Показати повну версію : 7-ма книжка
Мене цікавить коли ж буде написана сьома книжка Гаррі Потера. Чи вбє його письменниця чи ні? Та переможе він?
якщо подумати логічно - це дитяча література і було б неприродно, якби головного героя було вбито вкінці - все-таки добро має перемагати зло;)
а взагалі-то маю підозру,що письменниця зведе гаррі з його батьками в якомусь альтернативному світі(на кшталт нангіяли в астрід ліндгрен)))
але чутки про смерть гаррі у сьомій книзі вперто ходють і ходють.
так що шочь там буде.
взагалі, письменниця стільки всього заварила - цікаво, чи зможе всі вузелки порозмотувати в сьомій книзі.
теж з нетерпінням чекаю.
якщо подумати логічно - це дитяча література і було б неприродно, якби головного героя було вбито вкінці - все-таки добро має перемагати зло;)
По-перше, письменниця, здається, неодноразово вже заявляла, що Гаррі Поттер остогид їй гірше від хріну. По-друге - це вже не дитяча література - оскільки Гаррі Поттер значно "підріс": за 6 книг - на 6 років... І нарешті по-третє, Роулінгз обіцяла вколошкати не просто Гаррі Поттера, а одразу двох героїв! Ми всією сім’єю вирішили, що це будуть найшвидше Гаррі та Герміона. А Рон житиме надалі... Я погоджуюся зі своїми жінками. Зрештою, Рон вже приносив себе в жертву у першій книзі (найліпша за історію Хогвардса шахова партія) - вантажити на одного персонажа смерть двічі буде занадто...
Мене цікавить коли ж буде написана сьома книжка Гаррі Потера. Чи вбє його письменниця чи ні? Та переможе він?Та чи стануть всі чарівники Щасливими? Чи вернуться до них загинувші родичі?Та яким чином Гаррі вбє (знешкдить) Темного Лорда? І чи не будуть всі зусилля Дамблдора марні (згадайте він півжиття боровся з Волдемордом,
а пізніше віддав життя?
Допис до "Критика". З тим що книжка письменниці остогодла я погоджуюсь.Та наш "Критик" швидше за все прочитав лише одну книжку Гаррі Поттера я можу прояснити (Нагадати), що Герміона в дугій частині попала під закляття васелиска, в четвертій - гній буботрубу,в п'ятій - потрапила під закляття.І всі троє героїв не одноразово попадали в лікарню і Герміона встигла зрівняти рахунок жертв з Роном. http://www.litforum.net.ua/images/smilies/nono.gif
Допис до "Критика". З тим що книжка письменниці остогодла я погоджуюсь.Та наш "Критик" швидше за все прочитав лише одну книжку Гаррі Поттера я можу прояснити (Нагадати), що Герміона в дугій частині попала під закляття васелиска, в четвертій - гній буботрубу,в п'ятій - потрапила під закляття.І всі троє героїв не одноразово попадали в лікарню і Герміона встигла зрівняти рахунок жертв з Роном. http://www.litforum.net.ua/images/smilies/nono.gif
Наш "Критик" навіть однієї книжки про Гаррі Поттера не прочитав... :bu:
Як сказано у тому анекдоті:
- Цюкця нє цітатєль, цюкця - пісатєль!..
:p
Зате за тиждень відсутності на роботі свого комп'ютера й сидіння за чужим я скористався чужими пошуковиками і знайшов назву 7-ї книги. Здається, "Гарри Поттер и роковые мощи".
Мабуть, не мощі, а гробниці.
Й одразу попереджаю... щоб не плодили припущення: жодної не читав. Ганьба.
Офіційно заявлено, що 7 книга називатеметься: "Harry Potter and the Deathly Hallows". А що-до перекладу на українську, тут виникають деякі спірні питання.
Я б, на місці письменниці, в кінці книги вбив би головного героя, що б раз і назавжди покласти крапку в цій історії. Дотого ж, якщо судити з попередніх частин, помітна така ситуація: "чим далі йдемо, тим сумніший happy end".
Але, оскільки фактично півсвіту чекають, що вона таке зробить, можна і з оригіналити та залишити його живим.
