Показати повну версію : до 16 _ перегляд небажаний
Nike_Велес
05.12.2006, 14:50
пропоную вам збірочку своїх віршів... вважаю,що наша література прагне описування досі неописаних у них реалій
1
я шукала квітку,
шукала фіалку, -
а мені показали <censored> із кущів
2
бачив я, як молилася ти,
припавши на коліна біля ліжка
я знав, що звати тебе Гайка
і твоя білосніжна майка
не давала можливості
мені побачити голу красу
я тихенько подрочував під покривалом,
чекаючи на тебе і готуючи інструмент
а ти молилась до Миколая,
чи, як каже сусідня півторарічна Діанка,
до "Бабая"...
однак мені це було пох
бо я хотів дочекатись тебе, відчути молочний запах твоєї шкіри... зарядити тобі...
коли ти вже нарешті закінчиш свою ідіотську молитву
і мій язик знайде твою вологу горошину, під пальцями ствердіють соски,
а потім мій твердий член упреться принаймні в твою лобкову кістку
щоб ковзнути по ГОРОШИНІ
і провалитись у слизьке і темне провалля, -
але <censored> коли ти вже скінчиш молитися????
своїм ідіотським святим і своїм непотрібним богам?
хіба вони врятують тебе від мук породільних?
<censored>... працює Програма (передаю принагідно привіт пророку Аркадію,
От кому варто б тобі поклонятися)...
та ні, поклоняйся краще мені, я - на ліжку, я - близько,
- і ти мене любиш!
я ж бачу, як рожевіє біля мого потужного торса твоє личко і як ти хочеш мене!
поклонись, відсоси, щоб ствердів інструмент,
бо він ще трохи схожий на сосиску...
ну, ну, перестань молитися,
все одно не уникнеш
того, чого хочеться нам
згідно з Програмою...
я ж так кохаю Тебе, -
а потім - покохаю, ми кінчимо
- і я засну...
а ти вже потому молися,
все одно <censored> поможе...
Nike_Велес
05.12.2006, 15:37
отож, зацініть :)
Авітенцій
06.12.2006, 00:42
А що ви бажаєте почути в відповіді? Чи "рецензії"?
Nike_Велес
06.12.2006, 09:15
рецензії!
Це справжня поезія,пишіть ще,авторе,у Вас гарно виходить,дуже метафорично і поетично,особливо це:"я тихенько подрочував під покривалом,
чекаючи на тебе і готуючи інструмент". Це мабуть досвід з Вашого життя?дуже цікава поезія
malkovy4
13.12.2006, 14:32
%)
:D :yahoo:
Nike_Велес
14.12.2006, 09:29
метафоричність - це позавчорашній день, це міфотворчість і роздування щік (щоб здаватись надлюдиною - за Ніцше), фігня, коротше... підказка для критиків: поставлена дилема - що краще: літати молитвами у хмарах чи займатись грішними утіхами, банальними, "низькими"... mass, так це і мій досвід, - а що тут такого?
Це вірш-метафора, який, за задумом автора, не містить внутрішніх "красивостей", але ставить проблему і вимагає осмислення... а повторювати описане - необов'язково, а то малковичу, видно, після цього всього дуже добре стало :)
отож, цим віршем я закликаю - займайтесь сексом і розгадуйте Програму...
malkovy4
14.12.2006, 12:21
Пане я вимагаю послідовності
якщо вже Ви назвали метафору вчорашнім днем,
то не ховайтесь за її ж спиною
Цитую Вас же:
метафоричність - це позавчорашній день, це міфотворчість і роздування щік (щоб здаватись надлюдиною - за Ніцше), фігня, коротше... :scared:
Це вірш-метафора, який, за задумом автора, не містить внутрішніх "красивостей", але ставить проблему і вимагає осмислення...
і не кажіть що я вириваю з контексту!
Nike_Велес
14.12.2006, 13:59
вірш-метафора і метафоричність письма - речі різного плану... може бути вірш-метафора без "внутрішньої" метафоричності (чи як я кажу, переобтяженості метафорами) - проте не маю часу полемізувати... (може й даремно я про вірш-метафору ляпнув)...
Але після слова "пане" треба би ставити кому, бо це звертання :)
acid drinker
14.12.2006, 14:07
найку, якшо ти вважаєш метафору вчорашнім днем, то шо, на твою думку, є день сьогоднішній?
