КПК

Показати повну версію : Гаррі Поттер!

Тол
10.07.2005, 18:20
Клас!!! Класна книжка! Скоро вийде нова! Мабуть буде теж дуже класною! А що ви скажете? Чи вважаєте ви, що Гаррі Поттер це фентезі? Яку книжку любите найбільше? Пишіть свої відгуки!

Prim
10.07.2005, 18:24
Гаррі Поттер - це, звісно, фентезі. Але не чисте. Я би визначив його жанр як "Міське фентезі".
Так, книга дійсно цікава, але на роздуми не наштовхує.

Девор
10.07.2005, 18:30
У мене особливе ставлення до Поттера...ГИ-ГИ(злий сміх)
От зараз поттерівському форумі тусуюсь і вишукую по чому ж то вдарити...

Книжка до читання, але, дійсно, не до роздумів..
Найбільше, що мене бісить у книжці це --- магія... О, боже! Це махання паличками і мішання латині з англійською ПРОСТО ЗНУЩАННЯ!!!

Тол
10.07.2005, 18:49
у поттерівському форумі мене модератором хочуть зробити. Не знаю що відповісти. Але літфорум я не зраджу!!!!

Девор
10.07.2005, 18:58
Рабись модератором, бальшоє дєло. от я --хам ДМ:) і учасник літфоруму.

Тол
10.07.2005, 19:39
Я теж так думаю!

Prim
10.07.2005, 20:27
Закінчили флуд. По темі.

Девор
10.07.2005, 20:30
ОК.
І що чекаєте почитати в наступній книзі?
Особисто мені цікаво чи він знайде нарешті собі дівчину...

Тол
10.07.2005, 20:43
Та! щодо дівчини важливий пункт. Мені цікаво хто ж помре і що з Волдемортом? Взагалі-то дуже чекаю вихід цієї книжки!

Оксі
19.07.2005, 15:22
Знаєте, за що я люблю "Гаррі Поттера"? Не лінь почитати на канікулах, а в кінці кожної книги всі інтригуючі ниточки сюжету красиво доходять до розв'язки.
Ну що, хтось читає вже шосту книгу? Я сьогодні починаю.

Тол
20.07.2005, 00:08
Я вже почав! Маю стільки новин про 6 книжку Гаррі Поттера!!! Тут є цікава інформація! Як то кажуть "полєзно ;) ": http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince
http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince_-_Full_Plot_Summary
Книжку почав читати, але на превеликий жаль прочитав ще дуже мало :( час... Але нічого! Наздожену обовязково!!! ;)

Clever
20.07.2005, 05:56
Что бы там Тол не говорил, Гарри Поттера я неавижжжууууу. Эту
писательницу, что его пишет, я бы задушиииил. Знаете, почему?
Как-то давно, ездил я в летний лагерь по путёвке, и я был там единственным, кто носил очки. Единственным! Эти имбецилы прозвали
меня поттным Гарри и с того момента моя жизнь превратилась в
кошмар! Детишки бегали и орали: пукни, поттный Гарри! В меня
плевали с этажей корпусов и матерились на меня самым неприличным образом. Я ненавижууу Гарри Поттера!!!

Prim
20.07.2005, 07:35
Ну, це не мінус Роулінг та її героя. Це вже мінус "нового" українського покоління биків, придурків і гопів

Clever
20.07.2005, 07:53
Не може бути сильнішої згоди, ніж моєї з твоїм твердженням.

Тол
20.07.2005, 21:12
Та! Втакому випадку я би теж Гаррі Поттера ненавидів... Співчуваю!

Clever
21.07.2005, 00:52
Спасибо! Ты и не представляешь, как трудно мне было оправдать
ожидания лагерников: пукнуть посильнее!
----------------
Ладно, шутки в сторону. Книга глупая, согласен с Девором...
Особенно магия. ИМХО, но я пролистывал только первую
книгу, и то давно.

Оксі
21.07.2005, 15:25
Тол
Великий тобі респект за те, що читаєш по-англійськи.А мені важкувато стільки прочитати на іноземній. Я по-російськи зараз читаю.

Тол
22.07.2005, 21:30
Клевер: радив би попробувати почитати. воно не таке вже й погане :)
Оксі: та мені теж труднувато англійською читати! :8 Багато чого не повністю розумію. Стараюсь читати переклади внеті. А ти звідки укр.переклад скачуєш??? :cool:

Оксі
28.07.2005, 14:26
Тол
Та ні, я теж російський переклад читаю.я прочитала поки що 11 розділів
(повільно читаю, бо так цікавіше). Роулінг молодець! Цікавий вона сюжетний хід зробила із Снейпом.

Девор
29.07.2005, 13:18
Як мило:).
Шо за понт читати не якісні переклади недовчених студентів?! :8
От взявся читати першу главу.. одразу перестав, книга серйознішою стала, чи то мені вже не цікаво... :scared: :D

Clever
30.07.2005, 07:41
Смотри топик "Фантасмагорный дебат" - и почему я не хочу читать вашего потного.

Liet
30.07.2005, 22:52
Чесно кажучи прочитав усі п'ять книг. Перші ще нічого. Але потім зовсім не цікаво. Взагалі я не люблю книги в яких розмазують події. Все таки не для цього Гаррі Поттер створений. Це книга, яка не повинна бути такою відносно великою.
А читав я її тільки для того, щоб зрозуміти чому захоплюються саме Гаррі Поттером, а не класикою фентезі - Толкіном.
Взагалі сама ідея не є ідеальною. ладен з віврогідністю в 30% сказати, що Волан де Морта Гаррі переможе з допомогою іншого хлопця, котрий підходив за пророцтвом (препрошам але імена я не запам'ятовую). І на 7%, що той хлопець переможе "володаря" темних сил.

Оксі
02.08.2005, 14:51
Ну от, дочитала.Дозвольте коротко поділитися деякими думками.
Коли почала читати, то з перших 2-х розділів не дуже було ясно, що відбувається, а потім усе стало на свої місця.
Найбільше у книзі мені сподобався розділ, де Гаррі випив Felix Felicis
(тому, хто його вип'є, певний час буде щастити у всьому-всьому).
Ну а кінець книги сумний.Дуже сумний.
У останньому розділі Гаррі розповідає друзям, як буде діяти далі.
Інтрига з 6-ї книги переходить в 7-му.
А, трохи не забула - у Гаррі з'являється нова дівчина.Але в кінці книги він каже, що вимушений її покинути заради помсти Волдеморту.

