КПК

Показати повну версію : Червона скрипка (Le Violon Rouge)

Авітенцій
15.10.2006, 14:06
Сучасність заперечує можливість жити самотньо. Людина творить, радіє, насолоджується. Звідки береться вогник в очах? В що перетворюється вогонь?
У творчість!
Творчість – від слова ТВОРИТИ. Кожна людина унікальна, тому її дії індивідуальні. Дії можуть бути однаковими? Гадаю, що ні: не усі здатні помітити різницю.

Певні музикальні композиції вражають, особливо при деяких обставинах. Сьогодні, мене вразила скрипка. ЇЇ виразність стала тоді, коли звернув увагу. Так, життя бурхливе, насичене звуками та подіями. При швидкому темпі, не міг почути те, на що затрачені часи, роки багатьох людей, народів. І зупинився. Ніби вихідний. Відклав усе обов’язкове і послухав. Увесь, Весь, цілий поглинув в світ створений іншими, в хвилини життя іншого простору.

Талановита чи не талановита людина? Навіть знаючи довгий час, тривалі роки, не маємо права сумніватися. Одна квітка, сніжинка, світловий зайчик, шорох, запах, інше. І… ВИ натхненні, талановиті: співаєте, кричите, танцюєте, «літаєте» та РАДІЄТЕ. Вам вдалося помітити, розрізнити. Симулювати такий стан, мабуть, можуть актори, або ні.

Цікаво, наскільки сильні «Вогники Музи»?

Зміст книги може бути наповнений уявою чи враженнями від дійсного. Історики, писарі та інші записували «полум’я» натхнення. Читання цих літописів становиться запальним – Вірусним. В когось «імунітет», а деякі бажають заразитися.
Спроба. Відчуття. Де радість, де горе, але УНІКАЛЬНЕ

Епоха Ренесансу чи епоха Відродження – час стихійної «творчої пожежі».
.........1681р. – остання скрипка Ніколо Буссотті.
ЧЕРВОНА СКРИПКА

Ця скрипка була створена одразу після смерті його жінки. Дехто шукатиме еліксир довголіття, безсмертності. Він же, Ніколо, майстер скрипки, продовжив життя своєї чарівної дружини в вигляді свого ремесла – скрипки. В неї надзвичайний голос та цікаве життя скрізь покоління, народи та традиції. Вона дорогоцінна, скарб. З нею лягали спати, її оберігали, ненавиділи, шанували. ВОНА унікальна, ВОНА з душею.
І тільки той вартий її, що здатний помітити різницю.

Наповненість почуттями подиву: Фільм «Червона Скрипка»
Інші враження та деталі фільму: http://www.kino.orc.ru/js/review/violin.shtml

olcia
27.11.2006, 15:23
супер-фільм шо я ше можу сказати, шкода, шо мало людей тут якісь відгуки пишуть. Мабуть, мало людей про нього знають.......

Авітенцій
29.11.2006, 12:28
Мабуть, мало людей про нього знають.......

Здається, що подібні кінострічки не користуються широким попитом. Одначе, ідея та зйомки з акторами мають високий рівень якості.