Показати повну версію : Легенди
Укотре. Укотре хочеться побалакати про великих рок-музикантів. Про ідею жити рок'н'роллом. Про...
Гадаю, ви зрозуміли.
Зрештою, тема для Гнома і СССтаніслава (який зник кудись. Де ти, dude?), але запрошуються всі бажаючі.
Гендрікс і Джоплін, Pink Floyd i Deep Purple, Led Zeppelin i Animals, The Doors i Боб (не зовсім рок, але ідейно)... і так далі...
Я їх обожнюю!
Ділан?
останні дні слухаю Джімі, до речі
і ще трохи Art, платівку 67-го, Supernatural Fairy Tale
давно помітив, що live записи легенд, як ти кажеш, набагато більше студійних подобаються. хай навіть вони не дуже якісні, але ж вони такі.. потужні!
а як ти ставишся до Барретта? який придумав Pink Floyd?
ти щось з нього, окрім першої платівки ПФ, чула?
а взагалі до творчості ПФ? до Стінки, наприклад, як?
Mercenary
08.08.2005, 16:38
Укотре. Укотре хочеться побалакати про великих рок-музикантів. Про ідею жити рок'н'роллом. Про...
Гадаю, ви зрозуміли.
Зрештою, тема для Гнома і СССтаніслава (який зник кудись. Де ти, dude?), але запрошуються всі бажаючі.
Гендрікс і Джоплін, Pink Floyd i Deep Purple, Led Zeppelin i Animals, The Doors i Боб (не зовсім рок, але ідейно)... і так далі...
Я їх обожнюю!
Усе вірно. Їх любити - нормально, вони - поза часом, бо майстри.
А мені подобалися свого часу Deep Purple з Ковердейлом. Саме з ним.
Дивно?
Ще Rollihg Stones забула...
Ділан?
Марлі ;)
давно помітив, що live записи легенд, як ти кажеш, набагато більше студійних подобаються. хай навіть вони не дуже якісні, але ж вони такі.. потужні!
Так. Я теж помічала. У них є щось особливе, через них передається більше, ніж сама лише музика...
ПФ я обожнюю, як взвгвлі могло виникнути таке питання?
Кілька останніх днів постійно слухаю.
а як ти ставишся до Барретта? який придумав Pink Floyd?
ти щось з нього, окрім першої платівки ПФ, чула?
мені подобалися свого часу Deep Purple з Ковердейлом
А це вже не до мене. Я ж казала, що у музиці не тямлю. Слухаю те, що подобається, а особливостей історії незнаю. Хоча, спробую розібратись. Ніколи не знаходилось на такі речі часу...
Deep Purple і Led Zeppelin - це перші виконавці Metal! Такшо для мене вони відішрають визначну роль! Гендрікс, The Doors та інші вище названі виконавці - це звичайно ж класика! :) І таке не можна не знати або забувати!
п.с. до списку хотів би додати Van Halen!
п.п.с. Keep the Metal!!!
Марлі
то це ж зовсім не рок!
а Марлі кльовий, так ;]
Так. Я теж помічала. У них є щось особливе, через них передається більше, ніж сама лише музика...
мені ще подобається, якщо на запису є "ліві" слова виконавців. ну, наприклад, багато в кого є запис, де Морісон перед піснею каже "cmon, turn the lights down... ...hey, mister lightma-a-an!... ...hey, im not kiddin, you gonna turn the lights down... ...oh, cmon!..".
ПФ я обожнюю, як взагалі могло виникнути таке питання?
про Барета. Сід Барет - це і є Пінк Флойд. чи то Уотерс, чи то Райт про нього сказали, що він один з трьох чи чотирьох великих.
його авторству належать вісім з одинадцяти пісень на першій платівці ПФ. у написанні двох с трьох, що залишилися, Сід також приймав участь.
а коли наступного року виходить друга платівка, його в складі ПФ вже нема.
наступні майже десять років творчості гурту - розробка його ідей.
його доля одна з найтграгічніших в історії року
після того, як я познайомився з ним і його творчістю(в мене є три сольника. я привезу. якщо хочеш, звичайно), весь інший Пінк Флойд для мене якось.. потьмянів, чи що?
А мені подобалися свого часу Deep Purple з Ковердейлом. Саме з ним.
Дивно?
якщо чесно, то ні %)
мені, наприклад, подобається платівка Scorpions "Fly to the Rainbow" 1974-го року. далі вони почали попсіти і ставати дедалі відомішими. з тими Scorpions, які відомі масам, майже нічо спільного.
Deep Purple і Led Zeppelin - це перші виконавці Metal!
????
Це він серйозно?
Колись я все ж візьмуся за історію року... :)
то це ж зовсім не рок!
А я таке казала?
Але. Ідея.
Послухала Барретта. Подобається. Дуже непогано :)
Але ПФ від цього не потьмяніли анітрохи. Як на мене, зовсім різні речі.
Це він серйозно?
аха
там взагалі все трохи.. заплутано. наприклад, Black Sabbath вважали, що грають хард-рок (а взагалі вони спочатку називались Earth. і грали блюз з явним джазовим ухилом).
Послухала Барретта. Подобається. Дуже непогано
хехе, а я все ніяк не зрозумію, мій улюблений музикант Моррісон чи Барретт?
Як на мене, зовсім різні речі.