знайшла на http://community.livejournal.com/harry_potter_ua/3233.html
назва 7 книжки "Harry Potter and the Deathly Hallows"
В інших країнах переклали так:
Франція:
"Harry Potter et les saints mortuaires/mortels"
(дослівно - загинувші св'яті)
Іспанія:
"Harry Potter y los santos de la muerte"
(дослівно - св'яті смерті)
Італія:
"Harry Potter e l rito moratle"
(дослівно - ритуал смерті)
Португалія:
"Harry Potter e os Santos Morturios"
(дослівно - загинувші св'яті)
Туреччина:
"Harry Potter ve Olumcul Takdis"
(дослівно - смертельне благословіння)
Сербія:
"Hari Poter i Smrtonosni Blagoslovi"
Румунія:
"Harry Potter si Ingerii Mortii"
(дослівно - ангели смерті)
Хорватія:
"Harry Potter i sveci smrtnici"
(дослівно - смертельні св'яті)
Естонія:
"Harry Potter ja Surmap hakud"
(дослівно - св'яті смерті)
Ізраїль:
"Harry Potter ve Ruchot Hamavet"
(дослівно - душі смерті)
у коментарях можна почитати про варіанти українського перекладу
Cleric_Preston
10.03.2007, 16:40
А восьма книга, певно, називатиметься: "Я - Дункан МакЛауд із клану МакЛаудів. Я безсмертний."
сумніваюся, що буде восьма.
Cleric_Preston
11.03.2007, 17:59
Просто коли гонорар підвищать, а не буде більш з чого сюжет висмоктати, як лише із пальця, то така назва найдоцільніша :)
Не хотілося б, аби Ролінг вбила Поттера. Коли вона у 6-ій книзі вколошкала Дамблдора - я ридала (а я не тонкосльоза. принаймні, не надмірно).
Cleric_Preston
22.03.2007, 20:14
Ну не вб`є вона зараз Поттера - і що? У 77 книзі він, вже старий пердун з маразмом, махатиме перед носом чарівною коцюбою і кричатиме:"Я ужасть, летящий на крыльях ночи..."??? Ні, мені здається, що необхідно не лише бути супергероєм за життя, а й мати мужність вчасно умерти. Навіть якщо ти - всього-навсього персонаж :D
Nice Gothic Girl
24.03.2007, 13:02
Я думаю,що Потний Гарік таки помре у сьомій книжці.Але...То все-таки універ чаклунства,і не може в ньому не знайтись хоч один некромант.Так шо будуть і восьма книжка, і дев"ята....Цілком згоден з Клеріком - будуть бабки,буде і врожай.Тобто ще і ще слюнявих книжок про бідненького чаклуна Гарі.
поживемо, побачимо.
але поки що готова битися об заклад, що 8 не буде.
Nice Gothic Girl
24.03.2007, 23:29
Буде вона.Куди подінеться пані Джоан.Треба ж якось гроші заробляти.:aga:
поживемо, побачимо.
Я думаю,що мій улюбленний герой таки помре у сьомій книжці.Але...То все-таки універ чаклунства,і не може в ньому не знайтись хоч один некромант.Так шо будуть і восьма книжка, і дев"ята....Цілком згоден з Клеріком - будуть бабки,буде і врожай.Тобто ще і ще найкращих в світі книжок книжок про мужнього:nono: чаклуна Гарі. Отак треба писати!
[QUOTE=Tim-Lit;22067]Наш "Критик" навіть однієї книжки про Гаррі Поттера не прочитав, він вважає що може зрівнятись з великими людьми це називається - хвалько! :bu:
Як сказано у тому ,непідходящому до цього випадку, анекдоті:
Критик не читач критик писатель і друга правильна версія цього анегдоту: Критик не читач критик... Він не читач бо читати не вміє
:p
Зате за тиждень відсутності на роботі свого комп'ютера (забрали за недоречні дописи) й сидіння за чужим я скористався чужими пошуковиками і знайшов назву 7-ї книги. Здається, "Гарри Поттер и роковые мощи".:(
хоч одне хороше діло зробив:eek:
2 NGG блін перестань гнати на гарі поттера!!! не подобається не читай тебе ніхто незаставляє, але не прочитавши кнжку висловлювати про неї свою думку, як мінімум не об'єктивно:mad: :mad: :mad:
поживемо, побачимо.
Я теж думаю, що не буде.
Хіба епігони понаписують, як те сталося з "Володарем перснів".
Привіт я новенький!!!!
Я хочу сказати шо 8 части Ролінг вже пише а після 8 також буде писати енциклопедію
Я теж думаю, що не буде.
Хіба епігони понаписують, як те сталося з "Володарем перснів".
А шо сталося з володарем перснів?:confused:
Привіт я новенький!!!!
Я хочу сказати шо 8 части Ролінг вже пише а після 8 також буде писати енциклопедію
ІІІ опше з нас є такі люди які обше не читали книгу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
з володарем перснів було все норм, все писалося попорядку
17 липня 18:24
Вiкна 18:00
Продаж сьомої книги «Гаррі Поттер і фатальні мощі» розпочнеться відразу після опівночі за Гринвічем 21 липня. Маркетологи вже кажуть - ця книга розкупиться швидше, ніж будь-який інший бестселер. Лише для американців надруковано 12 мільйонів копій. Усі примірники під суворим контролем. Авторка книги Джоан Роулінг, яка напередодні оголосила про загибель двох ключових персонажів, погрожує високими штрафами тим, хто насмілиться погортати сторінки перед офіційним початком продажу роману. Що більші наклади, то складніше слідкувати за дотриманням секретності. Під час друку попередніх публікацій було кілька спроб працівників друкарень викрасти книжечки. Тож за виходом останньої версії слідкували досить ретельно. Кожен вантаж супроводжують загони охорони.
