КПК

Показати повну версію : Драматургія+проза=книга?

salamandra
26.11.2006, 22:19
Є запитання, на яке хотілось би почути відповідь: чи логічно видавати в одній книзі прозові та драматичні твори... Чи буде цілісною книжка?..

Prim
27.11.2006, 01:33
ще і як буде )
у мене є книга Карпенка-Карого, то там і драматургія (більшість) і проза і навіть поезія.

explicit_noise
27.11.2006, 02:01
а чого б їй не бути цілісною. не від того воно залежить...

Prim
27.11.2006, 02:10
гоолвне - не форма, а ідея.
ідея - ось що поєднує сторінки, аж ніяк не клей )

salamandra
27.11.2006, 13:21
еге ж... за Карпенка-Карого красно дякую!!!

Однак, люди добрі, salаmаndra - абсолютно скромна і невідома особистість:))) Як кажуть, що дозволено класикам - на те звичайним смертним може бути зась! І до того ж, як сказав мені один видавець (не будемо тицяти пальцями) - п*єси - то річ не комерційна і жодна людина їх читати не буде:((((

Ось тому і запитую: чи варто не погодитись із тією сентенцією (що п*єси та проза - речі не сумісні) ????

Prophet
28.11.2006, 02:14
по-моєму, сумісні

якщо твори хороші, звісно :)

Yana
28.11.2006, 10:12
З виданням п'єс справді біда. В Росії, наприклад, драматургічна серія є в одному-єдиному ЕКСМО, та й та, кажуть, закривається (або вже). Тож драматурги тусуються в інеті і бомблять театри, на паперове видання всі давно забили. В нас в Україні все набагато легше, бо комерції менше (поки що), тому, мабуть, можна пробити. І не найгірший варіант - в одному флаконі з прозою. Тисніть на видавця. Кажіть, цільова аудиторія підтримує :).

А взагалі дивні вони якісь з їхніми маркетинговими дослідженнями. Я з таким задоволенням прочитала влітку двотомник Прістлі, самі лише п'єси...

salamandra
28.11.2006, 11:08
до Prophet:знаєте - то такі суб*єктивні речі: хороше-погане. Іноді здається, що світ перевернувся, коли читаєш так зване "хороше" і те, що як правило, друкують... Але то вже мабуть інша тема для розмови...

До Яни: з Вами абсолютно погоджуюсь. Однак на видавця не так просто натиснути. Кажуть - не комерційно і все тут. Здається, навіть читати не збираються... Тому і виникло у мекне запитання: це всі так вважають, чи тільки "деякі" - що все це нікому не потрібно. МАбуть таки ні...:)

Yana
28.11.2006, 13:37
Що за видавець? Невже сам Красовицький?! :)