Показати повну версію : Створення .pdf файлів
FaceDancer
18.11.2006, 23:17
Надзвичайно полюбляю .pdf файли :)
Чи хтось з шановних літфорумців має досвід роботи з .pdf файлами? Хотів би запитати, яке програмне забеспечення потрібно для створення повноцінних ел. книжок у цьому форматі...з закладками, посиланнями і всім іншим :8
Для серйозної роботи найкраще - Adobe Acrobat Professional.
Для простенької і швидкої перегонки будь-чого у .pdf формат можу порадити утіліту pdfFactory Pro. Вона установлюється як віртуальний прінтер і дає можливість зберігати будь який вивід на друк у .pdf-файл. Незареєстрована версія повністю фукціональна, лише додруковує у підвалі сторінки щось на зразок "надруковано незареєстрованою версією програми ..."
FaceDancer
19.11.2006, 19:58
PrimoPDF також перекидує будь-що у PDF і без додруковок.
OpenOffice відразу підтримує .pdf. І взагалі, гну програми - найкраще, що можна порадити.
А акробат вартий уваги лише якщо ви хочете створювати файли із тривимірним контентом та ліцензіями.
Надзвичайно полюбляю .pdf файли :)
Це найогидніший формат з усіх мені відомих.
По-перше, здоровенний розмір.
По-друге, закритий неуніверсальний формат.
По-третє, читабельний ВИКЛЮЧНО на ПК, ноутах і, більш-менш, лаптопах. Про читання на мобілах, смартах, комунікаторах і КПК можна забути - виглядає гидотно.
По-четверте, витягнути з нього щонайменшу цитату неможлиово. Точніше, можливо, але довга морока і текст матиме препаскудне форматування.
P.S. Зустрічне питання: Хто знає добре ПЗ для декомпіляції *.pdf-текстів у HTML чи *.txt
FaceDancer
20.11.2006, 21:09
OpenOffice відразу підтримує .pdf. І взагалі, гну програми - найкраще, що можна порадити.
...не має бажання встановлювати Лінукс лише для OpenOffice...
По-друге, закритий неуніверсальний формат.
По-третє, читабельний ВИКЛЮЧНО на ПК, ноутах і, більш-менш, лаптопах. Про читання на мобілах, смартах, комунікаторах і КПК можна забути - виглядає гидотно.
По-четверте, витягнути з нього щонайменшу цитату неможлиово. Точніше, можливо, але довга морока і текст матиме препаскудне форматування.
Цей формат забеспечує корректне відображення двовимірного документу не залежно від платформи. Файли великі, тому що включають повне описання документу, включаючи тескт, шрифти, картинки, а також векторну графіку.
PDF гарантує відображення документу саме таким, яким його було створено.
Те, що PDF погано читається на мобілах, смартах, комунікаторах і КПК - вина тих, хто пасив програмне забеспечення для перечислених пристроїх, а не самого формату.
Припустимо, що потрібно створити книгу і вжити там певні символи записані певним шрифтом. PDF надає рішення для цієї задачі, і забеспечує корректне відображення документу на інших машинах, де вживані шрифти не встановлено.
2FaceDancer:
Ось лінк: http://www.syrykh.net/files/PDF_howto.htm
Може Вам згодиться.
FaceDancer
20.11.2006, 23:28
Кам.Ю, красно дякуюhttp://litforum.net.ua/images/smilies/thank_you.gif
Доречі, я знайшов Adobe Acrobat v8 Professional для завантаження - 4 файли по 100M, здається...сам не перевіряв - у мене dial-up, якщо хтось хоче спробувати - можу скинути лінк через приватне повідомлення.
Я вбільшості користуюся pdf-форматом для збереження цікавих статтей із сайтів (особливо коли вони побиті на розділи) та для друку з інших компів, де може не бути необхідного софту. Навіть Ворд від версії до версії не зберігає розмітки тексту.
Загалом, мої потреби не виходять за межі простого pdf-прінтера.
...не має бажання встановлювати Лінукс лише для OpenOffice...