по-моєму, весь постмодернізм - одна велика метафора (метонімія?). є, звичайно, спосіб вигадувати нові тропи, як дядько рубінштейн, але то себе не виправдовує.
і тільки не кажи мені, що прагнеш до атропічного письма - не повірю...
malkovy4
14.12.2006, 14:17
:victory:
Знав я одного пана так той коли не мав аргументів швиденько починав шукати помилки у словах опонента - тим самим тікаючи від прямої відповіді
а тепер порахуйте скільки ком я недоставив цього разу :scared:
Nike_Велес
14.12.2006, 14:34
Ейсід, ти вважаєш постмодернізм сьогоднішнім днем?
і направду я прагну у теперішньому своєму письмі "мінімізувати" тропи... хочеться висловлювати щось посутнє, "голу правду" (якщо ти помітила тенденцію)... вважаю, що теперішній день - це "чатовий" стиль, уривчастий, з побрехеньками і матюками, але в цілому такий, що дозволяє людині почуватися господарем становища, не принижує "геніальністю", а веде довірливу розмову з читачем, в якій мінімум "красивостей"-метафор...
malkovy4
14.12.2006, 14:38
в мене є одне лиш питання
ви пане що знайомі з Грицею Ерде
якщо ні то раджу познайомитись
зараз багато-хто (хай це вас не образить) прямує до чогось подібного
але в неї як на мене виходить трохи мистецькіше
хоча
Nike_Велес
14.12.2006, 14:46
ось зразок такого стилю:
в яку б таку америку втекти,
як в дні жорстокі вірні пуритани?
де б вільно йти до "любої мети",
де на дорозі недруг-кат не стане...
нема, нема... америка сама
підняла щит, поставила заслони, -
весь світ бардак, весь божий світ - тюрма,
у паханів зірячі суть закони...
і лиш включи комп'ютер - знов ти цар
в своїх світах... ти вже позбувся гніту...
ти - вільний.... ти в америці чи в ПАР...
і в'язень-смертник водночас лихого світу...
(2003)
malkovy4
14.12.2006, 15:02
Ви підмінюєте поняття
і цим химерним кроком бажаєте вказати на досконалість попередньої збірочки
особисто в мене є речі гірші є кращі але з цього не виходить що всі вони чудові
Nike_Велес
14.12.2006, 15:22
попередня "збірка " більше стьоб подібна
Nike_Велес
14.12.2006, 15:38
моя попередня збірочка недосконала і взагалі графоманська штучка, але так мені чомусь захотілося написати
acid drinker
14.12.2006, 16:57
метафори - це не красивості. це спосіб мовлення. мені подобається метафоричне мовлення. тобі теж, видно - "ти - вільний.... ти в америці чи в ПАР... / і в'язень-смертник водночас лихого світу.." (якшо я правильно пам'ятаю теорію літератури, яку сьогодні здавала, тут не без метафори...)
а постмодерн - то таки сьогодні. бо після постмодерну буде постінтелектуалізм - якшо ти натякаєш на те, шо у твоїх віршах це вже прийшло, сумно мені за тебе...
знову ж таки - банальна підміна понять. ти не сприймаєш постмодерн, бо розумієш його не так, як розуміють його, припустімо, постмодерністи =) ти відмовляєшся від метафор, хоча після декларування цього продовжуєш ними говорити. давай визначимося, що вважати постмодерном (за андруховичем, це ситуація, у якій всі ми опинилися, і я таки схильна з ним погоджуватися), що - сучасним днем (сьогоднішній день - то тавтологія, ти не знав? виправлятимеш інших - почну виправляти тебе...), і що - метафорою. то як?
цікаво те,що автор у своїх віршах(віршах?можливо і тут автор по-іншому розтлумачить свої твори) намагається бути оригінальним,хоча це вже давно не оригінально,і зараз творів такого стилю і на таку тему існує безліч,при цьому "спроби" автора далеко не найкращі.
malkovy4
14.12.2006, 19:45
а ось про андруховича не треба
хоча ви правильно зазначили
для андруховича це ситуація у якій він з нами опинився
АЛЕ
ЛЮДИ добрі подивіться в дзеркало хіба ми в постмодерні колись були???????????(дивіться в очі - в очі дивіться - вони в дзеркалі)
хоч загалом я з тобою згідний але є суперечливі місця
acid drinker
14.12.2006, 19:52
постмодерн - то взагалі інша розмова...