музика раннього ПФ дихає Барреттом. тільки аранжировка на сольниках "попростіше" (незважаючи на те, що на "Барретті" партію басу записував Уотерс, а на "Медкапі" грали Райт і Ґілмор(на всяк випадок: це басист, клавішник і гітарист ПФ)). а потім група плавно перейшла з психоделу на арт-рок, ну і саунд став інакшим, зрозуміло. але ж фундамент, основа, лишилась тими ж. Барреттівськими.
а ти знала, що "Wish You Were Here" - слова про Сіда? і "Shine On You Crazy Diamond" теж.
якось лицемірно, чи що. уявляю ситуацію, якби Дорз викинули Моррісона, не пускали його в студію (Сід декілька тижнів кожен день приходив до студії і сидів в холі), а потім присвятили йому альбом з такою назвою.
аранжировка
аранжування
тепер про історію року:
http://www.altmusic.ru/genre/PascallRockMusicHistory_4.html
http://www.altmusic.ru/genre/PascallRockMusicHistory_5.html
в кінці про Секс Пістолз
єдине, там все дуже стисло
ну і місцями незрозуміла неадекватність автора. не знаю, ким треба бути, щоб називати Yes і ELP(!!!!) важкими групами, схожими на ЛЗ.
мені здається, що необхідно знаходитись в революційному стані постійно, інакше ви пропали. це повинно бути чимось постійним, це не значить, що потрібно все змінити... але це повинно бути щодня.
Джеймс Дуґлас Морісон. поет.
Сюзерен Усталий
18.08.2005, 13:52
Для ТОЛа - Deep Purple-це непреші виконавці матала, а преші виконавці хард-року.А це дві різні речі! А взагалі- вони, ледзепелін та блек сабат- засновники стилю хард енд хеві.Від чого, пізніше, і пішов сам метал.Ось.
СССтаніслав
18.08.2005, 21:55
а dude вже тут, хоча знову надумав зникати.
Барретт... ніколи не задумувався над його роллю в ПФ і рок"н"роллі загалом... ммм... соромно. для мене він був лише короткостроковим музикантом рожевих. треба пошукати сольники. дякую за наводку. хоча я зовсім не хочу, шоб ПФ тьмянів. і ше про психоделію. для мене ПФ завжди були найбільшими психоделами неандеграундного року. на мій погляд арт і психоделія поєднуються. а концертні записи зі стуканнями-грюканнями на півгодини? а "Echoes", а "Speak to Me Breather"? по-моєму, ПФ завжди були психоделічними. хоча я не намагався заглиблюватись в історію групи. їхніх пісень мені і так вистачало, настільки вони всеохопні. а взагалі, це неважливо. подібні розмови реально до музики мають мало відношення.
The Doors - так. Джиммі живий.
я останнім часом багато слухаю Deep Purple. і, як не дивно, саме концертні записи. особливо тащуся з концертної версії "Strange Kind of Woman". сила. феноменальне соло, феноменальний вокал.
але Озборн, Гендрікс, Джагер, Боуі - це все зрозуміло. а я б приплюсував би сюди ше й Кобейна. можливо, його важче сприйняти як класика через відносно невеликий вік Нірвани, але те, шо цей гурт став революційним для року - точно. у крайньому випадку - оригінальним. просто робилася ця музика тоді, коли рок"н"ролл вже встиг догнити до кісток. ше одне можливе заперечення - Нірвана не була стовідсотково рок"н"ролльною. але в цьому також її оригінальність.
але пам"ятайте, шо класики-некласики - це хєрня. є хороша музика, є хрєнова музика. от і все
Deep Purple-це непреші виконавці матала, а преші виконавці хард-року.
не перші
зовсім
А взагалі- вони, ледзепелін та блек сабат- засновники стилю хард енд хеві.
які-такі "засновники"? вище я вже писав, самі вони вважали, що грають хард-рок. тоді навіть термінів інших не було.
а ось рок-історики вважають, що ці три групи були піонерами металу
імхо, дурня це все, класифікації
в сша і англії вони досі різні
і універсальної термінології нема
для мене ПФ завжди були найбільшими психоделами неандеграундного року.
при Барретті пф були зовсім-таки андеграундними
на мій погляд арт і психоделія поєднуються.
а концертні записи зі стуканнями-грюканнями на півгодини? а "Echoes", а "Speak to Me Breather"? по-моєму, ПФ завжди були психоделічними.
мається на увазі психоделія не як загальний термін, а як напрям у музиці
а взагалі, це неважливо. подібні розмови реально до музики мають мало відношення.
твоя правда
просто робилася ця музика тоді, коли рок"н"ролл вже встиг догнити до кісток.
дитина панку =)
так, Кобейна сюди теж треба. імхо, він останній з великих.
А я от починаю потроху любити Барета (мені до будь-якої музики потрібно певний час звикати). Вслухаюсь.
Клас.
Але ПФ не тьмяніють, що є добре!
одного разу Френка Заппу запитали, що б він порадив молодим людям, які хочуть пов'язати своє життя з музикою
Френк відповів: спершу підіть і зробіть собі щеплення від всіх відомих хвороб. якщо ви після цього вижили, знайдіть вдову, яка купить вам підсилювач.
Никита Живой
02.09.2005, 00:58
а первая хард-хеви композиция - это Helter Skelter на Белом альбоме Битлов. Между прочим, именно эта песня (вроде как) сподвигла Мэнсона (Чарльза, не Мэрилина %)) на печально известную серию убийств
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008