Показати повну версію : 10 сучасних українських письменників, з якими ви хотіли б познайомитися
Живемо ми, читаємо. Дехто читає вибірково, дехто "ковтає" будь-яку літературу заради самого процесу читання. Маємо і своїх літературних кумирів.
Спробуйте назвати 10 сучасних українських письменників, з якими вам хотілося б познайомитися особисто.
Може я соціопат... але ні з ким.
І не тому, що не подобається. Багато чого подобається.
Просто навіщо?
ІМХО
З тими котрі мені подобаються я вже знайомий. Хотів би з деким з російських... з Акуніним, наприклад. Проте, не думаю, що він теж горить подібним бажанням... :)
З ким хотіла, то вже познайомилась :D
Власне, чесно кажучи, якось не хочеться усвідомлювати прірву між улюбленим персонажем(ами), і людиною, котра його(їх) створила, чи описала, дивлячись, як розглядати цей процес. :cool:
Ну, не знаю...Я була знайома з митцями, творчість яких любила і люблю...Ну, це ж абсолютно різне... Мабуть, я ставлюсь до цього надто обережно...Просто реальна людина може сильно відрізнятися від особистого сприйняття письменника і його книг читачем...
Не треба з нами знайомитись, розчаруєтесь! :)
Mercenary
18.08.2006, 10:19
Які ви цікаві, панове, їй-бо... Звісно, реальна людина і уявний автор відрізняються.
Невже не цікаво, ХТО написав книжку, яка захоплює?
Інколи буває: драматична проза, напруженийй сюжет, а автор у спілкуванні виявляється легкою і приємною людиною з креативним гумором. Або: гуморист проявляє себе похмурим типом і мізантропом :)
Я хочу познайомитись з такими письменниками: Дзвінка Матіяш, Юрій Андрухович, Іздрик і Тарас Прохасько. І продовжити знайомство з Павлом Вольвачем.
Mercenary
18.08.2006, 10:27
Не треба з нами знайомитись, розчаруєтесь! :)
Даруйте, а що ж нам, і між собою не знайомитись?
Я за останній рік познайомився з деким, і не розчарований принаймні Тимуром Литовченком, Ларисою Денисенко і Отаром Довженком.
Треба знайомитись : "пейсателі" - теж люди і потребують спілкування. О!
В ідеалі письменник повинен сидіти в башті із замурованим входом, драконом біля нього, мінним полем навкруг, ДШК на верхівці, а з навколишнім світом спілкуватися виключно за допомогою інтернету.
Це не для письменника краще, а для світу! :)
Ото ж, навіщо? Щоб давати цінні поради? Щоб виразити своє захоплення? Чи хизуватися перед іншими знайомими, непричетним до літпроцесу? Типу "чєловєк, которий відєл Лєніна". Тоді ще потрібно зфотографуватися з кумиром для для переконливості. Містечковість, панове.
В ідеалі письменник повинен сидіти в башті із замурованим входом, драконом біля нього, мінним полем навкруг, ДШК на верхівці, а з навколишнім світом спілкуватися виключно за допомогою інтернету.
Це не для письменника краще, а для світу! :)
Підтримую.
я б так і сиділа :)
Ну, це я зара така розумна, подивлюсь, як ганятиму Форумом у Львові, виглядаючи Андруховича чи Іздрика ;) :D
нє, не знайомитись, просто цікаво побачити.
Vivisektor
18.08.2006, 16:58
Ото ж, навіщо? Щоб давати цінні поради? Щоб виразити своє захоплення? Чи хизуватися перед іншими знайомими, непричетним до літпроцесу? Типу "чєловєк, которий відєл Лєніна". Тоді ще потрібно зфотографуватися з кумиром для для переконливості. Містечковість, панове.
О!!!!!!! Нарешті знайшлася людина, яка мене розуміє! ;)
Ба, навіть, більше - не просто розуміє, але й змогла висловити мої відчуття так, як я їх ніколи висловити не міг. :)
Якщо знайомитись - то тільки на рівних і по ділу. З Олдями я знайомився коли відправляв їм роботи Дениса в якості його худагента. З Галіною - теж як худагент Дениса. З Зорічами і Альохіним - у справах "13 рентген"... З Тимуром і Сашком Левченком (і Остапенко теж) - у справах КЛФу...
Мушу зізнатися, знайомствами більш ніж задоволений. Письменник (якщо він справді Письменник) просто не може не бути цікавим знайомим. :)
Усi, хто хоче побувати на найгyчнiших презентацiях цього року, iдьмо до Львова на Лiт форум! там будуть усi i зможете не тiльки взяти автограф на улюбленiй книжечцi, але й поспiлкуватися з " героями нашого часу"!!!!
Докланiше на artvertep.dp.ua
Vivisektor
18.08.2006, 17:21
Будуть усі, крім тих хто на Зоряному Мості...Чуйка в мене така, що Міст в певних колах дещо більш популярний... Утім, це проблема тільки фантастів та прихильників цього жанру...
Stroberynka
18.08.2006, 19:00
Те саме думала, спостерігаючи за молоддю в Шешорах, котра помітивши намет Андруховича біля річки, всі три дні просто не давала йому проходу бажанням не пропустити бодай би одного ним промовленого слова, чи хоча б зазнимкуватися з кумиром.
(із трепетом) Вони ж також люди!
Треба знайомитись : "пейсателі" - теж люди і потребують спілкування. О!MERCENARY - respect!