просто український постмодернізм - досить суперечливе питання хоча б тому, що у нас модернізму небагато було...
але, з іншого боку. посмодерн - це епоха надміру інформації. це світ після оргії. це інтернет. це мистецтво в епоху ксероксу. (усе - цитати розумних дядьків). він - всюди. тому ми з нього не втечемо.
його не треба любити чи не любити, в ньому жити треба... нє, чесно, найк дуже навіть постмодерний - постмодерним виглядає його заперечення цього факту =)
malkovy4
14.12.2006, 20:12
український постмодерн
щось схоже вже було з барокко, але пришпил в тому що барокко то було
а постмодерну - ????
як ви правильно зазначили в нас і модерну не було
і зараз приміряючи усякі ізми ми дійдемо до великої КЛІЗМИ
немає постмодерну в Україні як явища
а те що хтось там має в собі його вкраплення - то все фігня власне фігня і не більше
решта в приват
ну чому ж,модерну трошки було,місцями..
malkovy4
19.12.2006, 20:33
:)
12.03.2007, 14:39
з нового
ні, він усе-таки - Майстер!
юність жагуча, вечір, гуртожиток...
життя на копійках...
о, прокляте сирітство!
ти радієш своїм місячним,
наче маленька дівчинка вишневому соку...
це ж треба бути такою спритною, -
тричі за останніх два тижні відчувати оргазм, -
літати на сьомому небі, розмовляти з Буддою!-
отож...
кохатися без презервативів, плоть-до-плоті, віддаватися Йому!-
і не залетіти!..
яка я молодець!..
бо завагітніти зараз - це нове коло пекла, це в'язниця, це Содом,
це пастка, яка приготована тобі чорнобогом у цей час...
але вагітність буде щастям, божим даром (так-так, чорнобог у той час удосконалиться, стане господом світла) - коли коханий знайде роботу,
за яку платитимуть грішми...
..........................................
ні, він усе-таки Майстер, раз уміє так кохатися...
йому варто вірити...
Nike_Велес
12.03.2007, 15:27
фіг-два'с я в це повірю...
якийсь мудак втовкмачував лохам у Церкві,
ніби був такий собі Ісус,
який ніколи не дрочив пуцьку
на красивих дівчат, -
любив тільки господа...
це ж яким треба бути збоченцем,
щоб повірити, ніби якийсь невідомий дядько
(хоч усе життя називатимеш його батьком)
дасть тобі царство і купу підданих,
якщо ти поклонятимешся тільки йому,
якщо не знатимеш жінки... і віддатися (нехай і уявно) тому дядькові -
вважаю це, отож, збоченням... а ви?..
але Ісуса багато хто називає уже теперика святим,
і ще кажуть, що він буде чогось вартий в майбутньому царстві (мовляв, він сам це обіцяв!)... у царстві
того гнилого дядька, якого ніхто не бачив,
який, звичайно, не такий, як ми,
але він нібито дасть рай віуючим у нього і його сина...
фіг-два'с я у це повірю...
бо я не лох, не почуваю себе таким,
отож, ніколи не повірю, що Христос, не маючи жінки,
не дрочив по ночах...
не повірю, що нібито Ісус любив тіко господа, "отця" свого, не знаючи смаку сексу...
і ніби той господь, той дядько, котрий є татом Ісуса, і нашим заодно - не повірю, що він іще при ділах,
та ще й так, що може обіцяти царства чи погрожувати вбивствами...
не повірю, що господь про нас дбає, бо я пізнав багато чого у світі...
вірю тілько, що дбати про себе маємо самі...
і ще вірю, що той Ісус був конкретним збоченцем... або імпотентом...
acid drinker
12.03.2007, 15:32
по-моєму, ви трошки перегинаєте палку. нє, ну я розумію, який ви модний динаміст (чомусь на думку спадає слово "динамити"), але не розумію, де ви там вірші побачили. відверто ніяк.
/до речі, не по ночах, а ночами.../
Cleric_Preston
12.03.2007, 16:19
За радянських часів розповідала працівник "Наукової думки" такий анекдот.
Колись у журналі "Наукова думка" хотів опублікуватися автор, який написав вірш:
Стоит статУя,
между ногами - ..й,
рука поднята,
в руке - граната.
Редактор посміявся і сказав, що такий натуралізм не підходить і оцього х.. там не має бути. Наступного дня автор приносить перероблений вірш.