Cleric_Preston
19.07.2007, 19:34
Люди купуються на ці продовження, наче на якийсь серіал! Прямо "Санта-Барбара".
Так воно і справді щось на кшталт серіалу!
Хоча у даному разі це - остання серія.
Щоправда, є варіант написання "пріквела" (де кульмінація - смертельний магічний герць батьків Гаррі Поттера з Волан-де-Мортом), проте самій письменниці Гаррі Поттер настільки вже остогид, що навряд чи вона на таке наважиться...
Cleric_Preston
20.07.2007, 22:12
Наскільки знаю, пріквели в основному виходять не надто вдалими. Все ж краще, коли людина сама додумує, що ж було до того. А так немає ні польоту думки, ні раптового кінця. Все відомо, все банально. Як на мене, читати пріквел не дуже цікаво, бо я люблю переживати і вболівати за героїв.
як я і казала, гаррі не вбили. рон, герміона, джінні - живі. та ше й створили дві комірки суспільства - рон і гермі, гаррі та джінні.
снейпа шкода найдужче. принаймні мені.
і фреда.
Яка срана санта барбара пише в журналі просто так би не писали!
Та обшето мені найбільше хаваються Фред і Джордж!!!!!!
Але я би сам забив Поттера ягби міг замість джорджа або фреда!!!!!!!!!!!
як я і казала, гаррі не вбили. рон, герміона, джінні - живі. та ше й створили дві комірки суспільства - рон і гермі, гаррі та джінні.
снейпа шкода найдужче. принаймні мені.
і фреда.
А снейп це твій БОЙФРЕНД?
Наскільки знаю, пріквели в основному виходять не надто вдалими. Все ж краще, коли людина сама додумує, що ж було до того. А так немає ні польоту думки, ні раптового кінця. Все відомо, все банально. Як на мене, читати пріквел не дуже цікаво, бо я люблю переживати і вболівати за героїв.
я так тоже думаю!
Катруська Лукіна
17.09.2007, 13:54
Всім привіт. Я новенька на форумі... але розмови про Гаріка, (як кличемо його з подругою, не могла пропустити).
Якщо Роулін і писатиме восьму частину, то впевнена Гаррі не буде головним героєм, і навіть не буде чимось схожим на Дамблдора(не той розмах), а от переконаним старим пердуном:) про якого сусідські діти сміються- може. Як шанувальниця, я Зрівнюю Потера у старосяті хіба що з сумішшю Аластора Муді і Ремуса Люпина.
:) Тай зрештою, ви думаєте авторці не набридла ця історія??? Наступна її книжка може і не буде культовою, але сто пудово не про магію.:)))
Потероненадтоманкаалеповажаюча
Якшо чусно то перші 3 частини були нормальні але потім почали таке (^_^) писати шо то (^_^_^_^)
RockerША
22.09.2007, 18:16
переклад 7-мої книжки про Гаррі вже є. презентація відбудеться у цей вівторок, 25 вересня. точну годину і місце вкажу або завтра, або в понеділок.
переклад 7-мої книжки про Гаррі вже є. презентація відбудеться у цей вівторок, 25 вересня. точну годину і місце вкажу або завтра, або в понеділок.
Там не пише коли появиться книга в магазинах???
RockerША
22.09.2007, 21:33
нажаль я зараз не знаю(( як тільки - так одразу!
Я ЗНАЙШОВ ПЕРШУ ЧАСТИНУ сЬОМОЇ КНИГИ!!!!!! Штаб смертежерів знаходиться в маєтку Мелфоїв. Там знаходиться мінімальна в'язниця, в якій вони тримають потрібних їм людей, серед яких Містер Олівандер (спец по паличках). Там згодом з'являться Луна Лавгуд та Дін Томас. Смертежери вбивають вчительку маґлознавства. Белатриса Лестранж насміхається із шлюбу Тонкс і Люпина.
Перебуваючи на канікулах в Дюрслі, Гаррі Поттер читає коротку, майже романтичну, біографію Дамблдора. Дізнається про вихід книжки Ріти Скіттер "Live and Lies of Albus Dumbledore", котра звісно викликає в світі чарівників двозначну реакцію.
Членам Ордену Фенікса вдається переконати Дюрслів на певний час заховатись в спеціально відведеному місці. Дадлі (кузин Гаррі) вирішує трохи розтопити стосунки із його двоюрідним братом.