Девор
04.08.2005, 18:12
Моя теорія справджується (гидкий сміх).
Не ображайтесь фани, але Поттер голубий.. так-так. Гаррі закоханий по-вуха у Волдеморта.
Ще дитиною Волдеморт молестував Гаррі, а зараз.. а зараз у Гаррі прокинувся синдром жертви, коли та закохується у свого противника.

Тол
05.08.2005, 22:14
Девор! Ну ти видав! :) Я зі стільчика впав! Дякую за класну теорію!!!
Оксі: А де ти взяла всю книжку? Англійською? Чи це був якийсь переклад???

Оксі
06.08.2005, 19:20
Тол
Трохи читала англійською, але вирішила не морочити голову після іспитів. І знайшла www.loxof.net (думаю, ще не закрили сайт, бо багато позакривали).
Переклад з деякими погрішностями, але читати можна. І цікаво.
Якщо хтось читає, діліться враженнями.

Sauron
06.08.2005, 21:56
Гаррі Поттер не подобається. Перші дві книги ще були нічого. Інші не сподобались. Гадав не читати шосту, але коли прочитав пост Девора що Поттер голубий (правильно - блакитний :D ) обов'язково прочитаю!

Liet
06.08.2005, 23:20
Треба буде дістати шосту книгу. Хоча б для того, щоб перевірити слова Девора. А ще хочу перевірити свою теорію. Кожна наступна книга в Роулінг виходила ще більш товстою. Може і цього разу так? :p

Оксі
10.08.2005, 12:54
6-та книга трохи менша за 5-ту.
А Девор просто фантаст! :D

Девор
10.08.2005, 14:51
Ну я шостої ще не читав, можливо якісь більш інтимні факти у стосунках цієї пари спливуть. :rolleyes: Чекайте обновлення :D .

Тол
10.08.2005, 20:07
Оксі: Дякую! Але його вже закрили :( Я особисто скачую звідси: http://www.hbp.h15.ru/trans.html
там на жаль тільки 24 глави, тому я ще не повністю в курс всіх подійі :(
Щодо вражень... Якось воно не дуже. Є цікаві моменти, але... Скажу одне! П'ята книга мені набагато більше сподобалась. Прочитав поки тільки 23 розділи. 24 тільки-но скачав. Нудно те, що дотепер справжній Волдеморт ще навіть носа не висунув. Чутки про пару вбивств, чорні мітки, армія і більш нічого про Волдеморта не чути. Цікаво є ось з цим зіллям, чи то закляттям, Горкрукс називається. Потім любов Рона Герміони, зустрічання і поцілунки Рона і Лаванди на кожному кроці, зацікавлення Гаррі до Джині... Якось нудно. А шо з Малфоєм? Лазить він десь, лазить... Тупо, тупо і ще раз тупо! Не найкраща книжка про Гаррі! Однозначно! А тобі як, Оксі??? ТИ маєш у себе на компі оці глави про Гаррі? Мені бракує від 25 включно до 30 теж включно. Був би дуже вдячний якби ти їх мені якось скинула! Чи на мейл, чи на аську, чи на форум сюди...? Ну то як???
Саурон: Варто прочитати шосту для того, щоб бути у курсі всіх подій. Читається швидко, запевняю! ;)
Лієт: Скачуй тут: http://www.hbp.h15.ru/trans.html
А яка твоя теорія?????????????????????????
Девора не слухай!!!
Девор: Перш ніж розказувати неймовірні історії прочитай книжку! Бо навіть у таку жирну фантастику про гейство Гаррі вірять! Капець!

Liet
10.08.2005, 20:17
Ні дякую. Краще вже дочекаюсь нормального друкованого перекладу книги російською чи українською мовами.

2 Оксі
Виходить я помилився зі своїм припущення. :8

Оксі
12.08.2005, 15:02
Тол
Скину завтра-післязавтра.Просто в мене доступ до інтернету з клуба.

Тол
12.08.2005, 21:15
Дякую! А куди саме ти їх скинеш???

Девор
13.08.2005, 14:04
В твою сатанинську морду:).
Жартую.
А Роулінг в справи магічні, прем*єр міністра втягнула, аж з першої глави?!
Треба було зразу на Ющенка скидатись:)

Оксі
15.08.2005, 10:44
Тол, можу скинути на електронну адресу.Пиши сюди або як хочеш.

Девор
16.08.2005, 19:57
Скидай мені, він на морях.. і яке в нього буде здивування, коли я принесу повну версію на тарілочці з голубою стрічечкою:)

Demon
23.08.2005, 21:12
Дуже класна книжка. Прочитав всі п'ять, а зараз читаю шосту.

tysovska
01.09.2005, 11:01
Ви знаєте, і я спокусилася. Прочитала 4-ту й 5-ту, зараз читаю 1-шу. Ставлю Роулінг за 5-бальною шкалою 4+. Ідея кльова, характери прекрасні, сюжет, атмосфера - все є. Єдине зауваження: у Роулінг трапляються такі моменти в книжках, коли вона ніби видихається. Розвиток сюжету не йде весь час вгору, а місцями раптом обривається, спадає, а потім знову починає розкручуватися. Все решта - дуже сподобалося. Український переклад прикольний (особливо Геґрід з галицькою говіркою :))

hellveen
18.09.2005, 11:38
Видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" на книжковому ярмарку у Львові заявило, що презентація українського перекладу відбудеться орієнтовно 6 жовтня. Я ніяк не дочекаюсь!!!

Тол
18.09.2005, 20:11
Супер!!! Дякуєм за класну новину!!!!! Чекатимемо разом з тобою!

РАКОТ
29.09.2005, 21:19
ООООООО Клас 6 жовтня не так довго. а скільки коштуватиме книга??? Хтось знає??

tysovska
30.09.2005, 09:24
Вчора в книгарні "Абзац" сказали, що до 6 жовтня ціна навіть їм не відома, взагалі все стосовно книжки тримається в таємниці, але запрошували приходити 6 жовтня, вже книжка має бути. Вони сказали, що так само було з "Заїром" - теж усе до останнього трималося в секреті, і почали торгувати в усіх книгарнях одночасно.

hellveen
30.09.2005, 15:38
Вчора в книгарні "Абзац" сказали, що до 6 жовтня ціна навіть їм не відома, взагалі все стосовно книжки тримається в таємниці, але запрошували приходити 6 жовтня, вже книжка має бути. Вони сказали, що так само було з "Заїром" - теж усе до останнього трималося в секреті, і почали торгувати в усіх книгарнях одночасно.
Хтось знае чи нi, де можна в Iнтернетi буде купити нову книгу по-украiнськи???

tysovska
30.09.2005, 16:44
Є такі сайти:
http://www.artvertep.dp.ua
http://www.greenpes.com
(Але я не певна, що там одразу з'явиться - так само швидко, як у книгарнях)

РАКОТ
30.09.2005, 17:02
Тааа .. тобто ціна невідомо - оскільки російська книга про Г.П. коштуватиме спочатку у районі 60-100 гр.