Стоит статУя -
уже без х..,
рука поднята,
в руке - граната.
Редактор розсердився і каже:"Тут взагалі не повинно бути нічого подібного!!" Та горе-поет не здавався і уранці приніс останній варіант:
Стоит статУя,
рука поднята,
а вместо х..
висит граната....
Nike_Велес
12.03.2007, 16:42
2 Ейсід
"майскими холодными ночами... не стареют душой ветераны"...
ні, ночами мені весь ритм зіб'є, - а я це не люблю... існує ще, Ейсід, і взаємозбагачення мов... але за пораду дякую...
"де ви там вірші побачили?" - а це не вірші, - це динамічна проза!
а що таке "динамити"? - бо я не такий дуже продвинутий, отут біля гір живу, гуцул такий лютий, не петраю в тому, бо ми тут інакше розвинуті...
наперед дєкую...
Nike_Велес
12.03.2007, 17:03
За радянських часів розповідала працівник "Наукової думки" такий анекдот.
Колись у журналі "Наукова думка" хотів опублікуватися автор, який написав вірш:
Стоит статУя,
между ногами - ..й,
рука поднята,
в руке - граната.
Редактор посміявся і сказав, що такий натуралізм не підходить і оцього х.. там не має бути. Наступного дня автор приносить перероблений вірш.
Стоит статУя -
уже без х..,
рука поднята,
в руке - граната.
Редактор розсердився і каже:"Тут взагалі не повинно бути нічого подібного!!" Та горе-поет не здавався і уранці приніс останній варіант:
Стоит статУя,
рука поднята,
а вместо х..
висит граната....
той автор радянського часу молодець!
а Ви, шановний, якщо чогось не тямите, то повчіться або запропонуйте щось своє...
RockerША
12.03.2007, 18:29
Найку, вибачай, та не здається тобі, що твоя лірика надто інтимна, щоб виставляти її на чужий розсуд? Особливо перший твір?
Nike_Велес
12.03.2007, 18:33
котрий? той, де дівчинка фіалку шукала??? вкажіть, пліз, пост № такий ото - і буде все добре!.. :)
Андрон Кобила
12.03.2007, 19:12
Ох ніфіга ж собі загнули тему!
Якщо це постмодернізм - просто ховайся.
Я не про те, що відмінити літературу нижче пояса, але це вже 'занормально'(особливо якщо перед тим подивитися South Park).
Якщо треба римованого мату - пряма туди дорога(до South Park'а)
RockerША
12.03.2007, 21:04
Найку, пост №1. Твій.
Cleric_Preston
12.03.2007, 21:16
Це нісенітниця вже якась, а не поезія. І комусь немає чим зайнятися, окрім того, як підняти проблему: хто дрочив, а хто - ні.
RockerША
12.03.2007, 23:29
Я,звичайно, не ханжа...але...якось не чіпляє мене про те, як хтось полірує свою "боєголовку", а поряд з ним молиться нещасна дівчина (в тебе там, Найку, якось примусово - ще захлинеться...).
Nike_Велес
13.03.2007, 10:58
Я,звичайно, не ханжа...але...якось не чіпляє мене про те, як хтось полірує свою "боєголовку", а поряд з ним молиться нещасна дівчина (в тебе там, Найку, якось примусово - ще захлинеться...).
хтось полірував свою "боєголовку", все-таки, під покривалом (таємно), не заважаючи молитві, йєс...
потім деякі дівчата люблять, коли їх беруть трохи примусово - ну щоб було ніби "без гріху" (з їх сторони), але досхочу... чоловіки це помічають, тому і вибирають собі роль демона, який "порочить" білокрилого ангела...
і ще - це дуже нормальна річ, коли щось святе (напр., зачаття дитини), твориться у таких от обставинах...
отож, я вжив запобіжних заходів, написавши відповідну примітку в заголовку теми... А от - "І комусь немає чим зайнятися, окрім того, як підняти проблему: хто дрочив, а хто - ні"... - мене дивує... "дрочив" - це я так образно називаю "вчинок плоті", якого такі лицемірні святенники, як Ви, соромитесь... попри те, що це досить природньо, як і сам секс... тож - що у цьому дрочінні-почісуванні "сверблячих місць" поганого?
