КПК

Показати повну версію : Ваше розуміння "класики"?

Авітенцій
17.10.2006, 19:19
Досить часто в повсякденній розмові використовується слово "класика".
Воно може відноситись до багатьох сфер діяльності і розуміння людиною.

Що для вас є "КЛАСИКОЮ" в українській літературі, що сподобалась вам?

Кам.Ю
17.10.2006, 20:23
Класика - це те що вже не можна лаяти і вкрилося бронзою, яка вже в свою чергу вкрилася патиною і голубиним послідом. Це те на що посилаються, шматують на цитатки і майже не читають.

Рабат
17.10.2006, 21:41
Класика - це все, що можна публікувати, і ніхто тебе до суду за порушення авторських прав не потягне :p

acid drinker
17.10.2006, 22:01
класика - це така штука, яку змушують читати у школах, а після школи змушують переосмислювати (принаймні у нас на філології). і від того любити її більше не стаєш.
а ше класика - то хороші тексти, які витримали випробування часом і поки шо читабельні. цей другий варіант мені більше подобається;)

Авітенцій
17.10.2006, 23:41
Класика - це все, що можна публікувати, і ніхто тебе до суду за порушення авторських прав не потягне :p

Це вже життєва аксіома, а не думка. :)

Авітенцій
17.10.2006, 23:48
Термін "класика" визначено - це щось середнє між металом та кнутом, або безробіття юриста на ВКРАЇНІ МИЛІй.

Добре. Перший крок зроблений.

Багато книжок прочитано. Деякі сподобались. Серед найкращих прочитанних книжок, які можуть бути названими "класичними" з вашої точки зору?

Рабат
18.10.2006, 09:16
Як на Вашу думку, друже Авітенцію, якщо я згадаю нині активно пишучих авторів, як класиків, (на мою думку, звичайно), чи це не зашкодить:
а) самим авторам
б) іншим, нині теж активно працюючим авторам
в) мені
?
:D

Авітенцій
18.10.2006, 12:24
Як на Вашу думку, друже Авітенцію, якщо я згадаю нині активно пишучих авторів, як класиків, (на мою думку, звичайно), чи це не зашкодить:
а) самим авторам
б) іншим, нині теж активно працюючим авторам
в) мені
?
:D

Невже "ОБРАЗА" чи "ШКОДА" зайде до вас у гості(інших авторів), якщо ви назвете книжки, котрі на вашу думку підпадають під ваше розуміння КЛАСИКИ?

Натхненна
05.10.2009, 17:52
Класика- Франко, Шевченко, Леся Українка, П.Загребельний, І.Багряний.
( і так- до Костенко, Стуса, Драча... )

Black3012
19.10.2009, 22:04
Найкраще зі свого часу й жанру, я б так сказав. Читабельне чи ні - то ще питання.

bulbashka_aero
20.10.2009, 10:48
Те, що пережило покоління, протягом яких довело свою позачасову цінність і стало початком цілої течії "імені себе".

AndyN
20.10.2009, 22:26
Класика, як витікає з назви - взірець якості та стилю в певному жанрі та у певну епоху. Тому можна виділяти і сучасну класику, хоча б теоретично. Скажімо - класичний детектив - це Агата Крісті. Класичний історичний роман радянської доби - Загребельний. Класична радянська фантастика - Владко. Я так розумію. Відповідно - не у кожному жанрі наша література має класиків.