~Pick@chu!!!
09.11.2005, 17:59
ви чого?????????????????????????
35-40!!!!!
ми вже прочитали. тепер сидимо з дружиною й лікті кусаємо. залишилас9 остання .7 книжка.

Гаррет
10.11.2005, 19:58
Гарний переклад Поттера - http://garret.ho.com.ua/potter.zip

Wild
12.12.2005, 00:02
Підкажіть, де можна скачати український переклад любої книжки про Поттера

Девор
12.12.2005, 22:27
Не корисно читати з екрану.. взагалі всі безплітні укр.версії халтурні і нецікаво перекладені, тому раджу позичати, купляти, красти..

Ella
12.01.2006, 09:47
Підкажіть, де можна скачати український переклад любої книжки про Поттера

Скачати 4 книги про Гаррі Поттера українською мовою в перекладі Віктора Морозова (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА) можна тут:

http://rapidshare.de/files/10890855/Hp1uk.rar.html
http://rapidshare.de/files/10890916/Hp2uk.rar.html
http://rapidshare.de/files/10843850/Hp3uk.rar.html
http://rapidshare.de/files/10891006/Hp5uk.rar.html

Всі книги в форматі Word, в кожній є фото обкладинки.

Насолоджуйтесь!

Ал-ла
15.03.2006, 08:41
Всі книги в форматі Word, в кожній є фото обкладинки.

Насолоджуйтесь!

Дуже дякую за лінки. А 4 та 6 переклади в такому ж форматі маєте?

AON
01.09.2006, 23:25
Книги про Гаррі Поттера фахівці оцінюють як природний феномен. І це дійсно так! Особисто мені найбільше сподобалась шоста книга - в першу чергу через професора Слизорога і його зацукровані ананаси :D

Оксі
02.09.2006, 18:53
Я думала, що "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" взагалі в інтернеті не знайдеш :-)

angel
18.09.2006, 15:21
а я на цьогорічному форумі у львові з того всього купила всі 6 книжок в класній подарунковій упаковці. як дотягла - окрема тема. але захотілося мати свої книжки, набридло позичати. мені гаррі поттер подобається. милі діточі книжки, які не напрягають і піднімають настрій. мені воно гарно йде під депресивні синдроми.

~Pick@chu!!!
03.10.2006, 14:02
читати потрібно книжки )
а не в електронному варіанті )
мну дружина на Новий Рік подарувала всі 6 частин )

Spacer
01.02.2007, 16:07
Останній роман про Гарі Поттера вийде 21 липня цього року, повідомляє «Газета.Ру».
Як повідомляється на сайті автора циклу романів Джоан РОУЛІНГ, книга «Гарі Поттер і фатальні мощі» вийде в обкладинках для дітей і дорослих, у вигляді подарункового видання, а також у вигляді аудіокнижки.

Ящірка
15.04.2007, 17:24
Я вприципі читала все що офіційно вийшло, вважаю що єдине що вдалося тітонці Роулінг це сама ідея, втілення ж в неї так собі: сюжет ніякий і абсолютно банальний, характери прописані жахливо, на людей її герої зовсім не схожі, хоча кажуть в неї гарний англійський.
До Девора не він не голубий він просто недорозвинутий і школа внього для таких як він

Cured
13.08.2007, 14:13
http://srv5.onlinestuffs.com/pictureupload/bild27/6fqokcac0e1uomhyz6mf.jpg
Ден Кларксон і Джеф Тернер, британський комічний дует, представили на Единбурзькому фестивалі Фриндж / Fringe концентровану версію всіх семи книг Джоан Роулінг про Гарі Поттера. Їх виступ триває рівно годину. Автори пародії запевняють, що написали текст для свого варіанту дитячого бестселера в тому ж кафе, де склала першу книгу сама Роулінг, відзначає Reuters.

Кларксон і Тернер порівнюють успіх романів Роулінг із бітломанією середини 1960-х і на кожному своєму шоу резервують місце в першому ряду для письменниці - в надії, що вона захоче послухати їхній варіант історій про Гарі Поттера.

Концентровані класичні літературні твори дуже популярні серед британських артистів. Наприклад, Адаму Лонґу, засновникові пародійного театру The Reduced Shakespeare Company, вдається за годину викласти зміст 35 романів Чарльза Діккенса.
Лента.ру

Veronika Pyatnitskaya
13.08.2007, 14:50
А мені "Гаррі.." зовсім не подобається... І фільми я не можу дивитися... з "Гаррі.."

untitled
13.08.2007, 15:28
чули цей чувачок, який грає головну роль нарешті гроші получає за свою роботу...дофіга міліонівтисячсотеньміліардів:)такщо в наступному гарі він уже може й не грати...тому що присяде на наркотики, алкоголь і буде тусити з Ліндсі Лохан і Періс Хілтон, по клубах:)))

maris
14.08.2007, 11:03
ну а мені подобаються книжки про ГП. всі читала, і останню планую прочитати, як тільки з"явиться. симпатичненько так, і навіть найтовща книжка без проблем проковтується за день. і переклад хороший. кажуть, один із найкращих у світі. і оформлення а-ба-ба-гала-ма-ги чудове. одним словом, усе добре.
от тільки як для дитячої книжки, то не вистачає абсурду.

Iryska
14.08.2007, 13:06
вважаєте, дитячі книги мають бути сповнені абсурду?
:)

acid drinker
16.08.2007, 15:46
не знаю щодо абсурду... це навпаки така дивна логіка, мабуть - яку дорослим уже не зрозуміти. у дітей все простіше. з абсурдно-логічного згадується тільки аліса, але ж то така недитяча штука.. =)

як бонус-трек - справжнє обличчя гаррі поттера ;)
http://i.piccy.kiev.ua/i/fe/4d/bb4d5dc4afa6c8371ea3a78ca3f4.jpeg

Пухнаста хмаринка
17.08.2007, 01:15
Мені подобається, що б там не казали. Гарна казка, і не порожня, і не пласка.
Сьому книжку прочитала - в захваті.