чому ми мусимо перебувати у моральних кайданах "авраамістичних" релігій, де жінка повинна бути захована за одежею геть уся, тобто стати взагалі ніким, де перелюб чи секс у "публічному" місці карається на смерть... допоки ми будемо тягти у своїй душі такі дурнуваті марновірства? На нудистський пляж бояться виходити тільки закомплексовані клерики - не таким був, напр., Камю!
Крім того, для мене давно першим принципом в оцінці мистецьких речей є такий:
усі жанри прекрасні, крім нудного...
бо для мене те, що пише, наприклад, Ейсід - нудьга несусвітня... вона, звичайно, ще вчиться... а ось пророк Аркадій - просто народний поет... порівняйте кількість дописів і переглядів на гілках Ейсід та пророка Аркадія! :)
порівняйте кількість дописів і переглядів на гілках Ейсід та пророка Аркадія!
порівняйте кількість тих, хто слухає жлобську попсу і класичну музику, або там якісну альтнрнативу тощо... порівняйте кількість неосвічених гопів та інтелігентів у суспільстві... і так далі.
Nike_Велес
14.03.2007, 10:32
порівняйте кількість тих, хто слухає жлобську попсу і класичну музику, або там якісну альтнрнативу тощо... порівняйте кількість неосвічених гопів та інтелігентів у суспільстві... і так далі.
переважно спортивний матч першої ліги збирає меншу кількість глядачів, як матч вищої... тому, шановна Профет, довіряйте більше людям - вони багато що можуть оцінити правильно на інтуїтивному рівні...
отож, люди у своїй більшості зазвичай правильно оцінюють рівні майстерності команд вищої та першої ліги - і це видно по рівню відвідуваності... гра команд вищих ліг більш цікава, видовищна (якщо сприймати гру як мистецтво)... так само попса більш цікава і видовищна, ніж занудна класична музика як мистецтво позавчорашнього... (вона може сьогодні доречно тільки "цитуватися" у фільмах, бути лиш "вкрапленням" у концерті)...
тому цікава і захоплива творчість пророка Аркадія, його стьоб, його знущання над бездарними графоманами подобається читачам цього сайту більше, ніж "класичне" віршування Ейсід!
аналогічно і в моєму випадку...
Так якось склалось, що у цій гілочці ви виставили для оцінки народом власні вірші, а не Ейсід чи пророка Аркадія. ТОму Щось не може ніяк второпати, чого ви їх тут втискаєте. То може краще спробуйте критичніше глянути на влану писанину, ніж розцінюйте на чиїй гілці більше дописів.
Що ж до вашого вірша (я говорю лиш про перший), то якби дуже сильно хотіти, то і в ньому можна знайти щось цікаве. А загалом, астрагуючи від наведених вами постулатів у дописі 37 (теж трохи ні приший ні прилатай, даруйте мені уже), то плохенький віршик, ані матами, ані "сексуально визволеними" темами не врятуєш. Якась штучність проглядує, тягнете думки якось так насильно, і закінчення вірша, ну скажіть, ось чому воно таке передбачуване, ще від третього рядка?
RockerША
14.03.2007, 23:59
Ви, соромитесь... попри те, що це досить природньо, як і сам секс... тож - що у цьому дрочінні-почісуванні "сверблячих місць" поганого?
чому ми мусимо перебувати у моральних кайданах "авраамістичних" релігій, де жінка повинна бути захована за одежею геть уся, тобто стати взагалі ніким, де перелюб чи секс у "публічному" місці карається на смерть... допоки ми будемо тягти у своїй душі такі дурнуваті марновірства? На нудистський пляж бояться виходити тільки закомплексовані клерики - не таким був, напр., Камю!
Ой, не треба-не треба балачок про закомплексоване суспільство. Гадаю, що не потрібно виставляти на показ свою розкутість. Вона має бути природньою: не перебільшеною, не зменшеною!!! А щодо марновірства... Знаєш, твої вірші суспільство не врятують, так само, як його не рятує Подерв'янський. Ви хочете, щоб нашу країну представляли у світі вірші про те, як українці дрочуть?...
Nike_Велес
15.03.2007, 11:43
і закінчення вірша, ну скажіть, ось чому воно таке передбачуване, ще від третього рядка?
ой, когось Ви мені нагадуєте! :aga:
знаєте, закінчення статевого акту теж є досить передбачуваним, принаймні для чоловіка, але це все одно цікаво і корисно...
