КПК

Показати повну версію : Графологічний аналіз

Masoret
12.08.2006, 14:22
Чули щось за такою назвою?
Це намагання за почерком визначити особистість людини писавшої...
Хтось щось пробував робити у цьому напрямі? Поділіться враженнями.
Для затравки: не має однозначної думки на цю тему серед освічених проФФесОрів

Iryska
12.08.2006, 23:38
це цікаво. але не вірю я отим всяким зауваженням і глянцевих журналах, що коли д з хвостиком, то... та всякій отій графоло/графоманській писанині.
думаю, справжній аналіз потребує загальної картини, якихось принципів і спостережень, а не простих зауважень про характер тої чи іншої літери.
ділися своїми враженнями на рахунок графологічного аналізу.

Iryska
14.08.2006, 00:56
а що профессори і проффесори кажуть цікавого?
і взагалі, як маєш посилання на якість праці чи книги на цю тематику - кидай.

Masoret
14.08.2006, 11:18
маю дома, а от в НЕТі знайти ще не вдавалось... Хоча може я погано шукав.

А нарахунок того "що кажуть": Так я ж казав поділились на фанатів цієї дисципліни і противників

Iryska
14.08.2006, 16:53
а сам мазорет що думає? сам він за чи проти? і як аналіз, виконував вже?
я згадала оповідання Чапека про такий графологічний аналіз. весело. тільки дружину шкода, розмазав її прохвесор так... доаналізувався

MEOW
15.08.2006, 15:48
Я наприклад колись цілу книженцію на дану тему читала. досить повчально. але цілком покладатись на даний аналіз, думаю, не варто.

Masoret
16.08.2006, 11:11
А я ще досі кінцево не пересвідчився в усіх твердженнях граф.аналізу. Хоча основні компоненти працюють як годинник. Поясню своє твердження:

Стан нервової системи і емоційний стан людини в момент написання знімається одразу і з великим ступенем вірогідності. А от сказати як би людина повелась у тій чи іншій ситуації...
Класично вважається що написання букви "р" відзеркалює бойові якості особистості, а "д" ділові якості. І почасти воно відповідає, але є випадки коли зась... Не спрацьовує... Можливо їх блокує, або применшує, інша грань особистості...
Тому на мою думку почерк відзеркалює особистість людини, але ще не достатньо фактів і здобутих знань у цій області

Iryska
21.08.2006, 01:48
цікаво, а проводяться якісь дослідження... для підтвердження того, що основні компоненти працюють як годинник.
було б цікаво почитати звіти...
а в інеті точно нема нічого достойного на цю тему???

Masoret
21.08.2006, 10:45
Принаймі я не знайшов. Якщо ти щось тай знайдеш, поділись, будь така добренька

Iryska
21.08.2006, 15:36
я думала тебе те саме попрохати.
:)
хто що може підказати чи порадити??? може десь хтось натикався...
а ще я подумала, от раніше, ще як письменники на за компом сиділи, а з папером та ручкою... от так би піддавати їх графологічному аналізу, для визначення степені таланту. жартую, звісно.
цікаво, а які творчі задатки чи потенціал через почерк методом графології зчитуються???

Masoret
21.08.2006, 17:56
оце цікаво, ану письменники показуйте ваші зразки почерку

Iryska
21.08.2006, 21:22
думаю, зараз всі на компутерах...
невже графологія від того вимре... сама себе впіймала на тому, що майже розучилася писати :(
хоча я далеко не письменник...

Soul
20.03.2008, 14:55
чула, що коли пишуть, зв'язуючи літери- замкнена людина. навпаки- відкрита. коли завитушки усілякі вимальовує- собою любується.
ну у мене почерк такий різний, що тут точно не визначити))((

ROMB
21.03.2008, 19:58
[QUOTE=Masoret;14014]А я ще досі кінцево не пересвідчився в усіх твердженнях граф.аналізу. Хоча основні компоненти працюють як годинник. Поясню своє твердження:

Стан нервової системи і емоційний стан людини в момент написання знімається одразу і з великим ступенем вірогідності. А от сказати як би людина повелась у тій чи іншій ситуації...

Дійсно, передбачити поведінку людини за почерком, як і за будь- якими тестами важко. Справа в тому, що на неї (поведінку) впливають ситуаційні чинники, які в кожному конкретному випадку інші. І, на перший погляд, незначна зміна ситуації може дати зовсім неочікуваний патерн поведінкових проявів.