Anatoliy
24.08.2007, 00:51
а я тільки переглядав, чи варто читати. на перший погляд - варто (це я оцінював український переклад). зроблений досить професійно - мені принаймні сподобалося. але читати-то стільки писанини часу немає :)

Nazar
31.08.2007, 23:47
прочитав сьому книжку ще десь місяць тому. Суперова штука! Хороше завершення епопеї в стилі Роулінг. І ще багато неочікуваних сюрпризів... Раджу всім, хто цікавиться, прочитати.

Iryska
02.09.2007, 19:52
та читали, читали. живий гаррі, та ше й дітей завів... ггггг

Nazar
02.09.2007, 20:24
Та я не про ці неочікуванні сюрпризи. Крім того це можна було взнати й не читаючи книги.

Looser
13.10.2007, 21:54
Взагалі, твір хороший - щось свіже, і дітвору до читання затягнуло....
Але...
Досі кращою вважаю "Філософський камінь". Ну і ще "В'язень Азкабану" на рівні.
"Орден Фенікса" - показуючи перехідний вік Гаррі, Роулінг добру половину книги зганьбилась - так слабенько це у неї виходить.
"Принц-покруч" - чудово, вже хоч якийсь саспенз, реалізм, питання моралі. Але сцена смерті Дамблдора - найдурнуватіша у всій серії (гірша за сцену смерті Волдеморта). Неорганічно якось.
"Смертельні мощі" - паскудство. Ні, написано цікаво, легко читається ( як завжди)) , але реально смердить Голлівудудом. Сюжет сюжетом, але клас автора неймовірно впав.
Єдина добре продумана сцена - зустріч з Дамблдором на Кінгс-Крос. Заради неї одної варто читати до кінця.

RockerША
20.10.2007, 10:11
Сьогодні дочитала... блін, хто б там і що не казав, я в захваті! Сюжет супер, кохання Снега до Ліллі Поттер - несподівана штука, яка пояснює купу речей... Кінцівка з дітьми - клас! Єдине, на мою думку, чого замало - відносин Джинні та Гаррі впродовж усієї книги - цілувались тільки один раз, ніхто нікому не сказав нічого приємного... А так - сепер!
Шкода тільки, що казка під назвою "Гаррі Поттер" вже скінчилась(((

morkin
25.10.2007, 14:09
погоджуюся, казочка суперова.єдине шо- трохи не сподобалась загибель лорда Волдеморта.хотілось чогось більш жорсткого. мняса!! :))))

StarWolf
25.10.2007, 16:16
погоджуюся, казочка суперова.єдине шо- трохи не сподобалась загибель лорда Волдеморта.хотілось чогось більш жорсткого. мняса!! :))))

Дорогий morkin'е!
Хочу вам нагадати, що ці книги - це досить суперова казка для дітей.
Важко було б навіть уявити тут появу Чужого чи яесь інше стихійне чи нестихійне лихо! (І це не в образу уяві моїй чи інших!)

Читач
12.12.2007, 12:13
Поттер-Фентезі! Мені подобається. У інеті десь говорять, що книга-прихована реклама наркотиків!!!

Desert_Eagle
12.12.2007, 12:52
А по моєму ЛАЙНО (саме так - з великої літери)!
Комерційний проект і нічого більше!

4esterfielter
12.12.2007, 13:10
Згоден, але Лайно з хороших))) та все одно таке не читаю)))

Desert_Eagle
12.12.2007, 18:13
А чим хороше лайно відрізняється від просто лайна?)))

Андрон Кобила
13.12.2007, 09:17
Хорошого лайна ніколи не буває мало ))
/мінімум 7 частин )) /

Desert_Eagle
14.12.2007, 02:41
+1000

Nata
14.12.2007, 15:12
Прочитала всі сім частин. Позитивна хороша книжка. Правда для дітей.

Desert_Eagle
14.12.2007, 15:18
То не книжка - то гарний приклад для всіх бізнесменів!))

Андрон Кобила
14.12.2007, 21:25
Чесно кажучи, десь рік тому перечитав всі /на той час/ 6 частин..
Позичав у друга, тому сумління не гризло)) бо нізащо не купив би такі книжки сам...
Навіть з ентузіазмом передивився всі екранізації творів Роулінг.. /хм, їй би личило прізвище Стерлінг, але то як ліричний відступ/
Коли вийшла 7-ма частина бажання читати зовсім не було. Може переріс, переосмислив..
Деякі епізоди цікаві /брати бешкетники Рона/. Або Долорес Амбридж у фільмі, як ду-у-уже нагадоє нашу класну керівничку)) Але загалом 3+.
Резюмуючи - читання такого просто "легке" вбивання часу, за якість твори на одному щаблі з детективами Длнцової ))
Це жуйка для мізків...

Nata
15.12.2007, 12:49
То не книжка - то гарний приклад для всіх бізнесменів!))

А бізнесмени тут при чому??

Desert_Eagle
15.12.2007, 13:03
Дивує ваша наївність....без нотки іронії....

Nata
15.12.2007, 13:22
Ага, все ясно, самі не знаєте до чого таке ляпнули)))

Desert_Eagle
15.12.2007, 13:50
Хм....
Дивна філологічна конструкція "чого таке"..Супер! Ви я бачу вроджений літератор....Сам раз до такого чтива як Гаррі По(р)тер.

Nata
15.12.2007, 13:57
Ну-ну...продовжуєте переливати з пустого в порожнє. Ви договоритесь.

Читач
15.12.2007, 14:38
Спочатку лайно, потім приклад для бізнесменів?! Звісно це не Шекспір, але до чого ж так??

Андрон Кобила
16.12.2007, 12:27
Просто в не дуже зрозумілій формі натякалося на те, що економічний зиск автора переважає літературну цінність твору...

Читач
16.12.2007, 12:38
Просто в не дуже зрозумілій формі натякалося на те, що економічний зиск автора переважає літературну цінність твору...
Тоді згоден:friends:

Desert_Eagle
16.12.2007, 19:26
Ну-ну...продовжуєте переливати з пустого в порожнє. Ви договоритесь.

Можна сприймати як погрозу???