В ідеалі письменник повинен сидіти в башті із замурованим входом, драконом біля нього, мінним полем навкруг, ДШК на верхівці, а з навколишнім світом спілкуватися виключно за допомогою інтернету.RАDUS, ти шо?!?!?! :eek: Письменник мусить всотувати життя всіма фібрами душі, всіма порами шкіри, а якщо його зеперби на башту під охорону дракона, він там ні хріна не напише!!! В цьому відношенні мене завжди дивував фінал "Майстра і Маргарити", бо "нагорода" Майстрові виглядає сумнівною: як на мене, запас чудернацьких історій для Маргарити в нього швиденько вичерпається... Хіба що тут "вірний служник" допоможе жінці?! :D
Хоча СВІТОВІ від запертого на башту письменника - безперечно, краще! Особливо - якщо вони фантасти: і без них шизофреніків на землі вистачає. :D
Будуть усі, крім тих хто на Зоряному Мості...Чуйка в мене така, що Міст в певних колах дещо більш популярний... Утім, це проблема тільки фантастів та прихильників цього жанру...По ідеї, я теж мусив би туди поїхати - забирати свій примірник "Енциклопедії української фантастики". Але як же бути із "ЛьвівКурКОНом-2006"?! Тому й цього разу, либонь - до Львова! А енциклопедію ОЛДІ поїздом передадуть... Та й на "Зоряному мості", мені так здається, цікавіше буде художникам, ніж письменникам... :(
ya vvagau, wo pysmennyky maut' vesty podviyne gytttia, v odnomu - buty ludynou z usima socialinymy zviazkamy ta zobov'azanniamy: gyty, lubyty, hodyty na vystavky yakis, kino, sluhaty muzyku, pracuvaty, vagko pracuvaty, krawe rukami, wob mozok buv vlnyy, a potim yakos abstragovuvatys, perepraciovuvaty peregyte, pobachene, pochute i pysaty wos take, wo vartue buty napysanym
italiana
22.08.2006, 16:55
з Карпою, з Дершем, з Жаданом, з Денисенко Ларисою, з Ю. Покальчуком і ще з багатьма..і де їх зустріти?
italiana
22.08.2006, 16:57
додаю, що я зовсім не з індустрії літератури..а просто..звичайна людина..читач...
і де інфо про презентації подаютсья і як туди потрапити?
з Карпою, з Дершем, з Жаданом, з Денисенко Ларисою, з Ю. Покальчуком і ще з багатьма..і де їх зустріти?
Якраз цих (окрім хіба що Дереша) у Києві зустріти зовсім не важко. На всіляких літературнх подіях. У цій гілці є тема "Літературне життя країни", там вивішуємо анонси.
А от усі-усі (ну майже усі-усі) будуть у Львові на Форумі видавців.
На презентації вхід зазвичай вільний. Читай згадану тему, ми стараємось нічого не пропустити.
Vivisektor
23.08.2006, 10:06
зазвичай платний вхід на весь форум загалом. але ціна суто символічна - одна чи дві гривні...
italiana
23.08.2006, 13:49
дякую за інформацію..Форуми книжкові зазвичай відвідую, але потрапляю на останній день, коли нікого вже нема (з авторів). Цього року треба буде починати з 1-го, може пощастить, тим більше, що є завдання робоче-пропозиція до деяких авторів :victory:
Mercenary
27.08.2006, 00:13
ні з ким
Коли Ви будете відома літераторка, я Вам це, шановна Профет, пригадаю :p
я ось iз Даною Рудик зустрiчaюсь на днях tet-a-tet (висовує язика=)
Це хто?
(висовування язика не подіяло, ггг)
поетеса , на gak.com.ua вiдома, та вiршi її в рiзних джерелах видаються.. в Києвi не знають?.. хм
acid drinker
04.02.2008, 22:58
ой, а мого списку тут ше нема...
отож...
1. бриних
2. таки точно бриних
3. шевчук (чи він уже не сучасний?)
4. діброва (пан сергій іванюк про нього стільки розповідав...)
5. апять бриних
6. прохасько (хоча не знаю, нашо)
всьо. ше 4 позиції може складати бриних, а може хтось інший, якшо я вигадаю.
але мене й так влаштовує.
поетеса , на gak.com.ua вiдома, та вiршi її в рiзних джерелах видаються.. в Києвi не знають?.. хм
Та таких поетес по сто штук на тисячу населення :)
Але якщо то для Вас честь - що ж, вітаю.
Ейсід, підняла настрій)
А мені все ще ні з ким познайомитись отак навмисне не хочеться. Якщо треба - рано чи пізно знайомство відбудеться, бо українська літературна багєма - вона тісна...
acid drinker
05.02.2008, 14:55
ага, є у неї такий недолік (чи то велетенський плюс...)
Та таких поетес по сто штук на тисячу населення :)
Вибачте, до вашого письменницького світу не належу, і "тисячі" мене якось не обходять- цiкaвить кoнкретна oсoбистість, яку я можу емoцiйнo відчути.
acid drinker
06.02.2008, 03:27
не належати до нашого письменницького світу - ето, канєшна, ніхарашо, але різне бува.
а от щодо особистостей проблема. чи то у мене таракан в голові, чи то просто світ такий дивний, але мене більше цікавлять ті, хто мене може захопити своїм інтелектом - навіть якшо вони не емоційно відчутні. хм...
тут ми розходимось; хоч мене i захоплює iнтелект, але я полюбляю iнше спилкування(життя мене нiяк не опрагматнiє=))
acid drinker
06.02.2008, 08:43
та не те шо прагматика - просто туди-сюди, а поговорити-то й нема, про шо... і, як не сумно, з поетами теж іноді так буває...
ок, не будемо оффтопити тему, бо це тема рiзних сприйняттiв.. до того ж, я є такою, якою є- i чим далi в лiс, тим емоцiйнiсть зашкалює..
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008