Орден Фенікса транспортує Гаррі у нову штаб-квартиру що у Барлозі (хата Візлів), на два тижні раніше його дня народження, поки не розвіялись чари накладені його матір'ю. Для безеки, за допомогою Polyjuice Poition (багатозільна настійка) облять сім Гаррі Поттерів, які розлітаються у різних напрямках, а потім за допомогою летиключів потрапляють у Барліг. Джорджу Візлі, котрий грає роль одного з Поттерів, Снейп відриває вухо. Фред з нього насміхається. Хлопцям з того весело. Паличка Гаррі Поттера стріляє файрболами, хоч сам Гаррі того не вміє (це все через спорідненість його палички із Волдемортовою).
З будинку Тонксів, Геґрід разом з Гаррі летить до будинку Візлі, де очікують решти фальшивих Гаррі Поттерів. Виявляється, що в нерівному бою вбито Дикозора Муді.
Готуються до весілля Флер Делякур та Біла Візлі. Місіс Візлі знає, що Гаррі, рон та Герміона не підуть у Гоґвортс, і намагається вивідати куди вони подінеться. Герміона рпозповідає, що вона зачарувала своїх батьків, щоб Волдеморт не міг їх ніяк використати, а Рон показує перетвореного вампіра у своїй піжамі, який має виглядати як хворий Рон і євідмазкою, чому Рон не летить у Гоґвортс.
Попри всі приготування до Візлі в Барліг з'являється Руфус Скріменджер (міністр магії), котрий роздає речі, котрі залишив для трійці Дамлдор: Рону - делюмінатор (штука, якоюДамлдор збирав світло, а потім можна включити назад), Герміоні - книжку історій для дітей чарівників (з якої вона дізнається про Deathly Hallows - про що потім), Гаррі - золотого снича, котрого той зловив у першому класі. Скріменджер намається вивідати навіщо Дамблдор їм це залишив, але оскільки тріо само нічого не розуміє, йому нічого не вдається.
На день народження Геґрід дарує Гаррі Поттеру мішечок, котрий стає невидимим, коли зав'язуєш його навколо шиї.
Відбувається весілля Біла та Флер. На весіллі обговорюють вихід книжки Ріти Скіттер про життя Дамблдора. Приходить патронкус від Кінгслі, котрий повідомляє про смерть міністра магії, і що міністерство магії під контрлем смертежерів. Тріо і так готове до дій, тому з'являються на вулицю неподалік від Дірявого Казана, бо це перше про що подумала Герміона. Вони заходять у звичайне маґлівське кафе, попередньо передягнувшись у звичайний маґлівський одяг, де натрапляють на двох, законспірованих під працівників, смертежерів; тікають на пл. Гриму, 12, не розуміючи як смертежери їх вирахували.
Гаррі Потер знаходить лист, який його мама написала Сіріусові Блеку (щоправда без закінчення). Перша сторінка закінчується словами: "Я ніколи не могла повірити, що Дамблдор..." Тріо знаходить спальню Реґулуса Блека (той, котрий був Р.А.Б у шостій частині) і розуміють, що саме він був причетний до горокракса із амулетом Слизерина. Шукають справжній горокракс, пригадують що під час прибирання дому часів штаб-квартири Ордену Фенікса, якийсь енпотрібний медальйон віддали Крічеру (ельфу-домовику) Поттера.
Викликають Крічера. Він розповідає, що Реґулус (котрий певний час був смертежером) дав Крічера в користування Волдеморту. Він заставив крічера випити зелену біду з чаші і залишив Крічера помирати. Але Реґулус його покликав, і оскільки природа чарів така, що ельфи-домовики повинні являтись коли їх покличе господар, навіть з місць, звідки не можна являтись (що буде використано трохи згодом), то Крічер явився до Реґулуса і розпові історію про медальйон, схований Водемортом. Реяулус наказує Крічеру явити його туди, сам випиває отруту, міняє медальйони, залишається помирати, а Крічеру нагадує негайно знищити справжній Медальйон Слизерина. Йому це не вдається, бо як виявиться потім можна зламати тільки мечер Ґрифіндора. За розказану історію Гаррі Потер дарує Крічеру медальйон, як вияв поваги: стосунки у них налагоджуються.
Подальша історія амулета Слизерина коротко виглядає так. Його з будинку Блеків викрадає дехто Манданґус Флетчер, котрий любить тирити речі. Здає його в "комісійний". Тріо подається туди, продавець каже, що його купила "жаба в рожевому светрику". Всі допирають, що то Амбридж і сунуть в міністерство його діставти.