Андрон Кобила
17.12.2007, 14:51
Можна, але не варто ))

Nata
18.12.2007, 14:20
По-моєму духовних цінностей в творі закладено більше. Наприклад дружба. Любов.. Навчитись не використовувати свої здібності у власних цілях. Глибше треба копати))

Desert_Eagle
18.12.2007, 16:41
Ну якщо для Вас єдиним джерелом де щось подібне можна почерпнути є дефективний Гаррі По(р)тер, то я вам щиро співчуваю...
Ви не відповіли на моє запитання.

acid drinker
18.12.2007, 16:50
ги, так ви ше й шанувальниця гаррі поттера? йой, як я кльово вгадала з блумовою цитатою... в принципі, можна було здогадатися - люди, котрі вважають філософською літературою коельо, навряд чи витримають читання складнішої літератури... (це так, просто роздуми на тему...)

Андрон Кобила
18.12.2007, 17:14
Десь на форумі вже ця думка майнула..)

Nata
18.12.2007, 17:27
Ну якщо для Вас єдиним джерелом де щось подібне можна почерпнути є дефективний Гаррі По(р)тер, то я вам щиро співчуваю...
Ви не відповіли на моє запитання.

Я не писала що для мене це є єдиним джерелом, де можна щось подібне почерпнути. Поспішні висновки - це зазвичай неправильно.
Коли я реєструвалась на літфорумі то сподівалась познайомитись тут з розумними та всебічно розвиненими людьми, оскільки література займає не останнє місце в моїму житті та роботі, але наперекір моїм сподіванням, зустріла тут зарозумілих графоманів, які не бачуть дальше свого носа. І, які настільки зациклились складною філософією життя, що втратили відчуття реальності. Було дуже неприємно познайомитись.

Desert_Eagle
18.12.2007, 18:14
Не хотів жодного конфлікту, але не сказав би шо з шанувальниками Коельо і Гаррі Портера мені було б дуже приємно......
А з приводу графоманів попросив би! Тут вже є деякі визнані або, дозволю собі сказати, напіввизнані...На вашому місці не знаючи до кого, не розкидався б такими оцінками! То так - на майбутнє!

Читач
18.12.2007, 19:56
Може трохи не до теми, але що таке міське фентезі?

Княжич
18.12.2007, 23:03
Так, так, так, давайте в котре почнемо попускати Гаррі Поттера. Звичайно, що є категорія людей яка цю серію просто не сприймає, а тому і не читає. Це зрозуміло. Та існує ще одна категорія людей. Людей які не прочитали жодної книжки і говорять про неї спираючись на чужу думку. Як на мене це не правильно оскільки такі люди не володіють предметом розмови... Щодо мене і мого особистого ставлення до Гарі Поттера то якогось глибокого філософського змісту я там не шукав і вдповідно не знайшов. Серія, як на мене, не дуже напряжна і деколи просто дозволяє розслабитися. А щодо слів про комерцію, я звичайно прошу пробачення,але ми живемо в реальному світі і кожному потрібно якось заробляти. я сумніваюся що хтось з авторів відмовиться від вигідного контракту з якимось видавництвом те саме і з кіностудією яка зібралася екранізувати його твір(ну хібашо зовсім перекрутять сценарій, як це було з Відьмаком Сапковського)

acid drinker
19.12.2007, 00:22
Щодо мене і мого особистого ставлення до Гарі Поттера то якогось глибокого філософського змісту я там не шукав і вдповідно не знайшов. Серія, як на мене, не дуже напряжна і деколи просто дозволяє розслабитися.о, гарно.
але говорити про високі сенс гаррі поттера - ну хіба тобі то не смішно? :)

Desert_Eagle
19.12.2007, 01:33
Підтримую!))

StarWolf
19.12.2007, 16:25
Любі друзі! :-)

Кожен з Вас кожен неправий по своєму!
Ще раз повторюю:
ГАРРІ ПОТТЕР - ГАРНА КАЗКА ДЛЯ ДІТЕЙ!

Але коли ви говорите про цю книгу як про бізнес-проект... І тут я можливо підтримаю вас.

Але давайте говорити про книгу відносно свого віку! Я зовсім недавно прочитав "Пурпурові вітрила" (під час того як вимкнули світло, не було більше чого вчепитися) і сказав, що це повна туфта. Саме тоді я зрозумів - я задорослий до таких казок. Це не означає, що я вбиваю у собі дитячість, без неї нецікаво жити. Просто хочеться більш реального сюжету, більш дорослого!

Nata
19.12.2007, 18:55
Та всі ви тут просто набита туфта. І я, доречі, писала про те, що "Гарі Поттер" - це книга для дітей. І що в ній глибокий зміст, таких своїх слів я щось не пригадую. Я висловила свою думку, а хтось почав зразу переводити все на те, що я суперприхильниця цієї книги і, нібито, повна даунка, якщо її читаю. Комусь в житті явно скандалів не хватає. Цікаво було б дізнатися що ви всі собою являєте раз так судите про людей? Може хтось набереться нарешті сміливості про себе розповісти.

P.S. Мені байдуже, що це питання не відноситься до теми, і трішки суперечить суперважливим правилам, встановленим адміністарцією форуму, тому що всі вони насправді повна фігня. Я зареєструвалась на форумі не для того щоб мені кожен вказував на те що і де я маю писати, а для того щоб додати йому яскравості та шарму. Всі форуми банальні за своєю суттю, і тому якщо хтось проти того що я написала, хай котиться під три чорти. Дякую за увагу.

Desert_Eagle
20.12.2007, 04:24
Якщо так кортить, то приходь на форумівку!
Туфта, блін!)))))

Читач
20.12.2007, 14:26
Може Гарі Поттер і туфта, але чому більше за 9000 людей переглянули тему?

Desert_Eagle
20.12.2007, 23:37
То по вашому правда там де більшість?
Більшість - плебс, на жаль...Кількість не показник!

StarWolf
21.12.2007, 20:23
2 Nata:

Ти не краща за них, пишучи такі речі! І тут діло не в ГП!

2 Дезерт_Ігл

Я не розумію твого висновку про плебеїв. Ти сам такий, якшо в такий спосіб доводиш свою неформальність!
Невже в тебе вистачає зарозумілості їхати на КАЗКУ?

Видаліть мій аккаунт, шановні адміни! Я не хочу шоб він залишався на цьому форумі, де літературу оцінюють як бізнес-проекти, а не як належить! Казка яка подобається більшості може не сподобатися тіки людині яка багато шо в своєму житті не хоче визнавати!

