коли зась... Не спрацьовує... Можливо їх блокує, або применшує, інша грань особистості...
Тому на мою думку почерк відзеркалює особистість людини, але ще не достатньо фактів і здобутих знань у цій області
цікаво, а проводяться якісь дослідження... для підтвердження того, що основні компоненти працюють як годинник.
було б цікаво почитати звіти...
а в інеті точно нема нічого достойного на цю тему???
Принаймі я не знайшов. Якщо ти щось тай знайдеш, поділись, будь така добренька
я думала тебе те саме попрохати.
:)
хто що може підказати чи порадити??? може десь хтось натикався...
а ще я подумала, от раніше, ще як письменники на за компом сиділи, а з папером та ручкою... от так би піддавати їх графологічному аналізу, для визначення степені таланту. жартую, звісно.
цікаво, а які творчі задатки чи потенціал через почерк методом графології зчитуються???
оце цікаво, ану письменники показуйте ваші зразки почерку
думаю, зараз всі на компутерах...
невже графологія від того вимре... сама себе впіймала на тому, що майже розучилася писати :(
хоча я далеко не письменник...
чула, що коли пишуть, зв'язуючи літери- замкнена людина. навпаки- відкрита. коли завитушки усілякі вимальовує- собою любується.
ну у мене почерк такий різний, що тут точно не визначити))((
[QUOTE=Masoret;14014]А я ще досі кінцево не пересвідчився в усіх твердженнях граф.аналізу. Хоча основні компоненти працюють як годинник. Поясню своє твердження:
Стан нервової системи і емоційний стан людини в момент написання знімається одразу і з великим ступенем вірогідності. А от сказати як би людина повелась у тій чи іншій ситуації...
Дійсно, передбачити поведінку людини за почерком, як і за будь- якими тестами важко. Справа в тому, що на неї (поведінку) впливають ситуаційні чинники, які в кожному конкретному випадку інші. І, на перший погляд, незначна зміна ситуації може дати зовсім неочікуваний патерн поведінкових проявів.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008