В міністерство трійця потрапила звісно за допомогою багатозільної настійки, замаскувавшись під працівників міністерства; були змушені розділитись. Герміона перетворюється на помічницю Амбридж, і попадає на слухання по тому, як магічні здібності потраплять до бруднокровок. На той час міністерство вводить blood-status: pure-blood (чистокровні), half-blood (напівкровні - дитина mud-blood і чарівника) та mud-blood (ініційовані невідомо як - Герміона наприклад - міністерство гне лінію, що чари якимось чином були вкрадені в чарівника, через що власне і почали слухання). Ті, кого допитують сидять в інмпровізованому КПЗ в міністерстві. Герміона виявляє амулет Слизерина на Шиї в Амбридж, потім під час часу Ч операції вола змушує чарами Амридж зомліти і забирає амулет. Рон перетворюється на працівника відділу, котрий має припинити дощ в кабінеті Якслі (смертежера, новоспеченого працівника міністерства). Гаррі, перетворюється на доволі високопоставленого працівника, потрапляє в кабінет до Амридж і забирає звідтіля око Дикозора Муді, котре використовується як веб-камера та камера спостереження у кабінеті. Коли настає час Ч, Гаррі (котрий під плащем невидимкою потрапляє в зал слухань) та Герміона тирять амулет і тікають. Принагідно вони відкривають камери із затриманими. Вихди з міністерства зачиняють, але Гаррі користується своїм образом висопосадовця з міністерства виводить всіх, разом з юрбою затриманих. Але коли всі мали роз'являтись, Якслі вчепився за ногу Гаррі Потера; і хоч останньому з'являння вдалось, але схованка на пл. Грима, 12 була викрита. Отже, трійці там перебувати ільше неможливо.
Час від часу Гаррі через шрам вдається знати що думає Волдеморт. Він шукає щось-невідомо-що. Шрам все ще пече, але Гаррі навчився блокуватис вої думки. Десь проскакує ім'я якогось Демітрова (чи щось таке), котрий виготовляє чарівні палички у Росії.
Переховуючись, попаливши адресу пл. Гриму, 12 вони селяться в лісі в наметі. основна проблема: горокракс у них, але його неможливо знищити. Амулет Слизерина по черзі по дню кожен носить на шиї. Одного разу сидячи в наметі на варті Гаррі почув якісь голоси. Взявши вуха-підслуховувачі (розробки Фреда та Джорджа) вони почули розмову двох тікаючих гоблів з Ґрінґотс-банку, Теда Тонкса (батька Тонкс) та Діна Шеймуса (колєґи Гаррі з Ґрифіндора), котрі ховались від так званих снетчерів. Снетчери - вільні найманці, котрі ловлять бруднокровців і здають їх в міністерство. Гобліни, ховаються бо вони були незгідні з новими правилами міністества, щодо банку. Найцінніша інформація: після невдалої спроби Луни, Джінні та Лонґботтома вкрасти меч Ґрифіндора у Снейпа (нового директора школи), останній ховає його у сейфі родини Лестранж у Ґрінґотс-банку. Співставивши всю інформацію, Герміона дістає портрет Сіріусового діда, екс-директора школи, котрий розповідає про невдалу спробу крадіжки. Виникає виправдане потім припщення, що мечем Ґрифіндора можна знищувати горокракси. В цей час горокрас нашептав Рону всяку маячню, і той тікає в новий маєток Біла і Флер.
Герміона плаче. Читає потрохи передану книжку. Гаррі та Герміона подаються на Горби Ґодрика - місце де був будинок Поттерів, де поховані Джеймс та Лілі Поттери. Там же жив Дамблдор і Батільда Бегшток (авторка підручника з історії магії), на яку посидається Ріта Скіттер у своїй книзі. Батільда надавала їй ексклюзивну інформацію. Гаррі знаходить могилу батьків, на якій написано: "Останнє, що треба подолати це смерть". Випадково натрапляють на могилу Ігнатіуса Певерела із маленьким трикутничком, котрий є знаком темного чаклуна Ґріндевальда, який вони також бачили над історією у книжці Герміони (далі за текстом). Ґріндевальд - знаменитий чаклун, якого Дамблдор переміг в дуелі. Йдуть до будинку Поттерів, зустрічають Батільду Бегшток (котрій за одним з припущень міг залишити справжній меч Ґрифіндора, а в школі залишив фальшивку), але з нею не говорять. Трохи згодом ідуть до будинку Батільди. Справжня Батільда мертва, наразі її тіло кероване Наджіні, котра потім вискакує і хочк вбити Поттера. Всі тікають; втеча вдається, але підчас неї Гаррі ламає свою паличку.
Йде читання шматка книжки, яку Герміона прихопила в будинку. В ній цікава інформація про юні роки Дамбдора. Виявляється Ґріндевальд - однокашник і друг Дамблдора,з котрим вони колись захоплювались темними мистецтвами і мріяли про "магічний комінізм" (моя власна метафора), ідеальне суспільство, де маґли підпорядковані чарівникам, але всім від того вигідно.
