КПК

Показати повну версію : Як презентувати книгу?

Сторонній
23.08.2006, 16:29
Мій приятель видав книгу за свій рахунок (Nike Велес, "Свідки Абрахама"). Однак з презентацією книжки виникають проблеми. Форумчани, що порадите?

Tim-Lit
23.08.2006, 21:41
Ню-у-у-у...
1. Взяти книгу.
2. Взяти автора.
3. Обрати підходящий час.
(Щоб журналюг побільше набігло.)
4. Домовитися за зручне і престижне приміщення.
5. Подбати про "поляну", роздаткові матеріали для преси.
6. Розіслати запрошення.
7. Прийти не презентацію та провести її.
8. Подарувати книжку пресі.
9. Провести автограф-сесію.
10. Відгуляти "поляну".
11. Прибрати примішення за гостями.
12. Здати приміщення.
13. Дочекатися результатів.
:D :D :D :D

P.S. Можна ще запросити фотографа, артистів, співаків, розкидати прес-релізи та рецензії по газетах... Але це вже за можливостями...

Iryska
23.08.2006, 22:48
от у мене таке питання: а перед такими глобальними маніпуляціями з поляною, гостями, книгою та автором, наскільки доцільним є, наприклад, викиданя електронного тексту книги в інтернеті для здобуття певної, не те щоб популярності, а хоча б "відомості". типу на якийсь читацький портал вивісити, щоб народ почитав, а потім заговорив - погано, добре, а от на 96 сорінці слабувато, ;)я б краще зробив/ла... то я для прикладу.
от і питаюся, чи допоможе така штука з презентуванням книги? щоб народ набіг не просто запрошений, а уже зацікавлений хоч якось мірою, або на крайняк, ознайомлений хоча б...
тіко не кидайтеся на мене з криками ТЮ, так ніхто не робить... я ж не письменник. зате - читач. ;)

Кам.Ю
24.08.2006, 00:49
Як інет-графоман поділюся досвідом - текси більше 2тис. слів мало хто читає. Якщо книга складається з більш-менш самостійних новелок - можна викласти одну-дві. Народ в інеті здебільшого лінивий, в основному відгуки будуть емоційні, штибу АМ/КГ або супер-пупер. (найгірше - відсутність відгуків. Це швидше за все свідчить, що текст - повний відстій, хоча може бути і німий захват,:)). Справжня якісна критика в інеті величезна рідкість.
Так що краще робити як каже Тимур.

Iryska
24.08.2006, 00:53
я теж десь читала, що великі тексти в інеті не читаються...
сумно то все...
бо через географічні проблеми перебування деінде, не на всі цікаві речі потрапиш. а так хоч в інеті можна було б прочитати :(

MEOW
25.08.2006, 11:22
Ой, яка чудова тема :)

Розкажіть тоді, пліз, що говорять на презентаціях самі письменники.
і чи обов"язковими є читання?
:confused:

дякую :thank_you

Tim-Lit
28.08.2006, 10:28
Розкажіть тоді, пліз, що говорять на презентаціях самі письменники.
і чи обов"язковими є читання?
Сценарії можуть бути найрізноманітніші. Зі свого досвіду скажу от що:
1) НЕГЛАСНО вважається, що чим менше говорить "герой" презентації, тим краще;
2) читання не обов’язкові, але "героя" зазвичай прохають щось почитати, тож до цього треба підготуватися й обрати не надто нудний і не надто довгий текст + тонко вирахувати сприйняття аудиторії... буквально на ходу!

MEOW
28.08.2006, 11:35
1) НЕГЛАСНО вважається, що чим менше говорить "герой" презентації, тим краще;

оце добре :yahoo:

2) читання не обов’язкові, але "героя" зазвичай прохають щось почитати, тож до цього треба підготуватися й обрати не надто нудний і не надто довгий текст + тонко вирахувати сприйняття аудиторії... буквально на ходу![/QUOTE]

але все ж таки можна відмазатись, так?

бо читаю жахливо, взагалі не вмію читати... в мене проблеми з риторикою та вимовлянням всіх звуків... :confused:
і немає цікавих уривків...

Tim-Lit
28.08.2006, 15:47
але все ж таки можна відмазатись, так?
бо читаю жахливо, взагалі не вмію читати... в мене проблеми з риторикою та вимовлянням всіх звуків...
і немає цікавих уривків...Відмазатись можна - безперечно!
Як не вмієте читати - найміть актора! Втім, було колись, що я (неактор, себто) прочитав "в особах" оповідання одного пристаркуватого письменника на "5++" - за загальним визнанням... :8
А от що немає цікавих уривків... :eek:
1) Не вірю!
2) якщо навіть справді нема - напишіть пару-трійку гуморесок спеціально для читання на презентаціях! Потренуйтеся...

MEOW
28.08.2006, 16:55
2) якщо навіть справді нема - напишіть пару-трійку гуморесок спеціально для читання на презентаціях! потренуйтеся

:d :d :d
гггггг
гуморески у моєму виконанні ще гірші ніж уривки... ну не дано людині (себто мені) смішно розповідати... ех...

Tim-Lit
28.08.2006, 17:59
Тоді просто пару-трійку коротесеньких оповідань - по 1-2 сторінки машинопису.

Сторонній
28.08.2006, 18:20
я теж десь читала, що великі тексти в інеті не читаються...
сумно то все...
бо через географічні проблеми перебування деінде, не на всі цікаві речі потрапиш. а так хоч в інеті можна було б прочитати :(
сайт Nike Велеса в неті десь валяється, можна пошукати Googleм... роман філософський, читати можна розділами, їх 15... як на мене, дає змогу і аргументовано відповісти різним свідкам єгови, і лав-сторі там є, як у голівудському фільмі (правда, це кому як до смаку, може видатись занадто солоденькою)... однак - герої здобувають кохання, віру, які дуже шкода втрачати... як оминути неминуче? - бозна, але хочеться... а "хочеться" - це потужний стимул. :) Отож, рекомендую. Автору пораджу, щоб скористався вищенаведеними порадами.

Nike_Велес
06.09.2006, 18:34
сайт Nike Велеса в неті десь валяється
А ось і я сам. Привіт. Як вам нова моя річ? :p