я вважаю, що іноді варто зачіпати такі теми, які певним чином табуйовані в суспільстві, і давати відповіді на них (насамперед це цікаво самому письменнику чи поету)... тому поет і пише - ось як мені думається з цього приводу, може і Вам, читачам, буде цікаво... :8
щодо того, ніби показано, як українці дрочать, то Ви, пані Рокерша, тут занадто упереджені: мова в одному з текстів (треків) іде про те, що мені чомусь НЕ ВІРИТЬСЯ, що ці так звані "святоші" насправді були такі святі, як їх малюють недолугі автори "житіїв"... аналогічно деякі журналісти зображають Магомета у своїх шаржах - і що тут такого? це називається, мабуть, свобода творчости... почитайте зацитоване мною із Ортеги-і-Гасетта про поета (у гілці "Улюблені цитати" розділу "Світова література")...
і ще - кілька разів я бачив по телевізору фільм (от тільки назву не згадаю), де хлопець і дівчина виростають десь на острові в океані, викинуті туди після якоїсь катавасії з кораблем... їх потім знаходять люди "з цивілізації"...
так ось там хлопець (англомовний, мабуть, неукраїнець :) ), досягши певного віку, дрочить у ранкову пору на якійсь прибережній скелі, а дівчина те помітила...
і що - кого це ганьбить?.. чи кров її місячних у воді? все нормально, просто насправді, панянко Рокерша, ви ще трошки маленькі...нічо, підростете, я у Вас вірю так само... почасти, так, як і в інших творчих людей... :thank_you
Cleric_Preston
15.03.2007, 13:57
А потім вони "покохали" одне одного, бо не було більше кого "кохати" :D
Воно-то так, але ж чомусь геніїв Шевченка і Пушкіна, Ейнштейна ну ніяк розвінчувати не хочуть... А от "святош" усім хочеться чимось обляпати. Хоча людина, яка займається, скажімо так, певними видами діяльності, якщо вона досягла у цьому деяких висот, може чудово обійтися без самовдоволення. Думати, що всі дрочать, якщо вони не імпотенти, нерозважливо. Адже сексуальна енергія використовується не лише під час сексу і дрочіння.
Nike_Велес
15.03.2007, 14:29
А потім вони "покохали" одне одного, бо не було більше кого "кохати" :D
о, то Ви теж цей фільм бачили... :yahoo:
Воно-то так, але ж чомусь геніїв Шевченка і Пушкіна, Ейнштейна ну ніяк розвінчувати не хочуть...
ге-ге, Ви, мабуть, Бузину не читали... :)
А от "святош" усім хочеться чимось обляпати. Хоча людина, яка займається, скажімо так, певними видами діяльності, якщо вона досягла у цьому деяких висот, може чудово обійтися без самовдоволення. Думати, що всі дрочать, якщо вони не імпотенти, нерозважливо. Адже сексуальна енергія використовується не лише під час сексу і дрочіння.
я Вам кажу, що то біда просто... кляті імперіалістичні журналюги з Данії розмалювали так Магомета - мали би совість! а щодо сексенергії, то Фройд багато чого влучно з цього приводу понаписував... можна творчістю займатися літературною, отож... але шо поробиш, коли тої енергії забагато - хочеться ще чогось незвичайного :(
Найку, якби ви так жадібно не боронили своєї творчості, то можна було б про неї і ще щось добре сказати. Це ж не ви маєте увім розповісти, які ми тут бачте тупі, що недостойно оцінили вашу писанину, бо у вас такі прогресивні погляди, а ми ще в темному середньовіччі сидим. Хороша поезія оборонить себе сама, без в'їдливо-роз'язнювально-поучальних коментарів автора.
MoyaMorkov'
15.03.2007, 16:29
Перший пункт - дійсно-таки вірш-метафора, в якому метафоричне кожне окреме слово. Це скоріше вступ до пункту два і за функцією - дубль заголовку-попередження. Додатковий бар'єр, так би мовити.
Твір рясніє тропами і фігурами, починаючи з білосніжної, а не сіро-бурої майки (ім'я дівчинки я не чіпаю, мабуть, це таки "річ у собі") і закінчуючи загадковою з великої літери "Програмою" та наскрізною паралеллю фалос - ікона. Вірш дуже зворушливий, це і є справжня відверто любовна лірика, фалоцентризм доречний для таких моментів (і я навіть не стверджуватиму, що й тільки). Вікову планку для читачів можна сміливо підняти, з огляду на розвинену систему освіти, років до 21 (для декого -35).