В цьому немає потреби. ООо є й для Windows - я ним вже 2 роки користуюсь змість M$ Office.
У PDF виводить файли "як по маслу" - перевірено.
Цей формат забеспечує корректне відображення двовимірного документу не залежно від платформи. Файли великі, тому що включають повне описання документу, включаючи тескт, шрифти, картинки, а також векторну графіку. [...]
Це все зрозуміло, але я особисто бачу більший сенс у створенні універсальних рішень, бо це продукт для широкого вжитку. У такому випадку надій на те, що творіння переживе творця набагато більше.
Створення книг у fb2 (особливо fb2.1) або HTML в кодуванні UTF-8 дає широкий простір для польоту фантазії і забезпечує достойну універсальність.
Зрештою, "у кожного в голові свої таракани" :)
2 FaceDancer
Я так пишу, бо сам користувач лінуксу:). Я підтримую ідеологію відкритого програмного забезпечення. Більшість текстових і графічних програм у пінгвіні відразу підтримують pdf. Відкритий офіс, як і більшість іншого софта також портовані і під форточки. Тож вибір ваш:)
FaceDancer
21.11.2006, 19:11
В цьому немає потреби. ООо є й для Windows - я ним вже 2 роки користуюсь змість M$ Office.
У PDF виводить файли "як по маслу" - перевірено.
Обов'язково спробую :)
Зрештою, "у кожного в голові свої таракани" :)
...особисто мені pdf нагадують книжечки, а книжечки я люблю :8
P.S. Зустрічне питання: Хто знає добре ПЗ для декомпіляції *.pdf-текстів у HTML чи *.txt
На диску до Hard&Soft за жовтень цього року знайшов щось схоже:
ABBYY PDF Transformer 2.0 — это простая и удобная в использовании программа, позволяющая точно и быстро конвертировать PDF-файлы в привычные для редактирования форматы, например, в Microsoft Word, Excel, HTML. Она предназначена для пользователей, которые ценят свое время и не хотят перенабирать PDF-документы вручную. Кроме того, программа позволяет создавать PDF-файлы из документов, подготовленных в различных приложениях Microsoft Office. И все это выполняется буквально одним щелчком мыши. Работать с ABBYY PDF Transformer 2.0 легко и удобно, интерфейс программы прост и понятен. Программа корректно работает с русским языком, различными шрифтами и кодировками.
ABBYY PDF Transformer 2.0 — это простая и удобная в использовании программа, позволяющая точно и быстро конвертировать PDF-файлы в привычные для редактирования форматы, например, в Microsoft Word, Excel, HTML.
Дуже дякую. Буду випробовувати ;)
stopchan, якщо знайдуться ліки - скиньте приватним повідомленням.
Протестував ABBYY PDF Transformer 2.0. Прога складається з двох програмних модулів: pdf-прінтера і конвертера (word, excel, htm, rtf, txt, pdf з можливістю пошуку). Проконвертував pdf-файл обсягом 37 ст. насичений графікою в Word. Результат непоганий, верстка практично збережена. Але швидкодія програми невисока. Цей файлик конвертувався хвилин 15-20 на компі cell2.8/512.
FaceDancer
22.11.2006, 16:21
Хто знає добре ПЗ для декомпіляції *.pdf-текстів у HTML чи *.txt
Free PDF Text Reader 1.1.38 (http://www.download.com/Free-PDF-Text-Reader/3000-10743_4-10433888.html?tag=lst-0-4)
Foxit PDF Reader 2 (http://www.download.com/Foxit-PDF-Reader/3000-2079_4-10585104.html?tag=lst-0-3)
LanceloT
23.11.2006, 16:10
Нажаль, підтримую думку,що цей формат занадто важкий і великий! Хоча для КОпірайтівського захисту з паролями і ключами це супер!!! DJVU-спробуй як альтернативу!
Любов до файлових форматів... це щось нове. :)
Перепробував усе, що міг. Ніякої різниці. Напевно через те, що монітор хороший.
Нажаль, підтримую думку,що цей формат занадто важкий і великий! Хоча для КОпірайтівського захисту з паролями і ключами це супер!!! DJVU-спробуй як альтернативу!