Щасти панове!

Княжич
21.12.2007, 21:07
о, гарно.
але говорити про високі сенс гаррі поттера - ну хіба тобі то не смішно? :)

шановна Acid Drinker напевне саме з тієї причини я її там і не шукав ... :)

Читач
22.12.2007, 12:25
:
2 Дезерт_Ігл

Я не розумію твого висновку про плебеїв. Ти сам такий, якшо в такий спосіб доводиш свою неформальність!
Невже в тебе вистачає зарозумілості їхати на КАЗКУ?

Згоден з цим, а ви, Дезерт_Ігл, як я розумію, не плебс, але зайшли, та інші теж не гірші за вас.

Катруська Лукіна
23.12.2007, 20:16
Не прочитала усіх сторінок, про що каюсь!
Хочу вам сказатию Гарі Пттер це не просто книжка і це не просто казка.
ГП це майстерно збудована структура принципово іншого суспільства. Авторка ГП на основі історії про чарівників, показує основну ідею існування нашого світу: протистояння контрастів.
Книжка є досить специфічною у способі викладання, але при всьому цьому, не зважаючи на об'єм історі(біля 4 тис. сторінок україномовного перекладу) вона спрямована на виховання самосвідомості підростаючого покоління. Виховання у них якостей гідних представників нашого суспільства.

Перша частина- наголошує на скромності і самопожертві.

Друга частина -на небажаності вихвалляння і самообману

Третя частина- на розважливості і готовності. Цитата :"Боязнь страху- це найрозумніший страх"

Четверта частина- на довірі і поступливості,на готовності до кардинальних рішень в несподіваних ситуаціях

Частина п'ята- наголошує на загально відомому правилі: сім раз відмір, а потім відріж. А також на тому, що кожна команда- це маленька держава і доля більшого залежить від міцності меншого.

Шоста частина- вкотре наголошує на рішучості, вірі в самого себе і готовності. Йде наголос на тому, що нічого не можна зробити не маючи матеріалу для цього. Не можна знайти, не знаючи що і де. А тому належна підготовка- це ключ бодай до тритини дверей- а це, погодьтеся не мало

Сьома і остання частина - вперше наголошує на тому, що "загальне благо понад усе". Безкорисність, готовність до самопожертви, а також віра у справу.
Шлях можна знайти з будь-якої ситуації. І зачасту правильне рішення знаходиться там, де наш егоїзм, егоцентризм і непохитність сидять за сімома замками.

Я думаю, що зневажличе ставлення до історі про ГП говорить лиш про те, що люди або не читали, або не зрозуміли, або давно перестали вірити у людські цінності.

ГП впливає на дітей, показуючи їм тих героїв, в яких вони можуть впізнати себе. Героїв, на прикладі яких багато дітей можуть підняти свою самооцінку.
А що найголовніше, багато дітей, що прочитали ГП- захоплюються літературою загалом, що в наш час є досить непоганим впливом на підростаюче покоління. Що ще не менш основне- багато хто прагне рівнятися на своїх героїв, мало того вчиться не впадати у відчай.

Історії про Гарі Потера- це казка. Так. Але у добрих, класичних драдиціях. З поганими спогадами, раптово неймовірними пригодами і , нарешті, вірою у те, що наступного дня світ стане яскравішим

Читач
23.12.2007, 20:51
Дуже цікаве ставлення доГарі Поттера! Вперше бачу таке пояснення, хо їх сотні (пояснень).

Катруська Лукіна
23.12.2007, 21:26
Я не Потероманка. Але я люблю цю історію.
Більше за цю історію я люблю тільки читати.
Моє бачення ГП засновується виключно на винесені з тексту загальної корисної думки і її впливу на читача. А він є і досить суттєвий.
Про корисний повчальний вплив ГП можна говорити тижнями, як ДОРЕЧІ і про його негативний вплив.

Андрон Кобила
23.12.2007, 21:42
Ага, негативний ))
Це коли, наприклад, намагаючись "зварити зілля" діти напивалися Gal'и /засіб для миття посуду/ й отримували всього лиш отруєння...
Ну ше багацько різнокольорових фантазій й бригаду дядьків у білих халатах додому...)

Катруська Лукіна
23.12.2007, 21:57
Та ні. Головний герой, себто Гарі Потер, часто порушував правила - а це вже негативний приклад.
Головний герой, себто Гарі Потер, часто зневажливо ставився до попереджень, через що багато з його друзів постраждали- а це теж негативний приклад.
Головний герой, не вчився і не надто намагався вчити щось окрім оборонних заклять.- ПЕРЕВЕДИ НА НАШЕ СУСПІЛЬСТВО- діти хочуть навчитися битися і захищатися силою, а не думати спочатку головою- це негативний приклад.
Рон Візлі- ідіот. Якесь дитя сподобало собі цього героя і думає що йому не треба вдосконалюватися, бо він у багато чому схожий на нього - ЦЕ ТЕЖ НЕГАТИВНИЙ ВПЛИВ.
Одним з найнебезпечніших впливів- є поглиннання дитини уявним чарівним світом. Якщо в неї негаразди сім'ї у стосунках з однолітками, то вона може замкнутися у уявному світі. Існуючи у нашому і живучи в фантазії- ЦЕ ТАКОЖ НЕГАТИВНИЙ ВПЛИВ.

Чому так важко усвідомити, що будь-яка інформація, будь це телебачення, чи книжка, чи комп'ютер несе в собі лише не лише розвагу?

За правильно підібраних слів, звуків, зображень. Часу, стилю викладання залежить те як саме вплине витвір на людину.І основним об'єктом впливу є особистість. Наскільки злагоджена ця особистість, настільки буде і вплив.

Читач
24.12.2007, 13:41
:dash:Дописали б раніше, я б все це в роботу додав.

Катруська Лукіна
24.12.2007, 15:57
Можна поцікавитися, що за робота???

Читач
24.12.2007, 18:02
Про Гарі Поттера та українську фантастику:) Але це ВЕЛИКА таємниця! Взагалі продовжу тему наступного року, але трохи зміню!

Катруська Лукіна
25.12.2007, 10:43
Як цікаво ;)
І яка мета цієї роботи, з якої точки зору хочете це все розкрити???
Якщо можна спитатися??