Автор над усім оцим начебто не замислюється, своїми наступними коментарями він блукає в довільних напрямах, і в цьому є певна логіка, бо ж "синтез, що аналізує" - це оксиморон ясний. Те, що автор називає метафорою - насправді який-небудь "наративний дискурс на рівні синхронії" чи щось таке. Для того існує поділ праці між поетами і критиками (система автор-реципієнт).
Nike_Велес
16.03.2007, 11:09
...загадковою з великої літери "Програмою" та наскрізною паралеллю фалос - ікона. Вірш дуже зворушливий, це і є справжня відверто любовна лірика...
о, вельми вдячний Вам, MoyaMorkov', як неупередженому і досить фаховому критику... Ви вмієте пояснити таке, що я тільки смутно відчуваю... :thank_you
"Твір рясніє тропами і фігурами, починаючи з білосніжної майки..." - це мене надзвичайно підбадьорює! я не зовсім бездарний...
воістину, як і заявив дядько-філософ Ортега-і Гассет: "...поет починається там, де закінчується людина... людина (тупо) проживає своє життя, поет же вигадує дещо інше..." :aga:
"наративний дискурс на рівні синхронії" - цим варто займатись далі!...
MoyaMorkov'
16.03.2007, 11:51
"Автор над усім оцим начебто не замислюється, своїми наступними коментарями він блукає в довільних напрямах, і в цьому є певна логіка, бо ж "синтез, що аналізує" - це оксиморон ясний."
Слава богу, шановний, що Вас підбадьорює тільки одне...
Nike_Велес
19.03.2007, 13:06
Слава богу, шановний, що Вас підбадьорює тільки одне...
А Ви, не смію питати, зазвичай якого бога славите? :)
Андрон Кобила
19.03.2007, 21:09
поставлена дилема - що краще: літати молитвами у хмарах чи займатись грішними утіхами, банальними, "низькими"... mass, так це і мій досвід, - а що тут такого?
отож, цим віршем я закликаю - займайтесь сексом і розгадуйте Програму...
Цікаво, цікаво.(сорі за цитування старого допису)
А що, якби все було трошки навпаки?
Я стою, дивлюся в небо
скляними-смутними очима
молюся - не молюся, шукаючи
причину.
Чому ти не зі мною? Я знаю де ти
ходиш-бродиш.Холодне ліжко
забуло дотик твого тіла, а плоть
моя знову оніміла,
коли згадаю твої тверді соски,
мій член знову набухає,
але тебе поруч немає.
Я відчуваю, що ти саме зараз
кінчаєш, в обіймах двох, трьох,
а може і шести;
Як забути гріх, а як його нести?
Тепер молюся я чорному богу
який був світлом,
а зараз сповз у морок,
А той, новий 'світлий' бог,
що зараз править,
при зустрічі відразу б'є в пах.
Літаю думкою, цілую зірки,
наче птах.
А молишся за мене ти,
в обіймах двох, трьох І шести...
Чесно кажучи, сама ідею динамічної прози мені сподобалась. Хоча може й не треба так радикально...А, можливо, і не вистачає нам радикалізму у всьому:confused:
Nike_Велес
20.03.2007, 11:34
Цікаво, цікаво.(сорі за цитування старого допису)
А що, якби все було трошки навпаки?
Я стою, дивлюся в небо
скляними-смутними очима
молюся - не молюся, шукаючи
причину.
Чому ти не зі мною? Я знаю де ти
ходиш-бродиш. Холодне ліжко
забуло дотик твого тіла, а плоть
моя знову оніміла,
.....................................
А молишся за мене ти,
в обіймах двох, трьох І шести...
Чесно кажучи, сама ідею динамічної прози мені сподобалась. Хоча може й не треба так радикально...А, можливо, і не вистачає нам радикалізму у всьому:confused:
Приємно, що Ви теж щось таке втяли, - але краще писати інакше, аніж я...
"я знаю, де ти ходиш... чому ти не зі мною?.."
плюньте - і вважайте, що нічого не було...
я вважаю, що вірші варто писати тільки про дівчат, які з Вами, а не з якимось іншими п'ятьма-шістьма... бо так можна ще "навіяти" собі комплекс невдахи :aga:
і - все'дно - секс краще від монастирської молитви...
бо перший дає життя, а друга породжує анекдоти (про непотрібність грудей монашок, яєць Папи Римського і... академічно виписаних віршів! ;) )
будьмо!
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008