Показати повну версію : Пол Ді Філіпо
Зацікавив новий і незнаний автор Пол Ді Філіпо
вільний переклад анотації його книги (http://lib.aldebaran.ru/author/filippo_pol/filippo_pol_ribofank/) під назвою Рибофанк
Кіберпанк ШОКУВАВ.
Стімпанк ВИБУХНУВ!
Один з найкращих представників стімпанку створює РИБОФАНК.
Читати: «рибо» — від рибонуклеїди, а «фанк» — від музики!
Світ, де головні науки - біологія та генетика. Світ, в якому клони уже нікого не дивують. Тілоохоронці мають тваринні гени, поліція полює на генодилерів, а в морі живуть дуже дивні напівлюди...
у серпневому номері РФ мене зацікавила рецензія на його останню книгу "Странные задания". Там про те, що уява Ді Філіпо перетворила Франца Кафку на супермена, а точніше на супергероя Галку, що бореться зі злочинністю в Нью-Йорку. А Роберт Хайнлайн - президент США...
перелык книг цього автора (тематичні збірники його творів)
Рибофанк
Стимфанк
Потерянные страницы
Странные занятия
Хтось щось читав? якщо так - то що. і чи варто шукати книги Ді Філіпо?
хм, сама знайшла крихту інфи про ді Філіпо. там, де зовсім не сподівалася. перечитувала я Хайнлайна. а в книжці передмова була. цитую мовою оригіналу
В фантастике есть такой прием - "альтернативный мир", то есть в произведении описывается мир, где история по той или иной причине пошла другим путем. Так вот совсем недавно с интервалом чуть больше года в США были опубликованы два рассказа. Расказы совершенно разные по стилю и по сюжету, один написал Ларри Нивен, другой - Поль ди Филиппо, но в обоих один из главных героев - Роберт Хайнлайн. И кем, вы думаете, он выведен в этих рассказах? в одном - адмиралом флота и руководителем всех космических програм страны, в другом - президентом Соэдиненных Штатов.
книжка вийшла 1991 року.
так що Філіпо зовсім не така новинка, як я чомусь думала. Поки до наших теренів дійшло... поки переклали російською... цікаво, українська сучасна перекладна фантастика ще жива, ще дихає? от вежу блазнів Сапковського бачила... а сама Шеклі маю. втім, то до інших тем відноситься...
хоча, тему про сучасну перекладну фантастику можна було б започаткувати.
а поки, читатиму російською того Філіпо, як знайду.
Вашій увазі: КНИГА ДЛЯ ЛЮБИТЕЛЕЙ ТСРАННОГО (http://www.rf.com.ua/article/962)
ага, знаю. то я якраз в паперовй рф-ці надибала ту статтю.. і при моєму захваті хайнлайном, звернула увагу на філіпо. але ніяк в бібліо-глобус не виберуся на книгозакупки - то грошей нема, то часу :)
все рівно - велике дякую.
Aureliano
09.09.2006, 23:12
читал его Стимпанк - набор повестей, в каждой из которых действие разворачивается в антураже викторианской Англии - выращенная ученым-естествоиспытателем по заказу дома терпимости женщина-тритон , оказывается на престоле Англии, в то же время проходят испытания паровоза на атомной тяге, заканчивающиеся ядерным взрывом, ботаник плывет на корабле в поисках загадочного монстра-проклятия готтентотов, поэт Уодсворт вместе с компанией любителей спиритизма отправляется в путшествие по загробному миру... Идеи сумасшедшие и любопытные, но их литературная реализация оставляет желать лучшего - загубленные сюжеты и минимум удовольствия.
читал его Стимпанк
Йой! А є електронка? У мене є RIBOFUNK цілком, можу поділитись, дуже хочу стімпанк теж читанути. Може ... цей? :8
До речі, у мене є майже всі твори CHINA MIEVILLE (один з найпотужніших майстрів слова). Теж можу поділитись! А нещодавно замовив 5 книжок M. John Harrison - це відкриття номер два після Чайни.
хочу-хочу-хочу!!!!
я про чайну. є електронний варіант? а то я ніяк знайти не можу. бачила в оригіналі, але поки гроші назбирала - книжку купив хтось інший. :(
за посиланням мого першого допису є тільки рибофанк - більше нічого не знайшла.
хочу-хочу-хочу!!!!
я про чайну. .
Гаразд. Сьогодні троха пізніше викладу собі на фтп, одразу дам лінки. Є все, крім останньої збірки оповідань, що вийшла нещодавно.
А ще бачив ескізи до нового ДИТЯЧОГО роману, який вийде у лютому! Капєц! Кажу, всім роулінгам та нарніям - буде водозлив. :victory:
супер
завтра вже тоді завантажу.
Aureliano
15.10.2006, 21:16
К сожалению Стимпанк в электронном виде не встречал, читал в бумажном...
за Чайну был бы премного благодарен, особенно за Нью-Корбюзонский цикл, т.к. "Крысиный король" честно говоря не впечатлил
Осьо.
http://users.iptelecom.net.ua/~oleksus/
(шукати там де "читанка")
Далі переповзаю у тред weird f(r)iction
завантажила.
гарнесенько... знов роботу завалю... а все через кого???
weird friction, кажете.
ги. :)
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008