Кожного дня доводиться переставляти намет в інше місце і перебувати під тиском переслідування. Через зв'язок шрамом з Волдемортом, Гаррі бачить спогад виробника паличок з Росії, що у того вкрав паличку якийсь довговолосий юнак-блондин. Як виявлється то Ґріндевальд. Ще одного разу зранку, Гаррі бачить срібну самку-оленицю, котра веде його вглиб лісу до озерця. Гаррі туди пірнає і дістає меч Ґрифіндора. Але підступний амулет починає душити його під водою, Гарі майже тоне. Хтось витягає його за барки - то Рон. Горокракс зразу порубали, але перед тим той амулет Слизерина багато бруду виливає на Гаррі, Рон не купляється з трудом. Герміона на нього, ясний перець, що свариться. Зате Рон здає інформацію, що його ледь не схопили снетчери; що діє магічне-радіо "Potter Watch" (такий собі аналог 5 каналу, що каже правду про арешти і вбивства). Виявляється, що в маґгліському барі трійцю було вирахувано за тим, що вони вголос сказали Волдеморт; Рон вводить політику неназивання імені Волдморт. Останя важлива інформація від Рона, що трикутничок, котрий також був помічений на мантії Ксенофіліуса Лавґуда означає тих, хто вірить в історію про Смертельні дари (Deathly Hallows - мій власний варіант перекладу, бо варіант "Святенницькі мощі" чи щось таке запропоноване наприклад ICTV нікуди не годиться). Ті, хто носять той трикутник, займаються тим що шукають ті арефакти.
Історія про Deathly Hallows. Якось йли три чарівники із давнього чарівницького роду і почали переходити через річку і тонути. Але вони втрьох встигли вичарувати собі міст і на нього залізти і перебратись через річку. Їх зустріла Смерть і похвалила за винахідливість і запропонували дати їм по артефакту, який кожен захоче. Перший вибрав те, за допомогою чого він може всіх перемагати, і отрима мега-паличку котра вигравала у всіх дуелях, а її новий власник може ініціюватись тільки вибивши її чи вкравши у попереднього; брат іде випендрюватись паличкою в якесь село, де всіх взуває, а вночі його вбивають і крадуть паличку. Середущий брат вибрає щось, що могло би воскрешати і отримає Камінь-воскреситель (resurrection stone), доторком котрого можна було би повертати метрвих; він повертає свю коханну, але це лише її дух, від розпачу він помирає. Наймолодший захотів того, за допомогою чого можна довго уникати смерті - отримав правдивий плащ невидимку; помер власною смертю. Гаррі Поттер, дізнавшись про те, що інші вироблені до того плащі-невидимки мають недоліки, розуміє, що його плащправдивий, і що він відповідно по батькові нащадок того давнього роду. Вважається, що той, хто матиме всі три артефакти буде непідвладний смерті. Стає зрозуміло, що Волдеморт шукає саме мега-паличку, про котру ходило багато легенд. Щастя, що він виховувався у звичайному притулку і йому не читали тих казок, що читали дітям чарівниками, тому легенди і про існування решти двох артефактів він не підозрює. Спільною інтелектуальною потугою трійця доходтить висновку, що камінь-воскреситель у золотому сничі, але я його відкрити поки що ніхто не знає.
Кінець частини "Один". Другу, заключну частину переказу читайте у френдстрічці завтра. Незабудьте проанонсувати друзям
а не було логічніше кинути посилання на жж пост... бо от як я прочитаю другу частину (ххоча мені і нетра, бо я англ. читала), якщо не маю вас у френдстрічці?
RockerША
23.09.2007, 10:24
а я гадаю, що краще взагалі не скидати нічо такого. краще взяти, і прочитати все одразу, коли вийде. це моя думка.
:confused: Я нерозумію одного!
ТО в Вівторок книга по українську вийде в друк????
Я дуже дуже дуже хочу вже нарешті дочитати того ПОТЕРА і жити в спокої)))
RockerША
23.09.2007, 18:13
можливо, на кілька днів пізніше.
RockerША
23.09.2007, 22:39
о, знайшла інформашку!!!
Останню книгу про найпопулярнішого сучасного мага Гаррі Поттера найпершою у світі переклала Україна. Український переклад з'явиться у книгарнях вже у вівторок, 25 вересня. Як і попередні шість книг Джоан Роулінг, сьому представить видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га". Книга матиме назву "Гаррі Поттер і Смертельні реліквії". Над виданням працювали перекладач Віктор Морозов та художник Владислав Єрко, стартовий тираж - 150 тисяч екземплярів. За словами директора видавництва, Івана Малковича, книга коштуватиме близько сорока гривень. Зауважимо, що російський переклад з'явиться аж за три тижні після українського
Мої жінки ще пару тижнів тому викачали все з мережі, роздрукували та по черзі прочитали...