Djvu - надзвичайно компактний і чіткий формат, але для зберігання власне текстової інформації не дуже придатний. Він більше заточений для зберігання, напр, рукописних текстів, карт, схем. Це графічний формат і відповідно, про пошук у тексті чи copy/paste у ньому треба забути.
Любов до файлових форматів... це щось нове. :)
Перепробував усе, що міг. Ніякої різниці. Напевно через те, що монітор хороший.
Якщо лише читати і лише на ПК, то дійсно все одно у якому форматі. Навіть від якості монітора не залежить ;)
LanceloT
29.11.2006, 14:26
Якщо лише читати і лише на ПК, то дійсно все одно у якому форматі. Навіть від якості монітора не залежить ;)
Має! Має значення все! Від програми і до формату...і все що в тім проміжку поміщаєтья! ;)
LanceloT
29.11.2006, 14:32
Djvu - надзвичайно компактний і чіткий формат, але для зберігання власне текстової інформації не дуже придатний. Він більше заточений для зберігання, напр, рукописних текстів, карт, схем. Це графічний формат і відповідно, про пошук у тексті чи copy/paste у ньому треба забути.
Так! Але розмір DJVU в порівнянні з PDF набагато менший, суто тексту!
По-друге чудовий спосіб збереження "КОПІРАЙТІВ", не дуже "крутий", але потребує певних затрат і вмінь...
А якщо текстовий контейнер, з можливістю конвертації, перефоматування,перекодування ... - це XML. Там важко все зразу освоїти, але це себе оправдовує. Живий приклад формат - fb, fb2!
А якщо текстовий контейнер, з можливістю конвертації, перефоматування,перекодування ... - це XML. Там важко все зразу освоїти, але це себе оправдовує. Живий приклад формат - fb, fb2!
У fb2.1 вже можна відкривати до загального перегляду лише певні частини всього твору (звісно, якщо файл знаходиться у е-бібліотеці).
LanceloT
12.12.2006, 16:16
У fb2.1 вже можна відкривати до загального перегляду лише певні частини всього твору (звісно, якщо файл знаходиться у е-бібліотеці).
Не обов'язково в е-бібліотеці! Це легко перекладається на "С" !!!
Не обов'язково в е-бібліотеці! Це легко перекладається на "С" !!!
Обов'язково в е-бібліотеки (можливі варіації на тему, але файл мусить знаходитись на сервері). При наявності повного файлу fb2.1 ніщо не гарантує, що власник файлу не зможе прочитати увесь вміст файлу, бо формат цілком відкритий.
LanceloT
18.12.2006, 09:48
Обов'язково в е-бібліотеки (можливі варіації на тему, але файл мусить знаходитись на сервері). При наявності повного файлу fb2.1 ніщо не гарантує, що власник файлу не зможе прочитати увесь вміст файлу, бо формат цілком відкритий.
Це якщо чіплятись до готових модулів! Там є такий собі конвертатор (Clear...)-він є сервер незалежний! На його базі робиться рідер FB -формату!!!
Питання в тому навіщо це, наскільки це потрібне?
http://www.BIBLOS.org.ua/
Free PDF Text Reader 1.1.38 (http://www.download.com/Free-PDF-Text-Reader/3000-10743_4-10433888.html?tag=lst-0-4)
Кітях. Жодного документу не показав у нормальному вигляді. Вправно працює лише з англ. текстом.
Foxit PDF Reader 2 (http://www.download.com/Foxit-PDF-Reader/3000-2079_4-10585104.html?tag=lst-0-3)
Платний, та й я сумніваюсь, що він такий же моторний, як і PDF Transformer.
Це якщо чіплятись до готових модулів! Там є такий собі конвертатор (Clear...)-він є сервер незалежний! На його базі робиться рідер FB -формату!!!
Питання в тому навіщо це, наскільки це потрібне?
Не зовсім зрозумів речення :-/
P.S. Щось Ваша бібліотека не відкривається. Або мій ПК глючить, що теж можливо.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008