Читач
25.12.2007, 13:41
Та вже розкрив та захисив:clapping:. Але як на мене тема не дуже... Наступного року трохи зміню тему!:)

Spacer
04.12.2008, 10:22
Сьогодні до світового продажу надходить книжкова новинка, яку вже бачать в якості нового світового бестселеру. Мова йде про збірку «Казки барда Бідля» Джоан Роулінг. До збірки увійдуть невідомі раніше історії з життя Гаррі Поттера.

Joghurt
04.12.2008, 11:31
куди вже далі....я обожнюю всі її книги, але я б не змогла точно писати фантастику на старості років, коли погляд на життя усталився. тому не бачу потребі читати цю книгу. а от 7му(так здається?)про гаррі прочитаю. щоб завершити ряд.

Джен Єйр
05.12.2008, 17:20
Моя сестра в житті не прочитала жодної книжки,Гаррі Поттер її захопив,не знаю чи вистачить у неї духу все дочитати до кінця,але читає!

Саня
09.01.2009, 19:51
Я почала читати 2 частину. Сподобалось.Цікаві картинки, чарівні всякі штучки. Це прикольно. Щось подібне написала і я чотири роки тому. Мені просто наснився цікавий сон, а я його записала, художньо оформивши. Вийшла ціла повість.
Авторка молодець, що зуміла скористатися витворами уяви цілих поколінь.
Спробую й собі засісти за фантазування.
Яким би ти хотів бачити головного героя, Clever?

Nata Li
24.01.2009, 14:08
Саню, сонце моє! "Щось подібне" ні зі сну, ні з іншої радості не напишеш.
"Потеріана" - багаторівнева складно структурована художня система. Вона тому й така "поста" в читанні (як, до речі, Карлсон, Віні, Мумі-Тролі, Хоббіт), що така складна в написанні. Вигадати цікавий персонаж чи фабулу - не складно. Складно звести в одне всі ті непомітні дрібниці, які перетворюють текст у світ.
Я, чесно кажучи, й досі не беруся за повний аналіз цього тексту.
А засісти за фантазування - ідея хороша. Хоча краще (і корисніше) засісти за усвідомлене написання, скажімо, фентезійного оповідання або казки-феєрії.
Вибачте, якщо є помилки, - дуже поспішаю!

Marichka
27.02.2009, 16:38
Ну чому ж, Nata Li? Сон може стати дуже гарною відпрвною точкою для написання твору. Про це пишуть в своїх інтерв'ю та спогадах багато письменників.

А що стосується Поттера, то я досі не можу пробачити Роулінг, що вона зіпсувала такий гарний цикл останньою частиною. Авторр своїх героїв і свій світ зрадив.
Після "ГП і дарів смерті" я не вірю, що вона може написати ще щось гарне, і не куплю жодної її нової книги.

Anatoliy
28.02.2009, 02:01
а от у мене є п'ять перших часнит (в аудіоформаті - псувати очі на таке не хочу, але послухати, думаю, можна буде, от тільки не знаю, чи варто, бо то ж багато часу треба витратити). усіх фільмів навіть не дивився (навіть не знаю, скільки їх там є).

Саня
28.02.2009, 19:57
(Для Ната Лі): дякую за пораду. Але справа в тім, що саме із записування власних снів я й почала "писання". Коли перечитую "збірочку" десь так року 2000-го, то навіть не вірю, що таке могло ...наснитися. То є справжні оті фентезі, лише у вигляді сюжетних кістячків. Взяла одну такі річ, хотіла зробити невеличке ессе, а тепер ніяк не можу закрутити кінця і виходить, що події розвиваються все далі й далі, боюся, що це буде "довгобудом", або самим фундаментальним із того всього, що я до цього часу написала.
Ой... тут же про Гаррі... Я до чого: прочитане у одній із книг я бачила у своєму сні задовго до того, як воно написалося. Я все ж маю таку думку: все вже десь є, але справа в тім, хто його першим "вхопить".
Якось так виходить, що усі мої починання раз - та й завертають у бік фантастики. Отож я пильно приглядаюся до всіх записів Tim Lita, можливо ... й собі податися у фантасти.

Nata Li
01.03.2009, 12:52
Саню! Те, що сни дають поштовх до творчості, я не заперечую. Так само я згодна, що "все вже десь є". Але людина має свободу волі, вона не механічний праймач, що краще чи гірше фіксує ті чи інші хвилі - послання. Людина може себе вдосконалювати, навшившись ловити саме те, що ти хочеш дослухати до кінця, а не фрагментарно, або й зовсім не хочеш чути. Окрім того, вловлений сюжет, образ, картинка світу - не твір. Твір вимагає намагання сказати щось певне (не обовязково думку, можливо, емоцію, настрій, відгук Бога...), але саме висловити те, що ти хочеш, щоб почули інші. Тут сну мало. Потрібне вміння й спромога викладати сни засобами мови (живопису, музики іт.д.). А для цього, хочеться чи ні, - вчитися, вчитися, вчитися! ))))
А "податися у фантасти" - ідея хороша. Тільки слід памятати, що якщо виписати живий знайомий тобі персонаж важко, то зробити живим абсолютно вигаданий - стократ важче. Тут завжди є небезпека створити оживлену схему. Тому, як на мене, для тренування дуже добре починати з маленьких оповідок, не має значення, про сни чи яв, аби їхні герої заговорили, стали відчутні для читача, а сюжет не обірвався на другій сторінці.
Знаєте, десь років у 10-11 я взялася писати страшенно серйозну поему. Але мусіла кинути, бо кінчилися герої: буквально - всі вмерли, залишився один автор )))), а про себе я наче й не збиралася писати. Після того япішла до районної газети і роками вчилася писати про доярок, піонерів, ветеранів і т.п. так, щоб кожен із них пізнав себе в моїй замінці, а всі інші були здивовані, які гарні люди живуть поряд. Це була не творчість в Господньому значенні слова, але це була Школа. Так само, як і літературне заробітчанство.
Й повертаючись до Гаррі... Це добротно зроблений текст, продуманий до дрібниць. Такий собі шкільний роман на новий лад про становлення особистості, про дорослішання, про те, що всі ми, зрештою, все своє життя ідемо лише до Смерті й саме вона буде мірилом істинності всіх виборів, які ми зробили (і то не з часу, коли стали дорослими, а з самого народження). В цій книзі доведені до логічного завершення всі сюжетні лінії, не загублено по дорозі жодного героя, навіть речень з більш інж двома заками - обмаль! (хоча я читала лише переклади).