:cool:
Український переклад з'явиться у книгарнях вже у вівторок, 25 вересня.
Сьогодні на дверях однієї з книгарень мого міста зазначено "Сьома книжка про Гарі Поттера у продажу з 9:00". Ціна 49 грн.
Дістала нарешті україномовний переклад, але, оскільки приятель їде за кордон, віддала йому, щоб встиг до поїздки прочитати. Але на вихідних нарешті дізнаюся, чим усе закінчиться. Звісно, основні речі вже знаю, але все одно, прочитати цікавіше.
Джен Ейр
30.05.2008, 01:53
Уже 30 травня і 7 Поттіка ви всі вже, звісно прочитали, але чомусь про нього не говорите.Остання книга ДУЖЕ-ДУЖЕ сподобалась:yahoo:. До виходу цієї частини хотіла щоб прихлопнули Гарріка. Ну не знаю чому. Зі Снейпом Ро повелась по- свинськи, він нормальний пацан:drinks:.Була трохи здивована як десь у цій темі Spoilll назвав Северуса бойфрендом Irysku. Хоч це, як розумію жарт? Дуже шкода Ремуса і Дору, вони залишили сиротою маленького сина. До речі, вони і всі інші полеглі віддали життя за безхмарне майбутнє наступних поколінь, і після цього є люди, які кажуть, що ГП ніц не вчить! А Фреда нашо було вбивати? Погано, коли роз"єднюють близнюків( це дуже гарно і детально описано у книзі " Тринадцята легенда", хто хоче зайдіть у розділ " Світова" там є ця тема ). До речі, пам"ятаєте, як Ро морочила нам голови, що вб"є когось з головної трійці? А всі живуть- поживають, добра наживають! Колін Кріві, мабуть, був справжнім фаном Поттера, поліз у ту битву і йому- триндець. Вийшло так, що Ро повбивала всіх, не тих кого обіцяла.
Р.S. У Гаррі аж 3 дітей, а у Рона і Гермі-2, слабо.:)
До речі, пам"ятаєте, як Ро морочила нам голови, що вб"є когось з головної трійці? А всі живуть- поживають, добра наживають! неправда!!!! вона вбила гаррі поттера!!!!!!!! правда потім вона його оживила бо по іншому книжка взагалі втрачає будьякий сенс...
Джен Ейр
07.06.2008, 12:17
неправда!!!! вона вбила гаррі поттера!!!!!!!! правда потім вона його оживила бо по іншому книжка взагалі втрачає будьякий сенс...
Брррр... А навіщо було його вбивати, а потім оживляти? Чи цю штуку вона придумала для пафосу?..
Брррр... А навіщо було його вбивати, а потім оживляти? Чи цю штуку вона придумала для пафосу?..
не виключаю й такий варіант...
Джен Ейр
17.07.2008, 13:41
У неї багото для пафосу, і , на мою думку гейство Дамблдора теж...
Нууууууууууууу, чесно кажучи книга втрачає свій первісний характер в 4 частині, хоча заміссть цього вона стає більш серйозною і дорослою, ви можете зі мною не погодитися але я вважаю що Ро витягнули написати так щоб всі з трійки вижили хоча меніб було інтересно почитати те що вона мала наміри почитати спочатку.
Загублена дитина
23.07.2008, 14:37
хіх. книжка змінилася з 5-ої частини. дуже змінилася. 5-та найбільше запам"яталася. але то трошки не мій напрям в літературі =) не судю.... =)
а я наоборот 5 частину перечитував бо погано запамятав))
Загублена дитина
23.07.2008, 14:42
а я наоборот 5 частину перечитував бо погано запамятав))
наоборот - навпаки.
перед бо - кома.
кому - як.
найцікавіша вона була. найзаплутаніша...
Anatoliy
25.07.2008, 00:34
а я жодної не читав. зараз думаю собі: може, варто? чи не варто?...
Загублена дитина
25.07.2008, 09:21
хм... це дивлячись, яку літературу ви любите...
хоча - для загального розвитку... багато часу не відбере.
Anatoliy
25.07.2008, 11:42
не скажу, що гаррі потер когось може загально розвинути :) (то ж фантастика)
та й я фільми дивився, тому навряд чи варто витрачати стільки часу на читання книжок, хоч які б вони добрі не були.
Загублена дитина
25.07.2008, 11:51
можливо...
а щодо загального розвитку - я мала на увазі літературний напрям. будь-яка, навіть налайняніша книга - це розвиток. для думаючої людини, яка робить висновки.