Саня
02.03.2009, 11:50
Nata Li! Я щиро Вами захоплююсь: перечитавши Ваші висловлювання в багатьох розділах, зробила собі висновок - людина надзвичайно мудра і прагне цим поділитися. Навіть Ваша критичність не ображає. Але у мене питання: де маєте стільки часу, щоб так багато бути у форумі?
Ваші поради я ... записую і дуже вдячна, обдаровуєте Ви ними практично задарма, що у наш час - рідкість. Але, судячи із Ваших слів, знаєте, що радісне віддавання - це завжди збільшене отримування у різноманітних виявах. Тож нехай щастить. Хотіла б я дуже мати таку подругу...
Тут про Гаррі, тому, щоб не відхилятися від теми: я спочатку вважала, що саме Ви є перекладачем або редактором текстів. Прочитала поки що лише одну книгу, але спробую знайти час ще на кілька. Таке читання дає мені відпочинок (приємно знову відчути себе дитиною, що, заховавшись від мами (вона у мене саме така) читати про пригоди). Наш священик , до речі, заборонив читати "Гаррі..."(дітям, ну й, певна річ, усім прихожанам), я й не читала (якось заглибилася у православя), але тепер зважилася.
Знаєте, я якось дуже легко відношуся до писання і ніколи не "будую", коли пишеться - пишу, і виходить само собою. Можливо, потрібно до цього відноситися серйозніше. Але коли ще в школі писала твори, то не складала наперед плану, а писала текст, а вже потім до нього прилаштовувала план. Певно, саме для таких людей існують редактори. Розумію, що маю вчитися і вчитися. Щодо ідеї "Гаррі...", гадаю, мало хто візьме собі якийсь урок, скоріш, це твір для розваги, а не для роздумів. Хоча... кожна річ формує думку.Між тим, я ще мало прочитала, тому не можу, певно, робити аж таких повноцінних висновків.

Nata Li
02.03.2009, 13:12
Саню! Буду рада з Вами зазнайомитися. Спасибі на доброму слові.
Часу в мене, певно, не більше, ніж Бог дав. Але з певних обставин я фактично 99 % його проводжу вдома. Тому й можу фактично відразу "реагувати" на форумні розмові. Окрім того, я вже людина доросла, й тому на хатні справи трачу менше часу, бо роблю все швидко, або просто не роблю, якщо не до душі.
Щодо православних заборон на Гаррі, то, як я чула, МОсковський патріархат уже те полишив і визнав, що ця книжка так само сповідує основні християнські постулати, як і Нарнія. Звичайно, це книги "для розваги", бо інших діти, зазвичай, з власної волі не читають. Але в ній є двоє однаково обійдених долею сиріт, один із яких любить життя і світ, вдячний Творцеві, що можна жити й наражатися на небезпеки, й мати друзів і ворогів - власне, жити. А інший - хоче цей світ змінити, відповідно до того, що він вважає Істиною, хоче взяти всю відповідальність на себе і, логічно, тоді зрозуміло, чому всі мають його слухати й коритися. Дитина може, розважаючись, при розумному коментарі дорослого, зрозуміти, чому добро завжди перемагає, навіть тоді, коли здається, що його вбили; звідки беруться всілякі виродки на кшталт Леніна чи Гітлера і чому людство ставить памятники царям і полководцям, а не, скажімо, Флемінгу, чий пініцілін спас цілі покоління.
На жаль, я не дотична до виходу українських версій Потера. Я звичайний філолог, що захистився з книгознавства й працює в галузі біографістики та книговидання для дітей.
Щодо "віддавання", то життя насправді надто коротке, щоб тратити його на намагання привласнити ті крихти знання й досвіду, що Бог дав. Жаль тільки, що насправді, я встигаю досить мало. Але намагаюся.
Всіляких Вам гараздів і Божої ласки!

Marichka
05.03.2009, 12:10
Взяла одну такі річ, хотіла зробити невеличке ессе, а тепер ніяк не можу закрутити кінця і виходить, що події розвиваються все далі й далі, боюся, що це буде "довгобудом", або самим фундаментальним із того всього, що я до цього часу написала.

Вибачаюся за втручання у таку теплу розмову. :)
А Ви не думайте про те, скільки ще писати. Просто пишіть. Потім відчуєте, що закінчення близько. А якщо Ви справді бачити все це, то всі лінії зійдуться самі собою. Я про таке читала.
Але читачу байдуже, чи пишете Ви зі снів, чи вигадуєте. Читача цікавить результат. Хоча, як на мене, у Вас більше можливостей, бо Ви свій світ не вигадали, а спочатку побачили.

Що стосується Поттера, то можу порекомендувати статтю Віталія кривоноса "Як помирають легенди" http://zhurnal.lib.ru/a/alucarddenengla/dl-uk.shtml
Читала статтю в "УФО", та вона є і в мережі.

Оксі
30.05.2009, 20:20
У темі "Християнська фантастика" finta вказала лінк
http://podrobnosti.ua/culture/literature/2007/10/21/466548.html

Любов Дамблдора до Гріндевальда стала для мене несподіванкою. Потім я подумала: в 7-ій книзі в кінці ми дізнаємося, що один із синів Гаррі (середній чи молодший, вже не пам'ятаю) носить ім'я Альбус, він досить чуйний хлопчик (принаймні, мені так здалося). Цікаво, чи будуть його уподобання подібними до Дамблдорових?
Втім, ми, мабуть, ніколи не отримаємо на це відповіді.

Marichka
07.06.2009, 18:02
Любов Дамблдора до Гріндевальда стала для мене несподіванкою.

Гадаю, що розводити плітки про своїх героїв авторка почала з заздрості та ненависті до створеного нею світу. :bu:
Не вірте! :aga:

Сироїжка
06.02.2010, 18:44
Прочитала усі сім частин. Деякий час це була моя улюблена книга. Ми з подругою годинами висіли на телефоні, обговорюючи найцікавіші моменти. Але після прочитання останньої, сьомої, читати і перечитувати Поттера чомусь перехотілося. Не сподобалася мені сьома книжка. "Дари смерті" суттєво відрізняються від усіх інших. Я думала, у сьомій частині розкриються деякі таємнички, але насправді їх, здається, стало ще більше. Не сподобався й надто щасливий хеппі-енд. Штучний. "Вони жили довго, щасливо..." Хоча, який ще кінець мав бути у такої книги?

Marilyn
30.06.2010, 22:20
я також прочитала всі сім книг)
сподобалось...перечитувати також не збираюсь..
але книга цікава))