будь-яка, навіть налайняніша книга - це розвиток
Повністю згоден. Книги розвивають у будь-якому випадку. А фантастика - і поготів))
Щодо питання "чи варто читати Гаррі Поттера", тут, я думаю, відповідь має бути позитивною. "Поттеріану" слід прочитати вже за її популярність) Окрім того, книги є цікавими і читаються напрочуд легко. Ролінг вміє розпалити інтригу.
Власне сам "Напівкровний Принц" мені дуже сподобався. Сьома частина геть не схожа на інші шість. Якщо в попередніх книгах практично всі дії відбувались безпосередньо в школі, то в сьомій - головні герої "вільні")) Також в "Принці" багато крові. З перших розділів - жертви.....
Цікаво, чи не закортить Джоан через пару років ще восьмий том написати?
Загублена дитина
25.07.2008, 18:32
думаю, закортить...
Anatoliy
25.07.2008, 21:06
Повністю згоден. Книги розвивають у будь-якому випадку. А фантастика - і поготів))
ну так то розвиток фантазії :) а фактичного матеріалу там як такого нема. а за відсутності часу (а його треба багато, щоби перечитати усі книги), можна просто переглянути фільм. (фільм, звісно, трохи програє, але згодиться). не скажу, що не хотів прочитати. хотів :) навіть починав, але почалася сесія, а зараз - післясесійний відпочинок (не без книг, звісно, але в меншій кількості).
Diva Dii
25.07.2008, 23:06
"Роман виховання" з фентезійним антуражем - ось що таке насправді серія про Поттера.
Як на мене, то перші чотири книги читати можна. І навіть дещо там є досить симпатичне. Стосунки вчителів з вихованцями, конфлікти в "закритих" колективах...
Мені ще досить цікаво було почитати про ось таку "закриту" школу - в принципі, типову для англомовних країн (якщо не брати до уваги живі портрети тощо)...
А ось останні три... - то це вже був просто "гон сторінок" задля гонорарів. І практично нічого більше.
І так ці сторінки роздувалися... до неймовірності. - "А смысл?"
А ось останні три... - то це вже був просто "гон сторінок" задля гонорарів. І практично нічого більше.
Ну, дозвольте з вами не погодтися)) згоден, іноді відчувається який "гон", але його дуже і дуже мало. Джоан могла написати абсолютно тупі і нецікаві книги, і все одно їх би купували. Якщо порівняти, наприклад, першу і п'яту книги - без сумніву, мені краща п'ята....
Загублена дитина
26.07.2008, 09:30
Ну, дозвольте з вами не погодтися)) згоден, іноді відчувається який "гон", але його дуже і дуже мало. Джоан могла написати абсолютно тупі і нецікаві книги, і все одно їх би купували. Якщо порівняти, наприклад, першу і п'яту книги - без сумніву, мені краща п'ята....
погоджуюся з Ломенором.
Ну, на колір і смак товариш не всяк :)
Хоч я і давно перестав бути прихильником творів про Поттера, але все одно перший і шостий томи перечитую із задовленням.
Перший - бо це справді добра казка, а у шостому... У шостому багато піднятих мимохідь питань мене зачепили.
Щодо сьомого тому, то він викликає лише милу поблажливу посмішку.
Багато чим схожий на "Армагедон" Майкла Бея - сльози-шмарклі і прагнення довести історію до кінця будь-яким способом.
Радше твір, написаний, "щоб ніхто не лишився ображеним"
Вчора заради цікавості перечитав 6 і 7 книги про Поттера. Ну що сказати? "Смертельні реліквії" - книга дуже цікава, захоплююча, але все ж іноді відчувається оцей дух "щасливого закінчення". Звісно, воно не зовсім щасливе.... Але взяти, наприклад, останні розділи - на школу Гогвортс нападають смертежери з Темним Лордом на чолі, але мужні учні, смливі вчителі, весь "Орден Фенікса", "Дамблдорова Армія", стара квідична команда Поттера, і навіть Персі)) - тобто, всі "хороші хлопці" будуть на смерть стояти за школу і Гаррі. Іноді задумуєшся - але ж цим все мало і закінчитися! як же ж по іншому?:)
Ну, і останній розділ.... всі щасливі, всі одружені)). Хепі Енд. По іншому і не може бути. Цим останнім розділом Джон поставила велику жирну крапку в історії Поттера. Все. Але можливо не варто було б показувати майбутнє головних героїв? Не знаю...
Одна з головних переваг сьомої книги - це розкриття усіх таємниць. Стає відомо все без винятку. Снейпа, звісно, шкода до сліз.......
Виняток: "Смертельні реліквії" - книгна відверто цікава і обов"язкова для неодноразового читання)). Але Джоан могла б, на мою думку, придумати і оригінальнішу кінцівку.....
Загублена дитина
26.07.2008, 14:57
з останнім реченням Ломенора знову ж таки погоджуюсь.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008